Hirdetés
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Gurulunk, WAZE?!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
Aktív témák
-
erdeya
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Megint kezded a mellébeszélést...
Hogy felfogd, pontosítok: ha jelenleg kábítószerezel, sőt szerinted ez jó dolog, akkor a nevelésed rossz volt. Ha tettél, amit tettél, de a szüleid hatására (vagy sajátra, de a saját is gyökerezik valahol) változtattál, és azt mondod ''Srácok, ne csináljátok!'', akkor helyén van a dolog. -
tildy
nagyúr
Rosszul látod a világot.
Néézd meg a jin-jangot. Nincs fekete fehér nélkül és viszont.
A jó meg roszsz meg csak nézőopont kérdése:
pl. van egy gyerek , aki mindig kérdez, midnenféléről, mert egyszerően nagy a tudásszomja
-rossz ez egy olyan anyának, aki mindig mással van elfoglalva, és már a falra mászika gyerektől
-jó ez egy olyan anyának, aki segít neki, mert a kérdések azért vannak, hogy az ember tanuljon. És ő szeretné ah a fia örülne, mikro választ kap.
A világ nem fekete és fehér.
[Szerkesztve] -
Versus69
csendes tag
Pontosan, a gyerektől függ. De meg kell húzni egy határt amikor már be kell avatkozni,nem szabad hagyni elfajulni a dolgokat. Néhány szétcsapós buli meg még messze nem a világ vége...amikor leromlik a telsetítménye mindenhol (iskola, sport,családi élet), hazudik, lop, na akkor kell bedurvulni.
-
Integra
titán
na ez már szánalmas magyarázkodás. akkor kellett volna gondolkozni észosztás helyett, mikor még nem volt maradandó nyoma

nyugodtan beláthatod hogy saját magad szorítottad sarokba.
ilyekor ez a legbecsületesebb, még emelt fővel távoszhatsz a csata helyszínéről, ezt a győztes ellenfél megadja és tiszteletben tartja..
de ha még több ilyet mondasz, mint ez a hsz-ed volt, akkor már a büszkeséged is odalesz...
kaspz még egy lehetőséget
''most akkor ahogy versust vagy engem neveltek az jó vagy rossz?!''
igen vagy nem?
[Szerkesztve] -
erdeya
senior tag
Mit szólnátok hozzá, ha egyezményesen zárnánk a témát?
De nem én zárom, hanem mi. OK?
Csak azért, mert végül is az álláspontok ugyanazt tükrözik, csak más más szemszögből. Másfelől pedig lassan hazamegyek és nem akarom azt hallgati, hogy persze inkáb leléptem, meg feladtam...
Jó? -
TéKrys
senior tag
Versus: Ahhoz ész is kell hogy az ember saját maga rájöjjön hogy káros amit csinál. Láttunk már olyat is amikor a szülő csak annyit mondott hogy ''Nem lesz jó vége'' és többet nem foglalkozott a dologgal. Ott a gyerek később azt mondta ''Nem foglalkoztak velem a szüleim''. De gondolom ő nem volt 4-es tanuló mint te. Szóval összefoglalvaez gyerektől függ. Mert lehet hogy az használ ha nem foglalkozol a dologgal és nincs feszekedés, de lehet hogy az segít ha hónapokra szobafogságra ítéled.
-
_Volkovy_
nagyúr
rgb,rgb2,mbit,vagy ahogy tetszik(annyiszor bannoltak már a faszságaid miatt),ide nézz be:
Bővebben: link
#199-et ajánlom figyelmedbe. -
erdeya
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Ha ezt akkor kérdezed, amikor szívtál, akkor azt mondom rossz.
De ha be tudták láttatni (szenvedő szerkezet rúlz) veled, hogy ez így nem jó, akkor jó.
Egy esemény megítélését a végkifejlet dönti el. (egy darabig)
Mert teszemazt 30-40 éves koromban alkesz leszek, akkor azért arról már nem a szüleim tehetnek.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Ha ügyes voltál, és nem került bele (sok) levegő, akkor elkezd égni. Ha nem voltál elég ügyes, és a robbanási határon belüli mennyiségű levegő került vele (gázrózsánál bele is fog, úgy van kialakítva), akkor egy igen kellemeset fog durranni, amit lehet, hogy már nem fogsz hallani, vagy nem fogsz tudni beszámolni róla. Esetleg jön majd a biztosítótól egy emberke felmérni a lakásban keletkezett kárt...
Ha benne nincs is levegő, mikor a zsák elkezd égni, illetve a gáz ''külső része'', elég nagy turbulencia lesz, hogy a többi bekeveredjen, tehát igen erősen felgyorsul az égés, lehet, hogy nem fokozódik detonációig, ahoz 110l IMHO kevés, de a deflagrációig valószínűleg eljut.
Nem lenne poén egy ilyen, inkább ne játssz a gáz-tűzzel.
Nem gáz, hanem olajtüzet mutatott be labor biztonságtechnikán egy tanárunk (ő szekesztette egyébként a Veszélyes és különleges anyagok c. egyetemi jegyzetet... igen népszerű előadó és előadás volt). kb. 1 ml paraffinolajat hevített nyílt lánggal (Bunsen-égővel) addig, míg önmagától égni kezdett. Ekkor lehúzta a gülkét, és hosszú nyelű kanállal igen kevés hidegvizet öntött a kevés olajra. A láng csak azért nem csapott 2m-nél magasabbra, mert ott volt a fülkének a teteje. Lehúzott fülke mögül is lehetett érezni a melegét. És a gáz még ennél is csúnyább dolgokra képes. -
Integra
titán
szerintem mi sokkal inkább elfogadjuk a te neveltetésed, mint te a mienket, illetve a szüleink szabad életfelfogási elvét.
mi nem az ellen szólunk, hogy te hogy nőttél fel, sőt azt mondom örülj neki és légy büszke rá, hanem az ellen, hogy szerinted csak az a jó ahogy te nőttél fel és az ''alternatív'' nevelés, felfogás az rossz... -
erdeya
senior tag
válasz
Versus69
üzenetére
''Ehelyett tudatták velem hogy nem kéne ezt csinálni. Figyeltek éberen, hogy csak akkor avatkozzanak közbe amikor már tényleg elvesztettem az irányítást az életemben. Jól tették.''
Egyetértek.
De sokan nem voltak ilyen szerencsések. Rájuk értettem, hogy talán jelen helyzetüknél a kulcsrazárt szobaajtó és a veszekedések (amik talán elmúlnak), jobb alternatíva, mint egy drogfüggő gyerek. -
erdeya
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Azt írtad, amit én is gondolok.
Egy szóval nem mondtam, hogy csak a beletörődés, vagy a statáriális bíróság a választás (péklapát LOL)
. A nevelés amolyan húzd meg ereszd meg dolog.
Nem könnyű játék, ahogy írtad, főleg manapság. Alapból a legrosszabbat kell feltételezni és aszerint cselekedni. De nem folytatom, mert ugyanazt írnám, amit te. -
_Volkovy_
nagyúr
-
Versus69
csendes tag
Hát nagyon nem érted. Ha rám zárták volna az ajtót mi lett volna? Balhé, veszekedések, megutáltuk volna egymást, előbb utóbb elmentem volna és még durvább dolgokat csináltam volna....ez tipikus kamasz sztori.
Ehelyett tudatták velem hogy nem kéne ezt csinálni. Figyeltek éberen, hogy csak akkor avatkozzanak közbe amikor már tényleg elvesztettem az irányítást az életemben. Jól tették. -
Integra
titán
marha egyszerű, leültetném és elbeszélgetnék vele.
én nem fogom a gyerekem ostorral verni hogy mit csinálhat mit nem meg nyomni a fejébe a keresztet meg a hozzá tartozó süket dumát, megtanítom élni és túlélni.
az én szüleim is hagytak úgy fejlődni ahogy akartam, én is fogom hagyni. és azzal, hogy hagytak nem csökkent a neveltetésük az én szememben, sőt..
tudom, hogy nem fogom tudni kivédeni, hogy kipróbáljon dolgokat, ebben a világban ez lehetetlen. abból indulok ki, hogy úgyis kifogja.
és azt sem is akarom, hogy azt érezze, hogy péklapáttal várom haza, hogy ha kiderül. -
erdeya
senior tag
válasz
Versus69
üzenetére
Köszönöm, hogy minden mondatoddal engem igazolsz.
''a gyereked meg nagy ívbe le fogja szarni hogy te mit tanácsoltál neki, a társaság amibe kerül az fog rá hatni.''
Ha így történik, akkor mint mondtam, hiba van a gépezetben. Elfogadni sosem fogod, mert olyan normákban nőttél fel, amikor a szülők nem tudják kezelni a problémát és inkább ráhagyják a gyerekre, hogy lesz ami lesz. Esetedben szerencséjük volt. A drogfüggő gyerekek szülei már bánják, hogy nem zárták a gyerekükre az ajtót...
ui.: Én (és még sokan) miért nem szartam/szarták le amit a szülő mondott? Miért nem akartam állandóan szembe helyezkedni velük?
szerk: azért közelednek az álláspontok
[Szerkesztve] -
Versus69
csendes tag
mint írtam nálam is levágták a szülők hogy igencsak tág pupillával jövök haza reggel 8kor.
Ha ilyenkor tiltod meg elkezded neki a nagy dumát nyomni akkor vége, azért is csinálni fogja. Rám fater rám nézett és csak annyit mondott: ''Nem lesz ennek jó vége...'' Egyből visszavettem....
Helyeselni ki az a hülye aki helyeselné??? -
LOL

Kincs, ami nincs, eloben...
http://www.origo.hu/nagyvilag/20050527vilaghaborus.html
''Ma is élő, egykori II. világháborús japán katonákra bukkanhattak egy fülöp-szigeteki dzsungelben. A két férfi valószínűleg a Párduc hadosztályban szolgált 1945-ben Mindanaón, és feltehetően tudták, hogy vége lett a harcoknak de nem tértek haza. Sorsuk hasonló az 1974-ben ugyancsak a Fülöp-szigeteken talált Onoda hadnagyéhoz aki azonban akkor azt hitte, hogy még tart a háború.'' -
Versus69
csendes tag
És ha mégis füvezni fog mit csinálsz, kitagadod? Azt hiszed engem ösztönöztek rá vagy mi? Egyszerűen olyan társaságba keveredtem, és jó is volt nagyon... persze szülők látták hogy mi van, de hál'istennek nem tiltottak el... akkor tuti hogy dacból még komolyabb lett volna a dolog. Így meg kinőttem magamtól, nem bántam meg, jó volt. Most is szívesen járnék minden 7végén buliba és szednék valami tudatmódosító szert
, de egyszerűen nincs időm rá...tanulni kell, most már dolgozni is, pénzt csinálni...ezek a fontosak most. Gimibe ráértem szétcsapni magam, vigyorogtam kettőt és négyes voltam.
Tudni kell hogy minek mikor van az ideje és mértékkel kell csinálni. -
erdeya
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
''mert én is csak egy rohadt drogos vagyok/leszek''
Ezt én nem modtam. A mártírdumát hagyjuk.
Még egyetlen drogpróbás emberke sem válaszlt a kérdésemre.
Mit mondanátok a gyereketeknek, ha azt látnátok (nyomokat találsz), hogy kábítószerezik. Helyesled/vagy próbálod jobb belátásra bírni? -
tildy
nagyúr
Na látod ez a baj, hogy azt hiszed HIBA volt a gépezetben. Miközben csak arról van szó, hogy nem vagyunk egyformák. Miért kéne annak lennünk.
Ezt én nem nevezném hibának.Az a hiba, amit az egyén annak tart , illetve környezetének ezzel kárt okoz. (Belém lehet kötni ilyenekkel , hogy akkor a gyilkolás stb... De msot nem ez a téma)
Egyébként meg részemről a miértre a válasz: Csak. Mert eldöntöttem és akartam. És tisztában voltam vele.
Pont ugyanúgy ez lenne a válasz arra is, miért akartam repülni. Normál ember nem akar saját keze által vezetni repülőt , vagy ernyőt, én mégis.
Mert csak. Mert ki akartam próbálni.
De hidd el anyám ettől is ugyanúgy tilt, tiltott, mint attól , hogy valaha bungie jumpingoljak (még sosem próbáltam, de naná, hogy ki fogom) , vagy hogy fogjam magam és egyedül , szinte a semmibe kiinduljak majd valamikro külföldre.
Ennyi ''szabadságom'' tán lehet, hogy dönthesseka saját sorsomról?
[Szerkesztve] -
mbit
tag
nem akarok egy ilyen baromság miatt topicot, itt megkérdem pusztán felmérésből(kíváncsiságból) mégis mit gondoltok, mi történik, ha a városi gázzal üzemelő gáztűzhely rózsáját eltávolítom és felfúvok egy 110les szemeszsákot metánnal és nem véletlenül, hanem szándékosan egy gyufával begyújtom a felfújt zsák oldalát??
nem poénból kérdem! -
_Volkovy_
nagyúr
ez a baj,hogy anyád így kezelt..
így már csak lázadásból is belementél/belemész mindenbe..
nekem miért nem fordult meg a fejemben soha,hogy kéne valami cucc?pedig megtehetném..
a pénz is meglenne,az ismerős is,aki tud hozni.akkor most mi van?ki a ''kis hülye''?
[Szerkesztve] -
-
Integra
titán
válasz
Versus69
üzenetére
erről van szó. pedig mi elég korán eléggé a sűrűjében benne voltunk az éjszakának.
és láss csodát mégse történt semmi rossz.
ja, és jelentősen toleránsabb is lettem az ismeretlen dolgokkal szemben, azt meg már megsem merem említeni, hogy ''addig'' mondjuk láttam előre, most meg a tapasztalatok miatt már oldalra is látok és később talán már 360 fokban is, mert én is csak egy rohadt drogos vagyok/leszek....
szóval ha nagyon kell, akkor lemondok én is..
-
-
anaqer
veterán
Mindenki okos.
Mindenki kivétel.
Mindenki egyedi hópehely.
Elég legyen. -
Versus69
csendes tag
Én is megfelelő nevelést és szülői útmutatást, ráhatást kaptam.
De szoktam inni haverokkal hétvégenként. Szoktam szívni is.(Nem dohányzom).15-16 éves koromban volt egy 1 éves időszak amit végig lsd-ztem. Utána kipróbáltam a diszkó drogokat, 3-4 éven keresztül nyomattam. Most 23 vagyok, egy évben most is előfordul egyszer-kétszer az amfetamin buli.
Most akkor én egy kábítószeres alkoholista vagyok szerinted, ok. Írok magamról azért hogy el tudj képzeli egy ilyen roncsot.
Kiskorom óta mindig sportolok, majd 10 éve küzdősportok. 4 éve gyúrogatok is, bár én inkább csak súlyzós edzésnek mondanám
183 cm magas vagyok, 88 kiló jelenleg, sportos/izmos testalkattal.
3 hét múlva lesz az államvizsgám, közgazdász leszek pénzügy szakon. Eddig 3 cégnél voltam állás-interjún, mindhárom visszahívott és felvennének.
Imádom a szüleimet, nagyon jó a családi légkör. 5 éve vagyok együtt a barátnőmmel.
Na kb így nézek ki én a kábítószeres alkoholista most.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Tudod ilyen szempontból én is azt kaptam .Anyám szinte mindentől tiltott, amit ő nem helyeselt. Magyarán mondva arra nevelt, hogy jaj erkölcsö, meg konzervatív gondolkodású legyek...Sajna nem sikerült jókislánnyá nevelnie, mert tiltott. Amit ő nem helyeselt ,a ttól tiltott.
mi sosem lehettünk rosszak, mi csak jókislányok lehettünk.
Hát nem.
Köszönöm de ilyet én nem kérek, és a gyerekemnek sem akarok adni.
Valahogy el van b.szva egyeseknél ez a nevelés.
Pl. kaptam nagyitól pénzt, ere elkérte, hogy hadd legyen nála , majd ő vigyázz rá.
Az tamikro megtetszett valami és vissza akartam kérni tőle, akkor meg nem , emrt ez hülyeség, erre nem adom oda, nem vehetsz ezt nem vehetsz azt.
És nem csak én vagyok az egyetlen , akivel ezt megtették.
Apámtól meg bár kaptam pár pofont sosem mondta szinte azt , hogy ezt tilos csinálnom. Na jó volt párszor , hogy nem engedett el a pasimmal, de utólag rájöve igaza volt, hiszen úgymond behódoltam a volt pasimnak... Nagyon nem kellett tvolna
-
erdeya
senior tag
válasz
Versus69
üzenetére
Én megfelelő nevelést és szülői útmutatást, ráhatást kaptam. Nem iszom szét az agyam, nem dohányzok és eszemben sincs kipróbálni a kábítószert. ennek ellenére rendszeresen járok szórakozni, a mai napig gyakran fordulok meg koncerteken, rendezvényeken (ezt csak azért, hogy ne hidd azt, hogy szobába zárt anyuci kisfia vagyok... sőt) és már elengedet kézzel ülök a bilin is.
Tildy: Lesajnáltalak? Azért egy ejnyének nincs ilyen beltartalma. De bocsinzon, ha ezt szűrted le.
MÁS: Emiatt nem aludtam napok óta. Egy talánnyal kevesebb... Bővebben: link -
tildy
nagyúr
válasz
SPDeluxe1.0
üzenetére
Én sem szoktam semmiből sem annyit fiogyasztani, hogy elveszteném a tudatom. Mindenesetre ő lesajnált és ezt a tüskét én sosem felejtem el

-
Integra
titán
-
erdeya
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Zöldeket beszélsz

Nevelés kérdése... Miért lennék én tájékozatlan? Mert nem füveztem? Hát ez egy orbitális marhaság. A gyerekem - amennyiben megfelelő nevelést és szülői útmutatást, ráhatást kapott - nem fog cigaretta és kábítószer után vágyni.
A ''hagyjuk'' előtt más volt ott, csak szerkesztettem...
SPDeluxe: Folytasd kérlek a fényezésem
[Szerkesztve] -
Integra
titán
én sokkal inkább arra leszek kíváncsi, te mit fogsz csinálni majd mikor a te kölköd fogják elkapni egy jelentéktelen cigi miatt.
tildy-t nem féltem, ellenben téged inkább..
nem csak hogy nem fogod tudni a helyzetet helyesen kezelni, de mint apa is csődöt mondasz a saját tájékozatlanságod miatt.
azzal hogy ''hagyjuk'', pont ez irányba teszed a lépéseket sajnos.
de remélem nem lesz igazam. -
Integra
titán
én viszont azon emberek közé tartozom aki meg nem igazán hallgat

absz egyet értünk hogy mindenki személyes ügye, de ha az egyik fél azt mondja hogy nem és hangot ad a sajátjának, akkor a másik fél miért ne adhatna hangot a szintén saját véleményének? szerintem pont a beszédre van szükség. a történelem már megmutatta, hogy a zéró tolerancia és nem látok nem hallok nem tudok effektus semmire sem jó.
az ördögi masinéria meg feléledt, hasít ''ezerrel'', már csak kéne bele valami ütősebb 2x512 mega 400as dual ram kit, meg egy sempron
meg egy normális mai vga..
-
-
erdeya
senior tag
Hát hova ugrana egy vérboci, ha nem egy finom női nyakra?

Egyébként ebből is látszik, hogy mindenről a manók tehetnek. És mivel tegnap délután mbitet egy gonosz manóval azonosítottam, megállapítható, hogy ennek a kis csetepaténak is RGB az oka.
...csak viccülök.
Riszpekt mbit!
-
tildy
nagyúr
Heh , milyen apád van már?

Egyébként igaza van, tolerancia alakul ki. Magyarán nincs hatása. Egyáltalán.
anaquer: igazad van... De látod, csak manókról beszéltem, rögtön nyakamnak ugrott vérboci...
Ejnye...:
Kb. mintha embert öltem volna...
loretto: dolgozom nincs msn.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen routert?
- Ford topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem akarok hozzáfűzni semmit...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)