Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- hcl: Amúgy mi a terv?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
A kereskedelmi adók úgy tudják, nincs igény igényes műsorokra. Megkérdezik a nézőket: Ugye szertitek a mónikasót? IIIGEEEEN! Ugye szeretite a barátokközét? IIIGEEEN!! És akkor kijelentik, hogy ez kell a népnek, nem kell a drága normális film. Esetleg összehasonlítják a 23:55-kor kezdődő film nézettségét a barátokközttel, és azt mondják, hogy mivel kevesen nézték a normálisfilmet, ezért biztos, hogy nincs rá igény. Nagynéném kutyája se ette a kutyaeledelt. Ja, hogy nem is vettek neki? De akkor se ette!
-
ngabor2
nagyúr
Már próbaváltozat is kész van, a hétvégén több is lesz, de menjünk át ide: Bővebben: link, mert jössz , mint moderátor, és kimoderálod meged, meg engem is

-
-
ngabor2
nagyúr
Lószerszám a Multimédia Tower valagába!
Múlt héten vettem egy videokártyát sulinetben, de nem működött a DVI-je. Szombaton visszavittem, mondták, kipróbálják, és a héten meglesz. Most hívom őket, hogy mi a helyzet. Erre azt mondja a csóka, hogy visszavitték, és garanciában a jövő héten cserélik Ekkora szemét bagázst! Elfogytak a normális debreceni számtech-boltok.
-
ngabor2
nagyúr
Az ő nevét érdekes még kiejteni: w9033626

(valós nick, csak nem tudom beszúrni hozzá a linket...)
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Erről az akváriumszerű dologról már volt topik, csak nem találom. Egy időben nagyon halott volt.
-
ngabor2
nagyúr
Lehet, hogy semmit nem fogsz tudni kezdeni a válaszommal, mert nem wines, de én Linux alatt a dd-t használom ilyen célra.
dd if=adat.raw of=ezkell.txt block=1 skip=3866 count=30678
Talán a cygwin alól is megy, az meg wines. Meg talán más helyen is vannak GNU progik win alá fordítva -
ngabor2
nagyúr
A freemail másnál is betegeskedik, vagy csak engem tüntet ki a be-nem-jövetellel?
-
ngabor2
nagyúr
Én is gondolkodtam/gondolkodom egy ilyen lézeres műtéten (asszem valahol említetted, hogy neked is az volt). Csak nem tudom, hogy 2,75D (-1D cyl) érdemes-e nekimenni. Már 3 éve nem romlott, és a lent leírt szemüvegem, amit most is hordok mindenestül került 13e Ft-ba...
A cég 3.évente 20e Ft-ot ad szemüvegre, igaz, csak 1 (drága) helyen lehet levásárolni.
Egy ilyen műtét utáni lábadozás mennyi ideig tart? Hol lehetne ennek utánolvasni? -
ngabor2
nagyúr
- a neve
- viszonylag kis kereslet (a sörösüveghez képest pl.)
- soktagú elosztási lánc, mindenkinek extra nagy haszon kell
- esetleg minimális mértékben a spéci alapanyag és előállítási ktg...
A keretnél kb. ugyan ez.
Szomorú, hogy a ''rászorultakon'' szedik meg magukat leginkább a kereskedők. De aki megteheti, az válogat a boltok között, én is vagy 10 optikushoz elmentem, és megtaláltam a nekem valót, olcsón, jól és elég gyorsan dolgozik, és mindhárom opció egyszerre él!
Remélem nem mennek tönkre még egy darabig... -
ngabor2
nagyúr
válasz
tiv83us
üzenetére
Én alapból szemüveges vagyok. Másrészt szeretek mindent túlbiztosítani, egyesek ettől kapnak idegbajt
Jelenleg olyan szemüvegem van, amiben az üveg fényre sötétedik, manapság már nem nagy szám, alig kerül többe, mint egy hagyományos lencse. Viszont direkt olyan keretet választottam, amire fel lehet fogatni egy polárszűrőt...
Na, ha ezen káros sugárzás átjut... Ja, és sikerült annak idején egy akciót kifognom, az egész szemüveg munkagíjjal kb. annyiba került, mint máshol 1 pár ilyen lencse... -
ngabor2
nagyúr
A buszozásra visszatérve egy kicsit. ''Nagy tapasztalattal'' a hátam mögött már elég jól meg tudom különböztetni a valóban beteg öregeket az ''alibibetegektől''. Aki szó szerint fel tud rohanni, furakodni a buszra, és érdekes módon csak ott kezd fáradni, annak én nem adom át a helyemet. Akinek segíteni kell a felaszállásnál, annak viszont át szoktam adni.
Egyes vénasszonyoknak (bocs, de ezekre csak ezt a szót tudom alkalmazni) az a szokásuk, hogy még javában megy a busz, de előretolakodnak az ajtóhoz. Nem érdekli őket, hogy a fél busz le fog szállni, ők sietnek...
Mivel ugyebár tolakodás közben nem lehet kapaszkodni, ezért borulnak neki a többi utasnak. Mikor megáll a busz, és kinyílik az ajtó, akkor természetesen piszkosul lelassulnak. Az iskolások rohannának a villamoshoz, de 1-2 vénlány fél percekig vánszorog le a buszról, és természetesen az ajtó előtt várják be a busz hátuljában maradt társaikat... Az ilyenek miért nem bírják kivárni, hogy a fiatalok leröppenjenek a buszról, utána is ráérnének leszállni, sehova nem sietnek.
A másik, hogy van nálunk egy vénasszony, akinek egy időben szokása volt az ''iskolajárattal'' piacra menni. Hivatalosan nem iskolajárat, de az utasok 95-99%-a tanulóbérlettel száll fel, és az első megállóban elfogy az állóhely is a csuklósbuszon (emiatt kell nekem egy órával hamarabb felkelnem, de ez más sztori...). Szóval régebben, mikor még kevesebben utaztunk ezen a buszon, a vén szatyor 1 kosár tojást kitett a buszmegállónál az első sorba, aztán hátrament trécselni. Bejött a busz, ő meg hangos rikácsolással előretolakodott, hisz ő ott állt... lett volna alkalmam, hogy felrugjam a kosarát ''véletlenül'', sajnálom, hogy nem tettem azt. Megtanulta volna, hogy nincs a buszmegállóban foglalt hely, ha beállt, álljon is ott! -
ngabor2
nagyúr
Mert ''ócsóér'' van. Gondolj bele, pont fele annyiba kerül, mint egy 124eFt-os... Ja, hogy gyakorlatilag annyit ér, mint egy 2000Ft-os? De ezt kell eladni, mert ezen van a haszon, ami mindennél fontosabb!
És akkor lehet hencegni a haveroknak, hogy waze, micsoda bótot csináltam, sikerült megvenni ezt a kiraly napszemcsit 62 helyett 45 papírér' waze... ez a menő
-
ngabor2
nagyúr
Van egy vicces kedvű kollégám, spontán hülye, olyan szövege van, hogy mindneki dől tőle. Ma is bejött a laborba, hozott kolléganőmnek egy szendvicset. Amit utána mondott, az aláírásba kívánkozott

Lehet nyugodtan kétpofára zabálni, diétás szalonna van benne, olajban volt sütve...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
tiv83us
üzenetére
Tippelhetek? BAN, DEL

Nem nyert, de jo helyen kapirgalsz
De hogy ne errol szoljon a topic tovabbi resze, igy elmondom. ''Sima'' user ban, es e-mail alapi ban, tehat arrol az e-mailrol mar nem regisztral az az egyen akit kipicsaztak. Ez egy kicsit visszatarto ereju lehet, mert eleg sok kinlodas uj emilt nyitni. - tiv83us -
ngabor2
nagyúr
Megint csak amiatt kérdezek itt, mert igen aktív a topik. Tehát az epoxigyantát kötés után bántja az aceton, vagy lehet használni acetonos heatpipe lezárására? A lágyrézcsövet nem tudom forrasztani, de ragasztani attól még lehet, az epoxi köt rá, mint állat.
-
ngabor2
nagyúr
Sok sikert hozzá. Mindenféle bántó él és gondolat nélkül mondom, hogy örülök, hogy végre egy topik, amiben a valóban értelmes téma mellett senki nem anyáz senkivel. Csak így tovább! Aki ezek után belédköt, arra nagyon csúnyán fogok ám nézni, és ezt vehetik egyesek fenyegetésnek!
A szakmai(bb) hozzászólásom ott lesz.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Vangelis
üzenetére
Persze, 1 szál mosolyban...

Lennének hírek aznap a környékről
Ja, amúgy mindenkinek jóreggelt. Már amennyire egy ilyen takony idő jó lehet. Vagy essen rendesen, vagy hagyja abba és monnyonle!
És hogy egy hajszálnyi politika is legyen (ami még talán ide befér): végre vége az államfő-kampánynak. Az egyik párt arcraesett, a másik meg veri a mellét... ki gondolta volna. Én speciel örülök a döntésnek... de ez saját külön bejáratú véredény, kéretik nem kövezni érte.
-
ngabor2
nagyúr
Huhhh... Inkább talán a tegnapi tempót kellene követni. Reggel 7 óta majdnem 300 hsz
Nem lesz hosszó életű ez a topik se, az utolsó 50 meg megint arról fog szólni, hogy ki nyissa a 21-et
Csakazértse én akarom![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ngabor2
nagyúr
Erről valaki bővebbet nem tud?

Bővebben: link
Igen érdekes lenne... főleg, ha be is lehetne szerezni
Bocs, hogy nem offtopic, de a hozzá tartozó topikot lusta vagyok megkeresni, amúgy is meglehetősen kihalt...
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Így jár, aki sokat irogat ide...
Más: valaki nem tudja, honnan lehet (lehetőleg legálisan!) megszerezni a Ványadt bácsi c. szösszenetet? Olyan régen láttam, de akkor szétröhögtem rajta magam.
- Ó ha az én galambocskám, galuka-galagonyám ezt megérhette volna...
- De nem érte meg!
- Minek ez a rohanás... -
ngabor2
nagyúr
Értelmes topikcím...Okosok, ugyesek ide segiteni. Bővebben: link Javasoltam neki egy másik címet. Kicsit hosszabbra akartam Esmein kedvéért, de inább nem írtam a végére, hogy ...házilag, de hogyan????

-
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Vigyázz, mit mondassz, mert jönnek a kisebbségvédők, és jól megvernek, mert meg merted szólni a szegény ártatlan kisebbséget...
Mert ugyebár ''mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek''... -
ngabor2
nagyúr
Szép jóreggelt!
Mi történt? Ma mindenki elaludt?
Megérkezett már az eső nyugaton? -
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
A portás az egy felelős állás, mint tudjuk. kérdezik, ő meg felel.
A bátyám is portás volt, most múzeumőr. Úgyhogy egy kicsit reklámozom, ha Debrecenben jártok, menjetek el a Delizsánsz posta-és távközlési múzeumba. A Déri múzeummal szemben van, a Postaigazgatóság on kell bemenni, és onnan már lehet látni. -
ngabor2
nagyúr
Szép jóreggelt, kellemes hetet kívánok magamnak és mindenkinek aki megérdemli. Remélem összejön.
A változatosság kedvéért olyan álmos vagyok, hogy szörnyű. Lehet, hogy tegnap nem kellett volna 10-ig vicceket olvasnom? -
ngabor2
nagyúr
Esik. Na ennyit a délutánra tervezett bodzaszedésről

-
ngabor2
nagyúr
Megreggeliztem. Császárszalonna (jó húsos), házi barnakenyér, friss zöldhagyma, előtte húztam ki a kertben... csakhogy a kockalakók irigykedjenek
Egészségemre! -
ngabor2
nagyúr
Apukám, te miért nem alszol még olyan korán?
Én is minek keltem fel...
Szóval a gyerek igen szemléletesen fogalmaz. Én is padlóztam, mikor olvastam. Ja, és tévékártya + szobaantenna párosításról (vagy pároztatásról?) volt szó.
azért apukáztalak le, mert faterom is azt a nevet kapta, amit te...

-
-
-
ngabor2
nagyúr
Tegnap szaraxott a háló a melóhelyen, aztán PH!-tali, tehát nem tudtam olvasni a fórumot. Most nyakig valok a melóban, délután szalonnasütés, úgyhogy megint nem fogom tudni olvasni... Remélem holnap délután be tudom pótolni...
-
ngabor2
nagyúr
Emberek, örüljetek! Itt a hétvége! Holnapután már péntek!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
ngabor2
nagyúr
Szép jóreggelt. Végre nem gatyarohasztó melegre ébredtünk. Csak a szél ne fújt volna annyira...
Remélem holnap azért már igen kellemes idő lesz a debreceni talihoz...
-
-
ngabor2
nagyúr
Valaki magyarul el tudná röviden magyarázni a működését? Angolul nincs erőm értelmezni (bocs, tudom, lusta disznó vagyok...
). Így ránézésre olyan magyarázatot tudnék rá elképzelni, hogy az oldala antennaként viselkedik, és a nagy térerősség miatt (nagyfesz a levegőben) ezt a feszültséget ''veszi''. Majd az alján levő 3 pálcikán kelt egy jó erős elektromos szelet, ami felrepíti. Jól látom?
Ha nagyjából igen, akkor utazásra nem igazán lenne alkalmas, vagy nagyon gazdaságtalan lenne, mert hosszú távon igen nagy feszültséget fenntartani nem egyszerű. -
ngabor2
nagyúr
Lord Esmein, teccik ez az állandó aláírás-változtatásod. Mindig lehet tudni, hol vagy... Mikor jelennek meg a ''megyek kábelt fektetni'', ''dobok egy sárgát'', ''ásítok'' típusú kiegészítések?

-
ngabor2
nagyúr
válasz
SPDeluxe1.0
üzenetére
A megtévesztés mestere! Ki tudja, mi bújkál a báránybőr alatt...
-
ngabor2
nagyúr
Napsugarast!
Jön az eső nyugat felől? Én az ország keleti végén vagyok, és itt még 6,5 ágra süt a nap. Csakhogy hogyan készüljek... -
ngabor2
nagyúr
Üdv minden nem-bannolt fórumtársnak. Ennyire álmos mostanában nem voltam. Tegnap volt ugyebár Acsádon a Ligetaljai Napok kezdőünnepsége. Kerozin, meg minden, aztán majdnem éjfélkor a tüzijáték. Én marha meg azt is megnéztem. Kb. fél1-kor tudtam elaludni, 5-kor meg már kelni kellett

De nem baj, tehnap megnéztem vagy 10 rész MPFC-t, ettem 2 vattacukrot, és kiordítoztam magam a Kerozin-''koncerten''
-
-
ngabor2
nagyúr
Ahogy a térképre nézek, Nyíregyháza nem egészen ÉNY-ra van Debrecentől. Inkább északra, esetleg egy picit észak-keletre (de csak egy picit).
Amúgy a román iskolai térképeken ahogy hallottam nem csak Debrecen román, hanem a Tisza a határfolyó
Ha vannak itt Erdélyiek, azok megerősíthetnének/cáfolhatnának, hogy ne terjesszek hülyeséget... -
ngabor2
nagyúr
Napsugaras szép jóreggelt mindenkinek!
Utoljára:
Gyertek Nyíracsádra (Debrecentől kelet fele 35km) ma a Ligetaljai Kultúrális Napok nyitóünnepségére. Meghívó:Bővebben: link
Csak biztatásképp: lesznek jó zenék is, bár nem tetszhet minden mindenkinek. Mondjuk a Kerozinra én is kimegyek, meg vattacukrozni...
-
ngabor2
nagyúr
Gyertek Nyíracsádra (Debrecentől kelet fele 35km) vasárnap (holnap) a Ligetaljai Kultúrális Napok nyitóünnepségére. Meghívó:Bővebben: link
Csak biztatásképp: eddig nekem nem igazán jöttek be, de pl. a szomszédék naon szeretik. Mondjuk a Kerozinra én is kimegyek, meg vattacukrozni...
Holnap reggem ismét beküldöm a meghívót, el ne felejtse, aki jönni akar![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ngabor2
nagyúr
bocs, ez régi volt, nemtom miért jelent meg...

[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
Vannak itt hozzáértő gyógynövény-vadászok? Csalánt akarnék gyűjteni, de most virágzik. A virágos hajtásokat is lehet/érdemes gyűjteni, vagy csak a levelet?
Akácot, bodzát már gyűjtöttem, illetve fogok még gyűjteni, a bodzából szörp/ivólé is lesz. Ezekkel nincs probléma. -
ngabor2
nagyúr
Ha ügyes voltál, és nem került bele (sok) levegő, akkor elkezd égni. Ha nem voltál elég ügyes, és a robbanási határon belüli mennyiségű levegő került vele (gázrózsánál bele is fog, úgy van kialakítva), akkor egy igen kellemeset fog durranni, amit lehet, hogy már nem fogsz hallani, vagy nem fogsz tudni beszámolni róla. Esetleg jön majd a biztosítótól egy emberke felmérni a lakásban keletkezett kárt...
Ha benne nincs is levegő, mikor a zsák elkezd égni, illetve a gáz ''külső része'', elég nagy turbulencia lesz, hogy a többi bekeveredjen, tehát igen erősen felgyorsul az égés, lehet, hogy nem fokozódik detonációig, ahoz 110l IMHO kevés, de a deflagrációig valószínűleg eljut.
Nem lenne poén egy ilyen, inkább ne játssz a gáz-tűzzel.
Nem gáz, hanem olajtüzet mutatott be labor biztonságtechnikán egy tanárunk (ő szekesztette egyébként a Veszélyes és különleges anyagok c. egyetemi jegyzetet... igen népszerű előadó és előadás volt). kb. 1 ml paraffinolajat hevített nyílt lánggal (Bunsen-égővel) addig, míg önmagától égni kezdett. Ekkor lehúzta a gülkét, és hosszú nyelű kanállal igen kevés hidegvizet öntött a kevés olajra. A láng csak azért nem csapott 2m-nél magasabbra, mert ott volt a fülkének a teteje. Lehúzott fülke mögül is lehetett érezni a melegét. És a gáz még ennél is csúnyább dolgokra képes. -
ngabor2
nagyúr
válasz
paramedic
üzenetére
Én is csak ugratlak, peace

Nemrég volt, itt majdnem minden régebbi tag ''utálja'' mbit nevű társunkat előélete miatt. Ajánlom figyelmedbe: Bővebben: link.
Szerintem semmi baj a sráccal, csak könnyen felkapja a vizet, különösen, ha rugdossák (ezt meg is értem, nekem semmi bajom vele). -
ngabor2
nagyúr
Ivászat... Most találtam egy sörös topikot. Már alig iszok sört, átálltam a teára. Kerestem, hogy van-e teás topik is, vagy ''csak'' alkoholtartalmú italoknak lehet. Találtam egyet, de a 2. hsz I_Am-é, és ezzel zárta is.

Kár, hogy kedvenc fórumoldalamon erről nem lehet külön topik. Újat nem akarok nyitni, mert még valaki megharagszik rám.
SPDeluxe: én is ezt írtam, úgy látszik, jelenleg eléggé ki van lazítva a belépés. Reméljük nem lesz tulságosan szétoffolva az oldal
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
SPDeluxe1.0
üzenetére
Nekem egyszerűen 404-et írt ki. De mint kiderült, nem is igazán van rá szükség.
Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Micro Four Thirds
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy ruhás topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- ZBook Fury 16 G10 16" 4K+ IPS i7-13700HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vibill gar
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 T1200 4GB /1 Millió/
- Samsung Galaxy Note 10+ 5G
- Apple iPhone 12 Pro Max 256Gb, 12 hónap Garancia, Kék Színben, Uj akkumulátor
- Dell Latitude 5521 / i7-11850H /16gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill / WIN11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Byski Áramláskijelző.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(bocs, nem lehetett kihagyni)

Jelenleg olyan szemüvegem van, amiben az üveg fényre sötétedik, manapság már nem nagy szám, alig kerül többe, mint egy hagyományos lencse. Viszont direkt olyan keretet választottam, amire fel lehet fogatni egy polárszűrőt...
De hogy ne errol szoljon a topic tovabbi resze, igy elmondom. ''Sima'' user ban, es e-mail alapi ban, tehat arrol az e-mailrol mar nem regisztral az az egyen akit kipicsaztak. Ez egy kicsit visszatarto ereju lehet, mert eleg sok kinlodas uj emilt nyitni. - tiv83us
![[kép] [kép]](http://forum.csillagkapu.hu/images/smiles/google.gif)
A szakmai(bb) hozzászólásom ott lesz.![[kép] [kép]](http://forum.csillagkapu.hu/images/smiles/fekverohog.gif)