- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot
- MasterDeeJay: Intel Xeon 2673v4 best buy, avagy 20 mag 6eft-ért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Kamu AI ismeretterjesztő shorts videók
- sziku69: Szólánc.
- V.Milán: Lányok 2026-ban...
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatabike
őstag
Kösz, igyekszem.
Én is megettem már a kenyerem javát...
Nem használok közösségi oldalakat, nekem ez az időtöltés.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Lehet ám kikapcsolódásként is venni ezt. Az múltkor pl: egy némettel vitatkoztam 5 órát. Küldött nekem valamit, de 5 kiló helyett 5,2 volt a csomag, ezért 2 euróval többet fizetett a DHL-nek, amit be akart rajtam hajtani. Ki is fizettem neki, csak előtte úgy voltam vele, hogy ha már ekkora szarrágó, akkor veszek tőle egy pár ingyen nyelvórát.
Máskor meg volt, hogy jobb processzort kaptam mint amit rendeltem. Én hülye megreklamáltam, nem egyezik a part number, aztán alig bírtam őket lebeszélni arról, hogy cseredarabot küldjenek. Tipik nyelvvizsgafeladat az is.
-
mentor_4
tag
-
hugi0
őstag
Tegnap felhívtak az EFK-tól.
Egy szimpatikus fiatalemberhez került a dolog, elsőre elnézést kért, hogy csak 2 hét elteltével keresett. Azt mondta, teljes mértékben megérti a helyzetet, megnézte a Vinted felületét, és valóban akadnak ellentmondások, az én sztorim pedig teljesen nonszensz.
Azt is említette, hogy ilyesmivel eddig még nem keresték meg az EFK-t.
Mivel ők nem hatóság, gyakorlatilag nem tudnak eljárni ebben az ügyben, mivel engem (még) nem ért konkrét anyagi kár. A kereskedelmi gyakorlat, és az ilyen cégek ÁFSZ felügyelete a Fogyasztóvédelem, esetleg a Kormányhivatal hatásköre. Mert itt ugye azt kellene felülvizsgálni. Oda is tehetek bejelentést, ha akarok.
Azt is mondta, ha megint meghirdetem a körfűrészt, és emiatt szankcionálnak, akkor ismét szóljak nekik, és akkor már tudnak lépéseket tenni az ügyben, mivel az már hátrányosan érint engem. Ilyenkor az EFK-k felveszik egymással a kapcsolatot, és az ottani, litván EFK fog úgymond "rászólni" a cégre, megpróbálják megoldani a dolgot, ha nem megy, fogyasztóvédelmet, bíróságot illetve békéltető testületet vonnak az ügybe.
Most azon agyalok, húzkodjam tovább a bajszukat, megéri egy fűrész miatt kockáztatni a profilomat? Mert semmi garancia rá, hogy ha esetleg törölnek, akkor valaha is visszakapom. Ennél kevesebbért is tiltottak már ki végleg felhasználókat.
Azt meg hiába írom a robotnak, hogy ne töröld ki, mert dádá lesz...
Szia !
A kapot valaszaid a vintedtol AI generalt szovegek.
- jomagam biztos nem allok neki idot es energiat pazarolni a "vitára".
Eleg idos vagyok mar ahoz, hogy felfogjam az eletben az "ido" az megfizethetettlen es nincs nala fontosabb.
- a tovabbiakban kivanok zokkenomentes eletet. -
tatabike
őstag
Tegnap felhívtak az EFK-tól.
Egy szimpatikus fiatalemberhez került a dolog, elsőre elnézést kért, hogy csak 2 hét elteltével keresett. Azt mondta, teljes mértékben megérti a helyzetet, megnézte a Vinted felületét, és valóban akadnak ellentmondások, az én sztorim pedig teljesen nonszensz.
Azt is említette, hogy ilyesmivel eddig még nem keresték meg az EFK-t.
Mivel ők nem hatóság, gyakorlatilag nem tudnak eljárni ebben az ügyben, mivel engem (még) nem ért konkrét anyagi kár. A kereskedelmi gyakorlat, és az ilyen cégek ÁFSZ felügyelete a Fogyasztóvédelem, esetleg a Kormányhivatal hatásköre. Mert itt ugye azt kellene felülvizsgálni. Oda is tehetek bejelentést, ha akarok.
Azt is mondta, ha megint meghirdetem a körfűrészt, és emiatt szankcionálnak, akkor ismét szóljak nekik, és akkor már tudnak lépéseket tenni az ügyben, mivel az már hátrányosan érint engem. Ilyenkor az EFK-k felveszik egymással a kapcsolatot, és az ottani, litván EFK fog úgymond "rászólni" a cégre, megpróbálják megoldani a dolgot, ha nem megy, fogyasztóvédelmet, bíróságot illetve békéltető testületet vonnak az ügybe.
Most azon agyalok, húzkodjam tovább a bajszukat, megéri egy fűrész miatt kockáztatni a profilomat? Mert semmi garancia rá, hogy ha esetleg törölnek, akkor valaha is visszakapom. Ennél kevesebbért is tiltottak már ki végleg felhasználókat.
Azt meg hiába írom a robotnak, hogy ne töröld ki, mert dádá lesz...
-
LordAthis
csendes tag
a vinted nem lengyel...
Szövegértés Rulezzzz...
" Aztán bejelentettem egy olyat, amin nem látszik a penge. Azt meg törölték.
Utólag is bocsi a lengyel sráctól,"
És természetesen vicc volt! -
tatabike
őstag
a vinted nem lengyel...
Senki nem állította...
-
dellfanboy
őstag
-
LordAthis
csendes tag
Újabb szeg a Lengyel - Magyar barátság koporsójába...
(Jó, persze! Nem tudja, ki volt...)Kíváncsi vagyok, lesz e belőle vmi, már engem is érdekel!
Már csak azért is kezdjenek magukkal valamit!
-
tatabike
őstag
Nem tudom. Nekem azt írták, jelentsem ha ilyet látok. Jelentettem. Kiszúrta a képen a körfűrészlap az ember szemét. Arra azt írták, sajnos nem tehetnek semmit, mert megfelel a szabályaiknak.
Aztán bejelentettem egy olyat, amin nem látszik a penge. Azt meg törölték.
Utólag is bocsi a lengyel sráctól, de a szabály az szabály...
-
tatabike
őstag
Nekem az jutott eszembe olvasás közben, hogy már néhány körrel ezelőtt biztosan összekaptam volna az elérhető adatokat, én keresek egy EU hivatalos szervet, amelyik fogyasztóvédelemmel, stb foglalkozik, és biztosan anonim módon bejelentettem volna!
Azok általában nem hagyják annyiban, hogy ennyire öncélúan xar legyen vmi...
Ha kizárnak, akkor kaphatnak egy csinos büntetést, plusz Te egy kis kártérítést, ami több körfűrész árát jelentené.
És Doky586: Bejelentettem az esetet az EFK-nak.
Írtam rendes beadványt, csatoltam a levelezést. Abban meg van említve a bánásmód is.
A válaszoló tisztában volt vele, hogy van még sokszáz hirdetés, ami olyan mint az enyém. De arra láthattátok, mit válaszolt. Elcseszték, ennyi a sztori, csak ugye most kalimpálnak, minthogy beismernék. A Vinted soha nem ismeri be, ha téved. -
ddekany
nagyúr
Hmmm... Vajon rá lehet-e venni az AI-t, hogy minden körfürész hírdetést töröljön, és vajon mennyi idő után tűnne fel valami még ott dolgozó emberi lénynek ez, ha egyáltalán?

-
LordAthis
csendes tag
Igen, ez is egy jó ötlet, átfutott a SPACE-en nálam is...
-
Doky586
félisten
Egyszerűen csak rossz okot jelöltél meg fellebbezéskor. Az egyenlő bánásmódra kellett volna hivatkoznod hogy a MI is megértse. Vagy mindenki hirdetését töröljék a körfűrész (és étkészlet stb) kategóriában, vagy a tiedet is engedjék megjelenni..
-
LordAthis
csendes tag
Nekem az jutott eszembe olvasás közben, hogy már néhány körrel ezelőtt biztosan összekaptam volna az elérhető adatokat, én keresek egy EU hivatalos szervet, amelyik fogyasztóvédelemmel, stb foglalkozik, és biztosan anonim módon bejelentettem volna!
Azok általában nem hagyják annyiban, hogy ennyire öncélúan xar legyen vmi...
Ha kizárnak, akkor kaphatnak egy csinos büntetést, plusz Te egy kis kártérítést, ami több körfűrész árát jelentené.
-
ddekany
nagyúr
Pengés tárgy!

Agyhalál, amikor az AI-t ilyen rettentő sz*rul használják.Mondjuk, ha már agyhalott online cégek, akkor ebben nálam most a Használtautó.hu viszi a pálmát. Ha felteszek egy kocsit amit 20M-ért hirdetek, akkor a az un. "kép csomag" (amivel egyáltalán képet tudok feltenni az autóról), 20eFt-ba kerül. Eddig még nem lenne gond, ha ennyi akkor ennyi, kész. Csakhogy, ha a hirdetett autó ára 5M, akkor a kép csomag ára már csak 3990Ft. Namost, WUT???? Mi a f*sz? A hirdetett autó értékének mi köze a szolgáltatás árához? Az 1Ft-ért árult autóhoz és a 100M-ért árult autóhoz feltöltött képek pont ugyanannyi helyet foglalnak a szerveren.
Ez kb. olyan, mintha azt mondaná az internetszolgáltató, hogy ha a létesítési címen egy luxus villa áll, akkor 50eFt-ba kerül az internet, ha viszont egy putri, akkor csak 4eFt-ba. Agyrém, és nagyon úgy tűnik, a hülye magyarok ezt az átverést is simán benyelik, senki nem szól egy szót sem.
Ez kb. olyan, mintha azt mondaná az internetszolgáltató, hogy ha a létesítési címen egy luxus villa áll, akkor 50eFt-ba kerül az internet, ha viszont egy putri, akkor csak 4eFt-ba.
Azt hiszed viccelsz, de ilyesmi van (nem pont netre, de akár), és terjed: dynamic pricing. Lényegében mindenre egyedi ajánlatot adnak, megtippeleve hogy te, pont ott és pont akkor, mennyiért fogsz még épphogy belemenni.
-
Turulbir
tag
És még SMbus is van rajta...
Ha erre rájönnek, még a TEK is bekopog!
ASUS Crosshair az már BTK, ugye? -
Vesa
veterán
Az alaplap mint szexuális segédeszköz...Zseni. Bár végülis egy S/M kapcsolatban akár még használható is a forrasztott oldala reszelő helyett.
Agyrém. Azért az AI-t 1:1-ben ráengedni ilyen ügyekre, láthatóan még túl korai. -
Vesa
veterán
AI... vélhetően soha nem látta ember az ügyet.
-
cbmfan
senior tag
Vicc az egész ami ott megy, de mondok jobbat: Alaplapot raktam fel, majd úgy három héttel később törölték mert tiltott termék, szexuális segédeszköz és tiltottak egy hétre. Fellebbeztem, jött sablon válasz ugyanúgy, várjam ki.
-
ViZion
félisten
Hááát, eddig sem kedveltem a vatera-vinted-jószopás-allegro-emag és ilyesmiket.
Arra lennék kíváncsi, h privátban az ember milyen, aki ezeket az agyhalott válaszokat tolja. Tényleg ilyen tajgetosz-szökevény? Van szavazati joga? Miért fogyaszt oxigént az ilyen?
-
Vesa
veterán
Pengés tárgy!

Agyhalál, amikor az AI-t ilyen rettentő sz*rul használják.Mondjuk, ha már agyhalott online cégek, akkor ebben nálam most a Használtautó.hu viszi a pálmát. Ha felteszek egy kocsit amit 20M-ért hirdetek, akkor a az un. "kép csomag" (amivel egyáltalán képet tudok feltenni az autóról), 20eFt-ba kerül. Eddig még nem lenne gond, ha ennyi akkor ennyi, kész. Csakhogy, ha a hirdetett autó ára 5M, akkor a kép csomag ára már csak 3990Ft. Namost, WUT???? Mi a f*sz? A hirdetett autó értékének mi köze a szolgáltatás árához? Az 1Ft-ért árult autóhoz és a 100M-ért árult autóhoz feltöltött képek pont ugyanannyi helyet foglalnak a szerveren.
Ez kb. olyan, mintha azt mondaná az internetszolgáltató, hogy ha a létesítési címen egy luxus villa áll, akkor 50eFt-ba kerül az internet, ha viszont egy putri, akkor csak 4eFt-ba. Agyrém, és nagyon úgy tűnik, a hülye magyarok ezt az átverést is simán benyelik, senki nem szól egy szót sem.
-
tatabike
őstag
-
sgtGiggsy
csendes tag
Ez a Vinted eredeti rendeltetése szerint nem egy használtruha hirdető felület csajoknak? Vintage + Used = Vinted.
Mármint értem, hogy a többi netes hirdetési felület annyira elszaródott, hogy már bárhol megpróbálkoznak az emberek (Jófogás 1500 pénzt kér, ha feladás után 3+ nappal csökkentenéd az árat) de nekem a cég profiljából teljesen logikusnak tűnik a pengés tárgyak tiltása.
Ez nem vígasz, de én kicsit mindenkit debilnek nézek aki Vinteden ipari gépeket, PC-t meg csemperagasztót árul.Nem, nem az. Annak indult, de már jó ideje általános hirdetési platform. Én pl a mostani számítógépem felét a Vintedről, a másik felét innen a Hardverapróról vásároltam össze.
Nyilván vannak ilyen agyzsibbasztó dolgai, mint a fenti posztban szereplő is, de ezzel együtt is ott tartunk, hogy lényegében a jelenlegi legjobb elérhető általános célú apróhirdetés platform. A Vaterát már szinte senki nem használja, a Jófogás többnyire egy rakat szar (ráadásul annyit se tesznek meg, hogy legalább a saját üzenetküldő rendszerükön belül szűrjék az orbitálisan kamu üzeneteket), a Facebook Marketplace pedig a használhatatlanság határait súrolja (főleg mióta a Jófogást is bekötötték rá, aztán a hirdetési találatok egyharmada napokkal, vagy néha hetekkel korábban törölt Jófogás hirdetés).
A Vinted másik két előnye a használhatóság mellett, hogy nemzetközi, és van rajta vevővédelem.Szóval ja, elég baromarcú cég sok szempontból, de perpill nincs jobb.
-
tatabike
őstag
Szokott ilyen lenni. Nekem többnyire az F1 mémestopikban nem jönnek be a képek. Ezt viszont most megnéztem 4 böngészőből, olyanból amin be vagyok jelentkezve, olyanból amiben nem, meg még Chromium alapúból és mobilról is, de nálam mindenütt látszik, úgyhogy furcsa, hogy nálad nem.
Amúgy Boris the Blade lenne rajta, ha látnád.
Ja, így tudom, Blöff?
Jó film.Nem tudom, mi alapján válogat a böngészőm. Chrome amúgy. bobalázs képe látszik. Mondjuk valami előugró kacat tiltva van, lehet az a baja?
-
tatabike
őstag
-
Kisgépkezelő
senior tag
Szokott ilyen lenni. Nekem többnyire az F1 mémestopikban nem jönnek be a képek. Ezt viszont most megnéztem 4 böngészőből, olyanból amin be vagyok jelentkezve, olyanból amiben nem, meg még Chromium alapúból és mobilról is, de nálam mindenütt látszik, úgyhogy furcsa, hogy nálad nem.
Amúgy Boris the Blade lenne rajta, ha látnád.
-
tatabike
őstag
Esetleg
Nem látszik a fotó.
-
tatabike
őstag
Szia.
Csak az a baj, hogy a magyar törvények szerint nem kötelező a telefonos ügyfélszolgálat. Elég, ha van egy telephelyed, amit kiteszel valahova a weboldalra, mondjuk 3mm-es betűkkel, aztán kész.Mi újság az ETS2 topikban? Toljátok a kilométereket?
-
bobalazs
nagyúr
Saját tapasztalatokból kiindulva (Ubisoft support, de kb. mindegy is) nincs értelme hadakozni velük. Akár MI, akár alulfizetett és ezáltal alulmotivált biodroid(ok hada) írja a választ, csak egy szabályzatból copy-paste-elt sablon szöveget fog odaböfögni, az általad küldöttekből jó esetben talán egy-két kulcsszó, ha átmegy neki. Hosszas huzavona esetén néha egy válasz erejéig értő olvasásra képes személyhez kerül a ticket (persze magát a problémát ő se oldja fel), de utána megint vissza a write-only kerékvágásba. Szóval csak a saját idődet és energiádat pazarlod vele, a túloldalon egyetlen cél van csak: minél előbb zárni a ticketet (még ha valójában nem is született megoldás).
Ember ügyfélszolgálatost legyen szíves kapcsolni. Ehhez ragaszkodom.
Erre vajon mi lenne a válasz? -
Kisgépkezelő
senior tag
-
tatabike
őstag
-
tatabike
őstag
Én még jól jártam, mások sztoriját olvasva.
Redditen írta egy srác, hogy megreklamált egy terméket, mert sérült, igénytelen csomagolásban érkezett, és a termék is sérült volt. Kivizsgálta a Vinted, majd két nap múlva közölték, nincs itt semmi látnivaló, az eladó megkapta a lóvét, a reklamáló vevőt meg kitiltották a platformról. De nem úgy, hogy bannolták pár napra, hanem örökre...
Ez kb. egy hete történt. És nem tud tenni semmit, nem tud kommunikálni velük, plusz vár még egy csomagot a Vinted-en keresztül, de ugye a fiókját törölte ez a retkes cég.... -
KISDUCK
addikt
Írd nekik, hogy ez nem penge, hanem körfűrészlap vagy korong.
-
PSti
tag
Drukkolok, hogy sikerüljön eladnod! Agyrém amit leírtál.
-
nullpoint
őstag
-
tatabike
őstag
-
tatabike
őstag
Nem tudom. Mindenféle hirdetés van fent. Árulnak külün vágólapot is. Látszólag semmit nem kezdenek velük. Engem tegnap megint befenyítettek, hogy korlátozni fognak, ha megint felteszem a hirdetést. Eddig sem látszott a penge a képeken.
-
Lacccca87
addikt
És ha csinálsz egy képet amin nincs rajta a penge?
De a hirdetésbe beleírod hogy a körlap jár hozzá, azzal vajon mit kezdenek? -
nullpoint
őstag
Ezt töltsd fel, kiváncsi vagyok. 
-
tatabike
őstag
Ezt tudom én is. Amúgy ma megint kitörölte a Vinted a hirdetésemet.
Az indok ugyanaz, nem lehet éles pengéjű eszközt hirdetni.
Tegnap jelentettem egy körfűrészt, hogy éles penge van benne. Azt nem törölték ki, mert nem sérti a szabályzatot. Az enyém igen.
Mindegy, ma írtam egy beadványt az EFK-nak, csatoltam a levelezést, és a tiltást. Kíváncsi leszek, nekik is előadják-e ezeket az abszurd hülyeségeket, mint nekem. -
Nergalos
aktív tag
Van a körfűrész, ami alatt általában a gépet értik és van a körfűrészlap. Ugyanúgy van szalagfűrész és szalagfűrészlap.
Ezt csak ideírtam, értem a problémádat. Végül is megoldottad, sajnos mindennapos ez. -
tatabike
őstag
Mint említettem, bejelentettem a haverom körfűrészét, ami ugye megfelelt nekik. Fellebeztem, hogy nekem a jogi osztály azt írta, tilos ilyesmit hirdetni, mert penge van benne, erre az imént jött ez:
"Üdvözlöm, tatabike1! Köszönjük, hogy felhívta a figyelmünket erre az ügyre! Alaposan megvizsgáltuk a bejelentését, és megállapítottuk, hogy a hirdetés nem sérti a katalógusunk szabályait. Mindazonáltal hálásak vagyunk a segítségéért, és ha a jövőben bármilyen nem megfelelő terméket észlel, kérjük, ne habozzon azt is jelenteni. Ha nem elégedett ezzel a megoldással, fontolóra veheti a vita rendezésének alternatív módjait az Általános Szerződési Feltételeinkben leírtak szerint: https://www.vinted.hu/terms_and_conditions Köszönjük! Mariem ll Vinted"
Idióták.... -
tatabike
őstag
Nekem nincs regem oda és még csak az FB-ről se lépek oda soha..

De nem figyelnek minket, az a lényeg.

Egyik este ránéztem a tévére, feleségem nézett valami filmet. Ismerős volt az egyik színész, mondom ez játszotta a boncoló orvost a CSI Miami sorozatban. (Annó pár évadnak a magyar szinkronját én csináltam). Akinek az az idétlen mágneses szemüvege volt. Azzal a lendülettel leültem az asztali gépem elé, és megnyitottam a Temu oldalát. Mivel volt tele a kezdőlap? Mágneses szemüveggel. Soha előtte nem néztem ilyesmit sehol.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
tatabike
őstag
Az imént néztem fel a Vinted-re. Pont egy ilyen játékfűrészt dobott be jobb oldalra a reklámblokkba az oldal....
Biztos véletlen. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
tatabike
őstag
-
AxBattler
félisten
Ez gyors volt, mire megírtam a bejegyzést, reagáltak:
"Megértem a csalódottságát a „Körfűrészek” kategória létezésével kapcsolatban, miközben maga a termék tiltott. Ez valóban ellentmondásosnak tűnhet.
Szeretném tisztázni, hogy bár a Vinted kínál kategóriákat barkács- és elektromos szerszámok számára, a Katalógus Szabályzatunk és biztonsági protokolljaink tiltják a nyitott vagy veszélyes pengével rendelkező termékeket. Egy kategória megléte nem írja felül a pengés termékekre vonatkozó globális biztonsági irányelveinket. Az Ön esetét manuálisan átnéztük, és mivel a termék egy körfűrész – függetlenül attól, hogy van-e pengevédő vagy említésre került-e a penge –, az a „pengés termékek” korlátozásunk alá esik biztonsági és felelősségi okokból.
Egyéb felvetéseire reagálva:
Más aktív hirdetések: Folyamatosan moderáljuk a platformot, és bár előfordulhat, hogy ideiglenesen tiltott termékek is láthatók, ezeket azonosítás után eltávolítjuk. Nyugodtan jelentheti azokat a hirdetéseket, amelyek véleménye szerint megsértik ugyanezeket a szabályokat.
Fiók státusza: A fiókkorlátozásokról szóló üzeneteink szabványos protokollt követnek, hogy tájékoztassák a felhasználókat az ismételt szabálysértések lehetséges következményeiről, nem személyes fenyegetésként szolgálnak.
Felhívjuk figyelmét, hogy az ügyben további mondanivalónk nincs. Belső döntésünk végleges, amely az Általános Szerződési Feltételeink és biztonsági irányelveink alapján született. Nem folytatunk további levelezést a kategória létezésével vagy más hirdetésekkel kapcsolatban. Nyomatékosan javasoljuk, hogy ne töltse fel újra ezt a terméket, hogy elkerülje a további intézkedéseket a fiókjával szemben.
Köszönjük megértését.
Üdvözlettel:
Mazin || Vinted"
Most komolyan, ezek normálisak?
Pont ugyanilyen fűrészt nem hirdetnek? Azt kellene jelentened!
-
tatabike
őstag
A feleségem még két évvel ezelõtt talált rá erre a Litván csodára. Akkor annyira beleszeretett, hogy gondolta, õ is próbálkozik eladással, nem csak vásárlással. Volt is 30-40 db feleslegessé vált faállatunk, faragott giccs sz@rok ... lefényképezgette ezeket, majd szépen feltöltötte a megfelelõ kategóriába az összeset! Másnap jött az üzenet a Vintedtõl, hogy eltávolították az termékeket a katalógusból, mert tiltott termékek, amik a szabályzatuk szerint nem jeleníthetõ meg az oldalon! Nem az összeset, csak kb. 20 famacskát! A gyíkok, oroszlánok, stb. maradhatott, a macskák nem!
Persze némi agresszív levélváltás és egy-két hónap szünet után felkerültek a macskák újra, azóta lett is új gazdájuk, de azért a Vinted nálam már akkor elásta magát egy életre!
Szép baleset ez is. Mondjuk van egy elég érdekes kitétel a szabályzatukban, ezen hangosan felröhögtem, mikor olvastam:
"Korlátozott termékek: ......(itt felsorol pár dolgot)......vagy egyszerűen csak nem illenek a Vinted víziójába."
Ezek valami erős cuccot szedhetnek, vagy gyógyszerre isznak, onnan vannak vízióik....
-
tatabike
őstag
Valahogy húsvér emberhez kellene jutni mert a bot csak azt hajtogathatja amire beállították. Jelenleg csak egy ticket vagy a sok közül.
Az felejtős, nem is tervezek ilyesmit. Már rég nincs ticket, két levélváltás után a Vinted felületén mindent lezárnak elutasítással. Tavalyi lehetőségekhez képest is sok csatornát lezártak, hogy befogják az ember száját. Most már csak akkor tehetsz panaszt, ha ő odateszi a linket. Nincs olyan, hogy csak úgy írsz nekik. Szerintem ezt a közvetlen email címet is meg fogják szüntetni, ahol a jogi osztályukkal tudsz "kommunikálni". Mint olvashattad, annak sincs semmi értelme.
-
miqlas
őstag
A feleségem még két évvel ezelõtt talált rá erre a Litván csodára. Akkor annyira beleszeretett, hogy gondolta, õ is próbálkozik eladással, nem csak vásárlással. Volt is 30-40 db feleslegessé vált faállatunk, faragott giccs sz@rok ... lefényképezgette ezeket, majd szépen feltöltötte a megfelelõ kategóriába az összeset! Másnap jött az üzenet a Vintedtõl, hogy eltávolították az termékeket a katalógusból, mert tiltott termékek, amik a szabályzatuk szerint nem jeleníthetõ meg az oldalon! Nem az összeset, csak kb. 20 famacskát! A gyíkok, oroszlánok, stb. maradhatott, a macskák nem!
Persze némi agresszív levélváltás és egy-két hónap szünet után felkerültek a macskák újra, azóta lett is új gazdájuk, de azért a Vinted nálam már akkor elásta magát egy életre!
-
tatabike
őstag
Nem fog semmit sem csinálni a Vinted, hiába is pörögsz a témán.
A stressz nagyon káros a szervezetre nézve, inkább állj le.Nem pörög itt senki. Mi bajod van, részvényes vagy? Kértem az életviteli tanácsaidat? Nem emlékszem. Na, battyogj tovább szépen.
-
MasterDeeJay
veterán
Valahogy húsvér emberhez kellene jutni mert a bot csak azt hajtogathatja amire beállították. Jelenleg csak egy ticket vagy a sok közül.
-
Armagedown
őstag
Nem fog semmit sem csinálni a Vinted, hiába is pörögsz a témán.
A stressz nagyon káros a szervezetre nézve, inkább állj le. -
tatabike
őstag
A Vinted is elismeri ezt a nyomorék ellentmondást:
"Szeretném tisztázni, hogy bár a Vinted kínál kategóriákat barkács- és elektromos szerszámok számára, a Katalógus Szabályzatunk és biztonsági protokolljaink tiltják a nyitott vagy veszélyes pengével rendelkező termékeket. Egy kategória megléte nem írja felül a pengés termékekre vonatkozó globális biztonsági irányelveinket."
Vagyis ez azt jelenti, hogy "hülyék vagyunk, üssetek pls....."
-
tatabike
őstag
Az ugye megvan, hogy azon is van penge...

#2 tatabikeFelhívjuk figyelmét, hogy az ügyben további mondanivalónk nincs. Belső döntésünk végleges, amely az Általános Szerződési Feltételeink és biztonsági irányelveink alapján született. Nem folytatunk további levelezést a kategória létezésével vagy más hirdetésekkel kapcsolatban. Nyomatékosan javasoljuk, hogy ne töltse fel újra ezt a terméket, hogy elkerülje a további intézkedéseket a fiókjával szemben.
PC-n megfogalmazta azt, hogy "Ha nem tetszik, húzz a pi***ba!
Nem hittem volna, hogy a Packeta/FoxPost-nál van lejjebb... Van.Engem az is zavar, hogy legalább az említett cégeket fel tudod hívni, ezeket a nyomorultakat meg nem. A minap is elcsesztem egy csomagfeladást, megbeszéltem a csomagos céggel, hogy 10h55-re ott leszek az automatánál. 10h57-kor hívtak, kinyitották a rekeszt, és ki tudtam venni a csomagot. Ennyi.
Én azt nem értem, miért nem kötelezik ezeket az adok-veszek oldalakat arra, hogy telefonos ügyfélszolgálatot tartson fent minden országban, ahol elérhető a szolgáltatása. Ez lenne a minimum. Még a Temu-t is el lehet érni telefonon, ha akarom. Ezzel a retkes Vinted-del meg még írásban sem lehet normálisan kommunikálni. -
tatabike
őstag
Vélhető nem a termék a probléma. Az AI felismeri vágóeszközként a képet. A recés/fogazott penge kiemelten tiltott dolog és beindítja a folyamatot.
Ha nem látszik nem lesz gond.Nem látszott. Ott a kép. A spanomén látszott, premierben. Azt nem törölték.
Gyógyegerek.
-
Lenry
félisten
Vélhető nem a termék a probléma. Az AI felismeri vágóeszközként a képet. A recés/fogazott penge kiemelten tiltott dolog és beindítja a folyamatot.
Ha nem látszik nem lesz gond.ez oké, de ha van körfűrész kategória, akkor melyik az a körfűrész, amelyik leírásában nem szerepel a fűrész szó és a fotóján nem fog fogazott penge látszódni?
másrészt meg ki az az elmebeteg idióta, aki ilyen irányelveket fogalmaz meg? -
bazsi83vp
senior tag
Az Human Interface lesz.... biorobot.

-
Hieronymus
veterán
Ha nem látszik nem lesz gond. -
vadkörte
addikt
Az ugye megvan, hogy azon is van penge...

#2 tatabikeFelhívjuk figyelmét, hogy az ügyben további mondanivalónk nincs. Belső döntésünk végleges, amely az Általános Szerződési Feltételeink és biztonsági irányelveink alapján született. Nem folytatunk további levelezést a kategória létezésével vagy más hirdetésekkel kapcsolatban. Nyomatékosan javasoljuk, hogy ne töltse fel újra ezt a terméket, hogy elkerülje a további intézkedéseket a fiókjával szemben.
PC-n megfogalmazta azt, hogy "Ha nem tetszik, húzz a pi***ba!
Nem hittem volna, hogy a Packeta/FoxPost-nál van lejjebb... Van. -
tatabike
őstag
Azt hiszem te nem "beszéltél" emberrel a Vinteddel folytatott levelezésed során. A panaszkezelő robotjuk automatikusan írat valami NNyM-lel egy elutasító levelet az összes panaszra. Nekik így tisztább, szárazabb és biztonságosabb érzés. Nem szégyen, hanem fillér toszogatás, ahogyan azt már említettem. Biodroidnak nem fizetünk, a "mesterséges intelligencia" meg ennyire képes. De pont így jó, mert olcsóbb.
Szerintem volt valami élő ember is a dologban, mert az egyik levélben észrevettem egy szóban egy félreütést, felcserélt két betűt, aki írta, MI ilyet nem csinál. De tök mindegy, MI vagy HI, ugyanolyan ostoba ezeknél. Humán Intelligencia jó szó?
-
tatabike
őstag
Saját tapasztalatokból kiindulva (Ubisoft support, de kb. mindegy is) nincs értelme hadakozni velük. Akár MI, akár alulfizetett és ezáltal alulmotivált biodroid(ok hada) írja a választ, csak egy szabályzatból copy-paste-elt sablon szöveget fog odaböfögni, az általad küldöttekből jó esetben talán egy-két kulcsszó, ha átmegy neki. Hosszas huzavona esetén néha egy válasz erejéig értő olvasásra képes személyhez kerül a ticket (persze magát a problémát ő se oldja fel), de utána megint vissza a write-only kerékvágásba. Szóval csak a saját idődet és energiádat pazarlod vele, a túloldalon egyetlen cél van csak: minél előbb zárni a ticketet (még ha valójában nem is született megoldás).
A fellebbezést, ha a weboldalon csinálod, az első elutasító válasz után lezárja. Nincs itt semmilyen huzavona. Akkor tudsz elérni 2-nél több levélváltást, ha közvetlenül a jogi osztálynak írsz. De az is mindegy, mert mint említettem, inkább nettó baromságokat írnak, de nem ismernek el semmit.
-
vizibal
tag
-
ergoGnomik
aktív tag
Azt hiszem te nem "beszéltél" emberrel a Vinteddel folytatott levelezésed során. A panaszkezelő robotjuk automatikusan írat valami NNyM-lel egy elutasító levelet az összes panaszra. Nekik így tisztább, szárazabb és biztonságosabb érzés. Nem szégyen, hanem fillér toszogatás, ahogyan azt már említettem. Biodroidnak nem fizetünk, a "mesterséges intelligencia" meg ennyire képes. De pont így jó, mert olcsóbb.
-
tatabike
őstag
Ez a Vinted eredeti rendeltetése szerint nem egy használtruha hirdető felület csajoknak? Vintage + Used = Vinted.
Mármint értem, hogy a többi netes hirdetési felület annyira elszaródott, hogy már bárhol megpróbálkoznak az emberek (Jófogás 1500 pénzt kér, ha feladás után 3+ nappal csökkentenéd az árat) de nekem a cég profiljából teljesen logikusnak tűnik a pengés tárgyak tiltása.
Ez nem vígasz, de én kicsit mindenkit debilnek nézek aki Vinteden ipari gépeket, PC-t meg csemperagasztót árul."de nekem a cég profiljából teljesen logikusnak tűnik a pengés tárgyak tiltása."
Akkor tőled is megkérdezem: Miért van Körfűrészek kategória, ha tilos körfűrészt hirdetni?
Magyarázd meg te is, a Vinted jogi osztálya adott egy nevetséges magyarázatot, lehet, a tiéd jobb...
De szerintem nem olvastad el a blogot, mert akkor nem írnál ilyesmit. -
tatabike
őstag
Igen, meg a Fűrész horror-sorozat díszdobozban is megy majd....
Amúgy beírtam a keresőbe, hogy fűrész játék, 177 találatot hozott.
-
tatabike
őstag
Ez nem vígasz, de én kicsit mindenkit debilnek nézek aki Vinteden ipari gépeket, PC-t meg csemperagasztót árul.Figyelj, nekem ez működik, úgy-ahogy. Nem botlottam még csalóba, nem akartak átverni. Facebookon nem vagyok fent, szóval Marketplace felejtős, amúgy is sz@r, ahogy hallom, 10+ évig Vateráztam, már az sem a régi, Jófogást is hagyjuk.
Már rég túlnőtte magát a Vinted a ruhákon. Sokkal több a más jellegű dolog. Nem kenyérre kell, csak a hobbim miatt felesleges dolgokat, meg a nem használt dolgaimat szoktam árulgatni. Ezt a sztorit az abszurd mivolta miatt tettem fel. -
tatabike
őstag
Így van, nem veszik le. Ha bejelented, akkor sem veszik le. Mindegyikben ott virít a fűrész. Tegnap beszéltem egy ismerősömmel, hogy bejelentem a körfűrészét, próbaképpen. Csináld, semmi gond. Ma reggel jött a Vinted sablon üzenete, hogy:
"Szia, tatabike1!
Köszönjük, hogy időt szakítottál a tartalom bejelentésére. Alapos megfontolás után, mivel az általad bejelentett tartalom nem sérti a közösségi normáinkat, úgy találtuk, hogy nem intézkedhetünk xy ellen.
Minden jelentés átvizsgálásakor a Közösségi szabályzatra támaszkodunk – így minden tag viselkedését egy világos szabályrendszer alapján értékeljük.
Bár nem tudtunk intézkedni ezzel a taggal szemben, letilthatod, hogy többé ne legyen része a Vinted-élményednek. " -
GreatL
őstag
Vinted... felraktam egy vadiúj korcsolyát... a kutyának nem kellett ott sem. Utána töröltem is magam ott.
-
Feketelaszlo
senior tag
Ez nem vígasz, de én kicsit mindenkit debilnek nézek aki Vinteden ipari gépeket, PC-t meg csemperagasztót árul. -
scream
veterán
Ha így lenne, akkor a másik 400 is automatikusan le lett volna véve. Mármint kétlem, hogy a maradék hirdetésekben ne szerepelne a fűrész/körfűrész szó.
-
tatabike
őstag
Nem a képpel van a baj. A fűrész szóra ugrik az algritmus. A képeimen amúgy sem látszik a penge. Rajta van a takaró. A Vinted szerint fűrész=penge=tilos. Ennyi a sztori nagyjából.

Amúgy fel van töltve. Másnap már visszatettem. Azóta senkit nem zavar, meg a másik 399 sem... -
scream
veterán
Leszeded a fűrész korongját, úgy csinálsz képeket a fűrészről, majd azokat töltöd fel és kész. Feladásnál belerakod a korongot a csomagba és kész.
-
tatabike
őstag
Éljen a mesterséges intelligencia! Kár, hogy egyelőre még csak az első fele van meg. Mesterségesnek mesterséges, de intelligensnek még barokkos túlzás lenne nevezni.
Így néz ki, amikor a fillérszexuáló cégek költséget csökkentenek alkalmatlan eszközökkel. 
Igen. Csak az a baj, hogy már az ember saját maga akarja megmagyarázni az MI szegénységi bizonyítványát. Szégyen.
-
tatabike
őstag
Ez gyors volt, mire megírtam a bejegyzést, reagáltak:
"Megértem a csalódottságát a „Körfűrészek” kategória létezésével kapcsolatban, miközben maga a termék tiltott. Ez valóban ellentmondásosnak tűnhet.
Szeretném tisztázni, hogy bár a Vinted kínál kategóriákat barkács- és elektromos szerszámok számára, a Katalógus Szabályzatunk és biztonsági protokolljaink tiltják a nyitott vagy veszélyes pengével rendelkező termékeket. Egy kategória megléte nem írja felül a pengés termékekre vonatkozó globális biztonsági irányelveinket. Az Ön esetét manuálisan átnéztük, és mivel a termék egy körfűrész – függetlenül attól, hogy van-e pengevédő vagy említésre került-e a penge –, az a „pengés termékek” korlátozásunk alá esik biztonsági és felelősségi okokból.
Egyéb felvetéseire reagálva:
Más aktív hirdetések: Folyamatosan moderáljuk a platformot, és bár előfordulhat, hogy ideiglenesen tiltott termékek is láthatók, ezeket azonosítás után eltávolítjuk. Nyugodtan jelentheti azokat a hirdetéseket, amelyek véleménye szerint megsértik ugyanezeket a szabályokat.
Fiók státusza: A fiókkorlátozásokról szóló üzeneteink szabványos protokollt követnek, hogy tájékoztassák a felhasználókat az ismételt szabálysértések lehetséges következményeiről, nem személyes fenyegetésként szolgálnak.
Felhívjuk figyelmét, hogy az ügyben további mondanivalónk nincs. Belső döntésünk végleges, amely az Általános Szerződési Feltételeink és biztonsági irányelveink alapján született. Nem folytatunk további levelezést a kategória létezésével vagy más hirdetésekkel kapcsolatban. Nyomatékosan javasoljuk, hogy ne töltse fel újra ezt a terméket, hogy elkerülje a további intézkedéseket a fiókjával szemben.
Köszönjük megértését.
Üdvözlettel:
Mazin || Vinted"
Most komolyan, ezek normálisak?
-
ergoGnomik
aktív tag
Éljen a mesterséges intelligencia! Kár, hogy egyelőre még csak az első fele van meg. Mesterségesnek mesterséges, de intelligensnek még barokkos túlzás lenne nevezni.
Így néz ki, amikor a fillérszexuáló cégek költséget csökkentenek alkalmatlan eszközökkel. 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- OLED monitor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nintendo Switch 2
- Milyen okostelefont vegyek?
- Végzett a Samsung a One UI 8.5 frissítéssel
- Milyen nyomtatót vegyek?
- gban: Mentsünk meg egy 1151-es alaplapot
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Linux kezdőknek
- Jövő héten New Yorkban gyújtja be a SpaceX a rakétákat
- További aktív témák...
- Megkímélt HP EliteBook 855 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -65% AMD Ryzen 3 PRO 4450U 16/256 FHD
- Retró számítógép hardver pakk egyben
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objektív
- 256GB Macbook SSD - Áfás számlával
- 27% - MSI MAG CORELIQUID 240R V2 AIO vízhűtés!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 Intel Core i9-14900HX, 32GB, 1TB SSD, RTX 4090(16GB), IPS 240Hz
- 27% - ASUS Prime Z790-P WIFI Alaplap
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 180SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ iPhone 17 256 GB LEVANDER - www.stylebolt.hu - Apple eszközök - ÁFÁ-s + 3 ÉV GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Utólag is bocsi a lengyel sráctól,"
Ha erre rájönnek, még a TEK is bekopog!
ASUS Crosshair az már BTK, ugye?