Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Qorthral
őstag
Ez az amerikai divat dolog nem hülyeség. Pár éve voltam kint, megnéztünk egy középsulit is, hogy hogyan működik. Eleve sokkal nagyobb, korszerűbb mint egy magyar, de a tanórák színvonala borzalmas...

A gyerek bármit megtehet... Elég gáz.
De a tanár is kényelmesen elvihorászik a barátnőjével ha épp érkezik egy hívás. Persze óra közben... -
erdeya
senior tag
Mire gondolsz?

szerk: A tanár lét nem piskóta. Én már nem akarok tanítani, pedig korábban szerettem volna. Ezért lettem mérnöktanár. A legszörnyűbb, hogy nem a kis bűnözők vették el a kedvemetm hanem a saját főiskolai tanáraim hozzáállása.
Esmein: Nem iskolás sztori, de a kedvencem: Egy 6-8 éves kisgyerek keresztül lőtte a nagypapa medveölőjével anyucit, mert az nem adott neki még egy bögre kakaót, mert menni kellett iskolába.
[Szerkesztve] -
erdeya
senior tag
Jó, ilyet az ember nyilván nem fog csinálni, ha gyereke lesz, vagy legalábbis nem így képzeli el.
De a szülő is ember, lehet rossz napja és bizony ha valaki ideges azt máson vezeti le. Néha a gyereken, igazságtalanul. De nem lehetünk tökéletesek.
És azért nem is egyszeri sérelmek miatt alakul ki az emberben a szülők iránti ellenszenv. Ahhoz következetesen rossz bánásmód kell. (rendszeres verés, meg nem értettség, stb.) -
erdeya
senior tag
Húú azt hiszem nem értem amit mondsz...
Ha a szülők kemény nevelést kaptak akkor nem fogják olyan módon nevelni a gyereküket? Ezt mondod?
Ez részben igaz. De a nevelési szokásokra nagy hatással van a kapott nevelés. Persze, ha valakit állandóan vertek, akkor nem feltétlen fogja ő is verni a gyerekét, mert lehet hogy éppen azt akarja elkerülni, de sok olyan van aki azt mondja, hogy ''tudod mit kaptam én ilyenkor?'' és ad neki
Mindenesetre ha valakit nagyon ''liberálisan'' neveltek, akkor ő sem fogja talán a kellő szigorral nevelni a gyerekét, mert más volt a minta.
szerk: Annak idején, amikor az egyik tanáromtól kaptam egy pofont és beírt az ellenőrzőmbe, apám adta a másikat! És nem mentünk feljelentőset játszani...
[Szerkesztve] -
anaqer
veterán
Ez a vicc - nem is ''járunk együtt'' *. Régi ismerős (középiskolából) aki több év után felbukkant múlt hónapban. Azóta négyszer mentünk el inni, móka volt és kacagás, de ez nekem még a lakótársi viszonyhoz is olyan abszurd módon kevésnek és korainak tűnik hogy azt semmilyen költői túlzás leírni nem tudná. (Tisztán elméleti síkon is, nem hogy ilyen költségszámítgatások meg miegymás szintjén...)
*(Elvből nem 'járok' senkivel - kíméletesebb számomra és mások számára is.) -
Gh0sT
addikt
Köszönöm kedvességed, de már egyeztettem Kidussal.
Bár ő a negyedik kerületben lakik, de azt mondta, nem okoz nekik különösebb problémát. Egyébként két pakli kártyáról van szó. 
peterkeT: valszeg jövő héten sikerül Kidusnak eljutnia a boltig, de még nem beszéltünk meg konkrét időpontot. Egyszerűbb a posta, mint keresgélnetek egymást a nagyvárosban. Azért köszönöm neked is! -
erdeya
senior tag
Nos...
Aki a szakadó esőt és az orkán erejű szelet kedveli júniusban, a kellemes 25 fok helyett, amikor rövidujjú pólóban lehetne vígan mászkálni, az kérem menjen el pszichológushoz. Nekem sem a 40 fok hiányzik, de a 13 kicsit kevés.
Köszönöm, hogy próbálod satírozgatni tudásom fehér fltjait a szólás-mondások terén, de ismertem a mondást
Annyit azért kérnék, hogy július 12 és 18 között hagyd abba az esőtáncot, mert nyaralni megyek. Előre is köszi
A tetvek helyett a gombanövesztő mocsok idő jobban hangzik? -
ngabor2
nagyúr
Én is gondolkodtam/gondolkodom egy ilyen lézeres műtéten (asszem valahol említetted, hogy neked is az volt). Csak nem tudom, hogy 2,75D (-1D cyl) érdemes-e nekimenni. Már 3 éve nem romlott, és a lent leírt szemüvegem, amit most is hordok mindenestül került 13e Ft-ba...
A cég 3.évente 20e Ft-ot ad szemüvegre, igaz, csak 1 (drága) helyen lehet levásárolni.
Egy ilyen műtét utáni lábadozás mennyi ideig tart? Hol lehetne ennek utánolvasni? -
ngabor2
nagyúr
- a neve
- viszonylag kis kereslet (a sörösüveghez képest pl.)
- soktagú elosztási lánc, mindenkinek extra nagy haszon kell
- esetleg minimális mértékben a spéci alapanyag és előállítási ktg...
A keretnél kb. ugyan ez.
Szomorú, hogy a ''rászorultakon'' szedik meg magukat leginkább a kereskedők. De aki megteheti, az válogat a boltok között, én is vagy 10 optikushoz elmentem, és megtaláltam a nekem valót, olcsón, jól és elég gyorsan dolgozik, és mindhárom opció egyszerre él!
Remélem nem mennek tönkre még egy darabig... -
MarKoo
addikt
Tényleg ennek kéne alapnak lennie, de ez van.
Nem tudsz mit tenni az ellen, ha valaki bunkó.
Pár hónappal ezelőtt a buszust kellett volna megagyalni amikor egy közel 70 éves néninek nem nyitotta ki az első ajtót. Tömegnyomor volt, de azt mondta, hogy a szabály az szabály. A néni már majdnem sírt, mert hogy fáj a dereka (nem a rinyálós típus szal nem drámázott), de a sofőr azt mondta, hogy lehet hátramenni. Hátra is ment... -
bebean
aktív tag
ok, beismerem, hogy puhany vagyok, de tegnap szegeden 10körül üres tekintettel jartam a kihalt utcakat (na jo, csak mentem egy albiba) & iszonyatosan faztam. itt pesten baratibbnak tünik most az idő...
tanulashoz is jobb a hideg idő, bar mar vege lehetne, mert kezdek becsavarodni. meg ket het
[Szerkesztve] -
Bazsesz
őstag
azok megvannak

van az, ami régebben valami klippklub vagy minek volt a zenéje. ilyen gitáros dobos szám. meg volt egy rakás ilyen ó-ó-é-ó stílusú szám.
sztal kéne egy bazinagy tracklist, ami lehetséges, és szóba jöhet. gugliba kerestem, találtam vagy 10000 számot, de amíg azokból rájövök, hogy meliyk melyik...
Lehet, hogy kéne bezsélni a DJ-vel, hogy miket nyomott. csak senki se ismeri, akit én ismerek.
-
I_Am
veterán
Nem akarom folytatni ezeket a dolgokat, de szerintem sokan közülünk átéltek elég kemény dolgokat, mégsem hozzák fel. Én is tudnék olyanokat mesélni, hogy szád tátva maradna órákig (nem vicc, majd jön tiv83us, aki megerősíthet benne) mégsem teszem. Mert ha ezt tenném, az csak felesleges vitákra adna okot, vagy olyan mártirkodás jellege lenne. (amilyen nem vagyok, van volt egy életem ami az enyém. Aki nem volt ott nem tudhatja mi volt velem. Ha kíváncsi rá akkor személyesen mesélek, de a történeteket nem adom írásba, mert feleslegesnek érzem, hogy rólam szóljon valami. Magyarán rájöttem, hogy jobb úgy egy közösségbe tartozni, hogy mindenki egyenlő, mintsem egyedül kívül a közösségből, kirekesztettként)
-
erdeya
senior tag
Jó példa amit te mondsz. A nagyobb gyerek gyakran úgyérzi, hogy kikerült a középpontból a kis jövevény miatt.
Ezek nem drámai családi problémák, de mégis valamiféle kellemetlen érzést váltanak ki a gyerekben.
De milyen lehet annak, aki alkoholista szülők gyerekeként nől fel...
Ezek általános és tipikus esetek a statisztikák szerint is, már amire emlékszem.
De mint tudjuk, ahogy Kellér Dezső mondta, a statisztika olyan mint a bikini. Sokmindent megmutat, de a lényeget eltakarja
Hiszen megfelelő odafigyeléssel és az egyén önálló akaratával a helyzet változhat. Középontba kerüli nem bűn, csak a módszert kel helyesen megválasztani. Gyermekként klubot alapítani, érdekessé teni magunkat jó dolog. De elszökni otthonról, verekedni stb. nem éppen a legjobb megoldás. Én a PH-n való ámokfutást a verekedés kategóriájába teszem. -
erdeya
senior tag
Hogy mitől lesz ilyen? Ez nehéz kérdés. Én a legtöbb ilyen eset gyökerét a családi háttér nem megfelelőségére vezetném vissza.
Nem megfelelőség alatt persze sokmindent értek. Például hiába igyekszik egy gyerekét egyedül nevelő anyuka, az apát nem tudja pótolni, így a gyerek máris valamilyen ''hátrányba'' kerül, ami később vagy szerepet játszik, vagy nem.
Végül is egy kiközösítéshez már önmagában az is elég lehet, hogy ''jajj neked nincs apukád'' és innentől a gyerek kénytelen ezeket valahogy elhárítani. Ésszerű reakció, ha érdekessé teszi magát és ő verbuvál új kört, ahova már ő válogathatja be az embereket.
Most akkor ez Bővebben: link megint kit is igazolt?
[Szerkesztve] -
erdeya
senior tag
''Ammellett a lifteres ropicban is igen volt egy konstruktív hozzászólásod + 1-2 beszólós is.''
...érdemes lene utánaszámolni...
''A mocsok drogos valami ilyesmi környeztebn volt ''hogy az iylen mocskos drogosok'' általánosítottál, de nekem címezted szvsz a hozzászólást.''
Azt hittem ezt már megbeszéltük, és lezártuk... Én úgy tekintettem eddig és ezután is úgy fogom. Nem szeretek pillanatnyi felhevültség miatt jó viszonyokat felrúgni. De attól még nyugodtan alszom, hogy örökké ezt emlegeted. -
lorcsi
veterán
-
faster
nagyúr
Ok, mbit téma jegelve.
Retikül téma:
Direkt rákerestem most guglival a képkereső részben, hogy egyről beszélünk-e, ez pl. retikül:
Bővebben: link
Ami mostanában a nők hordanak, az a vállra akasztható szövetszatyor, lényegében nem sokban különbözik a retikültől, és merem állítani, hogy a metrón több ilyet látni, mint hátitáskás nőt, úgyhogy nem mondanám, hogy ez nem egy átlagos dolog a nők körében és szvsz nőiesebb is, mint a hátizsák.
[Szerkesztve] -
erdeya
senior tag
Most megint harag lesz, de megkérdem: neked eperhét van, vagy csak mbit hipnotizált? Tisztára mint a sztár vórszban, átáltál a sötét oldalra.
Nem értem, megint hogy jövök én a képbe? 3 napja nem szóltam se hozzád, se mbithez. Azaz mégis, mert engem emelsz ki mindig, hogy offolok. A drágalátos lifteres tocsikotokban is én voltam az első a konstruktívan szólt hozzá. Még kapcsolási rajzot is adtam.
Csak azt nem tudom, mia faxnak magyarázkodom neked.
Ezt melyik hsz.-ben mondtam neked: ''mocsok drogos'' ??? De olyat mutass, ahol ezt neked címzem, mert elhangzot ilyen, úgy általában.
De tudod mit? Nem érdekel... már mondtam, hogy písz, meg nem úgy értettem, meg ilyenek, de ha ez nem elég, akkor sry. Sajnos a bocsipuszihoz messze vagy
Ne én legyek már minden rossz megtestesítője OK?
szerk: A retikülös háborúhoz annyit, hogy én meg az anyáskodó nőket nem szeretem... vajon miért mondom ezt???
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Bazsesz
őstag
Lada 2112 (Hatchback)
Bővebben: link, belülről: Bővebben: link
Rapszódiakék színű (olyan középkék szerűség), szériaautó.
Ha holnap itthon lesz az autó, akkor csinálok róla képeket, mert a régieket nem találom. -
Esmein
nagyúr
Én meg abit lapokkal szívtam mint a torkos, mégis majdnem minden lapom abit volt eddig. Mérlegeltem és az ár érték arányban legjobbat vettem. Persze vettem már misi meg dfi lapot is, azokkal sincsen kifogásom. Nem kötődöm egy márkához sem görcsösen. Az viszont kifejezetten dühít mikor leamdbuziznak. És iylen szempontból Club hozzáállása nem, de Rez_Grof-é és Viktor77-é tetszik.
[Szerkesztve] -
-
Szőrös
veterán
-
erdeya
senior tag
''Párommal mi is szoktunk kitalálni oylan dolgokat ami mások szerint hülyeség. LEgutóbb pl azon gondolkozunk, hogyan lehetne sugárhajtóművet szerelni helikopter rotorjára, illetve ez mekkora erőt jelenteni a központi forgó részre.''
Hát már ezt sem ti fogjátok sajna feltalálni
Valahol láttam képet (de lehet hogy diszkávörin volt
), hogy egy kétlapátos forgószárny szélére tettek sugárhajtóműveket, úgy próbálván megforgatni a rotort és felemelni a helikoptert. Magyarázták, hogy miért nem sikerült nekik. Azaz megemelkedett a jármű, de ennyi... Persze gondolom csak valami prototype lehetett. -
mbit
tag
ne, ne, és ne!
Tildyke megkérlek hogy megbocsáss de sz''rjál ezek fejére, semmiképenn ne védj meg, mert nem akarom, hogy téged is olyannak nézzenek, mint negem!
Hadd anyázzanak engem nem érdekel, sőt!
beszélgessetek másról inkább, majd lerendezem őket egyedül.
(de azért nagyon édes vagy, hogy a védelmemre keltél!) -
Versus69
csendes tag
Tildy ne haragudj de nincs igazad. Azért mert most van egy közös projektetek ami még működik is....sőt, lehet rgb nek is volt valami olyan terve ami működött és talán valamai értelme is volt. de ezért ne kelljen nap mint nap új baromságokat nézegetnünk új topikban, hogy minden 1000.-re talán összetud valami olyat hozni aminek egy iciri-piciri értelme is van....
-
Szőrös
veterán
első mondat : Bővebben: link s még volt több is. rendszeresen.
habár én vagyok a hülye , hogy belemegyek az egészbe. szegény pici ártatlan mbit ...
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bár ő a negyedik kerületben lakik, de azt mondta, nem okoz nekik különösebb problémát. Egyébként két pakli kártyáról van szó.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)