Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Napelem

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:32:25

LOGOUT.hu

Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól! ;)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43306) Andras6800 válasza cOxeR (#43304) üzenetére


Andras6800
senior tag

Ez az egész megint egy örök parttalan "vita".

Régen volt a Diesel vs Benzin harc, most lett a Diesel vs Benzin vs Elektromos.

Az elektromos kapcsán még mindig van rengeteg félelem az emberekben. Ki kell mozdulni a komfort zónából, meg bele kell vágni valami újba, ami még nincs 10000%-osan kijárva. Ezt széles rétegek nem szeretik, és megy a hitelbe aggódás.. pl: hatótávpara.

Amúgy meg le kell ülni a kockás füzet mellé, és kiszámolni, hogy az aktuális és a várható felhasználás mellett melyik passzol a legjobban a család életébe. Van vagy 30 szempont..

Diesel botrány egy hoax, de sajnos vannak rétegek akiknek igenis foglalkozni kell vele. Azon rétegekre gondolok, akik utaznak saját autóval olyan nagyvárosokba, ahonnan ki van tiltva a Diesel (Jelenleg jobbára csak Euro5, de Euro 6 is be fog következni több helyen nem olyan sokára).

A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Napelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.