Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
User_2
tag
válasz
User_2 #42948 üzenetére
most néztem, ma közölték az erőművi statisztikákat,
de még mindig csak a teremlőképességet mutatják ki, HMKE termelést még mindig nem.
vagy csak béna vagyok és nem találom
https://www.mavir.hu/web/mavir/ver-napi-heti-havi-eves-adatok -
User_2
tag
A cikkből ez kiemelten érdekes:
Ennek a kategóriának a „láthatósága” érdekében indított a MAVIR egy projektet, amelynek célja, hogy az invertergyártóktól beszerzett adatok alapján a rendszerirányító valós idejű becslést készíthessen a HMKE-k termelésére vonatkozóan.
a tervet bemutatta a MAVIR a 08.25-i forumon:
MAVIR iparági tájékoztató fórum 2022.08.25.
39. oldal:
Mindegyiket külön nem szükséges mérni, kb. 15-20% elegendő az extrapoláláshoz megfelelő területi eloszlásban. -
User_2
tag
a wifit szerintem a termelési adatok gyártói felhőből anonym lekéréséhez szeretnék használni.
persze csak akkor, ha a tulajdonos feljelentkezik a gyártói felhőbe.de talán jobb az ha a tulajdonosnak megadják a lehetőséget arra, hogy ne tudjon wifi nélküli invertert venni. na ez most szép gergelyes mondat lett.
-
asdf_
veterán
De azért kicsit meredek, hogy all in-t mondanak, hogy kell wifi ÉS bemenet a limiterhez ÉS modbus is.
Eleve a wifi feltételül szabása vicc, nyilván egy inverter egy AP-hez tud csatlakozni egy időben, az az egy meg az én hálózatom lesz. A szolgáltatói dobozt nyilván nem fogom erre felengedni (eleve nem várható el, hogy nemhogy biztosítsam a netet egy külső eszköznek, hanem egyáltalán legyen internetem), na meg ha az átlagember szolgáltatót vált, routert cserél, akkor a cucc is leakadna róla, csodálnám, ha arra lenne kapacitás, hogy valaki kijön és feltanítja az új wifire a cuccot (van ugye nem kevés ember, akinek még a WPS gomb is meghaladja a technikai képességét).Egy "kicsit" itt azért túllőtek a célon. És a dolog másik fele, hogy akkor azon invertereket/gyártókat, amelyek a fentiekkel egyben nem rendelkeznek, azokat kizárják a piacról? Ez biztos, hogy csak így eldöntjük és így lesz alapon megy?
Már a kitáplálási stopnál is volt gond ebből, mert van inverter, ami nem tud export limitálni, ezáltal amíg el nem kaszálják a stopot, új telepítések kapcsán azok sem lehetnek a piacon.
-
313313
addikt
válasz
rolltrade tm #42941 üzenetére
Erre nem mondok semmit, mert Démász teljesen máshogy kezeli a mérőhelyeket, nem kér annyit érte, mint az EON. Itt 10-15 éve ugyan azok a szekrények vannak...
-
snooze
veterán
válasz
rolltrade tm #42941 üzenetére
az a szomoru,hogy ki is rakatja,és még akkor is te fizess mindent,meg figyelj rá..ez mo..🤮
-
rolltrade tm
csendes tag
válasz
313313 #42940 üzenetére
A hozzáállást esetleg fent kellene elkezdeni. Amíg lehet szotyolázni egy 5-600000-es új mérőhely telepítése alatt addig nem nagyon van miről társalogni. Az óra a szolgáltatóé. Én vegyek neki dobozt. 😆 Meg vigyázzak is rá. Kérdem én ? Az én telkemen van. Bérleti díjat kérhetnék ? Esetleg rugalmas ügyintézés cserébe ? Vagy tegye ki az utcára. Őrizze ahogy akarja.
-
313313
addikt
Életbe nem lesz annyi ember, amelyik ezeket a rendszereket karbantartja/működteti. Ez a személyes véleményem úgy, hogy látom a hálózatos szerelők hozzáállását a dologhoz, inkább lógnak 6-8 órát a faoszlopon mászóvassal, mint bekapcsoljanak egy nap 2 darab újfogyasztót 3*80A felett. Nem fog annyit bajlódni/telefonálni/laptopot nyomkodni....
-
rolltrade tm
csendes tag
Ma bementem online időpontra foglalva. Tavaly 09.04 mgt. Terv ,csatlakozási doksi egyben beküldve augusztusban. Azóta kuss !!! Kedves volt a hölgy egyébként. Érdeklődtem mikor várható ,hogy válaszoljanak. Nagyon sok az igény nem tud mit mondani. Paff. Bent áll a pénz. Meg igencsak süt a nap. Elég nehéz ezt tolerálni. De igyekszem.
-
edeleny
őstag
De. Reklamáltam!
November végén voltam személyesen, ott mondták, hogy nem BP.-re kell küldeni, hanem paksra. Kb 4 hete írtam egy mérges mailt, amire két hét múlva válaszoltak, hogy majd három hét múlva jön a pénz, mert engedélyeztetni kell!Halál komolyan, azon gondolkozom, hogy ha megjön majd az elszámoló, ahol esetleg én tartozom, vissza írok, hogy nem jó a levél, kék papírra piros tintával szeretném. Aztán meg majd ha fenyegetnek hogy fizessek, megírom, hogy a zasszony még nem engedélyezte a kifizetést!
-
gozi
tag
válasz
User_2 #42935 üzenetére
A mostanában felszerelt mérőórák bár alkalmasak és mérik is a meddő teljesítményt, de a lakossági tarifákban nem kell a meddőért fizetni (egyelőre), emiatt nem is fizetnek a betáplált meddőért (mert az elszámolás a lakossági tarifák alapján történik mindkét irányban).
Mivel a meddő nyelethető, illetve kiadható, emiatt nem is triviális ennek az elszámolása, hiszen a ház meddő igénye is bejön a képbe.
-
User_2
tag
akkor a gyakorlatban ez talán azt jelenti, hogy abban az irányban van a gondolkodás,
hogy ott ahol ez gondot jelent, egy 3 fázisú feszmérő segítségével helyileg korlátozzák a termelt feszültséget/áramot. talán ez a legolcsóbb technikai megoldás. plombálhatóság nélkül ez persze kérdőjeles, de sokkal olcsóbb, mint a pl központi vezérelt mindenkire kiterjedő vagy központből egyedi korlátozás, mint megoldás robusztusabb is, hiszen nem igényel plusz technológiát -
asdf_
veterán
Csak totál baromság lerakni egy internetképes eszközt (Smart villanyóra), ami jelenti a villanyóraállást a szolgáltatónak, meg lerakni tőle 20 centire (vagy 15 méterre) egy másik internetre lógatott eszközt (fizetni egy második 4g modemet egy második sim éves díját+adatcsomagját, még ha spec IOT tarifa van rá, akkor is).
-
gozi
tag
A most bevezetett P(U) (feszültségfüggő teljesítményszabályzás) mellett nagyon sokat jelent az előírt Q(U) szabályzás (feszültségfüggő meddő kiadás/nyeletés).
Ennek a segítségével a hálózati feszültség értékét az inverter képes bizonyos határokon belül változtatni (természetesen az inverter előírások szerinti szabályozási kapacitásának határáig). Így az inverter működése alatt képes a túlságosan magas hálózati feszültséget csökkenteni, a túlságosan alacsony feszültséget pedig növelni.
A P(U) és a Q(U) szabályzás szerintem a sok helyszín esetén a fennálló feszültségproblémák nagy részére is megoldást nyújthatna.
-
gozi
tag
válasz
313313 #42926 üzenetére
A távszabályzáshoz a szolgáltatói mérőóra fajtája teljesen mindegy, ugyanis nem ez a szabályzás "tervezett" bemeneti alapjele.
Alapesetben a távszabályozás az interneten keresztül zajlik (majd egyszer), ahogy ezt tavaly fejtegettük! Ha ez nem megoldható, ott jönnek a további lehetőségek. -
User_2
tag
- rendelkezzen legalább 4 db konfigurálható kontaktus bemenettel az AC oldali teljesítmény több lépcsős korlátozásához;
ez mit jelent?
kell, hogy legyen egy csatlakozója, amely 4 vezetékes és analóg igen/nem jeleket képes fogadni? -
asdf_
veterán
Na, amit találtam az elosztói szabályzatban, engedélyzett inverterek listájára való felkerülés feltételeiben beállt új kritériumok:
A listára való felkerüléshez – 2,5 kVA teljesítmény felett - 2023. január 1-jét követően csak olyan kérelem nyújtható be, amely a fenti szabványoknak való megfelelésen kívül az alábbi feltételeknek is megfelel, és ezt dokumentumokkal igazolják az elosztói engedélyesek felé. Az inverter
- rendelkezzen beépített WiFi (és/vagy LAN) modullal vagy külsőleg csatlakoztatott WiFi (és/vagy LAN) adapterrel;
- rendelkezzen legalább 4 db konfigurálható kontaktus bemenettel az AC oldali teljesítmény több lépcsős korlátozásához;
- rendelkezzen legalább 1 db RS-485 szabványt támogató csatlakozóval, amelyen keresztül az inverter modbus RTU kommunikációra képes;
- rendelkezzen feszültségfüggő hatásos teljesítményszabályozással.Az elosztói engedélyesek a már elfogadott inverterek listáját a fenti feltételek teljesülése szempontjából 2023. június 30-ig felülvizsgálják. A felülvizsgálat lezárultáig a fenti feltételek teljesülése szempontjából még nem felülvizsgált invertereket az elosztói engedélyesek megjelölik, hogy egyértelmű legyen, mely inverterek azok, amik már megfelelnek az új követelményeknek.
A Fronius által alkalmazott feszültségfüggő terljesítményszabályzás pedig nem biztos, hogy önnön ötlet és számok voltak, hanem előírás:
Az inverter vagy központi NS védelem feszültségfüggő hatásos
teljesítményszabályozással kell rendelkezzen. A karakterisztikáját [P(U)] az
alábbiak szerint kell beállítani:
U P%
250 V 100%
251 V 66,6%
252 V 33,3%
253 V 0% -
-
gozi
tag
válasz
313313 #42920 üzenetére
Kb. 2022 októberig valóban benne volt a listában, hogy a hibrid funkciók nem engedélyezettek, de most már nem találom benne. Úgy látom, hogy ma már csak az ÉMÁSZ esetén van korlátozás a hibrid funkciókra: https://mvmemaszhalozat.hu/elmu/file/downloadfile?id=2ec91231-4098-4796-ad1e-3cbd0b1a9729
A visszwatt védelem kapcsán sok rendszerben találkoztam azzal a problémával, hogy eredőt mérnek és ha van valamekkora fázisasszimmetria, akkor előfordulhat akár nem szándékolt visszatáplálás (pl. két fázison fogyasztás, a harmadikon termelés és ezek kombinációi).
Például a Fronius az egyik tavalyi Datamanager frissítéssel vezette be a funkciót, hogy a szabályozás alapja lehet a leggyengébb fázis, nem az eredő. Ráadásul hozzá kapcsolódóan bevezettek soft és hard limiteket is.
Mondjuk sok helyen nincs is rendesen beállítva a visszwatt...
-
válasz
313313 #42920 üzenetére
Én közben arra jutottam, hogy a hálózatos sziget invertert fogom munkába állítani az engedély megérkezéséig (visszatermelni by definition nem tud). Nemrég vettem a telekre egy 5,6-os MPP Solart, erről mennek majd a fűtő klímák. Mivel csak 450 V-tal terhelhető, kicsit át kell huzalozni a paneleket is. Most 7s4p-ben lesz DK-ÉNy tájolással.
-
313313
addikt
Ez eddig nem volt meg, mostmár megvan.
Csak van amelyik elosztó így alkalmazza, valamelyik úgy...
MvM Démásznál külön kivitelezői nyilatkozat van, hogy a hibrid funkciók tiltva vannak....
És erre rá is fognak szállni.Más: Héten 12 céghez megyek majd ki, ahol a visszwatt védelem nem működik, vagy nincs vagy szarúl van beállítva. Gondolom majd lesz büntetés is kiszabva...
Szerk.: az inverterek engedélyezetek, csak a hibrid funkciók nem használhatóak. Amelyikben aktív sorvban hibázzuk le és nem vesszük át...
-
gozi
tag
válasz
313313 #42915 üzenetére
Ehhez képest a DÉMÁSZ engedélyezett inverterek listáján szerepelnek a hibrid inverterek (ráadásul korlátozások nélkül): https://mvmhalozat.hu/attachments/29106
-
-
dolon75
senior tag
sziasztok!
egy elméleti kérdés. van két ház, egymás mellett, ugyanazzal a tajolassal (D-DNY)
egyiken 7kw,a másikon 5kw panel.
ilyenkor mindkettő tud szépen betermelni?
És ezt hogy intézik az inverterek?
mindkettő Huweii. -
asdf_
veterán
válasz
313313 #42911 üzenetére
Az elosztói szabályzat azonos az összes engedélyesnél. És sajnos azt hiszem itt vége is a listának, hogy mi az, ami egységes náluk ezen a fronton, pedig lenne számtalan ötletem...
Szerk: októberi dátummal ráadásul az régi is, annál van eggyel újabb.
Mindjárt idézek is majd érdekes dolgokat belőle, amibe eddig nem futottam bele, pedig elsőre fontosnak tűnik, de épp olvasom még. -
apóka
aktív tag
Sziasztok!
Olyan segítségét kérném, aki volt ÉMÁSZ területen van és ebben az évben már igényelt vissza betáplálás után. Mi a menete, mit és hová kell beküldeni?
Kaptam az elszámolás után egy "Nyilatkozta és kifizetési kérelem HMKE betermelés elszámolásához" nevű aláírható papírt. -
gozi
tag
válasz
313313 #42907 üzenetére
"Annak érdekében, hogy a kiserőmű zavaró visszahatások nélkül működjön és a többi rendszerhasználó ellátását hátrányosan ne befolyásolja, a kiserőmű az elosztóhálózattal szigetüzemben nem működhet."
A hivatkozott rész a kiserőművekre vonatkozik, nem a HMKE-re!A HMKE-ra vonatkozó rész az Elosztói szabályzat 6/b mellékletében van!
Ráadásul érdemes célszerű az aktuális változatot használni, ugyanis az már tartalmaz egy "Saját szigetüzemű ellátás feltételei" részt, tehát nincs általánosan tiltva HMKE rendszereknél a hibrid inverter: https://www.eon.hu/content/dam/eon/eon-hungary/documents/hatarozatok-szabalyzatok-aram/elosztoi-szabalyzat/2022/2022-12-16/Elo_szab_mel_20_sz_mod_2022_11_20.pdf
-
kardkovacsi
senior tag
Amúgy ha már a Solar Edge szóba került. Van a P801-es optimalizálójuk, aminek van indop verziója is, amihez nem kell Se inverter, bármivel elmegy.
Ez két 400 alatti panelt elvisz és ahogy láttam 28e darabja szóval olcsóbb mint egy Tigo, ha esetleg árnyék miatt valakinek optimalizálóra lenne szüksége. -
313313
addikt
Csak halkan jegyzem meg, a jogszabály még tiltja a sziget üzemet az invertereknél. Ergó se akkupakk, se külső konnektor, se védett áramkör nem alakítható ki.
Hiába engedélyezett csomó Hibrid inverter, a hibrid funkciókat nem szabad engedélyezni. Hivatalosan ha elmegy a közcélú hálózat, 200ns alatt le kell kapcsolnia minden inverternek.
Idén 2* kérdeztem rá felettesnél (MVM Démász), mi a helyzet a hibrid funkcióval, ahol be van kapcsolva,azt nem lehet átvenni. Közben találtam erre leírást az elosztói szabályzatban is.
-
313313
addikt
válasz
senki68 #42903 üzenetére
Én használtam olyan 1,5-2 hétig egy Nissan e-NV200-at. Mikor teljesen fel volt töltve 240-260km volt a hatótávja, ha bekapcsoltad a fűtést 40-50km lejött a hatótávból, ha 70km/h felett mentél vele, további 20-30km hatótáv lejött belőle.
Városba szép és jó lehet, csak hidegbe/melegbe ne kelljen használni. Illetve a gyári 230-as töltő helyett kell egy nagyobb, ha nem 2 naponta akarod használni. Első nap olyan 10-15% körülire merítettük, 16 óra alatt fel is töltötte volna 230-ról... -
asdf_
veterán
válasz
senki68 #42903 üzenetére
- Szégyellem magam, hogy itt kérdezem meg, de nem azokat hívjuk hibrid invertereknek, amikhez akksi csatolható?
- De, azokat.
vs.
Mi a hibrid definíciója? Mitől hibrid a hibrid?
Nem véletlenül attól, hogy tud hálózatos meg szigetüzemet?
A PV Point meg egy szigetüzem.¯\_(ツ)_/¯
De akkor most már egyenesbe állt a dolog (egyenesbe állhatott volna már korábban is, amiket olvastam, de mivel tervek szerint sem leszek érintett benne, valahogy nem ragadt meg, pedig volt itt írás róla elég.
Én meg a régi Symot venném, /vettem, biztos nem adnék egy fillért sem a hibridért. Arról nem is beszélve, hogy a kis kategóriában, nem is lehet back-up módba tenni.
Egyelőre még a szolgáltatóknak is fel kell nőniük ehhez a backup módhoz (meg én mondjuk szerencsés helyen lakom, tökre nem jellemző az áramszünet, amikor meg van, akkor meg vihar van és nap nincs (és annak is legalább fele a szélfútta fa miatti rövidzár, így 1 perc múlva visszakapcsol), akksim sosem lesz, így ez a része halál nem érdekelne)
De egy 8 vagy 10-es méretben valami 100e különbség a régi meg az új között, azt simán beleraknám az újabba, ha ekkora méretű invertert vennék (már csak az alkatrészutánpótlás miatt, egy most 10 éves cucchoz milyen eséllyel lesz alkatrész újabb 10 év múlva? nyilván nem a standard elektronikaiakra gondolok, hanem a speckó ic-kre, célprocesszorra, ilyesmikre).Hiába van alternatív fogyasztásmérőd, az a perifériákat nem tudja vezérelni.
Persze, de egy ruppótlan SAJ-hoz, vagy a talán fel merném rakni Huawei-hez 100 euró a saját smart metere Fronius-é is amúgy (nálam ugye 1 fázis fog játszani), ehhez mértem az SE 200 ezrét (mondom, 200 nettó maga az inverter, amit kinéztem).
-
senki68
senior tag
Mi a hibrid definíciója? Mitől hibrid a hibrid?
Nem véletlenül attól, hogy tud hálózatos meg szigetüzemet?
A PV Point meg egy szigetüzem.Az akku nem szigetüzem, csak egy tárolás. Szigetüzem lesz még a back-up módtól.
Én meg a régi Symot venném, /vettem, biztos nem adnék egy fillért sem a hibridért. Arról nem is beszélve, hogy a kis kategóriában, nem is lehet back-up módba tenni.
Hiába van alternatív fogyasztásmérőd, az a perifériákat nem tudja vezérelni.
Nekem meg van csinálva, P1 port + Inverter RS485 adatkérés, mégis beruháztam most egy Il-line meterre. De csak azért mert vezeték nélküli. Anno nem húztam be az AC kábellal UTP kábelt, /most már bánom/ de így vezeték nélkül, rászántam magam. /Igaz, nekem az ÁFA visszajön/.
Semmiféle perifériám nincs, nem is tervezek, de majd elhobbizom vele
Úgyis azt mondja a feleségem ez az új hobbimMost is néztem egy elektromos kistehert, meg is fogott 270Km a hatótáv, 14 milla meg az áfa, de akkor ment el a kedvem tőle mikor megnéztem max sebesség 100. Az egy vicc. A leggyengébb jármúvem is megy 180-al
-
asdf_
veterán
válasz
senki68 #42901 üzenetére
Na de PV pont nem akksiról megy a sima verzióban, hanem napelemről. Most az akksi a hibrid plecsni feltétele, vagy valami más? Mert így a nem pluszos még mindig nem hibrid az én fejemben.
Az, hogy marketing szempontból van GEN24 és GEN24+ szerintem egy nagy baromság, Gergőék nem tudták megérteni velem mi értelme van.
3-400e van a kettő között, ráadásul a régi Symo-nál alig drágább a + nélküli, akinek belefér valószínű az újabb, modernebbet veszi én is kérdés nélkül azt tenném, mint a 10 éves modellt bármilyen jó is legyen az, meg bizonyított már. És biztosan van marketingértéke annak hogy ha akarom, nem most, hanem később bármikor akksit lehet tolni hozzá, Csak itt talán előre tudja az ember az árkülönbséget, nem pedig utólag lepődik meg, mint Huawei-nél, ahol teli szájjal tolják, hogy hibrid, meg akksit lehet rakni rá, aztán hogy az az akksi rakható rá, az nem csak egy akksi, hanem még közel félmillióért kell egy dobozt is venni hozzá.
A 130+áfa sem olcsó, pláne ha még 22-t hozzá kell adni. A vicc meg persze, hogy lehet S0 meter inputot beletolni az SE inverterbe, mutatja a fogyasztást meg minden de "véletlenül" pont nem tud export limitálni az alapján (ha eljutok végre odáig, nekem arra kéne, így az SE most esett ki nálam végleg sajna, még oda sem jutunk el, hogy árat nézzek majd a végső döntés előtt, mert ezt a része már most totál irreális).
-
senki68
senior tag
GEN24 az hibrid inverter. Ha nem lenne az akkor nem lenne PV point.
Az, hogy marketing szempontból van GEN24 és GEN24+ szerintem egy nagy baromság, Gergőék nem tudták megérteni velem mi értelme van.
Ugyanaz a 2 inverter csak az egyik szoftveresen kicsit le van butítva. De gyakorlatilag mindegyiken ott van az akku csatlakozási pont.SE régi smart meterhez mire megveszed az áramváltókat majdnem ott vagy mint az új In line mérőnél.
Azért az a 220 ezer elég durva, most szereztem be 3-at valami 132 ezer+ Áfa / darab.
Nem Wifin megy, saját MESH hálózaton, így kell még az inverterbe egy kiegészítő kártya, elég baráti áron van, valami 22 ezer+Áfa.
Ez a kártya nem kell a Home Hub inverterekbe, azokba gyárilag benne van.
Viszont ezen a MESH hálózaton kommunikál az összek kiegészítővel.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest