Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasy09

őstag

válasz bekesizl #24482 üzenetére

Köszi srácok. Nekem ugye most 7.92 a rendszer. Egyetlen egyszer láttam a nyáron 8-as értéket a pillanatnyi termelésen, átlagosan nekem is inkább 6 körül mozgott. Nálam ugye DNY-i és DK-i a tájolás. A DNY-i tetőn van 18 panel a DK-i tetőn pedig 6db. Az adatok alapján a DK-i oldalon lévők mindig jobban termelnek. Amúgy a bővítés is ezen az oldalon lehetséges csak, itt lesz majd még plusz helyem. Amikor felszerelték, nekem azt mondták, hogy max 6db 330-as panel mehetne még fel hozzá. Viszont sajnos nincs több hely jelenleg, mert a tetőt még nem cseréltem, ahová lenne. Kint volt ma egy ismerős és első körben arra jutottunk, hogy feldobnánk majd mellé egy 4kW-os invertert 14 db 370-es panellal. Kíváncsi leszek mennyi lesz majd az ajánlat. Meg szerintem megkérdezek még mást is... :)
    Arra esetleg tudtok nekem még válaszolni, hogy van-e valami plusz költség bizonyos kW teljesítmény felett? :U Arra gondolok, hogy nekem az rémlik, hogy valahol olvastam, vagy hallottam, hogy 12kW felett van valami plusz adó, vagy mi!? Van esetleg ilyen? És ha igen, mi és mennyi? :U

Gamertag: Vasy09

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés