Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
Gaboman
üzenetére
nézd, autóban a 200le nekem már nagyon kevés, el is kezdtem gondolkodni egy motor-váltó-elektronika swap projekten, csak csak megkell csípnem hozzá az angoloknál egy totálkárosra törött evo fq400-at és akkor mehet is a swap, remélem az awd rendszere is kompatibilis lesz

ugyanígy a 120 lovat a hatszázasban már nagyon megszoktam egyenesekben, várom már, hogy meglegyen a literes bringám. 5 év múlva lehet, hogy az is kevésnek fog tűnni... ?
szóval ha valaki gyerekkora óta motorozik (én sajnos nem), simán eltudom hinni, hogy kevés neki 200le. én meg még sosem ültem ennyin, de hamarosan fogok
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Gaboman
nagyúr
válasz
KoVee84
üzenetére
Szia!
Hát mit is mondhatnék róla, nekem az újabb fajta volt
,
.
Nem üzemórás motorok, nagyon jól eltalált futóművel nagy tempónál is stabilak maradnak nem szitálnak.
Hiába keskeny az ülése mégsem mondanám kényelmetlennek, a fékek nagyon finoman adagolhatóak.
A váltó precíz pontos, nagyon szépen kattogás nélkül kapcsolhatók a sebességek.
Egy helyen van benne üres ott ahol a helye van.
A blokk karaktere nyomatékos, erős, egészen alulról tol rángatás nélkül, városban is használható már 5.ben.
Fogyasztása 5-7 liter között de, a 7 liter eléréséhez már keményen húzni kell neki.
Jó választás ha egy megbízható, erős, nem üzemórás motort szeretnél. -
válasz
-Mosquito-
üzenetére
nagy valószínűséggel annyi maradt... legalábbis remélem.
NKH-nál a legolcsóbb, partnereknél meg sokkal drágább... valami "átvizsgálási díj" (???) miatt, ami 6k. -
Archer
őstag
Hadd szóljak én is hozzá egy rövidet a csizma vitához. Nekem is Vortice van de nem igazán értem mit csináltok itt akkora problémát a három csatból. Az elején én is sokat tököltem vele de ha megszokja az ember, kb. 1-1,5 perc alatt fel lehet venni a két csizmát, nehogy ennyi ideje ne legyen már valakinek rá. Nem tudom az ST milyen de ez a három csatos megoldás nekem abszolút masszív rögzítés érzetét kelti. Ha rendesen meg vannak húzva a csatok, abban aztán nem mozog semerre a láb az fix. Szerintem ez inkább pozitív dolog mint negatív.
-
Gaboman
nagyúr
-
boogie84
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
Nekem SMX plus van, és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Ha jól látom amit linkeltél az egyel oolcsóbb, de zárt és vízálló. Azt mondom h inkább ez mint a perforált, mert ha épp olyan idő van akk a zártban még elindulsz, de ha jobban fújja a bokádat a szél mint azt szeretnéd akk fázós bokából fájós boka lesz.
Azt mondom zárt.
A koptató cserélhető, de ha túrázásra kell akk nem fog kopni, ahogy nekem sem. A közút nem versenypálya.

-
canniball
nagyúr
-
vendingo
veterán
Köszi az infót.
Mégis mennyi ez a rondaság?A kép Londonban készült, ott van lóvé.
-
canniball
nagyúr
válasz
üzenetére
Agility Saietta Review
Biztos én vagyok maradi de így második blikkre is randának találom. -
zsolt19900
őstag
köfi

van talán olyan ing, amiben kar és mellkas védelem van? annyira nem szeretném túlbonyolítani, de látom ez sem úgy van ahogy kicigyerek eképcete
az az énjó körbenézelődöm aztán ja, kabimban sincsen ejj de tyüjj de nagy védelem, gondolom arra jó, hogy ne a testem plazúrja kopjon le amennyiben közelebbi kapcsolatba kerülök a földdel

-
stifi
senior tag
válasz
zsolt19900
üzenetére
valami minősítése biztos van, különben nem kerülhet forgalomba! de ha nem éri el a Level 1-et, akkor az tényleg nem sokat számít, és az ideális a Level 2 lenne a gerincre... a többi protektorra pedig ISO szabványok vonatkoznak, ott nincsenek így megfogalmazott szintek csak a gerincnél, ugye az a legfontosabb...
itt elég jól le van írva hogy mit jelentenek a szintek és milyen buktatói vannak 1 kemény hátprotektornak.
lehet jobban járnál 1 önálló, minőségi gerincprotektorral és egy kevésbé márkás gerincvédő nélküli inggel, ha minőséget szeretnél végeredményben! -
stifi
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
egy szót nem szóltam a kényelemről
fel-levételről beszéltem és a csavarodás elleni védelemről.
fel-levételben jobb az ST, csavarodás elleni védelemből pedig ugyanazt tudja.de ez csak két paraméter amit én kiemeltem mert nekem ezek fontosak, nyilván van még sok más tényező is, csak én most nem arról akarok beszélgetni

-
zsolt19900
őstag
o értem
hát köszönömszóval ha az olcsó level sehányas, akkor kb norma szerint olyan mint ha semmi sem lenne rajtam?
az remek
24 ezerértkiderítem megnézem, mert elég sokszor lesz szerintem olyan, hogy a kabát rám rohadna, meg inkább mennék szabadidőben és hogy azért legyen rajtam valami, azért nézegetek ilyesmit, vagy pedig ha az utasomnak egyáltalán nincs semmije akkor valamije legyen
Szerkesztés:
-
Integra
titán
egyszerű, mi fog jobban? 3 damil vagy 1?
próbáltam anno ezeket az st féle csizmákat is, nem fognak úgy rá a lábra, ez van. nekem nem jelent gondot az a +5-10 mp, amivel tovább tart felhúzni, ellenben több biztonságot ad. nem tudtam, hogy a pályamotoros csizmáknál a kényelem az első járáskor... azt hittem a biztonság. de valszeg rosszul gondolkodom.
daywalker:
kapard össze magad, mert elég gyenge szinten kötekedsz, ennél azért többre vagy képes
-
stifi
senior tag
válasz
zsolt19900
üzenetére
az olcsóbbnál nem is írják hogy Level hányas besorolású a gerincvédő, és a drágább is csak Level 1, ami jobb mint a semmi, de nem nagy durranás...
mondhatnám hogy vegyél Forcfieldet protektoringet százezerért mert az a tuti, de érthető ha nem akarsz rá ennyit szánni, akkor viszont legalább egy olyat vegyél ami rendelkezik valami minősítéssel (tehát a drágábbat, vagy derítsd ki az olcsóbbról hogy mit tud) -
stifi
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
nem azt mondtam hogy nem fog benne csavarodni, csak azt hogy az ST ugyanazt a csavarodás elleni technikát kapja.
te sem próbáltad még az ST-t, mégis úgy mondasz róla véleményt, én pedig még egyiket sem láttam és a rendelkezésre álló infók alapján próbálom összehasonlítani papírforma szerint. honnan veszed hogy abban széttört volna a bokád? sok helyen utánaolvastam és mindenhol dícsérik, mindenhol azt írják hogy 80-90%-ban tudja azt amit a Vortice, viszonk klasszisokkal egyszerűbb a felvétel és kényelmesebb.
valamit valamiért ugyemegnéztem amúgy egy videót a Vortice felvételéről, tényleg nem olyan vészes. ennek ellenére a sok huzal akkor sem szimpatikus.
-
zsolt19900
őstag
egy ilyen protektor ingnél mennyivel ér többet (megéri-e majdnem dupla árát) egy ilyen protektor ing
akkora szeretném használni amikor pl nyáron nem a kabit venném fel hanem pl szabadidő alá vagy ilyesmi alá, és a másodikat elvileg meg is tudnám venni egészségkártyára, legalábbis azt írják, hogy lehet náluk azzal fizetni
-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A puding próbája az evés
Majd ha estem benne párszor, akkor elmondom a tapasztalataimat. Most tényleg nem sajnáltam rá, de volt rá 25% kedvezmény és minden cserélhető rajta. Csak már gecire ki akarom próbálni
Még nem motoroztam benne. -
vendingo
veterán
válasz
Integra
üzenetére
A jelenlegit is tele szoktam izzadni, konkrétan kifacsarom a zoknit miután leveszem, de még mindig jobb, mint egy kiadós eső után kifacsarni és utána még napokig túrázni a vizes csizmába.
A védelem már jobban érdekel, de amikor vettem a csizmát a Louis-ba ez az egy fajta volt jó méretileg.
Sima túracsizma sajna nem jöhet számításba, mert eléggé szar a védelmük és nincs koptató se.
A sok apró lyukast én nem perforáltnak, hanem hangyabőrnek hívom
-
Integra
titán
válasz
vendingo
üzenetére
persze

ha nem perforált (sok pici apró lukacska), akkor vízálló természetesen. viszont sokkal melegebb is nyáron és bele lehet sülni, ilyenkor a perforált fényévekkel jobb. nekem perforált a corsa-m és meglepően jól bírja az esőt, de asszem utolsó felhőszakadásos motorozásomkor azért elázott a lábfejem benne rendesen.. de az már olyna mint amikor dunába esel motorostul.
-
vendingo
veterán
Vízállóak ezek a csizmák amikről folyik a diskurálás?
Én nem pályázok, csak túrázok, de túracsizmák között alig találok normális védelemmel rendelkezőt.
Nem tudom, hogy ezek a verseny csizmák mennyire lennének alkalmasak túrázásra.
Amit bírnia kellene: gyaloglás, eső, napi 3-20 óra viselés.Az SMX4-em mindezt tudja csak eléggé gagyi a védelme.
Szerintetek cserélhető rajta a koptató? (nem mintha gyakran koptatnám)
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Estem már párat a vertigo corsában, de nem nyilt ki soha sehol. Jól meg van csinálva ez a csizma. És a leérő alkatrészek egy része cserélhető. Múltkor besétáltam kesztyűt venni a Motorlineba, és az eladó csaj meglátta a csizmát a lábamon, és kérdezte, hogy ez mitől néz úgy ki mint amivel 5x elestek? Hát vajon mitől
Erre a kezembe nyomott egy pótalkatrész csomagot, hogy kicseréljem ami le lett csiszolva 
A belső csizmás Alpine tényleg király...
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
mármint az alpinestars supertech r-re gondolsz? az elég zsír, cserekor rá is fogok kukkantani

-
Topiccsendőr
addikt
Nekem csak azert veri ki a biztositekot, mert hiaba van rajta husz csatt, ha szar helyre rakjak pl, mint a pumanal. Meg lehet ezt csinalni joval kulturaltabban, dainese pl, igaz nem ciganybarokkos, es nem nez ki hitechnek, megis konnyu felvenni, es vegzi a dolgat.
Ilyen sibakancs zsanerben inkabb az alpine nak a belsocsizmas zsilliardokba kerulo birodalmi lepegetot valasztanam. En. A tobbi olyan mint a krom a muanyagon. Csillog villog hamisan. -
Integra
titán
nézd, 4 éve nyúzom a corsa-t, 10km-t is legyalogloltam már benne betonon és semmi bajom nem volt, bármikor pikk-pakk belebújok, pont az a jó, hogy ennyi damil rögzíti betonbiztosan a lábamra és nem fordítva, ez nem marketing bullshit... amiket te problémásnak ítélsz, számomra teljesen tárgytalanok és érdektelenek tapasztalatból. az meg, hogy macerás 3 csat a biztonság miatt... bámulatosak ezek az önigazolások

ja, és azt már csak csöndben jegyzem meg, hogy még 3 csattal is csavarodhat benne a bokád... tapasztalat ez is. egy ilyen st-ben nekem valszeg széttört volna anno a bokám. szerencsére nem alkudtam meg csizmában sem anno. és ezután sem fogok. -
ALI_G
veterán
Hát én ennyire nem jártam utána és a legjobbat kerestem. Ősszel volt akció, azt hiszem 75-ért hoztam el. Úgy olyan volt mintha csak egy fogamat húzták volna ki

Egyébként simán lehet, hogy ez a sok damil csak csicsa és marketing, annak ellenére, hogy így 3 helyen lehet a lábadra idomítani. Való életben nem tudom számít-e, persunál ez is kiveri a biztosítékot
-
stifi
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
pro:
sokkal jobb mint a sima Vertigo, csavarodás elleni védelemmel (ua a merevítés mint a Vorticeben)
nagyon könnyű le/felvenni
komfortosabb a Vorticenál
abszolút versenycsizmakontra:
nincs cserélhető talpbetét, a koptatója is a Vertigorol jött, nem a Vorticeról
csak 1 csat felül, kevésbé idomíthatóvélemény: pontosan ez kell nekem, pont hogy zavar a 3 csat amivel többet tud és a macerás felvétel

asszem valamikor meglesem, csak a motorline forgalmazza vajon? nem rajongok értük... -
stifi
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
na akkor ezért nem voltam képben, nem tudtam hogy van vertigo meg vertigo corsa is.
a fő különbség első blikkre hogy a corsa és a vertice is rendelkezik csavarodás elleni védelemmel, míg a sima vertigo nem.
a kérdés már csak az ST, hogy az hogy viszonyul ezekhez. nekem nem kell top csizma, meg nem is az a 15k árkülönbség fáj a kettő között (az ST 80k, a Vortice 95k), hanem egyszerűen ránézek a kettőre és az ST szimpatikusabb, nem tűnik perces mókának a felvétele sem... fogott már valaki ilyet a kezében? -
stifi
senior tag
a vortice nem tetszik, nagyon drága és nagyon sok rajta a kilógó bizbasz, damil, tekerentyű, olyan mint egy síbakancs.. tuti tönkretenném vagy elvágnám valamivel és akkor marha mérges lennék.. ellenben az ST, az nagyon tetszik és ugyanúgy van benne csavarodás elleni védelem, amit hiányolok a Vertigoból...
a sok izé helyett pedig 1 rendes csat van rajta, amivel gyakorlatilag ketté lehet nyitni és egyszerű felvennilehet ez való nekem, és az ára is pont a fájdalomküszöbön van. ezt is próbáltad a múltkor?
-
ALI_G
veterán
En a sidi vortice-t vettem osszel. Real tapasztalatom nincs, de felveve kenyelmes es erezni hogy brutal jol tart. Egyetlen iranyban engedi hajolni a bokat es a labad, elore. A tobbi iranyba total merev. Minden cserelheto rajta. Motorline forgalmazza, ott van is raktaron minden fajta sidi. Az air annyiban mas, hogy tobb levegot enged be, tobb helyen. A rain vizallo.
A vortice-t kb ket perc felvenni
-
stifi
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
én már befizettem egy piroson átmenésért 100 ropit.. jogosnak jogos, de indokolatlanul magas büntetés, rajtam még egyszer nem fognak keresni.. múltkor láttam hogy valahol kiraknak egy bólyát, és ha sárga a lámpa és még nem hagytad el a bólyát és nem állsz meg, automatikusan megbüntetnek, mert meg kellett volna állnod... a bólya jelképezi az általuk kiszámolt féktávot, holott egyrészt ha átérsz a sárgán akkor átérsz, nem ők döntik el szabályos-e vagy sem, hanem te, aki vezetsz, figyelembe véve az útviszonyokat, a fékutat, és minden egyebet. ők meg ezt felülírják egy lerakott bólyával.
ez a bajom ezzel az országgal. alkotmányellenes? átírjuk. -
Daywalker
addikt
válasz
Archer
üzenetére
Vigyázz, még elszabadul a futó aztán halálra gázol egy-két gyalogot a zebrán
Abszurditán...a baleseti adót sem a kórházakra költik ám. Na meg ha baleset van úgyis feltolják a gumibotot és egy 30 rugós csekket, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően vezették. Innen csak menekülni lehet (mi több, KELL!) -
Archer
őstag
Ezt még tavaly akciózták, valamikor a nyártól. Ami már tényleg hányinger, van utánfutónk, szimpla 750kg össztömegű szóval semmi spéci, arra is már majdnem annyiba kerül a műszaki mint egy autóra, azon aztán tényleg mi a tökömet vizsgálnak... Jah meg ugyanúgy van rá baleseti adó
Már tényleg nincs mit mondani rájuk. -
-
próbálj büse csizmát is, nekem nagyon bejött... és még gyalogolni is lehet benne.
szar kép de csak ezt találtam annyi, hogy az enyémen még van pár helyen erősítés. töltök fel képet ha érdekel esetleg.
jó a zippzárja, jó a tépőzár, kényelmes...(#18933) stifi
akkor a kurva anyjukat ezeknek is.
majdnem háromszorosára emelték... és ugyanúgy csak a lámpát, meg a km állást fogják megnézni.
akkor nekem ez idén kimarad, megyek műszaki nélkül... úgysem lesz sok alkalmam motorozni idén (se)leginkább az zavar, hogy megint a feneketlen kútba lesz beborítva egy rahedli lóvé.
,,I,, -
stifi
senior tag
csizmát akarok venni. beszéltünk róla, hogy a Vertigo az jó, de abból is ezer féle van, air flow, rain meg ilyenek, nem tudom melyiket érdemes venni.
engem csak az érdekel hogy a legjobb védelmet nyújtsa, hogy ne forduljon ki még egyszer a bokám. ez a belső például elég meggyőző, van ennyire komoly a vertigo is? nem találok róla értelmes képet...
mi jöhet még ezeken kívül számításba? nagy szenvedés beleöltözni egy ilyenbe? a pumának semmi bokavédelme nem volt leszámítva a protektort, bár valószínű annak köszönhetem hogy nem lett törés belőle..
szóval 1 jó csizmát akarok pályára, mit érdemes venni? az ár másodlagos, nyilván nem akarok pénzt kidobni az ablakon feleslegesen, de hosszú távra tervezek - ha a puma jó volt 4 évig, akkor egy komolyabbtól is legalább ezt várom! any ideas? -
"A motorkerékpárok műszaki vizsgadíja 4360 forintról 11.000 forintra, a személygépkocsik műszaki vizsgáztatásakor a tavalyi 16.290 forint helyett már most is 22.000 forintot kell fizetni."
ez valós, vagy csak megkésett elsejei tréfa?
-
ALI_G
veterán
Marcel Irnie-ről hallott már valaki? Tökös gyerek, az elbow down c. videóját érdemes megnézni, nem lövöm le a poént

vendingo: azt hiszem most az van a hondában, utcán valszeg tökmindegy

-
vendingo
veterán
Most vitték el a mocim, megy karbi szinkronra, szelephézagállításra, teló olaj cserére.
Elvileg 1-2 hét és kész
A motul teló olajokról mit lehet tudni?
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Pont jó lesz neki bejáratásra

-
Integra
titán
-
.mf
veterán
Megnéztem az emailt, majd megnéztem a köpönyeg.hu-t: hja... 9°C napi max

Talán szombaton elviszem szervizbe a motort. De még az se biztos, ha nagyon fos idő lesz (márpedig fostosnak tűnik), másfelől viszont inkább most adnám le egy hétre a motort, mint jó időben. Viszont ilyen időben pályázni nem túl sok kedvem van, még ha elég ritkán is van ingyé' Hringezés... Motoroztam már 2-4°C körüli hőmérsékletben, valahogy nem volt kedvem tempót menni, normál sebességgel is odafagytam a vasra...
-
stifi
senior tag
Safety Hungary vasárnap nyílt napot tart a ringen hátha valakit érdekel fos időben a pályázás

Kedves motoros barátunk!
Ezúton invitálunk egy hétvégi programra a Hungaroringre. Szezonnyitó Motoros Nyíltnap lesz a Safety-Hungary részvételével! Az alábbiakban találod a pontos programot. Ha időd engedi, érdemes ellátogatni Mogyoródra, találkozzunk a rendezvényen!Motoros üdvözlettel,
Safety-Hungary csapata14:00 – 16:00 Élménymotorozás a Hungaroring versenypályáján – azok számára, akik saját motorkerékpárral látogatnak ki a helyszínre, bőr motorosruhával és megfelelő védőfelszereléssel rendelkeznek. A részvétel regisztrációhoz kötött, a rendelkezésre álló két óra alatt hat 40 fős csoport felvezetéssel, a biztonsági előírások maximális betartásával motorozhat végig a „csíkon”. A Hungaroring, így a rendezvény területén maximum 10 km/óra sebességgel lehet közlekedni és kizárólag a motorosok számára kijelölt útvonalon. A rendezvényre a Hungaroring főbejáratán keresztül lehet bejutni.
-
stifi
senior tag
válasz
csongi
üzenetére
H4-es izzó. ha felkapcsolod a refit, lekapcsol a tompított.
ha csak a kürttel villantasz, ég mind a kettő szál az izzóban - ezt szeretné elérni és megcsinálni. nekem is ilyen volt az előző motorom, lófasse láttam vele éjjel...bah, látom már el lett magyarázva, mindegy. én spec a reflektorral jól láttam éjjel, de magam előtt 10 méterrel semmit, csak az utána lévő 10-15 métert.. ha égett mind a kettő, akkor távolra is és magam elé is jól láttam, szerintem nem lehetett volna jól beállítani, jobb volt mind a kettő..
arról nem is beszélve hogy a CBR-en külön van 1 lámpatest és izzó a tompítottnak, és külön a reflektornak - mindig és a tompított, ha rátolom a refit akkor is és baromi jól látni vele! -
tutis
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
igazad van fizika alapján, de szerintem nem hiába találták ki ezt a kettéágazó elvezetést.. Amúgy ezt csak teszt alapján lehetne megállapítani, venni kéne 10 motort, 5-öt ilyen fékkel, 5-öt olyan fékkel, lemérni a betréteket és a tárcsákat, majd 10ezer km után kontrolmérést kellene alkalmazni. Elvileg az eyik változatnál az egyik tárcsának/betétnek minimálisan is, de el kéne térnie a másiktól, míg a másik változatnál megegyező értékeknek kellene lennie..
Kíváncsiságból majd rámérek a tárcsáimra, bár nekem elég régóta kettéosztott van. -
csongi
veterán
válasz
zsolt19900
üzenetére
Akkor relézzétek ki és kész. Műszaki előtt meg vissza.

-
zsolt19900
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ooksi, tanácskozom egy elektronikában jártas ismerősömmel és megoldjuk a dolgokat

a hűtést arra értettem kifejezetten, hogy nyári verőfényes napsütésben nem fogom ezt a megoldást alkalmazni, csak is este sötétben - így gondoltam
de megpróbáljuk, megnézzük az érintett kábeleket ilyesmit és kiderül
csongi: úgy szeretném megoldani, hogy műszakira természetesen vissza lehessen állítani
csupán ezt a megoldást találtam a legjárhatóbb útnak a szenonnal szemben 
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Értem már

lehet a lámpát kellene lecserélni. Bár egy égő fénye sosem lesz olyan mint az autóban a két izzó fényereje.
Vagy ködfényszóró felszerelése, de az megint plusz 100W fogyasztás.
Nah majd kitalálja. Egyébként be lehet kötni úgy hogy a távolsági fény kapcsolásakor ne kapcsolja ki a rövid fényt,(relézés kérdése.) de műszakin tuti szólnának érte. -
Topiccsendőr
addikt
Ertem, de az atfolyasi keresztmetszet elhanyagolhato ellenallast fejt ki, es azt sem allandoan.
Mig a felulet, amire nyomas hat ugyanaz mindket nyeregnel, ezert a nyomas nagysaganak is ugyanakkoranak kell lennie. Ezert nem ertem a dolgot.
Illetve amit regen tanultam: P=F/A a hidraulikus attetel ebbol ertheto. Es itt nincs attetel az esetunkben, ami nyomaskulonbseget okozna, mindegy hogy vezeted el a csovet.
Es nem hullamban terjed a nyomas, hanem elviekben fenysebesseggel, tehat nincs kesedelem sem a ket nyereg kozott
Mindegy, nem tudom elkepzelni, hogy jobban fogna az egyik, aztan ki tudja. Fizika alapjan nem kene. -
Daywalker
addikt
-
tutis
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Így:

Vastag cső felülről jön, fittingbe bele, (keresztmetszet csökken)
Vékony cső másik féknyereghez át (fittingből ki, keresztmetszet nő, majd a másik oldalon szűkül a fittingnél)Egyik féknyeregnél 1 fitting keresztmetszet csökkentést kell "elkönyvelni"
második féknyeregnél + 1 fitting és egy csőkeresztmetszet változást. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Erre en is kivancsi lennek.
Nem ertem h tud kialakulni az egyik feknyeregnel nagyobb nyomas. Tudtommal a hidraulikus nyomas olyan h csak ott lesz nyomaskulonbseg, ahol mas a keresztmetszete vagy a munkahengernek, vagy a dugattyunak a felulete, azaz a felulet, amire a nyomas kifejtodik. a hossz nem lenyeges. Gumicsonel a hossz talan, mert van tagulasa, de az a tagulas is megall, nem tudom mennyire szamitana bele. De nyomaskulonbseg csakis akkor van, ha lenne feluletnagysagban is kulonbseg, legalabbis ezt tanitottak.Csongi:
Van rajta refi, csak a kurttel egyszerre mindketto eg, mig ha refire kapcsolsz, csak az egyik eg.
Bar ha a refivel rosszul lat, akkor valszeg beallitas problema van, aztan a fene se tudja. -
csongi
veterán
válasz
zsolt19900
üzenetére
Azt nem ertem hogy nincs rajta tavolsagi feny kapcsolo? En olyat meg nem lattam hogy csak feny kurt van a kapcsoloban. Nem lehet hogy a kapcsolo a rossz es nem marad tavolsagi allasban? Miert is kell allandoan nyomni a tav feny kapcsolojat?
-
Daywalker
addikt
Értelek, de tudtommal a gyári három csöves rendszer is ketté van osztva, csak nem felül, hanem lejjebb egy T-elosztóval. Max ha az egyik cső hosszabb lenne, mint a másik, akkor még érteném, de így nem
Na mindegy is, nem rugózom rajta. Azt hittem ennek valami más oka van (balesetnél, perecnél vagy ilyesmi).
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Apple iPhone 17 Sage 256GB használt karcmentes 100% akku (4 ciklus) garancia 2027.03.01.-ig
- MSI Thin GF63 12VF RTX 4060 / 144Hz / SZINTE ÚJ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 27GP850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG UltraGear 32GS95UX-B OLED Monitor! 32" 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

az remek

az első telóból meg lehet már elfojt minden olaj