Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 15:58:25

LOGOUT.hu

Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36701) tomy0628


tomy0628
aktív tag

Sziasztok!
Olyan gondom lenne a vinyómmal hogy ha a Chrome-ban ha több oldalt nyitok meg egyszerre vagy ha szimplán netezek egyszer csak lefagy az egész,(De ez nem mindig fordul elő de zavaró) az egeret sem bírom mozgatni úgy 10mp-ig utána csipog egyet és jó minden. Én winyó hibára gyanakodtam, meg is néztem Hd Sentinellel és hát van egy 1 gyenge szektor.. Milyen vinyót ajánlanátok helyette rendszer alá is. Ez a mostani egy WD5000AAKX.
Teljesítmény 100
Kondíció 98

[ Szerkesztve ]

(#36702) Intruder A 6


Intruder A 6
aktív tag

Sziasztok!

Seagate 2TB ST2000DM001 még mindig jó vétel?
vagy van valami ami jobb nála, esetleg egy kicsit többért, sajnos legtöbb helyen még mindig csak 1 év garival látom.

(#36703) Coolmat válasza Intruder A 6 (#36702) üzenetére


Coolmat
őstag

Toshiba DT01ACA200, legtöbb helyen 2 év garival adják, de olyan bolt is van, ahol 3-al.

(#36704) #40935168 válasza Intruder A 6 (#36702) üzenetére


#40935168
törölt tag

Három ilyet vettem NAS-ba, raid5-ben szaladgálnak, eddig pöpec. Igaz, kb. 3 hete zümmögnek csak. Halkak és gyorsak, de én kicsit elfogult vagyok, beszívtam 2 WD-vel, egy WD15EARS-el és egy WD10FAEX-el (1.5TB green, 1TB black), azóta csak Seagate mint régebben, a WD-k előtt.

(#36705) morphin


morphin
tag

Hali!

TV-hez szeretnék 1-2 héten belül venni egy 1 terrás 2.5" winchestert illetve későbbiekben (2-3 hónap) a HD őrület miatt PC-be egy 3.5" 2 terrás nagyon megbízható kizárólag háttértárnak használt winyót. Most van két Samu bent egy 320-as és egy 250-es...mindkettő nagyon jól szolgál, de a 250-est lehet majd kiveszem ha meglesz a 2 terrás...attól függ, hogy tudom megoldani a hűtést mindhárom kütyünek.

Nagyjából tudom az árakat...a külső ~20-24e a belső 3.5" ~22-26 körül mozog nem? Ki mit ajánlana nekem!?

(Még annyit, hogy a lapom egy AM3-as Gigabyte és csak SATA II van rajta illetve USB2...a külső lemezhez kellene USB3 port, hogy ki tudjam használni a sebesség többletet. Ezt mivel a legolcsóbb megoldani? PCI-kártyával, vagy ami a lapon van USB tüske az képes ilyesmire? Előlapi USB arra van dugva.
Nem vagyok s*gghülye a témához, de ilyen mélységben könnyen eltévedek... :)) )

Köszönöm a segítséget! :R

Üdv
Tomi

(#36706) #40935168 válasza morphin (#36705) üzenetére


#40935168
törölt tag

Mi az alaplapod pontos típusa ? Hugomnak AM2+ -os AMD-s Gigabyte-ot raktam össze anno, de már azon is van alaplapi USB3 vezérlő, illetve ezáltal két USB3 port a gép hátulján. (Az USB3 csatik kék színűek, Neked is lesz sztem ilyen). Előre kivezetni alaplapi tüskéről USB3-at csak akkor lehet, ha a házad is támogatja az USB3 portot (szintén kék színnel jelölik, ez szabvány).

Ha filmeket kell tárolni a 2 terás vinyón, elég egy 5400-es energiatakarékos fajta.
Ha nem gáz, hogy hiba esetén ez a 2 tera ugrott, akkor elég egy darab belőle. :U

Amúgy USB3-as külső vinyót néznék már csak. A tv ugyan lassan olvas róla, de Te nem mindegy, mennyi idő alatt töltöd meg adattal ;) És olcsóbb megoldás szokott lenni egy kis USB3-as külső ház + 2.5-ös vinyó megvétele (és beleszerelése), mint komplett megoldásként venni ilyet mondjuk a Verbatimtól a Media Markt-ban (csak példa), ami drága, és ki tudja mi van benne + USB3-nál még jól le is húznak. Én spec. a laptopból kivettem a HDD-t, mert SSD-t kapott a gép. A kivett HDD-nek vettem egy LC Power USB3-as SATA külső házat (2.5") és arról tv. Tökéletes.

[ Szerkesztve ]

(#36707) morphin válasza #40935168 (#36706) üzenetére


morphin
tag

Szia!

Elméletileg (gyakorlatilag nem tudom pontosan, hogy melyik rev) EZ a laposom. Tudom, hogy kék színűek, de emlékeim szerint az enyémek nem. Előlapra úgy gondoltam, hogy valamilyen előlapi motyót rakok az egyik szabad helyre (floppy v odd) ha más nem akkor a gyárit valahogy átfabrikálom. (CoolerMaster Silent v Silencer 500 azt hiszem...de már 2-3 éve nem foglalkozom PC motyókkal nem nagyon ismerem az újdonságokat)

2 terrás csak azért kell, mert jó ha van még + hely és nem olyan nagy a diffi az 1 és 2 terrásak között árban. Hála a jó Istennek nekem még nem halt meg egy vinyóm se, pláne nem életbe vágóan fontos pótolhatatlan adatokkal...hűtöm őket mindig...hibátlan mind2 pedig a 250-es lassan 7 éves, a 320-as pedig 3-4. Olyanon is gondolkoztam, hogy nem lenne áram alatt mindig a 2 terrás csak amikor kell róla adat. Ezt, hogy a legkényelmesebb megoldani sebesség (SATA) vesztés nélkül.(ergo nem akarom külső házba rakni)

Én is csak USB3-ban gondolkodom. Árakat nézve, nem annyira biztos, hogy olcsóbb összerakni...pláne ha azt nézem, hogy elég csúnyák a házak amik 2-3e körül vannak. Ha drágább akkor meg már ott vagyok, mint egy gyárilag összerakott és szép házikó-vinyó páros.

Jah még valami...olvastam erről az Advanced Format mizériáról. Ezt hol tüntetik fel amikor vásárolni szeretnék, mert én sehol nem láttam eddig erre utaló kiírást. Vagy pl a WD-k mind azok már?

Köszönöm a segítséget és a türelmet! :B

Üdv

(#36708) #40935168 válasza morphin (#36707) üzenetére


#40935168
törölt tag

Amire nem válaszolok, arra más fog.

- Alaplapod: kell külön USB3 kártya, vagy megelégszel USB2-vel. Alaplapod nem tudja, úgy látom.

- 2 tera ne menjen mindig, csak ha kell: energiatakarékos mód, lelövi magát X idő tétlenség után. Windows alatt eléggé nemhatékony a dolog, mert valami előbb-utóbb hozzá akar férni a diszkhez, akkor is, ha nem csinálsz az égvilágon semmit sem rajta, és beindítja. NAS-ban vagy linux alatt sokkal letisztultabb ez és works as designed. Abban ne bízz, hogy eddig nem döglött be HDD-d fontos adattal: most fog. Így állj hozzá. Dönts el, megőrülnél-e, ha eltűnne róla minden adat, avagy mehet a levesbe mert nem fontos Neked annyira (csak kicsit).

- LC Power külső USB 2.5" házam van, nem ronda. Mattfekete húzott alumínium egybetok. Hugom recsegő-ropogó Verbatim hulladékánál jobb + hűl a HDD is, mert a fém ház könnyebben átveszi (és ezáltal elvezeti) azt a kevés hőt is, amit a beépített HDD termel. De a külső ízlés kérdése. :)

- Gyártó adatlapján, illetve ezen topik első hsz-e, de néha elég sokat kell túrni utána, mire rájössz, az adott vinyó most az-e vagy sem.

Pár hsz-t még várj meg, nálam is vannak okosabbak :U :K ;)

(#36709) morphin válasza #40935168 (#36708) üzenetére


morphin
tag

eSata-m van még ami szintén elég gyors USB2-höz képest, viszont ez nem sok mai külső lemezen van az USB3 mánia miatt. Alaplapot emiatt nem fogok cserélni akkor legyen lassabb...ráérek végül is.(új lap meg majd egyszer) Amúgy xbox vinyójához vettem olyan kábelt, hogy egyik vége Y-os USB másik pedig sata+satapower csak ez elég csúnya megoldás.
Ami neked van azt hol vetted és mennyiért? Mert gyors kereséssel én nem találtam USB 3-as házat ami támogat 1TB-os vinyót is 3-4ezerért. Kb ennyi a diffi egy 2.5"-ös vinyó és egy komplett külső között.

Ezeket néztem ki:
WD My Passport ~22k
WD Elements ~21k
Hitachi Touro - ez akciós ~21k
Toshiba ~21k

Hitachi régen nagy név volt nem? Kollégám mondja a Toshibát, mert neki pont ez van...de egy itteni ph-s kollégánál voltam TV-t nézni neki szintén ez a Toshiba volt és kattogott meg minden baja volt. Szerintem azóta vissza is vitte. Toshit annyira nem szeretnék...inkább WD.

3.5"-re visszatérve...igazából pótolható dolgokat szeretnék rárakni. Filmek,zenék, Xbox ISO-k. Szerintem veszek majd egy használt külsőt az lesz a legjobb megoldás és ha kell akkor rádugom PC-re és lementem amit kell.

Üdv

[ Szerkesztve ]

(#36710) #40935168


#40935168
törölt tag

[link] vagy az összes nagyobb számtech bolt mint pl. aqua.hu stb. tele van ezekkel.

(#36711) Hubba12


Hubba12
senior tag

Sziasztok a vincseszternél mennyit számít a sata3? Azt nem csak az ssd használja ki? Vagy a 3-mas vinyok gyorsabbak a sata2-esektöl??

Csak az ASUS!

(#36712) vond válasza Hubba12 (#36711) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Még a SATA2 sebességhatárát sem érik el, úgyhogy merevlemezeknél abszolút felesleges a SATA3... A gyorsabb SSD-knél viszont már kell, hogy maximálisan ki tudd használni a sebességüket...

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#36713) Hubba12 válasza vond (#36712) üzenetére


Hubba12
senior tag

Értem köszönöm!:) :R

Csak az ASUS!

(#36714) pigsty


pigsty
aktív tag

Djculture már korábban is segített vásárolni, mit rakjak a gépbe. Főleg tőle olvastam nem hízelgő hszeket a WD greenről. Sajnos csak utólag és csak most olvastam ezeket, miután a HDsentinel jelzett. :( és körbenéztem a neten.
„A lemez önteszt során talált 37 hibás szektort.
A lemez felületén található 40 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).”

Úgyhogy tegnap óta 100%-ról 48%-ra rakta az értékelést a HDS.

Én kb tavaly ilyenkor április környékén vettem egy másfél terás zöldséget.(WDC WD15EARS-00MVWB0)
Tehát tényleg hozta a kb 1 éves időt, ezalatt rendszer vinyóként naponta ment.
A kérdés, mi is legyen. (friss biztonsági mentés jelenleg is zajlik)
Vennék egy új HDD-t, rendszerlemeznek. Amin azért lenne hely legalább a zenéknek, kb 200 GB, fotóknak max 10 GB, . A film, e-könyv, telepítők lehetnek más lemezen, akár a jelenlegi Greenen. SATA természetesen.

Nekem nem kell hatalmas tároló kapacitás, a Greennél a 5400 rpm se zavart, a sebesség kevésbé érdekelt (nincs játék,HDrip tunerről stb.) , fontosabb a viszonylagos halkság, energiatakarékosság, és persze a gyakori használattal a stabil, hosszú élettartam. Kár, hogy hamar feladta(?) a WD. Annak idején kedvezőnek gondoltam, bár az ára az árvíz miatt nem volt épp kedvező... SSD-n nem gondolkoztam, annyira nem fontos a penge gyorsaság, és az ára magas, ráadásul a kommersz SSD-kenek is kérdéses a megbízhatósága hosszútávon.
Mi legyen az út? WD blue? Ha van, egy 500 GB körüli mérettel?

[ Szerkesztve ]

Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.

(#36715) spiritex válasza pigsty (#36714) üzenetére


spiritex
veterán

Nekem egy 500 gigás WD Blue-m volt 3 évig, ami életem leghangosabb vinyójának számított, pedig volt már eddig kb. 10-12 vinyóm! Kénytelen voltam halkítani a teljesítmény rovására + venni hozzá egy 5.25-ös halkító házat, és úgy beszerelni a gépbe, de még így is hallottam az írásokat, krrr, krrr. Borzalom. Utána nem okultam sajnos és vettem egy 2 terás WD green-t, az meg újkora óta kattog. Pár hete vettem egy 1 terás Hitachi-t, na az olyan halk, hogy még nyitott házzal sem hallom a hangját. Én a WD-vel befejeztem... Lehet, hogy a WD Red az jó, és olyat talán még mernék venni, de az meg nem olcsó.

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#36716) spiritex válasza spiritex (#36715) üzenetére


spiritex
veterán

Ja, és úgy hallatszott ki a wd blue írása, kerregése a házból, hogy ilyen házam van: COOLERMASTER RC-500-KKN1 Sileo 500, ilyen passzív hűtőbe, halkítóba volt szerelve: XILENCE COO-XPHD.CL.B és külön segédprogival volt halkítva a teljesítmény rovására.

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#36717) Zolee11


Zolee11
senior tag

Sziasztok!

Olvasgatva a fórumot 2 merevlemez közt vacillálok, DT01ACA100 vagy ST1000DM003. A Toshiba cucca "csak" egy átnevezett Hitachi 7K1000.D, a Seagate újabb technika, néhány helyen (szintetikus tesztek) jelentős előnnyel. Viszont a Toshiba-t 2 év garral adják, míg a Tengerkapu csak 1 éves garanciát ad. Rendszerlemez lenne, egy 4 éves 640Gb-os WD Black helyett. Én úgy vélem a Seagate-nek nincs akkora előnye, hogy a hétköznapi használatban ez érzékelhető legyen.
Szóba került még a WD10EZEX is, de kizártam a teszteredményei láttán. De garanciában még mindig veri a Seagate-et.
Jól vélem, hogy a Toshiba drive-ja a legjobb választás, ha mindent összevetünk? :)

no brain, no problem

(#36718) spiritex válasza Zolee11 (#36717) üzenetére


spiritex
veterán

Én az 1 terás, 7200-as Hitachi-mra 3 év gart kaptam: [link]

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#36719) pigsty válasza spiritex (#36715) üzenetére


pigsty
aktív tag

Na igen, a PATA időszakban nagyon jók voltak a Hiták, pont 2x160 GB van belőlük, azokra mentem a tényleg pótolhatatlan adatokat most - pontosabban frissítem a őszi mentést.
De a Hitachi van olyan Hitach, mint régen - valóban ők gyártják, és a minőség, halkság stb? Ez a WD seekeléskor is csendes, mondjuk sarokban van, lent a földön a ház, a hosszú, széles asztal lap is elfed némi hangot.

Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.

(#36720) spiritex válasza pigsty (#36719) üzenetére


spiritex
veterán

Majd kiderül, nem tudom, nekem sem volt még az újakból, de bevállaltam, mert láttam egyet kinézetre, és nagyon szépen meg volt csinálva kívülről, nagyon jó minőségűnek hatott, jó anyaghasználattal. Aztán egyelőre nem bántam meg, mert soha hangját sem hallom egy majdnem teljesen passzív konfiguráciban.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#36721) Zolee11 válasza spiritex (#36718) üzenetére


Zolee11
senior tag

Valóban, de ez egy korábbi verzió: 7K1000.C. :) Persze biztos nem sok különbség van, de inkább az újabbat veszem.

no brain, no problem

(#36722) vond válasza Zolee11 (#36721) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Itt 3 évet adnak a DT01ACA100-ra... :)
Várhatóan holnap jön belőle 10 db...

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#36723) Kormi76


Kormi76
aktív tag

Van valami tapasztalat a Western Digital Scorpio Blue 1TB (WD10JPVT) HDD-vel? Ipon hozzászólásokban azt írják szériahibás, viszont eléggé best buynak tűnik.

(#36724) Zolee11 válasza vond (#36722) üzenetére


Zolee11
senior tag

Ahamm, királyságos. És van üzletük is, személyes átvétel, minden ami kell. Akkor megvárjuk azt a szállítmányt. :)

no brain, no problem

(#36725) Kiki18 válasza Zolee11 (#36724) üzenetére


Kiki18
őstag

Én a jövőhéten megyek megvenni a DT01ACA100 vinyót. Én is ugyanúgy vacilláltam,ahogy te,de a 3 év gari,az egy tányéros felépítése,és a csendessége miatt ezt fogom megvenni. :K

[ Szerkesztve ]

(#36726) djculture válasza Kormi76 (#36723) üzenetére


djculture
félisten

Felejtsd el csakis blacket vegyél, gyorsabb is és strapabíróbb is. [link] Ezek a blue-k újabban arra valók laptop és desktop szinten is hogy néha néha működjenek 3-4 órát mikor kell de ne napi szinten...

[ Szerkesztve ]

(#36727) szabonagyur


szabonagyur
félisten

Sziasztij

Ez a notebook vinyó milyennek számít?

HP G6 laptopba menne: [link] Ebből a szériából lenne az 1 TB-s kivitel. SAMSUNG 1TB 5400RPM 8MB 2,5" SATA2 (HN-M101MBB)

SSD-n is gondolkoztunk, bele is raktunk egyet de nem lett jelentős sebesség növekedés. A csere azért lényeges, mert a jelenlegi 500as Hitachi már eléggé csökkent kondícióval rendelkezik.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#36728) verybigboy


verybigboy
senior tag

Tudnátok adni egy linket ahol arról kaphatok infot hogy az egyes HDD-k hány GB-os tányérral rendelkeznek?

(Régen volt egy linkem, de most nem találom)

Köszönöm!

(#36729) spiritex válasza verybigboy (#36728) üzenetére


spiritex
veterán

[link]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#36730) Nixon18


Nixon18
senior tag

Hello!
Felmerült az eshetősége egy új winchester beszerzésének. Mivel úgy néz ki, hogy csak adattárolásra lesz, elég az 5400 rpm-es is szerintem. A lényeg, hogy a mostani 80GB-nál ne legyen kisebb a kapacitása és működjön IDE módban.

Szerk.: Lemaradt, hogy 3,5"-os kellene

[ Szerkesztve ]

(#36731) verybigboy válasza spiritex (#36729) üzenetére


verybigboy
senior tag

Nagyon köszönöm, ez az amire emlékeztem, de a link nem volt már meg!

Még 1 kérdés, mennyire up-to-date ez az adatbázis? Mennyire frissítik, lehet aktuálisnak tekinteni?

Köszönöm!

(#36732) spiritex válasza verybigboy (#36731) üzenetére


spiritex
veterán

Én úgy láttam, hogy sorra kerülnek bele az új hdd modellek.

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#36733) Kormi76 válasza djculture (#36726) üzenetére


Kormi76
aktív tag

Köszi! Igazából notiba SSD mellé csak tárhelynek kell, szóval a kapacitás és a halk üzem a fontos. Nem tudom a 7200RPM mennyire zajosabb. De ha összességében jobb a black, akkor azt veszek.

(#36734) djculture válasza Kormi76 (#36733) üzenetére


djculture
félisten

Blue-k nagyon hullanak, blackból még alig láttam hibásat

(#36735) verybigboy


verybigboy
senior tag

Miért van az, hogy az 1TB-os tányérral rendelkező 7200-as HDD-k elérési ideje 20ms körül van? Nem magas ez az érték ... ha emlékeim nem csalnak ez az érték az 5200-as HDD-kre volt jellemző :F

(#36736) Zolee11 válasza verybigboy (#36735) üzenetére


Zolee11
senior tag

Ha jól emlékszem valahol azzal magyarázták, hogy a nagyobb adatsűrűség miatt nehezebb pozicionálni a fejet, azaz több időbe telik. De ez csak egy halvány emlék.

(#36738) djculture:
Akkor jól emlékeztem, hogy az adatsűrűséggel függ össze. :)

[ Szerkesztve ]

no brain, no problem

(#36737) janos666 válasza djculture (#36734) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ebben talán benne lehet az is, hogy boldog boldogtalan veszi a viszonylag alacsony ár és zajszint miatt a Green-eket, aztán használja olyanokra is, amikre nem való (RAID tömbben NAS-on belül, DVR-ban, ami 24/7 tekeri, stb), míg a Black, mint ha nem is létezne, csöndben ül az ár szerint rendezett árlisták alján, és aki mégis tudatosan választ ilyet, az utána rendezett körülmények közt használja (szellőzést biztosítva, normális táppal, stb).

A 7200.14-es Seagate-ekről amúgy mi a véleményed? Csak minimális költségcsökkentés, vagy megalapozott mély félelem áll az 1 éves gyártói gari mögött? ;]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#36738) djculture válasza verybigboy (#36735) üzenetére


djculture
félisten

Ez a advanced technológia miatt van amely az adatsűrűséget és vele a kapacitást növeli de cserébe az adatok nem egyenletesen kerülnek felírásra. Teljesen más az írási stratégia és így a kiolvasási is , a szekvenciális tempó növekedik viszont az egy és többsávos elérési idők meg nőnek. Én ezeket eleve nem ajánlom oprendszer futtatására, tárolni meg jók ha az ember a fontosabb dolgokat ki is menti időközönként.

[ Szerkesztve ]

(#36739) djculture válasza janos666 (#36737) üzenetére


djculture
félisten

Probléma lényege hogy greenből is van olyan régi széria ami elpusztíthatatlan meg blue-ból is, a green már hamarabb elkókányosodott a blue-k meg az adavancedes 500giga-1Terás modellek óta gagyi.
Oké az jó hogy szekvenciálisba 120-150 megákat tudnak az újak a régi verziók 85megájával szemben de egyszerűen folyamatos üzemre alkalmatlanok.
Ez meg direkt van ezt a tendenciát látom mert a wd ezzel is elakarja különíteni a professzionális vinyóit meg a sima egyszerű felhasználásra gyártottakat.

Seagate régen nagyon jó minőségű vinyókat csinált kivéve egy két elcseszett széria, de manapság nagyon sok velük a probléma 1 év gari nem hiába van, ennyire bizonytalan termék. Lehet beválik lehet hetente viszed vissza boltba, éppen az adott napon raktáron lévő alkatrészek minőségétől függ.

[ Szerkesztve ]

(#36740) Zolee11 válasza djculture (#36739) üzenetére


Zolee11
senior tag

Mi a véleményed a Toshiba DT01ACAx00 szériájáról? Én most ezt választottam rendszervinyónak.

no brain, no problem

(#36741) #40935168 válasza djculture (#36739) üzenetére


#40935168
törölt tag

Vagy hogy hogyan kezelik őket szállításkor..

(#36742) djculture válasza Zolee11 (#36740) üzenetére


djculture
félisten

Hitachi volt gyárából származik, találkoztam már belőle újonnan kattogóssal meg olyannal is egy tucattal ami rázkódott.. Ha újonnan betéve ezeket nem produkálja már csak a tápellátására kell ügyelni, hirtelen tápmegszűnéseket "ezer darab" bad-el szokta díjazni a hitachi. Szünetmentes kifejezetten ajánlott ha ilyennel van szerelve a gép.

[ Szerkesztve ]

(#36743) verybigboy válasza djculture (#36738) üzenetére


verybigboy
senior tag

:) ismerős arc a DVD forumból ...

Ha jól értem, akkor ezeket az 1TB-os lemezes HDD-ket nem ajánlod? Mit ajánlasz akkor, melyik HDD-t rendszernek?

Én jelenleg egy Samsung 320GB-ost használok nem is 1 gépben (HD322GJ) és meg kell mondjam a valaha használt legjobb HDD-m, nagyon gyors, nagyon!

Most új gépet tennék össze, abba keresném a rendszer HDD-t, valami ami gyorsabb ennél?

(#36744) djculture válasza verybigboy (#36743) üzenetére


djculture
félisten

Ja az egy eltalált széria, de samsungból rengeteg volt a hibás széria. Nekik sikerült olyan merevlemezt is gyártani amit ha házba beszereltél 20-25ms-os késleltetéssel jutalmazott. Ember nem akarta annak idején ezt elhinni. Itt van róla egy bejegyzés: [link]
Rendszernek nem advancedes wd blue-t ajánlanák, de azt már nagyon kevés helyen lehet kapni.

[ Szerkesztve ]

(#36745) djculture


djculture
félisten

Konkrétan wd5000aakx ami biztos hogy jó még és még kapható is.
Egyik fórumtársunk vett kettő ilyet és raid 0 -ban ezt tudja neki:

[ Szerkesztve ]

(#36746) Zolee11 válasza djculture (#36742) üzenetére


Zolee11
senior tag

Ezek a szindrómák elég sokszor előfordultak már korábban is több gyártónál is. 4 éve egy Samsung rezonált nekem, annyira zavart, hogy megszabadultam tőle, pedig gumibakokon üzemelt. Az áramszünetes badsectorok születése nem ritka más gyártónál sem, maximum nem ezresével dobálják őket.
Azért reménykedem, hogy jó lesz, ha már ennyien dicsérik itt.

no brain, no problem

(#36747) Zolee11 válasza Zolee11 (#36746) üzenetére


Zolee11
senior tag

No egyelőre nagyon csendes, se seek hang, se rezonancia. Pár tesztet futtattam, átlagosan a Samsung HD642JJ szintjét hozza. Szekvencialis sebességben jóval gyorsabb. A WD6401AALS viszont elérési időben, és a másodpercenkénti műveletek számában picit jobb. Most dilemmázok, hogy melyikből legyen adattaroló. :)

no brain, no problem

(#36748) Zsivaagoo válasza djculture (#36745) üzenetére


Zsivaagoo
őstag

Legutóbb ilyet(500GB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 16 MB cache winchester (WD5000AAKX) ) vettem akvában, lehet hogy szerencsés kezem van? :)

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.

(#36749) floratm


floratm
senior tag

Üdv!
WD av gp 1TB 64 mi tipusu merevlemezröl nem butolt be a win 7.Másik merevlemezröl inditva a hard disk sentinel azt mondja a WD röl hogy

461 hibás szektor van, ami a tartalék területre lett áthelyezve.A hibás szektorok összefüggő területet alkotnak.Továbbá van 20 gyenge szektor....blabla
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondició tovább csökken.
javasolt az adatok mentéseblabla.

A 60 hónap garanciális időbe még bőven belefér, de mi a gyakorlat,tényleg nem cserélik ki ennyi hiba miatt?
extrem digitalba vettem amugy..

Különben mikor megvettem anno ezt a vinyót ujan volt rajta ezer badszektor... akkor kicserélték erre a mostanira...majdnem birta 2 évig.

(#36750) qwert111


qwert111
csendes tag

Múlt hónapban vettem egy WD Blue WD10EZEX HDD-t,de nem jött be mert nagyon rezonált és nagyobb volt a hangja mint a régi Seagate ST310005 28AS (1000 GB, 7200 RPM, SATA-II) két lemezes vinyómnak.Az egyik haver épp most akart venni újat úgyhogy átadtam neki, én pedig kinéztem egy másikat helyébe ST2000DM001 .Ez tűnik a legjobb megoldásnak ár-érték arányban szerintem,mik a tapasztalatok erről a HDD-ről,zajszint,sebesség stb..?

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.