Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 15:58:25

LOGOUT.hu

Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36801) Zolee11 válasza aszamóca (#36798) üzenetére


Zolee11
senior tag

Az biztos jó választás! :K
Ez sajnos sok esetben így van, a hdd-k esetében nincs ilyen meleg sem és már régóta nincs normál elektrolitos kondenzátor. Itt nehezebb dolguk van a tervezett elhasználódással. :) Persze itt is megoldható, csak éppenséggel elég aljas módszer.

(#36796) Capricornus
Én nem találtam jellemzően rossz tapasztalatokat erről a drive-ról, általában akinek baja van az panaszkodik, de akiknek meg jó, azok többségében nem is jelzik, hogy jó, tehát az ilyen visszajelzés eléggé ferdíti a meghibásodási arányt. Itt sem jelezte még senki, hogy neki tönkrement volna. reméljük a legjobbakat.

no brain, no problem

(#36802) janos666 válasza Zolee11 (#36801) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Én úgy gondolkoznék, hogy:
2x2Tb WD Black -> 74500 Ft
3x2Tb WD Red -> 80000 Ft

Ha mindkettőből 4Tb hasznos tárhelyet hozol ki, úgy a 3db Red RAID-5 tömbként nagyságrendekkel biztonságosabb lesz, mint a két Black valamilyen nem redundáns tömbben vagy akár külön-külön, miközben alig drágább.

Ha így gondolkodsz, akkor csak a garanciaidő a lényeg, mert ha az van bőven (és Red-t is lehet szerezni 3 helyett 5 évvel, és a Black-re sem ad meg minden forgalmazó 5-öt, sokan csak 3-at, tehát ez így egálnak tekinthető), akkor ha véletlenül bedöglik, csak kicserélteted és újraépíted a tömböt. (Persze a nagyon gázos cuccoknál már lehet probléma. Már csak maga a járulékos költség is, ami a rendszeres cserékre megy, illetve hogy esetleg még egy másik lemez is meghal mielőtt újraépül a tömb...)

Rendszert persze nem szívesen futtatnék RADI-5-ről, de ma már eleve HDD-ről se, csak SSD-ről, illetve egyes vezérlőknél megoldható, hogy a rendszernek csinálsz ~100Gb RAID-0-t, a maradék pedig megy RAID-5-be, így ami kell az gyors, ami kell az viszonylag biztonságos.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#36803) Dalzarus


Dalzarus
tag

Hello,

Egy olyan kérdésem lenne, hogy van érezhető különbség a 16mb és a 32mb cache között? A fő profilja a gépnek amibe vinyót akarok venni, az mmorpg-kel való játék.

(#36804) djculture válasza Dalzarus (#36803) üzenetére


djculture
félisten

Semmi, nem attól lesz gyorsabb egy vinyó hogy a cache dupla annyi.

(#36805) 1stVikman


1stVikman
senior tag

Sziasztok!
Van egy WD Caviar Blue hdd-m, WD5000AAKS, amit 90%-ban torrentezésre használok. Már jó ideje viccelődik velem, hibás és gyenge szektorok megjelenésével, majd eltűnésével, így inkább cserélném meg garanciáztatnám, csak sajnos a hiba nem állandó, és hd sentinel szerint még nem is garanciális.
Szóval a kérdés az lenne, hogy EZ a merevlemez megfelelő lenne-e, bírná-e a fokozott igénybevételt?
A dolgot bonyolítja, hogy a közeljövőben tervezek egy gépcserét, ahová mindenképpen szeretnék nagyobb tárhelyet, 1 vagy 2 TB-os HDD formájában, és nem tudom, hogy mivel járnék jobban. Most veszek egy 500 gb-os valamilyet, amit csak torrentra használok és az új gépbe meg egy 1TB-osat , vagy most vegyek egy nagyobbat (2TB), amiből egy partíciót elkülönítve használok torrentnek.
Mindkét esetben a most vásárolt jövevény menne az új gépbe.

[ Szerkesztve ]

(#36806) Zolee11 válasza 1stVikman (#36805) üzenetére


Zolee11
senior tag

A HDSentinel-el egy újrainicializálás kellene neki. Helyretenné a dolgokat, és kiderülne, hogy mennyire komoly a probléma. Elég sok típust ajánlanak a többiek, mások meg nem ajánlják, így elég nehéz kiigazodni. Csak a drága merevlemezek azok amik biztosan megbízhatóak, de azok sem 100%-ig.

Ha olyan programokat használsz amik folyamatosan írnak, vagy olvasnak egy adott tárolóra, akkor annak jelentősen csökkentik az adatátbocsájtási képességét. Azaz lassabb lesz a rendszered, ha egy merevlemezről fut minden. Sőt extrém esetben elég szép szaggatások, és lassú töltések lehetnek. Egy külön merevlemez esetében ez nem áll fenn, ezen is érdemes elgondolkodni. Ráadásul ha egy merevlemezen van minden és az meghal, akkor oda minden.

[ Szerkesztve ]

no brain, no problem

(#36807) 1stVikman válasza Zolee11 (#36806) üzenetére


1stVikman
senior tag

Szia!
Jelenleg egy WD 500gb caviar black, és egy WD 500gb caviar blue van a gépben.
Blacken a rendszer, játék, filmek stb, blue-n fele tárolás, fele torrent.
Eddig csak WD vinyóim voltak,és ez az első, amivel ilyen bajok vannak.
Az új gépben lenne egy SSD a rendszernek meg pár játéknak, és egy 7200-rpm-es hdd a maradék dolgoknak. Itt vagyok meglőve, mert eredetileg egy 2TB-os Toshiba-t akartam (DT01ACA200), vagy egy lassabb WD caviar green-t (WD20EZRX - a két 1TB-os tányér miatt). A torrentre meg ment volna egészben a mostani WD blue-ra, de így nem akarok vele sokat szenvedni.
Lehet lesz most egy új 500-as, amit meghagyok csak torrentre, és viszem magammal az új gépbe az ssd+2tb hdd mellé.
Kezdem megunni a dvd írást is, emiatt gondolkozom, hogy hogyan kéne tárolni a fontosabb dolgokat és filmeket, stb.
Jelenleg van 2 külső hdd-m (WD 320 gb és WD my passport 250 gb) , azokon is tárolgatok, meg dvd-re is írok, de 2TB-ot nem tudnék sehova menteni, ha baj lenne. Kell egyébként ennyi hely? Vagy elég lenne 1 TB is?

De az eredeti kérdés, hogy torrentre megbízható lenne-e linkelt Hitachi? (mert nem használtam, így nem is ismerem a márkát, de az összefoglalóban ott van)

Persze a többi kérdést is taglalhatjuk, ha nem túl off a téma! :)

[ Szerkesztve ]

(#36808) Zolee11 válasza 1stVikman (#36807) üzenetére


Zolee11
senior tag

Megmondom őszintén, ha nekem most adattárolásra kellene merevlemez, akkor wd greent vennék, ha az ár nem érdekes akkor red.
Mivel a régebbi rendszerlemezen (WD Black 640 GB 4 éves széria) akartam gyorsítani, így beruháztam egy Toshiba DT01ACA100-ba ami nem más mint egy Hitachi Deskstar 7K1000.D (HDS721010DLE630) - 24/7, 6Gbps SATA, Advanced Format, csak átcímkézve. Én jó pár keresést futtattam ezzel kapcsolatban, és nem találtam jelentős visszajelzést sem arra, hogy rossz lenne sem arra, hogy hú de jó drive. De 3 év garanciát nem osztogatnak gyenge eszközökre, mert az nekik fog fájni. Persze időközben módosították 2 évre. Ez még nem jelent semmit.
A Hitachik mindig is megbízhatóságról voltak ismertek, persze mindenhol becsúszik egy két gyengébb széria, de nem volt jellemző. Szerintem nem jársz ezzel sem rosszul.
Nekem és az általam épített gépekbe az utóbbi években csak WD került, eddig egyel sem volt komolyabb probléma, így számomra ez elég meggyőző, most inkább az új felé nyitás miatt vettem egy Toshibat. :)

Helyből sosem elég, én most rettentő kényelmesen elférek, igaz több terrán el is lehet, rengeteg sorozat pihen, amiket majd ha kell törlök majd. Én sem irkálok már dvd-re, a családi fotók több éves gyűjteménye miatt kell egy biztonsági mentés, és azért vettem egy újabb meghajtót, persze elég lett volna egy kisebb is lassabb is, de pár ezer a különbség, akkor inkább a nagyobb, gyorsabb, hátha jó lesz új rendszerlemeznek. A régi meg lesz a biztonsági mentést tároló, 4 éve bizonyítja, hogy megbízható.
Gondold át mit fogsz, miket tárolnál, milyen mennyiségben, biztonsági mentés sose ugyanazon a meghajtón legyen, mert az úgy semmit nem ér, és ez alapján dönts. :)

no brain, no problem

(#36809) idlof


idlof
csendes tag

Megmondanátok nekem, hogy mi a különbség a scsi u320 és fibre channel vinyók között?

Segítségeteket előre is köszönöm!

(#36810) winhate válasza idlof (#36809) üzenetére


winhate
őstag

Tessek:
Scsi

Fibre

Ebbol te is ki tudod mazsolazni.

(nehez volt megkeresni volt vagy 1 perc)

[ Szerkesztve ]

http://pouet.net/prod.php?which=5633

(#36811) 1stVikman válasza Zolee11 (#36808) üzenetére


1stVikman
senior tag

Azt hiszem lementem a dolgokat, és megcsinálom az újrainicializálást. Ha nem lesz jó, akkor beruházok egy új 500GB-osra, amit csak torrentre használnék.
Az összefoglalóban is benne volt a linkelt Hitachi 24/7 jelzéssel (gondolom ez a tartós igénybevételre alkalmasság jelölése), illetve 3 év garanciát adnak rá, meg olcsóbb is. :D
A másik jelölt egy WD Caviar green lenne, de a 2 év garancia, és drágább ár nem az ő irányába billenti a mérleg nyelvét. A lassabb fordulatszám gondolom nem lenne hátrány torrentnél.
Ha úgy alakul meg merjem venni a Hitachit?

(#36812) < CyberBob >


< CyberBob >
őstag

Erre [link] valaki?

[ Szerkesztve ]

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#36813) bundaska


bundaska
aktív tag

Üdv!

Merevlemez vásárlás előtt állok, ezért kérném ki a véleményeteket. 1 és 1,5 TB között gondolkodom, csak tárolásra kellene. A mostani 500 és 250-es már elég kevés (rendszer egy 128-as SSD-n megy), és hibák is vannak rajta, így féltem az adataimat, hogy bármikor elveszhetnek. Amiket néztem merevlemez, és elég jó árban vannak most véleményem szerint:
Seagate Barracuda green
WD green 1TB
Toshiba Bár ez 7200-as, de 3 év garral van.
Ezek a merevlemezek mennyire ajánlottak, esetleg milyeneket ajánlanátok ezek helyett?

Thx:
Bundas

[ Szerkesztve ]

Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!

(#36814) Zsivaagoo válasza bundaska (#36813) üzenetére


Zsivaagoo
őstag

WD.

Jól szellőző házba menjen, megbízható legyen alatta a táp, a hőmérséklete maradjon max. 41 C fokon (30 fokos szobahőmérséklet esetén max. 44-45 fok). Akkor kitart és HDSentinel menjen mindig, hogy időben észleld, ha valami mégsem frankó.

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.

(#36815) vond válasza bundaska (#36813) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Gondolom ez az 5 év garanciás 2 terás WD Red már nem fér bele (pedig nagyon jó deal lenne)...

Sajnos az 1 terásra jelenleg "csak" 3 év van, de ez lehet hogy pár nap alatt ismét felmegy 5-re... Mondjuk én még 3 év garival is sokkal inkább ezt venném 18-ért, mint a WD10EZRX-et 16-ért...

Az a Toshiba nem adattárolásra való, a linkelt Seagate meg egy vicc ennyi pénzért 1 év garival...

Bővebb infóért keress rá a topic-ban a WD10EFRX, WD20EFRX, és WD Red szavakra... ;) Adattárolásra ezeknél az 5 év garanciás Red-eknél jelenleg nincs jobb vétel a piacon (szerintem)...

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#36816) joe-ker


joe-ker
senior tag

Üdv mindenkinek!
Erről mi a véleményetek: Seagate Barracuda (ST500DM002) 500GB SATA3
Érdemes megvenni? Mennyire strapabíró?
Az 500-as Samsung Hdd-m haldoklik,erre cserélném. 10k 1 év garival.

(#36817) Wasp91 válasza vond (#36815) üzenetére


Wasp91
aktív tag

A Toshibával mi a gond? Én is tervezgetem mostanában egy adattároló lemez vételét.

Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál

(#36818) vond válasza Wasp91 (#36817) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Adattárolásra nem kell 7200-as merevlemez...
Felesleges hő, zaj, és fogyasztás forrás...

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#36819) Zsivaagoo válasza joe-ker (#36816) üzenetére


Zsivaagoo
őstag

Inkább:
500GB WD 3.5" Caviar Blue SATAIII 16 MB cache winchester (WD5000AAKX)

DjCulture kolléga véleménye alapján ez jó széria, 2 hónapja vettem én is, fürge, rendszervinyónak is tökéletes.

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.

(#36820) Wasp91 válasza vond (#36818) üzenetére


Wasp91
aktív tag

2 TB-os Hitachiról mik a vélemények? Mennyire megbízható? Mármint ez: [link]

Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál

(#36821) bundaska válasza Zsivaagoo (#36814) üzenetére


bundaska
aktív tag

Thx a választ, a ház és táp szerintem megvan. A mostani vinyóim 27 fokos szoba mellett 32 fokosak, az SSD melegebb kicsit.

(#36815) vond:
Köszönöm neked is, látom, mindenki a WD felé húz :). Amit linkeltél, RED, megtetszett, lehet ez lesz, csak az 1TB-s változatban, igaz amit írsz is "csak 3 év" garral! Bár a többire meg alig van 1-2 év.

Ha esetleg valakinek van még véleménye a kérdésemre, akkor várom a válaszokat.

Üdv:
Bundas

Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!

(#36822) peu407 válasza bundaska (#36821) üzenetére


peu407
senior tag

Itt [link] 5 év garos az 1TB RED is.

(#36823) vond válasza peu407 (#36822) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Nahhhh, ez király... :)
Örömteli, hogy a PCX mellett már a Hardverker is ad 5 évet a Red-ekre...

Köszi, hogy belinkelted! ;)

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#36824) peu407 válasza vond (#36823) üzenetére


peu407
senior tag

Szívesen!

(#36825) moonguru válasza Wasp91 (#36820) üzenetére


moonguru
őstag

Nekem már kb 1 éve gyorsan, halkan gond nélkül működik!

Monitor Guru!

(#36826) bundaska válasza peu407 (#36822) üzenetére


bundaska
aktív tag

Áhh! Köszike :)

Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van! - !!

(#36827) Segesdy


Segesdy
tag

Üdv! Érdeklődnék, mit érdemes venni, mi éri meg.. Nekem kellene egy 750 vagy 1000GB os külső HDD. Samsungot nézegettem és a toshiba-t de a samsung túl drága volt.(1 TB) Toshibábak az 1TB os elég elfogadható áron volt 24500 ft körül.

Igazából az ilyen western digital meg ilyenek ezeket nem ismerem meg számomra nem megbízható, hisz nem olyan nagy név mint egy samsung ami jo cuccokat gyárt.

Nos? Előre is köszi!

(#36828) Zsivaagoo válasza Segesdy (#36827) üzenetére


Zsivaagoo
őstag

A Western Digital nem egy nagy név? :Y Előbb gyártott vinyót, mint a Samsung. Hol élsz te? :W

Ha az 1 TB-os külső vinyó drága neked, akkor vegyél 500 GB-osat. Én ezekből a WD-t ajánlom, nekem 2 éve megy az 500 gigás WD Elements gond nélkül és baromi fürgén. Pedig csak USB2-es cucc.

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.

(#36829) WP14 válasza Zsivaagoo (#36828) üzenetére


WP14
őstag

"Pedig csak USB2-es cucc"

Ha USB 3.0-ás lenne, akkor sem lenne gyorsabb :DDD
HDD nem tudja azt az átviteli sebességet közel se, mint SSD ;]

[ Szerkesztve ]

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#36830) Segesdy válasza Zsivaagoo (#36828) üzenetére


Segesdy
tag

Az egy dolog hogy régebbóta gyárt de a toshiba-t és a samsungot jobban ismerem és több termékkel találkoztam tőlük mint a western digitaltól és ezért inkább ezt választom, jobban megbizok benne(aztán lehet bukok, ez benne van a pakliban)

(#36831) djculture válasza WP14 (#36829) üzenetére


djculture
félisten

USB2 35 mega a max szekvenciális sebességet tud és a mai vinyók 80 megát tudnak meg felette akkor szerinted? Azért nem mindegy hogy usb2 külső vinyóval 35 megával mentesz ki valamit vagy usb3 külső vinyóval usb3 csatin 80megával...

[ Szerkesztve ]

(#36832) Alex91 válasza Segesdy (#36830) üzenetére


Alex91
félisten

Hat a Samsung mar Seagate... :DD

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#36833) Segesdy válasza Alex91 (#36832) üzenetére


Segesdy
tag

Igen most, hogy mondtad utána néztem és tényleg :D De sebaj találtam 1 TB USB 3.0 Samsung külső vinyót 20+ postáért.. lehet ez lesz.

(#36834) WP14 válasza djculture (#36831) üzenetére


WP14
őstag

USB 2.0 átviteli sebessége: 480 Mbit/s (480 Mbit = 60 MB/s) ennél gyorsabb vinyó van? Én nem tudok róla.
150 MB/s elvileg, de ez olvasási, amire írod az tudja írási sebességen ezt?

[ Szerkesztve ]

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#36835) Alex91 válasza WP14 (#36834) üzenetére


Alex91
félisten

Hat, en se tudok sok mindenrol, de ettol fuggetlenul azert meg lehet, hogy van, nem? :)

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#36836) WP14 válasza Alex91 (#36835) üzenetére


WP14
őstag

Rendben, ha mutatsz példát, akkor megkövetlek :K

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#36837) Alex91 válasza WP14 (#36836) üzenetére


Alex91
félisten

[link]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#36838) djculture válasza WP14 (#36834) üzenetére


djculture
félisten

1Tb wd passport usb3 külső hdd
Usb3 vezérlőn:

usb2 vezérlőn:

1TB eGo USB 3.0 külső vinyó

usb3 vezérlőn:

usb2 vezérlőn:

[ Szerkesztve ]

(#36839) WP14 válasza Alex91 (#36837) üzenetére


WP14
őstag

De ez egy szintetikus teszt, nem? Olyanra lennék kíváncsi, amikor rá van dugva USB 2.0-n és mutatja a sebességét és ugyanaz a vinyó USB 3.0-án is, hogy növekszik-e a sebessége ;)

(#36838) djculture: Detto... Élesben szeretném, nem tesztben, mert így csak elméleti a sebesség.

[ Szerkesztve ]

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#36840) Alex91 válasza WP14 (#36839) üzenetére


Alex91
félisten

Jo, hogy novekszik... Ah, kis hitetlen! Akkor igazold te, hogy nem novekszik...

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#36841) djculture válasza WP14 (#36839) üzenetére


djculture
félisten

Mondom élesben 35 mega amit tud az usb2-n lógó bármilyen eszköz usb3-n meg amit a vinyó tud 80 mega és felette...

(#36842) WP14 válasza Alex91 (#36840) üzenetére


WP14
őstag

Nem nekem kell igazolnom, hogy valami nem létezik, hanem annak, aki azt állítja, hogy létezik a valami ;] :DDD

Én is állíthatom, hogy egy kézzel tapsolok, elhiszed? :DDD

Djculture, de mondom az USB 2.0 átviteli sebessége: 480 Mbit/s (480 Mbit = 60 MB/s) ;] Nem 35 MB/s

[ Szerkesztve ]

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#36843) djculture válasza WP14 (#36842) üzenetére


djculture
félisten

Itt is volt ötezer teszt erről majd megkeresed magadnak, mai vinyók adatátvitele már az usb2 triplája minimum...
Az amit te beszélsz az egy maximum sebesség ember annyi sose lesz, 60 megával egy adata pro pen se tud másolni usb2 csatin pedig az 150 körül tud usb3-n.

[ Szerkesztve ]

(#36844) Alex91 válasza WP14 (#36842) üzenetére


Alex91
félisten

Ne okoskodj mar! Elmeleti sebesseg amit mondasz, a gyakorlati meg pont annyi, amit nem hiszel el. Merd le otthon...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#36845) WP14 válasza djculture (#36843) üzenetére


WP14
őstag

Ahogy a HDD-nél megadott 150 MB/s is elméleti maximum, annyi sosem lesz.

Ha látok videot, ahol közben kiírja az adott ebességet 2.0-án, utána 3.0-án, és nagyobb utóbbin a sebesség, akkor nyilvánosan elismerem, hogy nem volt igazam :K

[ Szerkesztve ]

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#36846) Kiki18 válasza WP14 (#36842) üzenetére


Kiki18
őstag

G-s wifi elméleti sebessége 54Mbit/s. Mennyi a gyakorlati sebessége? 17-20Mbit/s.

Nem sokban passzol ide,de annyiban igen,hogy az ilyen sebességeket,szuperjó portokon,zuperjó kábellel,szuperjó vezérlőchippel(vagy anélkül) csinálják,laboratóriumi körülmények között.
Soha nem fogsz olyat kapni,ami le van írva. :K

[ Szerkesztve ]

(#36847) WP14 válasza Kiki18 (#36846) üzenetére


WP14
őstag

Nem is állítottam, hogy azt kapom, ami le van írva, csak annyit, hogy szerintem ugyanazon a vinyón nem lesz gyorsabb az átviteli sebesség USB 3.0-án, mint USB 2.0-án. Ennyit állítottam csak. Ha van róla video, ahol megcáfolnak, akkor elismerem, hogy hülyeséget mondtam :DDD

Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!

(#36848) Kiki18 válasza WP14 (#36847) üzenetére


Kiki18
őstag

Pedig jóval gyorsabb lesz,minimum 2x,ha nem 3x.

De ha erre van szükséged,parancsolj.
Az orrod előtt méri le szintetikus teszttel,valós másolással,usb 2.0 és 3.0-án külső vinyóval és pendrive-al is. :K

Ha jól lárom,rendesen alábecsültem a különbséget. :DD

[ Szerkesztve ]

(#36849) Alex91 válasza WP14 (#36847) üzenetére


Alex91
félisten

[link]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#36850) vond válasza WP14 (#36834) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Egyrészt ez csak elméleti sebesség (a gyakorlatban 35 MB/s fölött nem nagyon tudnak írni/olvasni), másrészt hogyne tudnának 60 MB/s-nál gyorsabban is írni a merevlemezek (a gyorsabb példányok a tányérok elején még a 200-210 MB/s-ot is elérik)...

Én pár hete konkrétan 160 MB/s körül másoltam USB3-on egy Sharkoon Rapid Case-ben lévő WD Red-re, és ezt a sebességet végig tartotta, és ha az eltelt időből és az adatmennyiségből számoltam vissza a sebességet, akkor is stimmelt...

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen belső merevlemezt vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.