Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#7951) Bodor válasza geckowize (#7949) üzenetére


Bodor
veterán

Jaa.. Én nem azon az oldalon néztem, bocsi. :R

(#7952) Oliverda válasza Bodor (#7948) üzenetére


Oliverda
félisten

Köszi, hogy rendszeresen linkelgeted a cikkeinket, de a tisztábban látás, és a korrektebb tájékoztatás végett a jövőben szerintem inkább ezt a cikket linkeld a TLC-s Samsung 840-nel kapcsolatban, mert az "SLC, MLC, TLC – Mit jelent?" csak egy általános leírás a NAND-okról.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#7953) hori2012


hori2012
csendes tag

Üdv mindenkinek!

Az alábbiakban szeretném a segítségeteket kérni:

mSATA SSD vétele.

Két játékos van:

Adata SP300 Premier Pro 2,5" 64GB SATAII (A prohardveres teszt is ezt ajánlja leginkább mSATA-k közül...)
Ez kb. 25e Ft körül leledzik. Sajnos ebből a típusból nem létezik 64GB-nál nagyobb,pedig én szeretnék...
[link]

Másik versenyző:
Adata XPG SX300 Series 2,5" mSATA 128GB MLC
Ez kb. 40e Ft körül van.
[link]

Jóval húzósabb árban van, de nem csak kétszer akkora, de elvileg jóval gyorsabb is. Itt a következő bibi.
A Sata III csatija van. Tudom-e használni, illetve ki tudom-e használni egy Dell Precision M4600-ban?

Magyarán megéri-e ennyivel többet költeni rá? Fel fogják-e egymást ismerni?!

Esetleg tudtok egy jobb választást 120-128 GB-os méretben ajánlani?!

Köszönet!

(#7954) Fire/SOUL/CD válasza hori2012 (#7953) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

A Dell Precision M4600-ban nincs külön slot erre a célra, így ha mSATA SSD-ben gondolkodsz mindenképp, akkor a WWAN kártya fog "repülni" belőle, mert csak oda köthető.

Az Adata XPG SX300 biztosan megy benne, a másikról nem tudok nyilatkozni.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#7955) hertotti


hertotti
csendes tag

Helo!
Véleményetek szerint milyen SSD érdemes venni 25-26.000ft körül?
üdv :R

(#7956) Bodor válasza hertotti (#7955) üzenetére


Bodor
veterán

Csak kicsit kellett volna visszaolvasni, mondjuk idáig.

Egyes hozzászólás elolvasása javallott, és nem mindegy, hogy milyen alaplapba kell az SSD...

(#7957) hertotti válasza Bodor (#7956) üzenetére


hertotti
csendes tag

:R

(#7958) Bodor válasza Oliverda (#7952) üzenetére


Bodor
veterán

Az az igazság, hogy az idetévedők nagy többsége még az első hozzászólást sem olvassa el, örülök, ha egy ilyen általános leírást adó egyoldalas cikkre esetleg hajlandóak, nemhogy egy hosszabb tesztre. A másik dolog, hogy ilyen alapon minden olyan hozzászólásban , ahol meg van említve egy típus, ugyanúgy linkelni kellene a róla szóló tesztet is, és néha egy hozzászólásban 6-8 típus is meg van említve.

(#7959) MaxxDamage


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, van egy A-Data 64GB mSata III SSD -m amit sajnos lekell cserélnem , mert kevésnek bizonyul a System / programok / driverek tárolására (10GB szabad hely alig-alig van rajt) így kinéztem magamnak USA -ból egy Crucial m4 256GB mSATA SSD -t és erről szeretnék kérdezni, hogy mennyire megbízható ? INFO itt van róla amit átnéztem és igéretesnek tűnik első ránézésre és itt láttam az ajánlottak közt a Crucial m4 -et !

Előre köszönöm , a terméket megfelelő áron betudom szerezni (55-60k szállítással terhelt összeg) - mSata meghajtóért adnék ennyit !

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#7960) Bodor válasza hori2012 (#7953) üzenetére


Bodor
veterán

Itt a következő bibi.
A Sata III csatija van. Tudom-e használni, illetve ki tudom-e használni egy Dell Precision M4600-ban?

Adata XPG SX300 sem lehet rossz választás. SATA3-as sebességet csak legritkább esetben használja ki bárki is, nemhogy egy laptopban, hanem még asztali gépben sem, viszont a nagyobb tárhely miatt igencsak megéri szerintem.

Magyarán megéri-e ennyivel többet költeni rá? Szerintem csak a nagyobb tárhely miatt érné meg.

Fel fogják-e egymást ismerni?!

Szerintem ezzel semmi gond nem lehet, de talán érdemes lenne ennek a cikknek a szerzőjénél érdeklődni, hogy mik a tapasztalatok, mert ott szó esik mSata SSD használatáról a gépben, csak nem írják, hogy milyet is tettek bele.

(#7959) luimapeiz: Témánál vagyunk! :D

Jól láttad, a sima M4-es már tényleg bizonyított, sokan szeretik is, joggal. Erről az mSata-s M4-ről még nincsenek itt a fórumban tapasztalatok, de én nem félnék tőle. Marvell vezérlős, tehát elvileg nem akad össze semmivel, TRIM-et tudja, tesztekben elég jó, 3 év garancia van rá, mi kell még?? ;]
60 K mindennel együtt nagyon baráti ár egy ilyen meghajtóért.

[ Szerkesztve ]

(#7961) Oliverda válasza Bodor (#7958) üzenetére


Oliverda
félisten

Az odáig rendben van, de amit folyamatosan linkelsz, az nem az adott modellről szól, csak egy bizonyos részegységének a felépítéséről. Ergo ha már linkelsz valamit, akkor vagy tesztet, vagy semmit.

Próbálj meg a szakértői ranghoz méltó, minden esetben objektív álláspontot, tanácsot és tájékoztatást adni a fórumozóknak!

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#7962) Bodor válasza Oliverda (#7961) üzenetére


Bodor
veterán

De pont ez az a részegység az , ami viszont épp hogy az adott modell alapja, és mivel az SSD egy tárolóeszköz, ezért nem is nevezném részegységnek, hanem inkább főegységnek.
Ennek a főegységnek a legfőbb jellemzőit - főleg ha ez az élettartamot befolyásolja - szerintem igenis fontos kiemelni egy ajánlásnál is, illetve figyelembe vennie egy leendő felhasználónak.

Lehet hülye példa, de neked sem mindegy, hogy sima , vagy tartós tejet veszel, és hogy melyiket mennyiért.
A tartósért ebben az esetben is többet kérnek, de ha nem olyat veszel, akkor arra rá van írva, hogy nem is tart el olyan sokáig, ezért jóval olcsóbb is. No egy TLC-s SSD-re sajnos nincs ráírva, hogy feleannyira tartós, mint a többi.
Az már más kérdés, hogy milyen csomagolásban, melyik gyártótól, és hogy a tartalom honnan származik.

Ugyanígy az SSD tartósságát igencsak kevéssé befolyásolja az, hogy milyen vezérlő van benne ( tudom, a SF vezérlő még tömörít is, ezért fizikailag még kevesebb írás is történik az ilyen SSD-kre, tehát ebből a szempontból még nyerő is) , vagy mennyi cache-el rendelkezik, vagy hogy milyen házban van, és egyebek.

Az már megint egy más kérdés, hogy a sima tejet úgyis megisszuk mielőtt az még rossz lenne, de mi van ha mégsem? Abban az esetben ha majdnem ugyanannyiért tartósat kapok, akkor inkább azt választom...

Én elhiszem, hogy általános felhasználásra elég a TLC-s SSD is, nem is mondtam senkinek , hogy ne vegye.

Én a fentebb érintett elvi okokból nem szeretem ajánlani, amíg nem annyival olcsóbb, mint amennyivel kevesebb az élettartama az MLC-sekhez képest. Gondolom ez egészséges, tiszta, és logikus álláspont.

Szeretném leszögezni, hogy nem vagyok Samsung ellenes, ha követed a topik életét, akkor láthatod, hogy lehúztam az OCZ Vector-t is a gyenge írási terhelhetősége miatt, és ugyanilyen okok miatt még a feltételesen ajánlottak közé sem kerülhetett bele a Kingston V300 sem.

Biztos vagyok benne, hogy lesznek még a jövőben más gyártóknak is TLC-s SSD-i, ezeknél a típusoknál is ugyanúgy ki fogom emelni ezen tulajdonságaikat.

Egyébként azt gondolom, hogy ez egy nyílt fórum, ahol mindenkinek joga van hozzászólni, ajánlani, és linkelni vagy éppen nem linkelni, egészen addig amíg ezzel nem sérti az alapszabályokat.Ha mindezt valaki objektíven, elfogultság nélkül, nem öncélúan, tényekkel alátámasztva teszi, addig szerintem nincsen nagy baj.

Természetesen ahogy senki, úgy én sem vagyok tévedhetetlen, ezért minden olyan szakmai észrevételt és kijavítást szívesen fogadok, amelynek tényleges alapja van.

Üdv ;]

[ Módosította: mukibuci ]

(#7963) hori2012 válasza Bodor (#7960) üzenetére


hori2012
csendes tag

Köszönöm a véleményt, jó tanácsot! :R

(#7964) szaszapi


szaszapi
őstag

Hello!

Edigital oldalán 64Gb-os 830-as samu ssd elég jó áron van.Ez elég lehet az oprendszernek és a programoknak vagy nagyobba gondolkodjak?840-es szériát akkor nem érdemes venni a TLC miatt?Válaszotokat előre is köszönöm.

(#7965) Bodor válasza szaszapi (#7964) üzenetére


Bodor
veterán

Az a 16.900-as ár nagyon jó mostanság, ha elég a 64 GB, akkor rácsapnék amíg még kapható ennyiért.
64 GB elég szerintem egy átlagfelhasználónak, alap programokkal. ( Office , böngésző, kiegészítő programok. ) Én 30 GB-ot foglalok 64 bites rendszerrel, minden frissítéssel, 30-40 programmal. 840-esből 120 GB-os a legkisebb jelenleg. Én személy szerint inkább a 830-ast ajánlom, az okokat fentebb olvashatod, a döntés a tiéd.
Nem csak telepítéshez, egy kis információ.

(#7966) MaxxDamage válasza Bodor (#7960) üzenetére


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Köszönöm a megerősítést ! :R - (élek a lehetőséggel és beruházok egy példányra :K )
Remélem hozza az elvárásnak megfelelőt ! (csak van olyan jó mint pl. egy A-Data :U vagy jobb? :B :U )

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#7967) Bodor válasza MaxxDamage (#7966) üzenetére


Bodor
veterán

Szerintem nem tudnál különbséget tenni 3-4 mSata SSD közül érzésre, ha már a gépedben van.

(#7968) kerekfej válasza hori2012 (#7953) üzenetére


kerekfej
addikt

Crucial M4 mSata jobb választás lehet. Korábban több shopban volt kapható.

(#7969) szaszapi válasza Bodor (#7965) üzenetére


szaszapi
őstag

Köszönöm a kielégítő választ! ;)

(#7970) Balage76 válasza Bodor (#7962) üzenetére


Balage76
senior tag

Kérlek linkelj vagy mutass egy olyan statisztikát, ami az SSD meghibásodások tipusára vonatkozik.

Ennek ugye azért lenne értelme, mert így bizonyítható, hogy a garancia időn belüli meghibásodások egyik fontos része a "túlírás". A 64GB-os 470-esek megközelítőleg annyit tudnak mint a mostani 840 120GB, így ha abból a tipusból sok ilyen problémával visszaküldött akad, akkor reális, hogy ez az írható adatmennyiség kevés lesz ennél az új tipusnál is. A 470-es már 2010 augusztusa óta elérhető, ez kb 2,5 év, tehát bőven van mérvadó adat.

Az általad említett tej azért nem igazán jó példa, mert hiába jó a tej, ha rossz a csomagolás és emiatt az egész termék hamarabb megromlik. Ugyanez itt is pontosan igaz, a kontroller és annak működése igenis jelentős befolyással van a flash memóriák élettartamára. Valamint flash memória és flash memória között is van minőségi különbség (erre nagyon jó példa az általad is említett V300), mert az eredeti elképzelés szerint ezeknek a TLC chipeknek 1000 újraírást kellett volna bírniuk, mégis majd 4000-ig elmentek. Most akkor hogy is van ez? :)

(#7971) Valdez válasza Bodor (#7962) üzenetére


Valdez
őstag

Miből gondolod, hogy az OCZ Vectornak gyenge az írási teljesítménye? Nekem nem úgy tűnt a tesztek alapján.

Egyébként itt tesztelik az új sandisk ssd-t, nem nagy durr :)

(#7972) farena válasza Bodor (#7948) üzenetére


farena
tag

Szia!

A mai napon megrendeltem ezt az ssd-t:
OCZ 120GB SSD Vertex 3 (VTX3-25SAT3-120G
Köszönöm a segítségedet.

OnePlus 8T 8/128 + Amazfit GTS

(#7973) Bodor válasza Valdez (#7971) üzenetére


Bodor
veterán

Elírtam.. :(( Terhelhetőség akart lenni . javítom!

Tényleg nem nagy durr ez a Sandisk Ultra ezzel az árazással...

(#7974) Valdez válasza Bodor (#7973) üzenetére


Valdez
őstag

És a terhelhetőséget honnan tudjuk? Azért mert ilyen hülye garanciális feltételeket talált ki az ocz, az nem azt jelenti hogy tényleg keveset is bír...

(#7975) Bodor válasza Valdez (#7974) üzenetére


Bodor
veterán

Én is csak az adatlapján néztem, mikor kijött a tesztje. Ha jól emlékszem, napi 20 GB-ot írtak, a hasonló árú Samsung 840-nél meg napi 40-et. Ha többet bír is, mint napi 20 GB, és ez valószínű, akkor sem fogom javasolni, mert az ár/érték/garanciális feltételek nem kedvezőek. Ezeknél az új meghajtóknál ( Samsung 840, OCZ Vector) meg szerintem egyébként sem nevezhetjük reprezentatív mintának egy-két példány túlírási adatait. ( xtremesystems.org )

Igazi, terhelhetőségi adatokat szerintem majd csak évek múlva fogunk látni.

(#7976) Pyton


Pyton
aktív tag

Üdv!

64 gigás PATA SSD vásárlását tervezem, 2 típust néztem ki: Kingfast SSD PATA 1.8" (KF1802MCS 64G) és TRANSCEND TS64GPSD320. Utóbbi 1600 Ft-tal drágább.
Melyik javasolható inkább? Ez a Kingfast nem tűnik egy hűdenagy márkának...

(#7977) Pingvin1985


Pingvin1985
tag

Sziasztok!

Egy Gigabyte GA-880GM-UD2H típusú alaplaphoz melyik SSD-t ajánljátok?
CORSAIR 120GB SATA3 2,5" Force GT CSSD-F120GBGT-BK
OCZ 128GB SATA3 2,5" Vertex 4 VTX4-25SAT3-128G

Előre is köszönöm a választ!

(#7978) geckowize válasza geckowize (#7950) üzenetére


geckowize
őstag

Erre vki?

(#7979) Balage76 válasza geckowize (#7978) üzenetére


Balage76
senior tag

Mivel 256MB a pendrive, a CDM meg 50-100-500-1000... MB-os verziókban tud mérni, ezért nem tudsz 100MB-nál nagyobb értéket beállítani (az 500MB-os tesztfájl nem fér fel a 256-os meghajtóra). A mérettől balra van egy szintén lenyitható rész, ahol 1 és 9 között tudod beállítani a mérés ismétlésszámát (szerintem ezt értetted fájl darabszámon).

[ Szerkesztve ]

(#7980) Bodor válasza Pyton (#7976) üzenetére


Bodor
veterán

Kingfast elég ismeretlen, én is inkább a TRANSCEND-re adok le egy szavazatot.

(#7977) Pingvin1985: Mindkettő jó a lapodhoz, az olcsóbbat venném.

(#7981) geckowize válasza Balage76 (#7979) üzenetére


geckowize
őstag

A kérdésem inkabb arra irányult, hogy osszevetheto-e két.meres, amelyeknel nem ugyanakkora ez a méret? Pl 1000 megasok a 100assal. Az 5 azt jelenti hogy 5x végez el.minden merest es azt atlagolja?

(#7982) bongeszo


bongeszo
aktív tag

sata 2-es macbookba keresek hdd-t ssd-t.

A vertex 3 max iops-t és a kingston hiperx 3k-t néztem ki?
Úgy néz ki, hogy a hiperx-et valamivel olcsóbban tudnám beszerezni, ajánljátok-e annak megvételét, esetleg van-e valami gond vele? (láttam, hogy az ajánlottak között ott van a hiper x is de nem a 3k-s)

[ Szerkesztve ]

(#7983) Bodor válasza bongeszo (#7982) üzenetére


Bodor
veterán

Nyugodtan megveheted a 3K-t is!

(#7984) bongeszo válasza Bodor (#7983) üzenetére


bongeszo
aktív tag

Oks, köszi!

(#7985) sch_a


sch_a
addikt

Hello!
Lenovo G580-ba szeretnék SSD-t venni. Csak az oprendszer (Win8) menne rá. Az SSD-t a HDD helyére raknám, a HDD meg menne kerettel az optikai meghajtó helyére. Az első hsz alapján elsőre ezt néztem ki: [link]. Elég jó árban van. Esetleg valami más jó választás? Vagy hogy honnan érdemes rendelni? Az se baj, ha drágább.

(#7986) Bodor válasza sch_a (#7985) üzenetére


Bodor
veterán

Teljesen jó az SSD választás, és a hely is ahonnan szeretnéd, nagyon nem is lehet máshol kapni, ennyiért meg főleg nem.
Nem tudom keretet választottál-e már, de én ezt javaslom, mert ezzel az optikait is tudod használni elég szép házban: LINK

Telepítéshez segítség.

(#7987) sch_a válasza Bodor (#7986) üzenetére


sch_a
addikt

Köszönöm a megerősítést! :) A cikkedet már korábban megtaláltam, ott van már a könyvjelzők között. Keretet találtam olcsóbban, de a dvd meghajtó miatt még átgondolom. Még egy kérdésem lenne: Származik valami hátrány belőle, ha az ssd kerül a keretbe?

(#7988) Bodor válasza sch_a (#7987) üzenetére


Bodor
veterán

Igen származhat, ezért én mindenképpen a mostani HDD helyére tenném az SSD-t.

(#7989) BaLee


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Megjött az új SSD-m, átklónoztam rá a másikról a rendszert 15 perc volt az egész, és működik tovább, mintha mi sem történt volna. :)

Ami érdekes, hogy azt írja rá, hogy 4 óra használat volt eddig rajt és 860gb írt adat. Legújabb HD sentinel.
Pedig vadi új fóliás cucc volt. :Y

Samsungon jó 1 év alatt jött össze annyi. Érdekes.

(#7990) Gabennn


Gabennn
tag

hello! érdeklődnék hogy az Asrock Z68 pro 3 gen3 alaplapommal kompatibilis ez az SSD: Kingston SSD V200 SV200S37A 64GB? kezdő vagyok SSD témában, nem értek hozzá.

(#7991) Jester01 válasza BaLee (#7989) üzenetére


Jester01
veterán

(#7992) jeni válasza Gabennn (#7990) üzenetére


jeni
félisten

Üdv
A sima V200 vagy a V300-t Kingston márkában nem javasolt típus.
KIVÉVE ha az a +V200.

(#7993) forbence


forbence
csendes tag

Sziasztok, egy kérdésem lenne, amit több helyen feltettem, de eddig sehol nem válaszolt senki:

Van egy Dell 7720 SE laptopom, és azt írja a gyártó a gép adatai között, hogy a Dell 7720 az max. 32GB-os mSATA SSD-t támogat.
Mi történik hogyha én nagyobbat rakok bele? Nem fog működni, vagy csak 32GB-ot fog felismerni a nagyobb kártyából? És ez egyébként hardveresen nem tud többet, vagy szoftveresen? (Késöbb egy Firmware frissítéssel nem lehet megcsinálni hogy nagyobbat is támogasson?)

Előre is köszönöm a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

(#7994) Valdez válasza forbence (#7993) üzenetére


Valdez
őstag

Szerintem simán mehet bele akármekkora.

(#7995) concware


concware
tag

Sziasztok.

1. Mennyi az a minimum/maximum ár amennyit szánsz rá?
max 50000
2. Mekkora SSD-re van szükség?
128GB vagy 256GB
3. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Win7 64 bit
4. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII vagy SATA3 a csatlakozó?
laptop, egyelőre külső keretbe(USB), késöbb, új laptopnál belső használat, erről fut majd az op.rendszer

Nagyon köszönöm a segítséget!

(#7996) Balage76 válasza concware (#7995) üzenetére


Balage76
senior tag

Részemről a Samsung 840-est ajánlom, a 250GB-os változat 46 000 körül meglehet. MZ-7TD250BW termékkódon keresd. Itt például meg tudod venni ennyiért.

(#7997) BaLee válasza Jester01 (#7991) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

De az. :)

(#7998) Jester01 válasza BaLee (#7997) üzenetére


Jester01
veterán

Akkor most jegyezd meg a számláló állását és ehhez viszonyíts a későbbiekben.

Jester

(#7999) headhunter


headhunter
addikt

"Samsung 840 - FINAL REPORT - DEAD - As of Day 52

Drive Hours: 1235
ASU GiB Written (APPROX): 443,309.73 (432.92 TiB)
Avg MB/s (APPROX): 101.10
MD5: OK

Wear Leveling Count (B1): 3556 raw (1 normalized)

Reallocated blocks (B3,05): 659 (79 normalized)
Failure count (B5, B6): 0 program, 0 erase
Uncorrectable Error Count: 0
ECC Error Rate (C3): 0

Drive is dead and does not respond to anything anymore.

The main concerning thing is that the drive said it did not trigger any smart warnings before dieing! I was not able to get any useful screenshots from ASU or crystaldiskinfo after the drive died (as neither would paint their windows trying to access the drive) "

[link]

[ Szerkesztve ]

(#8000) ViZion válasza headhunter (#7999) üzenetére


ViZion
félisten

Háát, ha azt veszem napi 1 terra írással bő 1 év alatt jön össze a 400-430 TB, tehát sokaknak megfelelhet (akár nekem is jó lenne egy ócó a játékok, melók alá...). Reméljük árban még igazodik kicsit, elmúlik az "újdonság varázsa" és megy lefelé még.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.