Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#7962) Bodor válasza Oliverda (#7961) üzenetére


Bodor
veterán

De pont ez az a részegység az , ami viszont épp hogy az adott modell alapja, és mivel az SSD egy tárolóeszköz, ezért nem is nevezném részegységnek, hanem inkább főegységnek.
Ennek a főegységnek a legfőbb jellemzőit - főleg ha ez az élettartamot befolyásolja - szerintem igenis fontos kiemelni egy ajánlásnál is, illetve figyelembe vennie egy leendő felhasználónak.

Lehet hülye példa, de neked sem mindegy, hogy sima , vagy tartós tejet veszel, és hogy melyiket mennyiért.
A tartósért ebben az esetben is többet kérnek, de ha nem olyat veszel, akkor arra rá van írva, hogy nem is tart el olyan sokáig, ezért jóval olcsóbb is. No egy TLC-s SSD-re sajnos nincs ráírva, hogy feleannyira tartós, mint a többi.
Az már más kérdés, hogy milyen csomagolásban, melyik gyártótól, és hogy a tartalom honnan származik.

Ugyanígy az SSD tartósságát igencsak kevéssé befolyásolja az, hogy milyen vezérlő van benne ( tudom, a SF vezérlő még tömörít is, ezért fizikailag még kevesebb írás is történik az ilyen SSD-kre, tehát ebből a szempontból még nyerő is) , vagy mennyi cache-el rendelkezik, vagy hogy milyen házban van, és egyebek.

Az már megint egy más kérdés, hogy a sima tejet úgyis megisszuk mielőtt az még rossz lenne, de mi van ha mégsem? Abban az esetben ha majdnem ugyanannyiért tartósat kapok, akkor inkább azt választom...

Én elhiszem, hogy általános felhasználásra elég a TLC-s SSD is, nem is mondtam senkinek , hogy ne vegye.

Én a fentebb érintett elvi okokból nem szeretem ajánlani, amíg nem annyival olcsóbb, mint amennyivel kevesebb az élettartama az MLC-sekhez képest. Gondolom ez egészséges, tiszta, és logikus álláspont.

Szeretném leszögezni, hogy nem vagyok Samsung ellenes, ha követed a topik életét, akkor láthatod, hogy lehúztam az OCZ Vector-t is a gyenge írási terhelhetősége miatt, és ugyanilyen okok miatt még a feltételesen ajánlottak közé sem kerülhetett bele a Kingston V300 sem.

Biztos vagyok benne, hogy lesznek még a jövőben más gyártóknak is TLC-s SSD-i, ezeknél a típusoknál is ugyanúgy ki fogom emelni ezen tulajdonságaikat.

Egyébként azt gondolom, hogy ez egy nyílt fórum, ahol mindenkinek joga van hozzászólni, ajánlani, és linkelni vagy éppen nem linkelni, egészen addig amíg ezzel nem sérti az alapszabályokat.Ha mindezt valaki objektíven, elfogultság nélkül, nem öncélúan, tényekkel alátámasztva teszi, addig szerintem nincsen nagy baj.

Természetesen ahogy senki, úgy én sem vagyok tévedhetetlen, ezért minden olyan szakmai észrevételt és kijavítást szívesen fogadok, amelynek tényleges alapja van.

Üdv ;]

[ Módosította: mukibuci ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.