Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#48602) Frawly válasza Kronos3000 (#48601) üzenetére


Frawly
veterán

Ha szeretsz kockáztatni és mindenképp 3D MLC-set akarsz venni, akkor ennyiért akár vehető is, specifikációiban kivetni valót nem találni. Azt nem tudom OEM-e, de ilyen kisebb gyártóknál inkább az a a baj, hogy nem jár a meghajtóhoz terméktámogatás, saját szoftver, a 3rd party SSD progik meg általában nem ismerik fel, ebből szokott szívás lenni.

Ha viszont nem akarsz kockákztatni, és nem írsz rá olyan sokat, hogy az MLC számítson, akkor viszont 1-2 ezres különbözetért jobban járnál egy ajánlott 3D TLC-s SSD-vel, amit esetleg 5 év garral is megkapsz.

(#48597) syberia: elvileg mennie kéne benne, de ilyen külső házból mindenképp olyat nézz, aminek a USB-SATA3 átalakítóchipje tud UASP módot a szokásos BOT USB mód helyett, meg lehetőleg USB 3.0 vagy 3.1-es portra kösd, ne USB 2.0-ásra. Az UASP támogatását a gyártó oldalán lehet ellenőrizni. Még egy hátránya szokott lenni ezeknek az átalaktóknak, meg külső házaknak, a TRIM-et nem viszik át, bár van, akinek UASP módban sikerült SCSI UNMAP parancsot átküldeni, ami az ATA TRIM megfelelője. Erre van egy külön szaktopik is itt a PH-n, főleg King Unique-ot keresd, ő a szakértője a témának, hogy milyen külső házat érdemes hozzá venni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.