Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
zef
tag
válasz punterhun #97819 üzenetére
Szia,
Nekem sok sok Dell (U2209WA, U2412M, U2515H, P2416D, P2415Q) moncsi után befigyelt 2db LG 27UK650-W. A 600-hoz képest az állítható talp a plusz és ~122k bruttó környékén beszerezhető.
Nem nagyon írnak róla, de szerintem az egyik legjobb vétel a 27" UHD IPS kategóriában, persze nem egy Dell build quality, a külső tápot ki nem állhatom, de ez van, elölről nézem. Én 200%-on használom őket egymás mellett, tehát 2db FullHD méretű "retinás" desktopom van.
Üdv,
zef -
zef
tag
válasz havri1 #99289 üzenetére
Az egyik gépemhez kellett egy monitor és gondoltam kipróbálok egy UW-s darabot, így lett belőle az LG 29WK600-W. Egy U2515H-t váltott, szerintem ez a képarány filmekhez, játékokhoz nagyon passzol. A színei pedig tényleg brutál jók. Nézz meg rajta egy DOOM marsos pályát
[ Szerkesztve ]
-
zef
tag
válasz psycroptic #99447 üzenetére
Szerintem inkább az LG 27UK650-W moncsit vidd helyette. Modernebb darab, igényesebb konstrukció.
-
zef
tag
válasz Tomirallye #99610 üzenetére
Acer XV272UP? Most éppen lehet is kapni. Ami nekem jutott, annak a bal felső sarka környékén van egy green subpixel hiba, de nem érdekel. Nem kellett volna spórolni a pixel garancián.
[ Szerkesztve ]
-
zef
tag
válasz KilgoreTrout #99872 üzenetére
Nekem bevált a Delock 85256 2m-es Type-C DisplayPort kábele, 4K@60Hz-en hajtottam vele 4K-s LG és Dell moncsikat gond nélkül.
-
zef
tag
Nekem nagyon bejött az Acer XV272UP moncsi. Teljesen jól működik vele a FreeSync is DP porton a GTX 1660 Ti kártyával és Vega 56-al is. Ha NV karid van, akkor csak a DP porton tudod kihasználni a FreeSync/GSync-et.
[ Szerkesztve ]
-
zef
tag
válasz Rezort #99965 üzenetére
Szia,
Nekem volt az elődje a kiszemelt moncsidnak, nagyon szerettem az U2515H-t. Korábban nézegettem az U2518D-t is, de több helyen is panaszkodtak furcsa akadásokról. Lehet hogy egy újabb rev-ben javították.
Volt 24"-es P2416D monitorom is, annak az utódja a P2418D, amiről nem olvastam semmi rosszat.
A munkás gépemen viszont áttértem UHD-s felbontásra 200% skálázás mellett, így a régi rosszul skálázódó appok sem homályosak. UHD-s monitorból az LG 27UK650-W szerintem nagyon jó választás lehet, időnként 120k alatt is ki lehet fogni.
-
zef
tag
válasz #53366784 #100113 üzenetére
Szia!
Nekem van 27UK650 (ugyanaz mint a 850 - Type C és hangszórók) és XV272UP is.
Szerintem munkára jobb az UHD-s LG. Az XV272UP határozottan túllóg az sRGB színtéren, a menüjében található sRGB emuláció pedig nagyon fakó eredményt produkál. Játékra, filmnézésre ajánlanám inkább.Esetleg vidd el a 850-et a hivatalos LG szervízbe, a Dózsa Gy. úti metrómegállónál van. Nekem a 2db UK650-ból az egyiknek a paneljét cserélték 2 munkanap alatt, hol bekapcsolt a monitor, hol nem.
-
zef
tag
válasz DEV_NULL #100275 üzenetére
Helló,
Én amennyire nagy Dell monitor rajongó voltam az elmúlt 10 évben, mostanában azon kívül hogy kinézetre továbbra is benne van a top1-ben , sok esetben bármelyik más gyártó darabja jobb vétel.
Szerintem ha fontos a játék, akkor a FreeSync nagyon jól jön, úgyhogy az U2719D áráért már kapsz egy Acer XV272UP-t is, ami 144Hz, IPS, FreeSync, rendes talppal, beépített táppal, brutál színekkel, 5 év garival.
-
zef
tag
válasz mettek #100310 üzenetére
Ne haragudj, de a nem jön ki a 4K előnye 27"-en jellegű bolondságokat ne terjesszük már. 200%-ra skálazva kapsz egy fullhd munkaterületet, borotvaéles képpel, pixelek nélkül. Az új NV driverekkel pedig integer scalinggel fullhd-ban lehet játszani, ha nem bírja a kártya.
-
zef
tag
válasz SunMount3r #100315 üzenetére
Nem igazán. Filmekhez lehet hogy jó lehet egy "okos" felskálázó algoritmus, depl 4K-ra kitenni szépen tűélesen 1080p-s Desktopot képtelenek. Csak annyit kéne tenniük a gyártóknak, hogy ha a panel felbontás egész számú többszöröse a megjeleníteni kívánt felbontásnak, akkor buta módon duplázza, triplázza, stb pixeleket. Erre nyújt megoldást szoftveresen az új NV driverekben található Interger Scaling opció.
-
zef
tag
válasz smallmer #100318 üzenetére
Mivel Nvidia kártyád van és legalább Pascal architektúrájú, ezért nyugodtan válogathatsz a FreeSync-es monitorok között is, mert 1-2 extrém kivételtől eltekintve a többi n száz modell tökéletesen működik
Ha 27" 1440p felbontás elég, akkor pl az Acer XV272UP elég jól teszi a dolgát.
-
zef
tag
Szia,
Ha nem zavar az AdobeRGB színtér lefedettség (egész jól össze lehet húzni az sRGB felé), akkor most újra lehet kapni akciósan bruttó 180k-ért az Acer Nitro XV275KVymipruzx moncsit:
- 27", 4K, DP-n 160Hz (DSC-vel), HDMI-n 144Hz (DSC-vel)
- FreeSync Premium támogatás
- Átlagnál kicsit erősebb anti-glare réteg
- IPS a szokásos nyűgjeivel, az átlagnál nem több glow-val
- USB-C 65W PowerDelivery
- dönthető / forgatható / állítható magasságú masszív fém talp
- újra visszatért beépített táp, nincs külső adapter
- amikor összeszedi magát, villog párat, de utána stabilizálódik a kép, lehet a DSC miatt.Szerintem játékra, netezésre nagyon jó vásár ennyi pénzért. 200%-on használom a windows desktopot, nagyon szépek így a betűk, ikonok.
Üdv,
zef[ Szerkesztve ]
-
zef
tag
Elmegy a kép egy pillanatra, majd ismét megjelenik. De ezt csak bekapcsoláskor, vagy felbontás váltáskor csinálja. Menet közben nincs villogás, csíkozás vagy egyéb artifact.
Ha eleve nem DSC képes kimenettel hajtom meg, pl egy Intel NUC HDMI2.0 kimenetével, ahol 4K/60Hz a max frissítés, ott nem csinálja ezt a mókát. Azért gondolom, hogy ez a DSC miatt lehet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Android szakmai topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest