Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FLY->
őstag
Hali!
Egy pixelhiba hivatalos szervizi körülmények között eltüntethető? Én egy kicsit csodálkozom rajta, úgy tudtam, hogy csak panelcserével orvosolható. A szerviz szerint megjavították és már nincs ott. WTF?!
-
-FLY->
őstag
Helló!
Milyen monitort érdemes venni 100e-ből? Preferálnám a 27" full hd-ban. Sebessége fontosabb lenne a képminőségnél, bevilágításra vagyok érzékeny főleg, zéro körül megfelelne.
-
-FLY->
őstag
Hali!
Van jelenleg hasonló árban jobb monitor játékra mint az Eizo Foris FG? Kérdésem még az lenne, hogy garancia mennyire korrekt náluk?
-
-FLY->
őstag
Lehetni lehet, de pl 120Hz-hez kell stabil 120fps, amúgy felesleges. Kipróbáltam CS-ben 60Hz-60fps lock és 120Hz-120fps lock, érződik. Amúgy szerintem a Hz értéknél fontosabb a lag és a blur, attól, hogy 144Hz-es egy monitor lehet nagyobb lagja és blurozhat is jobban mint egy max 60Hz-es monitor.
-
-FLY->
őstag
válasz salieven #57301 üzenetére
Benq nem rossz, ennek ez elődjét nyúzom már vagy 5 éve. Annyit még hozzá tennék, hogy egy elég atom gép kell ezeknek a meghajtásához, ki kell tudja sajtolni a géped a 100fps+, különben szvsz nem éri meg megvenni, akkor inkább egy sima alacsony laggos képernyő 60Hz/60FPS-re fixálva.
-
-FLY->
őstag
Gondolkodom, hogy mit kellene vegyek a Benq xl után, és megnéztem pár tesztet Eizo fg-ről. Van valakinek vele tapasztalata? Mert a tesztek elég vegyes gondolatokat váltottak ki bennem.
-
-FLY->
őstag
válasz huby80 #57373 üzenetére
Egyszer volt igazából gond vele, amint kibontottam. Alsó sorban pár képpont csak 120Hz-en fényesebben világított, visszaküldtem. Benq szakszerviz kb 1 hét alatt szerzett valami eszközt, amivel lehet frissíteni az fw-jét, ez meg is oldotta a jelenséget. Amúgy semmi baja nem volt, most van az 5. évében, nyugdíjazós kor.
-
-FLY->
őstag
válasz KAMELOT #57391 üzenetére
Miért nem ajánlott? Valakinek magasabb képfrissítésre van szüksége és a képességei adottak, akkor még is mit vegyen? TN nem teljesen oké dolog az igaz, de szemből egy szögből zoomolja az ember és a játékok messze nem színhelyesek. Ezeket játékra tervezték, hogy ne az eszköz legyen a szűk keresztmetszet.
-
-FLY->
őstag
válasz krisztyann #57418 üzenetére
Az én monitoromon is van pixelhiba, talán 3 is, de pár éve már nem láttam, mivel a képernyőt nézem. Amúgy ha van rá lehetőség, addig cseréltetném, még hibamentest kapok. Kifizetted a monitor összes képpontját.
[ Szerkesztve ]
-
-
-FLY->
őstag
Szerintetek az Eizo FS2434 megéri a felárat a Dell U2414h-hoz viszonyítva?
-
-FLY->
őstag
válasz bozont #57693 üzenetére
Felfoghatod úgy is, hogy olyankor nem látod a monitor előnyét és feleslegesen adtál ki pénzt. Ez úgy tuti, hogy megy 1/1-ben, biztos valaki 60fps-nél is látja előnyét, mert, hogy a magas képfrissítésből blurfreeség adódik, meg nem kell vsync... 5 év tapasztalat részemről azt mondatja, hogy ha nincs képkocka hozzá, akkor csak kidobott pénz.
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
válasz -FLY-> #57698 üzenetére
Kiegészítésként annyit még hozzátennék, hogy 24" felett TN panelost semmiképpen, 24"-nak is bele lehet kötni a betekintési szögébe, SZEMBŐL, hát még nagyobb átlón. Látom, hogy nagyobbat szeretnél 200e-ig, de szerintem ez felejtős, csak valami korszerűbb panel lehet jó ilyen méretben. A high rate 27" TN FHD-nál rosszabbat ki sem lehetett volna találni, betekintési szög is rossz meg a képpont sűrűség is.
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
PA vagy a PB a magasabb széria? Nézegettem a PA248Q, kb ez a max amit rá tudok hamarosan szánni. Csak az nem világos, hogy ezek pwm mentesek-e? A másik meg az, hogy 120e-ig már Eizot is kapok 5 év garival, bizonyos fényerő felett már pwm mentesen. Pont az a kategória lehet ez, amiben már nehéz dönteni.
-
-FLY->
őstag
Esetleg várható idén 24" FHD IPS 120-144Hz, sync vagy nélküli monitor valamelyik gyártótól? 27"-es már van, és több is körvonalazódik ebben a méretben, de vajon a kisebbek?
-
-FLY->
őstag
Lényegében ezek az új syncek azt tudják, hogy "1FPS/1Hz"-el teljes szinkronban működnek, így vertikálisan nem szakad el kép, nem ragaszkodik a régi vsync-nél megszokott 30-60 FPS/Hz-es fixáláshoz. Nem droppol le pl olyan estben 30FPS-re, ha géped nem tudja a 60FPS-t stabilan, 45FPS-t tud akkor annyival szinkronizál, igazából egy nagyon jó dolog. Az egy nagyon jó kontrasztos monitor, VA panelek egyik erőssége. Idén jön több ips, ilyen-olyan synces monitor is, érdemes lehet inkább várnod.
-
-FLY->
őstag
válasz Csabee86 #58110 üzenetére
Igazából ez a high rateezés úgy éri meg, ha tudsz alá pakolni vasat is, drágák ezek a monitorok, tehát ki kell használni a képességeiket. Most ha nem is 144fps, azért jó ha 100 alá nem megy, DE szvsz reflex-skill alapú, verseny-esport, játékokon kívül nem éri meg belefeccölni.
-
-FLY->
őstag
válasz trufa12 #60566 üzenetére
A profik azt mondják, hogy nem feltétlenül az a színhelyes ami a szemednek a legjobban tetszik. Igazából ezt nem is lehet ellenőrizni egy Blizzard oldallal, ezek animált-rajzolt-szerkesztett dolgok, nem is kell színhelyesnek lenniük és nem is lesznek soha azok. Az az Asus nagyon túl van húzva, Dell természetesebb, lágyabb, kellemesebb nézni. Bele lehet kötni mindkettőbe, ez messze nem a csúcs kategória.
-
-FLY->
őstag
Van valakinek véleménye a Dell P2714H-ról? Remek ára van és teszt is pozitív. Típushiba, +-, stb?
-
-FLY->
őstag
Az LG 27MP77HM-P-ről van valakinek tapasztalat? Nagyon nem találok róla tesztet. Dizájn cucc, azt látom, ami nálam inkább hátrány, de ettől még lehetne jó is tudásra.
-
-FLY->
őstag
"De azt nem tudom, érdemes-e 144hz-es (gamer) monitort venni". Nekem 120Hz tn van, RTS, MOBA, Diablo szerű játékokkal játszom csak. 60Hz-en is próbálgatom, ugyan azt hozom, de ezeknél ilyenkor drasztikusan megnő a lag, így nem teljesen mérvadó. Jó volna ha élőben meg tudnál nézni egy magasabb képfrissítésű panelt megfelelő képkocka mellett. Egyértelműen nem lehet odabökni azt, hogy persze csak a 144Hz, de az ellenkezőjét sem. Nekem elég lenne a 60Hz az ilyesfajta játékokhoz, az biztos.
-
-FLY->
őstag
"a pwm mentes monitor az segítene e jobban a szemem kímélésében?"
Káros sugárzások miatt aggódj inkább. Pl a pislogás hiányát a legtutibb monitor sem tudja pótolni, ez az irritáció leggyakoribb oka. PWM dolog fel van fújva, de lassan már csak menteset kapsz úgy is, rosszabb nem lesz tőle a szemed, az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
Sziasztok!
DELL UltraSharp U2518D-vel van már tapasztalat? Sajnos tesztet nem találok róla. -
-FLY->
őstag
Kevésbé világítanak be a szélekről a normál kávás monitorok, mint az ultra keskenyek? Ha érzékeny vagyok a témára, akkor inkább nézzek "normál" kávásokat, mint pl a kb 2-3 éves dell us modellek?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest