Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sensation
tag
27-es monitoron mennyire vállalható a fullhd felbontás? (ppi szempontjából)
(Asztalnál ülve, nem filmeknél, hanem pl. cad-ben)Jobb lenne az 1440p, de azok már nem férnek bele a rászánt keretbe...
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 FE (Snapdragon 865)
-
prtvlogan
aktív tag
válasz szasanyi #93525 üzenetére
Saját véleményem: Akkor is megéri a 144 hz, ha történetesen nincs meg a 144 fps játékban. Főleg, ha régebbi monitorról történik a váltás. Nem szeretnék, (és nem is tudok) belemenni technikai vitába, a két monitort egymás mellett használva érzem ezt. A régebbi egy Samsung XL2370 az új pedig egy AOC G2590FX.
A két monitort klónozva olyan játékokban ahol nincs meg a 144 fps, (pl Sniper Elite 4) mégis a 144 hz-en használva folyamatos törés nélküli képet kapok, míg a 60 hz-es Samun mikroszaggatás jellemzi a játékot.
Pedig előtte folyékonynak láttam azt a 60 hz-t is, amit mostmár jelentős visszalépésnek éreznék.
Ami nekem még kérdés lett volna vásárlás előtt az az, hogy a monitor Freesync, a videókártyám pedig Nvidia, de egyenlőre még nem futottam problémába ezzel kapcsolatban, igaz, nem is esik le drasztikus mértékben az fps-em az általam játszott játékokkal. -
bartomas
újonc
Sziasztok,
Van nekem jelenleg egy 27 inches 1080p 144hz VA paneles monitorom és van némi problémám vele. A monitor előtt ülve viszonylag rövid idő után is fáj a fejem és nem tudom eldönteni, hogy azért mert 60-70cm-ről nézve is túl nagy nekem, vagy hogy az 1080p kicsi erre a méretre és a kevésbé éles kép / "nehezebben" olvasható szöveg miatt van ez a jelenség.
A 144 hz-et szeretném megtartani mert nagyon jó dolog, de WQHD felbontásra nem feltétlenül váltanék, mert kevésbé lesz időtálló a hardverem és ha a 27 inch a túl nagy, akkor megint ott vagyok ahol a part szakad jó sok pénzért cserébe. Ha visszamegyek 24-25 inchre, akkor 144hz mellé csak TN panel lesz, úgyhogy ennek fényében kérdeznélek titeket, hogy melyek azok a gamer TN monitorok, amelyek színhűség szempontjából is vállalhatók? Anyagi keret lényegtelen, meglenne a pénz a 27 inch IPS wqhd 144hz-re is.
Köszönöm,
bartomasRyzen 1600x - Vega 56 - Be !Quiet Pure Rock - 16GB G.Skill Trident Z B-DIE - Seasonic 650 Focus+ Gold - Samsung 850 Evo 1TB SSD - Acer XZ271 144hz - Dell U2212HM - Tesoro Durandal Mechanical - Steelseries Rival - Steelseries Siberia 650
-
bartomas
újonc
válasz Joe123 #93557 üzenetére
Elvileg flicker less és blue light filter is van benne. Otthon majd megnézem, hogy blur reduction hogy van beállítva.
Ryzen 1600x - Vega 56 - Be !Quiet Pure Rock - 16GB G.Skill Trident Z B-DIE - Seasonic 650 Focus+ Gold - Samsung 850 Evo 1TB SSD - Acer XZ271 144hz - Dell U2212HM - Tesoro Durandal Mechanical - Steelseries Rival - Steelseries Siberia 650
-
Land
veterán
Sziasztok!
Pénteken váltottam egy 21,5"-os 16:9-es monitorról egy 29"-os 21:9-esre (LG 29wk600-w 2560x1080, IPS). Utóbbi magasságban kb. egy 24"-os monitor szintjén van plusz baromi széles.
Kérdéseim, észrevételeim 21:9 tulajokhoz szólnak főleg:Mivel közel sincs 100%-os támogatottsága a képernyő aránynak, ezért néhol nem lehet kihasználni az extra területeket.
Ami tetszik:
- sima filmeknél tökéletes képarány, nincs fekete csík alul és felül, mellyel jobb az élmény
- a felbontást/képarányt támogató játékoknál nagyobb látószög (pl. Pubg, R6), mely jobb élmény
- ki tudok tenni 2 ablakot egymás mellé és minden tartalom látható marad.
- szép az IPS panel színe a TN utánAmi nem tetszik:
- legtöbb Youtubes videó 16:9-es, így 2 oldalon fekete sáv van (a videó így 24"-os monitor méretben fut)
- legtöbb sorozat 16:9-es, így 2 oldalon fekete sáv van. VLC-ben lehet trükközni, de mindenképpen levág a kép tartalmából (a videó így 24"-os monitor méretben fut)
- oldalról nézve már torzulnak a színek, én azt gondoltam az IPS panelnál ilyen nem lesz
- ez csak vélhetően megszokás kérdése, de rendesen balra vagy jobbra kell fordulnom picit, hogy lássam mi van a bal vagy a jobb oldalon
- a kihasználatlan terület azért is zavaró videóknál, mivel IPS révén nem fekete az a rész, hanem inkább sötét szürke. OLED panelnál észre sem vennémDilemmázok, hogy mi legyen, mert egy 27"-os 16:9-es IPS/VA monitornál a 16:9-es tartalmak nagyobb méretűek lennének az extra magasság (29-es monitorom 24-es magasságú kb) és a 100% kihasznált terület miatt (főleg videókra gondolok), játékoknál vesztenék a 21:9 képarány nyújtotta előnyöktől, lehet csak részleges sikerrel tudnék egymás mellé 2 db ablakot tenni, filmeknél lenne alul és felül fekete sáv (ez túlélhető).
Plusz egy 27"-os monitor még olcsóbb is lenne.
Mi ezekről a véleményetek? Köszi![ Szerkesztve ]
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Garsza
veterán
Helló! Segítség kéne.
Szeretnék venni egy monitort, elsősorban 21:9 képaránnyal és min 29" de 34" nem nagyobbat, játekra használnám, de nem vagyok hardcore játékos. Az aláírásomban szereplő config hajtaná. És egy LG E2370 váltana.
A keret 100 000 - 120 000 Huf volna, de nem hátrany ha olcsóbb. Mit tudnátok javasolni? -
Land
veterán
válasz snecy20 #93561 üzenetére
Lemértem és az már szélességben sok lenne a 34" az asztalomon, plusz 60 cm távolságból már beláthatatlan lenne főleg a szélessége miatt.
Garsza: 29"-on ezeket szokták ajánlani: LG 29WK600-W, LG 29UM69G-B.
[ Szerkesztve ]
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
tamkor
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Ti melyiket vennétek a kettő közül?
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/lg/29um59-p-p367437209/#termek-leiras
vagy
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/aoc/q3279vwfd8-p420372855/#termek-leiras
Sok videót és véleményt néztem, hogy ultrawide vagy inkább 16:9, de továbbra is bizonytalan vagyok. Alkalmi gamer vagyok, amikor időm engedi, illetve programozni tanulok. Eddig laptopom sima HD képernyőjén toltam, de elegem lett a folytonos ide-oda tabolásból és görgetésből. Az 1440p sem lesz szerintem (remélem) para a laposnak, 940mx van benne...
Köszönöm előre is!
-
Garsza
veterán
Köszönöm a gyors valaszokat. Hajlított kijelzővel esetleg valami? Kb. 70 - 90cm re van tőlem a monitor.
Es ennek a HDR nek van értelme? -
Susanah
csendes tag
Tisztelet!
Két féle monitor között vacillálok:
- 32" Acer Predator Z321QUbmiphzx
- 27" Acer Predator XB271HUMindenkepp játékra kellene és fontos hogy G-synces legyen. Igazából a Tobii szerintem felesleges illetve az íveltség sem tudom mennyire hasznos jelenleg, szóval esetleg, ha van alternatíva más gyártótól szívesen fogadom a lehetőségeket.
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Rogan99
tag
válasz Goblin12 #93541 üzenetére
Én is ezek között a monitorok között vacilláltam, végül tegnap megrendeltem az x34p-t mert most le van
értékelve 800 eur-ra az osztrák media marktban. Nekem nem ér majdnem dupla árat az új panel, annyival nem lesz jobb. Majd ha elterjednek a HDR 1000 panelek és olcsóbbak lesznek akkor váltok egy olyanra esetleg. -
L4mie
veterán
válasz snecy20 #93571 üzenetére
azért vicc, hogy csak a sync eltérés miatt 70k-val több a Gsync....igazán csinálhatna már az AMD egy normális VGA-t (persze persze vega....engem az nem győzött meg) vagy még jobb lenne, ha az Nvidia nézne magába és látná, hogy pofátlan a G-syncért ennyit kérni.
[ Szerkesztve ]
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
snecy20
nagyúr
Hát igen, jelenleg az menti meg a túlárazott GSync-es monitorok piacát, hogy az AMD megrekedt valahol a GTX 1070-1080 teljesítménye környékén... Akinek meg az aktuális csúcs kell, az úgyis nVidia-t vesz, és mellé árukapcsolással GSync-es monitort.
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Egonyolc
aktív tag
Sziasztok,
24"-os G-sync-es monitort keresek.
1050ti/FullHDKöszi E.
++?????++ Out of Cheese Error. Redo From Start. +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++
-
L4mie
veterán
válasz snecy20 #93573 üzenetére
De az árkülönbségből kokrnétan veszek egy középkategóriás VGA-t, és ha casual gamer vagyok akkor inkább 250k-ból veszek egy monitor-VGA párost mint csak monitort. Konkrétan 1.5 hete még a bestbuy topicban kiálltam az Nvidia mellett viszont kezdek elbizonytalanodni, hogy nem-e lesz nekem elég az OW-hez meg HoT-s hoz az RX590 és akkor bedobok mellé egy frankó Acer monitort
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
TXT
őstag
Melyik Display Port kabelt erdemes megvenni egy 1440p 144Hz-es monitorhoz? A csomagban nincs es gondolom van kulonbseg kozottuk a verzio szamokat (1.1, 1.2, 1.3, es 1.4), minoseget es arakat elnezve...
-
Peti_seth.d
csendes tag
válasz Peti_seth.d #93539 üzenetére
-
Land
veterán
Ha a pénteken vett monitoromat visszavinném, akkor gyakorlatban az hogyan működne? Szépen visszacsomagolom, viszem a számlát és visszaadják a pénzemet?
-
törölt tag
Sziasztok!
Abszolút új vagyok a fórumon, segítséget szeretnék kérni monitorok színterének, beállított színprofiljának és azok kezelésének megértéséhez.
Van egy új, kalibrált monitorom, korábban nem volt ilyenem és "bajba" kerültem emiatt.
Kérem, akinek van ideje és jártas a témában, küldjön egy privát üzenetet.Köszönöm!
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
sos kérdésem lenne hogy milyen monitort ajánlanátok ami kiváltja színekben, tudásban ezt: Asus ProArt PA279q.
Dell 2711re gondoltam első körben. de már annyi H meg M meg mindenféle betű jelölés van hogy kicsit bezavarodtam, mert egy ideje nem követem. (sima2310es és 2410esem volt azokkal meg voltam elégedve -még a régebbiek, nem a ledesek)
Az idő picit szűkös mivel napi szinten munkaeszköz és a fent említett "PRO" monitor az imént egy szikra kíséretében (fent a szellőzőből a képernyő közepe magasságában) elhunyt a 3 év garancia 3hónapja járt le...szóval képzelhetitek miben vagyok most.
ugyanitt megkérdezném hogy a hibára esetleg van e valami ötletetek hová lehetne fordulni, illetve mégis mitől fordulhatott ez elő a monitor egy szünetmentesre van kötve, nem hinném hogy áram probléma..
-
default.
őstag
Szervusztok!
Tesóméknak építgetek egy sima otthoni pécét, és szeretnék venni hozzá egy egyszerű monitort az alábbiak szerint:
- Budget: 20-30k.
- Elsősorban használtat keresek.
- Mire: kizárólag alap felhasználás (játék és film sem), gyakorlatilag egy irodai pc.
- VESA szabványos szerelési lehetőség. * Ha jól sejtem, ezt a legtöbb mai monitor tudja
- Optimális radioaktív sugárzás az arcba. : D D szóval ha létezik ilyen, hogy az egyik kevésbé káros, akkor az is fontos lenne, gyerekek is használnák néha.
- Legalább 100 (?) Hz képfrissítési freki - * Minél magasabb, annál jobb?
- Legalább egy DVI csatiKöszönöm szépen előre is!
Üdv -
AMATŐR
őstag
Nézegetem az ASUS PB328Q monitort. 2K felbontás és 60Hz képfrissítés. Sajnos a többi monitor ebben a felbontásban 144Hz vel rendelkezik, de az én videó kártyám / 1080 / , nem bír el vele. Esetleg van e jobb alternatíva ebben a kategóriában?
Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!
-
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #93468 üzenetére
Somebody, anybody? Pleaseeee!
Kérek szépen tapasztalati véleményeket, és segítséget ebben a kérdéskörben!
@Dear Brekk?
"Aquila non captat muscas."
-
STC Speed
őstag
Sziasztok, 32" 4K 130 ezer ft körül.
SAMSUNG U32J590UQU
vagy
AOC U3277FWQPS4 prohoz főleg.
Nagyon köszi
-
urbi73
senior tag
Sziasztok . Erről valami vélemény ?Samsung 4k - U28E570D Monitor . Válaszidő 1 ms. 76000-
-
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. A jelenlegi monitorom kezdi megadni magát (Benq G2222HDL), és szeretnék egy másikat venni jövő hónapban. Nagyon érzékeny szemű vagyok ugyhogy csak PWM mentes és nagyon szemkímélő tipus jöhetne szóba, bár úgy láttam a legtöbbnek mind túl van lőve a gamma értéke mert nagyon fényes fehér képet adnak, mondjuk a szin is elég korrekt, de azért mégis valami szemkímélő darab kellene. Árban max 50-60 körül lenne jó. Köszönöm előre is.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Mamuska
őstag
válasz AMATŐR #93587 üzenetére
Az jó kis általános monitor. Bár én még gyűjtenék egy kicsit és G-Sync-es LG 32GK850G-B-t vennék. Azért 1080-al el lehet játszogatni, meg lehet húzni a kártyát is.
(#93590) urbi73
Sajnos volt hozzá szerencsém, kb. a legalapabb 4K monitor.
(#93591) BogyóBP
Dell P2319H, P2419H
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
válasz Mamuska #93592 üzenetére
Ezek 6ms osak és nincs rajta freesync sem, az nagyon nagy baj?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Chalez
őstag
Sziasztok!
Vega 56 és (egyelőre) 2500K@4.3 mellé szeretnék egy monitort, legfőképp játékra. PUBG, BF, Forza, Witcher 3 stb, szóval mindenevő vagyok. Az anyagi lehetőségek szűkösek, viszont nem szeretek grafikai kompromisszumokat kötni és szeretem ha "folyik" a grafika.
Az alábbi kettőt néztem ki:
Ettől azért tartok, mert nem tudom mennyire bírnám elviselni az 1080p után az fps csökkenést...
Ez meg ugye kisebb, és csak 1080p, most is az van, de nem freesync-es...
A másik dolog, a kártyámom 3 DP és 1 HDMI csati van, a HDMI-már le van foglalva egy TV-nek, tehát csak és kizárólag DP-s monitor jöhet szóba.
Kettő közül melyiket?
-
-
BogyóBP
addikt
válasz Mamuska #93597 üzenetére
geforce kártyával is használható a 75hz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest