Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
"70.000-ig a legjobb választás P2414H szerintem. Összeszerelés, anyaghasználat,panel, elektronika kiváló. A "háztól-házig" garanciával 3 évig kiszállással cserélik ha probléma adódna (nem maradhatsz hetekig monitor nélkül)."
Figyelembe véve a HEWLETT-PACKARD HP Z23i jelenlegi akciós, 58.900 forintos árát és a 3 év "helyszíni garanciát" is a Dell fent említett modellje ajánlott?
(Otthoni, "általános", és multimédiás - játék, home stúdió, munka, film - célokra.)
Egyáltalán mit lehet tudni erről a HP modellről? Milyen panellel szerelték? Van valakinek közelebbi tapasztalata vele?
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
"Van tapasztalat. AH-IPS. Mivel 23", inkább P2314H kategória (egy árban vannak). Állványfunciók, elektronika, gyorsaság nagyjából egy kategória. Az akcióst inkább úgy mondanám, hogy már nincs túlárazva. Én a design miatt DELL-t ajánlanám."
Köszönöm a választ! Örülök, hogy tapasztalatból beszélsz!
Olvasva a válaszodat felmerült bennem még néhány kérdés:
1. A "külcsínt" illetően van érdemi különbség a HP és a DELL említett modelljei között?
Mert bár nem hátrány az sem, ha az ember ilyen szempontból is elégedett a monitorával, viszont az eltérő ízlés miatt nagyon szubjektív tényezőről beszélünk. (Mert pl. amellett, hogy a DELL valóban szép, nekem az ominózus HP is tetszik. A nem kifejezetten elegáns, de masszív talapzatát kifejezetten szimpatikusnak találom.)
2. A gyakorlatban van különbség a HP "helyszíni garancia", és a DELL "háztól-házig" garancia között? Erre tudod, ill. tudja valaki a választ?
3. Mindezeken túl, kérlek, fejtsd ki kicsit bővebben, hogy milyen objektív szempontok alapján tartod jobbnak a DELL P2314H-t!?
Ugyanis elolvastam az ajánlót, visszaolvastam párszáz oldalt a topic-ban, és vitán felül áll, hogy bizonyos árkategóriában "sztenderd" ajánlat a P2x14H. A vonatkozó tesztek alapján valóban remek darab, de a HP-t is dícsérik.
Szóval megköszönöm, ha kicsit bővebben írsz arról, hogy a "belbecs" összehasonlítása alapján miért a DELL-t tartod jobb vételnek!
4. Az is érdekel, hogy az iiYAMA és a NEC palettáján létezik-e a fenti modelleknek reális alternatívája?
(Esetleg a Viewsonic, és EIZO is szóba jöhet, bár az általános árszínvonaluk alapján ezt kétlem.)Azért kérdezem mindezt, mert én magam konzervatív módon a "cipőt a cipőboltból" elvét vallom, és olyan gyártótól választanék, amely évtizedek óta híres az általa fejlesztett és készített monitorairól.
Valamint tudatos vásárlóként szeretem jól körüljárni a témát, figyelembe venni minden információt, és a pénzemért a számomra lehető legjobb döntést hozni.
Ezért hálásan megköszönök a fentiek kapcsán minden hozzáértő, és tapasztalatból fakadó, segítő szándékú hozzászólást előre is!
Üdv: Piftuka
-
Piftuka
veterán
Köszönöm a választ!
A DELL valóban tetszetős dizájnnal látta el a termékeit. Ez jellemzően mindig így volt.
Az komoly, hogy 100.000 forint alatt nem kapható jó minőségű Eizo, vagy NEC monitor? És mi a helyzet a Viewsonic és iiYAMA palettájával.
Egy "VM Pro 454" egykori, rendkívül elégedett tulajdonosaként utóbbi különösen jól cseng számomra, ha monitorokról van szó.
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Hosszú idő után szeretném lecserélni a Samsung P2070-es monitoromat.
Legalább 27 colosat szeretnék, és VA panellel szerelt változatot; az 50.000-100.000 forint közötti kategóriában, általános, multimédiás használatra, a lehető legjobb képminőséggel.
A kérdéseim:
1. Az iiYAMA XB2783HSU-B3 a legszimpatikusabb. A 24 colos változatáról sok jót írtatok itt; tudtommal a képminősége jó, és pozitívum a széles keretek között állítható talapzat, a PIVOT mód, valamint a 3 év jótállás...
--> De Full HD felbontáshoz nem túl nagy már ez a képméret?2. AOC Q3279VWF
--> Mi a trükk, hogy ennyire olcsó, pedig sokkal nagyobb a képátlója? Gyenge a (kép)minősége?3. Érdemes kalibráltatni?
4. Az Oázis Computer a tapasztalataitok alapján megbízható üzlet?
5. Milyen egyéb típust tudtok ajánlani a kínálatukból, és miért?
Köszönöm előre is!
Üdv: Piftuka
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
Teszek még egy elkeseredett kísérletet, hátha kapok segítséget...
Azt már eldöntöttem, hogy az Oázis Computer-ből szeretném megvásárolni. Brekk hozzászólását ezért különösen nagy köszönettel fogadom!
Tehát... hosszú idő után szeretném lecserélni a Samsung P2070-es monitoromat.
Legalább 27 colosat szeretnék, és VA panellel szerelt változatot; az 50.000-100.000 forint közötti kategóriában, általános, multimédiás használata (játék, Youtube videók megtekintése, internetezés, home stúdiózás) természetesen a lehető legjobb képminőséggel.
A kérdéseim:
1. Az iiYAMA XB2783HSU-B3 a legszimpatikusabb. A 24 colos változatáról sok jót írtatok itt; tudtommal a képminősége jó, és pozitívum a széles keretek között állítható talapzat, a PIVOT mód, valamint a 3 év jótállás...
--> De Full HD felbontáshoz nem túl nagy már ez a képméret?2. AOC Q3279VWF
--> Mi a trükk, hogy ennyire olcsó, pedig sokkal nagyobb a képátlója? Gyenge a (kép)minősége? Mozgásban katasztrofális? Rossz a betekintési szöge? stb.3. Érdemes kalibráltatni?
4. Milyen egyéb típust tudtok ajánlani a kínálatukból, és miért?
Köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz AxBattler #92823 üzenetére
Köszönöm a választ mindhármatoknak!
"Jó monitor mind a kettő, azt válaszd, amelyik neked szimpatikus!"
Az iiYAMA felé a nosztalgia is húz; sok évig egy szenzációs "VM Pro 454" használtam, mielőtt az említett Samsung-ot megvettem.
A kérdés, hogy az Oázis Comp kínálatából melyik VA panelesek jöhetnek szóba!?
-
Piftuka
veterán
Köszönöm a választ Neked is!
"Az AOCtól sem félnék, igazából nem egy rossz monitor. Fix a talpa, tudásra egy jó mindenes. Az IPS miatt még csak nem is nagyon lassú. Sztem jó vétel."
Elnézést kérek, de én a VA paneles modellt linkeltem be...
A lényeg, hogy gyanúsan olcsó volt ahhoz képest, hogy 32 colos, és WQHD...
- És mi a különbség a nála kétszer drágább AOC Q3277PQU - PRO LINE modellel?
Mennyiben más? Mennyiben jobb? És az iiYAMA-val összehasonlítva?
- Valamint az érdekel még, hogy egy 32 colos monitort WQHD felbontásban használva pl. böngészésre, hogyan kell elképzelnem a képet? Nem aprók a betűk a kijelzőn?
- A harmadik kérdésem pedig továbbra is az, hogy az iiYAMA-n kívül még melyik VA paneles monitort ajánlod?
-
Piftuka
veterán
"A linkelt Q3277PQU egy állandó modell, sztem az is lehet h ugyanazzal a panellal mint az említett olcsóbb tesó. "
De mennyiben más az említett olcsó modellhez képest? (Amely gyakran pixelhibás, és por jut a panel mögé, ahogyan említettétek...)
- Egyáltalán ez az AOC márka milyen minőséget képvisel? (Nemrég egy amerikai filmben láttam, hogy valami nagy állami vállalat központjában csupa AOC monitor üzemelt...)
"A linkelt Q3277PQU egy állandó modell, sztem az is lehet h ugyanazzal a panellal mint az említett olcsóbb tesó. Bár az nem matt volt hanem inkább fényes."
- És azt problémának tartod? Miért? (Tévéken ugyebár éppen a jobb képminőség miatt azt alkalmazzák.)
Vagy a tükröződés problémája miatt említed?
"Mekkora VA penels monitorról beszélünk?"
- 27 col és felette. Viszont, mivel az árat max. 100.000 forintban határoztam meg, így gondolom, ez erősen behatárolja a lehetőségeket.
Mondjuk, ha olyan szinten "Best best buy"-t tudsz mondani, valamivel 100.000 forint felett, amiért megéri, akkor hajlandó vagyok esetleg kicsit emelni a kereten.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz AxBattler #92881 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a tippeket!
Mindegyik klassz monitornak tűnik, de árban sajnos már közelebb vannak a 200.000 forinthoz, mint a 100.000-hez!
Annyi pénzből pedig már vehetnék 2 darab 27 colos iiYAMA monitort is, ami már nem akármilyen pluszt jelent "home stúdiózás", vagy szimulátor játék során...
-
Piftuka
veterán
"Nem tudom nem tettem egymás mellé, sztem semmiben, vagyis a tükröződésben igen, az nagy felületen főleg monitornál elég zavaró. Képminőséget nem javít, csak jobban néz ki."
A tévék kapcsán pár cikkben levezették ezt korrektül, hogy a fekete szintben, a kontrasztban mennyit jelent a fényes képernyő. (Nem véletlen, hogy a jobb készülékek esetében ott éppen a matt tűnt el szinte teljesen.)
Megmondom őszintén, hogy az iiYAMA felé húz a szívem. (A NEC örök kedvencem, de méretben, tudásban egy ilyen tőlük klasszisokkal drágább volna, sajnos!)
Nagy szerepe van ebben a korábbi, csodálatos, bámulatos, 19 colos iiYAMA VM Pro 454 monitoromnak. Gondolom ismered...
Ha a IIYAMA XB2783HSU-B3 megvásárolható volna nálatok 32 colos méretben, WQHD felbontású változatban, már nem is volna kérdéses, hogy mit veszek.
Létezik ilyen?
-
Piftuka
veterán
válasz AxBattler #93091 üzenetére
"Ha létezne, ugyanannyiba fájna, mint az általam ajánlott monitorok - csodák sajnos nincsenek."
Igazad van. Más kérdés, hogy az iiYAMA-ra nem sajnálnám a pénzt!
Egyébként sajnos nem létezik!
VA panellel szerelt változatban 3 ennél nagyobb modell van. Az egyik a "G-Master", játékosoknak szánt, ívelt képernyős modellje.
A másik kettő a PROLITE X3272UHS-B1, valamint a PROLITE X4071UHSU-B1.
Azonban sajnos ezek egyike sem kapta meg az állítható, forgatható állványt!
Pedig biztosan remek készülékek, ráadásul már 4K felbontásúak...
-
Piftuka
veterán
válasz AxBattler #93222 üzenetére
"A forgatható állvány a legkevesebb, azt tudsz rendelni üzletből is, 12-15k HUF körül már egész jókat kapni."
Úgy érted, hogy az iiYAMA forgalmaz a monitoraihoz állványt? Vagy más cég gyárt ilyeneket? Tudsz esetleg konkrét modellt ajánlani?
"A 40"-os azért elég nagy asztali használathoz, a 32"-ostól meg nem mindenhol voltak elájulva..."
Köszi az info-t!
Érdekes, hogy minőségben ekkora különbség van a 27 colos és a 32 colos modell között. Pedig elméletben ugyanazt az elektronikát használják, és ugyanazt a paneltípust is...
Jut eszembe még egy kérdés...
Bármelyiket is választom, szükséges új videokártyát is vásárolnom a jelenlegi "Sapphire Radeon Vapor-X HD5770" helyett?
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz AxBattler #93260 üzenetére
"15"-os CRT után a Samu 730BF magát a 21. századot jelentette."
Mondjuk számomra az iiYAMA Vision Master Pro 454 monitorom által nyújtott képi élményt eddig semmi nem tudta überelni!
A legjobb monitor volt, amit csak vásárolhattam akkor. (Leszámítva, a Nyunyu által is használt, 22 colos változatát, a "VM Pro 512"-est. )
A mai napig sajnálom, hogy elajándékoztam, és már nincsen a tulajdonomban!
Ideális "retro gamer" monitor volna...
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz snecy20 #93426 üzenetére
No, és munkára, internetezésre, stb. mennyire megfelelő egy ilyen készülék?
Csak mert lehet, hogy elcsábulok... Akkora, mintha egy 27 colos, 16.9-es monitorhoz hozzátoldanánk még az 1/3-át.
-
Piftuka
veterán
válasz snecy20 #93462 üzenetére
Köszi a választ!
Tehát csak akkor volna ideális a böngészéshez egy ilyen monitor, ha lehetne PIVOT módba is forgatni...
Akkor ez most mégis kimarad, mert nekem tényleg sok féle felhasználási területre kell a monitor, és már így is bosszantó, hogy a jelenlegi 19 colos "Samun" zoom-olgatnom kell a PH!-t, mert annyira kicsit a betűk 1600x900-ban, és a kép két széle egyáltalán nincsen kihasználva...
Szerk.: Egyébként Te mire cserélted le azt az UltraWide LG monitorodat?
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
Nézegetem, az Oázis Computer honlapját, továbbra is a VA paneles készülékek után kutatva, és felfigyeltem erre a két szépségre:
Ezekről mit érdemes tudni? Jók általános "mindenes" monitornak?
Vagy a viszonylag magas válaszidő miatt játékra alkalmatlanok? (Mondjuk az "Omen" elvileg "gamer" monitor...)
-
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #93468 üzenetére
Somebody, anybody? Pleaseeee!
Kérek szépen tapasztalati véleményeket, és segítséget ebben a kérdéskörben!
@Dear Brekk?
-
Piftuka
veterán
válasz turbokappa #93820 üzenetére
"TN az ajánlott, mondjuk nekem ips-ben jobban tetszik."
De ezek nem TN, hanem VA panellel szerelt monitorok!
És éppen azért linkeltem be a hivatkozásukat, mert elvileg ezeknél nem lehet probléma a VA panel "szaggatása", hiszen "gamer" monitorok, FreeSynch technológiával...
Vagy mégsem alkalmasak játékra?
-
Piftuka
veterán
válasz turbokappa #93852 üzenetére
Nem értelek...
A "SAMSUNG C27HG70QQU" és "AOC AGON AG322QC4" monitorokról kérdezek, erre bemásolod ide az egyik ACER monitorról készült videót...
-
Piftuka
veterán
Nézegetem, az Oázis Computer honlapját, továbbra is a VA paneles készülékek után kutatva, és felfigyeltem erre a két szépségre:
Ezekről mit érdemes tudni? Jók általános "mindenes" monitornak?
Vagy a viszonylag magas válaszidő miatt játékra alkalmatlanok? (Mondjuk az "Omen" elvileg "gamer" monitor...)
@Brekk, mi a véleményed?
-
Piftuka
veterán
válasz turbokappa #93867 üzenetére
Ne haragudj, de nem!
Az eredeti kérdésemet két konkrét típus kapcsán tettem fel.
Megjegyzem, még mindig nem kaptam választ arra, hogy az a két monitor alkalmas-e játékra.
-
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #92798 üzenetére
Nos, bizonyos okokból nem jött össze a vásárlás akkor, viszont legalább volt alkalmam a cimborámnál letesztelni alaposabban az iiYAMA XB2783HSU-B3 monitort.
Valóban nagyon klassz készülék4
Ezen kívül a munkahelyemen néztem még meg egy 28 colos, 4K-s, DELL gyártmányú, IPS paneles, felső-középkategóriás típust.
Az is nagyon tetszett...
De mindent összevetve kezdem azt érezni, hogy a 27-28 colos méret kicsi lenne nekem itthonra.
Ezért a 32 col, és afeletti képátlóval rendelkező monitorokat is "fókuszba" vettem. Youtube videókat néztem az egyes típusokról, és teszteket olvastam...
A továbblépéshez viszont a segítségeteket kérem!
- Az első kérdésem az, hogy általánosságban a 40-42 col körüli monitor méret "túl nagy" otthonra, íróasztalra, "átlagos" távolságból nézve?
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #98393 üzenetére
Ebben tudtok segíteni?
- A 40-42 col körüli monitor méret "túl nagy" otthonra, íróasztalra, "átlagos" távolságból nézve?
Most jövök a Media Markt-ból, és néztem egy kiállított 32 colos, ívelt Samsung monitort... Egyszerűen még az is kicsinek tűnt abból a távolságból, ahonnan itthon nézem.
Jó, tudom... ott nagy a tér, mellette sok másik monitor... becsapós; nem ugyanaz, mint a szobámban, "egymagában", az íróasztalomon...
De tényleg érdekel a véleményetek!
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz OgreImre #98467 üzenetére
Nézegettem én is ezt a Philips monitort, ám sajnos nem rendelkezik állítható állvánnyal.
Az pedig számomra fontos.
Bár nem tudom, hogy a ~40-42 colos méretű monitorok között van-e egyáltalán olyan, amelyik nem fix talpas, hanem mobil, ráadásul PIVOT módra is képes...
-
-
Piftuka
veterán
válasz Frawly #98504 üzenetére
"Attól is függ, hogy „átlagos” távolságon pontosan mit értesz,[..]"
Az íróasztalomon, a szokásos pozícióban és távolságban ülve ~70-80 cm-re van a szememtől a képernyő közepe.
" meg milyen tartalmakat szoktál rajta nézni, ha pl. sok ablak van megnyitva egymás mellett, sok oldal, táblázat, stb., akkor arra jobb a minél nagyobb képátló, de ha csak film, játék, egész képernyős böngészés, arra már overkill, meg nem tudod túl közelről áttekinteni egyben."
Hát ugye említettem, hogy általános, multimédiás célra keresek monitort.
Az egyetlen speciális feladat a stúdió program, ahol jól jön a sávok, illetve szerkesztő ablakok egymás mellé pakolása.
Csak tényleg nem tudom eldönteni, hogy elegendő-e a 32 colos képátló, vagy mindenképpen 40 col felettiben gondolkodjak!?
Még az is megfordult a fejemben, hogy veszek egy 42-50 col körüli alsó-közép kategóriás, nem gagyi tévét...
-
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #98582 üzenetére
Nos, rendben... ha a válaszok, illetve a lehetőségek (hiánya) miatt eltekintek a ~40-43 colos mérettől, és marad a 32 colos képátló...
Általános kérdés:
- WQHD vs. 4K felbontás?
--> Melyiknek milyen előnye, illetve hátránya van az említett felhasználási területen?"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz Motion_Blur #98704 üzenetére
Nagyon köszönöm az újabb info-t Nektek!
"Windowsban 150%-ra kell állítani a betűméretet hogy el tudd olvasni a szöveget."
És mi a helyzet 32 colon a WQHD felbontással? Annál nem kell a betűméreten állítani?
Illetve azért mondod, hogy ehhez a 27 colos való, mert 32 colon látni a képpontokat?
"Nagyjából ennyi a hátránya + persze játék alatt zabálj a videokártyát."
Ugye ez csak akkor igaz, amikor 4K felbontásban futtatja az ember az adott játékot? Full HD felbontáson, és az alatt, ugye nem?
-
Piftuka
veterán
válasz laychi #98721 üzenetére
"32" 4K-n kijelzőn tudsz FHD-n játszani és nem eszi a kártyát,csak annyira,mint natív FHD-n. Viszont nem hiszem,hogy szép lesz akkora képméreten az 1080p felbontás. 27"-on sem szép."
Pontosan milyen jelenségre gondolsz, a "nem szép" alatt?
Pixeles lesz a kép? Alapvetően az számomra nem probléma.
Retro számítástechnika rajongóként egyébként is a régebbi játékokat preferálom. Így Full HD felbontásban még eddig nem is futtattam egyetlen játékot sem.
Igaz, a monitorom azt nem is tudja.
Ilyen készülékem van: Samsung P2070 Series Business Monitor
"Mi a jelenlegi 19"-os monitorod képaránya és felbontása?"
Ez egy 16:9-es képaránnyal rendelkező monitor, és a Windows 7 alatt a natív, 1600:900-as felbontásban használom. Számomra nem extrém kicsik a betűk így, de azért "Közepes ikonok"-at használok a Windows asztalon.
Van játék is, ami tud a natív felbontásban futni (pl. Witcher), de például a FIFA2005-öt csak 1024x768 pixeles felbontásban, 4:3 képarányban tudom futtatni. (Mert az a maximum.)
És ebben a felbontásban az 55 colos SONY W809C tévémen sem zavart, hogy látom a képpontokat.
Vagy éppen múlt hétvégén nosztalgiából a LucasArts féle "DIG"-et futtattam. Az pedig talán 640x480-as felbontást adott. Pixeles... nyilván az, de engem nem zavart.
Summa summarum:
Fentiek tükrében jó lehet a 4K-s, 32 colos monitor is számomra, alacsonyabb felbontáson játsszva?
-
Piftuka
veterán
válasz laychi #98737 üzenetére
Az a helyzet, hogy ha 4K a monitor, akkor ott a lehetőség, hogy 4K BD filmet is natív felbontásban nézzek rajta.
Illetve home stúdiózás esetén jelentős "extra helyet" tudna biztosítani a natív 4K felbontás.
Egymás mellé pakolhatnék komplett sávokat, vagy egyik oldalra sávokat, a másik oldalra az effekteket és kezelő paneleket.
Ebben mindenképpen több lehetőséget nyújtana, mint a Full HD, vagy akár a WQHD, nemde?
(És úgyis fejleszteni szeretném a számítógépemet, így nem kizárt, hogy hamarosan akár játékokat is tudok 4K felbontásban is futtatni.)
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz AxBattler #98743 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, Mindnyájatoknak!
Az a helyzet, hogy nem tudom, hol tudnék kipróbálni egymás mellett egy 32 colos WQHD és egy 4K monitort.
Tudom, Budapesten sok üzletben lehetséges, és az "Oázis"-ban is van lehetőség ilyenre, de itt nálunk a Media Markt-ban csak LG és Samsung modellek közül van pár olcsóbb, és kisebb.
Egyébként esetemben a választási lehetőséget leszűkíti, hogy mindenképpen sík paneles, dönthető, állítható magasságú, "PIVOT-képes" monitort szeretnék, és a pixelgarancia és kalibrálás miatt mindenképpen az Oázis Computer-ből...
-
Piftuka
veterán
válasz OgreImre #98747 üzenetére
Neked is köszönöm!
A "gamer" LG nem szimpatikus, és csak 8 bites a panelja.
A BENQ-t viszont én is nézegettem; valóban klassz darabnak tűnik.
Ám a gyártó honlapjáról nem derült ki egyértelműen, hogy valódi 10 bites panelt kapott, vagy "csak" 8 bit (+ FRC)!?
Meg tudod mondani, kérlek?
-
Piftuka
veterán
válasz laychi #98748 üzenetére
Köszi, a melóhelyen valószínűleg ki tudok próbálni egy "über" 28 colos 4K DELL monitort...
Megnézem "Full HD", "WQHD" és "4K" felbontásban is; Windows és böngésző (és pár program) alatt.
Tudsz tanácsot adni kérlek, hogy mire érdemes figyelnem?
Úgy értem, hogy ezen a ~27 col látható felületen a WQHD hogyan aránylik a tervezett 32 coloshoz ugyanabban a felbontásban? 4K vs. 4K esetében szintén ez a kérdés.
-
Piftuka
veterán
válasz laychi #98771 üzenetére
Köszi az újabb info-kat, és tippeket!
"A 28"-al az a baj,hogy nem 32",mint amit te szeretnél venni."
Nyilván nem. Án jelenleg ennél jobb megoldás nem jut eszembe, és nem is elérhető sajnos számomra.
De gondoltam, ha a 28 colon esetleg nem érzem kicsinek a 4K felbontást, akkor 32 colon sem fogom annak érezni.
Ilyen szempontból tehát jó lehet a teszt.
(És "vica versa" a Full HD felbontás "felmérésére" is...)
"Mivel a natív felbontása 4K,így 4k,ill FHD felbontást tudsz nézni rajta reálisan,wqhd elmosott lesz valószínűleg"
Akkor ha jól értem...
- Egy 4K monitor, Full HD vagy 4K felbontásban néz ki jól
- A WQHD pedig WQHD felbontásban?
"Legjobb lenne,ha az általad használt progikkal tudnád kipróbálni. Esetleg vidd a géped és kösd rá."
Sajnos ez nem opció! Az otthoni gépemet nem hozhatom be a munkahelyemre.
Azért majd Windows-zal, böngészővel, MS Office alkalmazásokkal, és pár munkahelyi applikációval letesztelem.
"Előző kérdésedre (#98762) Piftuka ,hogy 10bit vagy 8bit +rfc itt utána tudsz nézni.
[Displayspecifications]"Óh, baxxus!
Látod, erre nem is gondoltam. Pedig televíziók miatt (én ahhoz értek) gyakran használom én is...
-
Piftuka
veterán
válasz laychi #98791 üzenetére
Köszi a megerősítést! Én is így értettem.
És most egyszerre tudok több info-t, és bizonytalanodtam el még jobban, hogy melyik monitor volna a megfelelő számomra.
- A 32 col, WQHD monitort a natív felbontásában tudom használni, a játékok esetében kérdéses (hiszen az már erősen függ a hardvertől is).
- Egy 32 colos Full HD monitor viszont már "pixelesebb" képet ad a natív felbontásában.
- A 32 colos, 4K monitor esetében pedig azon tanakodhatok mindig, hogy vajon tönkreteszi-e a szememet, ha a natív felbontásában használom...
Dilemma, dilemma, dilemma...
-
Piftuka
veterán
válasz Piftuka #98810 üzenetére
Egyébként ezzel a készülékkel "szemezek" nagyon egy ideje:
- Valódi 10 bites panel, széles színskála, állítható talapzat... és video tesztekben úgy láttam, hogy nagy általánosságban kifogástalanul homogén a panelja.
- Bár sokan ágálnak a Samsung ellen, és a QLED technológiát is körberöhögik, én beleszerettem az ilyen televízió készülékeikbe.A 8-as és 9-es sorozat tagjai pazar televíziók.
A nagy kérdés persze az, hogy ez a 8-as szériába tartozó QLED monitor mennyiben vethető össze az általam jól ismert 8-as szériába tartozó QLED televízióval? (Panel és elektronika szempontjából...)
Ezt tudjátok? Esetleg ismeri/használja már valaki innen a fórumról?
[ Szerkesztve ]
-
-
Piftuka
veterán
válasz laychi #98791 üzenetére
No, megvolt az irodai teszt.
Rosszul emkékeztem, mert nem 28, hanem "csak" 27 colos a monitor; mégpedig ilyen: DELL 27U18Q
Alaposan megnéztem az általam leggyakrabban használt fórumokkal, internetes oldalakkal, valamint fájlböngészővel, MS Excel és Notepad++ programokkal.
Ahogyan várható volt, a WQHD felbontásban nem volt annyira szép a kép, a karakterek, mint 4K felbontásban.
- Viszont fontos megjegyezni, hogy így is... mind Full HD, mind WQHD, mind 4K felbontásban jobb képet adott, mint a jelenlegi kis 19 colos monitorom, a használt 1600x900-as felbontásban.
- A 4K Windows alatt alapból valóban kicsi karaktereket eredményezett volna, de a Windows10 automatikusan 150%-ra skálázott, és a betűméretek még így is egy hajszálnyival nagyobbak voltak, mint az én monitoromon, amit most látok!
Mindhárom fent említett felbontásban kiválóan tudtam olvasni mindent, és messzebbről, mint ahogyan a saját monitoromat "sasolom".
Mindezek függvényében azt gondolom, hogy ha 27 colos készüléken nem jelentett problémát a szövegek, karakterek láthatósága, olvashatósága 4K felbontás alatt, akkor a 32 colos monitoron egy fokkal mindez még jobb lesz, hiszen kicsivel eleve nagyobbak a képpontjai.
Summa summarum: az ominózus, alaposabb "irodai" teszt alapján azt gondolom, otthonra is megfelelő lesz nekem a 4K felbontású monitor.
-Már csak az a kérdés, hogy melyik típust vegyem meg!?
10 bites panellal, állítható talapzattal, VA panellal az alábbiakat találtam:
1. Melyikről mi a véleményetek?
2. Van más alternatíva, amit javasoltok a max. ~150.000 forint körüli ársávban? (4K, állítható talp, PIVOT alapfeltételek.)
A felhasználás, továbbra is általános multimédia: böngészés, munka, home stúdió, játék, youtube, film.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz AxBattler #98884 üzenetére
Köszönöm a választ!
- Mi a probléma a QLED-del? Éppen azt ecseteltem fentebb mennyire rajongok a 8-as, és 9-es QLED televízió készülékeikért.
Vagy ez a monitor nem éri el képminőségben a 8xx tévé szintjét?
- Az AOC-ról sok jót olvastam, kedvelem az AMVA panelt, és árban is az a legkorrektebb. Egyedül a panelek bevilágításában tapasztalható nagy szórást emelték ki negatívumként.
- A Philips-et pedig (a tévék révén) ismerem; a monitorukról nem tudok sokat. Negatívum a hazai szervizháttér.
- A BENQ-t én is néztem, de sajnos csak 8 bites a panelja, és nem állítható, nem PIVOT-os a talapzata.
Tőlük esetleg létezik másik, ajánlott modell, hasonló tulajdonságokkal, de ilyen talapzattal?
-
Piftuka
veterán
válasz viperabácsi #98892 üzenetére
Nagyon klasszul, érthető módon magyarázza el a lényeget!
Ritka az ilyen; tényleg le a kalappal előtte!
-
Piftuka
veterán
válasz OgreImre #98910 üzenetére
Köszönöm a tippet!
(Azt hittem, Neked "BENQ PD3200Q" modell van, azért ajánlottad korábban...)
Mesélnél kérlek, erről a "BENQ EW3270U" készülékről?
Az a helyzet, hogy a talapzatát (és a tervezett keretemnél valamelyest magasabb árát) leszámítva nagyon szimpatikus.
Elegáns, kellően konszolidált, de modern a megjelenése.
És a tulajdonságai nagyon hasznosak, és praktikusak. Úgy látom, hogy azokat illetően ideális "mindenes" monitornak tűnik.
Ez is tudja a "PIP" funkciót, illetve osztható a képe két "asztalra"?
Milyen a kontraszt? Milyen a panel homogenitása? Milyen a fényerő a gyakorlatban? stb.
Köszönöm előre is!
-
Piftuka
veterán
válasz AxBattler #98918 üzenetére
"Eddig csak pozitív véleményeket olvastam az EW3270U-ról: ha elég a 60Hz a játékhoz, akkor simán vehető."
Köszi az info-t! Maximum 60 FPS bőven megfelelő nekem.
"Ha az állvány nem tetszik, akkor 10k HUF körül utólag tudsz akármilyen asztali / fali rögzítést venni, nekem ez lenne az utolsó visszatartó tényező..."
Egyelőre az ára (alapár + pixelgarancia + kalibrálás + állvány) nagyobb visszatartó erő sajnos! Azzal együtt a 200.000 forint sokkal közelebb van, mint a kitűzött ~150.000 forint.
Azt még hadd kérdezzem meg, hogy a korábban általam belinkelt három monitor közül melyik tudja a "Freesync"-et?
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Exodius #98928 üzenetére
"Az iiyama milyen minőség? Nem sokat hallottam róluk."
Ugyanis anno a CRT monitoraikkal lettek világhírűek. Sikerült néhány olyan darabot alkotniuk, ami a piacon a legjobb volt.
Olvasva a hozzászólásodat, én is kapásból az iiYAMA ProLite XB2783HSU-3 készüléket ajánlottam volna.
És ajánlom is.
A cimborám ilyet vett, ezért volt alkalmam alaposan letesztelni nála. Pazar készülék szinte minden szempontból.
Az ő példánya csaknem kifogástalan homogenitással rendelkezik, mélyek a feketéi, jó a kontrasztja, és a panel képességeihez mérten szép a színpalettája is.
Nem volt problémám a betekintési szögeivel, ha pedig ~1,5 méterről nézed a monitorodat, akkor neked aztán pláne nem lesz.
Az állítható, forgatható, PIVOT módba is rendezhető talapzata pedig "hab a tortán".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rendőrségi feljelentés
- Logitech Z906
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Java programozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- LG Ultragear 32GP850-B Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest