Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz petata #54400 üzenetére
Ha annyiért kapsz egy 2314H vagy 2312HM-et akkor minden további nélkül.
Amúgy minek, mikor újat is veszel +2-4k-ért?LG 23MP65HQ-P
ASUS VX229Hha egy 10-essel megdobod ami azért annyira nem sok akkor ott az ACER S236HLtmjj
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
-
petata
őstag
válasz jim bcs #54401 üzenetére
Köszi, de egyrészt egyáltalán nem ragaszkodok az újhoz, másrészt van egy olyan érzésem, hogy ezek azért nem az igényes kivitelezés netovábbjai. Sajnos vagy nem sajnos, volt már U2311H-m, valami hasonlóan jó és masszív cucc kellene.
(#54402) Isual: Ezek szerint nem sokat változott a helyzet az utóbbi 1-2 évben.
[ Szerkesztve ]
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
Richvargas
tag
válasz intuicio #54312 üzenetére
PRAD: Hands on Dell U2715H
Szívesen látnék egy hazai tesztet! -
liquivent
csendes tag
Mindenkinek nagyon köszönöm a tanácsokat, ötleteket, a segítséget.
Legfőképp blaca83 -nak!
Ma boldog tulajdonosa lettem egy DELL U2715H monitornak.
Igaz kicsit magasabb kategória, mint amire első körben gondoltam, de megérte több pénzt adni érte.
Gyönyörű képe van, nagyon jó kis monitornak tűnik, igaz ugyan sokat nem tudtam még tesztelni, de ha lesz tapasztalatom vele kapcsolatban, akkor az megosztom, hogy együtt okosodjunk. -
liquivent
csendes tag
DELL U2715H szemléltető videó
-
-
dragonfx
veterán
-
Frenky89
addikt
válasz Richvargas #54407 üzenetére
Én meg egy 2713HM-el való összevetést.
-
Brekk
addikt
válasz Richvargas #54407 üzenetére
Mi már írtunk róla pár napja. Nagyon jó lett a monitor, és gyönyörű szép.
[ Szerkesztve ]
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Khaal
őstag
Jól bevált 20" P-MVA (FuSi S20-1W) monitoromat szeretném lecserélni egy nagyobb darabra.
Elvárások:
1920x1080 felbontás (mivel nagyrészt sorozatokat és filmeket néznék)
24" vagy nagyobb méret
Legalább 2 digitális bemenet (a legjobb az lenne, ha az egyik displayport)
Matt panelA használat kb úgy alakul hogy idő 2/3-a filmezés/sorozatok, a maradék idő pedig fele-fele arányban játék és netezés/irodai felhasználás.
Pénzügyileg 60-70 ezer körül szánnék rá, de hajlandó vagyok egy kicsit többet is költeni egy jobb minőségű darabért.
A jó kontraszt, természetes színek fontosak, semmiképpen se adnám a jelenlegi monitor alá ezen a téren. A betekintési szögek is fontosak, mert sokszor a kanapéról nézem, nem pont szemből. A válaszidő nem igazán mozgat, a mostani is overdrive mentes, 8ms g2g, de ez sose zavart, nem vagyok hc gamer.
Mindezek alapján a P2414H-ra gondoltam, de nem tudom hogy a 60-80 ezer körüli 26"-os Philips,LG...stb monitorok is megütnék-e esetleg az általam elvárt szintet.
-
Brekk
addikt
válasz Frenky89 #54419 üzenetére
Gondolom azt sejtjük, hogy egy sRGB WQHD monitornál nagy innovációt nem tudnak felmutatni a mérnökök, de hozza az elvárható tudást, a nagy újítás, hogy az összes ma elvárható korszerű bemenettel rendelkezik, és hogy sztem baromi jól néz ki.
A vékony kávás monitoroknak egyedül a bevilágítás szokott gyenge pont lenni, de ez már egész vállalható, az U2415-nél is alig van jelen, szóval sztem eléggé ajánlott monitor.
Ettől függetlenül az U2713Hm továbbra is vásárlásra ajánlott monitor, főleg akinek az tetszik jobban.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
szabog4
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Az ASUS VS248H az IPS paneles?Választ előre is köszönöm!
Ezt néztem:
http://hardverapro.hu/apro/asus_vs248hHUN_Thorpedo
-
szabog4
aktív tag
válasz bebe159 #54425 üzenetére
Köszönöm szépen!
Találtam két másik sokkalta jobbat.
http://hardverapro.hu/apro/lg_25um65_25_219_ips_monitor
Megéri az ilyet megvenni vagy ez afféle parasztvakítás, mert valami más sokkal gyengébb benne?
Részemről hasznos lenne ez a szélesség így megspórolnék 1 másik monitort. Fontos lenne a színhelyesség! HDMI részemről részlet kérdés, nem fáj, hogy nincs.Jelenleg egy ilyenem van (ez menne öcsémnek).
Flatron IPS231Meg néztem egy ilyet is.
http://hardverapro.hu/apro/samsung_s27d390h_27_led_monitorElvileg ez ips viszont nem olyan széles ellenben nagyobb.
Tanácstalan vagyok. Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, de csak méretben így első ránézésre.
Tanácsokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
HUN_Thorpedo
-
nagyúr
Sziasztok!
Nagyon úgy néz ki, hogy monitort kell vennem. Egy jó ideje a színek vacakolnak, ha a monitor kábelt megmozgatom. Haldoklik egy kicsit, néha már váltogatja is a színt. Szóval egy monitort kellene vennem.
22-24 col között nézegetek, full hd felbontással. Egy HannsG HW246HBB típusút néztem ki magamnak. Szerintetek milyen ez a monitor?
Max 40-em van rá, többet nem adok egy monitorét egyelőre mert nincs rá keretem több. Így is necces hogy belefér. Szóval jó lesz? Vagy más típust nézzek? Ja és hdmi-s is legyen, ha már van a kártyán olyan kimenet."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
-
old_artist
addikt
-
nagyúr
válasz old_artist #54432 üzenetére
Köszönöm! Nézegetem őket!
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Cobra1111
csendes tag
Sziasztok!
Monitorváltáson dolgozok már egy jó ideje, olvasgatom is ezt a fórumot és nézegetek is monitorokat.
Azonban nem tudok dűllőre jutni hogy milyen monitor legyen a kiválasztott. Odáig már eljutottam hogy kb 75 ezret szánnék rá (kalibrálással együtt) és hogy IPS paneles lesz, mivel nem vagyok nagy gamer és nem multizok annyit, ezért nincs is nagyon szükségem 60Hz-nél nagyobbra. Főleg netezek és játszok a gépen, néha tanulok, filmet nézek. A "versenyzőket" már leszűkítettem 8főre, 4db drágább árkategóriájú dell és 4db olcsóbb lg monitorra. Azonban nem tudom hogy mivel tudnak többet a dellek mint az lg-k.
Erről a monitorról váltanék: [link]
Azért nehéz a döntés mert szerintem ehhez a monitorhoz képest mindegyik nagy előrelépés (ha nem akkor javítsatok ki ) és ha nincs olyan nagy különbség a dell monitorok és az lg-k között akkor nem adnék ki +20-30 ezret a dellekért.
Dell monitorok:
[link]
[link]
[link]
[link]
LG-k:
[link]
[link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
Hexaa
aktív tag
válasz Cobra1111 #54437 üzenetére
A DELL monitorok mellett szól; anyaghasználat, összeszereltség, stabilabb állvány több funkcióval, komolyabb elektronika, kiszállásos garancia. Összességében nem mondanám, hogy megéri a 20-30e felárat, de ha engedi pénztárcád és hosszútávra veszel monitort akkor érdemes kifizetni a minőséget (DELL).
Nálam a sorrend a linkeltek közül (ha a monitorok árát nem vesszük figyelembe): U2412M (PWM mentes is elérhető,16:10-es), P2414H, U2414H, S2415. LG monitoroknál elég ha a képekre keresel mert ott inkább csak külsőre találsz különbséget. Egyébként ár/teljesítmény arányait nézve az LG-t nem sok gyártó tudja lenyomni.http://www.monitorguru.hu/
-
nagyúr
válasz #75128832 #54439 üzenetére
Igen. Ha megmozdítom a kábelt ugyan úgy cikáznak a színek.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
reelc
veterán
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek.
Egy 17"-os 8 éves hagyományos, CRT monitort szeretnék leváltani. Napi használatra lenne, játékra, filmnézésre, böngészésre, stb. - általános felhasználásra. Íróasztalon lenne, szóval elég közel lenne hozzám.
Ezekhez a (nekem) újabb monitorokhoz nem értek, 1024x768-ban töltöttem az éveim nagy részét.
Sok régebbi játékot szeretek (nézegetem az 1. hsz-ben linkelt játékos adatbázist), és ezek nyilván nem ismerik a FullHD felbontást, jó esetben a WS-t már igen.
Nem tudom érdemes-e FullHD-t vennem, vagy köztes megoldásként 1600x900 (HD+), vagy 1366x768 nagyon alap kijelzőt?Amiket eddig kinéztem (nem feltétlenül innen venném, csak a szemléltetés kedvéért):
LG 22MP55HQ-P 21,5" IPS LED Monitor árban ez a plafon.
Asus VS207DE 19,5" LED Monitor 1600x900 (HD+) esetén.
A leírásában szerepel: A képarány-szabályozási funkcióval kiválasztható az előnyben részesített – Full HD vagy 4:3 – megjelenítési mód az adatvesztés vagy képtorzítás nélküli, élethű játékokhoz vagy filmnézéshez.Ezt hogy éri el? Látott már ilyet valaki? Úgy láttam az ASUSok leírásában szerepel - a hazai hivatalos oldalon is.
A legalapabb amit néztem: LG 19M35A-B 18,5" LED Monitor.Esetleg más alternatívák? Később sem akarok több pénzt szánni monitorra. Más alkatrészeket is vennem kell, a keret véges.
Tudom, minden érv az IPS mellett szól (mert IPS, a csatlakozók, stb.), de nem tudom, nekem ez lenne-e az ideális?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
zarew
senior tag
Sziasztok!
Lecserélném a 9 éves 19" Benq alap monitoromat nagyobbra. De minél többet olvasok a témában annál bizonytalanabb leszek.Ez ügye egy 4:3 monitor.Ha nagyobbat akarok magasságban is legalább 27 est kell vennem. HD felbontásút mert a tv- m is az és akkor egyszerre mehetne a tv-n film miközben én netezek. A hd felbontás nem lesz nagyon pixeles a 27 es monitoron? Mert ha a tv re teszem a windowst,hát én nem szeretnék rajta netezni,cikkeket olvasgatni az biztos!Játszani is csak távolról. Igaz az 32"os. Azt sem értem,miért van annyi új,24-27-es monitor eladó.Mire jönnek rá a boldog tulajok,mi a bibi. Azt meg végképp nem értem,hogy miért az új ára alatt 10-20% al árulják a használt monitorokat??? Mikor az áfa 27- azt én miért fizessem meg egy használtra. De persze értem én, ha megveszik...
Netezésre ,játékra,filmnézésre kellene. Nem vagyok vájtszemű nem kell profi munka monitor. Max 50-60 at szánnék rá. Lehet használt is. -
dabadab
titán
"Ha nagyobbat akarok magasságban is legalább 27 est kell vennem."
Igazabol mar a 16:10-es 24"-esek is magasabbak nala (mondjuk en 5:4-es (1280x1024) monitorral szamoltam, mivel a Benq szerintem CRT-t nem gyartott, az LCD-bol meg ilyen meretben nem volt 4:3-as).
"HD felbontásút mert a tv- m is az és akkor egyszerre mehetne a tv-n film miközben én netezek."
A kettonek sok koze nincs egymashoz. Siman lehet kulonbozo felbontasu kijelzoket hasznalni egyszerre, raadasul a HD TV-k digitalis bemeneten tipikusan nem is fogadnak nativ felbontasu kepet, csak fullHD (meg 720p) felbontast, szoval a TV felbontasa egyaltalan nem korlatozo tenyezo.
"Azt sem értem,miért van annyi új,24-27-es monitor eladó.Mire jönnek rá a boldog tulajok,mi a bibi. Azt meg végképp nem értem,hogy miért az új ára alatt 10-20% al árulják a használt monitorokat??? Mikor az áfa 27- azt én miért fizessem meg egy használtra."
Szerintem olvasd el ezt ujra: ebbol egy nem tul jovedelmezo, nem tul legalis, de mukodo biznisz rajzolodik ki
En a helyedben 24"-es fullHD vagy 1920x1200-as (bar ez utobbiak mar csak hasznaltan fernek bele a keretedbe) monitort neznek.
DRM is theft
-
Faaaguuu
csendes tag
Sziasztok!
PWM mentes, illetve Flicker free monitort szeretnék venni lehetőség szerin 23-as méretben, olyat, amely tudásban megfelel az asus pb248Q-nak esetleg a pb238q ezt tudja?
Illetve ár érték arányban van e hasonló vagy jobb vétel?
Ha mégis a nagyobb asus pb248Q kategóriában gondolkodnék, akkor itt van –e jobb vétel? -
zarew
senior tag
válasz dabadab #54447 üzenetére
Köszönöm!Értem tehát nem a képminőséggel van gond. És a garancia biztosan egy cégnévre szól. Hát erre valóban nem gondoltam volna. Igen az a szomorú,hogy itt tartunk már . Természetesen nekem is sokat jelent 5-10000 ft sajnos.
Lehet várok még és egy tényleg használt 27"-est veszek.
És mindenben igazad van ami a monitoromat illeti. De a konfigurátorban ráraktam a 19 esemet a 24 es nem tűnt annyival nagyobbnak,hogy 60 k -t adjak érte.
De most már azt az összehasonlító oldalt sem találom. -
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Egy monitort keresek a vékonykávás LG IPS277L IPS paneles monitorom mellé.
Alapvetően fejlesztésre, böngészésre és játékra.
Fontos lenne, hogy hasonló (vagy jobb) paneles LG legyen, 27"-es, szintén vékony kávával. A g2g 5ms elég, nem kell jobb.
(Néztem a 4K-s és 2560-as monitorokat, van értelmük most, megérik most a plusz pénzt vagy majd egy év múlva? A videókártya bírja, az nem gond.)
Ezt néztem: LG 27MP75HM-P [link]
Köszi!
T.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest