Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
intuicio
aktív tag
Üdv.
Szokásos kérdés a Nagy Tisztelt hozzáértőktől:
Milyen FullHD, ?LED? monitort ajánlotok.Lecserélném az évekig nyúzott Samsung 223BW
Amire használnám: netezés, Games, nagyon ritkán film (azt inkább TV-n teszem)Gép amivel hajtanám
Részletes a profilomban
ASUS Strix GTX970 OCTehát mindenképp jó lenne rajta a HDMI csatlakozás.
24" érdekelne, nagyobb sajnos nem jó, mert a számítógép asztalon nem fér el.Márka mindegy, bízom bennetek
örök hálám üldözzön mindenkit aki segít -
intuicio
aktív tag
-
-
intuicio
aktív tag
-
intuicio
aktív tag
Francbaaaaaaaa
Kinéztem egy moncsicsit....
DELL S2715HEgy ilyen kaliberű moncsira miért nem tudnak rádobni egy DisplayPortot?
Amúgy van valamiféle különbség? (nem külalakra gondolok)
HDMI vs. DisplayPort
? -
intuicio
aktív tag
-
intuicio
aktív tag
Acer K272HUL
és ő mint 1440p?
120K -
intuicio
aktív tag
Minden napra egy új kérdésem lenne szakik
Samsung S27A850D
Megérné?
Panel típusa: PLS
Maximális felbontás: 2560x1440 pixel
Milyen ez a PLS? Nem nagyon találok róla infót. -
intuicio
aktív tag
-
intuicio
aktív tag
válasz Vaszil76 #53862 üzenetére
Hali.
Nekem őt ajánlották: (1440p)
Acer B296CL
vagy
Acer B276HUL -
intuicio
aktív tag
válasz D-LAN|FuRioN #53975 üzenetére
HáHá Furi
Ezt a típust akartad "rám erőltetni" magonAzóta sem tudtam eldönteni, milyen moncsit vegyek De erősen hajlok a :
ASUS PB278QRTudod az a 2col
[ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
válasz Montesantos #54183 üzenetére
Miért is lenne kevés? A mostani játékokat min. 30fps-el kihajtja.
TEST
Egyedül a Crysis ami leülteti kicsit, de annak paks is kevés lenne SLi-be kötve -
intuicio
aktív tag
válasz Montesantos #54188 üzenetére
Sajnos nincs 4K monitorom, bár pont azt vennék, de kicsit elbizonytalanítottál. Én mindenképp 27" akartam, de abban a FullHD-t nem tanácsolták, ezért tereltek el a 4K irányba, és mivel nekem is egy Asus 970 strix-em van ,bátorkodtam 1440p nézegetni. Leginkább teszteket nézegettem, és láthatóan bírják a játékok+VGA a 1440p felbontást. Ezért bátorkodtam "beleszólni"
Kár hogy nincs olyan lehetőség boltokba, hogy pont az ilyen "kérdést" tudnák megmutatni, mert ha minden szépen futna, egyből venném meg. De így nem akarnék belenyúlni egy 160k költségbe, ezért csak a tesztekbe,és az fps számokat figyelem. -
intuicio
aktív tag
" A Dell új, U2713HM jelzéssel ellátott UltraSharp kijelzője már a Full HD-t leváltó slágerfelbontást pedzegeti, noha ez egy kényszerű lépés is egyben. 24" fölött az 1920x1080 vagy 1920x1200 pixel már nem az igazi, így nem csoda, hogy a 27"-es U2713HM esetében a gyártó inkább a WQHD, azaz 2560x1440 pixeles felbontás mellett voksolt. Ezzel a lépéssel 27"-en a pixelméretet 0,23 mm-re redukálták, ami mérföldekkel jobb képet ad, mintha ugyanekkora képátlón Full HD-t jelenítenének meg, ami nagyjából 0,31 mm-es pixelméretet jelentene. Összehasonlításul megemlítenénk, hogy 24"-en 1920x1200 pixel 0,27 mm-es pixelméretet eredményez, tehát a WQHD alkalmazása rendkívül ésszerű a 27"-es kijelzők esetében.
Mégsem ennyire egyértelmű a WQHD alkalmazása, hiszen amit nyerünk a képminőségen, azt könnyen elveszíthetjük a teljesítményen: a több mint egymillió plusz képpont megjelenítése nem kis terhet ró a grafikus vezérlőre. Ha nincs csúcskategóriás (és/vagy több párhuzamosan üzemelő) VGA-nk, de szeretünk a játékokban mindent a maximumra kapcsolni, akkor jobban járunk, ha a WQHD felbontású kijelzőket elkerüljük. "
Csak akkor nem értem, mi a fenének csinálnak teszteket VGA-ról, hogy az adott játék/program milyen szipiszupi felbontáson hány FPS-el dübörög/döcög... pl akkor minek van teszt egy 3840x2160 felbontásról, ha már 4K felbontáson is megrogyik.
Na pont ezért szeretnék élőbe látni egy FHD, vs. 4K kombót.
Szerintetek ezt spec meg lehet oldani az oázis, vagy monitorguru boltba?[ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
válasz Montesantos #54212 üzenetére
Persze hogy tudok várni! Már vagy 2hónapja ezen a témát nyámnyomok, várom!
-
intuicio
aktív tag
válasz #75128832 #54218 üzenetére
Ami nem teljesen tiszta, az az, hogy egy
28" Dell 4K monitor (139e ft)
míg egy
27" Dell 1440p (152e ft)Tehát olcsóbb egy 4K monitor, mint egy 1440p?
verza viszont egy 4K kihajtásához egy 980 OC SLi-be már talán kihajtja? Fura az egész nekem.Tehát zárszóként kérdezném, akkor egy 27" 1440p Dell monitor menni fog rendesen?
(leginkább játék) és azért kell inkább 27" mert jobban elférnek rajta a poker asztalok[ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
válasz Montesantos #54247 üzenetére
UUuuuuu már nagyon kiváncsi vagyok a véleményedre,a monitorral kapcsolatban.
Remélem mostani játékok alatt ki tudod próbálni
merem remélni, hogy bírni fogja a 980-as kártyád,mert ha bírja akkor nekem is mennie kell, bár az én vga-karim az 970, bár kicsit tornáztam az órajelén[ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
válasz Télapó_ #54252 üzenetére
nem ez a leggyorsabb kijelző, az input lag csak közepes, és utánhúzásból is kapunk egy cseppet, de egyik sem igazán súlyos.....
Arról viszont nem szabad megfeledkezni, hogy egyes játékok nem támogatják ezt a képarányt, ilyenkor együtt kell élnünk a kihasználatlan területek fekete sávjaival.
140K..... -
intuicio
aktív tag
Egyszerűen egy valami nem fér a fejembe.
elvben ez egy egész új monitor: DELL S2715H
1080p..... viszont......
Ahogy a cikkből is kiderült:"A Dell új, U2713HM jelzéssel ellátott UltraSharp kijelzője már a Full HD-t leváltó slágerfelbontást pedzegeti, noha ez egy kényszerű lépés is egyben. 24" fölött az 1920x1080 vagy 1920x1200 pixel már nem az igazi, így nem csoda, hogy a 27"-es U2713HM esetében a gyártó inkább a WQHD, azaz 2560x1440 pixeles felbontás mellett voksolt. Ezzel a lépéssel 27"-en a pixelméretet 0,23 mm-re redukálták, ami mérföldekkel jobb képet ad, mintha ugyanekkora képátlón Full HD-t jelenítenének meg, ami nagyjából 0,31 mm-es pixelméretet jelentene. Összehasonlításul megemlítenénk, hogy 24"-en 1920x1200 pixel 0,27 mm-es pixelméretet eredményez, tehát a WQHD alkalmazása rendkívül ésszerű a 27"-es kijelzők esetében.
Akkor mi a csudáért csinál ilyet a gyártó? pl. nagyon tetszene ez a design, vékony képkeret, viszont a cikkből olvasható anomália nem kicsit idegesít.
Tehát tovább keresés 1440p felé? Már magam sem tudom mi lenne a jobb monitor -
intuicio
aktív tag
Az új szerelmem
U2715H -
intuicio
aktív tag
válasz haladó #54331 üzenetére
az 1080p az marad mint konténer, csak nagyobb felbontásba élvezheted a filmet, de filmek terén nem vagyok otthon, mert arra ott van a nagy FullHD TV
Végül is itt a játék a fő szempont nálam, és a kinézete, Imádom az ilyen slim keretes monitort.. Főleg hogy 1440p Én is majd 1m fogom nézni, de nem fog zavarni játék közben sem Nem vagyok én se egy hardcore multis, Hanem az a (tátva a szám) FarCry4, The Crew.. stb.... Amugymeg megfogom a kontrollert, hátrébb gurulok a székbe, és annyi(én már teszem félre a napi 1000ft-ot a monitorra)
-
intuicio
aktív tag
válasz szegto #55630 üzenetére
Nekem is még egy 22" samsung van, és 27" váltok. (DELL U2715H vagy, ASUS PB278QR)
Arra viszont készülj fel, hogy ha teheted akkor 2560x1440 vegyél, mert a 27" FH-nál már láthatóak lesznek szabad szemmel is a pixelek pl win ikonok... Persze tény, hogy az 1440 felbontáshoz egy viszonylag erős VGA is kelleni fog! De megéri, mert orgazmusod lesz a kép világtól![ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
válasz jokeman #56788 üzenetére
Hali.
1080p 27" nem ajánlanék, mert pixelsűrűség nagyon látszódik a betűknél.
27" dukál egy WQHD 1440, a gond csak annyi, hogy egy GTX970 kari teljes mértékben nem tudja kihajtani, ergo egy FC4-nél megizzad a VGA.Én is most ebben a dilemában vagyok, erre ma elolvasom a fórumot, és mit látok?
DELL U2515H
Na azt hiszem pont ez az a méret, amiben a 970-es simán kihajtja a 1440p-t, és 115e ft.
Nálam most ez a BestBuy! -
intuicio
aktív tag
Bocsánat mindenkitől, igazatok van!
-
intuicio
aktív tag
Ahoj!
Szeretném kikérni a véleményeteket.
Rákattantam a FarCry 4-re. Monitoromat lassan cserélnem kell, ezért is ott tartok, hogy feltérképezem a lehetőségeket.
Tehát:
Adott egy
(DELL S2715H - 1080p) VS. (DELL U2715H - 1440p)
A kérdés annyi... mind a kettő 27" Viszont a felbontás az nem.
Egy Asus Strix 970 esetében, látnék a játék grafikájában, megjelenítésében számottevő különbséget? -
intuicio
aktív tag
Igen.. én is ebből indultam ki, hogy 2015-ben már nem igazán kellene 1080p monitort venni, csak féltem meggondolatlanul belenyúlni egy 1440p-be. Túlnyomó többségében játékra használom a gépet.
Még valami, ha már az 1440p mellett teszem le a voksom, akkor melyik lenne szerinted a nyerőbb?
U2715H vs. U2515H vagyvagyvagyvagy Asus27..... ?(#56975) Neoteric:
Mi az amiket szerinted vissza kell venni? Mármint mi az ami nagyon zabálná?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest