Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4709) Szten Márs válasza Siiiiix (#4708) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Igazából én egy Olympus E-520-at javasolnék így első körben. Egyszerűen azért, mert személy szerint, ha tájat fényképezek, akkor baromira zavar, ha egy objektív erőteljes képszéli lágyulást produkál, és a legtöbb kitobira ez simán jellemző. Sok helyzetben ez abszolút nem jön elő, de tájfotónál szerintem fontos. Az Olympus kitobjektívje pedig a kitobik között az egyik, ha nem a legjobb.
Ha nem használod nagyon magas érzékenységeken, akkor a relative kisebb szenzor hátrányát sem fogod tapasztalni. Olcsó, tehát lesz bőven pénz mellé memóriakártyára, táskára, egyéb szükséges kellékekre. Vázba épített képstabilizátorral rendelkezik, tehát ha később fejleszted az objektívparkodat, akkor is lesz minden objektívvel képstabid. Hátránya a kis kereső, meg a magasabb érzékenységi tartományokban (ISO800 felett) tapasztalható nagyobb zaj a konkurensekkel szemben. Meggondolandó lehet amúgy egy duplaobis kit beszerzése, amennyiben akarsz telét is használni, akkor mindenképp. Ár/érték arányban ez egy még jobb összeállítás, kérdés mennyire van rá keret, illetve mennyire van a telére szükséged, de szvsz sok helyzetben jól tud az jönni, főleg ha kicsit rákapsz a fotózásra.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.