Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Csak érdeklődni szeretnék, hogy az Olympus mindenkinek ilyen szépen kihúzza a pénzvisszafizetést a határidő végéig?
Nekem már csak pár napom van hátra és a tracking system még mindig nem mutat tranzakciós időpontot.Köszi!
-
MrChris
nagyúr
válasz tvamos #32150 üzenetére
Ha lehet ilyet mondani én raw párti vagyok. Már csak praktikusság miatt is. Pl gép által rosszul bemért wb-t romlás nélkül helyre lehet tenni. De +-1ev-t is 'kényelmesen' lehet korrigálni, meg a színtelítettséget, pixel élességet is. Meg szeretném én befolyásolni, ne az érvényesüljön ahogy az automatikának jól-rosszul sikerült egy séma szerint.
-
törölt tag
Többen vettek mostanában innen Sony A6000-et, A gép a SEL-50F18 obival így dolgozott a tegnap esti koncerten. Élmény volt a használata, komolyan.
-
silmatauki
őstag
válasz Victoryus94 #32160 üzenetére
Jaja, kiábrándító az NX500 a jól sikerült NX1 után – egyáltalán nem ugyanaz a képminősége, mint a nagytesóé. Pedig hogy terveztem, hogy veszek...
-
80hun
addikt
válasz PofaJenö #32166 üzenetére
Tényleg nézd meg a fuji x30 -at . Mostanában sokat nézegettem , sztem jó kis gép nagyon.
És kereső is van rajta.
Most 15e-t visszaigényelhetsz az árából. -
Victoryus94
őstag
válasz silmatauki #32161 üzenetére
Viszont HD-4K videóba nagyon jó -legalábbis ha van fény...
(csak lenne 90mb/sec-es kártyám...)
De még ismerkedem vele... -
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék gépválasztás ügyében.
Három készülék közül kellene választani
Olympus E-PL6
Panasonic Lumix DMC-G6
Samsung NX 3000
Ha esetleg van más javaslat ebben az árkategóriában akkor szívesen fogadom a javaslatokat.
Előre köszönöm a javaslatokat. -
Mirman
őstag
válasz barrasz #32170 üzenetére
Így nem fognak tudni segíteni a hozzáértők. Írd le hogy milyen felhasználási területre szeretnéd venni , mit fotóznál vele ( portré , tájképek , sport stb) vagy esetleg a videózás érdekel e jobban. Szeretnél e további objektíveket venni vagy a kit objektívvel el leszel úgy gondolod ?
-
barrasz
aktív tag
válasz Mirman #32171 üzenetére
Ebben igazad van.
Nos a felhasználási terület család,portré,táj és város képek a kirándulások alkalmával.
A videó nem annyira fontos de egy youtube szint azért nem lenne rossz.
Obikat természetesen még vennék hozzá akár átalakítóval manuális obikat is szívesen használnék.
Remélem azért nem akarok túl sokat?
Előre is köszönöm. -
80hun
addikt
válasz barrasz #32172 üzenetére
Akkor a panasonic G6 , mert van rajta kereső és egyébb nyalánkságok.
-
MrChris
nagyúr
válasz barrasz #32172 üzenetére
Ha nem kell kereső akkor inkább az Olympus! Nekem G6 van, szép képet lehet kihozni a raw-ból (most is azt nyüstölöm, küzdök vele), elég munkás, míg a jpg-je számomra igen csak gyenge, pláne hogy az Olympus ebben kifejezetten jó. Jutubra szerintem elmegy az Oly videója, de annál tényleg ne várj sokat, abban nagyon jó a Pana G6.
Külsőre elég nagy a különbség, G6 tudásban mint egy svájcibicska, mindent tud, de semmi kiemelkedő, külsőre mint egy műanyag játék és ronda, de jó fogása van, sok kezelőszerv, forgatós kijelző. Olympus jóval masszívabb tetszetősebb, ha nem létfontosságú a videó és kereső akkor a pl5, ha kell a kereső akkor em10, ha kell még a jó videó is akkor vennék panát. Most a zindexen hirdetnek egy G6-ot 70-ért ami elég jó ár!Objektívből mindkét márkánál a 2. verziós kit obi ami nem motoroszoomos. Portréra érdemes a 45/1.8-t venni vagy a sigma 60/2.8-t ami olcsóbb nagyobb de szintén kiváló portréra, nagyobb fókusztáv miatt hasonlóan mossa a hátteret.
[ Szerkesztve ]
-
barrasz
aktív tag
-
Champ1on
tag
Sziasztok.DSLR-t szeretnék venni, kirándulásra,nyaralásra(tengerpart) 110e ft környékén. Videó lenne főként, és nem tudom, hogy erre egy dslr vagy egy kezi/sport kamera lenne jobb. Köszi előre is!
-
MrChris
nagyúr
válasz barrasz #32176 üzenetére
Hogy egy kicsit ellent is mondjak magamnak, azért G6-al is lehet technikailag, képminőségileg jó képet csinálni, nem alkalmatlan fotózásra. Én megkötöttem ezt a kompromisszumot, mert szeretem látni azt a videót amit tud. Ott áthidalhatatlan és nagy a szakadék a két gép között, míg fotóban jóval kisebb.
-
barrasz
aktív tag
-
titán
-
Champ1on
tag
válasz ANDROID??? #32180 üzenetére
Köszi! Ez akkor jó lenne? Nem fogok vele hülyén kinézni amikor megyek vele egy város ban este? Ha a tengerparton fúj a szél a homok nem árt neki? Vagy akkor csak gopro kéne amit annyira nem akarok?
-
Tin_Shield
őstag
válasz ANDROID??? #32183 üzenetére
Hülyén nem fogsz kinézni, rengetegen járkálnak ilyen és hasonló géppel. Én a helyedben azért átgondolnám, hogy biztosan DSLR (vagy a jelen esetben SLT) gép kell a nyaralások videózására, lehet jobban járnál egy minőségi kompakttal, pl Sony RX100 vagy Panasonic LX7
Az extrém környezet nem használ a legtöbbnek, vannak direkt ilyen célra tervezett gépek, pl Olympus TG sorozat, illetve sok fényképezőgéphez kapható védőtok. De egy átlagos tengerparti fényképezés azért simán megoldható bármelyik géppel, persze ésszel használva.[ Szerkesztve ]
-
Champ1on
tag
válasz Tin_Shield #32184 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek! Karácsony körül (után mert akkor lemennek az árak) vagy jan. elején venném. A homokot meg nem úgy értem, hogy elásom hanem pl. Ha a szél ráfújja véletlen.Addig még gondolkodok kérdezgetek, mert nálam mindig úgy van ha veszek valamit az fasza legyen, ne bóvli(a laptopom kb 1 évig kutattam hogy mi lenne a legjobb ár- érték )
-
törölt tag
válasz Champ1on #32182 üzenetére
Vegyél esetleg egy Sony A5000-et, az sokkal kisebb, így szívesebben viszed magaddal.
(#32187) schawo
Az is igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz Champ1on #32185 üzenetére
Ó, hát addig még sok minden változhat, simán kifuthatnak egyes típusok és jöhetnek újak.
Ha ráfújja a szél a homokot le kell róla fújni Meg azelőtt is mielőtt elrakod. Ha nincs használatban valami zárható táskában kell tartani. Kb ennyi óvintézkedéssel bátran lehet tengerparton is használni. -
tvamos
nagyúr
válasz ANDROID??? #32190 üzenetére
Hát, valamit valamiért...
Tudom, kicsi a szenzor... de akkoris, ez azért egy jó kis "sportkamera!.."[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
jeni
félisten
Fujis2950
tudtommal a TIME funkció meg a hozzá adott WIFI memória kártya az amivel többet tud az E-PL5-nél
Oly E-pl5 dupla KIT feketében még kapható 90000Ft-ért.
Oly OM-D 5
időjárásálló váz,5 tengelyes stabi,mellékelt Eye-Fi kártya,korábbi TruePic VI Képprocesszor
az Oly OM-D10 mivel mutat kevesebbet?
a -2 tengelyes stabival kisebb és a időjárás váz hiányában?
előnyben a gyári wifi,a nagyobb felbontású kijelző,picivel kisebb méret,és újabb TruePic VII Képprocesszor[ Szerkesztve ]
-
zeeland66
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a választáshoz: 3 gép között őrlődöm
[link]
[link]
[link]Teljesen amatőr vagyok, eddig nagy megelégedettséggel használtam egy Olympus E-520-t dupla kittel.Hat év használat után eladtam, szeretném pótolni egy milc géppel.Raw formátumot nem használtam eddig sem, nekem jó volt ami kiesett az olyból. Esetleg később fejlesztenék obit macrovonalon. Az evf fontos szempont.
A fent linkelt 3 gép közül kéne választanom,de nem tudokelőre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
igor-hu
tag
válasz zeeland66 #32195 üzenetére
Én az Oly és a Sony között örlődtem egy darabig, de végül a nagyobb szenzor és a nekem kényelmesebb markolat miatt a Sonyt választottam. Annyi hátránya van, amivel vásárlás előtt nem árt tisztában lenni, hogy kisebb hozzá a használt piac és kevésbé is pörög, mint az m4/3 - nél, és újonnan sem olcsók az objektívek hozzá.
Mint a kolléga imént említette érdemes elmenni kipróbalni és azt venni amelyik jobban kézre áll.
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
Nem könnyű, mert a mind a három tud olyat amit a másik nem, vagy csak gyengén.
Fuji XE1: a Fuji képi világa legendás, a kitobjektív messze felülmúlja az átlagot. Viszont nem mai darab, a fiatalabb gépek ügyesebbek, gyorsabbak, többet tudnak. A video erősen felejtős, és ha a későbbiekben natív objektívvel bővítenél alaposan tömd ki előtte a pénztárcát.
Oly EM10: a képi világ és a kezelés ismerős lesz. Igazi modern gép, szinte mindent tud ami elvárható. A vázstabi remek, a gép építési minősége és anyaghasználata példás. A legkiforrottabb MILC rendszer a m43, van pár megfizethető objektív, a géphez adott kitobik is abszolút rendben vannak. Képminőségben kissé elmarad az APS-C riválisoktól, és a video is gyengécske.
Sony a6000: Igazi specifikációgyilkos nagyágyú, remek hardver, a legjobb ma elérhető APS-C szenzor, a legkomolyabb AF rendszer, ütős video. A natív objektív kínálat (és sokszor a minőség is) a másik kettőhöz képest inkább csak közepeske, persze azért általános célra lehet találni a megfelelő darabokat.Az EM10-re aug 31- van 30e Ft-os pénzvisszatérítés, és a mintaboltban további 15% kedvezmény is elérhető. A Sony többször akciózott már idén, nem tudom most mi a helyzet. A Fujinál is van valami promo, bár az XE1-et pont nem érinti.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
Mindhárom gép nagyon jó. Viszont ha eddig Olympuszos voltál, akkor szerintem maradj az E-M10-nél. Minőségileg összerakott, sokat tudó, jó szenzorral rendelkező masina. És a színvilága nagyon közel lesz az eddigi gépedhez. Ráadásul ingyen (kisebb kaució ellenében) 1 héten keresztül ki tudod próbálni a márkabolt jóvoltából. A szaktopikban meg extraként minden kérdésedre megkapod a választ, ha valami részletesebben érdekel.
-
MrChris
nagyúr
Milyen obikat, gyutávot kedvelsz?
Alapvetően a Fujit javasolnám (használtan a váz már 70-80-ért is előfordul). Iso teljesítményben az a6000 és em10 között 2/3 fé különbség van, gyakorlatban ez minimális, ha ez okot ad a gyengébb kifejezésre Oly esetén akkor a Fuji köröket ver mindkettőre. Váz jpgvel Fujival és Olyval jársz legjobban. Sony is nagyon jó lenne ha kihasználod a videós extráját és ha megfelel a képi világa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest