Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3209) Zoli bácsi válasza infectedmann (#3208) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Szia! Ősz közepére, ami ugye legalább negyed év, azért remélem változnak az árak, igaz hogy változik az ÁFA, viszont talán erősödik a forint, és az újabb gépek nyomják le a régebbiek árát. Mindenesetre idén eddig jobbára még csak áremelkedést láttam a DSRL piacon.. :O
Ennyi pénzért belépőszintű DSRL-t kapsz, kitobjektívvel.
Nikontól a D60 amit árban elérsz, a sima, vagy 15e. forinttal többért a VR-es kitobival. Jó kis gép kezdőknek, hátránya talán a régebbi obikkal való AF hiánya. Ha nem akarsz régebbi obikat venni, akkor nem probléma.
Canontól az 1000D-t tudod megvenni ennyiből. Előnye a kissé zajtalanabb CMOS szenzor, hátránya a nagyon "műanyag" váz. Esetleg a nagytestvér, a 450D ára is lejjebb megy, akkor inkább azt ajánlanám.
Pentaxtól a K-m lesz, a k200D már kifutott. Nem rossz gép, akár duplaobis kitben is megveheted, bár elég jól megugrott az utóbbi hónapokban ennek is az ára. Hátrány vagy előny a többiekhez képest a ceruzaakksis működés.
Olympusból is kaphatsz duplaobis kitet, az E420 személyében, illetve amire vennéd, lehet hogy az E520 ára is lejjebb csúszik. Legjobb kitobit az Olympusokhoz adják, a szenzorméret miatt kicsit zajosabbak a többinél, illetve a képarány is más.

Nagy különbség se szolgáltatásban, sem képminőségben nem lesz, a képminőségért úgyis az objektív felel leginkább. Olvasd el a gépekről a teszteket, tapogasd meg őket, gondolkodj merre akarsz tovább fejleszteni....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.