Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3651) ottkar válasza Szulita28 (#3650) üzenetére


ottkar
addikt

" importőr biztosítja, aki viszont a gyártó hivatalos és kizárólagos képviselete az adott országban"

Ez vaskos tévedés egy importőr nem a gyártó cége. Az egy importáló Kft.A Nikon Magyarország Kft nem a Nikon gyár cége. A képviselet megint más, az meg nem importőr. Világgarancia nem létezik. Hogyan képzeli bárki hogy az USA importőr által forgalomba hozott gépet a magyar importőr által fenntartott szervíz javítja. Kitől kapja meg a javítás ellenértékét? Csak olyan cégtől amivel szerződése van.

[ Szerkesztve ]

(#3652) csabors válasza Degeczi (#3648) üzenetére


csabors
tag

Szia!
Igen tudom, hogy Svájc ne EU tag. A Kamera KFT-t felhívtam, és nagyon készségesek voltak a garanciaügyintézést illetően. Európai garjegyet kell kitöltetni+számla, vagy blokk, és akkor itthon is javítják a készüléket. Nikont is felhívtam, és ugyanezt mondták...

Lehet, hogy Svájci bevásárlókörutat fogok szervezni :DD 4 liter gázolajat fogyaszt az autóm. Zürich 1100 kmx2=2200 5000/ fő.... :D

üdv

Nikon

(#3653) csabors válasza ottkar (#3651) üzenetére


csabors
tag

Hp-nál létezik világgarancia... legalábbis notiknál, és asztali gépeknél igen.

Nikon

(#3654) Zoli bácsi válasza csabors (#3653) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Csak sajnos HP még nem gyárt DSLR-t.
Vagy inkább hál' isten hogy nem gyárt.... ;]

(#3655) ottkar válasza Zoli bácsi (#3654) üzenetére


ottkar
addikt

Má mé gyártana? Meg van nekije a profilja.

(#3656) Mercutio_ válasza Zoli bácsi (#3654) üzenetére


Mercutio_
félisten

Azt nem, de ippeg egy átmárkázott Pentax kompaktot forgalmaztak annó HP néven :DDD

ottkar:Samsungnak is, azt hoppá mégis lett nekik GX-10 :DD

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3657) ottkar válasza Mercutio_ (#3656) üzenetére


ottkar
addikt

Logikailag a pecsem se érti miért tennének egy Pentax gépre Hp felíratot. Mi értelme?

(#3658) Mercutio_ válasza ottkar (#3657) üzenetére


Mercutio_
félisten

Amiért ugyanarra az obira 40 éve rákerült revuneontól kezde sok más felirat...?
Egyébként gondolom pénzért :DDD HP 618 = Pentax IE-200

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3659) ottkar válasza Mercutio_ (#3658) üzenetére


ottkar
addikt

A legyártott gépek optikák egy részét lehet csak márkaáron eladni viszont a felszerszámozással sokkal többet lehet gyártani. Ezért csinálták azt hogy az áruházaknak a gyártók eladták felírat nélkül és azok felíratozták ezáltal olcsóbban adták el az egyébbként eredeti Chinonokat és egyébb márkákat. A Revue a Quelle áruház márkaneve míg a Carena a Porst áruházaké. Azért ez nem ugyanaz mint amikor egy fényképezőgépet gyártó a másik gépét a sajátjaként árulja.

(#3660) Mercutio_ válasza ottkar (#3659) üzenetére


Mercutio_
félisten

Pentax K10D vs. Samsung GX-10?
Szerintem ugyanaz, nagyobb termelés, több profit.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3661) Szulita válasza ottkar (#3651) üzenetére


Szulita
tag

Ember, ki beszél itt arról, h az importőr a gyártó cége??? JOGILAG a gyártó képviselete az adott országban (tudod, aláírnak egy szerződést, h HIVATALOSAN és KIZÁRÓLAG ő forgalmazhassa az adott gyártó termékeit az adott országban).

Arról, h nincs világgarancia, meg beszélgess el azokkal a gyártókkal, akik ilyen cetlit raknak a gépeik mellé (pl. az Olympus).

Ha esetleg nem olvasható, a bal felső sarokban ez áll:

"European and worldwide warranty by the manufacturer."

Fordítsam, vagy megy magadtól is?

[ Szerkesztve ]

"Kellett nektek erre a kurv@ bolygóra leszállni és a f@sza gyereket játszani...és miért vagy ilyen rohadt büdös??" by Capt. Steven Hiller

(#3662) ottkar válasza Szulita (#3661) üzenetére


ottkar
addikt

"HIVATALOSAN és KIZÁRÓLAG ő forgalmazhassa az adott gyártó termékeit az adott országban)."

Ez marhaság! Honnan veszel ilyen képtelenséget? Nehogy már Nikon gépet csak a Nikon magyarország Kft hozhasson be ! Egy bolt onnan szerez be gépet ahonnan tud. Az Edigitál pld évekig csak német disztibutor gépeit árulta ennek megfelelően garanciális javításra is természetesen annak szervízébe kellett a gépet küldenie.
Nekem ne nyomtatott cetlit mutogass hanem érvényesíthető garanciát!

Az meg hogy hivatalos magyar forgalmazó azt jelenti hogy itt az országban köteles szervízt biztosítani. De ez sokszor csak azt jelenti hogy itt felveszik és továbbítják.

[ Szerkesztve ]

(#3663) Szulita válasza ottkar (#3662) üzenetére


Szulita
tag

Felesleges veled vitatkozni. Hülyeségeket beszélsz, a tényeket meg nem fogadod el. Részemről befejeztem.

"Kellett nektek erre a kurv@ bolygóra leszállni és a f@sza gyereket játszani...és miért vagy ilyen rohadt büdös??" by Capt. Steven Hiller

(#3664) rumos14 válasza Szulita (#3663) üzenetére


rumos14
nagyúr

ottkar egyszer azt mondta: aki velem vitatkozik, az a tényekkel vitatkozik.

(#3665) Szulita28 válasza rumos14 (#3664) üzenetére


Szulita28
senior tag

Én hülye, inkább leborulok nagysága előtt... :W ;)

Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.

(#3666) ottkar válasza rumos14 (#3664) üzenetére


ottkar
addikt

"és KIZÁRÓLAG ő forgalmazhassa az adott gyártó termékeit az adott országban)."

Érdekes ez neked nem tűnik képtelenségnek? A garanciajegyen meg rajta van nyomtatásban ki adja a garanciális szervízt.

[ Szerkesztve ]

(#3667) rumos14 válasza ottkar (#3666) üzenetére


rumos14
nagyúr

én ebbe most baromira nem akarok belefolyni, csak idéztem tőled egyet.

(#3668) Szulita28 válasza ottkar (#3666) üzenetére


Szulita28
senior tag

Az a három szín mond neked vmit, h FEHÉR, SZÜRKE, FEKETE? Nem, nem a festészetről beszélek...

Kis segítség:
"A vásárló szempontjából a szürke import, azaz a hivatalos forgalmazó megkerülése, és a közvetlen külföldről vásárlás egészen addig jó üzlet, amíg semmi probléma sincs az eszközzel. Így általában jóval olcsóbban vehetjük meg a készüléket, mint az ajánlott végfelhasználói ár. Persze számos kereskedő inkább a saját profitját növeli, és csak annyival olcsóbban adja az eszközt, hogy már be tudja csábítani a híresen árérzékeny és minden egyéb szempontból vak magyar vevőt. Erre a plusz bevételre alkalmanként szüksége is lesz, hiszen a szürkén behozott dolgokra a hazai importőr nem vállalja a garanciát, mivel neki egy fillér haszna nem volt az üzleten, semmi köze sincs az egészhez.

Így a szürkén kereskedő vagy visszaküldi a hibás terméket Ázsiába, ahonnan vette vagy saját költségén javítja. Többnyire a vevő ebből annyit érzékel, hogy hónapokig tart a szervízelés, és kifizetett egy terméket, amit gyakorlatilag nem tud használni. Arról nem is beszélve, hogy sok esetben a magyar nyelvű használati útmutató és az egyéb lokalizáció teljes hiányával is szembe kell néznie. "
(http://www.sg.hu/cikkek/55467)

Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.

(#3669) ottkar válasza Szulita28 (#3668) üzenetére


ottkar
addikt

Egyszer ez a három nem szín! Másodszor egy bolt annak az importőrnek az áruját árulja amelyikét akarja. Harmadszor pld az Edigitál német disztributor gépét árulja akkor nyilvánvaló hogy annak szervízéhez tartozik a garancia. Negyedszer én vettem német behozatalú gépet 72 ezerért míg a hivatalos magyar forgalmazó 88 ezerért árulta. Nekem eszembe se jutott volna követelőzni hogy azt biztosítsák amit a magyar forgalmazó hiszen ők 20% -al kevesebbért adták. Valamit valamiért! Senki nem mondta hogy ne a hivatalos forgalmazó áruját vegye! A jelentős árengedmény kellene, az ehhez tartozó kis kellemetlenség már nem?

[ Szerkesztve ]

(#3670) hibavissza


hibavissza
veterán

Bocsi, én végigjátszottam már egy ilyen témát. Az az eljárás, hogy te az eladóval állsz szerződésben, tehát meg kell nézni azt, kint hol veszed. Amennyiben kint a hivatalos disztribútortól, adott esetben a Canon swiss (vagy mittomén) től veszed, akkor a garanciádat a Canon hung. és a Canon anyacég közt létrejött megállapodás szabályozza. Ad absz., ha mo-n nem lenne Canon hivatalos disztribútor (importőr), akkor csak a vásárlás helyén tudnád érvényesíteni a garanciát.
A kint, a sarki fűszeresnél vett Canon termékkel vissza kell fáradni a sarki fűszereshez, vagy a sarki fűszeres mo-i képviselőjéhez kell fordulni (biztos találsz...)
A Canon swiss-nél vásárolt termékre vonatkozó garancia a Canon anyacég és a Camera Kft. alkuja alapján alakul ki. Mivel nem tudom ki a Camera Kft tulajdonosa, ezért az eljárás nem egyértelmű. Minimálisan elfogadott az, hogy az alkatrész díjtalan, de a szervíz rezsijét ki kell fizetned. Szvsz egy gyártót nem lehet arra kényszeríteni, hogy minden porfészekben tartson fel disztribútort.
Más kérdés az, ha a gyártó kiad világgaranciát, megnevezett szervízpontokkal, ha bármelyikbe beviszed a géped a lepecsételt garilevéllel, akkor ott díjtalanul javítaniuk kell a készüléket, mert ha nem, akár meg is foszthatják őket a forgalmazás jogától....

(#3671) worlock válasza Mercutio_ (#3637) üzenetére


worlock
csendes tag

Köszönöm a válaszokat. Sokat gondolkoztam a lehetőségeken és az elmondottakon, és úgy gondoltam, mélyebben belenyúlok a pénztárcámba a kevesebb kompromisszum kötése érdekében. Így jutottam el a Canon EOS-450D-ig és a Nikon D3000-ig (utóbbi dupla kitben esetleg). A kettő közül melyiket ajánlanátok inkább? Tudom, ez már világnézeti (Canon vs. Nikon) kérdés is, de jelen esetben tekintsünk el ettől a vonatkozástól.

(#3672) Zoli bácsi válasza worlock (#3671) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Úgy gondolom, a 450D tudásban egy kicsit jobb. A szenzora is korszerűbb, mert azért lássuk be, a Sony 10 MP-es CCD-je jópár éve piacon van már. Előnye (már akinek), hogy van magyar menüje. Van benne élőkép, bár kompromisszumos.
Az az igazság, hogy eddig kapásból a Nikont mondtam volna, hogy azt venném. Rengeteg fókuszhibás 450D-ről lehetett hallani. De fórumokat olvasgatva úgy tűnik, hogy a Nikont sem kell félteni, a D90 fókuszrendszere is problémás lehet, ahogy arról is olvastam, hogy a harmadszorra cserélt D5000 lett jó. Ugye a D3000 is megkapta ezek fókuszrendszerét, viszont annyira új, hogy tapasztalatok nincsenek.
Én úgy vagyok vele, hogy a Canon a paramétereket nézve jobb.
Viszont Nikonnál nekem nagyon szimpatikus a 18-105 VR obi, és a 35 mm f/1,8. Ezeket elérném árban. (Illetve kitben)
A tesztképeket nézve a 18-55-ös kitobik képét hasonlítva, én a Nikont széleken egy kicsit élesebbnek látom. Canon sem rossz, kevesebb a CA.
Nehéz dió, bár azt hiszem egyikkel sem járnál rosszul. Nézd meg az obiparkot, fogdosd meg őket. 450D is van duplakitben, ha jól tudom 55-250 IS obival, amiről jókat hallottam. Viszont sokkal drágább, mint a D3000 dupla kit.
Pixinfóra felkerültek a D3000 tesztképek, mindegyik kép közepén egy döglött pixel virít. Tudom hogy nem nagy gond, csak a D5000 óta úgy tűnik, a Nikon is lazábban veszi a dolgokat..
Hogy konkrétumot mondjak, szigorúan szubjektív, persze, én a kettő közül most a Canonhoz nyúlnék. D3000-el várnék pár hónapot, addig meglennének a tapasztalatok, hátha itt is előjön valami széria hiba.

(#3673) ottkar válasza Zoli bácsi (#3672) üzenetére


ottkar
addikt

" hátha itt is előjön valami széria hiba"

Hisztéria.

A döglött pixel sötét és csak világos felületen látható.

[ Szerkesztve ]

(#3674) Szulita28 válasza ottkar (#3669) üzenetére


Szulita28
senior tag

"Egyszer ez a három nem szín! "

Akkor itt most nagyon gyorsan fejezzük be... Élj tovább a kis világodban.

Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.

(#3675) Terapeuta


Terapeuta
őstag

Sziasztok!
Duplakittel most melyik a legolcsóbb megoldás, amely még kapható karácsonyig (tehát nem akciós cuccról lenne szó)?

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#3676) rumos14 válasza Terapeuta (#3675) üzenetére


rumos14
nagyúr

Olympus E-520-at szokás javasolni, mert olcsó és mert jók a kitobik. mellesleg a váz sem rossz.

[ Szerkesztve ]

(#3677) Terapeuta válasza rumos14 (#3676) üzenetére


Terapeuta
őstag

Köszi!

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#3678) forceberg válasza rumos14 (#3676) üzenetére


forceberg
veterán

Szimpatikus az E-520, főleg az ekvivalens 600-as tele,de a tesztképek alapján én nem tudok kibékülni a képzajával. :(

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#3679) eastsider válasza forceberg (#3678) üzenetére


eastsider
nagyúr

Raw képeket néztél?

én a képarányával nem bírnék kibékülni :(

(#3680) forceberg válasza eastsider (#3679) üzenetére


forceberg
veterán

Pixinfo képek, de még este sztem átnézem őket...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#3681) Mercutio_ válasza ottkar (#3669) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ez teljesen rendben van, amennyiben az e-digital jelzi, hogy az adott gépet nem hazai, hanem német disztribútortól szerzi be, ezért az adott terméket csak nála lehet meghibásodás esetén leadni ÉS ő csak a német disztriben keresztül nyújtja a garanciát.
Továbbá tájékoztatja a vásárlót, hogy ennek várhatóan milyen időbeli következménye van, a hazai disztribhez viszonyítva.
Ha ezt nem teszi, akkor félrevezeti a vásárlót.

deadpixel hiszti: Mivel ez a gép piaci értékét csokkenti nem hiszti, hanem probléma. Ha te ezt nem érted, az téged minősít.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3682) forceberg


forceberg
veterán

A PEntax K-m kitobijai milyenek lehetnek?
Pentax smc DA-L 18-55 mm / f3,50 - f5,60.
Pentax smc DA L 50-200 mm / f4 - f5,6.
A tele helyett a Sigma [link] milyen lenne a 200 vs. 300mm-en kívül?
Vagy a Sigma APO DG-je miben jobb?
Kösz!

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#3683) Szten Márs válasza forceberg (#3682) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

A Sigma akár APO, akár nem APO, erősen felejtős. Sokkal inkább ajánlott egy Tamron 70-300 az árkategóriában. A Tamron 70-300 főleg képszéleken jól láthatóan szebben rajzol, mint a Pentax 50-200, hosszabb a vége, cserébe hajlamosabb a kromatikus aberrációra. A 18-55 kitobi pedig azt hozza, amit egy kitobi hozni szokott.

(#3684) Szulita28 válasza forceberg (#3678) üzenetére


Szulita28
senior tag

Esetleg ha nem csak tesztképeket nézegetnél, hanem személyesen is kipróbálnád... Hátha megváltozna a véleményed :-)

Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.

(#3685) forceberg válasza Szulita28 (#3684) üzenetére


forceberg
veterán

Hol próbáljam ki?
Mondjam egy boltban, hogy adjátok ide 2 napra kipróbálni? Hidd el, a tele kit 600-as teléje miatt soáig E-520-at akartam venni...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#3686) rumos14 válasza forceberg (#3685) üzenetére


rumos14
nagyúr

kiváncsi vagyok, melyik kép volt zavaróan zajos, nyomszegy linket?
ha jpg-ben lősz, a zajszűrés mértékét beállíthatod.

(#3687) ottkar válasza Mercutio_ (#3681) üzenetére


ottkar
addikt

Már elégszer leírtam hogy az Edigital olcsóbban adja az adott gépet. Az olcsóságot elfogadjuk de azt követeljük hogy azt nyújtsa amit a hivatalos forgalmazó drágábbért? Akkor attól kell venni! A német garanciás gépnél le van írva hogy hogyan van a garancia, engem még sose vezettek félre.
Amikor valaki azt írja: hátha előjön valami széria hiba, az hisztéria! Szó se volt hogy hibás a gép!

(#3688) stevve


stevve
nagyúr

Sziasztok!

Erről az obiról mi a véleményetek:
Canon EF 50mm f/1.8 II ?

A tesztben is és mások véleménye szerint is jó. A Kitobi mellé kellene az EOS 450D-hez egy másik idővel és erre gondoltam.

Köszi előre is! :R

(#3689) stevve válasza stevve (#3688) üzenetére


stevve
nagyúr

fene, rossz topikba írtam... :W bocs

(#3690) majom2 válasza stevve (#3688) üzenetére


majom2
senior tag

ezek szerint én is :)

[ Szerkesztve ]

(#3691) stevve válasza majom2 (#3690) üzenetére


stevve
nagyúr

Na mostmár átmegyek a másikba, nem offolok itt... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#3692) Szulita28 válasza ottkar (#3687) üzenetére


Szulita28
senior tag

Már elégszer leírtam hogy az Edigital olcsóbban adja az adott gépet.

Mi vagy te, az Edigital területi képviselője? :DD

Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.

(#3693) Mercutio_ válasza ottkar (#3687) üzenetére


Mercutio_
félisten

Tudod érttelmezni is, amit olvasol, vagy alapjában véve nem is érdekel, csak el akarod mondani a véleményedet az eredeti hsz tartalmától függetlenül? :DDD

Lassan mondom, hogy te is megértsd: HA az árral azonos méretben tünteti fel az információt ÉS megfelelő alapossággal tájékoztatja a vevőt nincs semmi baj a szürkeimporttal :N a gond akkor van, ha csak a 25. eldugott oldalon írja ki, hogy miért is olcsóbbak egyes termékei.
Azt pedig a vevőnek magától nem kell tudnia, hogy miért ad olcsóbban bizonyos termékeket az ED, lehet az akár üzletpolitikai ddöntés is, lásd. tecsó és más hiperek, ahol pl. ugyanaz a danone joghurt van ami a másik boltban egy százassal drágább, mégse gondolod, hogy valami gáz van vele :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3694) Degeczi válasza Mercutio_ (#3693) üzenetére


Degeczi
nagyúr

sajnos a valós gyakorlat pont fordított... :W

ilyen címkét tesznek ki a termék oldalán:

miközben egy indexes topiktárs tapasztalata szerint ez durva hazugság: nem a hazai Nikon képviselet által biztosított 2 év, hanem egy "Digital Assistance Kft" 1 éves garanciáját adják - alig kedvezőbb áron, mint máshol, tisztességes feltételekkel

pedig év elején még valóban a hivatalos hazai Nikon garanciát adták, de úgy látszik "elfelejtették frissíteni" a weblapot...
(bár 1 évet írnak, ami ezek szerint igaz, nem elírás - de a "hazai" logó durva átverés)

ezért, ha ez igaz (bár nem hiszem, h egy topiktárs ebben füllentene), ez annyira inkorrekt, h az edigitált mellőzni célszerű - ahol erre képesek, ott más disznóság is lehet... :(

(#3695) ottkar válasza Szulita28 (#3692) üzenetére


ottkar
addikt

Én az elmúlt 5 évben rengetegszer vásároltam az Edigitálnál és mindíg kifogástalan kiszolgálásban részesültem. Viszont sokszor látok valótlan állításokat amikkel szemben én az ellekezőjét tapasztaltam. Érdekes én amikor 88 ezer helyett 72 ezerért kaptam meg egy gépet eszembe se jutott hivatalos magyar garanciáért rinyálni mint ahogy jónéhányan teszik. Mellesleg ma már az Edigitál is nagy százalékban hivatalos magyar forgalmazó áruját árulja, ugyanazt a garanciát adva.

(#3696) ottkar válasza Degeczi (#3694) üzenetére


ottkar
addikt

Nem kell az Edigitálban venni, de azon el lehet gondolkozni hogy miért futottak az elmúlt években annyira fel ha rengeteg az elégedetlen vásárlójuk.

(#3697) ottkar válasza Mercutio_ (#3693) üzenetére


ottkar
addikt

Én még lassabban mondom a lapon meg lehet keresni a vásárlási feltételeket és a garanciális feltételeket is egy lapra nem lehet mindent írni. Semelyik cégnek nincs egy lapon az összes információja.

(#3698) nord_ válasza ottkar (#3697) üzenetére


nord_
veterán

Hm... mit keressen tovább a szerencsétlen delikvens, ha már az elején szembetalálja magát a kinézett gépnél a Degeczi által belinkelt szöveggel/képpel? ;)

(#3699) ottkar válasza nord_ (#3698) üzenetére


ottkar
addikt

Ha figyelmesen elolvasod ott nem az szerepel hogy hivatalos Nikon garanciát adnak egy gépre. Hanem az hogy TÁMOGATÁSt kapnak és magyarországi a garancia.
Azt emlegetni hogy adtak valamikor , nyilván amikor az ő gépüket árulták adtak.

[ Szerkesztve ]

(#3700) nord_ válasza ottkar (#3699) üzenetére


nord_
veterán

Egy szerviz hogyan tud másként támogatni, mint szervizeléssel? ;)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.