Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3601) ezrael válasza Szten Márs (#3600) üzenetére


ezrael
csendes tag

40-50k

(#3602) Zoli bácsi válasza ezrael (#3601) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Biztos jó helyre írtál, DSLR-t akarsz? :)

Ennyiért inkább csak vázat adnak. Abból is pár éves belépőszintűt.

(#3603) Zoli bácsi válasza Kickass (#3598) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Canontól inkább a 350D-t nézegetném. Nikontól a D50 mellett D40, D40x, és még a D60 is belefér az árkategóriádba kitobival. D50 vázba van fókuszmotor, viszont kisebb a hátsó LCD, nem támogat SDHC kártyát, és kicsit gyengébb a jpg feldolgozás. Döntsd el mi a fontos.
Oly is nagyon jó választás lehet, vázba épített stabilizátor, jó kitobi. Magas érzékenységen kicsit zajosabb a többinél.
Ennyi pénzből egy garis D60 kitre vadásznék. Esetleg Olympus. Régebbi, 450D előtti Canonok kitobija kicsit gyengébb, de rekeszelve azért elmegy.
Sony A200 18-70-es kitobival vadiújan, 3 év garival 99e. Ezt nem nézted?

(#3604) majom2 válasza Zoli bácsi (#3602) üzenetére


majom2
senior tag

az én 300d-met megkaphatja ennyiért kitobival együtt. a kompaktokat még így is lemossa... a keresője is szép nagy :)

(#3605) Zoli bácsi válasza majom2 (#3604) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Igen, kifoghat ennyiért is gépet..de ha megnézed a hirdetéseket, 300D kitobival 70E, D50 kitobival 87e... :Y
Szóval ennyiért tükrös gépet venni még nem mindennap lehet. Az újan is olcsó, régebbi Olympus vázak szoktak ebben az árkategóriában előfordulni, de sokszor csak váz, obi nélkül.

(#3606) Kickass válasza Zoli bácsi (#3603) üzenetére


Kickass
őstag

LCD nem annyira lenyeg, sdhc is csak akkor szempont ha nagyobb megapixelszamu gep lesz, a jo jpeg tomorites persze fontos lenne eleinte ugyse raw-ban fogok fotozni

akkor igazabol ay elkoltheto penz mag lesz a meghatarozo, nem teljesen rossz vonalon indultam el, a Sony mar nagyon a teteje lenne

esetleg meg a 350D, az emlitett Olyra illetve a D50/D40x-re tudnatok mondani egy realis arat persze feltetelezve h normalis nem leharcolt allapotuak

az eddigi segitseget pedig megegyszer koszonom :R

(#3607) Stitch válasza majom2 (#3604) üzenetére


Stitch
őstag

"...a keresője is szép nagy"

Nekem is van 300d-m, de ez nekem nem tűnt fel. :D

(#3608) Degeczi válasza Kickass (#3606) üzenetére


Degeczi
nagyúr

valóban nem vészes, mert 2G normál (nem SDHC) SD kártyát még könnyedén lehet szerezni, arra pedig rengeteg kép fér még RAW-ban is, hiszen csak 5-6 MB körüliek a file-ok
(és akár még 4G normál kártyát is szerezhetsz, bár ma már nem könnyen)

a kis TFT viszont nagyon zavart D70-en, mert azzal a helyszínen sosem tudtam megállapítani, valóban oda került-e az élesség, ahová szerettem volna

(#3609) Szulita28 válasza ezrael (#3599) üzenetére


Szulita28
senior tag

Próbálom finoman leírni, kérlek, ne vedd arroganciának, vagy okításnak, de:

Fontos a jó gép kiválasztása, de még fontosabb az előre tájékozódás. Nyilván ezért is kérdeztél, de kérdésedből az látszik, h nagyon nem vagy tisztában a helyzettel. A konkrét kérdésnél maradva, ovisokat oviban (és feltételezem, h bent, nem napsütésben) normális elvárható eredménnyel két módszerrel tudnál lefotózni. Vagy egy nyitva is pipec fényerős obival (f2 vagy alatta, ha ez mond vmit), vagy egy jó külső vakuval. Na most, előbbi min. 2x-e a keretednek, utóbbi meg nagyjából az egész kereted (és az még csak egy vaku). És ezek még csak a szükséges, de nem elégséges eszközök hozzá.

Ha veszel vmi 3-4 évvel ezelőtti gépet, kitobival, azzal is lehet fotózni persze, csak a végeredmény lesz kétséges. És még ez sem lenne baj, ha magadnak csinálnád, mert legfeljebb te dühöngsz majd rajta. De ha "megrendelésre" csinálod, akkor egy jó nagy leégést kockáztatsz. Én meggondolnám a helyedben...

A természetfotózásról ilyen keret mellett nincs értelme beszélni, egy használható szett 5-6x-os árnál kezdődik. Olcsóbbal is lehet persze, csak megint kérdés, mit vársz el végeredménynek.

(tényleg csak jóindulatból próbálnám írni ezeket, kérlek, így fogd fel).

Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.

(#3610) majom2 válasza Stitch (#3607) üzenetére


majom2
senior tag

nyilván a maga kategóriájában :) az xxxd vonalon még mindig neki van a legnagyobb keresője. a 350d-nél ebből a szempontból sokkal jobb.

(#3611) majom2 válasza Szulita28 (#3609) üzenetére


majom2
senior tag

szerintem ennyire azért nem rossz a helyzet. egy használt 50/1.8-as lencse kb 20e. nyilván nem zoom hanem rohangálni kell vele, de ennyiért annak örüljön az ember ami van. viszont ami talán ennél használhatóbb alternatíva az a külső vaku + kitobi. én pl a napokban vettem egy forgatható fejű 42-es ettl-2 vakut használtan 22-ért. nyilván ennyiért nem kapsz eredeti canon-t csak 3rd party-t, de a feladatát ez is nagyon szépen ellátja.
de ha elég sok a fény lehet ha a sima kit is elég, szép nagy iso-val párosítva. nem ismerjük sem az igényeket sem a körülményeket. de az tuti h ekkora keret az nagyon vékony ebben a kategóriában.

(#3612) Mercutio_ válasza Zoli bácsi (#3605) üzenetére


Mercutio_
félisten

Lehet 300D-t 70-ért hirdetni, csak kérdés ki veszi meg ;)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3613) Szulita28 válasza majom2 (#3611) üzenetére


Szulita28
senior tag

Azt írtam, h "nyitva is pipec". Egyik gyártó olcsó 50-es lencséje sem az... Az 50 f1.4 már jobb sokkal, és az valóban nem 2x-es, csak 1.2-1.3x-a a keretnek. De ezzel is ott van, ahol a part szakad.
Annyiban mindenképpen igazad lehet, h különbözőek az értékrendek, vkinek jó lehet az 50 f1.8 teljesen nyitva is, és elájul a képétől. De azért nem ez a jellemző szvsz.

Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.

(#3614) ottkar válasza Szulita28 (#3609) üzenetére


ottkar
addikt

"Ha veszel vmi 3-4 évvel ezelőtti gépet, kitobival, azzal is lehet fotózni persze, csak a végeredmény lesz kétséges."
Meglepő! Az én 3 éve vett gépem ugyanolyan jó a fotózásra mint újkorában.

(#3615) Szten Márs válasza ottkar (#3614) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Nem épp erre célzott a fórumtárs, hanem arra, hogy kitobival az említett szituációban igencsak nehézkes fotózni.

(#3616) gulylala


gulylala
csendes tag

Majdnem 2 hónapja vettem egy 450d-t.Egy Fotomarket-esboltban rendeltem hozzá Canon EH19L tokot(9360Ft volt az ár).Teltek a hetek és megjött másfél hónap után .Elállt a szavam amikor telefonban közölték hogy az új ára 11990Ft.
Mit szóltók hozzá lehet ragaszkodni a megrendeléskori árhoz vagy esetleg tudnátok olcsóbb alternatívát?

(#3617) Dtomi válasza gulylala (#3616) üzenetére


Dtomi
őstag

Már hogyne lehetne ragaszkodni hozzá, ott van elvileg az email amin rajta kell, hogy legyen név db szám cím te neved és az ár is. Ha ezek közül bármi hiányzik akkor hagyod had száradjon rájuk a boltba :D Legalább lesz raktáron a következő vásárlónak. Egyébként mi értelme van ennek a toknak?

[ Szerkesztve ]

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#3618) majom2 válasza gulylala (#3616) üzenetére


majom2
senior tag

én visszamondanám. vagy adják annyiért amennyiért hirdették. vicces nagyon ez a hozzáállás :)
amúgy én meg nem venném ezt a tokot semmi pénzért:
- ebbe csak a kitobi vagy annál kisebb lencse fér
- másod- esetleg harmadlencsét nem tudsz vinni
- nyilván vakunak sincs hely
- plusszszűrő, pulsszakksi nem tudom belefér-e
- ha ne adj isten nagyobb vázra cserélsz akkor mehet a "kukába"
nekem egy pici kézitáskám van (vállra is akasztható). kényelmesen elférek benne a géppel + 2 átlagos méretű obival (egyik a gépen) meg jónéhány kisebb nagyobb (pl vaku) kellékkel. gondolom az ára is olcsóbb lenne...

[ Szerkesztve ]

(#3619) ottkar válasza gulylala (#3616) üzenetére


ottkar
addikt

A megrendelés nyugtázása szerződés a vételárra. Viszont azt meg kell nézni hogy nem a házhozszállítás díját számolták e hozzá. Bár a nyugtázáskor azt is fel kell tüntetni hogy az áru ára mennyi és a házhozszállítás mibe kerül.

(#3620) jeni válasza gulylala (#3616) üzenetére


jeni
félisten

Nem vagy köteles megvenni azon az áron. Mindig a megrendelés időpontjában aktuális ár a meghatározó. Ha sok az annyi akkor elállási jogod van

(#3621) forceberg


forceberg
veterán

Mit, milyen kit-et érdemes venni a belépő kategóriában? A felhasználási kör vegyes, de egy tele obi is kéne mindenképp...
Pl. Sony Alpha 200 + 18-70 + 100-300-at néztem ki 150-ért. Ez milyennek számít?

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#3622) Zoli bácsi válasza forceberg (#3621) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Szigorúan szubjektív vélemény:
A váz nekem kissé "nagyon műanyag". Magas érzékenységen túlságosan zajszűrt képek. A kisebbik kitobi kissé lágy rajzolatú, a nagyobbik azt hiszem elég jó.
Viszont ennyi pénzért nagyon jónak tűnik, pláne ha új, és 3 év gari van rá.
Ennyi pénzért Pentax K-m duplakitet kapsz, kisebb átfogással.
N/C stabilizált duplakitek 200 fölött vannak. Amit még ajánlanék megnézésre, az az Olympus E-520, szintén két obival.
Ha több objektívet akarsz, olcsó teléket, akkor lehet a Pentax kellene neked, manuális objektíveket olcsón vehetsz hozzá.
Olynak a kitobijai nagyon jók, és szép jpg képeket ad alapból. Magas érzékenységen kissé zajosabb.
Sonynak számomra az ára, és a 3 év gari vonzó. Ha elég ez a két obi, és szeretsz RAW formátumban fotózni, ez sem rossz választás.
Mindegyikkel tudnál szép képeket készíteni. Fogdosd meg őket, gondold át, később merre akarsz fejleszteni, nézd meg az obiparkot... Aztán vedd, amelyik tetszik. :)

(#3623) forceberg válasza Zoli bácsi (#3622) üzenetére


forceberg
veterán

Kösz a választ!
Pár kérdés még...
A kisebbnél a 18-70-re gondolsz?
Nem profi célra kell, így az alap kit obik elegek lennének, ha elég jók! :)
A CCD-s stabi "elég" a 300(450)-as teléhez?
Az Olympusok kisebb szenzormérete nem hátrányos?

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#3624) rumos14 válasza forceberg (#3621) üzenetére


rumos14
nagyúr

én véleményem: az A200 egy masszív máz, a fogása a belépő gépekhez képest nagyon jó, műanyagból van persze, de a legolcsóbb Canon-okhoz képest minőségibb érzetet kelt.
hátránya valóban a zajosság, iso400-ig okés, egy lépésnyi lemaradásban van a Canon/Nikon-hoz képest.
a váz most 70k a Saturnban, de sztem "csak" 1 év gari. kitobi használtpiacról 10-12k-ért lehet venni (ez a reális ár). 100-300 az Minolta obi lesz, több fajta létezik, 30k körül van areális ára. tehát a 150k így számolva sok.
a Sony 18-70 kitobi nem az igazi, kezdésnek jó, ha belelendülsz, érdemes lecserélni, de ez minden kitobira elmondható.

(#3625) Szten Márs válasza forceberg (#3623) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Pár választ én is meg tudok adni :)
A CCD stabinak elsődleges hátránya, hogy a keresőkép nem lesz stabilizált, ez 300-450mm ekvivalensnél már eléggé zavaró, igencsak tud inogni ott a keresőkép, és az AF-et is zavarja, nem csak minket. Egyébként a készítendő képen stabilizálni stabilizál akkor is, nem hiszem, hogy sok baj lenne vele.
Az Olyk szenzormérete hátrány bizonyos szintig, leginkább csak nagyon magas érzékenységeken, de pl egy Sony A200 képminőségét simán elérik az Oly-k. Nem minden a szenzorméret, ugye három dolog határozza meg a képminőséget: a szenzor, a képfeldolgozó rendszer és az obi. Képfeldolgozó rendszer az Oly-nál szuper, legalábbis JPG-ben nagyon szokták dícsérni, a kitobik szintén remekek, mondhatni a legjobb kitobik az Olynál vannak, a szenzor meg, hát igen, kisebb, mint a konkurenciáé. Így sem áll olyan rosszul úgy érzem :)

(#3626) forceberg válasza rumos14 (#3624) üzenetére


forceberg
veterán

A 150k az újonnan.
Akkor szerinted, ahogy számolok, a két obival 110-et érhet.
Más váz ajánlatok is jöhetnek amúgy. Csak ahogy látom pl. Canonhoz irtó drága a stabilizált obi, ebben meg lenne legalább CCD-s. A tesztek szerint 1-2Fé-t javít ez is.

Mod: Az említett K-m váz és a kitobija?

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#3627) ottkar válasza forceberg (#3626) üzenetére


ottkar
addikt

A stabilizátor a gép remegése miatti képelmozdulást csökkenti nem fényértéket.

(#3628) majom2 válasza forceberg (#3626) üzenetére


majom2
senior tag

ha ennyire fontos a tele, akkor jobban járnál egy stabilizált obi-val mint vázzal. a canon-nál az 55-250 IS-t 50-60e körül megkapod használtan. viszont a vázak drágábbak.

(#3629) majom2


majom2
senior tag

...habár... kompaktról váltóknál jellemző kritérium a nagy tele. ez szinte mindnek kell. kiváncsi lennék h ezek közül hányan és milyen rendszerességgel használják ezeket az obikat mondjuk 1 évvel a beszerzés után.

[ Szerkesztve ]

(#3630) forceberg válasza ottkar (#3627) üzenetére


forceberg
veterán

De annyi Fé-kel nagyobb záridőt tesz lehetővé, berázásmentesen.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#3631) rumos14 válasza Szten Márs (#3625) üzenetére


rumos14
nagyúr

használtam 300-as végű teléket, keresőhöz tapasztott szemmel elég stabilan tudtam fogni ahhoz, hogy ne zavarjon a remegés. a kompaktom (Pana FZ) próbálta korrigálni a kézremegést a keresőben/LCD-n, ez azt eredményezte, hogy fáziskéséssel és túlkompenzálva tette, nekem ez zavaróbb volt.
bár Oly gépet még nem tudtam sajos szabadon kipróbálni, a tesztek viszonylag konzekvensen említik a kisebb dinamikaátfogást és azt, hogy kisebb a "raw headroom", azaz mennyire lehet pl. a kiégést kompenzálni. ez is egy tényező lehet. amúgy le a kalappal, az, hogy az in-camera jpeg sok esetben jobb mint a raw->jpeg, igen tisztességes teljesítmény.

(#3632) rumos14 válasza forceberg (#3626) üzenetére


rumos14
nagyúr

100-300-at újonnan biztosan nem kapsz, sem magában, semi kitben. az A200 duplakitben egy 75-300-as tele van [link], ami egy régi olcsó Minolta obi Sony reinkarnációja, és nem az igazi. egy 55-200 sokkal jobb.
DSLR vásárlásnál az alap az, hogy a kiszemelt típusokat kézbe fogod, megtapogatod, mennyire kényelmes fogni, milyen érzetet kelt az összeszerelés, milyen a gombok elrendezése, mennyire logikus számodra a menü. sok későbbi bosszúságtól kímélheted meg magad. az A200 váz 70k-ért elég jó árban van.
ja és olvasd el a topik első hozzászólását.

(#3633) Szten Márs válasza rumos14 (#3631) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Nekem jobban remeg a kezem az átlagnál - legalábbis úgy gyanítom, széles körű kutatást nem végeztem a témában ennek igazolására :D - és bizony már 200-nál zavar a keresőkép remegése. Mondjuk lehet azért, mert többnyire manuális fókuszt használok, és az MF egy olyan keresőképnél, ami nem sziklaszilárd, igencsak idegtépő lehet.

(#3634) t_a_m_a_s válasza Szten Márs (#3633) üzenetére


t_a_m_a_s
őstag

Kell inni valami stabilizátort fotózás előtt :DD :DD

Holnap majd jól beletépünk...

(#3635) worlock


worlock
csendes tag

Sziasztok!
Tükörreflexes gép vásárlása előtt állok. Két gépet találtam szimpatikusnak:
Olympus E-520 illetve Pentax K2000 (k-m)
Egy ideje azon töprengek, hogy vajon melyiknek jobb a képminősége. Lehetséges lenne az, hogy érzékelhetően gyengébb képminőséget eredményez az oly 4/3-os rendszere a kisebb képérzékelővel ?
Ti melyiket választanátok és miért?

(#3636) Zoli bácsi válasza worlock (#3635) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Olympusnak jobb a jpg motorja, ez nem vitás. Persze nem csak a Pentaxnál jobb, hanem általában kategóriájában szebb jpg képeket készít a márkatársaknál.
Viszont magas érzékenységen a kisebb szenzor miatt kissé zajosabb, illetve zajszűrt képekkel kell számolni.
Olynak a kitobija is jobb, ha ez számít.
Pentax nagy előnye abban rejlik, hogy olcsón vehetsz hozzá manuális objektíveket.
És amíg az Oly Li-ion akkumlátoros, a k-m ceruzaelemet, illetve ilyen méretű aksit eszik.
Nekem K200D volt, most adtam el. Képminőséghez nem akarok szólni, már csak azért sem, mert állítólag a K-m nél csiszoltak a minőségen, és a zajszűrésen is. Egyébként a K200D jpg minősége sem volt rossz.

Szerintem alapból, kis érzékenységen jobb az Oly képminősége. De ez csak egy szempont legyen a sok közül.

Szerk: Kérdésre válaszolva: Kettő közül most az Olyt venném, duplakitben. Nem szerepel a kinézettek közt, de egy Saturn akciós 69e. forintos Sunyi A200 váz + Stigma 17-70-el sem lehet rossz..... :D

[ Szerkesztve ]

(#3637) Mercutio_ válasza worlock (#3635) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha nem zavar a kis kereső, vagy a hátsó LCD képének enyhe késése mozgó témánál, vagy a gép mozgatásánál akkor az 520-ast.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#3638) forceberg


forceberg
veterán

Üdv Fotósok!
Ez mennyire éri meg? [link] :))
Milyen lehet ez a kit 300-as Oly obi?

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#3639) Szten Márs válasza forceberg (#3638) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Jó, és 600mm ekvivalens átfogást kapsz a pénzedért. Ha tényleg kell a nagytele, akkor egy igen jó választás, ennyi pénzért minden bizonnyal a legjobb
Nem csak a photohallban van amúgy ilyen kit, és itt még olcsóbb is valamivel: [link]

(#3640) forceberg válasza Szten Márs (#3639) üzenetére


forceberg
veterán

210 körül van a Nikon D3000 dupla kit, 2db stab. obival. Igaz csak eq. 300mm-es a tele.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#3641) Szten Márs válasza forceberg (#3640) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Ezért mondtam, hogy ha tényleg kell a nagytele ;) Nem mindegy, hogy 600mm vagy 300mm.

(#3642) csabors


csabors
tag

Sziasztok!
Svájcban tényleg ennyivel olcsóbb? kb 35-45 ezer forinttal. Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban? Volna kamionos ismerős aki be tudná hozni. Uniós garlevéllel itthon is érvényes a garancia!

Üdv:

Nikon

(#3643) Zoli bácsi válasza csabors (#3642) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Tapasztalatom nincs... De azt tudom hogy szinte mindenhol olcsóbb mint nálunk. Úgyhogy valósnak tűnik. Mondjuk jogos a dolog, szegény svájci embereknek elég lehet összerakni a kis keresetükből, viszont én itt M.O.-on keresek vagy 300 Eurót, ebből tellik a drágább gépekre. ;]
Nekem két éve nem fogadta el a Nikon a Hollandiából származó D50 garanciáját. Kamera kft-nél sem szívesen javítanak más országból való holmit, úgytudom. De talán javítják...bár inkább ne kerüljön rá sor.

[ Szerkesztve ]

(#3644) Zoli bácsi válasza csabors (#3642) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Bocs, reggel belekeveredek a szerkesztésbe.

[ Szerkesztve ]

(#3645) forceberg válasza Zoli bácsi (#3643) üzenetére


forceberg
veterán

Melyik gyártó az, amelyik tuti itthon is garizza az EU-ban, de Mo-n kívül vett termékeit?
Ugyanis az Oly 520 dupla Zoom kit is 40-nel olcsóbb kint! Inkább nem is minősítem az itthoni árszabásokat... :( :(( :(((

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#3646) jeni válasza forceberg (#3645) üzenetére


jeni
félisten

Szerintem ha van időd és módod akkor besétálsz az adott szervizbe és egyéb trükkel kérdezzél rá a márkaszervizben jelen esetben az Olynál,hogy a Hollandiában élő tesótól kaptam fél éve komplett Oly 520-t gépet. Sajnos 1 hete hibásan működik és garanciában javítható-e hozzáteszed,hogy az ottani számla,garancia papir nálad van. :F :R
Ugyanúgy a más márkaképviselőtől is rákérdezzel,bár egy kissé fárasztó lehet a dolog,de legalább szerzel tapasztalatot :R

[ Szerkesztve ]

(#3647) zfarkas válasza csabors (#3642) üzenetére


zfarkas
senior tag

Svájcban jóval alacsonyabb az ÁFA (7,6%), még az olaszok is átjárnak vásárolni, főként tech cuccokat.
Ja és pl. Zürichben a minimálbér 3500 CHF :)

[ Szerkesztve ]

Raw Dark Pure

(#3648) Degeczi válasza csabors (#3642) üzenetére


Degeczi
nagyúr

de ugye tudod, h Svájc nem EU tag?
ez egyrészt elvileg vám+áfa fizetési kötelezettséget jelentene (OK, ez persze elkerülhető személyes behozatalnál), másrészt így egyáltalán nem biztos, h EU-s garlevéllel adnak el ott vmit, harmadrészt valóban az sem biztos, h azt itteni szervizben elfogadják

[ Szerkesztve ]

(#3649) ottkar válasza forceberg (#3645) üzenetére


ottkar
addikt

A gyártó nem ad garanciát, garanciát és szervízt az importőr, disztributor biztosít a termékekhez.
Azt is tudni kell hogy a gyártótól importőr nem egyforma áron kapja a termékeket hanem erősen függ a darabszámtól. Az USA-ban azért is olcsóbb sok termék mert gyakorlatilag egyetlen disztributor látja el. Aki nagy darabszámot vesz jelentős árengedményt kap.

(#3650) Szulita28 válasza ottkar (#3649) üzenetére


Szulita28
senior tag

A gyártó nem ad garanciát, garanciát és szervízt az importőr, disztributor biztosít a termékekhez.

Azért ez így eléggé ellentmond mindennek. Vki előállít egy műszaki terméket, az 1000%, h garanciát (ill. ilyen nincs is, jótállás és szavatosság van) kell vállaljon rá. Ez a nálunk fejlettebb világban is így van. A jótállást az adott ország törvényeinek megfelelően az importőr biztosítja, aki viszont a gyártó hivatalos és kizárólagos képviselete az adott országban. Lehet, h jót írsz, de akkor a fogalmazással van a baj.
Szintén ellentmond ennek az a cetli, amit már a gyárban beleraknak a dobozba, és minden egyes eladott dobozban benne van (és amit a forgalmazónak kell érvényesítenie, aki az importőrtől veszi, aki viszont... l. feljebb). Az ún. világgaranciának vagy régiós garanciának is feltétele, h kitöltésre kerüljön ez a cetli. A Nikon Kft. pl. elfogadja az EU-s papírt, ha van mellette nyugta vagy számla. Nem kell a magyar papír.

[ Szerkesztve ]

Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.