Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11310) rosta11 válasza Khelben (#11302) üzenetére


rosta11
tag

A Sony SLT A57 egy kiváló, mindenes gép.

A fix tükrös gép AUTO ISO értéke 100-3200 között van. Egy fényerős objektívval igazán jól lehet használni. A normál maximális ISO érték 16000. Van egy öt lövéses funkciója is, amelyek összedolgozásával akár 25600 ISO-t is tud JPEG-en.

A fix tükör nem porosodik. Ez különben felnyitható és az érzékelő azért takarítható. De csak ritkán van rá szükség.

A fix tükör miatt másodpercenként 10-12 képet készít attól függően, hogy a kép mérete mekkora. A pufferét megnövelték a korábbi A55-höz képest. Az AF az A55-höz képest még akkor is fogja a sorozatban a tárgyat, ha az ideiglenesen eltűnik egy másik tárgy mögött. A legdrágább sportgépekhez hasonlóan, csak itt nem vergődik a tükör. A kis pénzű sportfotósok, vagy állatfotósok néhány fényerős objektívval jól képesek vele dolgozni.

A videó a legjobb dlsr-ekkel vetélkedik, automata üzemmódban, manuálisban, A, S, P, M-ben is megy. Voltaképpen eleinte ezért az automata videó üzemmód miatt tették be a fix tükröt az SLT-be. Aztán kiderült, hogy ennek számos más előnye is van.

Az LCD minden irányba forgatható, befordítható a gép felé is, ha azt akarod, hogy ne lássák a képedet. Az élőkép magáról az érzékelőről jön.

Az EVF kiváló, bár az A65,A77 OLED keresője hangyányit jobb. Hozzá képest a belépők OVF-jei kis lyukak. Látod, hogy milyen lesz a képed, el sem kell venned a szemedtől a gépet, ha változtatni akarsz valamit a beállításon. A kompaktok EVF keresői nem is hasonlíthatók ehhez.

A szokásos beépített stabilizátor 2,5-4 FÉ-ket tud.

A Sony, mint elektronikai óriás jó néhány trükköt betett a gépbe, dinamika növelés, panoráma kézből vízszintesen, függőlegesen, 3D (már akinek van Sony 3D készüléke), optimális portrékivágás, arcfelismerés (tárolod a család tagjainak az arcát, azok mindig élesek lesznek a képen), portré indítás mosolygásra, extrapolált max. 2x képnagyítás, amely jobb, mint a digi kivágás, de nem olyan jó, mint egy jó dupla gyújtójú objektív, meg még jó pár trükk, amelyek vagy beválnak, vagy nem.

A sony a múlt években elkezdte kihozni az olcsó, de jó optikai minőségű, de műanyag bajonettes objektíveket, no meg a méregdrága, kiváló házú Zeiss-eket, sony G-ket. Mellettük ott vannak a Minoltától örökölt kiváló használt objektívek. Engem a most beharangozott egy sony 18-135 utazó obi érdekel, amelyet a közeljövőben hoznak ki. A minoltának van a 28-135-ös Legend nevezetű objektívja, amely 80-as évekbeli. Ha ennek a minőségét hozza majd ez az új 18-135, akkor az nagy húzás lesz.

Kitobival együtt (viszonylag jó minőségű a kitobik között) 230-ért adják.

A zár az A65-ön 150 000-re garanciális. Lehet, hogy ugyanaz van az A57-ben is.

Hogy rosszat is mondjak az akksi csak 550 képet tud.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.