Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76151) ATI válasza dqdb (#76148) üzenetére


ATI
senior tag

#76148 dqdb
Köszi az infót!
Mi az a kerf? :)

#76149 haddent
Így van, rohadt olcsó. Vannak hátrányai, de használható bill. Illetve van benne potenciál is, tűrhető stab-jai vannak, fasza hangot lehet belőle kicsalni piti pénzért.
Melós billentyűnek, vagy nappaliba wireless billnek bőven elég.
QMK/VIA-t soha nem fog tudni.

(#76152) dqdb válasza ATI (#76151) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha lézerrel vágnak, akkor a vágás végző fénynyalábnak van egy bizonyos vastagsága. Ha ezt nem veszik figyelembe a vágás során, akkor fénynyaláb szélességének felével több anyag lesz kivágva, ami egy plate-nél már problémát tud okozni. Ezért a vágást végző cégtől függően vagy ők, vagy te az általuk megadott paraméterek alapján módosítja az ábrát, hogy arrébb történjen kissé a vágás, és így pont jó lesz a végeredmény, valahogyan így.

CNC-nél pedig azt kell figyelembe venni, hogy a szerszámnak van egy átmérője, így tökéletes belső derékszöget nem lehet vele vágni.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#76153) Ereshkigal


Ereshkigal
őstag

Üdv!

Keychron K2 Nordic ISO v2 billentyűzethez ezek a kupakok jók lennének?

(#76154) 0xmilan válasza Domonkos (#76124) üzenetére


0xmilan
addikt

Melyik a masik topik?
A hatterben egy Corne van? Fura, hogy a jobb fele a 'master'.

[ Szerkesztve ]

(#76155) degec


degec
senior tag

Tiszteletem, Segítsetek kérlek szépen.. sosem volt, és sosem nyomkodtam még mechanikus bill-t csak ilyen 15 ezer forintos ultra gagggyer gémer pro-t. Ezer éve gépezek de elegem lett az 5000 ft-os Logitechekből.

1.Mekkora összeget szánsz rá? Mindegy, céges vásárlás
2.Használt szóba jöhet? NEM
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?, Logitech belépőszint ezer éve, hangos hamar kopik sokat használom
4.Mire használnád a billentyűzetet? Irodai meló, néha CS :) napi 10-12 óra nem folyamatos de nyomkorászás :)
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Mechanikus teljes eneterrel, magyar kiosztással világítós
6.Van konkrét modell ami tetszik? VARMILO VEA109 CMYK Cherry MX Brown Magyar fekete, nemtóm jó-e ez a kapcsoló nekem, halk kellene.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Magyar nagy enterrel, num paddal
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Kell numpad multimédia gombok nem igen kellenének
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Világítás, vezetékes, és halk, de mechanikus, nem kell progizás, nem kell gombcserélés, nem kell támasz el sem fér. Cherry- kapcsolósat szeretnék.
Nem vagyok gyors és gépíró,de elég gyorsan gépelek, de elég sok félre is ütődik, a gombok miatt..gondolom nem eléggé érzem a lenyomást, hiszen vakon gépelek, amit magamtól szoktam tanultam meg.

Köszönöm előre is !!! :R

[ Szerkesztve ]

(#76156) Enton válasza degec (#76155) üzenetére


Enton
addikt

Cherry silent red lesz a te választásod:

https://afterhours.hu/products/varmilo-vea109?variant=40421018206305

#76154 0xmilan:

Gondolom a billentyűzet építős topikra gondol: [link]

#76153 Ereshkigal:

Elvileg passzol a kettő.

[ Szerkesztve ]

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#76157) Mephike válasza Ereshkigal (#76153) üzenetére


Mephike
senior tag

Igen, jók lesznek, természetese na K2-vel jelöltre gondolok.
De azon a weboldalon bármelyik keycap szett jó a billentyűzetedhez.

(#76158) Domonkos válasza 0xmilan (#76154) üzenetére


Domonkos
Ármester

Az Így építsd a billentyűzeted!

Nem. Az egy ferris sweep. Nyaron raktam ossze es azota lett az "utazos billentyuzetem". Itt irtam rola egy keveset korabban.
Corne sem lett volna egy rossz valasztas, de nekem nem kell, csak 5 oszlop - meg a harmadik huvelykujji billentyu sem letszukseglet. :U

Mindket fel tud master lenni. Mikor aram ala kerul a kontroller, akkor az alapjan donti el a szerepet, hogy van-e benne kabel. Ha van, akkor az a master.

[ Szerkesztve ]

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#76159) degec válasza Enton (#76156) üzenetére


degec
senior tag

:R :R ez ilyen kafa márka? Mi a legteteje minőség billentyűzetekben ???, nem kapcsolóra értem.. és nem is ilyen túlgondolkozott faberákásos agyelborult titánium béléses mittomén mit lehet variálni.. Köszi szépen.. Van róla Yutub Pétertől érdemes megnézni atom..

[ Szerkesztve ]

(#76160) dqdb válasza degec (#76159) üzenetére


dqdb
nagyúr

Igen, a Varmilo kínálja magyar kiosztással a legjobb minőségű billentyűzeteket, a kupak messze a legjobb, a billentyűzet maga a legjobbak egyike.

Mi a legteteje minőség billentyűzetekben?
Készen a megveszed és használod kategóriában körülbelül ez és a Leopold, de abból ISO sem akad, nemhogy magyar.

Építős vonalon 500-550 dollár a csúcskategória TKL méretben (+ kupakok + kapcsolók + stabilizátorok, ezekre +200 dollár jó becslés), de az egy bonyolultabb történet, ami a preferenciáról szól.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#76161) Jorus válasza Domonkos (#76158) üzenetére


Jorus
nagyúr

FalbaTech ReDox is így készült, bármelyik fél lehet master.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#76162) degec válasza dqdb (#76160) üzenetére


degec
senior tag

:C :Rakkor nem nyúlok mellé red silenttel sem jajj de jó köszönöm vakon berakom a kosárba hozza futár :D

(#76163) haddent


haddent
addikt

Pontosan mivel érdemes megkenni a kapcsolókat illetve a stabokat (a stab "vakkapcsoló" gondolom kapcsolónak számít, szóval a stab rúdra gondolok most), és hol szerezhetők be? :R

Krytox 205g0 a switchre meg mindenre is, Krytox 105 meg a rugóra? Tök jó, csak sehol nem kapni, ahol igen ott meg a szállítás 3x annyi, mint maga a termék... :W

[ Szerkesztve ]

(#76164) dqdb válasza haddent (#76163) üzenetére


dqdb
nagyúr

[link]
Stabilizátornál kétféle anyag kell neked: egy a műanyag-műanyag súrlódó felületekre és egy sűrűbb a műanyag-fém érintkezési pontokra.

Az előbbire Krytox GPL 205g0 a válasz, a stabilizátorház két felét kell nagyon vékonyan megkenni vele, csak annyira, hogy enyhén opálossá váljon a felület.

Az utóbbira szilikonzsír az olcsó válasz, billentyűzetes körökben a fancy változata a Super Lube ezen kiszerelése, a drága válasz az XHT-BDZ. Először a stabilizátordrót két végét kell megkenni relatíve vastagon a hajlat utáni résszel együtt, hogy a stabilizátorházba bepattintva a drótot végig fedje a zsír. Ez követően már a nyákba/plate-be beszerelt stabilizátorokat fel kell húzni, hogy a drót hátulról látható legyen, és ecsettel vagy fecskendővel még több zsírt kell bejuttatni. Ezt érdemes több körben csinálni és közben tesztelni, hogy van-e még zörgő hangja, mert túl lehet kenni a stabilizátort, és akkor kezdheted újra.

Vannak mindenféle modok, amelyek vagy működnek, vagy nem, tipikusan sok macerával járnak, én nem szoktam ezekkel élni, régebben Super Lube ment a sliderekre is, az utóbbi időben Super Lube + 205 párosát használom.

Ha nincsen meg a stabilizátor és lehet választani, akkor érdemes TX-et választani, mert az eltérő belső miatt ezeknél a kenés leegyszerűsödik.

[link]
Kapcsolónál függ a pontos típustól, és a válasz a semmi mellett a Krytox GPL 205, Tribosys 3203/3204, Krytox GPL 104/105/106 lista egy vagy két eleme lesz. Ha nincsen meg a kapcsoló és lehet választani, akkor érdemes a legkevesebb melóval járók közül választani.

Beszerzési forrás a Keygem például. AliExpressen is lehet próbálkozni, de sokkal nem olcsóbb, és nem mindig az jön, aminek kellene jönnie.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#76165) haddent válasza dqdb (#76164) üzenetére


haddent
addikt

A milky yellow pro -ra készülök lelkiekben. Tudom, gyárilag kent, de ne is csesztessem, majd X idő múlva, ha "lekopna" róla a gyári kenés?

(#76166) dqdb válasza haddent (#76165) üzenetére


dqdb
nagyúr

Hotswap billentyűzeted lesz, ha jól rémlik, csak tedd be és használd úgy. Ha zavarna a rugók ritkán előforduló pengése (azok nincsenek megkenve, csak a kapcsoló többi része), akkor csak a rugót kell megkenni vagy jobb minőségű megkentre cserélni (ha nehezebb kapcsolót szeretnél, akkor ez utóbbival elérhető).

105 + TX rugó + switch opener + kis tubus vagy a rugók zacskója
1. a rugókat hagyod a zacskójukban vagy bedobod egy kis tégelybe, csepegtetsz rá 15-20 csepp 105-öt, ha zacskó, akkor a teljes lezárás előtt belefúj egy kicsi levegőt, majd 2-3 percig rázod az egészet
2. kapcsoló megfog, switch openerrel kinyitod, óvatosan leemeled a stem + felső rész párost (meg van kenve), rugó kikap, megkent rugó csipesszel betesz, felső rész visszatesz, 20-25 másodperc alatt megvan egy

Használat közben újra és újra visszajut a gravitáció miatt lejjebb jutó kenőanyag a felsőbb részekre, nem fog az lekopni, ez a sok éves tapasztalat (valamint időközben maga a kapcsoló is kopik, szóval az érintkező felületek is egyre simábbak lesznek). Ha a gyári kenés nem hulladék minőségű (inkonzisztens vagy rossz a kenőanyag), akkor nem kell újrakenni. Ha pedig hulladék, akkor meg nem kell megvenni azt a kapcsolót. A Milky Pro gyári kenése eléggé jó, ezért is ajánlottam.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#76167) Enton válasza degec (#76162) üzenetére


Enton
addikt

Kupakok végett még nálam is listán van egy ilyen varmilo.
Csak nem tudom milyen kupakszett kéne a "sok" közül, de ez a cmyk az egyik leg világosabb és szép is pl.
yakumo nekem már sötét, a moonlight meg kicsit szürkébb a kelletténél, az uj carbon kopijuk meg valahogy nem jön át , valahogy nagyon ötlettelennek tűnik nekem azzal a végig narancs csíkkal(de legalább már kínálnak wireless-t).

"....vakon berakom a kosárba hozza futár..."

Sok opció nem nagyon akad ilyen feltételekkel, aztán ha véletlen mégsem jön be még mindig visszatudod küldeni hogy akármi. A lényeg nem biztos hogy fog tetszeni, de a listád szerint ez lesz az endgame nálad remélhetőleg, de adj neki időt és nyomkod amennyit csak tudod, hogy ha véletlen nem ez lenne az igazi, mégis miben kéne más ehelyett.

Nem is értem hogy munkahelyre mért keresnek az emberek halk bill-t, mindenki a könyvtárban dolgozna??? ;]
Én meló helyen imádom a kék csattogóst püfölni, igazi munkatárs riogató. :))

Logitech belépőkhöz hasonlítva meg egy ég és föld lesz a különbség, de majd meglátod úgy is.

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#76168) haddent válasza dqdb (#76166) üzenetére


haddent
addikt

Köszi, akkor így lesz!
A rugóknál S-M-L-XL méret is van és mindegyiknél elérhető mindegyik rugóerő / súly is. Ez miért jó? :F Vagy hogy érdemes választani? A súly még érthető számomra ,de a hossz már kevésbé. A végén még itt is el kell menni olyan irányba, mint az autóépítésnél, hogy progresszív rész, meg stb :DDD

(#76169) dqdb válasza haddent (#76168) üzenetére


dqdb
nagyúr

A rugóknál S-M-L-XL méret is van és mindegyiknél elérhető mindegyik rugóerő / súly is. Ez miért jó? :F
Mert preferencia kérdése, hogy mi jó neked. A legtöbb ember relatíve érzéketlen erre és tágabb tartományt tart kényelmesnek, de már hallottam olyat, hogy 62g túl könnyű, 67g túl nehéz, csak a 65g jó.

Vagy hogy érdemes választani? A súly még érthető számomra ,de a hossz már kevésbé.
M-es méret a normál. sokáig csak S-M-L volt, az XL nemrég jelent meg a TX-nél, mert kialakult némi hype az extrém hosszú rugók körül. A hosszabb rugó nagyobb előfeszítettséget jelent, azaz nehezebben, nagyobb erő hatására indul meg a kapcsoló, és laposabb lesz az erőgörbe. A rövid rugó ennek az ellentette.

A külön kapható rugóknál a súly itt mindig a bottom outra érvényes, mert kapcsolótól függ, hogy hol érzékel.

A végén még itt is el kell menni olyan irányba, mint az autóépítésnél, hogy progresszív rész, meg stb :DDD
Van itt is progresszív rugó, two stage is, de nem igazán jön ki a különbség a gyakorlatban.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#76170) redbiro


redbiro
őstag

sziasztok, van topik szinten is javasolt magyar nyelvű gépírást tanító program?

it never gets easier, you just go faster

(#76171) dqdb válasza redbiro (#76170) üzenetére


dqdb
nagyúr

klav.hu

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#76172) haddent válasza dqdb (#76169) üzenetére


haddent
addikt

Beteg :DDD Akkor még egy kérdés, ha már megint mélyvíz a téma.. A Durock V2 stabot mindenki agyba-főbe dícséri, hogy konkrétan hülye aki nem azt használ. Tényleg ennyire jó? Ha nincs konkrét bajom (ergo nem tudom mit akarhatnék még) a gyári Keychron stabbal, akkor érdemes berendelni, vagy tök felesleges?

Köszi

(#76173) Mephike válasza haddent (#76172) üzenetére


Mephike
senior tag

Itt ilyet kérdezni? Persze, hogy megéri! :D
Mondjuk stabot én csak akkor váltanék ha elégedetlen lennék a jelenlegi hangjával, akkor viszont biztos Durocra váltanék. Mondjuk ez olyan kb. mint nálam a Gateron Black Ink kapcsoló, próbálgatok mindenfélét, de mindig ahhoz térek vissza.

(#76174) dqdb válasza haddent (#76172) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha a gyári valamiért nem felel meg (elvileg eléggé jó), akkor TX-et vegyél. A Durock az előző generáció legjobbja volt, amikor GMK screw-in és C3 volt az ellenfele, az utóbbi egy évben sok belépő volt a piacra, és abból a TX-et tartják a legtöbben a legjobbnak, ami mögé az Owlabot teszik. Személy szerint én még nem használtam, mert betáraztam 2+ éve Durockból, ami most fogyott csak el, most TX-ből rendeltem egy nagyobb adagot. Owlabból csak 2u-kat próbáltam (billentyűzettel jött), nem volt sem hűha, sem fúj érzésem tőle a Durock V1-ek után. WS is volt (szintén billentyűzettel jött), azt például utáltam, mert kínszenvedés volt a drótot bepattintani, és egy stabilizátor hangolásával se szívtam annyit, mint ennél a space-szel.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#76175) macilacus


macilacus
senior tag

Sziasztok
Valaki ismeri a Redragon K618-RGB billentyűzetet?
Ha igen mennyire van megelégedve vele?
Előre is köszi a választ :DDD

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

(#76176) nyunyu válasza dqdb (#76174) üzenetére


nyunyu
félisten

Ennyire nagy különbségek vannak a stabok között?

Amikor 5 év után végre összeraktam az ócókínaiTKLt, de nem voltak meg a gyári alkatrészei *, akkor plate mount Cherry stabokat tettem bele, mert csak az volt itthon.

Célnak megfelelt az is.

*: összerakás után fél évvel találtam meg a stabjait, kábelét, tappancsait :W

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#76177) dqdb válasza nyunyu (#76176) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nagyobb különbség van nem megkent és megfelelően megkent stabilizátor között. mint két gyártó stock állapotú terméke között. Azonban mivel körülbelül ugyanannyiba kerül az összes, így érdemes azt venni, amivel a legkevesebb meló van, ha hangolásról van szó, de 99%, hogy mindegyikkel sikerül elérni ugyanazt az állapotot.

A TX ilyen téren eltér a többitől, mert ezeknél a slider doubleshot öntéssel készül, a drót végét körülölelő rész TPU-ból van, így sokkal kevésbé hajlamos zörgésre. A többi stabilizátornál ezt nagy mennyiségű szilikonzsírral tudja elérni az ember. A TX amúgy olyan téren is kivétel, hogy nem screw-in, hanem clip-in extra lépéssel.

A drót a másik dolog, ami problémát tud okozni, ha nem egyenes, ilyenkor ki kell egyensúlyozni (én személy szerint sosem tettem még). Az Owlab erre hajtott rá, ők Liquidmetal néven futó drótot használnak, ami nem hajlamos az elgörbülésre szállítás közben.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#76178) laci06


laci06
senior tag

Sziasztok!

Ilyen kiosztással létezik hasonló minőségű, de Wireless billentyűzet?

Mostanság mi a tanácsolt, hogyha valaki főleg munkára keres billentyűzetet, de nem szeretné, hogy azért olyan írógép legyen mint a MX Blue? Pár éve volt két mechanikus billentyűzetem MX Brown kapcsolókkal, és végül egy halk logitech membrános váltotta őket amikor kis lakásban jött a baba. Mostmár nagyobb helyen vagyunk, de nem szeretném, ha minden meetingbe behallatszódna. Melyik az a kapcsoló ami gépelési élményben még nem ront? Láttam itt a "Silent Red"-et, és egy rövid review alapján még akár jó is lehetne...

Illetve a Varmillokhoz csuklótámaszt lehet venni? Nekem azt hiszem hiányozna.

Továbbá milyen hosszú kábelt adnak hozzájuk?

[ Szerkesztve ]

(#76179) 4nick8 válasza laci06 (#76178) üzenetére


4nick8
őstag

(#76180) laci06 válasza 4nick8 (#76179) üzenetére


laci06
senior tag

De itt nem látom a hosszú í helyét, mint a másiknál. Vagy a képek nem jók?

(#76181) dugo_ válasza laci06 (#76180) üzenetére


dugo_
veterán

Nem is fogod látni sehol, mert nem készül a magyarról (se semelyik másik kis darabszámos kiosztásról) külön termékfotó. Oda van írva, hogy magyar. Az ISO kiosztás lesz, magyar feliratokkal.

(#76182) 4nick8 válasza dugo_ (#76181) üzenetére


4nick8
őstag

A Varmilo szokott készíteni de erről elfelejtettek.

(#76183) laci06 válasza dugo_ (#76181) üzenetére


laci06
senior tag

Wow, köszönöm. És akkor a Varmilo VBS109 is jó lehet nekem?

(#76184) Gabbbb


Gabbbb
senior tag

Aliexpress-en melyik olcsó PBT cap szettet lehet megvenni? (világos/fehér kontrasztos, valami amit világítás nélkül jól lehet látni)

[ Szerkesztve ]

(#76185) dqdb válasza Gabbbb (#76184) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az egyik Shenpót innen. Konkrét rendelés előtt kérdezz rá, hogy kompatibilitás terén jó lesz-e adott készlet.

Vagy nem AliExpressről, de Tajvanról valamelyik XMI-t.

Alternatívák még a Keychron 40 dolláros, jó kompatibilitást nyújtó készletei.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#76186) Counter válasza Skilly (#76138) üzenetére


Counter
újonc

Használok Origins 60 Aqua-t, de nem elsődleges billentyűzetként.

Egy alap és egy FN layer van, mindkettő átdefiniálható. 0 / Escape felcserélhető, FN is átrakható.
Felső sorra van váltó gyorsbillentyű, hogy az alaplayer gombjai számként vagy funkcióbillenyűként működjenek.

Az aqua switch nagyon felül taktilis és pont ott van egy kis rugóhangja. Nem vészes.

Az USB-C aljzatnak szűk kivágása van a házon, nem megy bele minden kábel.

Masszív szerkezet, az alumínium ház alja ki van öntve belül műanyaggal.
https://www.techpowerup.com/review/hyperx-alloy-origins-60/4.html
Nem kong, de a leütések rezgéseit átviszi a szerkezet, ami hangrobbanás formájában jelentkezik az asztallap és a billentyűzet alja közötti légtérben. A lábak közé érdemes 3mm vastag szilikonlapot vágni. A deskmat kevés. Nem halk billentyűzet.

A kihajtható lábak és a világítás nagyon jó. Nincs felxe a cuccnak, középső billentyűt erősebben nyomva sem hajlik meg.

Programozásra, szövegírásra alkalmas. A 60%-os méret nagyon klassz, de kétkezes műfaj. 3D egerészős mutatványok mellé nem biztos hogy jó választás.

(#76187) Gabbbb válasza dqdb (#76185) üzenetére


Gabbbb
senior tag

Köszi az ajánlást!
Sokallom erre a €40-t, de ha nincs kevesebbért, akkor elfogadom.

https://www.aliexpress.com/item/1005003027653861.html?spm=a2g0o.store_pc_allProduct.8148356.25.463a4d44wKb4Sk&pdp_npi=2%40dis%21EUR%21%E2%82%AC%2048%2C77%21%E2%82%AC%2039%2C01%21%E2%82%AC%2038%2C53%21%21%21%21%40210318c916732020625557933ee3ed%2112000023317700042%21sh

Ez, ha jó lesz a Masterkeys Pro M-re, akkor lehet megrendelem. (írtam a boltnak)
Jól gondolom, hogy a Cherry profil, az ergonomikus dőlés helyett síkot jelent?

[ Szerkesztve ]

(#76188) Sn00k


Sn00k
veterán

Sziasztok,
Valaki útba tudna igazítani egy bill-el kapcsolatban. Erről lenne szó
Logitech G915 TKL 3 féle kapcsolóval lehet rendelni, de ezeket nem ismerem. Tactile, Switch, Linear. Nekem a legfontosabb az lenne hogy az Mx brown hoz legyen a legközelebb a minél halkabb működés miatt.
Thx

3njoy the Lif3

(#76189) 0xmilan válasza Domonkos (#76158) üzenetére


0xmilan
addikt

Koszi, erre a topikra gondoltam en is, de inkabb megkerdeztem, hatha van valami eldugott, amirol nem tudok.

A Corne PCB-krol is le lehet torni a kulso oszlopot altalaban, csak akkor hozza kell faragni a plate-t, backplate-t / hazat. :D

En az elobb a holykeebs.com-rol rendeltem egy choc spacinges, beepitett trackball-os choc Corne-t a 35 grammos silver kapcsolokkal.
Kivancsi vagyok, mert a choc kapcsolo, a choc spacing, a colstag meg a rendes split is mind uj valtozo lesz.
Par napos a webshop, #1003 a rendeles szamom, szoval enyem a 3. rendeles, de bizom benne, hogy minden rendben lesz.

Onnan indult amugy az egesz, hogy a Dygma megint csusztatott a Defy ETA-n, ezuttal Juniusig, de nem vagyok benne biztos, hogy ez a vegleges. Fel evet meg nem akartam ra varni, szoval ha bejon a Corne, akkor a Defy-t vissza is mondom.

A kiosztasod megtekintheto valahol?

(#76190) nyunyu válasza 0xmilan (#76189) üzenetére


nyunyu
félisten

Muszáj ilyen gyomorsavlekötő tablettákat használni kupaknak?

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#76191) Tsebacsi válasza Sn00k (#76188) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Szia, a google nekem nagyon gyorsan segített ebben :D

What switches are in Logitech G915?Available in three switch types:
GL Clicky - audible click and tactile feedback.
GL Tactile - a gentle bump for some tactile feedback.
GL Linear - a completely smooth keystroke.

Ezek alapján a tactlie az ami a legközelebb van a barnához szerintem.

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#76192) 0xmilan válasza nyunyu (#76190) üzenetére


0xmilan
addikt

Oke, hogy szokatlan a kinezete egy MT3 utan mondjuk, de sokan szeretik ezt is. Gondolom nem veletlenul.
Choc switchekre nincs tul nagy valasztek sajnos. Ez az MBK a legelterjedtebb, ahogy latom.
Lehet, hogy sima MX kapcsolokkal kellett volna vennem, de kivancsi vagyok, hogy ez milyen. Anno szerettem a laptopok, magic keyboard stb. lapos kupakjait is. Ezeken raadasul van egy XDA-szeru iveltseg, szoval nem tartok tole. A choc spacing mar erdekesebb, de az az 1 mm valoszinuleg nem szamit olyan sokat. Vagy kenyelmesebb lesz a kisebb tavolsag miatt vagy zavaro, hogy tul kozel vannak a sorok/oszlopok. Majd kiderul.

Van meg peldaul Chicago Steno szett "Porcelain cold cast resin"-bol nagyon dragaert.

(#76193) Domonkos válasza 0xmilan (#76189) üzenetére


Domonkos
Ármester

>Haz, plate stb.
Jah. Ezeket itt direkt nem szerettem volna. :U Ennel a lenyeg az annyi volt, hogyha munka vagy ilyen-olyan miatt el kell utazzak mashova, akkor legyen valami jobb billencsem, mint a laptope. A dactyl-manuform-ot elegge keserves utaztatni, laptopon pedig max utazas kozben gepelek szivesen. :( - mondjuk ez a sweep siman elfer a csuklotamaszon is...

Corne szerintem jo valasztas, bar a "siksaga" miatt nem hiszem, hogy egy endgame lehetne.
Amennyi dolgot itt felsoroltal hogy uj lesz, ugy en mar most kitartast kivanok a megszokasukhoz! :R - bar nem tudom, hogy most epp mire van raallva a kezed - Ez egyszerre szerintem nagyon sok lesz; de nem szabad feladni, mert ez a jobb irany! :K

>35g
Szerintem barati. Szemely szerint en nem vagyok tul nagy fan-ja a linearis kapcsoloknak, az ehhez hasonlo puhakat megis szeretem. 15gf nekem tul puha volt, de ha 20-ra kell valtsak, az most mar gyorsan megy.

Ha a kisebb meretet meg tudod szokni (kerlek probalkozz vele ;) ), es ha a choc is be fog jonni, akkor en nem varnek a masikra. Amit egy sik billentyuzet nyujtani tud, azt a corne-tol is biztosan meg fogod kapni. Onnast pedig csak egy szuper-ergo lesz mar csak elorelepes. - ha a keymap mar megvan.

>Keymap
Jah, persze. Valamit majd adok. Az igazsag az az, hogy 2019 kornyeken viszonylag sok dolgot beletettem a QMK fork-omba, amit egyeb okok miatt nem upstream-eltem. - Egy csomo breaking change es hasonlok... - A mostani keymap-em sem fordul, ha azt a master-re pick-elem. - De kedvem sincs a mostani hulladek build rendszeruk miatt atirnom akarmit is.
Ha egy kicsit deanonimizalom, akkor feltoltom valahova. A lenyeg szerintem latszani fog. :K

[ Szerkesztve ]

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#76194) 0xmilan válasza Domonkos (#76193) üzenetére


0xmilan
addikt

Most egy XD75-ot hasznalok ugy, hogy a kozepso 3 oszlophoz nem nyulok, tehat a split resze tulajdonkeppen mar megvan.
Orthorol column staggerre valtani gondolom nem lesz olyan nehez, mintha rowstagrol mennek, foleg ugy, hogy a corne-nek eleg lightos a staggerje pl. a sweephez kepest.
Hasznaltam mar Gateron optikai speed silvert, aminek a karakterisztikaja eleg kozel van a chochoz (1.0mm, 3.2mm vs 1.5mm, 3mm), raadasul a choc silver allitolag inkabb 40g, nem is 35, ami meg kozelebb van a megszokott ~45-hoz.

Szerintem se endgame, de egyelore megteszi. Az endgame az valami mesterseges intelligenciaval megtamogatott agy-interfesz lesz majd. :D

(#76195) 0xmilan válasza Domonkos (#76193) üzenetére


0xmilan
addikt

Probaltal mar tentinget telefontartoval? :D
Ez max. 100 fokra nyilik, tehat 40 fok a minimum tenting, ami kezdetnek lehet, hogy egy kicsit sok.

(#76196) elite.cs11 válasza 0xmilan (#76189) üzenetére


elite.cs11
senior tag

Amugy az ilyen full ergo billeknel az ilyen konnyu switchek az alapok? Mondod hogy 35 g meg Domonkos is emlitette, hogy 15 es 20, es ez nekem nagyon wtd kategoria mar :D

(#76197) haddent


haddent
addikt

Közérdekű információ: (és bocsi, ha triviális, de hátha van akinek érdekes lehet) Keychron Q0-Q1-Q2-Q3 -hoz elérhető VIAL (L -el, fontos különbség) kompatibilis QMK firmware. A "miért?" -re az a válasz, mert a sima VIA kilátogat a netre és ez csúnya dolog, a VIAL egyáltalán nem, másrészt meg sokkal több és jobb funkciója van.

+1: engem zavart, hogy a Keychronon nincs Caps Lock visszajelző led, csak magát a Caps Lock key alatti RGB -t fehérítette ki, szóval kicsit belenyúltam, hogy minden fehéren üvöltsön, amikor a CapsLock üvölt, így már látszik :DDD

Ha valamelyik érdekel valakit szóljon :K

(#76198) Sn00k válasza Tsebacsi (#76191) üzenetére


Sn00k
veterán

:R

3njoy the Lif3

(#76199) Gabbbb válasza dqdb (#76185) üzenetére


Gabbbb
senior tag

Nem válaszol a bolt.

Mondjuk ezt: https://tinyurl.com/2n9nlrno megrendelném a CM Masterkeys Pro M-re, akkor mégis mekkora az esély arra, hogy ne lenne jó?
Jár hozzá 3 space bár, 3 enter etc.. Milyen inkompatibilitási problémába lehet belefutni?

[ Szerkesztve ]

(#76200) dqdb válasza Gabbbb (#76199) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nem válaszol a bolt.
Úgy értettem, hogy itt :)

Milyen inkompatibilitási problémába lehet belefutni?
Például abba, hogy a fizikai ISO támogatáshoz az Enteren felül szükséges 3 kupakból csak 1-2 kerül be a készletbe, ez eléggé gyakori olyan kínai gyártás kupakkészletnél, amit nem nézett át európai szem. Vagy itt van ez a múlt hétről, jó sok kupak, mégis problémás.

A ma linkelt bézs kupakkészlet jó lesz mind ISO, mind ANSI Masterkeys M-re. A tegnap linkelt fehér ASCII stílusú kupakkészletet csak ANSI Masterkeys M-re lesz jó.

Annyi van, hogy mivel a Pro M-ben már van világítás, és a kupakok felső felét világítja meg (északra néző kapcsoló), ezért itt a második bekezdés érinteni fog (kivéve ha van O-ring), de ez bármilyen Cherry profilos kupaknál érint, nem Cherry profilosból pedig sokkal kisebb és drágább a választék.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.