Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
Én egyre jobban szeretem a kis kínai mechanikus blue switches billentyűzetemet,néha néha félre nyomok egy két ékezetest de kezdem megszokni
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
steelsec
aktív tag
Szoval amazon aztirta hogy hetvegen jon meg a DREVO Gramr 84 Key de mar tegnap elott megjott.
Elso benyomasok, ezt a brown switchet nekem talaltak ki nem tul hangos, raktam ra gyorsan o-ringet, teljesen elfogadhato a zajszint feleseg szerint, nem sokkal tobb mint amit a laptop billentyuje csinalt.Kicsit meg szokni kell jatek kozben, egyetlen problemam vele, hogy a caps lock es 3 billentyu a jobb sarokban mindig vilagit meg akkor is ha ugy van beallitva hogy csak az villanjon fel amit lenyomok. Erre talaltam mar megoldast de nem vagyok biztos benne, hogy erdemes-e megcsinalni. Valakinek van ezzel tapasztalata?
-
bajnokpityu
félisten
eladó topping dac
-
Pityu.
nagyúr
Jó ez a kék switch bár játék közben próbálva néha zavaró a hangja,remélem meg tudom szokni.
-
-KP-
addikt
Hali,
Van egy coolermaster quickfire tk red billentyűzetem. Az egyik gomb elkezdett szarakodni, van remény a cherry mx kapcsoló cseréjére, vagy forrasztgatni kell hozzá?
-
jeni
félisten
-
Pityu.
nagyúr
Hát el kezdtem gondolkodni a billentyűzet vissza küldésén mert tök jó írni rajta de játéknál zavaró a kattogás
Ezt nézegettem MARS GAMING MK4 azt írja ez is db shot kupakos sőt tök ugyan ezek a kupakok vannak rajta és ugyan ilyen kapcsolók,barnában gondolkodtam de azt sehol sem találtam viszont van red nem tudom az milyen lehet,tetszik a kattogás de játékban zavaró,pláne ha pl nem hangos játékkal játszok.Úgy olvastam ennek a mars gamingnek is fém felsőrésze van és tartós.Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
csontfox
csendes tag
üdv, world of warcrafthoz keresek valami jobb billentyűt a mostaninál, most egy 1500ft-os sima van
:
1.Mekkora összeget szánsz rá? 16.000 ft maximum
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Kolink KBV2 HUN
4.Mire használnád a billentyűzetet? wow,telegram gépelés, napi 16óra használat
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? nem gond ha hangos, jó lenne ha kicsit jobban érződnének a billentyű lenyomások, mostani túl puha, legyen kényelmes.6.Van konkrét modell ami tetszik?
Modecom Volcano Hammer Brown
Sharkoon Skiller Pro+ US
Trust GXT8607.Milyen kiosztást szeretnél? ha angol az sem baj, német, magyar is jó.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? numerikus rész kellene.
-
Pityu.
nagyúr
válasz csontfox #39461 üzenetére
Szia,milyen a mostani billentyűzeted?
Nekem pl blue switches redragon hara van nagyon jó kis cucc tetszik a hangja is meg jó írni is rajta,hétfőn vettem de lehet vissza küldöm mert sajnos játékban zavar a kattogás pláne ha csendes a játék.
Modecomot nézegettem de volt ahol nem a legjobbat írták róla meg kicsit túl műanyag,viszont a brown switch az biztos,hogy jó,trustot nem vennék volt vele rossz tapasztalatom,sharkoont meg nem ismerem.Viszont amit most nézegetek a redragon helyet az pl piros switches nem tudom azok mennyire lehetnek puhák.[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz bajnokpityu #39464 üzenetére
Azok egyébként mártott kupakosok?
-
csontfox
csendes tag
válasz bajnokpityu #39464 üzenetére
jól néz ki valóban, viszont itthonról rendelném inkább, és 18-20k most nem férne bele
-
Pityu.
nagyúr
válasz bajnokpityu #39466 üzenetére
Nem néz ki rosszul,az enyém db shotos most úgy vagyok vele állja a kopást legalább.
#csontfox
A mostanidnál csak jobbat vehetsz itt pl vannak redragon cuccok általában blue switchesek ha az jó jó áron van vara pl most 11EFt ért is van [link]
[ Szerkesztve ]
-
pengwin
addikt
válasz csontfox #39467 üzenetére
Ha angol alatt arra gondoltál, hogy megfelel az egysoros enteres billentyűzet is, akkor +1 a Redragon cuccokra. Vara-t vagy Kala-t ajánlanám, "elkoptathatatlan" kupakjaik vannak, a Kala RGB-s és cserélhető kapcsolós. A Vara-ról nem tudom.
Viszont a Redragonok nagyon hangosak!
(Ahogy kb. minden kék kapcsolóval szerelt billentyűzet ebben az árkategóriában, amiből te szeretnél választani)Ha kicsit halkabb billentyűzetet szeretnél, akkor a Volcano Hammer barna kapcsolóval jó választás lehet.
Ha akarod érezni, ha lenyomsz egy gombot, akkor csak kék és barna kapcsolós billentyűzet jőhet szóba ilyen áron.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Pityu.
nagyúr
válasz pengwin #39470 üzenetére
Én olvasgattam külföldi oldalakon és volt pár ember akinek nem nagyon jött be a volcano hammer ,hogy túl műanyag az egész.Most én is gondolkodom lehet vissza küldöm az enyémet és valami csendesebbet szerzek,jó a billentyűzet csak játék közben engem zavart a kattogás amúgy meg nem.Volcanoban így olvasgatás után,hogy volt aki mondta nem olyan erős konstrukció így a brown kapcsolók fogtak meg.Egyébként milyen érzés egy red kapcsolós cucc? Ezt nézegettem ugyan olyan db shot kupakjai vannak és ugyan az a kapcsoló,csak ez red kapcsoló. MARS GAMING MK4 szerinted lehet jó a red kapcsoló?Ez a billentyűzet egyébként azt írták elég jó súlya van szóval jól össze van rakva anyag is van benne,meg a felső része olyan mint az enyém,hogy alumínium borítás ez be jön nagyon,nem olyan műanyag mint a vulcano hammer.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz pengwin #39470 üzenetére
A mars gamingen egy valami kivetni valót találtam,még pedig,hogy fel vannak festve a jelek itt ott a jelek amik az enyémen pl úgy van megcsinálva,hogy át van világítva.Ez szerintem sötétben pl nem valami előnyös dolog plusz nem kopik le róla?
-
-
Pityu.
nagyúr
NATEC Genesis RX85 Ez vajon db shot kupakos?
-
Alföldi Peti
tag
Sziasztok!
Abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy a legolcsobb magyar kiosztású, vezeték nélküli billentyűzetete keresem de nem találok seholy olyan amian rajta van az összes magyar betű. A lényeg hogy olyat keresek ami:
- Teljes magyar kiosztású
- Vezeték nélküli (nem bluetooth-os hanem van neki USB-je mert a TV-n amin használni szeretném nincs Blurtooth -
Ringman
nagyúr
válasz csontfox #39461 üzenetére
ennyi igénybevételre csak mechanikusat vennék a helyedben, itthonról viszont ha nem akarsz kattogó billentyűzetet venni, akkor csak a volcano hammer marad
de ha 2-3k-t mellé tudsz rakni, akkor érdemes lenne várnod és több mindenből válogathatsz.Sharkoon Skiller Pro+ US
Trust GXT860I]
ezeket neEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
pengwin
addikt
válasz Pityu. #39473 üzenetére
Ezért mondtuk itt többen is, hogy a kék Outemu hangos.
Én többnyire fejhallgatóval használom, meg egyébként is szeretem a hangját, de azért érzem, hogy ez egy kisebb ízlésficam a részemről.
A piros kapcsolónál nem fogod érzeni és hallani, hogy hol kapcsol a billentyű, nekem olyan kicsit "ízetlennek" tűnik a leírások alapján. Személyes tapasztalatom nincs, mert én gyakran dolgozok itthonról, és olyankor napi 9-12 órát gépelek, ezért nálam csak olyan kapcsoló jöhetett szóba, amin jó gépelni.
Egyébként jó dolog ez a cserélhető kábel a Z-88-amon. A gyári helyett be tudtam rakni egy rövid microUSB-USB kábelt, ami pont elér a laptopomig, az asztali gép hátuljáig meg van egy papa-mama USB hosszabbító, amibe bele lehet dugni. Most az a fő problémám, hogyha bemegyek az irodába dolgozni, akkor ezt nem vihetem magammal, a Thinkpad 13 billentyűzetén meg már rossz gépelni a mechanikus után.
Üdv, pengwin
-
jeni
félisten
válasz Alföldi Peti #39475 üzenetére
-
Skullwipe
senior tag
Ú de rosszak ezek élőben ahogy nyomkodtam. De talán a célnak megfelelnek. Mert amúgy tényleg nem lenne rossz ha tartósabbak lennének. Láttam BT-s mechát mostanában, de nem tudom a nevét már, és talán nem volt olyan vészes se a latency, a folytonos lecsatalkozás, vagy egyáltalán a kapcsoló regisztrálása.
-
Ringman
nagyúr
válasz Skullwipe #39479 üzenetére
anne pro; nálam volt hogy beragadt 1 karakter bt-on, de 1 kezemen meg tudom számolni, hány alkalommal
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jeni
félisten
válasz Skullwipe #39479 üzenetére
korábban egy Rapoo KX volt,eladtam mert több billem volt itthon. annak a hátránya,hogy kicsi a hatótávolsága,bár ez nem volt érzékelhető nálam 50cm volt a wireless USB csati,mert csak próba szinten néztem meg és inkább vezetékkel használtam mert így legalább spóroltam a töltésekkel való bíbelődést.
aprón is van most ilyen
nagy kezeseknek kevésbé jó mert kicsik a billek rajta.
de ha számít a távolság wirelessen akkor nem jó vétel a TV-z.[ Szerkesztve ]
-
Tessarion91
csendes tag
Ha valaki esetleg ki szeretné próbálni a planckot, aránylag kis ráfordítással benevezhet egy 40%-os alap kitre 30 euróért (akár még numpadnak is jól jöhet, ahogy páran korábban is említették)
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz pengwin #39477 üzenetére
Ez az,hogy imádom a billentyűzetet de játék közben zavar egyedül.Brown kapcsolósak meg nem igazán vannak ilyen olcsóból,max a modecom de nekem nem bizalom gerjesztő a műanyag háza.Nem t6udom amazon.de mi9olyen lehet sosem rendeltem,meg garancia...
Egyedül ez van itthon brownban NATEC Genesis RX85 de ez olyan 27EFt
[ Szerkesztve ]
-
powerwade
senior tag
válasz Tessarion91 #39482 üzenetére
+switch +keycaps De persze, jó ajánlatnak tűnik.
-
Solymi81
aktív tag
válasz Pityu. #39483 üzenetére
Ha nem akarsz kattogást hallani, akkor esetleg még rakjál közé gyűrűt, bár egy piros/speed vagy silent kapcsolós jobb lenne.
Ha nem akarsz feltétlenült magyart, de a kiosztás kell, akkor van választás bőven, csak az ár a kérdés.
Ezen a téren a Sharkoon Skiller SGK1, Logitech G610, Logi 410 (Romer) vagy 810 ha van olcsóbban ami sztem neked jó lenne.Illetve ha nem akarsz világítósat akkor még jobb helyzetben vagy, mert vagy átmatricáztatod a billt vagy olyat veszel, amelyiken nincs semmi. Amazonon, Ebayen lehet találni jópár ilyet.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Solymi81 #39485 üzenetére
Nem akarok magyar kiosztásút,db shot kupak lenne az elsődleges a tartósság miatt.Azok amiket írtál főként mártott kupakosok.Ezt nézegettem MARS GAMING MK4 ez pl Outemu red switches ami nem tetszik rajta,fentebb mutattam egy két gombon van felfestés attól függetlenül,hogy db shot kupakos,nem tudom azok a minták mennyire tartósak.Meg nem tudom,tényleg sosem próbáltam red switchet csak membránost meg ezt a kéket,vajon jó lenne írni is?Tudom ez ember függő is.Minden képen világítós kéne
Vagy veszek egy modecom volkano hammert és át rakom ebbe a barna switcheket abba meg a kékeket és azt meg eladom. Garancia elveszne?
[ Szerkesztve ]
-
Skullwipe
senior tag
válasz Ringman #39480 üzenetére
Nem rá gondoltam, de akkor az nem rossz. Sokkal rosszabbak szoktak lenni ahogy kivettem innen-onnan.
Amúgy az új videóban látható dolog azért nem kopott ki.
Egereknél még mindig menő a súly bele rejtélyese vagy külön te magad súlyozhatod, de ezeknél a perifériáknál ez nem igaz hasznos, mondjuk inkább úgy hogy nagyon nem kifizetődő. -
pengwin
addikt
válasz Pityu. #39483 üzenetére
Kis megszokás után sokat halkulnak a kék kapcsolós billentyűzetek, mert ha megszokod a kapcsolási pontjukat, akkor nem fogod tövig püfölni őket, hanem csak kattanási-kapcsolási pontig. Így nem koppan a fém lapon a kupak.
Ha nagyon nem tudod megszokni, akkor állj el a vásárlástól vagy add tovább hardveraprón minimális buktával.
Most így fejből nem tudom, hogy a Volcano Hammer és a Harád (vagy Varát vettél?) kapcsolói cserélhetőek-e forrasztás nélkül... ha igen, akkor a legolcsóbb megoldás venni 110db kapcsolót aliexpress-ről, és azt beledugdosni. A Hammerben kételkedem nagyon, hogy nem kell forrasztani.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Pityu.
nagyúr
válasz pengwin #39489 üzenetére
Nem is a koppanással van bajom játék közben hanem a kattanással még ha finoman nyomom is.Hara én tegnap néztem switceheket még pedig brownt 100 kapcsoló vagy 26EFt ennyi erővel ahogy írtam át pakolhatnék egy volcano hamerből is switcheket ami olcsóbb lenne bár akkor lehet piros lenne a világításom?Nekem többen azt mondták nem forrasztós.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Skullwipe #39491 üzenetére
Kérdés a gateron milyen minőségű
Egyébként egy jó árban lévő red switches van és kb annyiba kerül mit az enyém,csak azt nem tudom a red milyen lehet,mert a blue az tök jó csak játékban idegesít a kattogás.
red switchesAz aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Skullwipe
senior tag
Én azt nem értem, hogy miért a Gateron a preferált lineárisban? Az Outemu red annyira sima grafikonon és a leírása ezt sugallja. Bár az erő különbség azért meg van, 50 gateronnál, míg 60 outemunál a vége.
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
válasz Pityu. #39494 üzenetére
Ez most komoly kérdés? Nyilván másra is használható.
Vettél egy gépelős kapcsolót, aminek érzed a kompromisszumait játék közben. Ha veszel egy játékra szánt kapcsolót, akkor meg gépelés közben kell a linearitás és visszajelzés hiányával kiegyezned. Valamit, valamiért.
Skullwipe
Nem tudom, csak Kailh Red és Rapoo (Kailh) Black volt nálam lineárisból. Szerintem ennél a fajtánál kb. mindegy. Rugóerő tekintetében legyen lenyomható, meg ne lengjen a stem, ennyi elég.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
veszel egy játékra szánt kapcsolót, akkor meg gépelés közben kell a linearitás és visszajelzés hiányával kiegyezned
ha vki nem tud/nem akar touchtypolni, akkor szerintem a taktilis kapcsoló inkább hátrány, mint előny.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Skullwipe
senior tag
válasz Pityu. #39498 üzenetére
Ha megnézted a linket az is van ott, akkor legyen az. Úgy is fogsz találni egy kis keresésre tapasztalatokat ezzel a kapcsolóval kapcsolatban is, nézd át őket, még itt a hétvége. Mivel kikapható könnyen, ezért akár kicseréled a szükséges kapcsolókat és egyedileg használod a játékra szántakat, legalább lesz mivel próbálkozni. Vagy legyél bátrabb és nézd meg ezt a lehetőséget vagy válogass innen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Razer BlackWidow Chroa V2 Green Switch
- Csere-Beszámítás! Ducky One 2 / SF / Mini Billentyűzetek akciós áron!
- Eladó Razer Ornata Chroma billentyűzet!
- Magyar Microsoft Type cover Alcantara szürke Surface Pro 3,4,5,6,7 háttérvilágítású billentyűzet
- Értékelésre vár - Hyperx Alloy Origins Core (TKL, linear red kapcsoló)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs