Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mobil elektromos páramentesítők - de melyiket?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Astra kalandok @Első rész
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
Új hozzászólás Aktív témák
-
stargazer
senior tag
válasz peppe79 #89928 üzenetére
Beltéri képeknél pl iskola, télen amikor kint sincs túl világos és a világítás is elég gyenge. ISO-t lekorlátoztam mittudomén 1400-ra és elmosódott sok kép, no meg nincs is meg természetesen azért az a mélység élesség.
Fegyverben réved fönn a téli ég, kemény a menny és vándor a vidék, halkul a hó, megáll az elmenő, lehellete a lobbant keszkenő...
-
MrChris
nagyúr
válasz peppe79 #91141 üzenetére
Persze, csak most inkább a KF obikat kérdezte. Kisfilmesre azért elég nagy a választék a kistele tartományban, rengeteg vacakkal, értelmetlen 2.8-al. A gyöngyszemeket érdemes megőrizni.
t.imi: 135-ösöből Dunát lehet rekeszteni. Az m42 foglalathoz nem ragaszkodnék. Amit ajánlanék telében az az Olympus OM 200/5. Lehet, hogy nem tűnik vonzónak az F5 fényerő, de ezen is már tökéletes, nem kell rekeszelni. Legalábbis azon ami nekünk van, de a kritikák is jók róla. Van egy Olympus OM 180/2.8-am ami többszörös árú, meg az említett Sonnarok és mindegyiken a rekeszt 1-2 fokozatot csak be kell, érdemes húzni.
-
Lassú Víz
addikt
válasz peppe79 #91171 üzenetére
Várd meg amíg szaladgálni fog Olyanból van egy MkII-esem amit E-M1-en használok, de nem vállalkoznék vele szaladgáló gyerekek fotózására. A 12-100 nekem is csak vágyálom, egyszer teddpróbáltam egy hétig.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
peppe79
senior tag
válasz peppe79 #91237 üzenetére
Ha esetleg valakit érdekel, itt érhetők el az eredeti jpg fotók:
http://fileposta.hu/richlet/fd?id=FcA33951A5B62aDc5bB9C3E51fCbE667Ea5bA27fCdD2890e -
scarabaeus
őstag
válasz peppe79 #91263 üzenetére
Hehe, úgy öt éve eszembe jutott, milyen jól jönne egy kettős objektívsapka, hogy a minimális nagyságú táskában a váz egy objektívvel, plusz két objektív egymáson elférne, utóbbiak nem lötyögnének egymáson, hanem egy objektívként viselkednének, és még így is beleférnének a táska magasságába, kb. a váz szélességét kiadva. Aztán láttam akkoriban, hogy ez eszébe jutott gyártóknak is, azonban épp m43-ra nem gyártottak ilyet. Először noname objektívsapkákat rendeltem meg, nem fogta stabilan az objektíveket összeragasztás után, aztán rendeltem Lumix eredetiket, azokkal nem volt gond, azóta is az van (csak azóta más a váz/objektív felállás, mint az akkori fényképen). A #91261-ben emlegeted az OP/TECH-et, ezek szerint azóta m43-ra is gyártanak.
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
MrChris
nagyúr
válasz peppe79 #91341 üzenetére
Magam is dokuzom a családi dolgokat, de eszembe nem jutna erre külön egy videókamerát üzemben tartani, hisz a GX80 mindig kéznél van, százszor jobb képminőséggel, 4k->2k... Fevétel fele biztosan lámpafénynél történik, iso 800-1600, fényerős üveggel még pont megvan. Azzal a videókamerával csak szívnék. Árából inkább vennék egy obit.
-
totálkezdő
tag
válasz peppe79 #91376 üzenetére
Megnéztem két Oly 14-42-esemet az egyik Mark I (még szalagkábel hibás is, azaz csak 25-mm-ig működik) a másik Mark II. Mind a kettő teljesen OK képet csinál manuális élességállítással. Az egyik az Olympus P2-őn van, ezt egy kicsit túl kell exponálni. A másik egy PL1-en. Szóval egyik sem mai gyerek, de teszik a dolgukat rendesen, és amint írtam, az objektívek is. Ja, én most csak natúrban próbáltam, előtétlencse nélkül. Te valamilyen előtétlencsével nézted?
[ Szerkesztve ]
-
-
mpierre
veterán
válasz peppe79 #91378 üzenetére
Nem értem a gondod... a 14-54 egy söröskorsó a kávéscsésze méretű 14-42-höz viszonyítva. Dönteni kell. Kávé vagy, sör.
Amúgy méret miatt tényleg nem rossz az a 14-42. Ennyit tud.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
aginor
veterán
Megnéztem a képet, de szerintem rendben van. Ahogyan előttem már írták, vélhetően ennyit tud az objektív. Ettől függetlenül korrekt darabnak gondolom és szerintem jól használható, de ha ennél jelentősen jobb képminőség kell, az zsebbenyúlós lesz. Javaslom a 12-32-őt ha nem zavar a konstrukciója, ha valami hagyományosabbra vágysz akkor ott a 12-60, állítólag az sem rossz, na meg persze mindkét gyártótól a pro vonal "kissé" drágábban. Én pl mostanában a 12-40-re vagyok rákattanva, de nem hiszem hogy idén még belefér a 40-150 és az új táska után.
mikrofon: Ezek nem rontották jelentősen a képminőséget, ugye? 67 vagy 72mm lenne a jó méret, de ez attól is függ, hogy milyen vastag az adott darab, hogy ne vignettáljon.
[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
válasz peppe79 #91382 üzenetére
Ha megfelel a 14-54, akkor ne rugózz a kérdésen. A 14-54 a maga korában egy prémium objektív volt, és mint ilyen, még ma is a jobbak közé tartozik. Ha a súlya és az af hiánya nem zavar, akkor ár/értékben nem fogsz nála jobbat találni (pláne, ha már van egy). Anno én is teszteltem a rendelkezésemre álló lehetőségekkel és egy Pana 14mm 2.5 valamint egy Oly 60mm makróval tudtam összehasonlítani. 14mm-en a Pana fényerőn és rekeszelve is elpicsázta (ezen mondjuk rendesen meglepődtem), de 54mm-en nem sokkal maradt el a 60-as makrótól, ami viszont nagyon jó eredmény szerintem.
Nem tudom mennyire kell a zoom lehetősége, de ha nem fontos, akkor nézhetsz helyette egy fixet. Pana 14mm olcsó, jó, Sigma 19 és 30mm olcsók és jók, Pana 25mm olcsó és jó. Ezek közül bármelyiket ajánlom, nem hiszem, hogy csalódni fogsz bennük.[ Szerkesztve ]
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
totálkezdő
tag
Próbáltam ahhoz közelíteni a beállítás, ahogy nálad van. Ezen nem a gép értekeit értem, mert azok azonosak, hanem azt, ahogy a doboz nálad áll (kicsit megdőlt állapotban). Hát nem sikerült tökéletesen, de közelít. Direkt a P2-vel fotóztam, mert az rosszul tűri az ISO800-at. Ha túlexponáltam volna, jobb lenne, de most úgy is az élesség a kérdés. Én egyébként azt tapasztaltam, hogy az obik egy része rosszul tűri, ha a fotózandó tárgy nincs teljesen "egyenes síkban" a géphez képest, mint pl. nálad.
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz peppe79 #91394 üzenetére
Hááát, ebben a gyújtótávban is van pár korrekt darab: pana/oly 45mm (kb. 65k), sigma 60mm (35k) és ha kemény vagy, mint Csoki, akkor rápróbálhatsz az oly 60-as makrójára. Nyilván a legjobb rajzolatot ez utóbbi nyújtja, míg 2.8-on egy kicsit lágy, így portréra is megfelelő lehet, de ennek a használt ára már 90-100k körül szokott mozogni, bár időnként akad olcsóbban is.
Mercutio_: Ne is mond, most vagyok túl egy táska vásárláson, tudom milyen macera megfelelőt találni, amiért nem kell eladnod a fél vesédet sem..
-
aginor
veterán
válasz peppe79 #91435 üzenetére
Nagyon jó optikák azok, én szerettem az 50-200-at. Az af-re fokozottan figyelj, mert nem az vele a baj, hogy lassú, hanem inkább az, hogy konstans téveszt egy hangyányit, emiatt én csak kézzel állítottam vele élességet, az sokkal jobb eredményt hozott nálam.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz peppe79 #91848 üzenetére
“Fontos tudnivalók:
A DC-G90 kitek mellé ajándék objektívvel készültünk, míg a DMC-FT30 és DMC-FZ2000 fényképezőgépek mellé ajándék akkumulátort adunk, ám a felsorolt készülékek ára változatlan.
A videokamerák, a DMC-FZ300, a DC-GX800 és a DC-G90 váz ára kedvezményes, ám nem jár melléjük sem ajándék akkumulátor, sem ajándék objektív.”Jól értem hogy akkor a kit mellé jár plusz obi, a váz mellé nem?
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz peppe79 #91820 üzenetére
Ma hívtak a szervizből (nem a hivatalos Olympus márkaszerviz). Igazából csak azt tudták megerősíteni, hogy a gép zárhibás. Állítólag alkatrész nem kapható hozzá, de talán eleve nem akartak belemerülni az egészbe, mert racionálisan nem is éri meg javíttatni. Lehet, hogy eladom így hibásan a vázat, vagy - ha továbbra is maradok az Olympus vonalon, akkor - megtartom donornak.
Kinéztem egy Olympus OM-D E-M10 Mark II-t magamnak, de most már félek, hogy mi van, ha az is idő előtt térdre rogyik. Nem szeretnék évente új fényképezőgépet vásárolni. -
asdf_
veterán
válasz peppe79 #91861 üzenetére
EM 10 II-bol meg szerintem talalhatsz garisat, amire meg meg tudod venni a +3 evet. Azt hiszem ket even, ha ra lett dobva a + fel ev a netes regisztracioval, akkor ket es fel eves koran belul meg megveheto.
(oly service-tol meg kerek egy feloldast arra, hogy a markaboltos 3 ev garisra hogyan lehet megvenni a +3 evet, itt kell a ket es felediknel, vagy ok at tudjak utni a rendszerben a lejaratot es azzal inditani a +3 ev megvasaroltat?)
-
asdf_
veterán
válasz peppe79 #91863 üzenetére
Igen, a márkaboltok eleve 3 évet adnak (nem plusz hármat!) de ha az a 3 év lejár, akkor annak lejárta előtt valami 30 ropiért lehet venni rá további 3 évet (ez a plusz három, pont azt a "termék", amit linkeltél). Ergo 80-90 körül veszel egy használt garisat, rádobsz 30-at és 3 évig jó vagy.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
-
Lassú Víz
addikt
válasz peppe79 #91865 üzenetére
Mivel az nem a bolt... Most épp karbantartást ír az online shopra, de itt a mintabolt ajánlata: 29.900
Nincs sem rosszindulat, sem elhallgatás, csak rossz helyen keresgélő bosszús user.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz peppe79 #91880 üzenetére
Nekem G80 van, ami a GX80 haladóbb nagytesója, de én sem tapasztaltam hátrányt. Elvileg a DFD AF nem megy ilyenkor, de én őszintén szólva ezen a téren sem éreztem visszalépést. De ez csak én vagyok, lehet más belefutott már olyan szituációkba, amit a DFD jobban megoldott volna ha éppen aktív.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Napelem
- iOS alkalmazások
- Háztartási gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple notebookok
- PlayStation 5
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest