- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
un2112 #85998 üzenetére
Ha belegondolok, hogy gyerekkoromban még a nagyanyámmal többször voltam kint nyaranta... Akkoriban még a Ferencvárosi pályaudvaron állomásozó (amit többször láttam álldogálni a Gyáli úti sose működő kereszteződés közelében) sinpityut is láttam ott. (Gőzös vontatásút.) Csak fotózni nem fotóztam még.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
aginor #85993 üzenetére
A MÁV Nosztalgia szervez vezetett látogatást Istvántelekre, de ez olvasható a programnál:
"Fontos: a látogatásnak nem része az interneten elterjedt fotókról megismert romos csarnoképület, amelybe belépni tilos és életveszélyes!"Gyakorlatilag csak belógni lehet, azt nem tudom megmondani, hogy mennyire őrzik.
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Volt már innen valaki bent a budapesti vonat temetőben?
-
zoltannnn
csendes tag
Sziasztok!
Új Panasonic gx80 tulajdonos vagyok. Az első komolyabb használatnál kiderült hogy egy aksi kevés. Tudnátok bevált utángyártott márkát ajánlani?
Előre is köszönöm.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
jjeahh #85971 üzenetére
Ez jó.
Én az 1. típust testesítem meg részben, mert az APS-C 50mm szerintem abszolút senki földje, de portréra 85-135mm között bármi elképzelhető számomra, nem csak a 85 a király. Offos APS-C zoommal az ekvivalens 105mm jött be legjobban, és nem azért, mert 70mm volt a vége.
Szóval nekem az Oly 45mm is rövid kicsit.
-
Quent1n
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
(#85952) jjeahh: 12-40 2.8-ra gondoltam. Eddig csupa jót olvastam róla. A másik alternatíva a Pana 12-32 2.8 II lenne. Lényeg, hogy szeretnék egy olyan obit a gépre, ami zoomos és ilyen általános célra tökéletes, vihetem streetfotókhoz, de a természetben is megállja a helyét egy kirándulás alkalmával. Köszi az összehasonlítót oldalt, tudtam rajta csekkolni, hogy valóban jobban mos mint a mostani rendszer.
(#85953) MrChris: Ma bemegyek MM-ba és megfogdosom, bár már látni sokat láttam.
Nekem kis/közepes méretű kezem van, szóval vélhetőleg nem lesz vele gond. A G7X fogásával se volt semmi bajom pedig az se arról híres, hogy jó fogni
RAW-okon pár húzást mindenképp szoktam csinálni ez a Canon kompakton is szinte kötelező, végülis képenként pár mp, szóval nem vészes. Sok videót néztem neten de nem csak egy sétálósat találtam ahol fókuszt tévesztett a gép. Vannak még ilyen teszt anyagok?
A SIGMA obival most gondolkodásra késztettetek
Ugyanis árban 60k ökrül van míg az Oly meg 100 ami azért jelentős difi, persze használtan is biztos találnék. Mindenképp kéne egy jól használható szép háttérelmosásra képes fix portréobjektív. Jó persze zoomos is lehetne csak az nem ez az árkategória.
Oly 12-40 vs Pana 12-35 közt ti milyen difit láttok? Nekem az Oly szimpibb, bár most a Pana olcsóbb. Videókat amit láttam nincs köztük nagy különbség bár a Pana ugye Pana vázzal stabis.
Persze ha van valami jobb javaslat jöhet, de pénzbe nem nagyon fér bele több.
Illetve milyen kisméretű táska lenne amibe a gép + mondjuk az Oly 12-40 - Oly 45/sigma 60 + pótakku elfér? Lowerpro Apex 100 v 110. Ki mit használ egy hasonló méretű pakkra itt?
-
Studi
veterán
válasz
Haffeybu #85978 üzenetére
Nem is feltétlen neked írtam, inkább a többieknek, hogy ha van a közelükben Pana töltő, nézzenek rá.
A-99-est is találtam itthon, de azzal sem vagyunk előrébb.Egyszer, mikor valamelyik akkuhoz nem volt töltőm, de nagyon kellett, hekkeltem olyat, hogy kis drótdarabokkal rákötöttem az akksira egy azonos feszültségű, de más típusú töltőt.
-
Haffeybu
csendes újonc
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Sürgősen keresek Panasonic G7-hez akksi töltőt ma Budapesten!
Akksi típus: DMW-BLC12EFizetnék is érte, hogy csak 1x ma fel tudjam tölteni vele. Valószínű kint hagytam havernál külföldön baleset miatt és töltenem kéne sürgősen.
Előre is köszi!
-
-
Studi
veterán
válasz
hibavissza #85972 üzenetére
Tényleg le kell menni erre a szintre? Nem, én nem fogok.
-
-
Studi
veterán
Teljesen kár összeveszni, hogy a a 85, vagy a 135 környéke a "portrébb" obi, a feladatot mindkettővel tökéletesen meg lehet oldani. A hosszabbakhoz kicsit több tér kell, vagy szűkebb lesz a kivágásod. Sőt, APS-C-n még az 50 (ekv 75-80) is tökéletes a feladatra, m43-on meg tökéletes, nincs is jobb portréüvegem, mint a jó öreg 50/2, hiába van a zsákban 45/1.8, Oly 60/2.8, 75/1.8.
-
Mercutio_
félisten
válasz
SpongyaBob #85965 üzenetére
Nikonon a 85/1.8 az egyik legkedveltebb portré obi...
-
Muerte68
addikt
válasz
jjeahh #85962 üzenetére
Én amíg megvolt az EM10-szinte csak ez volt rajta-kivéve ha tele kelett akkor a 40-150-Én nagyon szerettem szép éles képe volt és fényszegény helyen is teljesen jó volt mivel 2,8-on is már éles .
Sokak szerint steril-de ha nem olyat akartam arra ott vannak jó kis régi obik -
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #85959 üzenetére
Én eladtam...
. Tudom, hogy a többséggel ezzel szembemegyek, de ha most szükségem lenne olcsó portré fixre, akkor én inkább a 45-öst venném
. Kisebb, karakteresebb, fényerősebb és ja, életlenebb nyitva, de ebből monitorméretben semmit nem éreztem, amikor kipróbáltam. A sigma nekem már kissé túlkorrigált, 2d-s, lelketlen. Még a flare is olyan vele, mintha utólag photoshoppoltam volna rá
.
Szal a lényeg: érdemes mindkettővel képeket nézegetni, ha van lehetőség rá, akkor kipróbálni, ízlésfüggő is, hogy kinek melyik jön be. -
MrChris
nagyúr
válasz
Quent1n #85951 üzenetére
Mielőtt megvennéd azért vedd kézbe, próbáld ki. Nekem ilyen van, nagyon masszív, jó építésű váz, cserébe kicsit nehéz. A kijövő rawok igénylik az utómunkát, főképp a portré, azaz az arcbőr. Ooc jpg behangolva elmegy kategória. Amúgy meg az ára, főképp a használt ára verhetetlen, cserébe kb mindent tud.
A 45-ös 1.8-on kissé lágy, 2.2-től már nincs gond. Azért nem ez a rendszer a mosodák királya.Számomra a Sigma 60/2.8 lenne alternatíva, mert élesebb, szebben mos.
Az af fotó módban gyors, de követő módot nem érdemes erőltetni. Videó módban lelassul az af, de odafigyelve azért jól lehet használni. Az IS nagyon hasznos minden téren. Mióta IS nélküli vázat is használok mellette nagyon megnőtt a bemozdult képeim száma, amit az iso emelés nem kompenzál. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Quent1n #85951 üzenetére
1. panasonic 12-35 f2.8 nem lenne neked jobb választás a 14-42 helyett?
2. szerintem a 45-ös 4/3 szenzoron jobban mos, mint a régi kompaktod, de itt össze is tudod hasonlítani
3. tudom tőlem elcsépelt, de ha nagyon el akarod a hátteret mosogatni, akkor lehet, hogy te ellennél egy focal reducer + valami régi 50/55mm F1.4-es manuállal is, ha jól értelmezem a témád úgysem szalad el... íme pár példa tőlem a reducer-re 4/3 szenzoron, az 55-ös üvegemmel együtt kb. 30k forintba fájt. -
Quent1n
senior tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok.
Canon G7x-ről lépnék fölfelé, amivel nagyon szerettem portrézni, a kellemes háttérelmosása miatt. 1"-es szenzora van tehát korlátozottak a képességei.
Pana GX80-at néztem ki mert árba elég baráti (alza áfa nélkül 133k) és tudásra is megfelelőnek tűnik. Szép 4k-s városjárós, természetben mászkálós videókat csinálnék vele, illetve sok és jóféle fotót. Kérdés, hogy a céljaimhoz milyen objektívek lennének a legjobbak?
Az obikra szán keret 300 ezer forint körül alakulna kb.
Amiket kinéztem: Oly 14-40mm 2.8, ez lenne rajta legtöbbet, afféle mindenes lenne, utazásokkor, kirándulásokkor.
Továbbá szükségem lenne egy portréobira is, erre a célra eddig az Oly 45 mm 1.8 fixet láttam legmegfelelőbbnek. Jó lenne ha háttérelmosás minimum hozná a G7x szintjét (100mm ekv. 2.8) de inkább jobb lenne és adott esetben pénzt is lehetne keresni a dologgal. Mekkora különbség van háttérelmosában a 2.8-as tele állása és a 45 1.8 közt?A kérdés a következő. Ezekre a célokra -> Streetfotó, tájképek, portrék, 4k video, ti mit javasolnátok?
Illetve, van e ilyen célra hasonló árban jobb választás gépeket tekintve? Méreten nem szívesen növelnék túl sokat (G80 ezért hullott el, mert nem szeretnék DSLR méretet semmiképpen). Továbbá hordozásra milyen táska ajánlott amibe két obival elfér a váz és viszonylag kicsi?
Minden válasznak és tanácsnak örülök
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Van itt valaki aki a közeljövőben E-M5 Mark II-t szándékozna venni?
12-40-es obival. Illetve olyanok jelentkezését is várom, akiknek már ilyen gépük van. Lenne 1-2kérdésem.Dani
-
csacsi77
senior tag
válasz
bandika753 #85945 üzenetére
Az én fiam erre a célra egy Panasonic G5-öt használ 14-45-ös objketívvel.
Ebből leszűrve én szélesebb látószögű objketívet tanácsolnék erre (Panasonic 12-32 használtan 35 eFt-ért).
Ami fontos, hogy lásd magad, erre pedig kell akifordítható vagy felhajtható kijelző.
Panasonic GF7 talán amelyik ilyen vagy a G5 utódai: G6 és G7 stb..
Vagy Sony vonalon A5100+16-50.
Fontos hogy legyen benne jó arcfelismerő, hogy az előre-hátra-jobbra-balra mozgó alany arcát biztosan tartsa fókuszban.
De ami a legfontosabb ,hogy legyen jól megvilágítás.
Ezek egyike sem 20 eFt.os kategória, de használtan ki lehet fogni jó darabokat jó állapotban is. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sokan fényképezőgépet szoktak erre a célra venni. Pana, sony milc gépeket.
-
Muerte68
addikt
válasz
Én semmit erre ott van az a topic amit linkeltem
-
Muerte68
addikt
válasz
bandika753 #85943 üzenetére
[link]-Topic ami erre van
Mondjuk nem hiszem hogy egy 20000ft-os kamera volna a legjobb megoldás
1,5-mpx!!!
-Felkonvertált Full HD-tehát nem valódi
szerintem még HD-ből sem lenne jó minőségű,ez egy múzeumi tárgy,nem kamera
-
bandika753
csendes tag
Sziasztok.
A segitségeteket kérném.
Youtub-ra videófeltöltés céljából gépet szeretnék venni, ami igen jó videókat csinál.
Ezt néztem ki:
https://hardverapro.hu/apro/jvc_gz-hm30_videokamera_feketeSzerintetek jó lesz, jó minőségü (full hd) videók készithetők vele?
Köszönöm.
-
bogka
csendes újonc
Sziasztok! Milyen SD kártya kell az EM10 II-be, hogy tudja a 8kép/sec sorozatot? A jelenlegi kártyámmal meg sem közelíti, de az csak egy Sandick Ultra kártya. Illetve egy ettől független kérdés, nem tudja véletlen valaki, miért tűntek el az Olympus termékek eglobalcentralról? Csak 1 db objektívet látok, semmi mást, semelyik oldalukon. Remélem csak ideiglenes probléma...
-
csurgoi
aktív tag
válasz
Grga_Pitic #85939 üzenetére
Szerintem a firmware frissítések is az üzletpolitika részét képezi.
Most hogy megjelent az EM 10 III a kettes szériát inkább hanyagolják -
topikk
senior tag
Ertem. Ez viszont uj es tok jo, a Pro capture H mukodik az osszes felcsatolhato obival:
Lens Pro Capture L Pro Capture H
Olympus Micro Four Thirds System standard lenses Yes Yes
Other Micro Four Thirds System standard lenses No Yes
Four Thirds System standard lenses No Yes
Lenses without electrical contacts (MF only) Yes Yes
-
Studi
veterán
válasz
Stauffenberg #85931 üzenetére
Ok, igen, helyesebb úgy fogalmazni, hogy a nevet, és a vele együtt járó minőséget.
-
jube7
tag
-
topikk
senior tag
válasz
Stauffenberg #85931 üzenetére
Igazabol a kerdes az, hogy mennyi a Leica hozzaadott erteke a teljesitmenybol. Mert ha csak a nevet adja en boldogabb lennek ugyanezzel a teljesitmennyel, Leica nev nelkul es 300 Euroval olcsobban.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mercutio_ #85919 üzenetére
Most nézem, vannak már hazai árak is, csak az eddigi DMC jelölést DC-re módosították a GX9-nél
váz: 799€ nálunk 267.000- HUF
váz+12-32: 899€ nálunk 300.000- HUF
váz+12-60: 999€ nálunk 335.000- HUF
váz+14-140: 1199€ nálunk 400.000- HUF+ váz+12-32+35-100: 370.000- HUF
-
-
Studi
veterán
válasz
Grga_Pitic #85925 üzenetére
Leica az Leica, ki kell fizetni a nevet is. De hozza is a várt teljesítményt szerintem mind.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz
#31733248 #85924 üzenetére
Várható volt, hogy nem lesz az. Figyelembe véve, hogy FF 100-400mm-esek ennél jellemzően drágábbak, nagyobbak, nehezebbek és 4.5-5.6 rekesszel rendelkeznek (tehát rendszer szinten max. 1 EV előnyt adnak), szerintem egyáltalán nem irreális az árcédula, ha optikailag hozza azt a teljesítményt.
Mondjuk könnyen beszélek, nekem nem kell. -
törölt tag
-
Mercutio_
félisten
válasz
topikk #85920 üzenetére
Attól, hogy van nehezebb nekem már ez is sok, vagy akkor már veszek egy Canon 70-200/4-et mögé meg valami ödéma2-t
Tudom, hogy van erre is igény, de számomra nem erről szól az m4/3
Ugyanitt keresek GM5 vagy GX80 vázat/kitet M.Zuiko 25/1.8, Pana 20/1.7 II, 45-150 beszámítással, értékegyeztetéssel
-
-
Mercutio_
félisten
Geizhals-on már vannak GX9 árak
váz: 799€
váz+12-32: 899€
váz+12-60: 999€
váz+14-140: 1199€ -
topikk
senior tag
válasz
topikk #85865 üzenetére
Uj adatok a PanaLeica 50-200-ra, nagyon biztato
:
Supports 4K movie shooting with latest optical design and high speed / high precision AF
Telephoto zoom lens compatible with teleconverter
Filter diameter: 67 mm
Size: φ 76 mm × 132 mm
Weight: 655 g
Japanese reservation start date: February 27, 2018
Expected release date: May 24, 2018 -
Studi
veterán
válasz
Muerte68 #85912 üzenetére
BLS akkuk mennek az E-4xx, E-6xx vázakba, az összes PEN modellbe, kivéve a P5, PEN-F, valamint az E-M10-ekbe.
BLM akkuk mennek az összes többi tükörreflexesbe (E-3xx, E-5xx, E30, E-1,3,5)
BLN megy a fenti P5, PEN-F párosba, az E-M5 modellekbe, és az E-M1 első verziójába.Az E-M1mII kapott most új, nagyobb akkut, BLH talán a jelölése?
-
-
Speeedfire
félisten
Végül ezt rendeltem, remélem legkésőbb a héten megjön.
Köszi mindenkinek az infót és a segítséget. -
törölt tag
válasz
Stauffenberg #85878 üzenetére
"A Panasonicra nagyon ráférne már egy rendes fókuszrendszer videóhoz, ami nem idegbeteg módjára rángat, huntol meg ha rá van kapcsolva az arckövető AF, akkor nem a háttérre élesít állandóan."
Maximálisan egyetértek. A többivel is...
-
toyone
őstag
válasz
Speeedfire #85903 üzenetére
Ez német, 5 nap alatt itt volt.
-
Muerte68
addikt
válasz
[link]
Van olcsóbb sárga is,azok is jók-Ez 3900+590 posta-és 3-5 nap.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Igen, én az is azt néztem. Azokhoz már már a láb kiosztás is.
-
Muerte68
addikt
válasz
Speeedfire #85900 üzenetére
Azokhoz viszont már nem lessz jó
az EM5-EM1-másik akkut kapott
-
toyone
őstag
válasz
Speeedfire #85881 üzenetére
A napokban vettem jjeahh által is linkelt cégtől ilyen akkut [link]
Én is másodlagosnak, pontosabban "kevésbé fáj ha tönkremegy" célzattal vettem. 850mah a gyári 1200mah-hoz képest. De kijön belőle 1 óra 40 perc videóval. Elégedett vagyok vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED monitor topic
- sziku69: Szólánc.
- Sorozatok
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektív Canon fényképezőgépekhez
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- DJI Pocket 2 Creator Combo +NDPL szűrők
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM A (Nikon F) + dokkoló
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- GeForce RTX 3060Ti (OEM HP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest