Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-26 21:04:58

LOGOUT.hu

A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55601) petya86 válasza gaga33 (#55597) üzenetére


petya86
csendes tag

Nekem a héten ért ide összesen 11 különböző PaB rendelésem. Egyik nap 9, másnap 2 bontásban. Augusztus végén adtam le őket, kb 1 hónap volt, mire ideértek. Mind a 11-ről SMS (!!!) értesítést kaptam, de papír alapon semmit. Ez az első alkalom, hogy SMS-t küldtek a Postától, soha nem volt ilyen. A küldemények valamilyne módon regisztrálva lehettek, mert a postán egyesével lecsippantották őket, de én semmilyen azonosítót, trackinget nem kaptam, a mai napig "In Warehouse" állapotban van a LEGO oldalán.

(#55602) LÁZ válasza petya86 (#55601) üzenetére


LÁZ
Topikgazda

ha megvan adva a telefonszám, vagy rá van írva a cuccra, akkor automatikusan megy sms értesítés ezekről a 'hivatalosan nem nyomkövethető-amorf' cuccokról. Akkor, ha már vmelyik központi postára odaért fizikailag, addig nincs róla info sehol, mivel tracking nélkül, sima levélként lett feladva. ;) . Illetve az ilyen cuccoknak a zöme rendelkezik egy U+betű+123456789+betű+betű azonosítóval, ami ugye az unregisteredet jelöli, a vége meg az ország kódja, ahonnan jött.

hameg a lego mezítláb küldi, mert még ez sincs hozzá, akkor papíron kéne értesítsenek akárkit is a postaládába

ps. vagy sms/email vagy papír értesítés van, mind2-t nem tud az ember kapni elvben.

@mindenki:az ilyen cuccoknál 15 mnap az őrzési idő ;)

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#55603) gaga33 válasza HUN_Sector (#55600) üzenetére


gaga33
tag

Köszönöm, tettem egy próbát de sajnos ragaszkodnak egy feladási számhoz amit viszont a Lego nem ad.... Érthetetlen miért.

(#55604) HUN_Sector válasza gaga33 (#55603) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Akkor szólj a legonak és újraküldik. Csak emiatt még várni kell

(#55605) gaga33 válasza HUN_Sector (#55604) üzenetére


gaga33
tag

Rendben, hétfőn megkérdem őket mi a teendő. Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#55606) Tyler Durden

Ma átvettem alzaboxba érkezett rendelésemet, amennyire féltem tőle, hogy kritikán aluli lesz a doboz kellemesen csalódtam. Igaz csak egy csomagolófóliába volt jól betekerve, de 10/10 a doboz gyakorlatilag.

[kép]

"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo

(#55607) magickonfig


magickonfig
tag

Kérdés!
Ha lego.com oldalán holnap, ugyan azzal az felhasználó profillal, 2 db külön rendelést adok le, amihez 2db Cast away gift jár, akkor kiküldik mind a kettőt?
Talán szórakozni fognak és csak 1db lesz a 2 helyett?

Itt mostanság olvasom, hogy néha nem kapjátok meg a gift with purches-ekket :((

(#55608) hami85 válasza magickonfig (#55607) üzenetére


hami85
tag

Nekem mindig kiküldték.. de a kocka.hu olcsóbb is, és ott fix h megjön.

(#55609) RapaNui1 válasza magickonfig (#55607) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Eddig én még akárhány rendelésnél elértem az ajándék limitet minden egyes rendelés mellé megkaptam az ajándékot is, persze a készlet erejéig, de valóban vannak itt páran akik vagy feketelistán vannak vagy nem tudom miért de csak egy ajándékot kaptak akárhány rendelést adtak le és érték el vele a limitet. Nem tudom mi lehet az oka, de én még nem jártam így és remélem nem is fogok.

(#55610) petya86 válasza magickonfig (#55607) üzenetére


petya86
csendes tag

Én maradnék a kockánál.

Ma volt egy post az egyik FB csoportban, szintén a lego.com-ot és az ügyfélszolgálatot osztották. Valaki 600e értékben adott le rendelést aminek nagy része szétnyomva, szakadtan érkezett, ő visszaküldte cserére, de hetek óta nincs se csere készlet, sem pénz visszatérítés, se semmi info neki.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem egyedi esetről van szó, a bejegyzés alatt többen is panaszkodtak.

(#55611) RapaNui1 válasza hami85 (#55608) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Pl amit én szeretnék az jelenleg nem olcsóbb máshol sem, vagy max egy ezressel kerül kevesebbe, ráadásul itt 17k felett ingyen szállítás van és járnak a Vip pontok is ami ha van elég jól jöhet a következő rendelésnél.

(#55612) RapaNui1 válasza petya86 (#55610) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

Ez nem biztos hogy a Lego hibája, ilyen bármelyik futárszolgálat esetében előfordulhat. Én pl a nagy várat kaptam szakadtan a kockától, a külső doboz hibátlan volt tehát már így került bele a dobozba, gondolták talán nem küldöm vissza, nagyot tévedtek. Nekem eddig még a Lego.comról mindig hibátlan állapotban jött meg minden, de ez nem garancia semmire.

(#55613) magickonfig


magickonfig
tag

Köszi a válaszokat! pont azok a szettek amiket kivezetnek, ugyan annyi az áruk mint a kockán. + már nincs igyen posta + vip pont

Felhívtam a Budapest Lego Store-t is . Ha lehet az eladó srácnak hinni, minden olyan szett ami kivezetés allat van, visszahívta a lego tegnap. Raktárból illetve boltból is. (Pl a denevérszárny). Gratula nekik...

[ Szerkesztve ]

(#55614) h3lios


h3lios
addikt

Hamár Lego és Pick a Brick akkor én is mesélek 1 kicsit, mert van miről...

Tudjátok én voltam az a szerencsétlen akinek lefújták az összes legoját rovaírtó permettel.

Rengeteg munka árán átnéztem az összes sérült készletet egyesével és alkatrészenként kiválogattam miből hány darab szorul majd pótlásra. Ez végül Durván 8000 alkatrészre jött ki, kb 1250 különböző elemből.

Az elején elkezdtem felvinni szépen az oldalon keresztül, kb. ezres darabszám után elég látványosan elkezd belassulni amúgy az oldal, mert nem bírja kezelni a nagy mennyiségű elemet. 1800 -nál teljesen eldobta magát.

Akkor felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol először 1 nagyon rendes angol hölggyel beszéltem. Kaptam az infót, hogy 999 db elem / order a max amit teljesíteni tudnak.

Sajnos amiket már felvittem nem tudják szétbontani külön rendelésekre, nekem kell megoldást találni rá.
Ez pedig az lett, hogy az összeválogatott elemeknél megnézhető listát szépen átdobtam World doksiba külön Bestseller és Standard alkatrész fülről.
Ezt addig csináltam ameddig meg nem lett miből hány darabra van szükség.

Többször beszéltem ügyfélszolgálattal, magyar kollega annyit mondott, hogy dobjam át excel fájlban őket melyik ID számú elemből mennyi kell és majd ő összerakja nekem a rendelést. Csak válogassam le 999 darabonként a cuccot.

Aztán más ügyintézés miatt beszéltem még 1 angol ügyfélszolissal, aki mondta, hogy ez sajna nem fog majd működni, mert max 50 hiányzó / sérült elemet tudnak ők összerakni nagyobb mennyiségre nincs lehetőség, tehát nekem kell ismét az excel alapján felvinni a rendeléseket.

Végül ez meg is történt, gondolhatjátok, hogy ez így összesen mennyi időt és energiát emésztett fel...
Lehetett volna bricklinkezni is, de annyi féle elemről van szó, hogy túl sok eladótól jöttek volna az elemek és egyszerűen ez számomra összeegyeztethetetlen lett volna (eleve nem használtam még a felületet).

8db rendelést feladtam és kaptam is 8 darab értesítőt, hogy jönni fognak az elemek. Viszont mivel a Best Seller cuccokat pl. lengyel / cseh raktárból küldik azok jönnek 5-7 nap után, a standard elemek viszont dániából érkeznek, ezért azokra kb. 1 hónapot kell várni.

Szóval így 16 csomag érkezik összesen, viszont amikor eredetileg megrendeltem őket akkor a 8db rendelésre kifizettem az összeget amit foglalásba is raktak a kártyámon. Megkaptam a 8 bestselleres adagot, majd meglepődve vettem észre, hogy a maradék elem árát visszarakták a kártyámra és nem tartják tovább foglalásban.

Megkérdeztem őket és az a válasz, hogy 1 rendelést 2db számlával küldenek ki, az egyik a Best Seller a másik a Standard elemek. Mind a kettőhöz külön számla tartozik (de egy rendelési szám). Viszont amikor megjön az első kör az összeget ők direkt írják jóvá. Csak ha mondjuk ezt valaki benézi és elkölti, akkor a maradék alkatrészt addig nem tudják küldeni, ameddig ismét nem áll rendelkezésre az összeg.

De lehet ezt még tovább fokozni, pár alkatrész épp hiány cikk volt, mikor rendeltem és ezeket tegnap rendeltem be, meg is kaptam az e-mailt, hogy miből mennyit vettem és mennyibe kerülnek.
Azonban több alkatrész esetében csak a darabszám szerepelt a listán a db árnál és a totalnál 0 Ft szerepelt. Ma 1 angol faszival beszéltem, aki nem tudta megmondani, hogy ezzel mi történhetett, belső vizsgálat van most rá, amiről emailt kapok, hogy mi lesz a rendelésem sorsa, a cél hogy mindent megkapjak majd...

Számomra ez 1 agyonbonyolított rendszer ami 1000 sebből vérzik.
De nem csak ez az egy probléma a Lego honlapjával és rendelésekkel.

Sok elem egyszerűen nem jelenik meg ha beírod melyik számú készletből keresed. Ennek több oka is lehet, lehet, hogy már nem gyártják az adott színt, vagy épp készlethiányos.. Ezeket meg is érteném, de miután retired lesz 1 elem, viszont utána újra elkezdik gyártani más ID számot kap onnantól kezdve. Ezeket sem a hiányzó / sérült elemes készleteknél nem tűntetik fel, sem a pick a bricken. Ezért lehet név és elem típus alapján random vadászni a több 1000 különböző fajta elem között.

1 igazi tortúra volt, komoly fejlesztésekre lenne szükség náluk, hogy uptodate legyen ez a felület....

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#55615) RapaNui1 válasza h3lios (#55614) üzenetére


RapaNui1
aktív tag

A lényeg az hogy a Nyíregyházi gyár kapacitását növelik, a te nyűgöd meg talán majd valamikor meghallgatásra talál. :W

(#55616) czanga válasza magickonfig (#55607) üzenetére


czanga
őstag

Nálam életem első rendelésénél, ami két külön rendelés volt külön időpontban már voltak olyan "jófejek", és kiszedték a gift készletet a másodikból, szóval ez minimum lutri..

(#55617) Mozaart válasza h3lios (#55614) üzenetére


Mozaart
aktív tag

BrickLink? :D Az élet csak annyira bonyolult amennyire megbonyolítjuk. Coelho vége. :))

[ Szerkesztve ]

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#55618) czanga válasza RapaNui1 (#55615) üzenetére


czanga
őstag

Na jó de most komolyan:
Egy mamutvállalat online ügyintézésének mi köze az "offline" gyártáshoz? Értem, hogy mi a gond, mert velem is kibabráltak és nagyon komoly újratervezésre lenne szükség ezen a téren a LEGO-nál, de a kettő nem hozható egy tető alá.

(#55619) Mozaart válasza Mozaart (#55617) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Persze tudom miért Pick a brick volt a cél, ennyi alkatrészt nem is gazdaságos mindenhonnan megrendelni.. egyszer biztos pro lesz ez is.. :) :R Akkor viszont a bricklink fog meg halni? :D Gondolom ez lenne a cél.. kivéreztetni..

[ Szerkesztve ]

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#55620) Napfénysüti válasza h3lios (#55614) üzenetére

Látod én meg a törött, sérült elemek cseréjével szenvedek. :(
Érdekes hogy korábban ezzel sose volt gond, még pont dícsértem is hogy ha már minőségben romlik a Lego legalább a support jó.
Na most már ezt se tudom mondani. Mindezt úgy hogy egyre drágulnak a készletek (jó ez nem csak a Lego hibája).

Amúgy az vicces hogy én pont supportos melóval foglalkozom és tudom kb hogy kell az ügyfeleket kezelni. gyakran emgcsinálok olyan kérést a usernek amit nem kellene és igényel némi plusz munkét de nálam mindig első az ügyfél elégedettsége...

Més que un club!

(#55621) lazioforever


lazioforever
tag

Sziasztok.

Ez az új ajándékkészlet a kocka.hu-n is elérhető lesz, vagy csak a Lego oldalán keresztül? Pontosan mikortól él ez az akció? Lenne pár készlet, amit terveztem még év végén beszerezni, köztük karácsonyi ajándékokat is. És akkor mostanra időzíteném, ha már lesz ajándék készlet is. :)

(#55622) h3lios válasza Napfénysüti (#55620) üzenetére


h3lios
addikt

Nem tudom őket hibáztatni, a magyar kolleganővel már vagy 8x beszéltem telefonon, végig nagyon segítőkész volt, de nyilván nekik is vannak feletteseik. Megfuttatta a dolgot, egyszerűen vállalati protokoll nem teszi lehetővé a dolgot.

Egyébként a sérült elem pótlással nekem nem volt bajom, az mindig rugalmasan megvolt. Halkan mondom csak, de a UCS Falconhoz megkaptam az összes sérült nyomtatott elemet ingyen. Ami viszonteladótól laza 60 ezerbe fájt volna. Más kérdés, hogy pici karcok itt-ott vannak rajtuk, de elhanyagolható..

Az mondjuk más kérdés, hogy azt a borítékot, amiben azokat az elemeket megkaptam ők is postán adták fel és nekem szerencsém volt, mert pont aznap hozta a postás az elemeket amikor vissza kellett nekik küldenem az eredeti darabokat. Azért nem szívesen enged ki az ember a kezéből úgy ekkora értéket (mégha sérültek is az alkatrészek), hogy a csere még nincs nála.

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#55623) Mozaart válasza h3lios (#55622) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Csinál ilyet a lego, hogy kicseréli a hibás elemeid? Mármint azt tudtam ha valami hiányzik megküldi, de ha nem a Lego hibájából történt a sérülés, akkor is megküldik, lásd Falconhoz?

Ha jól értem a Falcon is most sérült meg. Vagy van ezekre az UCSkra vmi biztosítás féle? :)

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#55624) h3lios válasza Mozaart (#55623) üzenetére


h3lios
addikt

Ha a saját hibádból sérül az elem akkor nem cserélik ki, diplomatikusan annyit mondok, hogy szerencsém volt. :))

Egyébként az hozzáteszem, hogy nem 1 alkalommal kaptam már gyári szettet tele karcos elemekkel. Főleg szélvédőkkel szívok. A Jesko-hoz rendeltem pót elemet, az még jobban össze volt karcolva, mint az eredeti...

Egyébként az látszik, hogy ők sem veszik komolyan ezt a pick a brick rendszert. Tudják ők, hogy a bricklink sokkal olcsóbb és rugalmasabb alternatíva, ha nem ekkora tételről van szó.

Nem titok, hogy kb. 540k-ba fájt ezt az elempótlás számomra. Azért ekkora tételnél már kicsit jobban működő rendszert várna el az ember.

Arról nem is beszélve, hogy még ugyan nem néztem át a megjött elemeket részletesen, de márt zacsin keresztül is látszik hogy vannak elég brutál karcok ezeken is.
Kíváncsi leszek hányat kell pótoltassak ezek közül, amiket most kaptam.

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#55625) gaga33 válasza Tyler Durden (#55606) üzenetére


gaga33
tag

Nagyon nagy szerencséd volt, nekem a 76391-es készletet küldték ki mindössze fóliába tekerve de palacsintaként érkezett. :(

(#55626) Mozaart válasza h3lios (#55624) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Tényleg szerencse. Önmagában tetszett volna ez a hozzáállás. Mármint egy Falcon szintű készletnél. Köthetnél biztosítást a printelt elemekre.. garancia stb.. lehet nettó hülyeség :)

75192 vagy 10179 ha szabad kérdezni. : )) Fotót nem akarok lejmolni, csak kíváncsi vagyok kinél pihen ilyen szép jószág még otthon. :)

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#55627) h3lios válasza Mozaart (#55626) üzenetére


h3lios
addikt

A franc se gondolta volna, hogy ilyen helyzetbe kerülök... :(
Nagyon vigyáztam mindenre, napfénytől is védtem amit csak lehetett..

Elgondolkozni érdemes rajta, de azért Lego-ra szerintem elég körülményes ilyet intézni.

Egyébként így a rendelések végére azért elég elborult ára van 1-2 alkatrésznek. Az új ajándék készletből a pálma levelek kifejezetten drágák.... Majd 240 Ft 1 levél elem...

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#55628) Mozaart válasza h3lios (#55627) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Igen úgy értettem jó lenne ha házon belül lenne erre mód.. ha már ekkora múltú cégről van szó. Szerintem ez egy next lépés lenne a fanok felé. :)

És részvétem az eset miatt. :( Jó érzés lehet majd ha megérkezik minden, helyére kerül minden.

[ Szerkesztve ]

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#55629) h3lios válasza Mozaart (#55628) üzenetére


h3lios
addikt

Az lesz, a sérült elemekkel meg nagyon jó kérdés, hogy mihez kezdjek majd.

Egyébként a lego egy kreatív cég, viszont rengeteg hülye döntésük volt az elmúlt időszakban, amikkel nem tudok mit kezdeni.

Kezdve azzal, hogy megvették a bricklinket, de nem használják ki a benne rejlő lehetőséget.
De ez csak a jéghegy csúcsa...

Pontosan tudják milyen sérülékenyek az alkatrészek, mert 1 kis napfény és rögtön sárgulnak az elemek vagy kopnak a színek.

Nem tudom mennyiből tartana nekik pl. védő plexiket vagy állványokat forgalmazni a népszerűbb készletekhez. Konkrét piacág épül erre, szerintem kereslet lenne rá bőven, pláne ha vállalható áron forgalmaznák a cuccokat.

Mivel azis a webshopról menne nem kéne horror szállítási árakat fizetni, mint pl. 1 Wicked Brick esetén. Sok esetben többe kerül a szállítás, mint maga a termék... :U

B-tag: H3lios#2825

(#55630) Mozaart válasza h3lios (#55629) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Ez a plexi / állvány dolog, szerintem már nem konkrétan Lego. De ha azt nézzük hogy már árulnak plüssöket, sapkákat.. ezekkel én nem tudok mit kezdeni, de valakinek bejön. Szóval miért ne, igazad van. :)
Ugyanígy LightMyBricks szitu. Miért nem a Legonak jutott eszébe. :)

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#55631) kbalage2 válasza Mozaart (#55630) üzenetére


kbalage2
aktív tag

Hogyne jutott volna eszükbe, mármint a világítás. Csak a hajszálvékony könnyen szakadó / mindenbe potenciálisan beakadó vezetékek nem felelnek meg a standardoknak, és eddig még nem sikerült olyan rendszert összehozni ami kompatibilis a szettekkel és mellette gyerekbiztos is.

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#55632) Mozaart válasza kbalage2 (#55631) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Tehát nem rentábilis egyelőre. De akkor rajta vannak a fejlesztésen. Azon nem gondolkoznak hogy nút-fédert tesznek bizonyos elemekbe, pl. alapkockákba? Tudom, biztosan nem megoldható könnyen a fröccsentése. Csak akkor a "tube" mellett eltudna menni a hajszállal vastagabb kábel is. :)

[ Szerkesztve ]

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#55633) #75376384 válasza h3lios (#55629) üzenetére


#75376384
törölt tag

Valószínűleg azért nincsenek ilyen védő cuccaik, mert nincs rá kapacitás. Egyszer már lyukra futottak azzal, hogy minden szir-szart ők gyártottak.

A bricklinkben pedig szerintem nincs több. Le tudjak olvasni adatokból az igényeket és lecsipni a hasznot. Az nem az ő boltjuk csak az övek az egész. Szerinted mi történne ha hirtelen megjelenne a Lego mint eladó egy ilyen piacon? Ezért tartják saját keretek között a pab cuccost (aminek a honlapja amúgy tényleg egy szarfos).

Az üveg elemek karcmentessege irreális elvárás, ha belegondolsz mi fölös plusz csomagolassal járna.

amúgy pedig beláthatod hogy rendkívül speciális az eseted és valószínűleg nem véletlen nem ekkora kapacitású rendelésekre van belove a rendszerük.

Mondom ezeket úgy, hogy sok tekintetben szerintem is már túlságosan is multi lett a Lego és hányinger néhány policyjuk.

(#55634) Freddy76 válasza h3lios (#55614) üzenetére


Freddy76
addikt

Tanulságos... Ez egy olyan rendszer, amit felkészítettek arra, hogy a 99 %-ban előforduló problémákat megoldja. A maradék 1 %-nál lefagy. Ez egy ekkora cégnél 2022-ben nehezen érthető.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#55635) h3lios válasza Freddy76 (#55634) üzenetére


h3lios
addikt

A problémám nem azzal van, hogy lefagy.
Hanem azzal, hogy nem tolják az ember arcába, hogy HÉ PARASZT! Max 999. alkatrészt tudsz egyszerre rendelni. Mert az oda van írva, hogy a 2 kategória mennyi idő alatt és külön érkezik, de ez azért 1 elééééég fontos részlet lenne.

Gondolom valahol apróbetűvel le van írva, vagy ha utána olvas az ember megtalálja, de ezt azért jobban ki kéne emelni.

Emellett a régi készletek alkatrész katalógusa folyamatosan évül el. Ha valaki 4-5 év után akar régi készlethez rendelni pótalkatrészt, mert mondjuk megrágja a kutya vagy valami extrém dolog történik az rengeteget fog szívni a frissült ID számok miatti keresgetéssel.

Eleve nem értem, hogy 1 újra kiadás után miért változik 1 adott elem cikkszáma... Abban az esetben oké, ha pl. valamit frissítenek rajta, de ha kopp ugyan az marad, akkor ez csak logikai káoszt okoz sok év elteltével.

[ Szerkesztve ]

B-tag: H3lios#2825

(#55636) Mozaart válasza h3lios (#55635) üzenetére


Mozaart
aktív tag

Nem védeni akarom őket, de szerintem ők pontosan tudják hogy az új ID csak egy új revizió, tehát rálátnak arra hogy adott elemnek mik a fejlesztései. Ez egyébként baromi érdekesen hangzik.. :D
Viszont ezt nem töltik vissza a rendszerbe, public szinten.

AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH

(#55637) adalbert1


adalbert1
veterán

Elérhető a Castaway gwp a sah-nál és a kocka.hu-n is.
Mondjuk az érdekes, hogy a kocka.hu-n többet kell költeni érte (lego shop: 39210 Ft, kocka.hu 44999 Ft)

Tyler Durden: köszi, megnézem még azt a csoportot is (igaz egyelőre lusta voltam a témával foglalkozni :) , szóval még le kellene fotózni őket, belépni a csoportokba, feladni a hirdetést, stb).

(#55638) LÁZ válasza adalbert1 (#55637) üzenetére


LÁZ
Topikgazda

naszép

szerk. legónál van vmi halloween vip ajándék is, gondolom, mint a kalózos volt előtte

[ Szerkesztve ]

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#55639) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

Valamiért shopon a bowser nem aktív... :/

(#55640) adalbert1 válasza HUN_Sector (#55639) üzenetére


adalbert1
veterán

Az office sem, én azt akartam volna megvenni, csak a "Coming Soon on 1 October 2022" felirat van kint... Viszont mivel a kockán is ugyanannyi (még egyelőre), ezért a vip pontok miatt inkább a sah felé hajlanék
Gwp esetén hogy nézik a limitet sah-ban, ha vip pontot is váltok be? Az eredeti árat nézik, vagy a vip ponttal csökkentettet?

(#55641) HUN_Sector válasza adalbert1 (#55640) üzenetére


HUN_Sector
senior tag

Az eredeti árat.

Apropo: van pár új akciós set s@h-on

(#55642) HUN_Sector


HUN_Sector
senior tag

S@H megnyílt az októberi cuccokkal!
(várólistás)

(#55643) maross válasza adalbert1 (#55640) üzenetére


maross
veterán

ejfelkor es hajnal 1-kor is valthat a coming soon-os.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#55644) edgR válasza h3lios (#55614) üzenetére


edgR
őstag

Megtérítik a károdat? Mert akkor tényleg mindegy, hogy mennyi az annyi, és még jól is járhatsz azzal, ha egy helyről jönnek a dolgok. Ha viszont nem, akkor szerintem BL-en a töredékéből megúsztad volna ezt a pótlást (még 5-10 extra postaköltség mellett is).

A melón valószínűleg nem lehetett volna sokat spórolni BL-en sem, bár azért talán nem tartott volna addig egy XLS -> XML -> BL WL -> BUY Wanted List folyamat; mint amennyi ideig a S@H-ot, meg az ügyfélszolgálatosokat masszíroztad.

A LEGO DPD-vel, ill. különböző (gondolom európai) futárszolgálatok láncát követően, MO-on belül már amolyan csicskaként a Magyar Királyi Postával szállít, - ahogy előttem is írták - egy végeláthatalanul agyonbonyolított logisztikai rendszerben. Sok sikert hozzá, hogy minél több alkatrész olyan állapotban érkezzen meg, mint amilyen állapotra számítasz! (Nem szeretnélek elkeseríteni, de az esélyeid úgy ~60-80% körül lehetnek)

Az én legutóbbi (és egyben talán utolsó) PAB rendelésem így nézett ki.
Amikor képeket kértek a sérülésről, megpróbáltam a hangulatommal együtt ábrázolni nekik - ezután rugalmasan és gyorsan intézték a cserét.

Eközben pedig hasonló csevegéseket folytattunk a stílusból ítélve - félig-meddig - automatizált üzenetekkel teletűzdelt emailváltásokban; esetleg még botokkal is, nem tudom:

- "Oh ne!
Szeretnénk ezeket a építőkockákat gyorsan kicserélni! Melyek voltak a pontos építőkocka számok, hogy ki tudjuk cserélni a megfelelő építőkockákat? Miután megkaptuk ezeket a alkatrészszámokat, gyorsan visszaszállíthatjuk őket!
Bízunk benne, hogy hamarosan jelentkezik.
Bryan"

- "Oh ne!
Az Önök weboldala 2022-ben még egy linket sem képes a terméknevekre tenni, vagy egy színkódot sem képes a termékek mellett feltüntetni, hogy egyszerűen és pontosan vissza lehessen keresni és meg lehessen határozni (min. tétel, szín, mennyiség), hogy mit is rendeltem! Emiatt kérem, hogy a két csatolmány alapján Önök keressék ki a pontos termékkódokat! Bízom benne, hogy Önök többet tudnak a rendelésem tételeiről, mint én, mert az említett két csatolmány - ennyi információm származik Önöktől - nem túl bőbeszédű!"

Mutatnám a csatolmányt is, az Úr 2022. esztendejében - bár aki adott már le PAB rendelést, tudja, hogy miről beszélek.

Fingod nincs milyen színű alkatrészt rendeltél, nincs egy szaros link semmin, de még egy SKU sem.

Íme a 2022 H1 számokban - pöppet nagy a kontraszt :U

Készletek vásárlása esetén pedig azt gondolom, hogy ha a S@H-ból vásárolsz, akkor a DPD/MPL miatt csak a dobozruletten múlik minden, és imára kell kulcsolnod a kezeid, hogy végül a nemiszerv jó oldalára kerülj.

[ Szerkesztve ]

(#55645) RapaNui1


RapaNui1
aktív tag

Nem értem, hogy mi a ràció abban, hogy a motorizált világító tornyot a jófogáson 5k val olcsóbban adják mint a sah ára, na meg pkusz 1800 vagy 3300 postaköltség, míg ugye a sah on jelenleg 115k, jár hozzá 2 ajándék készlet, ingyenes a szállítás, és ha van elegendő pontod még jár a 6 vagy 15k kedvezmény is. Ha ezt nézem másod kézből a reális árnak 80-90k környékén kéne mozognia, hogy, én egyáltalán rámozduljak. Persze amig nem kezdtem el legozni, sőt még utána is egy jó darabig azt sem tudtam mi az a sah, vip rendszer stb, de az árúkeresőt már akkor is ismertem és ha ezt nézem akkor sem éri meg onnan megvenni, mert a kocka.hu-n is van ajándék készlet

(#55646) petya86


petya86
csendes tag

Na már megint mit csináltam rosszul? :(
lego.com rendelés állapota, ilyet még nem láttam:

(#55647) Mauzes válasza RapaNui1 (#55645) üzenetére


Mauzes
őstag

Hogyan jár hozzá 2 ajándék készlet s@h-on?

(#55648) zsuha válasza petya86 (#55646) üzenetére


zsuha
aktív tag

Mit rendeltél?
Ha régi Bricklink designer program szett, és paypallal fizettél, már nem tudják terhelni a paypalt mert eltelt fél év. Ügyfélszolgálatot hívd fel hétfőn, kártyaadatokat telefonon be kell diktálni.

Ha Pick a brick, akkor várj pár napot, még nem szedték össze a cuccod, magától megjavul a státusz.

Bármi más is lehet, 2x kézbesíteni próbált csomag amit visszavisznek, bedarálnak.

(#55649) kbalage2 válasza Mozaart (#55632) üzenetére


kbalage2
aktív tag

A probléma elég összetett, hiszen rengeteg féle elem van egy szettben, nincs rá garancia hogy egyforma alap-elemek mentén lehet bárhova is kábeleket vezetni. Maga a világítás téma érdekes lehet, de megéri-e adott esetben több száz féle speckó alkatrészt fejleszteni csak ezért hogy egy extra rétegterméket integrálni lehessen pár szettbe?

Maga a kábelezés is szűk keresztmetszet szerintem, én raktam pár Creator Expert kocsiba világítást és a legtöbbnél a kábelek nagy része simán fut a kocsi alján. Ez addig ok amíg csak polcdísz, de ha gurítanál rajta egyet akkor rögtön beakad bármibe, és a forgó/mozgó alkatrészekről még nem is beszéltünk.

Minden ami LEGO RC - racingbrick.com

(#55650) petya86 válasza zsuha (#55648) üzenetére


petya86
csendes tag

Most adtam le rendelést:
- 1 Super Mario Luigis készlet
- 1 akciós City Stuntz
- 1 kis adag PaB
+ 2 ajándék készlet (Halloween + Ray)

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LEGO klub
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.