Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6151) axioma válasza titko (#6144) üzenetére


axioma
Topikgazda

Az anyos/apos info honnan van? Az akkor szokott menni, ha a hazastarsak mindegyike tulajdont szerez, es mindenki a sajat kozeli hozzatartozojanak szerzodeseit hasznalja fel.
Persze valtozhatott, de utoljara me'g nem igy volt a torvenyben.

(#6152) axioma válasza Oppenheimer (#6146) üzenetére


axioma
Topikgazda

Az onerod akkor is 3.9M lesz, ha a funda ad hitelt, tehat a 9.6-n felul plusz 10M-t (kieg. fedezet nelkul) nem fog adni a bank. Az a 3x1.9M elegge hitel, raadasul baromi magas torlesztoju mert rovid idore kapod (3x38e ha jol remlik, igaz csak 5.5 evig vagy hogy).
Masreszt viszont ha EGY szerzodesen kersz max 1.5M-t, akkor - jelenleg, bar evek ota - az nem terheli az ingatlant, tehat 5.4M onerokent + banki hitel jatszhat. Ez 75% eseten is ki tudja hozni a 20M-t.
Egyebkent ha 5 evre jatszol akkor nem is csak 1.3 hanem 1.5-1.6 a megtakaritas resz is.
Masreszt meg ha mar most tudod, hogy nem a funda (igaz olcso es most elore fix, de a futamido miatt nagy havi teher) hitelet kered, mert a masik hitelresz miatt el kell kenni, akkor a csaladtagoknak ne 821-et, hanem minimalisra kotott 620-t nyiss (azert nem 21-22, mert azokat - pont mert tul jok voltak - nem lehet kotni, ha jol remlik a 620 a kovetkezo legrovidebb futamido). Termeszetesen maximummal fizetve, es azokat is felmondhatod alltam igenylessel, ha a 4 ev mar megvolt, ott is a kedv.-tt kell nyilatkozzon, hogy a te lakascelodra akarja hasznalni.

(#6153) Oppenheimer válasza axioma (#6152) üzenetére


Oppenheimer
veterán

ha kérek pontosan egy szerződésen 1.5M hitelt, az hogyhogy hozzáadódik az önerőhöz?

Fundamenta honlapján a kalkulátort néztem, ott csak 4 év 4 hónap van, nincs 5 éves.

Ha jól értem amit írsz, akkor családtagoknak 620-at kell nyitnom, ha 20 milliót akarok lakásra, bár nem tudom, hogy ez mit jelent, sem azt, hogy a 821, és azt sem, hogy akkor nekem melyik kell majd. :D

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#6154) axioma válasza Oppenheimer (#6153) üzenetére


axioma
Topikgazda

Olyan ertelemben, hogy a fedezetet nem terheli (jovedelmet igen, de a torveny a fedezethez kepest mondja, hogy mennyi lehet a max. hitelara'ny). Marmint ha 4 eve jol fizettel es csak 1.5M kolcsont kersz (fontos, hogy ez csak a lejarat utani kolcsonre igaz), akkor nem kernek ing.fedezetet, igy nincs ertekbecsles sem, meg nincs jzl-bejegyzes, meg gyorsabb is.
Termeszetesen ez nemigen van leirva, legalabbis publikusan, de letezo konstrukcio. (Mar 2005-ben mikor az altalam eladott lakast vettek meg fundaval, akkor is igy volt valami kisebb osszeggel.)
Ja tenyleg, a 10 evre kitolasnal atszerveztek a futamidoket... regen volt 4 ev 9 ho + 3 kiutalas, az pont 5 ev volt.
Csaladtagoknak akkor kell regi tipusut (3% beteti kamat, 6+1% kolcson), ha azokra tuti nem veszed ki a lakaskolcsont. Mert tobbet ad mint az 1% / 3.9+1% a megtak. idoszakban, plusz ara'nyaiban olcsobb a nyitasi is. Na ezt a honlap ajanlataiban nem is fogod latni... az ASZF-et es annak is a mellekletek reszet kellene nezegetni. 14. es 18. oldal, de az egyik mellette levo hirdetmeny szerint a 621-622 mar nem. Ja es en emlekeztem rosszul, a 623 ami a kovetkezo legrovidebb (de felmondasnal mind1, persze SZO-ben latszik, de ezert kell havi 5e-re kotni nem havi 20e-re).
Neked azert nem irtam, hogy 6-os legyen, mert a 821-ben tobb a felveheto osszeg (6-osok nem erik el a 1.5M felvehetot sem 4 ev + kiutalas alatt), es mert ugye ennek jobb a kolcsone. Egy szerzodesen en meghagynam a lehetoseget ennek.

(#6155) Oppenheimer válasza axioma (#6154) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Köszi, így kezd összeállni a kép. Egy dolgon akadtam most el:

"de ezert kell havi 5e-re kotni nem havi 20e-re"

Miért kéne havi 5-ezerre kötni, és mit? 3 db havi 20-ezrest szeretnék kötni.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#6156) Apollo17hu válasza Oppenheimer (#6155) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Trükközés. Szerződéskötéskor lehúznak a szerződéses összeg 1%-ával. Később meg tudod emelni havi 20 ezerre, de ekkor már nem kell befizetned a különböztetet.

Közeli hozzátartozó témához: levélben azt írták, hogy a 2013. évi V. tv. 8:1. § (1) 1. pontja alapján közeli hozzátartozónak minősül a házastárs / szülő / nagyszülő / dédszülő / gyermek / unoka / dédunoka / örökbefogadott, mostoha- vagy nevelőszülő / testvér / féltestvér.

Ja, és még annyit, hogy - bár neked messze van még, de - a Fundákat használhatod előtörlesztésre is. Én kedvezményesebb hitelt tudtam felvenni, mint amit a Funda ajánlott volna, ezért előtörlesztésbe fogom betolni (figyelni kell az előtörlesztés díjára is).

[ Szerkesztve ]

(#6157) |AP| válasza Apollo17hu (#6156) üzenetére


|AP|
veterán

Én úgy tudom, hogy ha szerződést módosítasz felfelé, akkor ki kell fizetni a szerződéskötési díjak közötti különbséget.
Rosszul tudom?

(#6158) ithomas válasza |AP| (#6157) üzenetére


ithomas
őstag

Jól tudod.
Ezt a díjat megúszni csak úgy lehet, ha NEM módosítasz (mondjuk 5-ről 20-ra..), hanem egész egyszerűen csak a magasabb összeget utalod el nekik, anélkül, hogy bármit is bejelentenél.
Sajnos én ezt csak utólag olvastam a fórumokon... :Y :D

Real eyes realize real lies!

(#6159) |AP| válasza ithomas (#6158) üzenetére


|AP|
veterán

és akkor is a magasabb összeg után jár az állami támogatás? Elég hihetetlennek tűnik, hogy ekkora kiskapu maradt a rendszerben... :F

(#6160) Oppenheimer válasza Apollo17hu (#6156) üzenetére


Oppenheimer
veterán

itt a szerződéses összeg az mi? amit fizetek egy hónapban? amit összesen befizetek? az összes befizetésem kamattal és állami támogatással együtt?

nekem nem tetszik ez a kiskapu, kockázatnak tűnik. lehet egyszer bezárják, és aki élt vele, az megszívja.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#6161) ithomas válasza |AP| (#6159) üzenetére


ithomas
őstag

Igen, mivel az ál támogatást a befizetett összeg alapján utalja ki az állam.
De mondom, én nem próbáltam, de csomó helyen olvastam erről, nálam hozzáértőbb emberektől.

Real eyes realize real lies!

(#6162) axioma


axioma
Topikgazda

1. Felfele modositas: 2e Ft + nyitasidij-kulonbozet
2. Lefele modositas: 2e Ft + fityisz az orrodra, vissza semmit nem adnak.
3. Szerzodeses osszeg: az a summa, amit a rendesen fizetett szerzodes vegen lakaskolcsonre jogosultsaggal szamolva, a kolcsonnel egyutt felvehetsz. Ez alapjan megy az osszes szerzodesi dij, adat, csak az emberek nem ezt "erzik", hanem a havidijat, igy az uzletkotok atkonvertaljak (az emlegetett aszf-oldalon ott van az is, csak nemtrivialis modon: szerz.osszeg minimum N maximum 4*N, es van egy ilyen sor, hogy rendszeres megtakaritas a szerz.o. ara'nyaban, ott van egy ezrelekes mutato - a maximumnal mindig kijon a 20e, minimumnal az 5e)
4. szerz.osszeg akkor erdekes, ha a kolcsonreszt fel akarod venni, ha csak a megtakaritas erdekel, akkor mindegy... Igen, en kotottem 200e-es szerzodest 10 eve, amibol 2 eve (akkor me'g lakascel nelkul lehetett) 350e-et meg 700e-et vettem ki -- ezekre evekig nem fizettem semmit csak epp hogy ne menjen minuszba es ne szuntessek meg --, es az utolso 1 ill. 2 evben fizettem a maxot (a szerzodott ezres koruli havi helyett). Jo, ez otp volt, de lehetett volna funda is, ugyanaz a torveny vonatkozik ra, siman jott az eves 72e alltam ra.
5. amelyik szerzodesen vszinu kelleni fog a kolcson, ott nem erdemes szorakozni, mert ott plusz dij az emeles... na meg idoben se mindeyg, mert az emeles at kene elobb menjen (lehet par honap) es utana lehet igenyelni a kolcsont, tehat feledekenyeknel elofordulhat, hogy emiatt teljesen kiesik... en a 8-asoknal emiatt nem szoktam csak nagyon specko esetben a kisebbre kotest ajanlani, de a 6-osoknal mindig

(#6163) axioma válasza Oppenheimer (#6160) üzenetére


axioma
Topikgazda

NEM kiskapu. Torvenyi jogod van extra befizetest tenni, es annak megfeleloen arra is megkapni az alltamot. Tudod mit: ugy 10 eve mondogatjak, hogy az uzletkoto mondja azt, hogy a tulfizeto ugyfelek fel lesznek szolitva a szerz.o. emelesere. Ezzel lokdosik a magasabb osszegre megkotes fele a usert, es az uzletkotok egy resze ezt eleg hitelesen mondja, mert elhiszi [elenyeszo szazalekuk probalta meg egyaltalan az ASZF-et elolvasni, plane a torvenyt es a rendeletet...]. De ilyen sose lesz, amig nem valtozik a torveny (de az meg nem vonatkozhat - elvben - mar futo szerzodesre, ld. a havi szlavez. dij is csak a 2006 kozepe utan kotottekre van).
Abban igazad van, hogy volt mar olyan "mondas" az uzletkotoktol, amelyik torvennyel ellentetes gyakorlat volt a fundanal, a csaladtagok szerzodesen - akkor me'g nem lehetett csak szemelyesen felhasznalni - majd az utolso pillanatban torlik a kedv.-ttet es akkor a szulo felhasznalhatja, alltammal... kaptak egy bazi nagy buntetest es azok megszivtak akiknek azutan jart le es volt eyg "igeretuk"... de fontos kulonbseg, hogy az nem jogszabalyi lehetoseg volt, hanem csak egy szokasjog. Mondjuk ilyen az a 1.5M-ig nem kernek fedezetet per ugylet, azt mondtam hogy nem biztos de mar eleg regi, es nem latszik hogy miert kene eltorolniuk.

[ Szerkesztve ]

(#6164) attiati


attiati
veterán

magánszemélyek hol hirdetnek lakásokat mostanában? (ing.com-on kívül)

13. kerben hol vannak extra csendes épületek metró közelben gyalogosan?

(#6165) concret_hp válasza attiati (#6164) üzenetére


concret_hp
addikt

somogyban a jófogást tolják nagyon, meg ~2 éve is ott néztem albit.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6166) attiati


attiati
veterán

most nézegetem az albérleteket

egy élhető 55nm-es, másfél szobás, külön konyhás, külön wc-s, erkélyes, 13. kerületi metró közeli lakás 110e ft. Ez 2e ft / nm.

Ez nem tűnik annyira elszállt árnak. Főleg most aug. közepén.
Merrefelé van az albérleti őrület? 8-9-11 kerület + belváros?

[ Szerkesztve ]

(#6167) attiati


attiati
veterán

a múltkor linkelt Dagály Sétány lakópark:

eladó 45nm 30,9 misi

kiadó 45 nm 100e ft / hó (ennek a közös költsége egész olcsó 8500 ft)

de a kettő közül valamelyik nagyon félre van árazva, mert kb 20 milliós lakásokat adnak ki ennyiért

[ Szerkesztve ]

(#6168) _BM_ válasza attiati (#6167) üzenetére


_BM_
senior tag

Valszeg szobánként értendő a 45 ezer és a 8500.

Esetleg csali:

"Jöjjön be hozzánk, mondja el igényeit, tekintse meg kínálatunkat, utána eldöntheti, hogy igénybe veszi az Új és Egyedi fizetős szolgáltatásunkat vagy sem."

[ Szerkesztve ]

(#6169) _BM_


_BM_
senior tag

Ha nincs benne sumákság, akkor bombavétel:

[link]

(#6170) Mercutio_ válasza _BM_ (#6169) üzenetére


Mercutio_
félisten

A mobilszám Milákné Szilvi ---> Boncz-Mester Kft.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6171) _BM_ válasza Mercutio_ (#6170) üzenetére


_BM_
senior tag

:))

(#6172) viharhozo


viharhozo
addikt

Na, kipateroltam az alberloket. Van egy jo helyen levo (Belso-Ferencvaros), de foldszinti, eleg rossz beosztasu, lepukkant lakasom. A bukott alberleti dij+a kozos ktsg ~140k havonta, ergo max. 3 honap alatt el akarom adni. Hogy csinaljam, hivjak-e ingatlanost?

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#6173) _BM_ válasza viharhozo (#6172) üzenetére


_BM_
senior tag

Összesen mennyivel lógtak?

Ha nekem 10-én éjfélig nem érkezik be a lóvé, akkor küldök egy felszólítást másnap reggel, hogy 12:00 a végső határidő, és azonnal indulok a lakásra a kaucióval. Még nem volt szükség rá, csak a figyelmeztetésre.

Nézd meg a hasonló lakásokat az ingatlan.com-on, és ha gyorsan el akarod adni, akkor 10%-kal alacsonyabb áron hirdesd meg. Nyugodtan engedhetsz 10%-ot az általános kínálati árból, el vannak szállva az eladók. Ingatlanossal akkor érdemes kezdeni, ha nincs időd hívásokat fogadni, járkálni a lakásra, és nincs kedved turistákkal vesződni stb.

[ Szerkesztve ]

(#6174) Apollo17hu válasza _BM_ (#6173) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Szerintem úgy értette, hogy 140-et visz a lakás havonta, amíg nem adja el. Nem volt tartozása az albérlő(k)nek, de most úgy döntött, hogy túlad a lakáson, ezért rakta ki őket.

(#6175) _BM_ válasza Apollo17hu (#6174) üzenetére


_BM_
senior tag

Ne már :W

(#6176) attiati válasza viharhozo (#6172) üzenetére


attiati
veterán

az emlitetteken tul akkor hasznalnek meg ingatlanost, ha a vevoi adatbazisukat akarnam hasznalni, hatha valaki pont olyat keres naluk. De kizarolagos szerzodes nelkul szerzodnek.
kozben meg hirdetnem kozvetitoi dijjal csokkentett aron jofogason es ing.com-on

(#6177) viharhozo válasza _BM_ (#6173) üzenetére


viharhozo
addikt

Ja, csak az volt, amit Apollo17hu irt, de a vegen mar naponta toltak odebb, mikor koltoznek ki, ami idegesitett.

attiati: azt honnan a banatbol tudjam, melyik ingatlanos cegnek milyen adatbazisa van? A jofogast nem ismerem, ez ilyen, ott tenyleg mennek ingatlanok? Vaterat hasznaltam regebben egyszer-ketszer, most is ott akarom eladni a maradek butorokat.

[ Szerkesztve ]

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#6178) updog


updog
senior tag

Pukk? vs. Kétsebességű növekedés a lakáspiacon

Kíváncsian várom a szeptembert.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6179) _BM_ válasza updog (#6178) üzenetére


_BM_
senior tag

1 hónapja egy darab 35 nm alatti lakást nem adtak el és nem adtak ki az újépítésű szegmensben, a VIII-IX kerben azok közül, amelyiket figyelőre tettem. Ez a hónap kábé olyan volt, mint a legsötétebb évek. Azt elhiszem a cikknek, hogy a panelek pörögnek, de nem figyelem őket.

(#6180) concret_hp válasza viharhozo (#6177) üzenetére


concret_hp
addikt

jófogás eccerűbb sztem, mint a vatera és nincs jutalék meg ilyenek sem, és ami ingatlannál nagyon fasza, lehet szűrni arra, hogy magán hirdető ingatlannál.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6181) attiati


attiati
veterán

[link]
ez eléggé tuti vételnek tűnt...

ma kezdték el hirdetni, hívom a tulajt most, erre közli, hogy már nem aktuális....
meg sem várja a többi érdeklődőt? rögtön a hirdetés napján elfogadja a legelső ajánlatot...

(#6182) Apollo17hu válasza attiati (#6181) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Ez érdekes, mert amikor én egy másik lakásnál hirdetés 2. napján hívtam az ingatlanost, közölte, hogy a nagy érdeklődés miatt a tulaj másfél millát emel a vételáron.

[ Szerkesztve ]

(#6183) _BM_ válasza attiati (#6181) üzenetére


_BM_
senior tag

Túl sokat beszél a környékről, szinte semmit a lakásról. Egy rohadt képet nem rak fel, holott ingyenes. Ettől még eladhatta, de gyanítom, hogy taktikázik. Lehet, hogy újra megjelenik a hirdetés, de magasabb áron (az élénk érdeklődés miatt azt hiszi, hogy aláárazta a lakást)..

[ Szerkesztve ]

(#6184) attiati válasza _BM_ (#6183) üzenetére


attiati
veterán

nem csak a 2. napon jelennek meg a képek (és nem csak az alaprajz az ingyenes?).

Pár éve már kérdeztem (pont arról az épületről :) ), hogy ezek téglák?

Elmentem végül megnézni a lakást, szerintem nincs benne taktika.
100ért ki lehetne adni havonta?
úszó vb alatt gondolom bolondok háza lesz ott a környéken, mind vétel, mind bérbevétel szempontjából

[ Szerkesztve ]

(#6185) _BM_ válasza attiati (#6184) üzenetére


_BM_
senior tag

Nem tudom, a feleségem intézi a hirdetéseket. Sokszor megemlíti, hogy miért nem csatolnak képeket a hirdetők, hiszen ingyenes, majd holnap megkérdezem, mi a pálya.

Ezek a házak olyan technológiával épültek, mint a József Attila ltp vagy a Baranyai utcai ltp. Vegyesen. Van, amelyiknek a szerkezetét betonpanelek alkotják, de minden közfal téglából készült (plusz az ablakok alatti falak), meg aztán vannak színtiszta téglák és csúszózsalus alkotások is. Nekem statikai szempontból nem tetszenek, mert a házakat egyedül a falak függőlegessége (és a födém súlya) tartja össze, szemben a panellel, ahol az elemekből kilógó vasalás össze van hegesztve. Végtelenül leegyszerűsítve az 50-60-as években épült "téglaházak" annyiban különböznek az őket követő panelektől, hogy bevakolták őket.

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy 50 nm-ért nagyon húzós a 16 millió.....

[ Szerkesztve ]

(#6186) attiati válasza _BM_ (#6185) üzenetére


attiati
veterán

de miért húzós?

ezt az egyet találtam régi építésűben a környéken és 380e/nm
Gyöngyösi megállónál is 380 körül mennek ugyanezek a 4 emeletesek
egyébként 340 lenne nm-e ráalkudva
Nem merem bevállalni, pedig szerintem 5 éves időtávon megtérülne az úszókomplexum miatt. Második lakásnak jó lenne. De benne lakni nem annyira, már most nagyon zajos az a környék.

(#6187) attiati


attiati
veterán

ezt belinkelem az új építésű lakásokról, mert elég hasznos:
vasbeton -> hőhíd -> penészedés

És sajnos a gyakorlatban is így működik:

"A hőhidak kiküszöbölése mellett szánjunk kiemelt szerepet a szellőztetésnek, ami kulcsfontosságú lehet a páralecsapódás és penészesedés megelőzésében - emeli ki a szakértő. Az új építésű lakások ugyanis építésük alatt rengeteg vizet vesznek fel, amit a használatba vétel utáni egy évben adnak le - az intenzív külső szigetelés miatt elsősorban a lakások beltere felé. Így főként ebben az időszakban, de általában is a teljes használat alatt szükséges az alapos, rendszeres szellőztetésre, napi kétszer fél órában. Praktikus megoldás a ventillátorok, páraelszívó és elvezető készülékek használata is - emeli ki a szakértő. "

(#6188) _BM_ válasza attiati (#6186) üzenetére


_BM_
senior tag

15 millióért óbudai kétszobás panelt keress, például Óbudán, Kaszásdűlőn, vagy újépítésű garzont a XIII kerületben, ha már annyira rá vagy tapadva a régióra. József Attila ltp jellegű házakban semmiképpen nem vásárolnék lakást (főleg ilyen pofátlan árakon).

[ Szerkesztve ]

(#6189) attiati válasza _BM_ (#6188) üzenetére


attiati
veterán

"vagy újépítésű garzont a XIII kerületben"
Abban gondolkodom, de szerinted miért?

13. ker újépítésű garzon 450e/nm-től felfelé van, ami a valóságban inkább 480-500 az elfogadható helyeken.
A kiadási ára meg alig több, mint a 350e/nm-es régi tégláé :(
100 körül lehet kiadni egy 20 milliós új építésűt. És ezt a 17 milliósat is annyiért lehetne kb.

[ Szerkesztve ]

(#6190) _BM_ válasza attiati (#6189) üzenetére


_BM_
senior tag

Én a helyedben vennék két darab garzont 20 millióért Kaszásdűlőn, és 60-60-ért kiadnám. Sokkal ésszerűbb, mint egy 20 milliós, újépítésű, másfél szobás lakást 120-ért kiadni. A mini lakás további előnye, hogy egyedülálló albérlővel megfelezhető az amortizáció. A kínálati árakra nem érdemes alapozni, mert hiába ábrándoznak a kiadók, például a 8 kerben lehetetlen 80 felett albérlőt találni, annak ellenére, hogy 120 ezer az átlagos kínálati ár. Egyszerűen 80 ezer a lélektani határ és kész. Angyalföldön és Óbudán lehet, hogy magasabb díjat is fizetnek, de nem hinném.

[ Szerkesztve ]

(#6191) Mercutio_


Mercutio_
félisten

Újabb pénzlehúzó módszer a nagy keresletre építve +150k díj legombolása a vevőről :W

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6192) concret_hp


concret_hp
addikt

tábornok utcában építkeznek, kíváncsi leszek a télre mennyit fog haladni ;]

energia tanúsítvány mennyire muszáj az adásvételhez?

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6193) Remi1234 válasza concret_hp (#6192) üzenetére


Remi1234
aktív tag

Úgy tudom kötelező.

PSN ID: RemiFungus

(#6194) |AP| válasza Remi1234 (#6193) üzenetére


|AP|
veterán

adásvételhez mindenképpen kötelező (szerződés melléklet), sőt tartós bérbeadáshoz is kell elméletileg.

(#6195) updog válasza _BM_ (#6179) üzenetére


updog
senior tag

A kutyafáját neki. DH/OC oldalán a mentett keresésem találati listája egy oldalasra (<20) szűkült, kb. azok vannak már csak fent, amik márciusban is ott voltak, semmi új. ingatlancom-on nyár elején ~280 körüli találat volt (duplikáltakkal együtt), most 88 (kb. 60%-a ismétlődő) - tök ugyanazokkal a keresési paraméterekkel. Pedig elég bőre eresztettem anno.

Gondolom most épp a kicsifiamnehogykollégiumbalakjá'mán' vevők szivattyúzták le a piacot :)

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6196) adalbert1 válasza concret_hp (#6192) üzenetére


adalbert1
veterán

A közelben, a Flóra lakóparkban is úgy láttam, hogy még senki sem költözött be az egyetlen, már megépült épületbe (pedig, mikor még Hét Vezér Udvar néven futott a dolog, akkor 2008 év végi költözést ígértek ;] ).

(#6197) etejedu válasza updog (#6195) üzenetére


etejedu
őstag

Hát igen!
Azok pont telibe sz.. hogy milyen a piac csak kozel legyen a sulihoz. Aztán amikor Okos Pistike átveszi a közgáz stb... diplomáját eladják a kérót, hazamegy Simatetvesibe a családi vállalkozásba kekszet kapálni.
:DDD
De a lényeg hogy kb 5 évig tartják meg és ezért pörög ilyen helyeken a legjobban. Szvsz.

(#6198) bugizozi válasza updog (#6195) üzenetére


bugizozi
őstag

detto... pedig már azon is gondolkoztam hogy én keresek rosszul, hogy mindig ugyanazokat dobja ki :D de így akkor "megnyugodtam" :(

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#6199) axioma válasza attiati (#6187) üzenetére


axioma
Topikgazda

Azert ujepitesube nehoyg mar nem tesznek kenyszerszelloztetest... [bocs, a cikket nem olvastam vegig]
Masreszt meg az epitesi viz az egyetlen te'l amig hat, az is csak akkor, ha keson voltak a befejezo munkak. De akkor meg lehet venni/be'relni intenziv paratlanito megoldasokat, nagysagrendekkel olcsobb (inclusive aramfogyasztas), mint utana kapkodni a penesz miatt.

(#6200) attiati


attiati
veterán

[link]

meglepődök, ha ez ennyiért elmegy
elég nagy vakítás, br 38 nm, ami nettó 16 nm !!
ténylegesen 525 e ft/nm áron egy felújítandó, élhetetlen, metrónak még csak közelében sem levő lakásért

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.