Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6951) attiati válasza #46372352 (#6950) üzenetére


attiati
veterán

Lehetne fejleszteni itthon a gazdaságot: a tőke beengedésével, átláthatósággal, decentralizációval, 0 korrupcióval. De mi az ellenkező irányba haladunk. Egyre jobban. Ezért a tőke és a fiatalság menekül, és gyerek sem lesz.

Európában pedig időről időre beintegrálható 1-1 millió ember. A sebességen kell lassítani.

(#6953) KMan válasza concret_hp (#6941) üzenetére


KMan
őstag

nem megszülető az pont 0ba kerül.

Magyarorszagon a legmagasabb az allami ujraelosztas merteke. Jo kis szoci hagyatek... :DDD Ehhez bizony sok sok adofizeto poronyt kell, hiszen nalunk a megmagasabb a teljes elvonas es afa, es ilyen olyan teher. CSOK vagy SZOCPOL mindig is volt es lesz is, Gyurcsany ide, Orban oda. Nem a kereket talalta fel ujra a kormany... Meg kell forgitani a tarsadalom eloregedeset es a fiatalok elvandorlasat. A tarsadalom eloregedesere egy eszkoz a CSOK. A fiatalok elvandorlasa ellen pedig vonzova kell(ene) tenni az orszagot. :U

szerk: nagyon bolcs vagyok :)
szerk2: ma is :DDD

[ Szerkesztve ]

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#6954) concret_hp válasza lajafix (#6947) üzenetére


concret_hp
addikt

egész végig arról beszéltem, aki 18-20 évesen elhúz nyugatra, vagy akár friss diplomásként azt cáfolván, hogy a nem megszülető a legnagyobb veszteség :U

Kman ugye nem gondolod, hogy a 0-18 közti életszakaszodon nettó adóbefizető tudsz lenni? :)

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6955) KMan válasza concret_hp (#6954) üzenetére


KMan
őstag

Es a 18-65ig? :U vagy mennyi lesz a nyugdij korhatar...18-102ig?:DDD

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#6956) concret_hp válasza KMan (#6955) üzenetére


concret_hp
addikt

1. bekezdés, egyebet nemtok hozzáfűzni

az elvándorlás ellen gyerekcsinálást támogatni kb. annyira értelmes , mint a munkanélküliségre népirtással válaszolni, ha nagyon morbid akarok lenni. márpedig az elvándorlás jelenleg sokkal súlyosabb gond (nem tudnék mondani egy 20-40 közti ismerősömet akinek nem fordult meg a fejében) (én elhiszem azt a statisztikát, hogy 6 év alatt 3-400 000 ember lécelt le)

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6957) lajafix válasza Mercutio_ (#6948) üzenetére


lajafix
addikt

ez az állam csődje, nem a gyermek születéséé.

egyébként jóval kevesebbe: jellemzően nem tanul sokat, korán meghal, eüt nem veszi komolyan igénybe.

Rock'n Roll

(#6958) lajafix válasza concret_hp (#6954) üzenetére


lajafix
addikt

nos én nem állok neki megmagyarázni főleg neked, hogy TCOt kell számolni. olyan szarul nem állunk hogy 18 éves korig kelljen számolni a TCOt.

ellenben olyan szarul állunk, hogy magyarázni kelljen a születés fontosságát.

Rock'n Roll

(#6959) lajafix válasza concret_hp (#6956) üzenetére


lajafix
addikt

a születési ráta és a boruló korfa sokkal súlyosabb az elvándorlásnál. utóbbi még javulhat lásd a lengyelek 2004 utáni kivándorlását majd a válság utáni visszatérését. a meg nem születetteket nem tudod pótolni.

Rock'n Roll

(#6960) attiati válasza lajafix (#6959) üzenetére


attiati
veterán

Migrációval sem érik el az eu országok a 2-es termékenységi rátát. Akkor mi hogy oldjuk meg önerőből? (akár elvándorlás nélkül + hazavándorlással együtt)

Azért megy el a gyerekvállalás előtt álló fiatal nyugatra, mert munkahelyet, anyagi biztonságot és jobb értékrendet lát. Ezeket kell megadni ahhoz, hogy hazajöjjön vagy ne menjen el.
Melyiket adjuk meg a csok-kal?
(arról nem is beszélve, hogy 40-50es korosztály vándorol kifelé, meg gyerekét egyedül nevelő nők)

2,6 vagy 1,43 misiért ide akarják láncolni a fiatalokat 1-2 gyerekre. Eléggé hülyének nézik az embereket.
(3-at meg alig fog bevállalni valaki)
Egyre inkább azt gondolom, hogy a fiatalok kivándorlásának megakadályozása a cél, aztán az építőipar felfuttatása, és csak harmadsorban a gyerek.

Ez az egész tüntetés sem a béremelésről szól. Bért emelni vagy szociális támogatást adni itt már csak úgy lehet, ha valaki mástól meg elveszed. Remélem lesz egy oltári nagy országos sztrájk (tanár+vasút+busz+eü)

[ Szerkesztve ]

(#6961) concret_hp válasza lajafix (#6958) üzenetére


concret_hp
addikt

hipotézis: meg nem született gyerek a legnagyobb veszteség (pusztán anyagi szempontból van szó végig, lévén a csok miatti gyerekvállalástól indultunk)

hipotézis cáfolata: megszületett, de abban a pillanatban, amint havi szinten nettó adófizetővé válna, kivándorol -> semmiképp sem lehet pozitív, sőt 0 sem.

az meg más kérdés, hogy rengeteg dolgot lehetne mondani, ami növelné a gyerekvállalási kedvet és jelentősen kevesebbe kerülne (hogy egyet mondjak, olyan, hogy részmunkaidős foglalkoztatás, az gyakorlatilag a teszkópénztárosnál magasabb kvalitású helyen kb. nincs)

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6962) Mercutio_ válasza lajafix (#6957) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha már TCO-t emlegetsz nem ártana itt is figyelembe venni a "járulékos költségek"-et: bűnözés, (drog, ittas vezetés, családon belüli erőszak, stb.) csökkent képességű utódok, azok többletköltségei, nagyobb száma, stb. ;)

Volt valahol egy cikk arról, hogy a kivándorolt azonos korosztály külföldön bizony vállal gyereket (és nem jön haza) tehát nem a fiataloknak változott az ilyen irányú preferenciája, hanem a körülmények ennyire rosszak itthon.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6963) etejedu válasza concret_hp (#6961) üzenetére


etejedu
őstag

A részmunkaidőről jut eszembe: Lehetne e olyat, hogy az anyuka a gyes azaz 3.ik év utáni 6 órában dolgozhatna míg a gyermek 3-4 év oviba jár esetleg kitolni alsó tagozatig +4 év. Ebben a 6 órában 0% SZJA-t fizetne az anyuka illetve a cég is csak az eü illetve a nyugdíjjárulékot fizetné utána be az államnak. Mekkora kiesés a cégeknek a +2 óra? Mekkora kiesés az államnak a be nem fizettet adóforintok? Megérné e így gyereket vállalni a fiataloknak, illetve gyereket "csináltatni" csúnya magyarsággal szólva, az államnak.
Nyilván lehetne balanszolni a dolgot.

(#6964) KMan válasza concret_hp (#6956) üzenetére


KMan
őstag

az elvándorlás ellen gyerekcsinálást támogatni kb. annyira értelmes , mint a munkanélküliségre népirtással válaszolni...

Tovabbra is ugy erzem, hogy osszemosod a kettot.
1.szamu problema: demografiai korfa, tarsadalom eloregedese.
2.szamu problema: fiatalok elvandorlasa.

A lakasteremtesi kedvezmeny, lakhatasi tamogatas nem 2.szamu problemat hivatott megoldani. Regen is volt amikor meg senki sem vandorolt el. Regen sem ez volt a celja. Ez egy eszkoz, hogy tobb gyerek szulessen. Szerintem pont azert van a 2 gyerek es a 3 gyerek kozott a lepcso (10+10 millio) hogy akinek mar van 2 gyereke, osztonozze a 3. gyerek vallalasara.

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#6965) attiati válasza KMan (#6964) üzenetére


attiati
veterán

"lakhatasi tamogatas nem 2.szamu problemat hivatott megoldani."

De igen. 10 évig életvitelszerűen benne kell laknod.
1-2 gyerekre pedig kevesebb támogatást adnak, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt amennyit kaptál.
(az is kb fele annyit ér az infláció miatt)

(#6966) Mercutio_ válasza KMan (#6964) üzenetére


Mercutio_
félisten

Régen is több volt a negatívuma mint haszna.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6967) concret_hp válasza KMan (#6964) üzenetére


concret_hp
addikt

ha 10 évig benne kell laknod + eladni se nagyon tudod, az azért eléggé megnehezíti a kivándorlást.

csak a kezemet figyeljék, mert csalok :U

másrészt meg ha több gyerek születik, de az ország "élhetősége" romlik (úgy mint, komplett üzletágak kisajátítása, mindennek a központosítása ésatöbbi ami egy nyilvánvalóan rosszabb rendszer), az még sokkal durvább kivándorlást is tud eredményezni és akkor tényleg a nyuggerek meg a segédmunkások maradnak :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6968) KMan válasza concret_hp (#6967) üzenetére


KMan
őstag

10 evig benne kell laknod mint apuka es kozben fizeted az szja-t valamint a rekordszintu 27% afat, ami a te kivandorlasodat megakadalyozza, igen. (de attol meg a 3 gyereked mehet tanulni es/vagy dolgozni barhova. Remelhetoleg vagy itthon marad a 3 gyereked, vagy valamikor visszaternek es akkor ok is szorgos adofizetok lesznek)

szerk: ugy erted, hogy nyugger es kozmunkas... :((( sajnos 5-10 ev es lesz 3-3.5 millio nyugdijas akiknek teljesen homaly jelenleg a nyugdija... Aztan, ha igy emelkedik a trend, lesz 1 millio kozmunkas, 1-1.5 millio kisebbseg es 2 millio diak akinek a fele el akar vandorolni... nem tul rozsas a kep. Szerintem nyugdijasforradalom lesz Magyarorszagon, sajnos :(

[ Szerkesztve ]

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#6969) axioma


axioma
Topikgazda

Nem szeretnek megmondost jatszani, par napig nem tudtam jonni erre megszaladt a topik ami maskor alig lezeng. A tema jo lenne, ha ez nem konkretan a lakashiteles topik lenne... ha lehet probaljunk annal maradni, a kivandorlas nagyon nem az.

(#6970) axioma válasza castiels (#6919) üzenetére


axioma
Topikgazda

Eloszor is bocs, hogy eltuntem.
Masodszor attol fugg, mennyi a hitelosszeg es a havi vallalhato, de elvben jo konstrukcio az 5 ev alatt ltp-kkel lefedni. Csak azt ne felejtsd el, hogy a 4-5 eves ltp-nek 5-6,5 ev korul van a visszafizetesi hatarideje (ha fejbol jol remlik), es emiatt meg a magas hitelresz miatt havi 35e korul van az egy maxos szerzodesre, azzal nem lehet jatszani.
Igaz, ha csak erodhoz merten fizetsz toket es csak akar egy ltp-t beleraksz teljesen (hitelestul), akkor mar eleve csokkented a hitelnek a valtozo kamatu reszet, me'g ha emelkedik se lesz olyan nagy hatasa a havi kiadasodra, annak is van ertelme.

(#6971) axioma válasza ody42 (#6920) üzenetére


axioma
Topikgazda

Egyelore tudtommal me'g mennek az erdeti, 3% beteti kamat 6+1% kolcsonkamat konstrukciok, csak mar nem lehet a fundanal (bar lehet hogy mashol se) 4 evesre kotni csak 6-ra vagy hogy. (Ettol me'g fel lehet venni 4 evesen, csak muszaj a 6 evesre fizetni a nyitasit. Amit viszont megokosithatsz azzal, hogy csak havi 5e-re kotod... Ja es a havi 150 Ft is van ugye. Ellenben a 3% kamat az netto, es az jar az alltam modjan belekerult penzre is, nem csak a sajatodra. Ez most itt a legjobb, ha most indito. (Meglevo, akar csak rokonnal meglevo szerzodes eseten a szaporitas a me'g jobb megoldas.)
Viszont azt gondold at, hogy tuti nem fog kelleni a hitelresz, mert a konstrukcio-sorozatok kozott abszolute nincs atjaras, kulonbozeti ellenere se.

(#6972) castiels válasza axioma (#6970) üzenetére


castiels
addikt

A visszafizetési határidőt (a kedvezményes hitelhez amit 5 év után felveszel az ltp ből) a szerzödő fél választja meg illetve a havi törlesztőt is nem?

[ Szerkesztve ]

(#6973) dj79


dj79
senior tag

A CSOK legnagyobb baja az, hogy igazából az emberek nagy részének teljes homály, egy része még nekem is, éppen ezért feltennék egy kérdést itt:
Meg tudná valaki súgni, hogy a 10 év elidegenítési tilalom az vonatkozik a használt ingatlanra is, vagy csak újépítésűre?

Más téma: mi is hirdetjük a használt házat. Valamelyik nap egy más népcsoportból származó hölgy hívott, hogy engedjünk az árból, mert így igénybe venné a 10M összeget, ugyanis jogosult rá. Finoman és kultúráltan tájékoztattam, hogy mi vonatkozik használtra, erre még én voltam a hülye, mert látta az ertéelklubbon, hogy itt a kánaán.

(#6974) updog válasza dj79 (#6973) üzenetére


updog
senior tag

"A CSOK legnagyobb baja az, hogy igazából az emberek nagy részének teljes homály," Te legalább kérdezel, az emberek nagy részénél meg leszáll a rózsaszín köd hogy 10millió :)

"a 10 év elidegenítési tilalom az vonatkozik a használt ingatlanra is, vagy csak újépítésűre?"

Igen, vonatkozik. Kicsit nehéz még rátalálni mert a jogtár még nem frissült, a régit már levették onnan, de a közlönyben már fent van neten. 16. § (1).

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6975) dj79 válasza updog (#6974) üzenetére


dj79
senior tag

Szuper, köszönöm a gyors választ. :R

Az biztos, hogy én pl nem vállalnék be 10 év röghöz kötöttséget nem egész másfél milláért.

BTW az ingatlanjogban létezik még olyan, hogy csereszerződés, vagy két külön adás-vételi szerződéssel érdemes nekiugrani egy cserének?

[ Szerkesztve ]

(#6976) updog válasza dj79 (#6975) üzenetére


updog
senior tag

"én pl nem vállalnék be 10 év röghöz kötöttséget" a megfelelő feltételek teljesítésével áttehető másik ingatlanra.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6977) dj79 válasza updog (#6976) üzenetére


dj79
senior tag

Igen, ezt tudom.

Már csak az a kérdés, hogy külföldire lehet-e? :)

Komolyra fordítva a szót a jelenlegi élethelyzetünkbe nem feltétlenül lenne előny az egész mutatvány.

[ Szerkesztve ]

(#6978) axioma válasza castiels (#6972) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ha van egy adott ltp-szerzodesed, es kered belole a teljes felveheto osszeget, akkor fix a havidij (az SZO ezrelekeben meghatarozott), es mivel fix az elfogyasi szabaly, rendes fizetes (sikeres beszedesek, mert utalni nem lehet csak beszedessel teljesitheto elvileg) eseten fix honap mulva fogy el (a tablazatba biztos ami biztos - kesett, de me'g nem felmondast ero befizetesek stb. - annal 2-3 honappal hosszabb ido van feltuntetve, de eleve mint "max" torlesztesi ido van megjelolve.
Valogatni akkor tudsz, ha kevesebb kolcsonre van szukseged, mert akkor az SZO-t lehet csokkenteni annyival, hogy me'g epp beleferjen, es az csokkenti - de boven a % alatt, a fix elso resz mint SZO-ossztevo miatt - a havi fizetendot. Peldaul ha 3.22-es maxos szerzodesbol az 1.9M helyett csak 1M-t kersz, akkor csak 28%-kal csokken a havi fizetendo, hiaba a hiteled a felenel alig tobb. A futamido igy mondjuk - emiatt a kreten szabalyrendszer miatt - nyilvan kevsebb lesz joval, mint a szerzodesi modozathoz tartozo max. torl. ido. (Ezt most hadd ne szamoljam ki, de ha van konkret ilyesmi kerdes, akkor szolj es szamolok is.)
Amit erdemes emiatt megle'pni, hogy ne a legrovidebb valtozat ferjen csak bele (4 ev), hanem inkabb a majdnem 5 eves, foleg ha a hitelfelvetel elott eszedbe jutott es meg tudod elore kotni (elobb indul a "taxiora").
A hosszabb futamidohoz nem csak nagyobb toke osszegyulese tartozik, hanem mivel tobb lenne a felveheto is, hosszabb torlesztesi ido, igy duplan nyerhetsz vele.

[ Szerkesztve ]

(#6979) la_cc


la_cc
addikt

Cordia Zuglóval beszélt valaki? Milyen nm árak vannak?

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#6980) attiati válasza la_cc (#6979) üzenetére


attiati
veterán

most hogy irod irtam nekik 2 hete, azota sem valaszoltak. engem is erdekelne

(#6981) la_cc válasza attiati (#6980) üzenetére


la_cc
addikt

Dettó ugyanez, csak már vagy 3 hete.

Emlékszem még kaptam is értesítést, hogy 48 órán belül megkeresnek... Nem kis pörgés lehet ott is.

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#6982) Oppenheimer


Oppenheimer
veterán

Ha most elkezdek pár LTP-t, és idő közben csökkentik a támogatást, akkor nálam a szerződéskötéskori támogatás marad érvényben?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#6983) Apollo17hu válasza Oppenheimer (#6982) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Visszamenőleg is vissza kell majd fizetned a többlettámogatást.

(#6984) axioma válasza Oppenheimer (#6982) üzenetére


axioma
Topikgazda

Most a 30%-os alltam-rol beszelunk? Az nem vonatkozhat rad, ha azt csokkentik, csak az uj szerzodesekre.
A lakaskolcson 3.9+1% kondiicioja a zart rendszerbol adodik, az se valtozhat. Az athidalo es hasonlok igen.
(Amikor bevezettek mind a havi dijat, mind a 8 eves szabad felhasznalasat, az mindketto felmeno redszerben tortent, azaz az uj szerzodesekre. Csak a 3. es 4. negyedeves szabalyt csinalta'k mindenkire ervenyesen, de az egy hatareset, az felig bele volt addig is fogalmazva, hogy folyamatos fizetes az elvart.)

(#6985) axioma válasza Apollo17hu (#6983) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ezt te honnan veszed??? Raadasul ez nem is volt a kerdesben, csak az, hogy onnantol a meglevo szerzodesekre is a kisebb alltam jar csak, vagy a szerzodeskori.
A szerzodesnek szerves reszet kepezi a 30% es a lakascelu felhasznalas. A kettore egyutt szerzodik aki szerzodik. Es az aktualis ASZF-re.

(#6986) Oppenheimer válasza axioma (#6984) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Köszi, ez jó hír!

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#6987) axioma válasza Oppenheimer (#6986) üzenetére


axioma
Topikgazda

Azert ez a "normalis" jogi helyzet. Azt ne felejtsd el hozza, hogy most nem mindig az ervenyesul. Nem segit az sem ezugyben hogy meglengettek az allami ltp-t. De remeljuk azert szerzodeseket nem fognak felrugni.

(#6988) attiati válasza axioma (#6987) üzenetére


attiati
veterán

Simán lehet, hogy akkor fog vonatkozni a megkötött szerződésekre a szerződés végéig a kedvezmény, ha átviszi az államnál alakuló ltp-szerű pénztárhoz.
Ez egy jut is, marad is politikai megoldás lenne.

[ Szerkesztve ]

(#6989) Apollo17hu válasza axioma (#6985) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Bocsi, lehagytam a vigyorjelet. :)

(#6990) attiati


attiati
veterán

sidi angel kilátás 9. emeletről

anno az alaprajzon sem értettem, hogy miért nem terveztek egy ilyen panorámás lakáshoz egy bármekkora tetőteraszt vagy erkélyt

az a bruttó 7,5% körüli hozamelvárás soknak tűnik a tulaj részéről
és az is, hogy vadi új lakásba kiskutyát beenged

ezt meg nem is értem
gondolom tavaly októbertől lett volna költözhető. Ezeknek a lakásoknak nagyon speciális árazása lehet, ha reális ez a kiadási ár.

[ Szerkesztve ]

(#6991) concret_hp válasza attiati (#6990) üzenetére


concret_hp
addikt

az 1. áráért laknék is a 2.ban :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6992) lajafix válasza KMan (#6964) üzenetére


lajafix
addikt

én sem tudtam ezt megértetni, hagyom is.

Rock'n Roll

(#6993) attiati válasza lajafix (#6992) üzenetére


attiati
veterán

miert nem?
keves gyereknek 2 oka van: elvandorlas (nem ide szuletik) + alacsony a vallalt gyerekek szama

nepesedes szempontjabol manapsag mar durvabb helyzetet okoz, hogy a gyerekvallalas elott allo fiatal parok kivandorolnak, mint az, hogy az itthon maradok fertilitasi rataja nem eri el a 2-es erteket.

a kormany nem titkolt celja, hogy a csok tamogatassal a nepedesi gondok elvandorlas miatti rossz helyzeten is javjtson. (roghoz kotessel) Ez a resze ablakon kidobott penz. Ezen a jogiztonsaggal, munkahelyteremtessel es kevesebb korrupcioval lehet segiteni.

A fertilitasi ratat 2es szintre meg nem lehet feltornazni semmivel. Ez fejlett vilagbeli problema, pszichologiai oka van. Jellemzoen az alacsony kepzessegu, szegeny csaladok merik tulvallalni magukat. Jellemzoen. Es ez nem ertekitelet.

(#6994) KMan válasza lajafix (#6992) üzenetére


KMan
őstag

Te hogyan oldanad meg ezt a 2 problemat ha te kormanyoznal?

1.szamu problema: demografiai korfa, tarsadalom eloregedese.
2.szamu problema: fiatalok elvandorlasa.

szerk: az a jolly joker valasz, hogy "nyugati bereket mindenkinek" es keressen 3000 eurot egy orvos es 4000 eurot egy mernok mert akkor senki sem fog elmenni nyugatra nem er :U

[ Szerkesztve ]

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#6995) Mercutio_ válasza KMan (#6994) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem elsősorban a bérek miatt mennek nyugatra, és ha az attiati által leírt jog- és létbiztonság és korrupciócsökkenésnek látható jelei lennének sokan valszeg hazajönnének.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6996) Oppenheimer válasza KMan (#6994) üzenetére


Oppenheimer
veterán

sztem egy orvos keressen többet, mint egy mérnök

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#6997) KMan válasza Oppenheimer (#6996) üzenetére


KMan
őstag

orvos az allamtol kapja a fizujat, mernok meg altalaban a multitol. amugy azt hiszem USA-ban jobban fizetettek az orvosok mint a mernokok, bar nem vagyok benne biztos

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#6998) axioma


axioma
Topikgazda

Nem lehetne visszaterni a topiktemahoz??? Ha nincs me'g megfelelo topik, nosza hozzatok letre egyet, ha idelinkelitek, me'g en is atnezek. De itt legy szives ne legyen mar tobbet kivandorlas, gyerekletszam stb. tema!

[ Szerkesztve ]

(#6999) Gergello


Gergello
addikt

Ingatlanszerzési illetéknél a garázs értéke növeli vagy csökkenti az adó alapot ? Kint voltak a navtól felmérni és a fő téma az volt, hogy én mondjam meg, hogy mennyit ér a garázs.

Házról van szó, a garázs a házzal egybeépült.

[ Szerkesztve ]

(#7000) attiati válasza Gergello (#6999) üzenetére


attiati
veterán

egységesen 4% garázsra és lakásra/házra is

úgyhogy fizetni kell a garázs után is

az adásvételiben kikötöttétek külön, hogy mennyi a ház értéke?
A garázst a házzal együtt szokták megvenni, benne van már az adásvétel ellenértékében.
Lehet külön értéke a garázsnak, de akkor meg annyival kevesebbért vetted a házat.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.