Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6451) Apollo17hu válasza DarkByte (#6450) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Sima megtakijuknál végig kell várni a 3 hónapos kiutalási időszakot, valószínűleg az azonnali áthidaló sem egyszerűbb.

(#6452) DarkByte válasza Apollo17hu (#6451) üzenetére


DarkByte
addikt

Az OTP LTP feltörése miatt a három hónapot ígyis-úgyis ki kell várnom egyébként. De én is inkább 4 hónappal kalkulálnék. Viszont még keresem a nekem tetsző lakást, ez egyelőre csak információ szerzés.

[ Szerkesztve ]

(#6453) Apollo17hu válasza DarkByte (#6452) üzenetére


Apollo17hu
őstag

Az OTP ennyire drágán ad hitelt, hogy a Funda azonnali áthidalója is jobban megérné?

Nem járnál jobban úgy, ha OTP-s hitelt vennél fel, megkötnéd mellette a 3 db Fundát, majd ha azok lejártak, 4 év múlva felhasználnád őket előtörlesztésbe (~3*1,3M)?

(#6454) viharhozo válasza attiati (#6447) üzenetére


viharhozo
addikt

Pont ez zavar, hogy nagyjából ugyanarra, vagy még jobbra jön ki a lakásvétel.

Elnezest, Virag elvtars, ez az itelet. ;)

Ha ez a vegeredmeny, akkor ez a vegeredmeny. A vetelnek van boven elore nem lathato buktatoja, de szigoruan a varhato erteket nezve ez a nyero.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#6455) Remi1234 válasza viharhozo (#6454) üzenetére


Remi1234
aktív tag

Pluszban ugye az LTP-s megtakarításokat és az adómentes cafetériát is csak itt lehet felhasználni. Ezek meg szerintem egyik kalkulátorban sem jelennek meg.

PSN ID: RemiFungus

(#6456) attiati válasza viharhozo (#6454) üzenetére


attiati
veterán

van buktató igen, főleg:
1 eszközbe fektetett, diverzifikálás nélküli (tőkeáttétes) vagyon
likviditási problémák

remi1234: igen, de ezek a támogatások kérész életűek lehetnek (Mo-on), úgyhogy nem is veszem bele a kalkulációba. Ha csak azokkal együtt éri meg, akkor rossz. Ha azok nélkül is, akkor plusz pont.

durva, hogy 45nm-es lakásokat akarnak kiadni 120-130e ft-ért, miközben itt van ez 140-ért

Vagy ez a teljesen egyedi adottságú 150-ért metró mellett, 65nm

[ Szerkesztve ]

(#6457) savoo válasza attiati (#6456) üzenetére


savoo
addikt

"durva, hogy 45nm-es lakásokat akarnak kiadni 120-130e ft-ért, miközben itt van ez 140-ért"

Nálam már 160-ért írja. :D

(#6458) DarkByte válasza Apollo17hu (#6453) üzenetére


DarkByte
addikt

A forint hiteltől félek és még úgy is inkább a Fundamentát vállalnám be hogy az valamivel drágább az azonnali mivolta miatt. Az OTP azt hiszem az évente változó kamatos hitelnél ígért 4% körül első évre, az 5 évig fix majd változónál első öt évre közel 5%-ot ha jól emlékszem (de most nincs nálam az ajánlat, ha gondolod megírom este ha kezemben lesz).

Viszont ahogyan hallottam a forint hitelek most borzasztóan alul vannak árazva és bármikor emelkedhet a kamat akár duplájára. 10-15 évig nem kívánok rettegni emiatt, igaz további megtakarításokkal le lehetne vinni a maradék hitelt az 5. év végére. Persze nem hiszek már a mesében, nem értek hozzá hogy a Fundával mit csinálhat az állam ha úgy tartja kedve, gondolom ott is lehetne még szívatóroller. De most úgy gondolom biztonságosabb ott kötni. Persze mondjátok ha el vagyok tévedve. Körülbelül ennyi a tudásom amit eddig itt leírtam, amivel igazság szerint továbbra is ott vágnak át ahol akarnak. :(

[ Szerkesztve ]

(#6459) attiati válasza savoo (#6457) üzenetére


attiati
veterán

rosszat linkeltem be, kerekes utcait akartam

paneleknel tenyleg hatrany a magas emelet?

a cikk szerint a 9. 10. emeleten levo panelok atlagosan 25-30e ft/nm-el kevesebbet ernek, mint a foldszinti

http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/egy_ev_alatt_millios_aremelkedes_ez_var_arra_aki_lakast_akar_venni.1.221854.html

(#6460) Apollo17hu válasza attiati (#6456) üzenetére


Apollo17hu
őstag

ezek a támogatások kérész életűek lehetnek (Mo-on)

Pedig rengeteget számítanak. Szocpol, lakástakarék nem néhány éves dolgok.

Panel emeletekhez: Szerintem 1-9. emeletek között nem sok különbség van. Árban sem igazán láttam, amikor kerestem. Több zárószinten (10. emelet) lévő lakást is megnéztem. Három nagyobb hátrányt tapasztaltam:
- ha nem megfelelően szigetelt a födém, akkor nagyobb vihar esetén beázhat,
- fűtési csövek össze-vissza kanyarognak a lakásban (konkrétan a nappali hosszabbik falán keresztben fejmagasságban),
- gépház --> zúg a lift.

Előny viszont a szép kilátás. :D
Ja, és én nyolcadikon vettem lakást, kevesebb a rovar, mint alacsonyabb szinteken (nem röpködnek be a parkból és a köztéri világításról).

(#6461) vzozo válasza attiati (#6459) üzenetére


vzozo
senior tag

Apollo17hu kb. leírta a fontosabbakat, reálisan és objektíve nézve én ezek miatt nem vennék / bérelnék földszinti lakást:

- Fűtést (általában panelben szar a szigetelés, de úgy általában mindenhol. Inkább legyen alattad legalább 1 puffer szint)
- Betörések (földszint, első emelet szvsz nem kihívás)
- Kisállat: nálunk van. A sokadik emeletről nem akar leugrani / elkóborolni, földszint / elsőről lehet próbálkozna (tudom, van erre hálózás...)

Szubjektíve nézve habár én családi házban nőttem fel, inkább élek úgy a 20-30. emelet környékén, de ha épp nincs ilyen lakás (Európában azért ritka), akkor mondjuk beérem az 5. felettivel, csak ne legyen legfelső szint.

(#6462) attiati


attiati
veterán

Egy hétvégényi számolgatás és agyalás után az alábbi következtetésekre jutottam:

A javak tulajdonosainak hozamszintje és azok egymáshoz viszonyított szintje alapvetően befolyásol mindent. Eddig talán semmi újdonság.

Az elmúlt 10 évben 1-2 évvel ezelőttig ez általában úgy nézett ki, hogy:
albérleti költség/hozam < infláció < kockázatmentes ft pénzpiaci hozam < ft hitel költsége < részvénypiaci hozam

Néha az infláció becsúszott a sor elejére (bár ha adózott és tényleges albérleti hozamot nézünk, akkor már nem biztos), és időnként a kockázatmentes forint hozam (akciós betét) meghaladta a hitel költségét is. De az az állítás szerintem megállja a helyét, hogy infláció feletti hozamot lehetett elérni kockázatmentesen bankbetéttel (ami egy vicc, de a forráshiányos állapot miatt tartós volt Mo-on).
És az albérleti hozamnál / költségnél magasabb hozamot lehetett elérni kockázatmentes bankbetéttel. És pusztán a cashflow alapján nem érte meg hitelből (de önerőből sem) lakást venni kiadásra (vagy lakásbérlés helyett). Akkor igen, ha lakásár emelkedésre játszott valaki (de igazából csak az elmúlt 1 - 1,5 év őrült áremelkedése mentette meg a lakásvásárlókat... Még hogy kiszámítható és stabil piac az ingatlanpiac....! )

jelenleg a hozamszintek viszonya így rendeződött át:
kockázatmentes pénzpiaci hozam < infláció < hitel költsége < albérleti költség < részvénypiaci hozam

a) Az infláció és a kockázatmentes hozam helyet cserélhet, ha megfelelő bankot vagy értékpapírt választ az ember. De jelenleg simán lehet negatív a reálhozam, vagyis veszít a pénz az értékéből.
b) Pusztán cashflow alapján (és nem nézve a lakásárak szintjén és változását) és kizárólag a jelen helyzetet állandósítva: drágább az albérlet, mint a hitelből és vagy bankbetétből vett lakás.
c) Az biztos, hogy az albérleti költség magasabb, mint a bankbetét hozama.

És egy egészséges hozamszint viszony (talán) így nézne ki a jövőben, és a nyugati fejlett tőkepiacokon békeidőben (nem most):
1. infláció < 2. kockázatmentes hozamszint < 3. albérleti költség < 4. hitel költsége < 5. részvénypiaci hozam

1. Ugyanis a tőketulajdonosoknak jár(t eddig) az inflációt meghaladó hozam. Hisz ezért nem költi el a pénzét és inkább megtakarítja (=kölcsönadja). Ezt jelentősen felrúgták a jegybankok a pénznyomtatással. Így most pénzből rengeteg van és semmit nem ér.
2. Ugyanis kockázatmentes hozamszint feletti albérleti hozamot kell kapnia annak, aki a rövidtávú és likvid megtakarítását hosszútávú ingatlanbefektetésbe viszi át, ami ráadásul amortizálódik és adóköteles.
3. Ugyanis az albérleti hozamnak alacsonyabbnak kell lennie, mint a hitel költségének. Máskülönben már pusztán a cashflow alapján is megérné hitelből lakást venni kiadásra.
4. Ugyanis a banki hitelnek alacsonyabbnak kell lennie, mint a vállalat teljesítményének.

Hosszútávon érvényesülni kell a befektetési háromszögnek (kockázat, nyereség, likviditás):
rövid távú likvid és biztos megtakarítás hozama < rövid kötvénnyel elérhető hozam < hosszú kötvénnyel és ingatlanbefektetéssel elérhető hozam < rv. piaci hozam

Meglátjuk, hogy tartósan helyreállnak e majd a viszonyok.

BM-nek nem adtam igazat abban, hogy a hozamszintek csökkenése miatt kimegy a pénz a bankbetétből és emiatt fognak emelkedni a lakásárak. Végül mindkettőnknek (vagy egyikünknek sem lett igaza.) De lényegét tekintve neki jobban igaza lett: a lakásárak valóban a hozamszintek változása miatt emelkedtek (lásd: fenti hozamszintek viszonyának változása). De az MNB megtakarítási statisztikái szerint nem változott jelentősen a betétállomány, vagyis valahonnan máshonnan jött a forrás. (vagy pedig kiáramlott a betétből a pénz, de a havi plusz megtakarítás ezt ellensúlyozta és ezért stagnál az állomány. És akkor így semmiben sem lett igazam :D )
Vicces egyébként, hogy "lakossági betétállomány"-ra véletlenül rákerestem a google térképen és az MNB székházát adja ki :)) Lehet tudnak valamit.

Egyébként pedig az egész okoskodást felülírja, ha az ember az ingatlanpiac csúcsán vesz lakást, mert akkor mindenhogy ráfizetés. Vagy ha éppen akkor változnak meg gyökeresen a hozamszint viszonyok. De ezeket senki és semmilyen kalkulátor nem tudja.
(A kalkulátort azért majd felteszem kijavítva is, mert nagyon tanulságos.

[ Szerkesztve ]

(#6463) Dani82 válasza vzozo (#6461) üzenetére


Dani82
senior tag

Legfelsovel mi a baj? Ruhellem ha felettem maszkalnak ugralnak es hallom.

(#6464) vzozo válasza Dani82 (#6463) üzenetére


vzozo
senior tag

Tetőszigetelés: Vagy bejön a víz (eső, hó) vagy kimegy a meleg.

Szerk.: illetve nyáron bejön a meleg, akkor meg az a baj. Soha többé felső szintet, max családi házban, ha van feletted egy frankó tető/padlás még.:)

[ Szerkesztve ]

(#6465) concret_hp válasza vzozo (#6464) üzenetére


concret_hp
addikt

panelben sztem amikor 3 hétig kánikula van, majdnem mindegy hányadikon laksz :DDD

vagy fullba vagy sehogy :D

(#6466) vzozo válasza concret_hp (#6465) üzenetére


vzozo
senior tag

Az pont egy tégla 6 emeletes volt, ahol a legfelsőn laktam. Halál volt a nyár.

(#6467) Remi1234 válasza concret_hp (#6465) üzenetére


Remi1234
aktív tag

Nekem a 10. sikerült lakást venni és egyelőre nem bántam meg. Ok. hogy beázhat, be is ázott az előző tulajnál, de a biztosító fizet. (Jó nyilván nme annyit, amennyi bajjal jár) + jelezni kell a KK-nek a dolgot és kutya kötelessége megcsináltatni. Ugye volt itt a nyár végén több iszonyú vihar is, konkrétan a kocsik kerekéig ért a víz sok helyen és szerencsére nem lettek újabb foltok. A liftet sem lehet hallani.

Ez a Szigonyban van és sajnos a környék még putri, és a lépcsőház állapota is hagy maga után kívánni valót. Viszont ha ide feljövök és kimegyek az erkélyre, vagy az ajtó elé, előttem a Citadella meg a vár, akkor úgy érzem magam mint egy kis szigeten.

Nekem tutira bejön, hogy nincs fölöttem senki. Eddig bárhol laktam leginkább a felső lakók miatt volt szenvedés. A csövek valóban itt kanyarodnak vissza (és nem fejmagasságban), de egyrészt gipszkartonnal el lehet tűntetni, másrészt ez mind plusz hőt ad.

Jah és laktam fszen és középső emeleten is. Ha meleg van, akkor bizony kurva meleg van mindegyikben :)

[ Szerkesztve ]

PSN ID: RemiFungus

(#6468) attiati


attiati
veterán

népszigeten nem tudom hányan lakhatnak :)

ez meg 650 misi
és van képe odaírni az ingatlanosnak a hirdetés végére, hogy:
"100.000 Ft Media Markt ajándék utalvány vagy ingyenes ügyvédi közreműködés minden családi ház vásárlónak! Töltse le az ajándék utalványt honlapunkról most!"
:)

(#6469) Mercutio_ válasza Remi1234 (#6467) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az,hogy elvileg mi "kötelessége", és az,hogy pl.a társasház megszavazza -e a gyakorlatban nagyon nem ugyanaz :N
Márpedig egy idő után nem elég 1-1 foltban javítani a (panelnál lapos-)tetőt, teljes vagy legalább 50%-os szigetelés csere/tető felújítás szükséges ami nem 2 forint.
A biztosító is csak egy bizonyos gyakoriságig fizet utána mondhatja azt, hogy nem tettél meg mindent a kár megelőzésért ezért felmondja a szerződést.
Ami még gond lehet a felső szint esetén panelban, hogy a szellőztető rendszer meghibásodása esetén az alatta lévő emeletek étel és testszaga ott hagyja el a rendszert aka a lakásban nyáron 1 nap után olyan szag lesz mintha a kukában ülnél. Ez persze ritka, de jó tudni.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6470) Remi1234 válasza Mercutio_ (#6469) üzenetére


Remi1234
aktív tag

Ezt mondjuk elfelejtettem és bizony így van... Bár nem tudom, hogy a rossz rendszer miatt, de néha olyan szag jön a WC-ből meg a fürdőből...

Arra tudok gondolni, hogy valamelyik barom rákötötte a szagelszívót a belső rendszerre.. Frankón feljön néha a cigiszag illetve pontosan tudom, hogy milyen kaját főznek.. Apropó ez egyébként mennyire legális? És mit tudok ellene tenni? Szereljek be én is valami frankó ventillátort?

PSN ID: RemiFungus

(#6471) updog válasza Remi1234 (#6470) üzenetére


updog
senior tag

Konkrétummal csak a mostani helyemről tudok szolgálni (itt kimondottan tilos), de egyrészt guglizás - és egy kis józan belegondolás - után nagyon úgy tűnik, hogy tilos és veszélyes (+kitolás a többiekkel) külön belekötni a közös elszívóba (gyűlik benne a por évtizedek óta, a marhája küldi bele a jó kis olajos párát, egy szikra kell aztán jónapot'). Az általatok leírtakról (visszanyomja a szagokat többi lakásba) nem is beszélve :K

Ha van benned egy kis önkéntes rendőri véna, szerintem simán kérheted a közösképviseletet, hogy egy szakember küldjön már le fentről egy endoszkópot vagy mit, percek alatt kiderül, ha valaki sumákol, szerintem még meg is büntetik.

Nyilván amúgy ha mindenhol valami szelepes működésű elszívó lenne beszerelve, és ha rendszeresen átpucolnák a közös szellőzőket, akkor lehetne belekötni, és nem lenne ilyen probléma.
Meg ha nagyanyámnak kereke lett volna, ő lett volna az omnibusz :D

Megjegyzés, ami lehet, hogy nem is annyira off: akár van elszívó, akár nincs, ha nem tökéletesen szigetelt az összes nyílászáród, és nincs mindig zárva, - panelban legalábbis - teljesen mindegy, szombat/vasárnap úgyis minden résen jön befelé a csirkefarhátleves meg a zúzapörkölt szaga :D

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6472) Remi1234 válasza updog (#6471) üzenetére


Remi1234
aktív tag

Köszi a tippeket.. A vasárnap az más tészta... De múltkor arra ébredtem 1.15 perckor, hogy valaki fokhagymás pirítós (vagy hasonlót) zabál.. És piszok mód megéheztem, szóval nekem is ennem kellett valamit :D

Egyébként szinte biztos hogy sumákság van, mert amikor jött a szag legutóbb odatettem a szellőző elé egy papírapot és nem szívta a levegőt, hanem fújta.

PSN ID: RemiFungus

(#6473) pomk


pomk
őstag

Tudtok ajánlani olyan megtakarítási formát, ami a következőket kimeríti:
- havonta fix vagy ha van olyan, akkor változtatható összeg utalása a számlára
- nem szüksége lekötni, bármikor hozzáférhető
- jól kamatozik :))
- lakás/ház vásárlás esetleg hitelkiváltás, felvétel, stb. esetén valami extra kedvezmény

Ha az első 3 pontot teljesíti már boldogok leszünk, de ha létezik olyan, ami a negyediket is, akkor ne tartsátok titokban!

(#6474) Mercutio_ válasza pomk (#6473) üzenetére


Mercutio_
félisten

Még egy Korben Dallas világjegyet írj a listára ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6475) FIREBLADE78


FIREBLADE78
addikt

Milyen áfa visszaigénylést írtok a hitelnél? Céges számlát kérjek vagy mivan?

Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4

(#6476) pomk válasza Mercutio_ (#6474) üzenetére


pomk
őstag

Akkor már inkább a kopasz csajt kérem a listámra a viláááágjegy helyett. :DDD

Na de most komolyan. Első 3 pontra van javaslat?

[ Szerkesztve ]

(#6477) updog válasza pomk (#6476) üzenetére


updog
senior tag

Ha lenne ilyen, nem lenne igény a cirmoskormosra, meg marcsikára :)

A legtöbb banknak van valami - többnyire - ingyenes megtakarítási számlája, (pl. Erste Célbetét, K&H Tervező, OTP Takarékszámla) ahol kb. MNB alapkamatnyi (~1,3%) kamatot adnak (szerk: kivéve OTP, a fenséges 0,3%-ával) minden kötöttség nélkül (=azért persze érkezzen valamekkora összeg ezekre a számlákra, de ezt írtad. Az átvezetés ingyen van, úgyhogy kamatadón kívül mást tényleg nem vonnak, a semminél jobbak ezek).

Első két pont teljesül :P Még el is nevezheted a számlát, hogy "Lakásra" .. :D

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6478) pomk válasza updog (#6477) üzenetére


pomk
őstag

;)

(#6479) amargo válasza pomk (#6473) üzenetére


amargo
addikt

Ha a 2. pontot szabadon értelmezed és persze nincs benne a 4. pont, továbbá magas a fizetésed és átballagsz az AXA-hoz, akkor ott 3-3,5 % lehet lekötni a pénzed 2-3 hónapra.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#6480) viharhozo válasza amargo (#6479) üzenetére


viharhozo
addikt

Az Unicredit minden kulonosebb feltetel nelkul fizet 3,75-ot, de erre van kulon topik.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#6481) Mercutio_ válasza viharhozo (#6480) üzenetére


Mercutio_
félisten

Elég érdekes az uni a visszajelzések alapján, nem biztos, hogy megéri azt a 0,5% pluszt...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6482) attiati válasza Mercutio_ (#6481) üzenetére


attiati
veterán

mi a baj velük?

(#6483) Mercutio_ válasza attiati (#6482) üzenetére


Mercutio_
félisten

STORNO!
Kevertem a cetelemmel :B

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6484) updog


updog
senior tag

A (csúsztatott zsalus épületben) válaszfalak áthelyezésének nem-tilalmáról van valami konkrét jogszabály, vagy ilyesmi?

Azért kérdem, mert belefutottam egy közös képviselőbe egy megnézett lakásnál, akik megmondta, hogy ott bizony nem lesz semmilyen faláthelyezés. Nem értettük félre egymást, a tulaj is megkérdezte, neki is ugyanezt mondta, hangsúlyoztuk hogy nem a beton tartófalakról beszélünk, hanem a közfalakról.

SZMSZ és alapító okirat kiadását egyelőre elsumákolja (a tulaj felé is - ezért gyanítjuk hogy ott sincs ilyen leírva), de még ha azokban ki is kötötték ezt anno, meg lehet ezt jogosan tiltani? Kb. ezen áll vagy bukik hogy ajánlatot tegyünk-e...

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6485) attiati válasza updog (#6484) üzenetére


attiati
veterán

google?
válaszfal+bontás+engedély

1. találat: 2011-ben így volt ezek szerint:

"Az építési engedélyezési eljárást jelenleg a a 193/2009 (IX.15.) Korm rendelet szabályozza, ez alapján a válaszfalak bontása, építése nem engedély köteles tevékenység, tehát az ilyen munkákra nem kell engedélyt kérni, és nem kell bejelenteni."

Az alapító okiratot a tulaj számára ki kell adnia. Úgy tudom, hogy az ügyvéd is az alapján írja meg az adásvételi szerződést.

(#6486) Mercutio_ válasza attiati (#6485) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ház szmst-t is érdemes megnézni, nálunk egy szakszerűtlen válaszfal bontást követően bele került, hogy ahol felújítást végeznek előtte írásban be kell mutatni mit milyen módon fognak kivitelezni (talán az illetékes építési hatóság felé bemutatás is bekerűlt,de ebben nem vagyok biztos)
Persze kérdés ez mennyire számonkérhető utólag, illetve az esetleges szankciót hogyan lehet kikenyszeriteni...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#6487) updog válasza attiati (#6485) üzenetére


updog
senior tag

Gugliztam én is bőszen, megtaláltam ezt is (de pl. amire hivatkozik: 193/2009 (IX.15.), abban nincs explicit leírva - lehet hogy csak bamba vagyok és nem találom :) ), pedig más jogszabályban voltak olyan fejezetek is, hogy "Építési (Bontási) engedély nélkül végezhető építési (bontási) tevékenységek" (Mondjuk csókoltatom a kk-t, miért én bizonyítsam, hogy valami nem tilos...)

Az alapító+szmsz-hez: igen, a tulaj meg is beszélte a kk-vel hogy aznapra mire megyünk másodjára megnézni, odaadja*, de aztán valami ordas hülyeséggel (éppen nem aktuális a szövege, WTF) mégsem adta ki...

*Felhívtam anno én is, megmondta - teljesen jogosan - hogy nekem nem adja ki, én nem állok vele semmilyen jogviszonyban, kérjem a tulajtól... amúgy egy kicsit szigorú, de teljesen korrekt embernek tűnt

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6488) Kukipapa_rr válasza viharhozo (#6480) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Az Unicredit minden kulonosebb feltetel nelkul fizet 3,75-ot, de erre van kulon topik.

Erről tudnál többet mondani? A szaktopicban nem találok erre utalást, az Unicredit kondíciós listája szerint pedig ez egyszeri akciós kamat, utána ketyeg a 0,xx%.

(#6489) viharhozo válasza Kukipapa_rr (#6488) üzenetére


viharhozo
addikt

Ez egyszeri akcio, utana nyilvan tovabb kell vinni a penzt.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#6490) Kukipapa_rr válasza viharhozo (#6489) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Akkor már a fentebb említett Axa OKÉ4-gyel vagy Cetelem jobb döntésnek tűnik. Ezek nem egyszeri kamatot nyújtanak.

(#6491) attiati válasza updog (#6487) üzenetére


attiati
veterán

az alapito okirat modositashoz a lakok beleegyezese kell, lehet eppen folyamatban van egy ilyen es azert nem aktualis, de akkor az eppen aktualisat mutassa meg es egyebkent is neki kell megmondani, hogy mire hivatkozva nem engedi az atepitest.
futnek egy kort az epitesugyi vagy epites engedelyeztetesi hatosagnal is.

mondjuk nem tudom mi van akkor, ha valaki eleve egy be nem jelentett atepitessel veszi meg a lakast.

(#6492) updog válasza attiati (#6491) üzenetére


updog
senior tag

hát, a tulaj nem tud semmilyen módosításról, gondolom - ha nem is jár lakógyűlölésre - tájékoztatni azért kellett volna, ha ilyen van :)

építész ismerőssel folyamatban van az egyeztetés, valószínűleg eljön megnézni.

"mondjuk nem tudom mi van akkor, ha valaki eleve egy be nem jelentett atepitessel veszi meg a lakast." ilyen itt nincs (még) szerencsére, de a tulaj szerint a házban több lakásban is átrakták/bontották a válaszfalakat...

mondjuk én pl. elvből kerülöm már a hirdetést is, ha szerepel a "tulajdoni lap szerint x, valóságban y" szókapcsolat :)

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6493) viharhozo válasza Kukipapa_rr (#6490) üzenetére


viharhozo
addikt

Ez osszegfuggo, nehany millional mar megerheti pattintgatni a penzt. Az Oke4-nek azert eleg komoly feltetelei vannak, a Cetelemnel meg nincs netbank, szoval rovidre teljesen jonak erzem az Unicreditet.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#6494) attiati válasza updog (#6492) üzenetére


attiati
veterán

nem feltetlen jelent rosszat. Foldhivatalbol nem jonnek ki lemerni, automatikusan elfogadjak az alapito okirat szerintit, ami meg elterhet a valosagtol.
Az mas kerdes, amikor a tetoteri lakasokat brutto nm alapjan akarnak eladni. Pl ujpesten hirdetnek egy minden iranybol tetoteri 80 nmes lakast, ami netto 40 nm.

(#6495) Kukipapa_rr válasza viharhozo (#6493) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Nem próbáltam, de már van:

https://netbank.cetelem.hu

Axa: ha van annyi milliód, hogy megérje ide-oda utalgatni egy akciós kamatért és ne számítson a 6000 forintos felső illetékplafon, akkor bőven megfelelsz az OKÉ4-nek. :)

Ráadásul szerintem nem annyira durva az: két részletben kell 300-at jóváírni, ezt két átlagfizu már teljesíti is. A legtöbb prémium számlánál egy összegben kell 350-400-at teljesíteni, ha nem akarsz 5-10e-es számlavezetési díjat fizetni.

(#6496) pomk válasza viharhozo (#6480) üzenetére


pomk
őstag

Mi a neve? Egy linket tudnál adni esetleg?

(#6497) Remi1234


Remi1234
aktív tag

[Ez miez? :Y ]

PSN ID: RemiFungus

(#6498) Melack válasza Remi1234 (#6497) üzenetére


Melack
veterán

Azért a Szigony utca ennyire nem jó hely

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6499) savoo válasza Remi1234 (#6497) üzenetére


savoo
addikt

Biztos lemaradt egy pont a 4-es és az 5-ös között.. :D

(#6500) viharhozo válasza pomk (#6496) üzenetére


viharhozo
addikt

Link.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.