Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13850) A Zéé válasza axioma (#13849) üzenetére


A Zéé
addikt

Nem a szakági tervezőre gondoltam, hanem a kivitelezőre. Nagyon nem mindegy. A gépész és az elektromos szinte mindig összeakad a kivitelezés során, mert nincsenek összefésülve a tervek. Szerintem a legnagyobb baj, hogy a tervezők 90%-a sosem dolgozott kivitelezésben legalább 1 évet. Ha ez meglenne nem terveznének kivitelezhetetlen csomópontokat, vasbetonba süllyesztett elektromos elosztószekrényt, illetve 35x20 cm-es strangba 5 db 110-es csövet(ami papíron épp elfér bele, csak a bilincsek, a PVC cső tokja, és a csőszigetelés már nem. Na most ilyenkor akkor szerinted a tervező lesz a hibás, vagy a kivitelező? Persze, hogy az utóbbi, mert "hát ott a terven, hogy elfér!")

Hidd el, a tervezők sem tévedhetetlenek, és nem minden kivitelező tróger. Én pl. örülök, ha ki van dolgozva a csomópont, mert nem nekem kell agyalni rajta, és nem lehet csak rám mutogatni, hogy "nem így kellene".
De előző kivitelezésemen a nemtom milyen díjazott, hűde neves építész rajzolt. ~30m2 erkély, alatta lakótér, iszonyat drága hőszigeteléssel, mert hely szűke van. Rajzról kidolgozottak tűnt, nem volt benne hiba. Elkészült a szerkezet, kihívtuk a forgalmazót "Ja, hát ilyen terhelésre ez az anyag nem alkalmazható. Egyszer valaki megrajzolt egy ilyen csomópontot, nem tudjuk miért, és azóta egyre több helyen rajzolják be, de ez így nem beépíthető" Itt most megint mi lettünk a birkák, mert nem vettük észre előre. Ugyanez az építész mérte félre a megmaradó épületrészt. Nem tévedett nagyon, csak széltében 15centit, belmagasságban meg szintenként 4 centit (mert szerinte a 16mm-es mennyezethűtő csövek 20mm vakolatban simán elférnek) .

Just a simple Lineman...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.