Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22352) King Unique válasza macera2 (#22349) üzenetére


King Unique
titán

Vagyis akkor csak csatlakozási, illetve pontosabban tápellátási probléma volt a hiba oka. De az egyébként az előző válaszban linkelt másik hozzászólásban is le van írva ezzel kapcsolatban, hogy asztali PC-k és 2,5"-os külső merevlemezek esetében a hátlapon lévő USB-portokat javasolt használni a stabil tápellátás érdekében. Az előlapon lévő portok viszont gyakran kevésbé stabilak, avagy akár elégtelenek lehetnek ilyen szempontból, pláne ha csak USB 2.0-sak. Az pedig szintén alap, hogy a 2,5"-os külső merevlemezekhez aktív, külön tápegységgel rendelkező USB-elosztót (hub) javasolt használni ugyancsak a megfelelő tápellátás biztosítása érdekében. Ha egyszerre több USB-eszköz van csatlakoztatva az elosztóhoz és egyidejűleg használva, akkor meg pláne.

Az az előző válaszban linkelt, a tápellátással kapcsolatos hozzászólásban le van írva, hogy 2,5"-os külső merevlemezeknél az Y-kábel USB 2.0 portok esetén használatos szükség esetén. Viszont USB 3.X portoknál már felesleges, mivel azoknál 1 db port is megfelelő energiaellátást biztosít egy ilyen eszköznek. Azt nem tudom honnan vetted, hogy ilyen kábel nem kapható boltban, mivel ez nem igaz. Azt nem írtad, hogy a pontosan milyen My Passport Ultra külső merevlemezed van, de ha ebből / ebből / ebből a korábbi sorozatból való, akkor azokon Micro-B fizikai csatlakozó van, míg a legújabbnál már Type-C. Gondolom valamelyik régebbi lehet, amihez Y-kábelből Micro-B (apa) - Type A (apa) típusú kell, ami egyrészt USB 3.0-s kivitelben is létezik. Másrészt az árgép találatai alapján kapható a hazai boltokban is ilyen, valamint pl. az eBay és társai online piacterek kínálatában szintén (+ olcsóbban).

Ha mindenképpen USB-hubhoz csatlakoztatva akarod használni a 2,5"-os külső merevlemezt, akkor egyrészt nyilván aktív típust javasolt venni, mint már említve volt. Másrészt értelemszerűen USB 3.0-s modellt, ha a külső HDD mellett a gépen is van USB 3.0 port és annak megfelelő adatátviteli sebességet akarsz.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.