Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22801) Alex91 válasza Klara_ (#22800) üzenetére


Alex91
félisten

[link]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#22802) Fishor


Fishor
senior tag

Sziasztok!

Van egy WD My passport Ultra 1Terás külső winyóm. Miért van az, hogy sokszor amikor bedugom, azt írja, Problémákat észlelt a gép a merevlemezzel, folytatás és javítás lehetőséggel.
De más külső vinyóval is folyton így járok, ráadásul folyton. Pedig ezeknél még ügyelni is szoktam rá, hogy biztonságosan távolítsam el az eszközt.

Üdv: Fishor

(#22803) King Unique válasza Klara_ (#22800) üzenetére


King Unique
titán

Más MyDigitalSSD M2X külső házat használ szintén 2280-as méretű M.2 PCIe NVMe SSD-hez. Aztán alternatívaként ott van még egy másik nagy gyártó, a RaidSonic kínálatában pl. az IB-1816M-C31 és az IB-1817M-C31, ha USB-C fizikai csatlakozós és NVMe SSD-hez való külső ház kell. Az utóbbi kettő a hazai boltokban is kapható és valamivel olcsóbb, mint a Delock, de azért nem a filléres kategória egyik sem. Ha ennél kedvezőbb áron kell, akkor Amazon, eBay stb. nemzetközi online piacterek kínálatában érdemes nézelődni.

Kifejezetten a külső házas témával egyébként a társtopikok foglalkoznak, amiről pont nemrég volt szó és a korábbi előzmények alapján számodra sem ismeretlen az a topik. Legközelebb inkább ott kellene feltenni az ilyen kérdéseket.

(#22804) King Unique válasza Fishor (#22802) üzenetére


King Unique
titán

Több oka is lehet, mint pl. a hardver biztonságos eltávolításának elmulasztása, USB-n csatlakozási (érintkezési) és akár tápellátási probléma, USB-kábel hibája, fájlrendszer hibája, eszközhiba, stb. Vagyis első körben ezeket lenne célszerű ellenőrizni, valamint a külső HDD-k állapotát is pl. a HDS programmal.

Egyébként jó esetben nem szokott nagy gond lenni és utólag nem talál a lemezellenőrzés tényleges hibát. De ha nálad rendszeresen talál és mindig javítja is, akkor az nem éppen normális. Ahogyan az sem, hogy ha folyton, több külső merevlemeznél is ezt tapasztalod. Normál esetben, ha van tényleges hiba pl. a fájlrendszernél, de 1x már javítva lett, akkor a következő csatlakoztatásnál már nem kellene újra problémázni a Windowsnak amiatt.

[ Szerkesztve ]

(#22805) Fishor válasza King Unique (#22804) üzenetére


Fishor
senior tag

Fura ez, mert alig használom ezeket, és próbálok tényleg biztonságosan eltávolítani annak ellenére, hogy úgy van beállítva, hogy ki lehessen húzni enélkül is. Nem is régi a cucc, nem is gagyi, szóval csalódás, hogy minden 3. bedugásra van valami nyűgje. Utána mindig sikerül kijavítani a hibákat, csak tényleg az érdekelne, milyen hibák ezek? Mindig attól rettegek, hogy elszáll a rajta lévő tartalom egy ilyen javításkor.

(#22806) Alex91 válasza Fishor (#22805) üzenetére


Alex91
félisten

Mivel hasznalod? Egy gepen, vagy tobbon, esetleg medialejatszo, tv...?

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#22807) King Unique válasza Fishor (#22805) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt a javításnál meg lehet tekinteni a részleteket, illetve az eseménynaplóban is, mint az az előbb mellékelt screenshoton is látszik. De mondjuk itt nem derült ki, hogy nálad ténylegesen talált-e hibát és javította is, vagy csak az előbbi a helyzet. Másrészt az előző válaszban felsoroltakról szintén nem derült ki, hogy esetedben mind rendben vannak-e. Ahol pl. a megfelelő szoftveres leválasztásra nemcsak Windowson használva a külső merevlemezt javasolt odafigyelni, hanem más asztali operációs rendszernél, valamint médialejátszónál, tévénél stb. egyaránt. Ha ez máshol elmarad, akkor annyira nem meglepő, ha utána problémázik miatta a Windows.

(#22808) Lauda


Lauda
félisten

Frankó a wd oldala. Nézegetem a külső merevlemezeket.

Wd.com - on találni olyat, hogy my passport 1-2-3-4tb-os verzióban és adott kinézettel: [link]

Szintén a wd.com - on my passport 1-2-4-5tb-os verzióban és másik kinézettel: [link] :D

Lehet tudni esetleg, hogy ezekben milyen merevlemez található? Bár van egy mypassport ultrám 6-7 éves, 2tb-os modell és hibátlan a mai napig. ;)

[ Szerkesztve ]

(#22809) Technoman


Technoman
őstag

Uarim!

Egy olyan kérdem lenne, hogy mi a különbség a két WD között?
WD My Book 10TB
és a
WD ELEMENTS 10TB
között.

Amire vinném filmek/zenék/fotók tárolására ill. azok nézésére, amit napi szinten használnék egy MiniX NEO U1 media playerhez.

thx

(#22810) kutga válasza Technoman (#22809) üzenetére


kutga
nagyúr

Szvsz csak a szoftver. A My Bookhoz megkapod a WD saját backup szoftverét, a másikhoz nem.

[ Szerkesztve ]

Let the Zone take me if I am.

(#22811) Technoman válasza kutga (#22810) üzenetére


Technoman
őstag

Köszi a villámgyors választ :R

(egyébként úgy látom, hogy mint ha a My book lenne az újabb)

Nézem a webáruházak árait, valamitől :Y a szemem!! Ennyire el lennék maradva, vagy az USB szabvány ennyit fejlődött volna az elmúlt években?

"Tápellátás USB-n keresztül: igen (nincs szükség külön áramforrásra!)
220volt.hu

Ezt az oldalon több helyen is leírják (!)

Létezhet, hogy egy laptop USB-ről (gondolom itt mindegy, hogy most az 2.0-ás vagy 3.0-ás) kimenne ennyi szufla, vagy vki nagy baromságot írt le? Jelenlegi ismereteim szerint mindkét port max 500mAh ad ki.

thx

[ Szerkesztve ]

(#22812) kutga válasza Technoman (#22811) üzenetére


kutga
nagyúr

Szvsz ez az adott usb porttól függ. Egyébként adnak mellé fali adaptert, én biztosan azzal használnám.

Let the Zone take me if I am.

(#22813) King Unique válasza Lauda (#22808) üzenetére


King Unique
titán

A kiválasztott régiótól, illetve azon belül az országtól is függhet, hogy melyik jelenik meg a terméklistában. Az első linken a korábbi My Passport sorozat van, ami egyelőre még forgalomban van, de már nem sokáig, mert megjelent közben a legújabb is és az utóbbi fogja váltani.

A 2,5"-os modellekben jellemzően WD Blue belső merevlemez, pontosabban annak az integrált USB-s változata szokott lenni, amiről ebben a blogbejegyzésben is vannak információk.

(#22814) King Unique válasza Technoman (#22809) üzenetére


King Unique
titán

Nagyjából ugyanaz, mint ami a 2,5"-os változatoknál. Vagyis a My Book javára az új dizájn, bónusz szoftverek, hardveres titkosítás, + 1 év gyártói garancia. Viszont a külső házban lévő HDD rendszerint ugyanaz szokott lenni mindkettőnél. A 10 TB-os Elements Desktop modellel egyébként van némi tapasztalat itt a topikban.

Mindkét említett WD modell 3,5"-os külső merevlemez, amiknek a tápellátása eleve 12 V-os, külső tápadapterről történik (mellékelik is gyárilag), nem szimplán USB-ről, mint a 2,5"-os változatoknál. Vagyis a webshopban lévő információ egyértelműen téves... Az USB 2.0 portnál meg amúgy névlegesen 500 mA, az USB 3.0-nál pedig 900 mA az áramerősség. De bizonyos esetekben ez lehet akár valamivel több is (pl. 1-1,5 A), ha az adott készüléken speciális, töltésre való stb. port van. Viszont az előbbihez, egy 3,5"-os külső HDD csak USB-ről történő tápellátásához és működéséhez amúgy mindkettő kevés. Eddig max. az USB 3.1 Gen 2 szabvány volt kivétel, a Seagate készített is Innov8 néven ilyen 3,5"-os külső merevlemezt USB 3.1 Gen 2 és Type-C alapon. De ez eleve egy speciális megoldás volt, ami végül aztán nem terjedt el és pl. az aktuális, 3,5"-os USB 3.1 Gen 2 külső házaknál jelenleg általában szintén a külső tápadapter a jellemzőbb, mintsem az előbbi.

[ Szerkesztve ]

(#22815) Lauda válasza King Unique (#22813) üzenetére


Lauda
félisten

Köszi szépen! :)

Amiatt is érdeklődtem , hogy milyen vinyó lehet bennük, mert 2,5 collos lemezben max 2tb-ig találni wd-ből, szóval hogy lesz ebből 4-5tb-os 2,5 collos hordozható lemez. :F

(#22816) King Unique válasza Lauda (#22815) üzenetére


King Unique
titán

Igen, a normál WD Blue sorozatnál az aktuális adatlapon is csak 2 TB-ig vannak feltüntetve a modellek, bár a korábbinál még 3 TB-ig (WD30NPRZ) voltak. De egyrészt a 2,5"-os külső merevlemezeikben nem 1:1-ben az előbbiek vannak, hanem azoknak az integrált USB-s változatai. Másrészt az utóbbiak szintén a Blue sorozatból valók, ami pl. a 3 TB-os WD30NMVW és a 4 TB-os WD40NMZW esetében is látszik. Plusz ezeken ott van az USB felirat is, meg hogy külön nem értékesíthetők.

Vagyis összegezve a lényeg annyi, hogy ezek alapján jelenleg a 2,5"-os 3-5 TB-os WD Blue modellek csak integrált USB-s kivitelben és emiatt csak a külső merevlemezeiknél érhetők el.

[ Szerkesztve ]

(#22817) Alex91 válasza King Unique (#22816) üzenetére


Alex91
félisten

Valoszinu, hogy a vastagsaguk miatt nem aruljak kulon...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#22818) King Unique válasza Alex91 (#22817) üzenetére


King Unique
titán

Az a WD-nél sem igazán lehet erre ok, mivel most is vannak 15 mm magas modellek a standard Blue sorozatnál, sőt a korábbi Green sorozatnál is voltak. Meg erre rácáfol a Seagate és a Toshiba is.

(#22819) Lauda válasza King Unique (#22816) üzenetére


Lauda
félisten

Köszönöm szépen, nagyon alapos vagy! :B :R

(#22821) Technoman


Technoman
őstag

nagyon köszönöm :R

Még egy kérdésem lenne. Szerintetek egy márkásabb media player (Minix) tud kezelni egy 10 TB-s lemezt?
Egyébként hol lehet, az elméleti határ?

(#22823) King Unique válasza Technoman (#22821) üzenetére


King Unique
titán

Ennek tisztázása lenne amúgy a másik lényeges dolog a vásárlás előtt, vagyis hogy tud-e egyáltalán kezelni a készülék USB-n 10 TB-os külső merevlemezt, támogatja-e a GPT partíciós sémát, stb. Már csak azért is, mert a tévék, médialejátszók stb. készülékeknél ez nem minden esetben szokott rendben lenni. Viszont a hivatalos fórumon nemrég írta egy tag, hogy nála a Minix Neo U1 kezeli közvetlenül USB-n csatlakoztatva a 4 TB-os, GPT partíciós séma szerinti HDD-t. Vagyis ez alapján lehet reális esély akár az ennél nagyobb tárolókapacitású kezelésére is, de hogy a 10 TB-os biztosan oké lesz-e, azt értelemszerűen inkább az azzal foglalkozó témánál, vagyis pl. az Amlogic S905, S912 processzoros készülékek topikban kellene megkérdezni. Ott vannak ilyen médialejátszóval tapasztalatok.

Szívesen!

(#22824) Technoman válasza King Unique (#22823) üzenetére


Technoman
őstag

:R

(#22825) Grampy


Grampy
aktív tag

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani megbízható 1TB-os külső HDD-t, ami kompatibilis Windowsal is és macOS-el is? Egyszerű adattárolásra lenne használva, értékes képek, dokumentumok miatt.
WD-m volt, arról csak jók a tapasztalataim.

[ Szerkesztve ]

(#22826) King Unique válasza Grampy (#22825) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt először azt tisztázni kellene, hogy pontosan milyen külső merevlemez kell. Másrészt az általános kompatibilitás eleve adott, rendszerint használhatók a külső merevlemezek Windows mellett macOS és akár Linux operációs rendszerekkel is. A speciális kompatibilitás az, ami dizájn, mellékelt szoftverek, gyári fájlrendszer, fizikai csatlakozó stb. függvényében platformorientált lehet, ahol elsődlegesen a Windows és a macOS a preferált. Valamint vannak külön Machez tervezett modellek is, de nem feltétlen muszáj olyat venni, akár egy normál típusú is megfelelhet a célra, amit szükség esetén max. újra kell formázni. Ezekről korábban is volt szó itt a topikban. Példák: [link], [link].

Ha sikerül eldönteni és pontosítani, hogy milyen kell, akkor a továbbiakhoz segítségül lehet a topik összefoglalójának "Ár, vásárlási szempontok" fejezete. Ha csak 1 TB-os, akkor olyat manapság 2,5"-os fizikai méretben célszerűbb venni, amire az előbbi helyen vannak konkrét példák kategóriák szerint (van külön Mac is), valamint az ott is megtalálható blogbejegyzésben szintén részletezve van a téma. Ha korábban a WD bevált, akkor akár most is lehetne olyat venni, vagyis pl. My Passport, Elements Portable stb. modellt. Az meg nyilván alap és sokszor volt már szó erről itt is, hogy ha fontos és pótolhatatlan adatok tárolása a cél, akkor azokról eleve kell biztonsági másolatokat készíteni. Vagyis eleve több offline és / vagy online tárolón kell tárolni azon fájlokat, nem kizárólag csak 1 db külső merevlemezen.

(#22827) Grampy válasza King Unique (#22826) üzenetére


Grampy
aktív tag

Köszönöm a kimerítő választ!
2,5"-es WD MyPassport 1TB-t néztem, úgy emlékszem régen is ilyen volt, illetve az Elements-et is. Jobban preferálnám a világosabb színűt(fehér MyPassport, barátnőmnek lenne), illetve, a MyPassport-hoz mellékelt szoftver gondolom hasznomra válna. Van jobb esetleg erre a célra ebben az árkategóriában?

(#22829) King Unique válasza Grampy (#22827) üzenetére


King Unique
titán

Ezért is kérdeztem, hogy pontosan milyen kell, mert ha az tisztázva van, akkor utána lehet annak megfelelően ajánlani. Vagyis a linkelt példákban lévő dolgokat kellene, meg ahhoz kapcsolódóan még olyan jellemzőket is, amik pl. ennél és ennél az összehasonlításnál vannak feltüntetve. Aztán azt is, hogy kell-e célirányosan a My Passport sorozat szoftverkínálata, annak tudása, hardveres titkosítás, stb. Ha olyan külső merevlemez kell, ami többféle színben, köztük fehérben is kapható, akkor az Elements Portable nyilván kiesik és marad a korábbi, de az újabb mellett még egyelőre aktuális My Passport.
Viszont itt többek között a rendelkezésre álló anyagi keret sem ismert, ahogyan a Macen történő használat miatt olyan extrákra való esetleges igény, mint pl. a natív Type-C csatlakozási lehetőség stb. sem. Arról pedig az előző válaszban már volt szó, hogy az összefoglaló mely fejezetét lenne célszerű átnézni, ahol a 2,5"-os, 1 TB-os modelleknél az árak is fel vannak tüntetve, valamint az ugyancsak említett blogbejegyzésben szintén, sőt az utóbbinál még átfogóbban.

De hogy akkor egyszerűsítsük a dolgot, ha kifejezetten fehér színben kell 2,5"-os és 1 TB-os külső merevlemez, valamint célirányosan kellenek bónusz szoftverek, akkor a már említett WD My Passport sorozat, illetve annak WDBYNN0010BWT modellje megfelelhet a célra. Már ha számodra megér ennyit, mert más gyártóknál egy 2 TB-os modell sem sokkal kerül többe (példa). Ha igen, akkor a normál (nem az Ultra) My Passport sorozat modelljei ugyan nem natív Type-C csatlakozósak, de az szükség esetén akár utólag is megoldható külön adapterrel, vagy kábellel. Ahogyan szükség esetén a gyári NTFS fájlrendszer is átformázható Macen HFS+ fájlrendszerre, de közös használatnál az NTFS / exFAT a célszerűbb és egyben jobb választás. Sőt, ha a fullos natív támogatás is szempont, akkor eleve az exFAT, mivel azt a Windows és a macOS is egyaránt natívan írja és olvassa. Ellenben az NTFS-t alapesetben csak olvasni képes a macOS, írni max. terminálban / (fizetős) külső programmal. Ahogyan egyébként alapértelmezetten a Windows sem kezeli az APFS, HFS+(J) stb. fájlrendszereket, max. külső programmal képes rá.

[ Szerkesztve ]

(#22830) Elcan válasza King Unique (#22797) üzenetére


Elcan
tag

Köszönöm a megerősítést. :R
Utoljára 2009-ben vettem külső vinyót, az is egy WD 1 terrás volt és a mai napig 100/100-as, tökéletesen működik. (kopp kopp kopp)
Idő hiányában nem mélyedtem bele, egyébként szeretem jól körüljárni a dolgokat.

(#22831) Grampy válasza King Unique (#22829) üzenetére


Grampy
aktív tag

Köszönöm! Végül az említett fehér MyPassport lett.

(#22832) tupacamaru válasza Laraxior (#22722) üzenetére


tupacamaru
veterán

Nem igazán válasz akar lenni, csak hogy nyoma legyen. Én is vettem egy Seagate 8 TB Expansion Amazon Special Edition USB 3.0 Desktop External Hard Drive-ot. Nálam is az a helyzet hogy meglehetősen melegszik. Én csak akkor használom amikor másolok rá, egyébként ki van kapcsolva. Most alatta van egy 120-as ventilátor és így 1TB másolás után 47 fokos, úgy néz ki hogy ezt tudja tartani. A ház alján vannak picivel nagyobb lyukak, az oldalán kisebbek, ezért tettem alulra a hűtést. Szerintem én is szét fogom szedni, mert ez a hőfok elég magas. A gari ugrik, de hátha úgy tovább fogja bírni. Úgy néz ki kívülről, hogy belül a HDD mintha még egy lemez tokban lenne benne, ne hogy érje a levegő véletlenül. :U Majd ha rászánom magam akkor teszek fel képet róla.

[ Szerkesztve ]

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#22833) Moonwolf


Moonwolf
senior tag

Sziasztok!

A Silicon Power Armor A65 2TB-os küldő hdd-vel van valami tapasztalat? Mennyire megbízható?
Napi szinten lenne hordozva és többször lenne ki-be dugdosva laptopon.

[ Szerkesztve ]

=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\

(#22834) King Unique válasza Moonwolf (#22833) üzenetére


King Unique
titán

Az 1 TB-os modellel van tapasztalat korábbról, ahol maga a külső HDD rendben volt, csak valószínűleg a felhasználó saját hardver- és szoftverkörnyezetében nem stimmelt valami. A 2 TB-os modell meg kb. ugyanaz, mint az előbbi, csak a belső HDD más benne, de amúgy újabban az is a Mobile HDD sorozatból való. A megbízhatóságról, tartósságról pedig többször volt már szó itt a topikban, lásd egy másik válaszban leírtakat.

Egyébként az Armor A85 burkolata valamivel strapabíróbb és részben fém, valamint ha nem fontos a (részleges) vízállóság, akkor pl. az eleve fémházas A75 is megteszi. Az ütésálló, vízálló stb. Silicon Power mobil külső merevlemezekről pedig egy másik válaszban vannak általános információk. Ha más gyártók hasonló termékei is érdekelnek, akkor a topik hozzászólásai között (példa), valamint az összefoglalóban azokról is vannak információk. A gyakori hordozáshoz meg célszerű beszerezni egy hordozótokot, amiben a 2,5"-os külső HDD mellett az USB-kábel is elfér.

(#22835) milkabrams


milkabrams
őstag

Üdv!
Nemrég vettem egy 2.5" küldő hdd-t. A problémám az, hogy a kb 1 hetes cucc, ha bedugom pár másodpercig csipog, majd abbahagyja, a notim pedig nem látja.

[ Szerkesztve ]

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#22836) King Unique válasza milkabrams (#22835) üzenetére


King Unique
titán

Ha a csipogás = fel sem pörög rendesen a külső HDD, akkor első körben nem ártana ellenőrizi azt, hogy USB-n a tápellátás rendben van-e, mivel 2,5"-os külső merevlemezről van szó. Aztán azt is, hogy a gyári USB-kábel jó-e (kipróbálni másikkal), nem-e túl hosszú (pl. hozzá lett toldva egy másik), maga az USB-port megfelelően működik-e (kipróbálás másik portban, szükség esetén a Windows újraindítása), stb. Viszont ahhoz, hogy meg lehessen találni a probléma forrását, értelemszerűen tisztázni kellene az előbbieket.

A leírt jelenség, vagyis a csipogás (akár kattogás) és feltételezhetően felpörgési probléma jó esetben általában akkor szokott lenni, ha USB-n a port / túl hosszú kábel miatt elégtelen az eszköz tápellátása, vagy maga az USB-kábel hibás. Ami azért nem feltétlen akkora gond, mert azok rendezésével, cseréjével korrigálható.
Ellenben rossz esetben akkor, ha maga az eszköz (külső HDD), annak egy részegysége ment tönkre, ami lehet pl. a benne lévő HDD-nél a letapadt olvasófej (példa), stb. Bár az utóbbi hibánál inkább búgó, zizegő hangot ad a merevlemez. De a lényeg az, hogy ha a rosszabbik eset áll fenn, akkor rendszerint nem nagyon lehet mit kezdeni a hibával, pláne otthoni környezetben. Ilyenkor célszerűbb inkább egy garanciális cserét megejteni, meg ha a leírtak szerint csak 1 hetes, akkor meg pláne. Ellenben ha vannak a külső merevlemezen fontos adatok is, amiket le kellene menteni, akkor viszont nyilván az adatmentés az első. Azonban az már egy másik topik témája, az ügyben inkább ott kellene érdeklődni a lehetőségek felől.

[ Szerkesztve ]

(#22837) milkabrams válasza King Unique (#22836) üzenetére


milkabrams
őstag

Felpörög és csipog, majd abbahagyja a csipogást és a le is áll de a led továbra is világít. A kábel eredeti, kb. 30 centi.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#22838) milkabrams válasza milkabrams (#22837) üzenetére


milkabrams
őstag

Ez egy felvétel, lehet hogy nem hallatszik, de a csipogás után a hdd is kikapcsol.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#22839) Meggyi001 válasza milkabrams (#22838) üzenetére

Kevés az áram, az enyém is ezt csinálja, ha kevés. Dugd 3.0-s usb-re, ha nincs ,akkor nem tudom. Vagy egy másik hátlapira.

[ Szerkesztve ]

https://gamergep.hu/

(#22840) milkabrams válasza Meggyi001 (#22839) üzenetére


milkabrams
őstag

Laptopon használom, mindkét usb-n ezt kapom, rendeltem kábeleket, y kábelt is.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#22841) Meggyi001 válasza milkabrams (#22840) üzenetére

Az y sztem jó lehet. Másik laptop kék usb-be vagy asztali pc kék usb dugtad már? Meg amiket a főni mond a 36-os ban.

https://gamergep.hu/

(#22842) King Unique válasza milkabrams (#22837) üzenetére


King Unique
titán

A felpörgést úgy értettem, hogy rendesen és egyenletesen felpörög, majd megfelelően működik utána a benne lévő HDD. Ellenben a mellékelt hangfájl alapján nem úgy tűnik, hogy ez biztosan így van. A laptopon, ha USB 3.X port van, akkor lehet biztosan rendben a tápellátás a gyári, rövid kábellel. Ellenben ha csak USB 2.0, akkor eleve kérdéses lehet. Az utóbbi esetben Y-kábelt, azaz egyszerre 2 db USB 2.0 portot javasolt használni biztos ami biztos alapon, mint az az előzőleg linkelt hozzászólásban is le van írva. Meg előtte a többi említett dolgot is célszerű kipróbálni, vagyis a másik port és a Windows újraindítása mellett lehetőség szerint a másik kábelt, valamint akár a másik gépet és másik operációs rendszert.

[ Szerkesztve ]

(#22843) milkabrams válasza King Unique (#22842) üzenetére


milkabrams
őstag

2 darab 3.0 van, mindkettőben ezt produkálja.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#22844) Meggyi001 válasza milkabrams (#22843) üzenetére

Ha másik gépre rá tudod dugni, akkor elválik, hogy mi van.

https://gamergep.hu/

(#22845) King Unique válasza milkabrams (#22843) üzenetére


King Unique
titán

Akkor viszont érdekes a helyzet, mivel USB 3.0 portnál normál esetben nem kellene tápellátási problémának lennie, sőt az még a 2,5"-os, 7200 RPM-es külső merevlemezeket is rendesen meghajtja. Olyan viszont előfordulhat, tapasztaltam már magam is laptopoknál, hogy egyik-másik USB 3.0 port átmenetileg nem működött rendesen, amit pl. az OS újraindítása meg szokott oldani, nem véletlenül említettem azt is. Ha nálad utána is fennáll a probléma, akkor a másik USB-kábel mellett célszerű ugyanabban a portban pl. pendrive-ot, lehetőség szerint másik 2,5"-os külső HDD-t is kipróbálni, hogy kiderüljön működik-e egyáltalán rendesen az adott USB 3.0 port, vagy sem. Valamint szükség esetén a már említett másik gép, másik OS lehetőséget is, hogy kiderüljön alapból a külső HDD-vel van gond, vagy csak az adott hardver- és szoftverkörnyezetnél nem stimmel valami.

Ezekre azért van szükség és azért jó letisztázni, hogy egyrészt meg lehessen találni a probléma forrását. Másrészt ha garanciális cserére kerül a sor, akkor ne az legyen, hogy előtte csak nálad nem működött az eszköz, ellenben a boltban egy esetleges bevizsgálásnál kipróbálva már igen.

[ Szerkesztve ]

(#22846) milkabrams válasza King Unique (#22845) üzenetére


milkabrams
őstag

Másik gép usb3 portjáná is ezt a hibát produkálja, rendeltem kábelteket, makd azokkal is kipróbálom.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#22847) milkabrams


milkabrams
őstag

Elküldtem gariba, van rá esélyem, hogy a szervízesek nem fognak turkálni a személyes fájljaim közt?

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#22848) King Unique válasza milkabrams (#22847) üzenetére


King Unique
titán

Ha eleve hibás a külső merevlemez és másik kábellel kipróbálva sem ment rendesen, az OS sem ismerte fel stb., akkor úgy nyilván nem lehet hozzáférni a rajta lévő adatokhoz. Legalábbis normál módon eleve nem. Annak meg elég csekély az esélye, hogy majd puszta kíváncsiságból profi adatmentésre kerülne sor megfizetve annak az árát, már ha menthető egyáltalán.

(#22849) ZTE_luky


ZTE_luky
aktív tag

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Két őskövület gépből kukáztam két darab 3,5ös merevlemezt, az egyik 500GB a másik 160GB-os. Mivel valószínű elég régi darabok, semmiképp se venném készpénznek a megbízhatóságukat, mert ilyen régi daraboknál nem ritka a meghibásodás. Csak családi képek biztonsági mentésére használnám őket, gondoltam jobb plusz még egy helyen őrizni őket, viszont nem szeretnék rájuk nagyon pénz költeni, tehát messze nem érdemelnék meg h külső házat vegyek nekik. Nekem csak egy laptopom van USB portokkal, és a lehető legegyszerűbben és legolcsóbban szeretném azt megoldani Hogy egy hagyományos PC SATA-s merevlemezét képes legyek írni/olvasni laptopról. Nem számít a sebesség, hisz egyszer ráírnám az adataimat, és menne a szekrény aljába. Valami ilyesmire gondoltam, mi a véleményetek róla? Tudom h elég alja megoldás lehet, de tényleg csak egy egyszeri használat a cél, leggyakrabban fél évente használnám. Esetleg aki használt már hasonlót vagy van tapasztalata ilyesmikkel, kérem ossza meg a véleményét.

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!

(#22850) Alex91 válasza ZTE_luky (#22849) üzenetére


Alex91
félisten

Ez magaban keves kesz a 3,6-os kemezekhez! Meg kell valahonnan meg tapolni is oket...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.