Hirdetés

2024. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56110) maj-viktor válasza maj-viktor (#55996) üzenetére


maj-viktor
őstag

Végül pozitívan zárult az ügyem... visszaküldött... paypal lezárt, nem élő TN szám (pedig a mai napig az)... ügyem... előzmények

Így PayPal ügyfélszolgálatának mínusz pont! De szerencsére a banggood e-mailbe "megegyeztem" és visszajött elvileg a 50%-os eredetileg megállapodott partial refund... pontosabban még nem kaptam meg, de a paypalomra belépve Ápr.20.-ai dátummal ott van, így márcsak a bankkártyára érkezést kell várni... de valósan elindították a visszautalást! Így végül azt hittem meg lesz életem első nagyobb összegű buktája külföldi rendelés esetén... bő 5év után... meg nagyon úgy festett, hogy a PayPal mossa a kezét... Ha nem járok utána... akkor buktam is volna! Így mindenki másnak is ajánlom, ha igaza van és más szemszög is ezt mondja... azaz ténylegesen neked van igazad... "járj utána" és lesz / lehet eredménye!

De végül ez a ~20E+ Ft-os tétel, így 0 lett, szal nem mínuszos... pontosabban ~2E Ft vissza postát buktam (ha összeadom a dolgokat... és nem éltem a paypal visszaposta refundolós akciójával, mert épp nem volt időm foglalkozni ezzel... bár még bepróbálkozhatok ott is... de az a 2E Ft már nem oszt nem szoroz a ~20E+ Ft-os buktához képest!

Szóval végszónak PayPalnak mínusz... 3-4x eseten is... banggoodnak meg plusz minden tekintetben! Pontosabban abban mínusz, hogy szart kaptam, de az ügyfél / panaszkezelésre pluszpont! (és szerintem ez alapján lehet dönteni egy webshopról... hogyha "sz*r van" mennyire segít... így a bang OK - persze ehhez kellett egy jópár vagy 5-6 e-mail váltás velük, mire "felfogták" mi is a bajom...)

(#56109) aytukabozs
Naja! Pedig én már úgy álltam hozzá, hogyha a PayPal eszkalálást lezárt, onnantól én már semmi jóra ne számítsak... De így hála az égnek nem lett bukta!
(mondjuk vicces, hogy annak örülök, hogy nem lettem megkárosítva, amikor ez lenne a normális... csak a mai világban résen kell lenni)

Mondjuk én a mai napig nem értem, ezt a TN-t miért nem fogadta el a PayPal... mondom még direkt vártam is 2napot, hogy biztos éljen a szám, stb. és csak azután mellékeltem még bőven a határidő előtt, stb.

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.