Hirdetés

2020. október 20., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) 66zio


66zio
(tag)

Én is tervezem meglépni ezt, de sajnos eddig a lustaság győzött.

Az átirányítás értelmetlen, mert akkor ugyanúgy átmegy a Google-n. Vannak blogjposztjaik ahol tippeket adnak, hogyan érdemes. Van a lassú áttérés, ott azt ajánlják, hogy először az egészségügyel, államigazgatással stb foglalkozó regisztrációid vidd át. És így szép sorban. Vagy van a drasztikus, hogy mindent egyszerre.

Curve 5 font és ingyen bankártya. Meghívóért PM

(#2) Ad@m


Ad@m
(csendes újonc)

Ha a maganszférád védelme a cél,és átfolyatod a gmailes címeden minden levelezésedet akkor nem nyersz joformán semmit vele.

Itt egy lista mivel rosszabb mint a gmail:
- ingyenes verzióban nem tudsz asztali klienst használni
- csak 500MB tárhely
- ha szoktál fogadni google driveos beágyazott leveleket azokkal általában csak a gmail tud mit kezdeni

de közben van az ingyenes verzióhoz is mobil kliens
és könnyen tudsz jelszóval védett levelet küldeni

A korábbi regisztrációidnál ha új címet akarsz bevezetni át kell írni mindenhol az új címedre.

egyszerűbb lenne a helyzet ha sajat domain alatti mailcímed lenne beállítva a gmailhez (bár ez ott is fizetős).

Nekem az a privát véleményem h minnél jobban megfelel valami a magánszféra védelmének annál drágább és/vagy körülményesebb használni.

(#3) .LnB válasza Ad@m (#2) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Teljesen jó a véleményed, jól látod.

"ha nem fizetsz egy termékért, akkor te magad vagy a termék"

Azt a kort éljük, amikor a saját adataink biztonsága pénzbe kerül. Aggasztó.
Mondjuk meglennék asztali kliens nélkül. Teljes átlagos felhasználóként, telefonon meg tudok oldani mindent.

A legnagyobb probléma, amit ti is írok, a borzasztó nagy kötöttség. Bank, kormányablak, biztosítások, számlák.... minden a gmail-re megy. És nem is tudom, hogy egy OTP-nél mondjuk meg tudom e változtatni az email címemet. Nem tudom, hogy ez mindenhol lehetséges e egyáltalán. Mert ha egy (fontosabb) helyen is bukik ez az átállás, akkor bukik az egész.

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#4) 7


7
(addikt)

Én végignyálaznám ezt a listát, jó összefoglaló privacy-focused szolgáltatásokról: [link]

Személyes megjegyzés: Protonmailnek voltak olyan húzásai, amiket nem néztem jó szemmel (pl. doxoltak valakit), úgyhogy bár kacérkodtam a váltással, végül nem tértem át rá. A szolgáltatásaik szuperjók privacy szempontból, de néha kicsit elszalad velük a ló, ha úgy érzik, támadják őket.

(#5) cinemazealot


cinemazealot
(addikt)
LOGOUT blog

Szerintem nonszensz, hogy ne lehetne e-mail címet változtatni bármelyik online hozzáférést adó szolgáltatásnál. Ha erre tényleg nincs lehetőség, akkor már magát a szolgáltatást megfontolnám, érdemes-e igénybe venni (legyen az akár jó nevű bank vagy bármi más). :U

Én mindamellett, hogy több GMail-es postafiókom is van, fenntartok néhány fizetőset is (részben a piciny családi vállalkozásom miatt), amit egy hazai tárhely szolgáltató üzemeltet, saját .hu domain-nel, éves díjért. És mivel a tárhelyem véges (mindössze 5 GB), a leveleimet szoktam néha archiválni, takarítani, és nem utolsó sorban rákoppintani a levelező partnereim orrára, ha óriás csatolmányt küldenek nekem. :) Megosztani pedig csak legvégső esetben szoktam Drive-ról, minden mást ideiglenesen teszek elérhetővé a saját webtárhelyemről, amit használat után törlök.

A ProtonMail-lel egyébként nincs tapasztalatom, de szerintem nem szükséges ennyire messzire menni. Egy magyar szolgáltató is lehet megbízható, nem muszáj nagy és nemzetközi hírű. A lényeg, hogy Te magad is gondoskodj az adataid biztonságáról, rendszeres mentéséről!

Ja, és a saját domain-es e-mail cím azért is jó buli, mert ha a korábbi szolgáltatód esetleg beadja a kulcsot, a domain attól még a Tiéd, és a postafiókodat bármikor átköltöztetheted máshoz. :K

[ Szerkesztve ]

(#6) Balage21


Balage21
(tag)

Szia! Két éve használom, privát fióknak. Nem kapok semmi spamet, igaz vigyázok is, hogy csak olyan helyen adjam meg ami valóban megbízható. Szerintem jó választás.

(#7) Sanyi.mTs válasza 7 (#4) üzenetére


Sanyi.mTs
(addikt)

mi az a "doxolás"? :B

(#8) 7 válasza Sanyi.mTs (#7) üzenetére


7
(addikt)

(#9) .LnB válasza cinemazealot (#5) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Hétvégén ha lesz időm, le fogok ülni, és végigmegyek a fontosabb regisztrációkon. Megnézem, hogy szülhet e a váltás problémákat.

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#10) Tuomas


Tuomas
(Ármester)

Helló!

Én januárban regisztráltam rá, majd elég hamar be is fizettem hozzájuk 2 évre.
A regisztrációim 90 %-át már protonmailre írtam át, ahol tudtam.

A plus csomagnak számomra az a legnagyobb előnye, hogy lehet igényelni 1 egyéni domain címet, illetve 5 email címet hozhatsz létre, amit 1 fiókban láthatsz (mintha pl 5 gmail címed lenne, de 1 felületen láthatod az e-maileket). Ez biztonság szempontjából sem utolsó, én pl külön e-mail címet tartok fenn a webshopoknak, hírleveleknek, közösségi fiókoknak, stb, aztán még ha ki is szivárog valahonnan az egyik e-mail cím, biztos, hogy nem azt használom mondjuk a paypalnál.
Pont tegnap bővítettem ki az előfizetésemet egy basic VPN előfizetéssel, nekem nagyon tetszik nem csak maga a szolgáltatás, hanem az is, amit képviselnek.

A 2 éves előfizetés 80 euró/dollár, kb 24 ezer ft 2 évre, ami havonta kb. egy ezres, nem egy nagy összeg.

A blogon egyébként van teljes segédlet más levelező rendszerekből történő költöztetésről, és levelek imoprtálása és exportálása is megoldható külön appal.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#11) .LnB válasza Tuomas (#10) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Köszi a hasznos infókat!
Azt nem kis meló volt az átállás mi? Vagy gyorsan ment?

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#12) Apollyon


Apollyon
(Korrektor)

Mindenképpen érdemes váltani gmailről, onnan csak feljebb lépni lehet a protonnal.

A user/pass párosra mindenképp szükséges vigyázni, mert ha elveszik akkor az életben nem állítod már helyre a korábbi emaileket.
Legalábbis nekem így volt az elején, elveszett a password, csináltam újat, de a régi emailek már nem elérhetők (szerencsére ami fontos le van mindig mentve offlineba is), ugyanis mindegyik encrypted. Így ha csináltatsz új passt mert elfelejtetted a régit, akkor ugyan visszakapod a fiókod, de a régi emailek helyében krikszkrakszok maradnak (mivel ugye a régi jelszó kellene a feloldásukhoz).

Kinek mi a fontos, bizalmas adatot már abszolút nem bíznék a gúgli és társaira, most még nem akkora para, de ki tudja a jövőben ez mennyire fog változni.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#13) Tuomas válasza .LnB (#11) üzenetére


Tuomas
(Ármester)

Közben szerkesztettem a hsz-em, linkeltem pár segédanyagot a migrálásról.
A régi e-mailjeimet nem költöztettem én át, csak a regisztrációimat irogattam át, szép lassan fokozatosan (ahogy kedvem volt) váltam le pl gmailről, ma már csak a legfeleslegesebb emaileket kapom oda.

+ infó: már készül a proton drive is, év végén vezetik be, naptár is lesz hamarosan.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#14) .LnB válasza Tuomas (#13) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Igen, a honlapjukon már olvasgattam. Itt a ti tapasztalataitokra voltam kíváncsi, és beszélgetni róla egy kicsit. :)

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#15) Tuomas válasza .LnB (#14) üzenetére


Tuomas
(Ármester)

Az én tapasztalatom pozitív, minden tekintetben. :)
Szerintem egy próbát tenni mindenképp megéri az ingyenessel, főleg gmail után, aztán ha beválik, akkor tudod mérlegelni, hogy szükséged van-e nagyobb csomagra.
Annyi, hogy igen, az elején rá kell szánni egy kis időt, amíg átírod az emailjeidet a regelt helyeken, de csak 1x kell rászánni az időt.

We were here

(#16) .LnB válasza Tuomas (#15) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Egyébként örülök, és meglepett, hogy ennyien hozzászóltatok a témához. Azok után, hogy nem hogy topikja nincs a témának, de kvázi még magyar cikket is alig találni erről a szolgáltatásról. Egyedül iit: [link] De nehezen tudnék dönteni, hogy a Google-ban, vagy a Magyar kormányban bízok e jobban. :)
Persze külföldi oldalakon olvasgattam tegnap este kicsit, de érdekelt, hogy esetleg akadnak e lokális problémák e a témában.
Most megnézem a neztezési szokásaimat több szempontból is, és mindenhol megvizsgálom a lehetőségeket. Új böngésző (Brave), új keresőmotor (Qwant) stb stb. És ha nálam minden oké, akkor asszonyt is át kell szoktatni. Sőt, őt fontosabb is lenne. :)

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#17) Tuomas válasza .LnB (#16) üzenetére


Tuomas
(Ármester)

És erről hallottál?
[link]

We were here

(#18) .LnB válasza Tuomas (#17) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Igen, tegnap olvastam róla. Brave-hez a bővítményt használom.
Keresőmotornak nem tudom még milyen.
Qwant eddig nagyon jól működik. Tegnap hallottam róla egy dokumentumfilmben.

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#19) Tuomas válasza .LnB (#18) üzenetére


Tuomas
(Ármester)

Csak nem a társadalmi dilemma? :DDD

We were here

(#20) .LnB válasza Tuomas (#19) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Persze, hogy az. :)

Érdekel a téma. De aki egy kicsit is bele tud gondolni ezeknek a cégeknek, a szolgáltatásoknak a működésébe, az már a Snowden ügy előtt is valahol tudta, hogy mi megy a háttérben. Aztán a Cambridge Analytica botrány már elég széles körben ismert lett. Mégse hiszik el az emberek, meg nem érdekli őket.
Én mindig is tudatosan álltam ezekhez a dolgokhoz. Nem óvatosan, de szerintem tudom, hogy mi - mivel jár.
Nem volt rossz a Társadalmi Dilemma, de nem igazán mondott újat. A fiatalok öngyilkossági hajlamának növekedéséről, depressziójáról szóló adatok azért megleptek. És innen is indul nálam ez az egész. Itt a 8 éves fiam. Lassan elérkezünk a legyen e telefon, ne legyen témához. Bár nálam nem kérdés ez. És a többi online jelenléthez.
Ezért úgy gondoltam, hogy megvizsgálom a dolgokat, a lehetőségeket. Először nekem kell kipróbálnom ezeket, csak utána tudom továbbadni a család többi tagjának.

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#21) Domonkos válasza .LnB (#16) üzenetére


Domonkos
(Ármester)

Es az OS ugyeben mik a terveid? Gondolok itt az asztali es hordozhato eszkozokere is.
Management engine, security processor?
Telefon modem, hardveresen nem levalaszthato mikrofon, stb.?
Nem piszkalodasbol kerdezem, csak erdekel, hogy az en threat model-em hogy viszonyul a tobbiekehez. :K

[ Szerkesztve ]

Elado lakas (Pecs): https://hardverapro.hu/apro/pecs_kiraly_utca_38_nm-es_lakas_2/friss.html

(#22) .LnB válasza Domonkos (#21) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Azokkal semmi. Csak lazán érintem ezt a témát. És egyébként se használom az otthoni PC-t annyit, hogy váltsak OS-t. Telefonnál meg nagyjából nem tudok mit csinálni. Andorid van, ez már önmagában is korlátoz. Root-olni kellene, és kigyomlálni a sok appot. De az macerás.

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#23) Ad@m


Ad@m
(csendes újonc)

Nálam még nem teljes a migrálás csak egy része, de erőssen gondolkozok rajta h regisztrálni egy domaint és akkor később egy esetleges mail szolgáltatóváltás esetén csak a leveleket kell átköltöztetni nem kell mindent ujra átírni.

Saját domain esetén havi 4,68Euro per ho a googlenel,
microsoftéknál office 365 mellé jár a sajat domainhasználat ingyen (az kb hasonló ár)
5Euro a protonmailnél szóval kb hasonló
Kb havi 2000Ft ból megvan nem sokkal drágább ha több regisztrációt is akarsz (max 5000user havi 6,25eur + a domain)

Nemsokára lesz protoncalendar is (az előfizetéssel rendelkezők már kiprobálhatják)
és év végere vagy jövö év elejére igérik a protondriveot. Leírásuk alapjan nekem nagyon a box.com-hoz hasonlo megvalositasnak tunik.
a protonvpn tetszik egész baráti sebességet produkál, bár sok oldal észreveszi hogy te valami fura helyrol jossz és gyakrabban uszit rad chaptakat mint ugy altalaban

A duckduckgo-s kereső egész baráti, bár teljesen más találatokat ad mint egy google keresés. Főleg angol nyelvű találatokra műkodik jol.

(#24) Tuomas válasza .LnB (#20) üzenetére


Tuomas
(Ármester)

Brave böngészőnél is voltak problémák: [link]
Egyébként lehet, hogy lesz proton böngésző, na annak tudnék örülni!

We were here

(#25) Bird válasza .LnB (#3) üzenetére


Bird
(addikt)

OTP-nél van lehetőség az email cím megváltoztatására is akár netbankon keresztül is. A telefonszám viszont már más tészta, igaz ez nem is volt kérdés. :D

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.

(#26) Adamyno


Adamyno
(tag)
LOGOUT blog

Én úgy oldottam meg ezt a problémát, hogy béreltem VPS-t, csináltam magamnak egy e-mail szervert 'oszt jóccakát. Ide szinkronizáltam a kontaktokat is, volt coud tárhely, kvóták, stb... mobil kliens. A szoftver ingyenes.

2 probléma volt:
-A szerver előfizetési díja sacc / kb. 15 ezer volt évente 20GB tárhellyel. Ez egy kicsit karcsú clouddal, ebből leesik az os mérete (kb. 5GB).
-Nem voltam annyira biztos magamban, hogy hosszú távon megbízhatóan képes vagyok üzemeltetni és kezelni az esetelegesen felmerülő nehézségeket, lehetőleg adatvesztés nélkül.

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#27) Adamyno


Adamyno
(tag)
LOGOUT blog

Na ez nem sikerült, bocs.

[ Szerkesztve ]

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#28) Adamyno válasza .LnB (#18) üzenetére


Adamyno
(tag)
LOGOUT blog

Mi a baj a Firefoxszal? Miért pont Qwant? A chrome-ot és chromiumra épült társait még csak-csak megértem.

- Indítsd újra a gépedet! - Az egészet? - Nem, a felét...

(#29) Ad@m válasza Adamyno (#26) üzenetére


Ad@m
(csendes újonc)

Még synology nas lehet esetleg opcio ha valahogy meg tudod oldani h 0-24hban mennyen a nas neteleressel (ups, duplanetkapcsolat +serverbackup) és akkor nem vagy egy mailszolgaltatora kötelezve (cloud stroaget és naptarat is megoldja a nas)

(#30) .LnB válasza Adamyno (#28) üzenetére


.LnB
(félisten)
LOGOUT blog (1)

A Firefox nekem nem volt valamiért kényelmes régen. Aztán lett Chrome. Chrome-ból meg Brave tegnap. De bármilyen tanácsot, véleményt szívesen fogadok.

Egyébként közben elkezdtem az átállást protonmail-re. Eddig problémamentes volt minden, és a lényeg szerintem meg is van. Janiuárig marad még mellette a gmail is, hátha valamit elfelejtettem. Utána pedig elfelejtem a gmail-t.

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#31) 66zio válasza .LnB (#30) üzenetére


66zio
(tag)

Nem tudom milyen gyakran szoktál magánszemélyektől emailt kapni, de ha szoktál akkor édemes lesz majd beállítani egy automatikus választ, hogy mi az új címed. Tud egyáltalán ilyet a gmail? Én még nem kerestem ezt a funkciót.

Curve 5 font és ingyen bankártya. Meghívóért PM

(#32) C0R0 válasza 66zio (#31) üzenetére


C0R0
(csendes tag)
LOGOUT blog

Tud :)
https://support.google.com/mail/answer/25922?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en

Nem tudom mit lopnak/hallgatnak vagy mit nem, de visszasírom az előző munkahelyemet, ahol Outlook helyett Gmail volt.
Protont nem használtam eddig, így ez az állítás természetesen arra nem vonatkozik.

(#33) boost


boost
(addikt)

Én hasonlót léptem meg, és nem a teljes levelezésem de legalább a szolgálatásaim átvittem a fastmail-re. Ugye supersecret dolgot nem csinálok, sem olyat amivel zsarolni lehetne engem, de engem inkább az zavart, hogy a gmail nem csak arról tud, hogy mit levelezek, de arról is, hogy mit vásárlok, hol foglaltam szállást, mikor melyik rendszerbe jelentkeztem be, hol mit rendeltem, ha arról folyton jön egy visszaigazoló email a gmail accomra.

Vettem egy domaint (családnév.net )(ami nem szükséges igazabol), regisztráltam egy fastmail usert (keresztnev@csaladnev.net), és befizettem a havi pár dollárt, egy egész évre. Szerintem ez egy köztes és érdemes megoldás. A privát levelezés továbbra is marad gmail. Abban semmi eladható nincs, ellentétben azzal, hogy mikor mit hol vettem, stb...

És bár a fastmail nem adja el a dolgaim, de annyiban is előrelépés, hogy legalább nem csak egy szolgáltatótól függök.

Néztem én is a protonmailt, de nem tartottam szükségesnek, úgy éreztem, hogy túl macera.

Fastmailről itt olvastam először. http://plastik.hu/2013/11/10/switch-9-ev-utan/

[ Szerkesztve ]

(#34) Sanyi.mTs válasza Tuomas (#10) üzenetére


Sanyi.mTs
(addikt)

hogy tudtál 2 évet egyben kifizetni? én csak 1 éveset láttam.

(#35) Tuomas válasza Sanyi.mTs (#34) üzenetére


Tuomas
(Ármester)

Nekem ott van a kezdetektől a lehetőségek között a két éves opció is. Mikor fizettél elő?
A honlapon valóban csak a havi és az 1 éves ár szerepel, de a fiókba belépve választható a 2 éves is.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#36) PSti


PSti
(tag)

Gondolkoztam ezen én is, csak van egy kis probléma. Hiába megyek át protomail vagy akármire, az ismerősők úgyis gmailen vannak, tehát ha válaszolok az emailjükre akkor ugyanott vagyok, akkor ugyanúgy lát mindent a google. Nem jöttem rá a megoldásra.

(#37) Sanyi.mTs válasza Tuomas (#35) üzenetére


Sanyi.mTs
(addikt)

Csak gondolkodom az előfizetésen, még nem fizettem elő.

(#38) 7 válasza PSti (#36) üzenetére


7
(addikt)

És milyen sűrűn emailezel ismerősökkel? Nekem gyakorlatilag nulla személyes levélváltásom van már évek óta.

(#39) Kemiaitesok


Kemiaitesok
(tag)

Sziasztok!

Érdekes volt a cikket olvasni, protonmailre már regeltem vagy 1,5 éve, tavaly télen 2 évet vásároltam. Jelenleg szintén gmail világát élem, de éles váltásként tervezem elhagyni (feleségem is velem jön). Facebook teljesen kimaradt, google alternatíva is van.
Végre sikerült szereznem egy Fairphone 3-as telefont, amit régi álmom, a fenntarthatóság miatt. Sajna új ára borsos, kéz alól azért sikerült itthon vennem egyet jobb áron. A vicc az, hogy most jött ki a FP3+, amiben jobb a kamera, simán lehet a 3as verzióhoz megvenni az új kamerát, s upgradelni.
Viszont persze ez is android telefon, de van hozzá egy googlementes rendszer, aki nem ismerné hát ajánlom figyelmébe: /e/OS. Partnerség van köztük, tőlük gyárilag megvehető így a telefon, jelenleg ezzel próbálkozok, hogyan telepítsem rá a telefonra, de már a bootloader nyitásával elakadtam, aki ebben tudna segíteni, azt megköszönném (privátba írjon lehetőleg), a segítséget előre is köszönöm.

Peace

Te magad légy az a változás, amit látni szeretnél a világban! (Gandhi)

(#40) Doky586


Doky586
(nagyúr)
LOGOUT blog

Inkább a GPG-t javaslom: [https://gpg4win.org/]
Bármelyik levelezőkliensel, bármelyik emailszolgáltatóval, bármelyik oprendszerrel (pl Android) kompatibilis. Talán a Proton is csak egy OpenPgp-hez felokosított kliens (nem ismerem).

(#41) Doky586


Doky586
(nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem teljesen felesleges email_szolgáltatót_ váltani. Sőt inkább káros.
Gyanítom akik ezt teszik nem értik mit nyernek ezzel. Gyakorlatilag semmit.

(#42) Apollyon válasza Doky586 (#41) üzenetére


Apollyon
(Korrektor)

Ezzel szemben a valóság meg az, hogy ami nagyon káros, az a gúgel-facebook ökoszisztémától függés és az arra buzdítás.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#43) Tuomas válasza Doky586 (#41) üzenetére


Tuomas
(Ármester)

Kérlek, fejtsd ki, mi a káros az e-mail szolgáltató váltásban, erre kíváncsi lennék.

We were here

(#44) Bird válasza Tuomas (#43) üzenetére


Bird
(addikt)

Káros a gmailnek, mert elveszítenek egy értékes usert. :DDD

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.

(#45) Doky586 válasza Tuomas (#43) üzenetére


Doky586
(nagyúr)
LOGOUT blog

Kérlek, előbb fejtsd ki, mit nyersz az e-mail szolgáltató váltással..?
Kíváncsi vagyok mit hiszel.

(Egy szolgáltatót lecserélsz egy másikra amiben bízni kell. Én senkiben nem bízom.)

[ Szerkesztve ]

(#46) Tuomas válasza Doky586 (#45) üzenetére


Tuomas
(Ármester)

Neked kéne kifejteni igazából, mert te dobtad be a témát.
Mit nyerek?
Csak, hogy a legkézenfekvőbb példát mondjam: a protonmail nem tol az arcomba egy reklámot sem a leveleim között, még az ingyenes változatban sem.

Egyébként nem minden fekete vagy fehér, így a bizalmi skála sem.

"(Egy szolgáltatót lecserélsz egy másikra amiben bízni kell. Én senkiben nem bízom.)"
Itt van egy logikai bukfenc, mégpedig az, hogy valamikor az eredeti szolgáltatóban is bízni kellett. Ha viszont nincs meg tovább a bizalom, vagy jön egy jobb szolgáltató, miért ne lehetne lecserélni egy olyanra, amiben jobban megbízik az ember?

[ Szerkesztve ]

We were here

(#47) Doky586 válasza Tuomas (#46) üzenetére


Doky586
(nagyúr)
LOGOUT blog

Nem. Ezt nem nyered vele. Semmi köze ennek a levelezőszerverhez.. Használj normális ingyenes levelezőkliens progit, ez az ellenszere.

Csak azt nyered hogy a levelezőszerver üzemeltetője nem tudja kik küldtek neked levelet és mikor. HA az összes meglevő és jövőbeli ember akitől emailt fogsz kapni valaha is az protonra vált. Csak ezt nyered. Minden másra ott a titkosított levelezés OpenPGP-vel amit fent linkeltem. Semmilyen váltást nem igényel.

(#48) boost válasza Doky586 (#47) üzenetére


boost
(addikt)

senki sem használ GPG-t, ezert nem sokra mész vele.

(#49) Tuomas válasza Doky586 (#47) üzenetére


Tuomas
(Ármester)

Továbbra sem indokoltad semmivel azt, hogy miért káros levelezőszolgáltatót váltani?
Arról amúgy hallottál, hogy a Google betekinthet a levelek tartalmába is (ha jól emlékszem volt valami ilyen ügy, hogy a levelek tartalmát is felhasználhatja a reklámok személyre szabásában)? Ezt pedig nem lehet kiküszöbölni ingyenes levelezőprogival, mert a szolgáltató szerverén ígyis-úgyis átmegy a levél, tárolódik a levél, kvázi hozzáfér és betekintést kap a levél adataiba a Google.

[ Szerkesztve ]

We were here

(#50) Doky586 válasza Tuomas (#49) üzenetére


Doky586
(nagyúr)
LOGOUT blog

Bocsi, a káros szó indoklása lemaradt. Azért mert pont így kezdenék hozzá megtámadni egy a kontaktlistádban szereplő személyt. Elhitetném vele hogy megváltoztattad a mail címed. (Ez egyszeri alkalom) Innentől beékelődnék közétek, természetesen mindent továbbítanék a valós régi címre.

"a Google betekinthet a levelek tartalmába is"
Akkor nem tud beletekinteni ha PGP-vel titkosítva van.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.