Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41176) Anonymus23


Anonymus23
veterán

Kipróbálom ezt a sinceritytradinget, egy Transcend 32GB-os az alany. De ha fake lesz, akkor lesz kinek osztanom az észt :DDD

Más, egy kis PayPal fizetés és refund ügyek.
Ebay vásárlás, 4 hőmérő, amik ugyancsak nagyon jó időt futottak (kevesebb mint 2 hét alatt ideértek). A 4-ből egy törötten érkezett. Mondom nem nyitok claimet, először adok egy esélyt az eladónak. Küldtem neki emailt, és 2 képet a cuccokról. Az eladó 1 napon belül válaszolt, és sajnálkozás + felajánlott 15% refundot.
Na mondom, ez egy kicsit arrább van a 25%-tól, de mondom legye, úgyis pár száz forintos tétel, mondtam neki, hogy találkozzunk kb középen, és legyen olyan 20%, hogy neki is legyen egy jó napja. Jött a válasz, hogy OK küldi a refundot, ez volt ma, még pár nap és meglátjuk, hogy mennyire szavatartó. Remélem a pozitív része lesz, nem először vettem már a boltból, hátha...

PayPal váltás, hogy miből is él a PayPal:
Kaptam eladásból egy kis zsét, minimális összesg, 3,2 EUR. Előljáróban még annyi, hogy PP-n minden létező és szóba jöhető valuta be van állítva (EUR, USD, GBP, HUF, AUD, CAD) amivel találkozni szoktam, hogy az eredeti valuta maradjon meg.
Ránézek a PP-re, erre látom, hogy átváltotta USD-re a beérkezett EUR-t, mondom szemét vagy öcsém, de legyél vele boldog. Ma vettem ilyen pár dolláros (3,66 USD) SIM cuttert, mondom jó lesz arra, hogy ezt a pénzt dollár számláról levegyék. Erre meg látom, hogy most meg a dollárt átváltotta EUR-ra, és azt fizette...
A poén az volt, hogy amikor láttam, hogy mit is akar csinálni, és hogyan akarja fizetni, akkor próbáltam átállítani, hogy USD-t az USD-ből vonja, de nem lehetett, csak EUR, vagy bankkártya.
Na most az van, hogy vagy az elején nem váltott EUR-ból USD-re (pedig az accountnál USD-ben jelent meg a számlán lévő összeg) csak informatív módon jelenítette meg, hogy az EUR mennyi USD érne, vagy 2x is váltott, pedig senki sem kérte...
Ha a második, akkor no comment, főleg úgy, hogy esélyem se volt megváltoztatni...

;) - The Power of the Light Side

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.