- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leslie1966
senior tag
Sziasztok !
Mi lehet az oka, hogy a Segway F3 Pro jelzi a firmware frissítést, elfogadom, látszólag frissül, kiírja, hogy naprakész, de marad a régi verzió. Konkrétan 1.5.4 van rajta, 1.5.6-ost jelez frissítésre, de nem frissíti. Ha jól tudom az 1.5.8-as a legújabb verzió. -
Emunem
őstag
válasz
xandrush0831 #33962 üzenetére
na, az szép, tartós tesztet végzel rajta, figyelni fogm mikeket írsz róla, lehet "hobby" gurulósnak megveszek egy kuki it.
-
válasz
greenpro2011 #33976 üzenetére
A teverun szállítmány elakdt jó kérdés mikor lesz a boltban.
-
PociAti
őstag
válasz
greenpro2011 #33976 üzenetére
Nem normális. Nagyon nem normális, de ez a helyzet ezeknél a kínai gyártóknál.
Nem az van, hogy megterveznek egy adott modellt, és ehhez nagy példányszámban legyártják (vagy legyártatják) az alkatrészeket, hanem késztermékekből való legózáshoz hasonlít inkább az, amit csinálnak. Relatív kisebb példányszámok készülnek, különböző variánsokkal (akkuméret, kijelző, fék, vezérlő, stb.). És ahogy változnak a beszállítók által gyártott elemek, úgy változnak a főmodellek is. Gyakran mindenféle jelölés nélkül (jobb esetben odaírják az évjáratot, vagy hogy hányadik fő variánsnál tartanak).
Normális honlapok és leírások nem is készülnek hozzájuk, ami van, az sincs rendesen karbantartva. És csak reménykedhetsz abban, hogy ha egy kereskedő honlapján találsz valami leírást, az megfelel a valóságnak.
Amerre én közlekedem, ott elég jó minőségű kerékpárutak vannak, és naponta többször rövid távokat szoktam megtenni. Az általad említett modellek előnyei nem igazán jönnének ki, így személy szerint azok a rollerek nem igazán érintenek. Nem is vonzanak.
És ha már Futureboard 650k a Teverun Blade GT II,
ugyanott 600k a használt Nami Klima.
Itt a taposó nem egy szögletes tepsi formájú tömb, amihez valamilyen módon csatlakozik a többi elem, hanem normális tervezés eredménye.
Viszont ismeretlen előéletű rollert venni elég rizikós. 6381 km van benne, de új korában sokkal jobb roller volt.
Leírásban pedig ez szerepel:2025.03. hónapban garanciális akkumlátorcserén esett át
Jelenleg elég vásárlóbarátok a jótállással kapcsolatos jogszabályok, megéri itthon venni. Ha van rá lehetőséged menj el egy ilyen szaküzletben, beszélj velük, lehet rávilágítanak olyan szempontokra, amire eddig nem gondoltál és bőven tartogathatnak meglepetéseket ezek a rollerek. -
greenpro2011
csendes újonc
válasz
PociAti #33880 üzenetére
Szia.
Köszönöm a válaszod! Azt néztem , hogy ugyanaz a modell más eladóknál nem teljesen egyforma, ez normális? (Gondolom 1 gyár 1 modellből 1 félét gyárt.)
Jelenleg a Blade 2 GT a nyerő 1500 euro a keret, kicsit még tudnék rajta igazítani, de ahogy nézem, inkább sokat kellene. Futureboardnál 650e a GT, van ennyiért jobb opció szerinted? Kaabo modellek neveibe teljesen elvesztem, azt sem tudom már mi micsoda. -
.-..-.
tag
válasz
Dr. Szilikát #33970 üzenetére
Igen, valami ilyesmi megoldast lattam en is a neten.
Viszont nekem relativ gyorsan kellene, mert most nem tudom hasznalni a gepet, annyira leereszt folyton.
Mikor ujra rateszem (az valahogy egyszerubb) a 48psi helyett csak ~30psi korul vagyok csak.
Szoval, az elso darabot gyorsan, hazai palyan kene beszereznem -
heavygrip
senior tag
válasz
xandrush0831 #33971 üzenetére
Azt vágom, korábban beszéltük, de mikor tetted bele a második motort?
enginev3.0 Ha normálisan vannak használva, elmennek ezek a világ végére is
-
enginev3.0
félisten
válasz
xandrush0831 #33971 üzenetére
Szép
Ma kérdeztem kondiban pultos kiscsajt hogy neki az övé mióta van meg, mert régóta láttam hogy járkál vele
Azt mondta 3 éves, vagy még a xiaomi 365 (ha jól írom), vagy valami ilyesmi nagyon régi darab, vagy az egyik klónja, nem kérdeztem, de a kormánya brutál keskeny, meg se tudnám fogni, bár ő kb 50kg, meg 160cm lehet.
Egyszer eltört neki a kormányt rögzítő kis pöcök ami fixálja, szerencséjére pont indult volna, és akkor történt, meg most lett rajta gumi cserélve, más gondja sosem volt vele
Ha normálisan vannak használva, elmennek ezek a világ végére is
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
.-..-. #33960 üzenetére
Olyan toldót rendeltem, ami a szeleptűt is vezérli, illetve átvezeti:
https://www.aliexpress.com/item/1005007066440252.html
Ahogy lepattintom a pumpa csatlakozóját:
https://www.aliexpress.com/item/1005005167037471.html
Azonnal zár a szeleptű is. A toldó utána kényelmesen letekerhető, nem ereszt. A rövid szisszenés jár ugyan minimális nyomáscsökkenéssel, de azt ki lehet tapasztalni, hogy annyival többet nyomok bele. 0,1 - 0,2 bar talán mindössze.
-
PociAti
őstag
válasz
Tangerine #33955 üzenetére
Én is használtam okos konnektort töltéshez, de a fogyasztásnak még éves szinten sincs jelentősége, annyira nem tétel. Kilométerenként nem éri el az 1 Ft-os költséget (inkább 50 fillér közelében van).
Használatuk "kicsit" körülményes, egy normális mechanikus kapcsolónál kényelmesebben be lehet állítani az időt, viszont abból többnyire csak körmös kialakítású olcsó megoldást árulják.Ennél a típusnál a szükséges időintervallum beállítása már némileg normálisabb:
obi.hu: REV mechanikus időkapcsoló, 4999 Ft
de SilverCrest SSA01B vízálló IP44 mechanikus kültéri időzítő néven is előfordul. -
enginev3.0
félisten
válasz
heavygrip #33967 üzenetére
20 fok alatt kb sosem használtam télen, fáztam rajta, olyankor mindig autóval mentem
Tavaly meg mikor megvettem ősszel, valahogy szeptember körül, elég gyorsan bejött az ősz, és a rosszidő, akkor meg már azért nem használtam, de akkor még párszor jártam vele, így lett meg a 150km kb -
heavygrip
senior tag
válasz
enginev3.0 #33966 üzenetére
Akkor majdnem meg az 1000km
Tavasszal vetted elő? Téli időszakban pihent végig, vagy párszor azért mentél vele amikor jobb idő volt? -
heavygrip
senior tag
válasz
xandrush0831 #33962 üzenetére
Mióta nyomod a második motorral?Én 325km-nél tartok 😅
-
lemmy71
őstag
válasz
enginev3.0 #33961 üzenetére
👍
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Egy Xiaomi Pro 2 rollert szeretnék módosítani ScooterHacking programmal. Volna pár kérdésem a beállításokkal kapcsolatban... A roller alap gyári 36v-os.
- A power & speed részben az áramerősséget Sport 25A, Drive 17A, Eco 10A. Az alatta lévő részen ugyanerre állítanám. Kérdésem, hogy ezk az értékek megfelelnek e?
- A gázkar beállításoknál Flat és Quadratic közül melyiket ajánlott használni?
- Az áramnövelési együttható (Current raising coefficient) 300on maradhat, vagy mehet feljebb?
- Advanced fülön a Battery voltage limit 43,01-en maradhat?Légyszi írjátok meg - magyarázzátok el, hogy ezek az értékek így megfelelnek e és/vagy mennyire szabad állítani őket a roller károsodásának kockáztatása nélkül. Esetleg van e még valami, amit érdemes módosítani. A rollert a fiamim használják 40Kg testsúlyal.
Kommenteket előre is köszönöm! -
xandrush0831
aktív tag
No beledurrant 1500km a második Kukirin G2 motorba. Egyelőre bírja.
-
.-..-.
tag
Hogyan kellene a Ninebot Max G3 kerekszeleplrol ugy leszedni a toldot, hogy ne eresszen le belole?
Folyamatosan figyelmeztet, hogy ellenorizzem a kereknyomast.
Ramerve tenyleg olyan 30psi volt csak. Felpumpalom, de mire leszedem a toldot a szeleprol, addigra teljesen leereszt.
Raadasul kabe a toldot kell forgatnom a hollandi-anya helyett, mert alig lehet hozzaferni es megtovabb vacakolok vele, tovabb ereszt. A toldo persze nem sajat szelepes, tehat a pumpaval a vegen kell tekergetnem. -
Srácok, ez irónia volt.
Azt hittem átjön
Odaraktam azt a smileyt is: -
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #33954 üzenetére
És az mire is lenne jó? Hosszú távú tárolás esetén ideális, amúgy értelmetlen...
A nagyobb DoD jobban gyilkolja, mint a magasabb feszültség... Persze elmélet
van rá, hogy a legnagyobb cikluszámot 75-65% között éri el, csak életszerűtlen.
(Mármint gyakorlati haszna nem sok van ennek. 10%-át használni. Kevesebbet
tud leadni a több ciklus alatt, mintha jobban kihasználod és kevesebb a ciklus.)Tangerine: ezzel amúgy remekül ki lehet nyírni az akkut... A balancer nem tud
dolgozni, mert jellemzően passzív, és a töltés végén szokott, adott fesz fölött. -
Tangerine
senior tag
válasz
Thunderzolee #33954 üzenetére
Rakjál a konnektorba időzítőt. A sonoff s60-at javaslom, még mérni is tudja, hogy mennyi ment az akkuba, napi/heti/havi összesítő, telefonról lehet állítgatni, ki/bekapcsolni.
Előbb utóbb, kitapasztalod, hogy X km-hez mennyit kell tölteni. Pl. nálam 1 km-hez 20 perc tartozik. A melóhely 6,2 km, azaz naponta kb 4 és negyed órát töltöm, akkor kb minden nap ugyanannyi lesz benne reggel. -
-
PociAti
őstag
válasz
lemmy71 #33951 üzenetére
Lakat nincs ideális helyen.
A roller némileg bizonytalanabb lesz a magasra helyezett súlyközéppont miatt. Megálláskor is nehezebb megtartani, ha elkezd kibillenni. És könnyebben ki fog billenni.
És még amiatt is rossz ez az elhelyezés, ha baleset van ez csak tovább ront a helyzeten. De nem is kell hozzá baleset, csak hirtelen megállás, egy kis ügyetlenkedés és egyből nem lesz olyan jó ötlet, hogy oda lett felszerelve.
Célszerű minél lejjebb rakni, vagy inkább egy tokba majd a hátizsákba. -
.-..-.
tag
Koszonom az infokat mindenkinek. Mar toltom a Ninebot Max G3-at. Szerintem holnap ki is probalom.
Nem lattam eloben, de a dobozbol kiveve palcika roller letere, bennem eleg massziv szerkezet erzeset kelti.
A hatso teleszkop kicsit puha, nagyon benyomodik, amikor raallok. Azt valahogy allitanom kellene. -
tototos
addikt
válasz
Dr. Szilikát #33947 üzenetére
Igen pont ezeket láttam én is. De nem tudom melyik lenne jó. A láncot ratekeritek a kormány oszlopra?
-
PociAti
őstag
válasz
norrberth #33946 üzenetére
A Segway Ninebot Max G3 E-re még pont nem kell kötni biztosítást. Tehát nem kötelező, csak ajánlott (2024. július 16-tól).
Azért nem kötelező, mert nem éri el a 25 kg tömeget (24,6 kg) és tervezési sebessége nem haladja meg a 25 km/h sebességet.Közben az sincs igazából pontosítva, mi az elektromos roller, és mi nem az.
A KRESZ tervezetében eleinte névleges (nominális) teljesítmény szerepelt, későbbi változatokban már maximális teljesítmény. Főleg a szélhámosabb gyártók nem is közlik a névleges teljesítményt, csak a maximumot. Amit csak pár másodpercig képesek elérni. De ez olyan szép nagy szám, amivel egyszerűbb gondolkodású vevőközönséget ámulatba lehet ejteni. Ninebothoz hasonló cégek a névleges teljesítményt is feltüntetik az adatlapon.
Ebből a szempontból már problémásnak tűnik a 2000 W, mivel tervezet szerint lakott településen belül a kerékpárúton a (kis teljesítményű) elektromos rollerek haladhatnak csak, és annak határköveként a maximális 1000 W-ot és a 25 km/h tervezési sebességet jelölték meg. Fölötte már a segédmotorokra vonatkozó KRESZ szabályok lesznek valószínűleg érvényesek.
-
PociAti
őstag
válasz
Quent1n #33942 üzenetére
Menetidőben 2-3 perc volt a javulás ami elhanyagolható de az érzés jobb.
2-3 perc az nem sok. Akkor ez inkább mentális segítség, nem valós.Én mondjuk a szoftveres módosításoknak vagyok a híve, feltéve ha visszaállítható. Azoknak nem, ahol nem tudni mi történik. Érdekelne, hogy ezek a "kábeles" közdarabok valójában mit csinálnak? Az akku kicsit intenzívebb merítését tartom legkevésbé aggályosnak.
-
PociAti
őstag
válasz
.-..-. #33939 üzenetére
A Segway-Ninebot cég rengeteg energiát tesz a fejlesztésbe. Meg lehet nézni 2019-ben még Xiaomi M365 rollereket bér-gyártottak, amelyiken 3 pötty volt a kijelzője, most meg már házon belül olyanokat terveznek és készítenek, melyekben utcaszinten tudsz navigálni. Szemben mondjuk a gagyi kínai cégek ugyanazt a licencelt fingot reszelgetik évek óta, csak mögé biggyesztik melyik évi kiadás. Érdemben azok nem fejlődnek.
Azok a rollerek jelentős előnyből indulnak, melyek két kerék meghajtással rendelkeznek. Mégis a TCS-nek nevezett technológia sokat segít azt a hátrány kiküszöbölésében.
A Segway-Ninebot élen jár a Traction Control System (TCS) technológia bevezetésében az eKickScooter iparágban. A MAX G2, amelyet a Ninebot finom vezérlő algoritmusával fejlesztettek ki az eKickScooter pontos vezérlésére, fokozott tapadással rendelkezik kavicsos pályákon vagy csúszós utakon a nagyobb stabilitás és biztonság érdekében.
YouTubeon találsz róla videókat esős úttal és meredek murvás emelkedővel is egész elfogadhatóan megbirkóznak.Tehát a konkrét kérdésre válaszolva: önmagában attól nem lesz jobb egy roller, ha mondjuk azt a 2000 W csúcsteljesítményt szétosztják 2×1000 W-ra, csak jobb kiindulási alapot jelent. A megvalósítás módja is fontos.
-
DigitXT
félisten
válasz
.-..-. #33937 üzenetére
Minden típusra igaz a megállapítás, tekintettel arra, hogy a sebesség a légellenállásban négyzetesen számít, azaz az annak legyőzésére fordított energia (színtiszta veszteség!), nagyobb tempónál nem csak kicsivel nagyobb, hanem sokkal.
Ehhez még hozzájön kicsiben, hogy ha nagyobb áramot veszel ki az akkuból, akkor nagyobb a feszültségesés, magyarán valamivel kisebb lesz a kivehető energia: mindenképpen kisebb lesz a hatótáv. (Km-ekre lefordítani közvetlenül nem lehet: attól függ, miről, mire növelted. De pl. lásd az előttem szóló HSZ-ét, aki konkrétan 7-8 km-t veszített csak azért, mert 30-cal "száguld".) Idézőjel azért, mert tök kicsi tuningnak tűnik a 25+5, aztán mégis ennyit számít: hát még ha esetleg valaki 40 km/h fölé merészkedik. Nem megfelezi, hanem negyedeli a távot.
Szerk: a kíváncsiságot nekem nem kell bemutatnod.
Az egész rolleres karrierem arról szólt, hogy mérnöki kíváncsiság mentén keresem a határokat. Nem egyszer megtaláltam. Onnan lehet tudni biztosan, hogy ez a határ, ha túlmész rajta, és akkor valami eldurran.
Ez mondjuk egészen addig volt vicces/tanulságos, amíg csak anyagi kár volt a vége, de a kínai gyártási minőség határa, amikor kitört az első kerék tök ártatlan szituációban véget vetett a nagy kíváncsiságnak. Szóval részemről mindent lehet, de ésszel!
A "tervezési" sebességet nem csak abban mérjük, hogy a motor viszi-e a nagyobb tempót, sőt! Hanem inkább abban, hogy a váz milyen erőhatásoknak áll ellen. Nagy testsúllyal szerintem csak nagy vasat érdemes nyektetni, a pálcikáknak gyorsan végük van... hagyjuk azt a zsokékra.
-
Quent1n
senior tag
Na Segway F3 E-hez rendeltem Aliról egy unlock kábelt ésss működik. Annyi, hogy a felére kell venni appban a sebességet és akkor duplának számolja. Tehát ha 15-re veszem 30 a limit. Nekem az volt a cél, hogy a 30 km/h meglegyen. Az agy érzékeli, hogy valami van ezért mikor 30-at ír, néha visszaugrik a kiírás 10-re de amúgy szépen visz a tempót, látszik, hogy a roller tervezési sebessége nem 25 volt. Az akku természetesen nem kedveli ezt a tempót annyira, 7-8km-t buktam a hatótávból ami nem kevés. Első nap, majdnem megviccelt a roller, mert 2km maradt benne mire 16-al hazacsorogtam
Egyébként a 30-as tempó szerintem pont ideális ennek a rollernek. Megmaradt a fürgesége, irányíthatósága és emellett könnyebb vele egy lassabb bringást megelőzni, vagy hosszú szakaszokon hamarabb célba érni. Menetidőben 2-3 perc volt a javulás ami elhanyagolható de az érzés jobb. Még nem tudom megtartom-e a kábelt de egyelőre tetszik. A töltési szokásaimat kellett módosítanom, levettem a max töltést 90-ről 80-ra de cserébe így a munkahelyen is töltenem kell.
Szóval a dolog működik, gondoltam egyszerűbb mint a mindenféle szoftveres mókolás (nekem csak a nagyobb sebesség kellett, minden más tökéletes szerintem). -
DigitXT
félisten
válasz
.-..-. #33939 üzenetére
De természetesen. Amit erőnek érzel (gyorsulási hajlandóság), az lényegében a nyomaték. Természetesen, a teljesítmény a nyomaték és a fordulatszám szorzata. Viszont amikor kb. nulla a fordulatszám (elindulás), akkor szinte tisztán a nyomaték számít. Azt meg macera egy motorban maximalizálni, mivel nagyon nagy fázisáramok kellenének. Két motornál ez eloszlik, sokkal jobban meg fog indulni szinte bármelyik...
Nyilván áramkorlát függő, de ugye soha nem úgy működik egy kétmotoros vas sem, hogy 8400W "két motorra elosztva", hanem 4200W/motor. Egyiket lekapcsolod, marad 4200W, és slussz, nem megy rá 8400W. Tehát ahhoz, hogy pariban legyen az egymotoros, minimum 8400W kellene, de figyelembe véve a fenti nyomatékos történetet, ez kvázi lehetetlen: nincsenek nagy csodák ezekben a motorokban, adott méretben, adott (fázis) vezeték keresztmetszettel, és adott szélességű felnivel (mágnesek magassága ugye) nagyjából tökugyanúgy fognak tudni viselkedni.
Hosszú távon a maximumot a hűthetőség határozza meg, azt meg lényegében a mérete...
Ui: ha fázisáram-korlátos a vezérlő (nem mindegyik az, sőt: általában akku áramot szoktak csak korlátozni), akkor a motor adott mértékben nyomatékkorlátos lesz, azaz hiába sokkal nagyobb a csúcsteljesítménye, mikor már sokkal jobban pörög (nagyobb végsebességen), a gyorsulás ettől fikarcnyit sem változik. Lásd a mérési eredményeket az adott grafikonon. Annyit kiegészítésnek, hogy később megkapta a 300A vezérlőt, de nem lett 3x erősebb.
(Nem tudtam 300A-t belezavarni, de már a kétszeresével is problémák voltak. Ellenben, ha az első kerékbe is motort raktam volna, egyrészt nem törik szét nekem, másrészt biztosan meglett volna a kétszeres gyorsulási hajlandóság, és végeredményben a teljesítmény is...)
-
.-..-.
tag
Elmeleti kerdes:
A Segway Ninebot Max G3 E csak egy motorral rendelkezik. Ez igy nem tunhet gyengebbnek, mint ugyanez a teljesitmeny ket motorra szetosztva? -
.-..-.
tag
válasz
DigitXT #33936 üzenetére
Igen, sejtettem. De netes infók alapján úgy tudom (javíts ki, ha tévedek), hogy a sebesség emelkedésével ennél a tipusnál meredeken esik a megtehető táv. Mivel alapban nem vagyok kis termetű, lehet melléfogás lenne indításként a részemről.
Persze lehet ettől még valamikor később bevállalom. Tudod, a kíváncsiság erős késztetés -
tototos
addikt
Sziasztok!
Vettem egy OOTD S10 rollert. Milyen zárat érdemes hozzá venni?
-
-
DigitXT
félisten
válasz
vigyorgó #33931 üzenetére
Nem lenne biztonsági kockázat, hogy az appon belül lezárt roller a kijelző machinálásával simán feloldható? Értem én, hogy PIN-kód, de akkor már inkább a gyújtáskapcsoló, nem?
Éppen most építem át a motorom elektronikáját, és dilemma, hogy ha feltörik a biztosíték-táblát rejtő rekeszt, akkor ott megfelelő rövidzárral az elektromos rendszer életre kelthető lenne kompletten, és hogy ez probléma-e... Viszont! Még mindig ott van, hogy a motornak van kormányzára is (tudom, az is eltörhető), szóval önmagában csak a kulcs megkerülése még nem garancia a sikeres lopásra... Persze az összes klasszikus akciófilmben az autók "elkötése" a gyújtáskapcsoló gyors szétbarmolása, és a megfelelő kábelek rövidre zárása után már menni szokott: hogy a kormányzár miatt nem vezethető, nem szokott számítani.
Ui: a mechanikai védelmet nem pótolhatja semmi az elektronikus motorzár rolleren vicc... (Ha egy motoros, akkor a másik kerekén simán elgurítható. Tudom, mert égett már le úgy vezérlőm, hogy megfogta a kereket, és kénytelen voltam így hazatolni: nem haltam bele...)
-
vigyorgó
tag
Sziasztok!
Navee tulajokat kérdezném tudja valaki hogy manuálisan hogy lehet feloldani az appon keresztül lezárt rollert?Volt rá példa hogy lezártam a rollert,(be volt állítva a motorzár és kikapcsoltam a rollert)de nem volt nálam a mobil és vissza kellett menni érte hogy tudjam használni.4 jegyű a kód,viszont a kijelzőn csak 2 szám jelenik meg,tehát csak az első kettő számot tudom beállítani. -
.-..-.
tag
válasz
PociAti #33893 üzenetére
Köszönöm az infókat.
Berendeltem egy "Max G3 E"-t és kipróbálom. Ha valamiért nem válik be, akkor is lesz legalább valami kiindulási pontom, hogy miben szeretnék mást.
Ezt pedig akkor a feleségemnek adom (25km/h limit pont jó lesz neki) és jövök tovább érdeklődni más típusról -
PociAti
őstag
válasz
Peaceliker #33928 üzenetére
Én inkább igénytelenségnek tartom.
Nem ők az egyetlenek akik rollert készítenek, tehát nem a semmiből kell valami újszerű dolgot kitalálni. Elég lett volna csak körbenézni mások miként oldották meg, és abból egy jó verziót adoptálni.
Úgy tűnik mintha nem érdekelte volna őket. Látszatból csináltak valamit, még ha vacak is. (Az talán még rosszabbul hangzik, ha fel se tűnt nekik a hanyag tervezés.)
-
válasz
alphamooncam #33924 üzenetére
Youtube: steering damper repair
De kifejezetten azokat amiket kapunk a rollerekhet nem találtam.
Nem nehéz szétkapni, csak ki kell tekerni a végét. -
válasz
Tangerine #33922 üzenetére
Ezek a gátlók amit gyárilag adnak csak kb dísz az összes rolleren. Arra jó hogy a kátyú nem kapja ki a kezedből a kormányt. Mindegyiket szét kell szedni más olajat tenni bele és normális szimeringet. Úgy már ér valamit, ha rendbe van a roller. De 10 rollerből 9 nincs. Egy jó gátló 100k+
-
-
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Akarunk venni egy XIAOMI Electric Scooter Elite-t, de megakadtunk ott, hogy erre hol lehet kapni cseregumit? Tudnátok ebben segíteni légyszi? Továbbá egyáltalán érdemes vele vacakolni házilag vagy csak szerviz?
-
Leslie1966
senior tag
A Segway F3 Pro-t lehet hard resetelni ?
-
norrberth
addikt
Mstore tól megbízható bolt?
Segway max G3 most 370 náluk.
Milyen boltokból érdemes vásárolni?
Kik a Segway Magyarországi hivatalos viszonteladók?
Nyíregyi vagyok. -
DigitXT
félisten
Van baj... "Tragédia lenne" a kötelező sisakviselés, de a gyerekeire azért ráadja.
És olyanokkal érvel, hogy a sisakot viselőkhöz közelebb mennek el az autósok, így vélelmezhetően arra gondol, hogy emiatt veszélyeztetettebbek: a saját gyerekei is?"munkahelyén (Hajtás Pajtás bringás futárszolgálat) kötelező viselni" Nade miért is?
A megoldás pedig a tömegekben rejlik. Csak tapossák ki az utat... Tökre elhinném, amennyiben ő maga nem adna kötelezően sisakot a gyerekeire (is). De hát ez van!Ui: engem aztán rohadtul nem motiválna, hogy én ugyan meghaltam (bocs), de hát statisztikailag mindeközben rengeteg életévet mentettem meg másoknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Spórolós topik
- Egy óra, két rendszer
- Szemüveges topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest