Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandigyerek
senior tag
A roli gumin 80/65-6 felirat van. A PMT, amit küldtél azon meg 85 /250-R6. Az első és utolsó szám "passzol" de, hogy lesz a 250?
A 250 (10") a kerék teljes átmérője. Tiszta.
De mi a 65 és hogy lesz belőle 250?
4,5 óra rolleren.... aha... Csak erős kényszer hatására! Életemmel fenyegetve... Se...
-
DigitXT
félisten
A VIDEÓT PROFIK HAJTJÁK VÉGRE MAGÁN TERÜLETEN, KONTROLLÁLT KÖRNYEZETBEN!
Ekkorát hazudni, atyaég.
A Petőfi híd alatt (kezdődő) "mókázás" mióta magánterület? Amikor jön szembe autó, aminek jól látszik a rendszáma, az mióta kontrollált környezet?
1:38-nál a kerekező "HelloKitty" majdnem telibever egy ott álldogáló gyereket. Drakulálok!
Utána nyilván a sétálgató gyalogosok is mind fizetett statiszták, és minden biztonságos...Nem is néztem tovább, übergáz... Mondjuk tekintve, hogy Kukirinek, lehet, okkal linkelted?
Nem tudom, mi a volt a céljuk a videóval, de a hangulatkeltés sikerült... Csak ez alapján is lehetne tiltani a közterületen rollerezést. Tartok tőle, hogy ha nagyobb márka, de ugyanígy nyomják, akkor is, szóval passz. Legalább vettek fel sisakot, hogy valami pozitív is legyen. -
SoulReaver
veterán
Na majd lemérem, hogy mekkora kell. Ezen pl. nem látom, hogy mekkora súlyhoz van. De ha meg is van adva, akkor gondolom nem egy darabnak kell elbírnia a súlyomat?
Tehát ha 95Kg-ra van megadva, akkor abból kettő már sok lenne nem? 118kg-hoz pl.
Egy pici nem árthat igen.
-
DigitXT
félisten
Le kell mérni, akkor lehet okosat mondani... Persze a puding próbája az evés, de na...

Kitúrtam, hogy az Adventure gyári felnije 36 mm volt, az új meg 43 mm. Nem mindegy.
Előbbi hivatalosan 12x1.75, ezért picit bátor volt 2.25-ös PMT-t rárakni, de nem lett rossz.
Belső méretet nem mértem, de a falvastagság hasonló. Az ökölszabály meg ökölszabály. -
DigitXT
félisten
Hogyne venném figyelembe?
Azért sem javaslom neki a szélesebb gumit. 
Eleve esztétikailag nem jött be neki, de 80-ról a 90 sem kis váltás, a 100 meg sok."a 100-as, vagy mondjuk a 130-as már szinte biztos, hogy sok lenne rá." Utóbbi az
nem szinte, hanem teljesen biztosan nem oda való. Előbbi felrakható, bár necces.Szerk: az általad most frissiben ajánlott gumit linkeltem neki legelőször.

-
-
DigitXT
félisten
Mármint a T10 telós nem? Mondjuk abban vélhetően könnyebb erősíteni a rugón.
Viszont... Hiába hirdetik úgy, hogy 25 km/h a vége (ott biztos nem szitál, annyira),
ha amúgy van hivatalos videójuk arról, hogy pár mozdulat kiszedni belőle a lockot.Általánosságban nem barátom a C futó, bár nincs vele sok tapasztalatom: talán a
G-Booster volt az egyetlen. Nem is, volt valami "alsócsavaros" is, de az brutál volt.
(Nem jó értelemben. Mondjuk aztán ki lett cserélve benne a vezérlés. Jó okkal.
)Szerk: általában a Joyor-ral sincs sok tapasztalatom. '21-ben próbáltam egy F5S-t.
(Vételi szándékkal, csak igazából nem győzött meg, hogy nekem ez kellene...
) -
DigitXT
félisten
Nekem nincs egy csavarom sem, csak az nem volt túl vidám, hogy simán hazazavartak a kórházból "csak egy" kulcscsonttöréssel, miközben el volt törve 9 bordám + megrepedt a lépem, amit véletlenül sem vettek észre, és itthon lábadozva majdnem elvéreztem: nyerő! Igazából a mai napig nem tudhatom, hogy az tökéletesen meggyógyult-e. De hálistennek, amíg tudok itt írni, addig minden fasza! Legalább nem vették ki... De többé nem esnék rá!
(Motoromat is el akartam adni, ám egyelőre megvan, azzal ILYET nem estem soha...
Jah, kérdezted, hogy mibe megy majd a QS120. Hát abba.
Ki kéne próbálni villannyal... Talán verhető a 8.6-os 0-100, habár a QS120 egy pici motor. A QS138 sajnos nem fér be.) -
DigitXT
félisten
Vidd el, LED-ezd fel, add el.
Viccen kívül én már csak a labortápomat tesztelgetem vele.
Meg csináltam egy ilyen grafikont, hogy menyit csal a kijelzője. 25 km/h-ig tű pontos.
Utána meg szemmel láthatóan nemlineárisan kezd elmászni. 100-nál még a 80 sincs meg.Szerk: az akkuja eszméletlen jó amúgy (nohiszen, én csináltam
). 0.001V az eltérés... 
-
Oda szoktam a rollereinket hordani ha valamit szerelni kell rajtuk. Most két G2-es vár hátsó lámpa javításra, a nagy hó óta nem világítanak. De így télen nem is voltak szinte használva, meg amúgy is csak nappal, ezért nem foglalkoztam még vele.
Nem tudom más roller szervizek milyen árakon dolgoznak, ők se olcsók, de hát szerintem valamiből meg kell élniük nekik is. Mindig elgondolkodok, h egy akkora üveg palotát mi pénz lehetett megvenni, bérelni, vagy fenntartani egyáltalán.
Ott láttam a szalonban. Mondjuk én inkább rötyögtem egy jót, ilyen mxrhaságot ki talál ki... Pihent agy..
-
-
DigitXT
félisten
Néztem. Csak ámulok.
Nem az én világom, hogy karbon cuccokat pakoljak rollerre.
(Igazából az RGB sem, de azt elismerem, hogy legalább látszik, amikor karácsonyfa.
)Ui: mert feltételezem, hogy egy 70K-s sárhányó az nem egy műanyag, karbon matricával, hanem tényleg az, aminek mondja magát. Csak azt nem vágom, hogy ez mért jó rolleren. (Súlycsökkentés, oké, de mennyi? Vagy csak mert megteheti vki. Vagy csak mert menő?)
Még mindig ott tartok, hogy le kéne cincálnom a vasat a padlásról. Tervezni / gyártatni rá épkézláb fejidomot (a villanyszerelő doboz elég gyász), és valaki használja, egészséggel! Sajnálom, hogy már nincs meg a VESC: az volt az igazi. (De senki nem fizette volna meg.)
Amúgy amivel most szemezek (VESC Maxim+ 150V), az magában 950 EUR. Nettó...
(Mindezt azért, mert rendeltem egy QS120 motort, amivel lennének érdekes terveim...
) -
DigitXT
félisten
Áttételesen akkor a C-futó + szar beállítás miatt. Mindenesetre csak azért tudta ép bőrrel felrakni a videót, mert motoros védőfelszerelésben próbálkozott.
Nem való ez a tempó rollernek. Attól, hogy meg tudja futni, mert a teljesítménye megvan hozzá, nem jó ötlet.
És akkor képzeld el azokat, akik ráállnak egy szál bukóban, aztán lesz ami lesz. Darwin díj -
DigitXT
félisten
Nem ritka, nem ritka... Csak kevesen maradtak, akik beszámolnak róla, milyen jó C-futón...
-
vendingo
veterán
Nagy lábam van. :)
Árban elég nagy a difi a kettő között, többször is volt 265k a zt3.Még nézek teszteket, bár nem akarom nagyon beleásni magam, mert 90%-ban melóba és aldiba járnék vele, amire bőven elég lenne egy 130 ezres g30 is. Napi 2x4km.
Majdnem vettem egy g2-t, de annyi rosszatt olvastam az első felfüggesztésről és garanciális javításos mizériákról, hogy elment tőle a kedvem. -
SoulReaver
veterán
Mivel az U alak szélére fúrták fel azt a kis kábelvédőt, ott lett a gyenge pont. Nem kell repedés, az egy gyenge pont lett. Onnan csak meg kellett erőltetni és el is szakadt.
Tudom, mert vas U gerendánál és targonca villahosszabbítójánál is ezek történnek. Ipari javításokat végzek és emiatt érdekelt a dolog.
Ez valami chatgpt szöveg?
-
DigitXT
félisten
Eleve kegyetlen vékony a nyaka, még üreges is, mert benne megy a kábel, aztán megfurkálják, hogy még legyen rajta egy kis fém kábelvédő. Logikus. Persze, ha
szarrátörik emiatt, akkor sincs semmi baj, látható, hogy a kábelnek semmi baja!(Mint a régi viccben...
Szergej meghalt, de a gumicsizmának semmi baja!
)Szerk: még jó, hogy első összekötőt lehet kapni hozzá pótalkatrészként, LOL.

Csak ezt a képet találtam, amin viszonylag jól látszik, hogy mennyre vékony a nyak: amibe a csavarok vannak fúrva, az adna neki relatív vastagságot, csak azt meg elgyengíti a furat. -
SoulReaver
veterán
Legközelebb majd ha húzom be a kábelt az irányjelzőhöz, akkor kiveszem a többit is. Gondolom ütéselnyelőnek rakták be.
Remélem egy oldalon hátra vezetve a vezeték a gyári irányjelzőnek. A két peremnél nem szedtem fel a szigetelést, nem tudom, hogy van. Neten sem találtam szétszedve.
-
-
-
DigitXT
félisten
Az 1500Wh: ha nem 100 km-es túrákra akar menni, vélhetőleg azért el lehet vele lenni.

(Nyilván, ha húzza a szarvát, akkor seggére lehet annak is verni hamar, de hogy "átlagos" rolleresnek ne szolgálná ki egy napi közlekedési igényét egy ekkora akku, nekem fura.
)Oké, 6000W és 70 km/h, de őszintén: ezeket a napi közlekedésben ki is használod?

Aktuális kedvencem a GT2P, ahol konkrétan odaírják, hogy barátom, ezt közúton nem.

Szerk: mondjuk a kettő lehet, hogy egy és ugyanaz, csak ott van mögötte az a fránya "P". Én kérek, elnézést, az a modellszám lesz, a másik meg a marketing név, szóval ugyanaz:
-
DigitXT
félisten
Hol csinálnak ilyen gépmunkát? Milyen anyagból? (Mennyiért?
) Érdekel a
dolog, bár már játékon kívül érzem magam. A motoromból még bármi lehet.Én anno a vastelepen vettem vaslemezt, aztán abból vágtam, és hajlítottam.
Nem lett szép, viszont a taposó alá pont be tudtam rakni akkutartónak.

Szerk: a célnak megfelelt, letüsszentettem feketére, hogy ne rozsdáljon.
Mondjuk amilyen sok ideig volt rajta... Az a durva, hogy kb. ugrálni lehetett
az egészen, magában is, szóval nemhogy megvédte az akkut, még a roller
taposóját is merevítette. Egy kis 48V-os pakk volt benne. Régi szép idők... -
DigitXT
félisten
A fölső részre gondolok. Az alja vaslemez, lehajtogatod, lehet kilométer hosszú, oké.
De mi a teteje?
Nekem az az FLJ-n egy vastag alu volt, ráadásul formázott élekkel.
Azzal voltam úgy, hogy építek én zártszelvény vázat, de AZ akkor se lesz hosszabb...
(Majdnem elég hosszú volt amúgy. Gondoltam majd kipótolom valami alu lemezzel.) -
DigitXT
félisten
Csak az a bajom vele hogy nekem rövid a taposó.
De nem azzal kellett volna kezdeni, hogy (HA magadnak építed) a váz legyen tuti?hosszabb közepet
Ezeknél ez ennyire moduláris? Én is elkezdtem átépíteni anno a kínai csodát (FLJ),
de végül nem fejeztem be a projektet, a baleset után már motivációm sem maradt.
Picike 60V36Ah akku lett volna benne, 315A terhelhetőséggel...
Elkelt gokartba.A lényeg, hogy ez a vas is, ha kell, aprópénzre átváltható...
Néhány zsáknyira. 
-
DigitXT
félisten
De hát 180-ért vettél valamit.
Annyira sosem volt erős a forint, hogy az 1000 EUR.
Vagy GTK-s volt, aztán elkezdted felújítani? Mert a képen a szinterezett villa feltűnő,
meg a LED-ek, de a PMT gumi már használtnak néz ki (pedig az is komolyabb tétel).Ui: tárgytalan, láttam a videóban, hogy vízkáros volt, stb. De mi került rajta +1M-ba?
-
DigitXT
félisten
Azok a bátrak akik simán felügyelet nélkül töltenek akár este alvás közben.
Egy jól megépített, jó BMS-sel szerelt akkut egy jó töltővel bátran ott lehet hagyni...
Nem nagyon tudsz mást csinálni, amikor ilyen 15 órás töltési idők vannak. Nézed?
Igen, több feltétele van, az emberek a felét nem is értik, inkább azt mondják: NE!
(És ez így van jól, mivel ha leég a ház, akkor lehet rá hivatkozni, hogy én szóltam...)De ha jobban belegondolunk, a felügyelet maga a BMS, ami levágja a töltést.

Előbb, mint ahogy az emberi felügyelő észrevenné a füstöt. Az már régen rossz...
Sőt, még azelőtt, hogy egyáltalán kialakulnának a túltöltés, hőmegfutás feltételei:
egy emberi felügyelő nézegeti az akkut, és nem tud róla megmondani semmit.
Ha hőkamerával nézi, akkor talán lát rendellenességet. De ez megint inkább csak következmény, hiszen a melegedésnek általában jó oka van. Az emberi felügyelő "ránézésre" sohasem tudja megmondani, hogy egy cellacsoport "elszállni" készül. (Ellenberger a BMS meg minden cellacsoport feszültségével tisztában van.
)Ezért rettenetesen fontos egy jó BMS. Ha a tömeggyártók szart használnak, mert
az olcsó, akkor szégyelljék magukat: épített akkukban jó 30K-ért már találsz jókat.
De ha a non-plus-ultra kell, akkor VESC Harmony 32, potom 300EUR, és még fel is
kell programozni, hogy jó legyen. Magyarán érteni kell kicsit hozzá. De ez van...
Aztán nem tudom, még nincs vele tapasztalatom, de feltételezem, hogy nem szar. -
bandigyerek
senior tag
-
1. tömege: Nálam az nem lényeg, lehet 50+ kiló is.
Nálam 24 kg a felső határ! 1. emeleti lakos vagyok, lift nincs!
2. hatótáv: 60v 24ah tól kezdődik a rolleres élet.
Nekem most 48V 10200 mAh + 10 000 mAh van az F3 E-nél
4. nincs gyorstöltés: Az alap dolog bár kinek mi a gyors. Nálam 5A kezdődik.
Szerencsére a Xiaomi PRO 2 korszakom lezárult, így 3A Max G30 E II--nél és 4A az F3 E-nél, de itt el tudtam volna viselni, ha az F3-nek lett volna még egy portja, és külön tölhettem volna a külső és belső akksit, akkor vettem volna még egy 210W-os töltőt.
-
bandigyerek
senior tag
Elvi lehetőségként, szemléltetésnek írtam. A G2-t kb. hetente töltöttem 15-95% tartományban.
A zsebrakéta még csak háromszor volt töltve, mert egyrészt az idő, másrészt dögrováson voltam nem keveset, harmadrész 27Ah.... Apropó...jó popó. A cucc 27-28 százaléknál már alacsony akkufesz miatt vinnyogott. Kíváncsi vagyok, most, hogy 100-ra töltöttem, ki tudja-e magát számolni újra. Van valami tapasztalat ez ügyben?
A másik, hogy az az 1,7 -es gyári töltő... hát nem egy Shinkansen... Az FB-ben láttam hozzá 6,5A-t, de mondjuk fel kéne menni érte (vagyis le). De mit finomkodjak, fosok a gyors-töltőtől. -
-
paolinho
addikt
Köszi, tudom, hogy a kulcs csak egy picurka védelem, figyelemmel arra, hogy milyen minimális súlya (26 kg) van az eszköznek. Ez csak annyit akadályozhat meg, hogy azonnal lábon elvihető legyen.
"Indexre azért nem kaptál választ mert teljesen újra kellene kötni, az meg leírhatatlan."
Kár, bár a mai világban a YouTube segítségével alig létezik lehetetlen. De ha nincs, hát nincs erre segítség, akkor "jó BMW-s módjára" fogok kanyarodni.
-
-
-
DigitXT
félisten
A kétmotoros GT-ddel még én is mentem egy kört nálad.
(Mert ugye akkortájt nyomtam kétmotorosított Kugoo S1-gyel: nekem a mechanikus fék hiánya volt a halálom.
) Dodor remekül illusztrálja a mókuspózkormányt, de (mindig van de): szvsz összehasonlíthatatlan egy 40 centis tényleg (brutál) szűk fogás, meg egy 60 centis "normális". Szerintem én sem véletlenül "tuningoltam" akkorára: elfért rajta a két fékkar, a kezelőszervek, és (nekem) már jó volt vele menni. Nem hiányoltam a 71-72-t. Mint írtam volt, Te nem szeretnél vele menni. Ez már teljesen szubjektív: függ a testmagasságodtól/vállszélességedtől/karhosszodtól... (Motorokon is szoktak pl. kormánymagasítóval játszani, pl. magas pilótának kényelmetlen lehet, ha alacsonyan van a kormány, de, és megint az a fránya de, adott esetben ellenkező hatást vált ki egy kormánymagasító, mert eleve a villa szögben áll. Pont közelebb kerülhet miatta a kormány a pilótához, szűkítve a mozgásteret. Szóval, ha testre akarod szabni, azt kizárólag magadnak tudod megtenni, éppen ezért egy univerzálisra megépített cucc lehet, hogy az átlagembernek jó lesz, de igazából senkinek se lesz tökéletes: max. megszokják.) -
-
Hát, hátra nem jó. Balra való, szóval hátulról kéne húzni így jobb oldalt. Ezt én csesztem el rendeléskor, bár csak párba lehetett. Első meg nem fér oda. Vagy fenit/gumit ér, vagy a tárcsát fogja.
Tárcsát én is azért választottam, mert pofásan néz ki. Csak menetirányra nem gondoltam. Viszont kialakitásból fakadóan fordítva meg nem lehet feltenni. Szóval marad így
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pendrive probléma
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- OLED TV topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Mazda topik
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch V2 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Air 5th 64GB 100% (1év Garancia)
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- HP EliteBook 735 G6,FHD,13.3",AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem egyforma hosszú a két tag. 125mm és 135mm-es van.
A 250 (10") a kerék teljes átmérője. Tiszta.

A Petőfi híd alatt (kezdődő) "mókázás" mióta magánterület? Amikor jön szembe autó, aminek jól látszik a rendszáma, az mióta kontrollált környezet?

Utána meg szemmel láthatóan nemlineárisan kezd elmászni. 100-nál még a 80 sincs meg.
). 0.001V az eltérés...
Pedig csak videót néztem.
Csak ezt a képet találtam, amin viszonylag jól látszik, hogy mennyre vékony a nyak: amibe a csavarok vannak fúrva, az adna neki relatív vastagságot, csak azt meg elgyengíti a furat.