Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
.-..-.
üzenetére
Minden típusra igaz a megállapítás, tekintettel arra, hogy a sebesség a légellenállásban négyzetesen számít, azaz az annak legyőzésére fordított energia (színtiszta veszteség!), nagyobb tempónál nem csak kicsivel nagyobb, hanem sokkal.
Ehhez még hozzájön kicsiben, hogy ha nagyobb áramot veszel ki az akkuból, akkor nagyobb a feszültségesés, magyarán valamivel kisebb lesz a kivehető energia: mindenképpen kisebb lesz a hatótáv. (Km-ekre lefordítani közvetlenül nem lehet: attól függ, miről, mire növelted. De pl. lásd az előttem szóló HSZ-ét, aki konkrétan 7-8 km-t veszített csak azért, mert 30-cal "száguld".) Idézőjel azért, mert tök kicsi tuningnak tűnik a 25+5, aztán mégis ennyit számít: hát még ha esetleg valaki 40 km/h fölé merészkedik. Nem megfelezi, hanem negyedeli a távot.
Szerk: a kíváncsiságot nekem nem kell bemutatnod.
Az egész rolleres karrierem arról szólt, hogy mérnöki kíváncsiság mentén keresem a határokat. Nem egyszer megtaláltam. Onnan lehet tudni biztosan, hogy ez a határ, ha túlmész rajta, és akkor valami eldurran.
Ez mondjuk egészen addig volt vicces/tanulságos, amíg csak anyagi kár volt a vége, de a kínai gyártási minőség határa, amikor kitört az első kerék tök ártatlan szituációban véget vetett a nagy kíváncsiságnak. Szóval részemről mindent lehet, de ésszel!
A "tervezési" sebességet nem csak abban mérjük, hogy a motor viszi-e a nagyobb tempót, sőt! Hanem inkább abban, hogy a váz milyen erőhatásoknak áll ellen. Nagy testsúllyal szerintem csak nagy vasat érdemes nyektetni, a pálcikáknak gyorsan végük van... hagyjuk azt a zsokékra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- iPhone topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Xbox Series X|S
- World of Tanks - MMO
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Horgász topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Xbox One S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ehhez még hozzájön kicsiben, hogy ha nagyobb áramot veszel ki az akkuból, akkor nagyobb a feszültségesés, magyarán valamivel kisebb lesz a kivehető energia: mindenképpen kisebb lesz a hatótáv. (Km-ekre lefordítani közvetlenül nem lehet: attól függ, miről, mire növelted. De pl. lásd az előttem szóló HSZ-ét, aki konkrétan 7-8 km-t veszített csak azért, mert 30-cal "száguld".) Idézőjel azért, mert tök kicsi tuningnak tűnik a 25+5, aztán mégis ennyit számít: hát még ha esetleg valaki 40 km/h fölé merészkedik. Nem megfelezi, hanem negyedeli a távot.
Az egész rolleres karrierem arról szólt, hogy mérnöki kíváncsiság mentén keresem a határokat. Nem egyszer megtaláltam. Onnan lehet tudni biztosan, hogy ez a határ, ha túlmész rajta, és akkor valami eldurran.
A "tervezési" sebességet nem csak abban mérjük, hogy a motor viszi-e a nagyobb tempót, sőt! Hanem inkább abban, hogy a váz milyen erőhatásoknak áll ellen. Nagy testsúllyal szerintem csak nagy vasat érdemes nyektetni, a pálcikáknak gyorsan végük van... hagyjuk azt a zsokékra.