Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz .-..-. #33937 üzenetére

Minden típusra igaz a megállapítás, tekintettel arra, hogy a sebesség a légellenállásban négyzetesen számít, azaz az annak legyőzésére fordított energia (színtiszta veszteség!), nagyobb tempónál nem csak kicsivel nagyobb, hanem sokkal.:R Ehhez még hozzájön kicsiben, hogy ha nagyobb áramot veszel ki az akkuból, akkor nagyobb a feszültségesés, magyarán valamivel kisebb lesz a kivehető energia: mindenképpen kisebb lesz a hatótáv. (Km-ekre lefordítani közvetlenül nem lehet: attól függ, miről, mire növelted. De pl. lásd az előttem szóló HSZ-ét, aki konkrétan 7-8 km-t veszített csak azért, mert 30-cal "száguld".) Idézőjel azért, mert tök kicsi tuningnak tűnik a 25+5, aztán mégis ennyit számít: hát még ha esetleg valaki 40 km/h fölé merészkedik. Nem megfelezi, hanem negyedeli a távot.:DDD

Szerk: a kíváncsiságot nekem nem kell bemutatnod. :D Az egész rolleres karrierem arról szólt, hogy mérnöki kíváncsiság mentén keresem a határokat. Nem egyszer megtaláltam. Onnan lehet tudni biztosan, hogy ez a határ, ha túlmész rajta, és akkor valami eldurran.:DDD Ez mondjuk egészen addig volt vicces/tanulságos, amíg csak anyagi kár volt a vége, de a kínai gyártási minőség határa, amikor kitört az első kerék tök ártatlan szituációban véget vetett a nagy kíváncsiságnak. Szóval részemről mindent lehet, de ésszel! :( A "tervezési" sebességet nem csak abban mérjük, hogy a motor viszi-e a nagyobb tempót, sőt! Hanem inkább abban, hogy a váz milyen erőhatásoknak áll ellen. Nagy testsúllyal szerintem csak nagy vasat érdemes nyektetni, a pálcikáknak gyorsan végük van... hagyjuk azt a zsokékra.

Új hozzászólás Aktív témák