Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Windows 11 PRO FPP (Full Packaged Product) - Retail, Box, dobozos
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Nemhogy a rollert "is" be kellene engedni hanem a kerékpárt is újból tiltani kellene.
Ebben van valami, mert egybites bringások fejében a kiegészítő tábla már elfelejtődött. Aztán van csodálkozás, mikor egyirányú, beláthatatlan, buszközlekedéssel súlyosbított kanyargós lejtőn lefelé verető idióták szarrá törik magukat. Biztosítás nélkül persze.
(Konkrétan láttam, amikor az előttem haladó autó tükrét letörte egy ilyen nagyon okos: belegondolva mennyi maradt volna belőle, ha épp a busz jön, rohadt nagy mázlija volt.) -
clon
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A Vitézys verzió egyáltalán nem arról szól, hogy a KRESZ jó legyen hanem arról "neki(k)" mi a jó pl.:
...Vidéki és kertvárosi lakóutcákban nem fognak ezért külön mindenhol tempo 30 övezeteket kitáblázni...
Tehát nem a lakóövezetben lakó/sétáló vagy a kerékpáros akinek az érdekét nézi Vitézy hanem a köztereseknek NE kelljen már +táblákat kihelyezni....A kis teljesítményű megosztott rollerek használatát ellehetetleníti, ezért nem javasoljuk a kötelező sisakhasználatot...
Itt is a bérroller vállalkozás aggódása megy (aki fizet pl. a fővárosnak területhasználatért, meg helyiadót stb.) nem pedig a rolleresek vagy a gyalogosok érdeke a lényeg.
...Észrevétel:
A mikromobilitási eszközök fenntartási munkák melletti közlekedése nem szabályozott.
Üzemeltetői probléma:
A motoros rollerek gyorsak, csendesek, irányváltásuk kiszámíthatatlan.
Javaslat:
Fenntartási munkavégzés idején fokozott óvatossági kötelezettség rögzítése...Ez milyen javaslat??? A munkaterületet amúgy körbe kell keríteni szabály szerint így nem fog senkit veszélyeztetni a mikromobilitási eszköz, sem a kerékpár vagy elektromos kerékpár, stb.
...Egyirányú forgalom alóli kivételt jelentő táblák hatálya 223.§
Javasoljuk, hogy kis teljesítményű motoros rollerrel be lehessen hajtani a „kivéve kerékpár” táblák hatálya alatti egyirányú
utcákba ellenirányból...Ez már a kerékpár esetén is veszélyforrás sőt jelentős probléma legfőképpen ha parkol autók is vannak és így nincsen elég hely egy autó és egy kerékpár egymás melletti elhaladására - mert a kerékpáros gyakorlatilag elvárja a kocsisortól tolassanak vissza mert neki a "KRESZ engedi a közlekedést"
Nemhogy a rollert "is" be kellene engedni hanem a kerékpárt is újból tiltani kellene. -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Milyen érdekes.
Már 25km/h szerepel az összes helyen.
Vajon van összefüggés, h mailben megkérdeztem tőlük, h miért csak 20-al tudnak a rollerek menni? Mert azon kívül, h megköszönte egy bot az érdeklődést, más választ nem kaptam.
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Az MWC-n a globális termékbemutatót tartják, értelem szerűen 25-ös végsebességű rollerekkel.
De ha ugyanazon termék német oldalát nyitjuk meg, már két fékkar lesz rajta, és 20-as sebességkorlát.
A magyar oldal meg szintén 20-as sebességkorlátú rollerekkel ad be.A Xiaomit kéne megkérdezni, h ez most valami elírás, (de akkor vagy 20 helyen szándékosan elírták), vagy mi az oka, h ilyen rollerekkel jelennének meg a magyar piacon.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Tuti ez a 20 km/h? Csak gyorsan belenézve Bog MWC-s videójába, ő 25 km/h-t mondott. Meg mondjuk azt is, hogy tökéletesen megfelel a leendő KRESZ tervezetnek ezzel, habár szerintem 1200W csúcsteljesítménnyel pont túlléphet a kis teljesítményű motoros roller kategórián, onnantól meg halottnak a csók: minek rá a 25 km/h korlát is, nem igaz?

A 12" kerék, amúgy üdvözlendő! Nekem is kiválóan futott az Adventure. Már amíg össze nem tört a rendkívül jó minőségű kínai felni. De attól eltekintve menetkomfortban jó volt. (Szerintem még a vas váz is védhető ugyanezért, kevésbé hajlamos törni, viszont ha egy alapvetően kis roller 25 kg fölé kúszik, az megint okozhat pl. biztosítási kötelezettséget.)Szerk: 48V12.5Ah akkuval kötve hiszem, hogy 75 km lenne a hatótávolság: fele se lesz...
-
Azért hihetetlen, h ezt a KRESZ tervezetet állítólag valami sokszereplős munkacsoport dolgozta ki, de mégis sok pontnál kb katasztrófa a tartalma. Vitézy, vagy a stábja meg egymagukban többet tettek le az asztalra, mint Lázár.
Pont ugyanolyan részletességgel, ésszerűséggel indokol szinte minden tételt, ahogy a közgyűlésben is szembesíti a fidesz frakciót azzal amit sokszor művelnek.A Vitézys verzióban már 25km/h szerepel pl a rolleres sebességnél (nem 20km/h - látod, Xiaomi?), és a kerékpárokoknál, kerékpárutaknál is eltörölné a tervezet 20km/h-s javasolt sebességkorlátját. Nem is értettem ezt mire vélték mikor először olvastam. Melyik bxrom találta egyáltalán ezt ki? És hogy jutottak el addig, h bele is tegyék az új KRESZbe?
Mondjuk azt nem értem, miért kell a bérrollereknek 20-as korlátot beállítani, esetleg bele vehetnék, h akik applikációval használják őket, és az app profilja már mondjuk 100km-t megtett, azoknál akitválódik a 25-ös korlát, hiszen valószínűleg nem először használnak rollert, nagy valószínűséggel biztonságosan tudják vezetni 20 helyett a szédítően gyorsabb, már-már életveszélyes 25km/h-val is.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
INGJOKE
üzenetére
Felnyitva sokkal egyszerűbb fel/levenni, az biztos.
Amióta felnyitható bukóm van, szerintem sosem vettem le/fel csukva. Teszem hozzá, hogy jó pár éve súlyosbítva van azzal, hogy a szemüveget is le kell venni előtte, szóval igazából fel sem merül egy zárt. Habár a biciklis sisakom zárt volt, de plexi nélkül nagy nyilással, befért a szemüveg. 
-
Megvettem a bukó sisakot a lidlbe. Baszki nagy a fejem az xl-es kellett belőle és ha le van csukva, akkor rendesen megtépi a fülemet fel és lefelé is. Ezeket minden fel le vételnél ki kell nyitni, mint az falloutba az erőpajzs fejrészét? Mondjuk ha teljesen hátra nyitom, (nem tudom ezt hogy mondják) akkor sokkal könnyebben felmegy a fejemre.
-
z67
őstag
Kint van a Vitézy féle módosítás, néhány ésszerűsítés roller kapcsán, sebesség, sisak, ilyesmik.
-
Tangerine
senior tag
Mától van a motoros bukósisak, ha valaki venne:

-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
"nem kiabálja, h "pálya".
" Pedig azt csak a futópályán szoktuk a belső sávban andalgóknak.
Biciklistől még nem hallottam.
-
greyslay
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Igen tisztában vagyok vele, köszönöm a javaslatot
-
Aaron14
őstag
F3 Pro-nál kicseréltem a hátsó lámpát, azóta zörög valami hátul. Ez többnyire a sárvédő vagy inkább maga a lámpa szokott lenni?
-
válasz
fcbarca
üzenetére
Bukósisak egyelőre nem kötelező.
Eddig se volt az, és amíg az új KRESZ nem lép életbe, (ami még sehol sincs), addig nem kötelező.Egyébként az a fajta, ami az állkapcsodat is védi, hasznosabb rollerhez. Én nem ismerem különösebben a bukósisakokat, (nekem csak egy biciklis Meridám van, amit valamelyik biciklihez kaptam), de mielőtt megvenném, felpróbálnám, vannak is ehhez helyek, ahol van választék. Majd jönnek mások, és ajánlanak.
Biztosítást az insura.hu-n tudsz kalkulálni. Párezer évente.
-
fcbarca
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
köszi. de a 25 km/h felettire már kötelező, nem?
[link] ez nagyon rossz lenne? -
válasz
INGJOKE
üzenetére
A budai rakparton fogtam már ki többször is olyan biciklis állatot, aki vagy 40-el tekert. Én az ilyeneket el szoktam engedni inkább. Azon a szakaszon járda mellett fut a bicikliút, és sok helyen mindegyik szűk. Én is mehetnék 35-40-el, vagy többel is a gyalogosok mellett, de eszembe se jut.
Viszont azt utálom, h az ilyen kerékpáragyú sznobok utolérnek, és a sarkamban tekernek, inkább félreállok, várok, h jól eltávolodjon, azt utána már nem liheg a nyakamba, nem csenget rám, nem kiabálja, h "pálya".
-
válasz
greyslay
üzenetére
Ennyi pénzért ne várj csodát.
Tesztet úgyse fogsz találni róla, inkább csak ismertetőt (ott meg rosszakat úgyse fognak róla mondani).Ha a Xiaomi/Segway/Ninebot termékeknél olcsóbbat keresel, tulajdonképpen bármelyik noname rollert megveheted. Az iScooter is ilyen másodvonalas roller, remélhetőleg pl normális akksi van benne, bár 14Ah-s, 48V-os akksi ennyiért hihetetlennek tünik.
-
válasz
fcbarca
üzenetére
Biztosítás eddig is kellett volna már rá, mivel 25-nél többel tud menni.
"2024.07.16-ától biztosítást KELL kötni minden olyan rollerre, amelynek a tervezési sebessége meghaladja a 25 km/h sebességet, vagy önsúlya a 25kg-ot meghaladja, vagyis ezek közül, ha bármelyiket túllépi a roller, akkor biztosítást kell rá kötni."
Bukósisak nem kötelező még, és a kis rollerek esetében remélem végül nem is lesz az.
Nincs még új KRESZ, nincs olyan, h "január 1-től". -
válasz
.-..-.
üzenetére
Igen, a német piacos gépek mennek 20-al.
Fogalmam sincs, miért építette a Xiaomi a magyar modellekbe is be ezt a korlátot.
Talán a készülő KRESZ tervezetnek akarnak megfelelni, amiben van ilyen sor, h csak 20 lesz majd a "kis" rollerek maximális sebessége - nem egyértelmű amit irnak a tervezetben, h ez csak a 12-14 évesekre fog vonatkozni, vagy minden kis rollerre.A global oldalon 25-ös sebességhatára van ugyanezeknek a rollereknek, de a magyar oldalon 20-as korlátot ír. A képekre kattintva beadja a roller oldalát.
Én is meglepődtem, h egyrészt honnét tudják már igy előre, h a készülő KRESZ ezt fogja tartalmazni?
Ami a kerékcserét illeti, a roller szervizek tudják, h kell csinálni, aki meg nem tudja megcsinálni, az ne vállalja el.
Az első rollerek megjelenésekor pl a kerékpárszervizek egy része nem vállalt roller gumi cserét pont ezért, mert nem mindenki ismerte a technikáját, h hogyan lehet sérülésmentesen gumit cserélni.
Ha annyira érdekel, találsz hozzá egyébként turorialokat Youtubeon, vagy esetleg FIDnél biztosan megnézheted személyesen is.
-
fcbarca
őstag
Sziasztok.
Van egy honeywhale m2 max-b rollerem, ami internet szerint 500 watt-os és a tervezési sebessége 32 km/h. Erre már január 1-től kötelező az új szabályok, biztosítás, bukósisak(kerékpáros?)?Illetve van egy xiaomi electronic scooter 2 pro, ami csak 25 km/h, és a motorja se olyan erős, erre is kötelező már a bukósisak?
-
.-..-.
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ezek nem német piacra szánt modellek? Nem ott van valami 20km/h - 500W limitáció?
Mert nagyon úgy tűnik, abba a kategóriába illik bele.
Más:
Csak előre gondolkodva.
Segway esetén (10" és 11") ha defekt miatt vagy gumikopás miatt cserélni kell az abroncson (sima felni vagy motoros felni) a köpenyt, akkor azt hol tudják tisztességesen megcsinálni, anélkül, hogy hazavágnák az abroncs felületét túlzott feszítéssel? -
greyslay
aktív tag
Iscooter w9 el szemezek de nem igazán találok róla semmilyen írásos vagy normális tesztet. Alin 108 ezer jó magyar forint lenne igazából nagy elvárásaim nincsenek csak a kerékpár mellett egy alternatív közlekedési jármű a lustább vagy kényelmesebb napokra. Esetleg valakinek valami véleménye lehet róla?
-
pusszycat
nagyúr
Xiaomi roller avagy a biciklik is lehagynak.
-
2026-os Xiaomi rollerek
Újdonság a 12"-os kerékméret, a terepgumis kerekek, és hát az ezek miatti súlynövekedés.
A nagyobb kerekek miatt kb 5-7cm-el magasabbra került a trepni alja a földtől a 12"-os kerékméretű modellek esetében.6 Lite
300/500W motor
10.000mAh (24V) akkupack
Index
10" nem zselés, de belső nélküli kerekek
Elöl dobfék
Vas váz: 18.1Kg
Első dupla rugós lengéscsillapító (2.5cm)Mivel csak 24V-os, többet nem is fűznék hozzá..
6

400/800W motor
10.000mAh 36V akkupack
Index
12" nem zselés, de belső nélküli kerekek
Elöl dobfék
Vas váz: 26,3Kg
Első dupla rugós lengéscsillapító (3cm)
Hátul szimpla rugós lengéscsillapító6 Pro
(A magyar nyelvű Xiaomi lap nem linkelhető, hibás.)
400/1000W motor
10.000mAh 48V akkupack
Index
12" nem zselés, de belső nélküli kerekek - terepgumik
Elöl tárcsafék
Vas váz: 27.3Kg
Első dupla rugós lengéscsillapító (4cm)
Hátul szimpla rugós lengéscsillapító6 Max

450/1100W motor
10.000mAh 48V akkupack
Index
12" nem zselés, de belső nélküli kerekek - nem terepgumis
Elöl - hátul tárcsafék
Vas váz: 29.7Kg
Első dupla rugós lengéscsillapító (4.5cm)
Hátul dupla rugós lengéscsillapító
Gyorstöltő (külön megvehető)6 Ultra

500/1200W motor
12.500mAh 48V akkupack
Index
12" nem zselés, de belső nélküli kerekek - terepgumik
Elöl - hátul tárcsafék
Vas váz: 33.7Kg
Első kettős lengőkaros lengéscsillapító
Hátul kettős lengőkaros lengéscsillapító
Gyorstöltő (külön megvehető)Ezt nem tudom mire vélni, de a 6 Pro kétféle hátsó sárvédővel érkezik, a vásárlásnál figyeljünk oda rá, h melyikkel szereltet vesszük meg:

-
.-..-.
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Igen, Max G3 eseten ott van, bekapcsolhato es mukodik is.
(Safety Underglow Lights)
Normal feher, iranyjelzes vagy veszvillogo eseten sarga.
[kép] -
-
.-..-.
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem, en software flash-t csinaltam rajta es az F3 es Max G3 US verziora van allitva.
-
-
.-..-.
tag
Ma gurultunk asszonnyal kicsit es a Max G3 rolleremben meglett a masodik ezer kilometer. Szerencsere eddig semmi gond nem volt vele. Guminyomason es a kulso akku felszerelesen kivul semmit nem szereltem rajta.
Pedig szegeny van terhelve. (Nem vagyok kis termetu)
En elegedett vagyok ezzel a jargannyal. Ha asszony F3-jat csereljuk, szerintem neki is ilyet veszek.
[kép] -
.-..-.
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
-
-
Ott van a "Ninebot Lab" menüpont is, ahol pl be lehet kapcsolni, h lejtőn lefelé alapból fékezni kezdjen a roller.
Ezt eddig alapból tudták nekem, legalábbis G30, G2, F2 rollerek, F30, F40, ezekre emlékszek, h lefelé gurulva egy darabig gyorsultak, 35- 40-ig, melyiknek mekkora volt a végsebessége, aztán elkezdték elektromosan fékezni a hátsó kereket, és időnként kellett egy kis "gázföccsöt" ráadni, h ne álljon le, ne fékezzen le állóra, de aztán megint elérte a 35-öt, 40-et, megint elkezdett lefékezni.
Na erre az F3-ban ezt külön kell bekapcsolni?
WTF?Na de jó, hát kapcsoljuk be.
Erre mit csinál az idióta rollere, sík terepen, ha megyek, elengedi az ember a gázt, eddig ugye ilyenkor kigurult a roller, erre ez a szxr meg elkezd fékezni, mintha a KERS be lenne kapcsolva mondjuk max fokozatra.
Hát de WTF?
A KERS-et külön lehet kapcsolni, aki úgy akarja a rollert használni, az majd bekapcsolja, de ez a funkció ez miért ugyanaz kb mint a KERS amit csinálna?
Ehhez is mennyire kellett hülyének lenni a Ninebot mérnökeinek?
Egyáltalán mentek már ezekkel a rollerekkel másfél méternél többet?
Hát wazz, a lejtőn való automata fékezés az miért függ össze a sík terepen a gázelvétellel, h nem gurul a roller tovább, hanem elkezd fékezni?
Hát hogy lehet így haladni az úton?
Bekanyarodok egy kereszteződésnél, körforgalomnál, ez ember elengedi a gázt már a kereszteződésbe beérve, forgalomtól függően ugye, ha nem kell, nem is fékezünk különösebben, elég a sebességvesztésből fakadó lassulás mértéke, h tudjon kanyarodni kisebb ívben, meg, h közben csökkenjen lassan a sebesség, és akkor ez a barom roller meg elkezd leállni? És a mögöttem jövő meg belémszáll, mert abszolút nem számít rá, h ilyen drasztikus mértékben fogok lassítani?
És akkor próbálsz kicsit adni gázt, de nem lehet, mert a gázkar feléig, háromnegyedéig semmit se érzékel, csak az utolsó harmadánál, ahol aztán hirtelen megugrik a teljesítmény, azt mindenki téged néz pl a körforgalomban, h ez a balfxsz rolleres meg mit csinál, hát ugrál, mint egy bakkecske, veszélyezteti a forgalom haladását, a mögötte levő sofőr nem tudja mire vélni, kiszámíthatatlannak ítéli a rollerest, elkönyveli, h na, "még egy idióta rolleres", esetleg rám is dudál.
Hát mi ez már bxzdmeg?!
És ezért van egy irodaháznyi szoftverfejlesztő, meg mérnők a Ninebotnál? Ezért kapják a fizetésüket? Hogy ilyen értelmetlen baromságokon agyaljanak? Erre van energia, akarat, pénz, idő, h ilyen fxszságokat kreáljanak?
Ezért nem lehet tisztességes méretű akksival rollert venni, mindegyikbe csak ezt a 48V10Ah-s akksit teszik, mert elmegy a pénz ilyen nevesincs fejesztőgárda fizetésére..
-
.-..-.
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Asszony rendszeresen kint felejti az iranyjelzot, igy nala jol jon, hogy a forgalomban is lehet hallani a csipogast.
Igazabol szerintem ami valoban zavaro, az a be-/kikapcsolas hang, amire tenyleg nincs szukseg.
Azt igazan megcsinalhatnak kikapcsolhatora.
Max G3 eseteben hangszoro van, nem csipogo, ott allithato a hangero, ami szerintem szuper dolog.
Raadasul US regioban feltoltheto ra sajat hang es muvelethez vagy Custom Button-hoz rendelheto.
En macskanyavogast tettem a Custom Button-ra. Vicces amikor csengetes helyett macskanyavogast hallanak a kerekparuton boklaszo gyalogosok. -
válasz
.-..-.
üzenetére
#Aaron14 #36719
"de a bekapcs es egyeb riaszto uzenetek hangjai megmaradnak."
Igen, ez az ami zavar.
Nem a csipogás, hanem, h hangos.
A bekapcsolásnál is.
Volt már sok rollerem, diszkréten csipog, az oké, de ez a mostani hang ez feleslegesen hangos.
Indexnél is pl Xiaomin nem lehet kikapcsolni a csipogását, de ott diszkréten csipog, járdán mennek mellettem, nem hallják, de a Segway akkora hangerővel csipogott (F2 rollerek, G2), h alapból lekapcsoltam, ne nézzen már minden járdán sétáló ember rám, ha egy kereszteződéshez érve indexelek, de ennek az F3-nak meg aztán végképp olyan hangosan csipog, h direkt hülyét csinál az emberből a csipogása.
Mi szükésg erre?
-
.-..-.
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Valamiert az EU verzioban a helyzetfennyel (vilagito csik elol) ossze van kotve a hatso feny. Ez szoftveres dolog, mert US verzional nem vilagit alapban a hatso lampa a helyzetfennyel egyutt. Nem tudom szabalyozva van-e az EU-ban vagy miert igy csinaltak, de nekem a US regioban pont hianyzik a hatso helyzetfeny. Csak normal vilagitassal kapcsol be a hatso lampa.
A programban az iranyjelzo es applikacio hangot ki lehet kapcsolni, de a bekapcs es egyeb riaszto uzenetek hangjai megmaradnak. -
.-..-.
tag
Aszony F3 (32km/h) es sajat Max G3 (45km/h) rollernel hasznalom. Pofon egyszeru.
Csak kenyelmi okbol, mielott nekiallsz, a gyari apo-ban (Segway Mobility) kapcsold ki a Lock-ot, mert macera folyton majd flash eseten feloldani. Illetve elobb "UnBind" a gyari app-ban. Aztan mehet a menet.
Ha megvagy uj sorozatszam lesz es ujra mehet a "Bind" a gyari app-ban.
De... garancia ugrik, ugye tudod?!? Feltetelezem igen, de jobb tisztazni. -
bandigyerek
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
A józan észt kihagytad, mint kötelező tartozék.
-
Mond
senior tag
Sziasztok!
Ezekre a rollerekre kell valami engedély, vagy elég a B ketegóriás jogsi útakon? G3 pro gondolkodom... -
válasz
SoulReaver
üzenetére
Teljesítmény miatt nem, a jogsit szokták kérni.
-
SoulReaver
veterán
Köszi szépen!
Olyan sisakos tartóm nekem is van valahol. Anno robogózáshoz nagyon jó volt egy session 5-el.
Végül egy hero 13-at rendeltem. 130K -ért két akkuval 64gb sd kártyával, tokkal vonóval.
MÁS:
Tudtok olyan szélsőséges helyzetről, ahol a rendőr még is csak megbüntethet a roller teljesítménye miatt?
-
Aaron14
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Már azt is be lehet állítani, ha a menüben kapcsolgatsz valamit, akkor ne csipogjon.
A menetfényt is ki tudod külön kapcsolni a menüben, de ez csak a kis csíkra vonatkozik. Az miért zavar, hogy az első lámpa össze van kötve a hátsóval?
Gyorsgombra én a kéziféket raktam rá. A rázkódós HÉV-en egy áldás, hogy nem csapódik ide-oda a roller.
A gyorsulást is lehet állítani a menüben, de én pont ezt a bakkecske üzemmódot szeretem.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Muszáj mindenkinek hallania ezt?
Kivágod belőle a buzzert, probléma letudva.
Az alap lámpát szerintem eleve nem kéne kapcsolhatóvá tenni, mindig menjen. Látszani mindig kell, és ezzel kiszűrnék, hogy valaki szürkületben (vagy éppen tök sötétben, mert úgy is szoktak!) világítás nélkül veressen. 
A gázkar érdekes kérdés: egyáltalán nem biztos, hogy csak a szoftveren múlik, lehet szar maga a hall jeladó is. Ki kell mérni. Ha az lineáris, akkor lehet szoftveres gebasz. Viszont azt ne feledd, hogy a legtöbb általános kínai rollervezérlő (de nem tudom, hogy a Segway milyet rak be gyárilag) nem nyomatékjelként tekint a gázkarra, hanem sebességjelként... Az átmenetet meg külön ("agresszió") lehet finomhangolni: nyilván ez USAV megoldás.
Egy "átszoftverezett", esetleg más vezérlővel futó (pl. VESC) roller egészen más élmény...ugrándozik a roller ahogy próbálok finomabban haladni vele
Gondolom úgy voltak vele, hogy egy gyenge szarnál ez fel sem merül: digitálisan vezeted. Viszont ugyanezt a logikát 1200W csúcsteljesítmény mellé tenni már valóban cink...
Szerk: csak az index csipogására vonatkozik + Mennyire kell ehhez ostobának lenni
Na igen, tekintettel arra, hogy egy kintfelejtett index miatt simán kikanyarodhatnak eléd... -
F3 Pro
Első idegesítő dolgok, amik miatt lehet, h túl fogok adni rajta:
Bekapcsoláskor olyan hangerővel csippan, h hajnalban szerintem a fél utca meghallja.
Párosítom a telefonnal, h a menüben lépkedjek, kipróbáljak ezt-azt, természetesenen közben rendszeresen csippan, h mindenki hallja a közelemben, h épp "szxrakodok" a menüben.
Miért nem lehet ezt diszkréten csinálni, mint a korábbi modelleknél volt? Muszáj mindenkinek hallania ezt?
Mennyire kell ehhez ostobának lenni gyártói oldalon?
Menüben ki lehet ugyan a hangot kapcsolni, de az csak az index csipogására vonatkozik, a bekapcsolásra nem.Miért nem lehet a lámpákat külön kapcsolni?
Az első nappali ledes menetfény miért van "összekötve" a hátsó lámpával? Miért nem lehet legalább a menüben külön kapcsolni a hátsó lámpát?A "gyorsgombra" miért nem lehetett az első fényszórót rátenni? Lehetne vele " villantani" a szembejövőnek, pl egy kereszteződésnél.
Inkább a gázkar működését hoznák végre felhasználóbarátabb formába. Milyen érdekes, ha átszoftverezett rollert használok, azokon mindegyiken lineáris a gázkar működése, ha csak kicsit nyomom le, picikét megy csak, ha tövig nyomon, jobban gyorsul
De gyárilag képtelenek a gázkar érzékenységét lineárisra állítani.
Mint egy bakkecske, úgy ugrándozik a roller ahogy próbálok finomabban haladni vele.Lengéscsillapítók nem állíthatók, a G2-höz képest nagyon merev, alig csillapít, valószínűleg 100 kilós emberhez tervezték ezt is. :/
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Lehet át akart rongyolni előtte, aztán nem adta ki:
azt nagyon nehéz belelátni, hogy nem vette észre.
Elég nagy, meg elég sárga, és nem jellemző, hogy
hirtelen manőverekbe kezd (sínen fut szegény).
Ui: habár az 50-es eléggé malac fasza alsón jár...
Mellékutcából elég nem nézni a macisajt, azzal a
felkiáltással, hogy tegnap sem jött ilyenkor senki. -
pusszycat
nagyúr
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Én biztosan nem. Itt nincs villamos. Ja, másról volt szó.
-
-
-
-
Ciccuka
veterán
újabb rolleres baleset (villamossal találkozott, tényekben volt most)
-
.-..-.
tag
Koszonom az ajanlasokat.
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nekem már valamiért a feje nem csavarodik, mindig az egész kábelt kell csavarni, ha érted mire gondolok, de egyébként jó igen.
-
-
z67
őstag
válasz
.-..-.
üzenetére
Nekem Xiaomi Air Compressor 2 Pro (BHR9099GL) van. Bevált, autóhoz is jó. Aksis, telefontöltővel töltöd.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4643
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / 27%-os ÁFÁS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Konkrétan láttam, amikor az előttem haladó autó tükrét letörte egy ilyen nagyon okos: belegondolva mennyi maradt volna belőle, ha épp a busz jön, rohadt nagy mázlija volt.)
Nemhogy a rollert "is" be kellene engedni hanem a kerékpárt is újból tiltani kellene.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)