- Hieronymus: Az egyik reggel nem indult az autóm, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
buherton #25251 üzenetére
Én ha morcos lennék, akkor simán visszavinném hozzájuk.
Vagy soron kívül normálisan átcserélik, vagy visszaadnak az munkadíjból. Alacsony színvonalú munkáért alacsonyabb díjazás jár.Ha megpróbálnának lerázni azzal, hogy nincs is jelentősége a menetiránynak, azt pont a menetirány jelölésével lehet megcáfolni. Ha nem lenne jelentősége, akkor nem rajzolták volna rá. (Léteznek szimmetrikus mintázatú köpenyek, ez nem az.)
De előtte jól fényképezd körbe a felnit.
-
PociAti
őstag
válasz
buherton #25248 üzenetére
Előző hozzászólásban pont az urbanpandas felől érdeklődtél. Ők követték el ezt a bakit? Kiket kell elkerülni?
Az 1-3 pontra nem lehet egyértelműen válaszolni. Előfordulhat, hogy komolyan veszik a problémát és soron kívül próbálják helyreállítani azt a csorbát, amit ejtettek. Vagy aki csinálta, újra nekiáll, de most még jobban utálja azt a munkát, amit egyszer már elcseszett.
Gumi típustól függő mit okoz a fordított menetirány. Főként a csapadék elvezetés miatt van jelentősége. Fordított irányban nem olyan hatékony a folyadék kivezetés, talán lassabb és zajosabb is lesz tőle a roller, de ez utóbbiak elenyésző mértékű jelenségek.
-
válasz
buherton #25199 üzenetére
Forgásiránnyal ellentétes irányba tették fel a gumit...
Mekkora gondot okoz ez vajon?
Ha hétfőn visszaviszem, akkor:
1. megint ott fog állni nálunk a rollerem
2. még jobban karcolódik a felni külseje
3. mi a biztosíték arra, hogy nem rakják fel újra rosszul a gumit?Komolyan nem hiszem el, hogy egy nyamvadt munkát (általánosságban) sem tudok már úgy kiadni, hogy ne barmoljanak el valamit. Úgy kaptam vissza, hogy a fényvisszaverő csíkok nem voltak rajta, és ahogy már írtam a felnin határozottan látszódik a szerelés nyoma.
-
pescara
aktív tag
válasz
buherton #25190 üzenetére
Hat szerintem, ha tartja, akkor elvegezte a dolgat az onjavito gumi es ott nem szokik a levego. Akkor meg miert nem hasznalhatnad, mint elotte? Ezek amugy sem durrdefektet kapnak, figyeld idonkent, aztan ha ugy latod, hogy tobbet veszit a normalisnal, akkor meg raersz gondolkozni cseren.
-
Reggie0
félisten
válasz
buherton #18092 üzenetére
En a galaxy watch 2-ot (es a hozza tartozo telefonos app-ot) eveken at csak akkor frissitettem, ha mar nem volt hajlando kapcsolodni a telefonhoz. Samsung nem a stabil okosora fw-krol ismert, mar regen is allandoan brickeltek az orakat, ha eppen nem az akkuidot feleztek.
-
-
-
Somatom
veterán
válasz
buherton #17066 üzenetére
A G30E II -n van egy szoftveresen állítható motorfék gázelengedésre. Ez ki is kapcsolható. Amikor meghúzod a féket, akkor először a hátsó kerékre ható elektromos fék lép működésbe. Ha jobban húzod a fékkart, akkor az első kerékre ható mechanikus fék is működésbe lép. De, a kettő együtt is elég harmatos. Legalábbis 90 Kilóval a Szépvölgyin lefelé. A Flórián aluljáróban még csak bringával jártam, de sztem az összes feljáróján felmegy a roller. Az Árpád hídra sem kell felvinni, mert van bringás felhajtó.
Ha elég a kisebb hatótáv, akkor a G30LE II egy kisebb akkus verzió, ami ezáltal könnyebb. -
Peaceliker
addikt
válasz
Én elég sokat közlekedtem már mindenféle járművel és igaz sima és elektromos rollerrel csak mostanság egy keveset. De tényleg az elektromos roller a legparásabb. Nem vagyok egy fostos gyerek meg már idióta módon sem megyek (kinőttem jó rég azt
), de veszek sisakot. Én nem merném gyerekem rátenni.
-
wanted5
őstag
válasz
Csak gondolkodj már józan paraszti ésszel.
Eleve egy bizonytalan járműről van szó. Amíg egy kérékpárt tartasz a lábaddal is, meg a sokkal nagyobb kerék miatt sokkal nagyobb a centrifugális erőből eredő önegyensúlyozás is.Ezzel a kis nevetség 8-10 colos kerékkel olyan könnyű elesni, hogy hihetetlen, ha rutinos vezető vagy, akkor azért, ha nem, akkor meg azért. Mert sok rutinnal más járművel az agyad egyszerűen elsiklik olyan úthibák felett, amik rollerrel már veszélyesek. (egyszerű példa, kerékpárúton fagyökér felnyomta az aszfaltot, de minimálisan 1-2-3 centire, biciklivel meg se érzem, de rolleren akkorát dob, hogy túlzás nélkül mindkét lábam a levegőben)
Ha esés van akkor pont ráesel a gyerekre..Én egyszer estem, akkor is "csak" 20-al, de még mindig fáj a térdem, ha letérdelek, pedig már fél éve volt.
Én biztos nem szórakoznék a gyerekem épségével és biztonságával. Járjatok busszal, gyalog, kocsival. De persze tudjuk, hogy mindenki azt csinál, amit akar.
-
válasz
buherton #17048 üzenetére
Felsorolok a pálcikarollereket, h képben legyél mégis hogy vannak ezek.
Xiaomi - 8.5"-os kerék
Essential.........250W 20km max 20km/h
1S....................250W 30km
Mi 3 Lite..........300W 20km (dobfék)
Mi 3.................300W 30km
Pro 2...............300W 45km
Tömlős gumik
Tárcsafék hátulSegway - 10"-os kerék
F sorozat:
F25.............250W 20km
F30.............300W 30km
F40.............350W 40km
Tömlő nélküli, "defekttűrő zseléréteges" gumik
Tárcsafék hátulD sorozat:
D18.............250W 18km
D28.............300W 28km
D38.............350W 38km
Tömlős gumik
Dobfék hátulMax sorozat:
G30............350W 65km
G30LE........350W 45km
Tömlő nélküli gumik
Dobfék elöl
Hátsókerék-hajtásAz árakat az árukeresőn meg tudod nézni.
Hatótáv általában kb a 2/3-a a feltüntetettnek, ezzel számoljál.
A 10"-os kerekű rollerek nagyságrendekkel jobban csillapítják az úthibákat.
A dobfék is teljesen jó fék, amiatt nyugodtan lehet választani dobfékes rollert, nem sokkal rosszabbak, mint a tárcsafékesek.
A belső gumi nélkülieknél egy hibafaktorral talán kevesebb van, (az nem tud előfordulni, h a nem megfelelő keréknyomás miatt a belső gumi kidörzsölődik a külsőhöz hozzáérve).
Emelkedőkön a 350W-os jobban megy, mint a 300W-os.
Emelkedőkön a nagyobb akksis jobban megy mint a kisebb akksis.
Lengéscsillapítót lehet utólag szerelni rájuk, ha szükséges.Gyermeket inkább ne akarj rollerral vinni.
Inkább elektromos biciklin.
De amúgy hát nyilván te dolgod, te döntöd el, (csak ne lepődj meg, ha ezt szóvá teszik itt.)A Kugoo 160ezerért ad kb olyan rollert, mint a Mi 3, csak ezen elöl hátul lengéscsillapítók is vannak. Valamin akkor spórolni kellett.
Ez a váz. Hajlamosabb elrepedni, aztán eltörni, mint pl egy Ninebot.Az E-Twow meg ahogy feljebb irták, ezeket az egyszerűbb modelljeit rendre drágábban adja.
A nagyobb rollerei is drágák, de azok legalább jók is. -
DigitXT
félisten
válasz
buherton #17048 üzenetére
Kugoo S1 Prot ajánlott az eladó? Hadd gratuláljak neki: egyik feltételednek se
felel meg, a legkevésbé a keveset kell karbantartani/megbízható, 20 km táv...
Szerk: na jó, a könnyű, meg fel tudod vinni a lépcsőn, az megvan neki.Meg eleve gyerekkel rollerezni? Teljes elmebaj. Amit esetleg egy káromkodás
közben kimozognál, azt ha ott van előtted a gyerek épp te magad vasalnád ki.
Ne arra készülj, hogy a rollerezés az vmi biztonságos dolog, főleg nem S1-en:
azon még egy normális mechanikus fék sincs, szóval lefelé kész hazárdjáték,
felfelé meg harmatos a max. 400W-os teljesítménye Ahogy merül annyi se...Igen, olcsó(bb), mint az etwow, de kritikus helyeken gyengébb nála: nemhogy
3-4k km nem várható, hanem párszáz után már törik az akku. Ami szerencse,
mert akkor még azelőtt el tudod adni roncs árban, mielőtt az első villa törik...Majd nézz meg egy etwow első villát, mennyivel erősebb konstrukció... Pedig
ugye messziről tök ugyanaz a kettő, de valójában nagyon nem. (Ha kivesszük
a gyereket a képletből, a dobfékes GT valószínűleg megfelelő közlekedésére.)A 10" pálcika rollerben ritka: nagyobb méretű, így nehezebb vasak sajátja...
Persze ha közútra akarsz vele menni oda valóban melegen ajánlott, lehetőleg
úgy, hogy mindkét kereke függetlenül fékezhető legyen. Ami ultra hordozható
cucc, szerintem nem való közútra, de pláne nem nagyobb sebességekre.Ui: az etwow fasza cucc, csak véleményem szerint erősen túlárazott. És nem
az a megoldás, hogy akkor megvesszük olcsóbban, Kugoo néven. Ha rendes
fék + 10" kerék kell még nagyjából pálcika méretben, meg kell venni a G30-at.
(Ha semmiképp nem tudnak lebeszélni a gyerek életének veszélyeztetéséről,
legalább olyan vasra állj, amivel biztonságosan meg lehet állni, és nem törik.)- hosszú távon szeretnék elköteleződni
Az S1 az pont egy ilyen ismerkedős roller: egy év után eldöntöd, mi kell, majd
megveszed azt. Amikor már biztos vagy benne, hogy megéri. (80K volt reális
érte anno, de rákattintottam a linkedre, és szembejött egy 160K? Menekülj...)Szerk2: mindezt 210K-ról "akciózva": rossz vicc! Ennyit nem romlott a forint...
-
válasz
buherton #15756 üzenetére
Sztem is lehetne írni, nem avulna az el annyira, itt azért nem jelennek meg új és új modellek félvente, párhavonta.
A fő irányvonalat azért mégis le lehetne írni, ismertebb típusokat, vagy pro/kontra megjegyzéseket.
Az árakról meg annyit, h aki eddig nem vett még rollert, az ne most akarjon, mert nem éri meg. :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest