Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
@mriya@
őstag
Revenge 14m.
-
Garfield.37
tag
válasz
dellfanboy #2796 üzenetére
Szia !
Esetleg ez : [link]
-
dellfanboy
őstag
ez jó hely, hogyha az iránt érdeklődök, hogy kezdőként ki-melyik lőteret ajánla, hogy 1-2-3-3fegyvert kipróbálhasson 3-4-5-6 fiatal egy szülinapi móka keretén belül BP-n?van vmi tuti hely? mert ahog nézem van ahol 1000ft-kérnek el egy lövésért...
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Tudtok olyan helyet vaterán meg airguns.hu-n kívűl, ahol légpisztolyt lehet hirdetni?
-
bringasisti
őstag
Üdv. Revenge-24-M véleményt tudtok mondani. Azt videón látni hogy elég pontos, de milyen megbízható? Mik a benyomások, esetleg másik márka, típus ami ajánlott? Koszi.
-
herion
tag
válasz
pendre54 #2789 üzenetére
Ha Ercsii vagy, akkor vágod a témát. Ha nem, akkor némi infó (úgy általánosságban mindenkinek) : ez a két cigány család (meg még tucatnyi) anno a szoci rendszer alatt lett betelepítve a városba.
Akkoriban ezerrel pörögtek az ilyen projektek, nyilván egy potenciális szavazótáborról van szó, akiknek a lakhatása biztosítva volt államilag (több száz emberről van szó), etetve, itatva, segélyezve voltak, cserébe életben tartották a szoci vezetőséget a szavazataikkal.
Az idő telt, változott a helyzet, változott a BTK, a szocik megbuktak és a nyakunkon maradtak ezek.. (nem tudom minek nevezzem őket).
Szóval a 2000-es évek vége óta, mióta nem pénzelik őket, folyamatosan megy a balhé, mert hát munkanélküli megélhetési bűnözőkről van szó, akik folyamatosan ki-be járkálnak a sittről.
Hol kerti szerszámokkal, hol ilyen-olyan "kézi fegyverekkel" támadnak egymásra, csinálják a műbalhét amiért rendszeresen kivonul a rohamrendőrség.
Gondolom most azért kapta fel a sajtó mert gumilövedékes fegyverekkel ment a cirkusz.
Egyébként vasvillákkal, baltákkal, kaszákkal rendszeresen egymásnak mennek, ami szerény véleményem szerint sokkal nagyobb sérülést tud(na) okozni, mint egy gumilövedékes fegyó. Ezekről meg kb. soha semmi hír nincs. -
mexel
veterán
Sziasztok! Aktuális lett hogy szülőnek, vegyek Zoraki R1-be pepper lőszert. Itt helyben Victory 9mm RKnall Pepper-t találok.
Kell ennél jobb, vagy van erősebb jobb alternatíva, vagy bőven megfelel? Holnap meg kellene vennem
-
Újabb humántesztes képek, és az elkövető, "csak" egy 12 mm-es Pitbull. A történet háttere, az Index gumilövedékes fórumán. Mivel a sztori nem túl régi, így a próbababán sem egy szál póló volt, tehát ennek tükrében is érdemes nézni a sérüléseket.
-
mexel
veterán
Sziasztok. Ismét kérdés. Zoraki R1 be keresek szülőnek valamilyen gáz pepper töltényt. Mindegy milyen gyártmányt veszek? Vagy ebben van erősségben és minőségben különbség?
-
Az tény, hogy a januárban életbelépett, szigorított jogi környezet miatt, az idei év komoly érvágást jelentett a fegyverboltoknak, de részben a gyártóknak is. Így valamennyire érthető, hogy a boltokba betévedt vevőket, igyekeznek olyan irányba terelni, amiből ők is profitálhatnak valamit.
Jelenleg akik egyértelműen jól járhatnak a jelenlegi helyzetben azok, akik a használt, jó állapotban lévő cuccaikat értékesítik. Lásd, pl. a Fegyverfórum adás-vételi topikját.( nem nyilvános, csak regisztráció után érhető el) -
Jó lesz az sokáig, jó választás volt.
Egy gáz-riasztónak örök élet lenne az élettartama, ha nem spiáter lenne az elsütőszerkezet a többségében (az Alfák pl. kivételek). Így is biztosan ki fogja húzni nagyon sokáig, elvégre érdemi terhelést nem kap. Kivéve, ha rakétázol, de egy revkónak az meg se kottyan. De a spinyó rakéta toldat szét tud szállni a francba és az nem vicces. Én a sajátomhoz gyárttattam acélból, a gyári szutykot nem mertem használni, miután mondták, hogy azzal lehet gond.
-
Gratulálok. Nehéz, de gyors szülés volt.
A kipróbálásra meg a közelgő szilveszter miatt is tökéletes lesz. Akkor úgyis durrogtat boldog-boldogtalan, egyáltalán nem lesz feltűnő, ha az ingatlan udvarán, egy párat eleresztetek.
A Zorakival kapcsolatban meg az általános vélekedés, hogy a termékeik, egy viszonylag átlagos, de stabil, szenderd minőséget hoznak. -
A spiáter anyagos dologgal ne foglalkozz, főleg olyan szituban, amire véve lesz, azaz gyakorlás szinte semmi, éles helyzet meg remélhetőleg nem lesz.
Az én cseh gyártmányú Alfa G030-as, forgódobos revolverem, ami az egyik legmegbízhatóbb, leginkább ajánlott cucc volt, abban pl. a forgódob spiáter, és már túl vagyok vele minimum 150 lövésen( több mint 3 éves), és nincs vele gond.
Az nyilván nem kérdés, hogy az acél vs spiáter összevetésben melyik a nyerő, de ez inkább azoknál legyen szempont, akik nem csak gyönyörködnek otthon a fegyverikben, hanem használják is azokat intenzíven. Magyarán, ha valaki évente lő a fegyverével minimum 100-150-et, azoknál már lényeges szempont, hogy minél több acél legyen a cuccban, mint spiáter. -
mexel
veterán
válasz
pendre54 #2770 üzenetére
Oké, köszi.
Közben azt az infót kaptam egyik boltban hogy a forgótárasoknál a CS gáz nem a legjobb mert hatból egy csinál valami elsütő akadást vagy mit, és hogy csak paprikával érdemes használni, plusz a cs nem mindenkire hat.Másrészt automata van még olcsón 25 körül, az Ekol állítólag megdrágult nagyon azért van hogy valahol már 45 ezer, máshol 25 ezer - ha van, de telefont nem nagyon vesznek fel.
-
Szerintem Te a gumis cuccok árait nézed a Keserűnél, és nem a sima gázosokét. Minden gumis cucc, alapból többszörösébe kerül, mint a sima gázos, és nem csak a Keserű Művekben.
Javaslom, hogy telefonon hívd fel a boltot, és kérdezz rá, hogy perpill mi a készletük, a kizárólag csak gázos fegyverekből. A Facebook oldalukon, azért messze nincs minden kirakva, ezért kérdezz rá. -
mexel
veterán
HA jól látom a Zoraki és keserű cuccok kb 5x annyiba kerülnek
Valószínűleg jobb, de ennyit nem adnék érte most, nem olyan célra kell hogy ezt vegyem
-
Még annyit tudok segíteni, hogy Budán, a Gyöngysor utcában van a Keserű Művek Fegyvergyár mintaboltja, és most karácsonyig akcióznak, azaz kb. az ÁFÁ-t elengedik vásárláskor. Itt van a Facebook honlapjuk, van telefonszám, tehát tudsz előtte azon érdeklődni. [link]
Igaz, hogy nem az általad kinézett Ekol cuccokat árulják a gázos kategóriában, hanem Zoraki, meg Blow típusokat, de egy érdeklődést ez a bolt is megérhet.
Én náluk vettem, az egyik gumis revolverem, a Revenge 14-M-et, meg pót dobot is hozzá.
Ha gond van, a náluk gyártott/vásárolt fegyverrel, személyesen be lehet vinni, ha kisebb a probléma, azonnal javítják 1-2 órán belül, azaz megvárható.(saját tapasztalat) -
mexel
veterán
Ekol Lite 2" és Ekol Viper 2,5" amit szeretnék, de sajnos van ahol 50%-al drágább - ott kapni éppen. Nem tud valaki ezekből olcsón valahol bp-en ahol van olcsón raktáron?
Ami érdekes van ahopl azt olvasom 9mm-es van ahol azt hogy 6 mm-es. Ugyanazon a néven lehet több féle is? ( Ekol Viper 2,5") -
Ugye ha jól értettem, Pesten szándékozod megvenni a cuccot. Akkor javasolnám az Önvédelmi Boltot, és annak is a Köki Terminálos üzletét. Úgy tudom, bár ez nem 100 %, hogy ott dolgozik a linkelt fórum topikgazdája, aki "gvass1" néven van. Ő egyébként az a Vass Gábor, aki a Kaliberinfó [link] magazinba is szokott szakmai cikkeket írni.
Én az egyik revolveremet anno, a Kökinél vettem, és ott teljesen korrekt felvilágosítást, infókat kaptam. Szerintem, ha felkeresed az üzletet, elmondod azokat a szempontokat, amiket itt is leírtál, jó eséllyel tudnak ajánlani valamilyen cuccot az aktuális kínálatukból. -
BioNiCMaN
addikt
-
mexel
veterán
Köszönöm az infókat. Sajna időm semmi, most is dolgozom, még éjjelig, holnap eg percem sem, pénteken valahol meg tudok venni vmit. Szerintem veszek egy olcsó 9mm-es forgótáras gázost, néhány risztóval és majd kipróbálják vhol egyszer. Ekol-t néztem, csak nem találok olcsón sehol, ahol olcsó ott nincs raktáron sajn.
Gázból mit érdemes bele venni, van valami amire figyelni kell? -
Nekem kizárólag gumis cuccaim vannak, ott meg szinte majdnem mint forgótáras, így a szekrénytáras cuccokkal nincs tapasztalatom. Általánosságban viszont, ahogy a fórumokat olvasom, azokból az jön le, hogy a forgótáras kialakítást megbízhatóbbnak mondják.
Viszont a gázosoknál, meg a kínálat nagyobb részét, a szekrénytáras cuccok teszik ki, szóval a fene tudja, de én azt gondolom, hogy minimális használat(gyakorlatozás) esetén, nincs jelentősége. Továbbra is azt javasolnám, hogy a linkelt Fegyverfórum topikjánál, ha van most időd, nézd át az utolsó hetek, hónapok anyagát, hátha találsz értelmes dolgot, ajánlást.
-
Egy gázpisztoly használatát is meg kell tanulni és arra nem árt felkészülni, hogy házon belül, falak között kurvahangos. A revolver jó irány (mindenképpen, mert pl. az én anyám az Ekol Alpomat nem tudja csőretölteni, nem elég erős a keze hozzá), az Ekol Lite jó, ha ragaszkodsz hozzá, csak ne adjon hamis biztonságérzetet, mert azzal nincsenek előrébb. Használni tudni - és merni - kell.
-
mexel
veterán
válasz
pendre54 #2755 üzenetére
Oké, ezt megértem, a gázspray oké, de az ráér. Most a fegyver típusa, formája minősége lenne a lényeg hogy meg tudjam venni. nyilván ott lenne ahol alszanalk, főként éjszaka az amikor esetleg kellene, mondjuk ágy mellett. ( nem párna alatt azért)
Nagyon köszönöm valóban a segítségeket a helyzetekre és más felkészítésre, de először az lenne jó ha tudnám legalább milyet NE vegyek, valami nagyon rossz típus vagy mi az amit nem szabad ha gázfegyvert keresek olcsón. Vagy megvehetek bármit?
Legalább arra kérek választ most hogy forgótárast vagy automatát? -
Saját ingatlanon belül, a behatoló ellen, jogos önvédelemnek számítana az is, ha történetesen a delikvens fél szemmel jönne ki a történetből. Az otthoni önvédelem terén, szerencsére kedvezően változtak a jogszabályok legutóbb. Minden másban viszont sajnos nem.
A gázzal kapcsolatban még egy-két megjegyzést. A leírásod alapján feltételezem, hogy a szülők családi házban élnek. Az meg nem életszerű, hogy egy darab revolvert folyamatosan, mindig magukkal hurcolják házon belül, az ott lakók, még a WC-re is. A gyakorlat általában az, hogy a ház egy bizonyos helyiségében tárolják a revolvert/pisztolyt, fiókban, szekrényben, akárhol. Tegyük fel, hogy olyan szerencsétlen szituáció alakul ki, hogy a tárolt fegyver, pont abban a helyiségben van, ahonnan a behatoló jön, akkor mit fog csinálni a tulajdonos, megkéri udvariasan a betörőt, hogy engedje már be abba a szobába, mert épp volna ott még egy kis dolga.
A legbiztosabb megoldás, hogy lehet fegyver, de mellé kell még legalább 4-5 db gázspray, az ingatlan helyiségeiben szétszórva tárolva, mások által nem látható helyen, de a tulajdonosok által viszont könnyen eléhető helyen.
Nálam a gumis cuccokon kívül, van még jelenleg 3 db ilyen gázsprayem, a szlovákoktól beszerezve. [link] A szlovák törvények sokkal rugalmasabbak, onnan postai úton is kiszállítják, míg nálunk, ezeket is csak személyesen lehet megvenni.
Érdemes egyszerre legalább 4-5 darabot rendelni, és abból egyet mindenképp kipróbálási célra, a többit meg szétszórni az ingatlanon belül. Tehát a próbánál megtapasztalni, hogy milyen erővel kell lenyomni a szórófejet, meddig terít, milyen a szórása, ami pl. egy falra szögezett papírlapon jól lekövethető, stb.
"Nem akarnak gyakorolni, nem akarják használni, legyen ott ha nagyon kellene."
Ezt a kitételt, meg el kell felejteni sürgősen, kipróbálás, gyakorlás nélkül annyi, mintha nem is lenne.
Éles helyzetben, akkor kézbevéve, és először próbálni használni kizárt, hogy abból jó dolog süljön ki. -
mexel
veterán
A fegyvert én venném meg személyesen, budapesten. Most metekozhatok napestig, igazából gumisat nem szeretnék mert ha véletlenül kilövik a szemét a behatolónak még őket veszik elő stb stb. A gáz kényes nyilván, lehet szellőztetni, de ha azt elérik hogy megvédik maguklat, még ha taknyuk nyáluk folyik is, megéri. És elsősorban biztonságérzet növelése a cél, édesanyám fél ha egyedül kell lennie ha esetleg édesapám kórházban van.
Nem akarnak gyakorolni, nem akarják használni, legyen ott ha nagyon kellene. Szerintem egy forgótáras egyszerűbb lehet, ilyet néztem ki, de ahol olcsó volt ott elfogyott.Ugyanez it nem messze sokkal olcsóbb lenne - ha nem fogyott volna el
A gumilövedékes az azt hiszem igencsak más árkategória -
Egy-két észrevételt teszek, csak így röptibe. Az ilyen ad-hoc jellegű vásárlások, főleg úgy, hogy 1 napot szánnál rá(tudom karácsony), ebben a fegyver katergóriában, nagyon necces történet lehet a vége.
Kezdjük ott, hogy ezeket csak személyesen lehet megvásárolni, és mivel a legnagyobb választék, a komolyan vehető üzletek terén, jórészt csak a fővárosban van, a vidékiek már is komoly hátrányba kerülnek, főleg ha ilyen rövid idő áll rendelkezésre.
Első körben azt ajánlanám, hogy nézz szét a Fegyverfórum oldalán, ott is a gáz, riasztó, és gumis fegyverek topikjában. [link] Ott a nagyobb cégek is szoktak ajánlani, hírdetni, mint pl. az Önvédelmi Bolt [link] , nekik több üzletük is van, de csak Budapesten.
"A gumissal ha csak testen lövi az nem rettent el senkit nagyon."
Háát, őőő, izé, akkor egy-két szösszenet arról, hogy mennyire is nem rettent el a gumis fegyver.
Kezdjük mindjárt ezzel, konkrétan, egy C típusú volt a próbababa, fotókkal.[link]
Nekem két gumis cuccom van, és gyakorlásként, egy 2 cm vastag bútorlapokra szoktam lőni, úgy kb. 5 m-ről. Jöjjön akkor, a szegény 2 cm-es bútorlap panaszai.[link]
-
Gázba először egy riasztó aztán gáz talán
Annak semmi értelme, csak gázt, vegyesen tárazva (cs/paprika).
A gumissal ha csak testen lövi az nem rettent el senkit
Vannak azért bőven ellenpéldák a való életből. Az a teória nem nagyon akar testet ölteni, hogy csak felbőszíti a támadót. Egyetlen esetről lehetett hallani a hírekben, talán tavaly, de az egy nagyon homályos sztori volt. Otthonra amúgy is puska kell, nem pisztoly. Az tényleg nem viccel. De nem is olcsó, a megjelölt összegeken vastagon felül van és valóban célozni kell vele, szóval gyakorolni szükséges.
BioNiCMaN ajánlásával értek egyet, ha mindenképpen fegyver formájú cucc kell. A T4E cuccok elég jók, ezt fegyverboltos ismerősöm is megerősítette (úgy, hogy nem volt érdekében fényezni előttem). Abba lehet tenni gyakorlatilag bármit és nagyon egyszerű az üzemeltetése és nem kell vele nagyon pontosnak lenni, mellkasra kell célozni vele.
Mondjuk a pepper lövedék nem olcsó, de gyakorláshoz gumit bele és kész. Az .50-es kalibert érdemes venni, a .68-as nem annyira jó.Amúgy én szimplán egy paprika gélt vennék, mostanában magammal vinni is csak sprét szoktam. Az hatékony állat ellen is, ha úgy adódik, plusz beltérben is csak a célos kapja (ráragad a pofájára), nem kell utána két napig szellőztetni. Ja és a szomszédság - meg a TEK - sem ébred fel tőle.
-
mexel
veterán
Gumissal célozni kell, jobb lenne a gáz. Igen tudom beltérben nem jó, de legalább a behatolót is kiütheti, jobban mint őket, plusz ők felkészülhetznek. A gumissal ha csak testen lövi az nem rettent el senkit nagyon.
Gázba először egy riasztó aztán gáz talán, vagy ha a kertben vannak is jó lehet.
Milyen típust érdemes, ez lenne a fő kérdés, 1 napom lenne beszerezni -
mexel
veterán
Sziasztok, nem olvastam visza és jelenleg időnm sincs sajna. Csak elmentem ma egy fegyverbolt előtt és beugrott az ötlet hogy nagyon idős szülőknek családi házba otthonra vennék valami egyzserű olcsó önvédelmi gázfegyveret ( teljesen tökéletes szellemi frissességnek örvendenek szerencsére)
Van ötlet így kari előtt hol lehet venni, mi az olcsó és használható, és egyszerű? Nyilván nem profi cucc kell, csak valami ami jó arra ha bemene valaki szemközt dörrenthetnék.
( már nem akárki, pl én hanem egy betörő)
-
válasz
mancer7151 #2745 üzenetére
Pár naponta rá szoktam nézni a Fegyverfórumra, ahol lehozták a hírt, de eddig nem találtam semmit, a folytatást illetően. Amúgy meg az Isten, és a hatóság malmai elég lassan őrölnek, lehet hosszú hónapok telnek el, mire lesz valami érdemei döntés, akár rendőrségi, akár ügyészségi vonalon.
-
Így van, de az ez év január 1-el életbeléptetett jogszabálymódosítás előtt, javarészt nem ilyeneket gyártottak. Konkrétan, ez a bizonyos Revenge 14-M amiről szó volt, és ami nekem is van, azt nem múzeális besorolásúként vettem, és elég tisztességes akasztóval van szerelve.
A másik revolverem, a cseh Alfa G030, meg még ennél is brutálisabb akasztóval szerelt.
Ezek miatt is, a kint lévő gumis revolverek döntő többsége nem múzális besorolású. Ez az arány nyilván, az elkövetkező években változni fog. -
tornas
őstag
válasz
pendre54 #2735 üzenetére
A múzeális besorolású Keserű revolverekben nincs akasztó. Így azok puha gumigolyóval is pontosabbak. A múzeális Alfa MG sorozatú revolverekben is minimális akasztózás van, és az is csak a csőfarnál 2 db stift formájában. Pontosabbak es erősebbek is mint a G sorozatúak.
-
Dorien
veterán
válasz
Árpi001 #2736 üzenetére
Garázdaság vagy sem, szerintem azért egy gázspray viselése egy könnyen előrántható helyen sosem árt...
A lőfegyver(nek látszó tárgy) már más tészta, ennek ugye elrettentő ereje van: a másik a legtöbbször nem tudja megállapítani, hogy mire képes a cucc és jó eséllyel meghátrál. Gáz-riasztó fegyverre kérhető viselési engedély is.
Ha meg az otthont / családot kell megvédeni, akkor szükség esetén nyilván a végsőkig is elmegy az ember.
-
válasz
Árpi001 #2736 üzenetére
"De ott van még lakatos marlonbrando valószínűleg népes családja is.."
A népes család fogadása is megoldható illően. Mondjuk pl. a Keserű Művek Fegyvergyár által gyártott 16 lövetű, 18 mm-es, vagy 19,3 mm-es lövedéket használó, HD-22-M shotival. [link] Beszerezni hozzá még egy pótdobot, annak a cseréje pár másodperc, és így akár egy 20 fős kiccsalád is megfektethető, persze előtte gyakorolni hozzá sokat. -
Árpi001
senior tag
-
A kérdésedre a válasz többrétű.
1./ Az én véleményem az, hogy a saját otthonomban, az iIlletéktelen behatolók ellen, minél hatásobban kell fellépni, és kiiktatni, és nem pedig ékszerész mérlegen(erről még lesz szó) méricskélni, hogy akkor most mi légyen a teendő. Annál is inkább, mivel az ilyen szituációkban a döntés, sokszor másodpercek kérdése.
2./ Akkor konkrétan arra a kérdésre, hogy miért a keményebb legyen éles szitura. A hírben is szereplő fehér, 55 shore keménységű puha guminak, van egy nagyon nagy hátránya, ami éles szituációban komoly hátrányt jelenthet.
Jelesül az, hogy pont a puhasága miatt, a revolverek, shotik, stb. csövében lévő kötelező akasztók miatt, a csőben komoly deformálódást szenvednek a kilövéskor, és emiatt nagyon rossz a szórásképük, magyarán sokkal pontatlanabbul lehet velük lőni.
Gyakorlásra azért is jók, mert ha valaki ezekkel a puha lövedékekkel, elég jól tudja korrigálni a szórást, akkor a kemény, 75 shore keménységű lövedékkel, amit kevésbé deformál az akasztó, sokkal pontosabban tud lőni. Ajánlom a linkelt Fegyverfórum megfelelő topikjában lévő tapasztalatokat.
Azután ugye vannak még az ennél is sokkal keményebb Steel Devilsek [link] , de ezeket a vasporos cuccokat már én se ajánlom, nem a C típusúakat sajnálva, hanem mert az ilyen spiáteres anyagú fegyvereket, könnyen gallyra vághatja.
3./ Szintén egy fegyverfórumos javaslatra, én pl. még ezt is megléptem, ezzel a kis kütyüvel.Egy-két éve, valamelyik Black Friday akcióban vettem, nagyon baráti áron, ezt a kis ékszerész mérleget, ami a grammot, századpontosággal méri.
Ugye alapvetően ezekhez a fegyverekhez, ezt a típusú töltényt használják. [link]
Ezekben a töltényekben, a lőpor mennyisége eltérő, ami ezzel az ékszerész mérleggel szépen kimérhető. Amelyikben az átlagnál kevesebb a lőpor, az marad a gyakorláshoz, amikben meg több van, azok meg szépen elrakva, a C-típusúak vendéglátásához.
4./ Végezetül ezt is javaslom megfontolásra mindenkinek, hogy inkább tárgyalják tizenketten az ügyemet, mint négyen vigyék a koporsómat. -
válasz
MasterDeeJay #2729 üzenetére
Főleg úgy, hogy ahogy írták is, hogy a szabvány 15 mm-es, 55 shore keménységű, fehér puhagumival volt töltve. Én azokkal jellemzően csak gyakorlok, egyébként meg úgymond éles helyzetre beszereztem, 75 shore keménységű, fekete bogyókat. Azokkal, ahogy a hozászólásomban linkelt fotón is látszik, a 2 cm-es bútorlapot, 5 méterről simán átviszi.
A fentiekhez még annyit, hogy nagy valószínűséggel a C típus, nem félmeztelen ment oda, hanem ősz lévén, volt rajta valami vastagabb cucc, mondjuk egy pulóver, és azon keresztül ütött ekkorát. -
-
Mivel elég ritkán írogatnak ide, akik érdekeltek ebben a témában, ezért berakok egy hírt a Fegyverfórumról. Így néz ki, egy élőemberes, gumilövedékes teszt, egy Revenge 14-M-es cuccal, ami nekem is van, írtam is egy-két tapasztalatot róla korábban. A fotón pont a Revenge-el tárazok ki éppen. [link]
Egy C típusú alany volt a próbababa, és még szerencsésnek is mondhatja magát, mert ha az a nyaki lövés pár centivel arrébb, a nyaki ütőeret találja, akkor hullazsákban végzi.
Itt az eredeti bejegyzés, október 21-én kelt. [link] -
Pötyi
őstag
Budapesti fórumtárstól szeretnék kölcsönkérni e hét végére kerti légpuskás örömlövészethez valami átfordulós célgépet. Beszéljük meg privátban.
-
Pinya007
aktív tag
Sziasztok!
Keresek Slavia 630-hoz ilyen laprugót:
https://ferfiakjatekboltja.hu/id/515246-Slavia-630-elsuto-billentyu-rugo
Ezzel lehet állítani az elsütőbillenytű nyomási erősségét. Sajnos karbantartáskor eltörtem. Ha valaki tud ilyen lelőhelyet írjon rám legyen kedves. -
shield
őstag
Itt érdeklődj. [légfegyverek]
-
doc
nagyúr
Ugy latom, ez a zold tomites doglott meg, jo a tippem?
Illetve ha mar konkretumoknal tartunk, szerintetek mennyit erhet ez a kupac igy egyben (bar nem tudom, mennyire eselyes egyben eladni)? A Crosman 357 es a Colt Special Combat pisztolyok, egy forgos acel 'celtabla', ket bontatlan Umarex szoknyas, nagy adag acelgolyo, fegyverolaj, meg a kepen nincs rajta de van meg tobb tucat patron is (bar ezek mar tobb evesek, azert most kettot kiprobalva mukodnek remekul)
-
doc
nagyúr
Koszi
nesa: Egy Crosman 357 es egy Colt Special Combat (1911 replika). Meg vannak toltenyek, CO patronok is. Elso korben jo lenne tudni hogy kb mennyit ernek, ha "filleres" akkor inkabb megtartom neha a kertben lovoldozni, de ha ertelmes osszeget lehet kerni ertuk, akkor inkabb beforgatnam motorba meg gitaros cuccokba, azokkal tobb idot toltok -
doc
nagyúr
Van ket patronos, hobbi legpisztolyom, de evek ota elo sem vettem oket, ugyhogy valoszinuleg eladom oket. Merre erdemes ilyesmit hirdetni, keresni? Azt sem tudom mennyit ernek, szoval eloszor ezt kene belonom, ehhez meg jo lenne a tobbihez viszonyitani
Tudtok ajanlani valami ilyesmivel is foglalkozo hirdetesi oldalt, forumot, stb?
-
demars
addikt
-
Dorian
félisten
Nálam a Zalán a beép szekrényben van az emeleten (ahol alszunk), gumival megtöltve, riasztó tár megtöltve de külön tárolva, így 2 mozdulat és tűzkész. Szereltem rá zseblámpát is, hiszen ha szükség lesz rá, akkor az nagy eséllyel éjjel történik.
Gondoltam én is már rá, h a földszintre is kéne valami, de sztem ez már túl nagy para -
demars
addikt
Sziasztok.
Szeretnék venni egy gumilövedékes pisztolyt. Melyik típust ajánljátok?
Keserű Pitbull és Zoraki R1 et néztem eddig. Keserű mellett szól a tartalék dob.
Van egy Atlas Zalán itthon, de ha "elrejtem" macerás előkapni ha szükség lenne rá.
Megbízható típus kellene, az sem baj, ha acél szerkezetes. -
válasz
beach head #2710 üzenetére
Ahogy a Pitbull, úgy az Alfa is 12-es, így elég a 12-es méretű kefe. A kefefej anyagát illetően meg, tökéletesen megfelel, egy erősebb műanyag alapú, mint amit az Alfákhoz is adnak.
Azért az nem jellemző, hogy valaki napi rendszerességgel durrogtasson gumis cuccokkal, és emiatt, időnap előtt elkopjon egy ilyen kefefej. -
válasz
beach head #2708 üzenetére
Az Alfa G040-hez adott gyári tisztító pl. tökéletes lenne, csak ezt külön nem árulják.
A nagyobb fegyverboltok között kellene szétnézni, mint pl. a Fegyverellátó [link] , de pl. ez komplett tisztító szett, nem csak kefe. -
beach head
senior tag
Hello mki!
Keseru pitbull 12mm-es milyen tipusu tisztító kefe hasznalhato? tudtok linkelni valami nem tul dragat? -
Dorien
veterán
Eladóvá válhat egy vadiúj, fekete elox alu Keserű Pitbull 19-M. Tavaly év végi vásárlás, csak a gyári próbalövések vannak benne. MKH érvényesség (gáz-riasztó): 2032. 10. 03., viselési engedély kérhető rá.
Fekete fegyvertok, tisztító kefe, 1 tubus szilikonzsír, gumilövedék töltő, 100db 12mm gumi, 50db Ruag Geco R Knall NC patron, 10db Walther R.PV. pepper patron. Csak egyben. Érdeklődni kizárólag privátban! Köszi. -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy a képen látható 7. számmal jelzett alkatrésznek mi a neve, mennyire márka/fegyverspecifikus illetve beszerezhető e?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van itt valaki, aki technikailag és a légfegyverek szereléséhez is? -
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, BONTATLAN Bespoke AI Jet Ultra álló porszívó 400 W - GYÁRTÓI garanciával
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller! Hétfőig jegelve!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest