Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Egy kis érdekesség a (bp-i) bérrollerek (leendő) parkolási rendjéről: [link]
Engem csak az érdekelne, hogy GPS alapon ezt hogy akarják menedzselni?
Rácsatlakoznak a szolgáltató hálózatára, és folyamatosan kérdezgetik, hogy
hol parkolnak a rollerek? Tök jó, de nem fogja 5m pontossággal megmondani.
Engem egyszer büntetett a fantasztikus Lime, amikor a Borároson raktam le,
de az über pontos GPS szerint a HÉV túloldalán voltam (ami akkor tiltott volt).
Volt olyan utam is a Borárosról indulva a Haller felé, amit jó 10-20 méteresnek
mért a szoftverük: ennyire tudta pontosan, hogy hol van az a roller: necces.Ja és a legszebb az egészben, hogy lerakod jó helyre, fotóval dokumentáltan,
ám akkor is megb*sznak, mert a GPS. Innentől, ha lerakod a parkolóba, majd
egy vicces kedvű, esetleg matt részeg járókelő odébb lökdösi, megbírságolják
a szolgáltatót, ami meg kikeresi az utolsó bérlőt... És még téged vesznek elő,
hogy rossz helyen hagytad. Hiába reklamálsz, hogy te nem. Szép kilátások...Ui: fix rögzítési pont nélkül semmi garancia, hogy ott is marad, ahol hagytad...
Ha meg eljutunk a Bubi szintjére, az is marha jó lenne, hogy van tárolója pl. a
Borároson, aztán a következő meg a Müpánál. Szóval ha épp a Haller felé van
dolgod, felejtsd el. Persze megértem, hogy zavaróan sok a roller: tícsák be.
Mármint eleve, ha ekkora gondot okoz, miért kell n+1.szolgáltatót beengedni?!
(Nem hinném, hogy engedély nélkül kezdték el a működésüket... akkor meg?) -
GeoPhoto
tag
Hello,
Na, megvolt az első defektem a Eleglide S1+-al. Érdekes módon a oldalán volt egy kb tűszúrásnyi lyuk pont ott ahol az öntési illesztések keresztezik egymást, gyanús nekem, hogy esetleg gyárilag volt ott gyenge. Remélem tartani fog a ragasztás, most vettem frissen a javítószettet (itthon minden be volt már száradva) Persze, hogy a hátsó kerékben volt, hogy jó nehéz legyen szétszedni.
A kérdésem az lenne, hogy esetleg lehet itthon normális áron 10 colos belsőt venni, vagy muszáj lesz külföldről rendelni?
Ez vajon jó minőség lehet?
https://bikepro.hu/alkatresz_001/kerek_elemei_130/belso_gumi_tomlo_168/kenda_10_x_20_54-152_belso_gumi_7045_fokos_hajlitott_szeleppel_autos [link]Köszi.
-
RockHaRD
addikt
Most, hogy 1 hét várakozás után megrendeltem saját költségen a Kugoo S1 Plushoz a dashboardot, persze, hogy egyből válaszol a support, amire az volt írva, hogy 24 órán belül
Mindegy, most már kíváncsi vagyok, h mit ajánlanak, tekintve, h annyiba kerülne visszapostázni a rollert nekik, mint amennyi a dashboard volt -
Becenick
tag
válasz
Horn Ákos #12293 üzenetére
Tiszta sor. Sokszor lehetett hallani, hogy a bringásoknál is voltak ellenőrzések. Én mégsem tapasztaltam még soha. Egy viszont ennek ellenére biztos, hogy nem véletlenül adnak be javaslatokat. Idő kérdése és valamilyen jellegű általános szabályozás be lesz vezetve.
Más kérdés, hogy mennyire fogják betartani / ellenőrizni. -
Becenick
tag
válasz
Reggie0 #12290 üzenetére
Megkerestem az indexes cikket. Hát komoly a sztori.
Mondjuk fejfájást nem szeretne az ember saját magának. Függetlenül attól, hogy esetlegesen utólag bizonyítékot nyer, hogy igazam van.
Meg ugye ezek egyelőre még csak KRESZ javaslatok. Ki tudja mik lesznek a végső szabályok. -
Reggie0
félisten
válasz
Becenick #12289 üzenetére
Vagy felismerik a tipust es azt mondjak 400W, aztan majd te bizonygathatod, hogy nem ugy van az. Lasd indexes ujsagirokat is megvagtak a limeos tesztert.
A helyszinen a rendort nem nagyon erdekli mit mondasz, ha a fejebe vett valamit. A rendor egy burokrata, ha megkapta az utasitast, hogy valamit csinaljon, akkor csinalja akarmennyire esszerutlen is, egyszeruen kisebb ellenallas fele mozdul es max mondja, hogy a jogrendszer majd kijavitja a hibat, tessek kifogasolni, felebezni, birosagra jarni.
-
Becenick
tag
válasz
PociAti #12282 üzenetére
Ezt értem én, hogy bizonyos előírásoknak meg kell felelnie egy adott terméknek.
A kérdés inkább arra a részre vonatkozott, hogy mi alapján állít meg mondjuk a rend éber őre... és ezt a gyakorlatban ott fogja keresgélni a rolleren?!
Példának okádék rohangászok az úton a rolleremmel és 400w, amivel nem közlekedhetek kerékpár úton.
Megállítanak és megkeresik rajta milyen a teljesítménye az eszköznek és ha jogszerűtlenül használtad pl sávot, akkor megb...?! Soha nem láttam még ehhez hasonló ellenőrzést. Még biciklivel sem. -
Twing94
újonc
Nagyon szépen köszönöm, majd ha lesz tapasztalatom tartósabb használatról akkor írni fogok egy élménybeszámolót!
A futureboard(https://www.futureboard.hu/) budapesti üzletében vettem, ahol most baromi jó akció van minden rollerre és nem mellesleg szép kártyával tudtam fizetni.
Ajánlom a srácokat, nagyon segítőkészek, meg lehet vizslatni a rollereket, rá lehet állni, segítenek a választásban és rengeteg termék azonnal raktáron is van. -
PociAti
őstag
válasz
Becenick #12279 üzenetére
Jelenleg is érvényben van az, hogy az eladott terméknek meg kell felelnie bizonyos előírásoknak.
Jelölések, megfelelőségi tanúsítványok nem design elemek a csomagoláson. Az nem holmi matrica, még ha valaki degradálóan így is próbálja beállítani.Vannak termékek melyek bevizsgálás kötelesek, és vannak amiket csak panasz esetén szokás bevizsgázni (vagy pedig szúrópróbaszerűen kerültek kiválasztásra). E-roller esetén valószínűleg elegendő lesz csak EU-s jogszabálynak megfelelni, nem kell külön a magyar kitétel.
Darabszámra levetítve nagyon kevés termék érintett abban, hogy éppen kicsúszik valami az enyhébb szabályozás alól. És nem véletlenül szokás előre kiszivárogtatni a tervezeteket. Valamint kifutási idő is szokott lenni, amit a noname rollerek lehet meg se érnek.
-
Becenick
tag
válasz
Reggie0 #12278 üzenetére
Hát ezaz.
De amúgy kb lövésem sincs, hogy ezt vajon a gyakorlatban hogyan próbálnák ellenőrizni?
Sansztalannak érzem. De persze lehet, hogy én gondolom rosszul.
Mindenesetre nem lenne túl pozitív, ha emiatt kellene az embernek újra gondolnia a vásárlását.
Vagy ha épp a megfelelő darabokat kellene "bukni", mert az egy másik szabályozás alá kerül. -
PociAti
őstag
válasz
sandró60 #12275 üzenetére
A tervezet szerint legfeljebb 350 W-ig számít a gyengébb kategóriába.
Ezek szerint a 350 W-os is a kicsik közé tartozik majd.Félreértésre talán az adhat okot, hogy a rásegítéses hajtásos járműveknél (pl. pedelec), ahol van pedál, ott 300 W-nál van a határ. Viszont rollernél nem életszerű, hogy a 300 W-os teljesítményre 22 km/h-nál még lábbal rásegítünk. Ezért indokolt a kicsit nagyobb teljesítmény.
A lényegen amúgy nem változtat, a 400 W az már várhatóan sok lesz.
-
Becenick
tag
Jópofának tűnik nagyon a szerkentyű.
Pedzegetik a magyarországi szabályozást az eszközökre. Az nem jelent problémát, hogy 400w?!
Mivel jár ez majd? -
GeoPhoto
tag
válasz
torrentszaki #12179 üzenetére
Hello,
Nekem pont ilyenem van, és a 90 kilómhoz + bevásárlás még éppen elég, de már kisebb emelkedőn, meg szembeszélben visszavesz a tempóból. Az elvi 25km/h az kb 21 igazából, ha GPS-el összemérem. Geekbuyingról rendeltem, nem volt gond a szállítással EU-ból.
Amúgy elég masszívnak érződik, de nem tudom hogy 120kilóval miként viselkedne. Nem bántam meg, hogy megvettem, de el bírnám viselni, ha mondjuk 30-al tudna menni, meg az első teleszkóp sem túl combos, hátul meg ugye nincs és keményen érezni egy nagyobb buckát, vagy rossz járdát, de a diszburkolaton szépen átmegy.
Ami viszont durva volt, hogy egyszer fullra lemerítettem és lábbal alig lehetett hajtani (nemcsak azért mert magas a deckje) 2km alatt totál leizzadtam.
Szerintem sík úton max sebességgel olyan 20-25km lehet benne, szóval 10km-nél messzebbre már vinnék töltőt.Az árának kb több, mint a fele maga az akksi.
Ja, és nem időjárásálló, eső után nekem már valahol bezavart a lámpába a víz, egy ideig kikapcsolva is pislákolt a világítása, szóval tavasszal tervezem, hogy leszigetelem.
Ha most vennék akkor valami dupla teleszkópos cuccot keresnék, és 30km/h felettit (hogy legalább a 25 meglegyen). Sajnos az olcsóbbakról a legtöbb teszt és videó csak az ingyenes mintákról készül, 200e felett meg még egyelőre nem költenék.Bogist C1 Pro például jól néz ki, és meg nem annyira drága.
-
Csigusz 1
aktív tag
válasz
Casseius #12270 üzenetére
Uraim, mindenkinek köszönöm a választ!
Az isopropyl alkesz segített.
Most már nincs ragacs a kormányoszlopon, mert majdnem az összes a tenyeremen van!
A rongyról valami oknál fogva a tenyeremre vándorolt és onnan nem igazán tudtam leszedni - de sebaj, legfeljebb pár napig nem tudok tapsolni! -
Casseius
tag
Féktisztitó simán, amúgy se árt ha van mert a féktárcsát néha tisztitani is kell ha azt akarod h jól fogjon és ne kaparja szét a fékpofákat
-
RockHaRD
addikt
válasz
Csigusz 1 #12265 üzenetére
Praktiker-Obiban lehet kapni kifejezetten matrica leszedőt. Annál jobbat én még nem találtam, és nem bántott eddig nekem semmilyen fényezést.
-
Somatom
veterán
válasz
vadasz70 #12263 üzenetére
Ez nagyban függ a terepviszonyoktól. Emelkedők és sok gyorsítás nagyon befolyásolják az eredményt. Sík úton a súly nem nagy befolyással bír, de ha küzdenie kell a motornak, akkor nagyon nem mindegy, hogy hány kilót kell mozgatnia. Itt egy hatótáv teszt videó.
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok olyan rollert ajánlani amit évente 5-6 alkalommal használnék kirándulás nyaraláskor és legalább tudna egy feltöltéssel 30km megtenni, a max sebesség nem érdekel 20-25 km/ óra már elég lenne.
-
Csigusz 1
aktív tag
Sziasztok!
Új Mi Pro2 kormányoszlopáról leszedtem azt a soknyelvű figyelmeztető óriásmatricát.
Viszont az összes ragacs ott maradt az oszlopon!Mivel lehetne leszedi úgy, hogy a fekete festés(?) eloxálás(?) ne jöjjön le, és kultúráltan nézzen ki?
-
mézespálinka
senior tag
válasz
G-Bali #12259 üzenetére
Hello,
Innen még nem rendeltem, de a vám+áfa úgy működne jól, ha nettó áron küldenék, a határon felszámolnák az áfát(27%), vámot(1-2%), és a kezelési költséget(párszáz huf - néhány ezer(nekem anno dpdnél 4k volt..., Postánál meg 1000 huf alatt)).
Van a cégnek lehetősége arra, hogy ő intézi az áfát, ekkor neked, csak azt kell kifizetni, amit ők kérnek vásárláskor, de más jellegű(és kínai) vásárlások alapján ez nem mindig működik sajnos simán. -
G-Bali
senior tag
Van egy g-booster Amire szeretnék egy orosz felé kormány billincset,de olyan ember segítségét kérném aki rendelte már innen , igazság szerint a menete érdekelne,na meg áfa + VÁM
-
Reggie0
félisten
-
Casseius
tag
Én most olyan 1600 km fölött lehetek, 800nál benyeltem 2-őt egy nap alatt, került bele slime azóta semmi
-
Dave™
nagyúr
válasz
DigitXT #12252 üzenetére
[link] Korábban már volt egy mini statisztika, akkor ~9000km és 5 "versenyző" összesen 2 defektet eredményezett egyvalakinél, az konkrétan M365 volt ha jól tudom. Azóta tovább javult ez a statisztika ha nem tévedek (nekem pl. plusz 1000km), és ha nem tévedek a Pro 2 defektállóbb gumikkal jön, mint az M365, talán ez is javít a helyzeten. Nem gondolnám, hogy csak szerencse kérdése.
-
DigitXT
félisten
válasz
Becenick #12249 üzenetére
Azt pont azért írtam oda, hogy attól még nem rossz roller, ha egy szerviz
legtöbbet azzal találkozik, egyszerűen abból van a legtöbb az utakon...
Viszont igen: legtöbbet defekt miatt megy szervizbe, mert házilag picikét
macera átgumizni, olvastam itt olyat, hogy a bringaszerviz is szívott vele.Dave™: gratula, mázlid volt. Egy ilyen tapasztalat viszont nem statisztika.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest