Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#66251) horcsog válasza Spoon16 (#66241) üzenetére


horcsog
tag

Szeretem úgy használni megfőzni és a főzőlevet natúr darához adni. De bármilyen darához adhatod , csak olyan kenderillata lesz mindennek elnyomja az illatát ami a kajában van. A főtt magból meg adhatsz hozzá amennyit felvesz a dara még tapadjon. Ez a legegyszerűbb felhasználás talán. De szoktam pirítani is és ledarálni frissen nagyon jó cucc . Akkor bármihez azt is adalékként adhatod mondjuk beleraksz 10-20%-ot a gyári darába ilyen pirítottból akkor lesz egy nagyon kenderes kajád ami vszínű még a gyári aromát is elnyomja . Csak a tapadása változni fog arra figyelj ha sokat raksz . Általában házi kutyulásoknál használom nem gyári darákhoz rakom.

[ Szerkesztve ]

(#66252) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Na...Eljött az idő...... :D
Minap arról panaszkodtam, hogy száraz maradt idén eddig a szák... Most panaszkodnék, hogy büdös halszag van az autóban...Ma dolgozott rendesen! :)
Kimentem reggel a tóra, fújdogált a szél, és 7 fok volt.
Egy method készséget vetettem be, 2mm-es method pellettel, és 8mm-es wafterssel csalizva, és egy fenekező bot lett bevetve fűzött kukoricával. Reggel kapás sem volt, aztán melegedett az idő, a szél is brutális lett...és beindult a verkli. Pedig déli szélnél nem sok jóra számítottam. Először 4 kiló környéki tükrösök jöttek, kb 5-10 percenként, biztos fogtam 10 darabot. Aztán kisebb tőpontyok jöttek, mire délben összepakoltam, megint csönd lett.
Csak a method adott halat, ez érdekes. Akármilyen fűzött kukoricát tettem, dippelhettem.....etethettem, fenekezőn semmi.
Jó volt kihasználni, hogy még nem rohamoznak a dévérek, csak nagyobb hal jött. Amúgy semmi bajom a dévérrel, de tavaly ilyenkor ha bedobtam a methodot, nem tudtam letenni a botot, a 8mm-es wafters-t azonnal felszívta egy dévér.
Azt hittem fogtam egy 10+ halat, lustán ment, és alig bírtam kifele húzni, nehéz volt....Na mondom, kicsi lesz a merítőm..... Aztán egy 4kg körüli ponty volt, az oldalába akadt el a horog..... Persze hogy nagynak éreztem, keresztbe húztam...... :D
Igazából itt nyugat MO-on megint akkora szél van, hogy alig lehetett a kapásokat látni a feederen, a diszperzites vödör tetejét is elvitte....De a déli szél ellenére evett a ponty, mellettem is szákolgattak rendesen.
Jó móka volt, de már nagyon utálom ezt az állandó szelet.......
Ja, telepített tavon nincs pontytilalom, mielőtt szóvá teszitek.....Azért is a tóra mentem, a megyei vadvizeken most tilos kukoricával és pellettel csalizni, pontytilalom alatt. Élő csalival lehet. Ha megindult a géb, nem jó móka élő csalival feederezni..... Műtét a vége.... :O

(#66253) Spoon16 válasza hermanyi (#66249) üzenetére


Spoon16
tag

Köszi, kipróbálom !

(#66254) BogyóBP válasza vendingo (#66248) üzenetére


BogyóBP
addikt

Jaja vágom lehet az lesz hogy igen lesz egy keményebb pontyos bot meg egy lágyabb keszegezo. :R Jelenleg ezt a BD 360 fine maxot probaztatom eddig minden pontja tetszik a gyűrűk lehetnének picivel nagyobbak a apiccen de a 420 as botnak illetve a 390 esnek már nagyobb gyurui vannak ott. Konuszos dobó élőket meg nem próbáltam majd ha megint lesz fetisem a dome tapered linet elővenni akkor megnézem de a guru annyira bevallt hogy nem szívesen válnék meg tőle csak annak sajnos a legkisebb mérete ebből a fajta zsinorbol 28 as. Nem azt mondom hogy nem repül ki a csomó ezen a spiccen mert hazudnek ha azt mondanám hogy érzem amikor dobasnal a csomó távozik.

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#66255) vendingo válasza Zoli bácsi (#66252) üzenetére


vendingo
veterán

Az a rohadt szél. Reggel kinéztem, lágy szellő volt. Kv+ reggeli után indultam volna, de már szélvihar volt, és pár napig még marad is.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#66256) horcsog válasza vendingo (#66248) üzenetére


horcsog
tag

Szoktam úgy is fogni nagy dévért vagy kárászt 1 szem főtt kukorica nem teljesen puhára főzve. De ez pontyozás közben nyáron . Általában jön nagy kárász is , nagy dévér is rá . De ez ilyen kivárós pontyozós pecáknál nem egy pörgős feederpecára való csali. Nem lesz nyerő feederre nagy keszegre mert legalább annyi vagy több pontyot fogsz majd vele mint nagy kárászt, vagy dévért főleg nagyon pontyos vízen.

[ Szerkesztve ]

(#66257) vendingo


vendingo
veterán

Most kezdődött az ívás, nálunk már centi fölöttiek a domik.
A kicsik a sekély lassú vízben, a nagyok meg a gyors mélyebb vizekben 20-30 fős bandákban. Több száz halat láttam az utcánk melletti patakban.
A halak alig, de az árnyékuk remekül kivehető.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#66258) aladarazurbe válasza vendingo (#66217) üzenetére


aladarazurbe
csendes tag

Sajnos nem tudok tanácsot adni, de a lenti videó célja hasonló, méretbeli keszeg szelektálás, remélem segít:

https://www.youtube.com/watch?v=QhV2jHwQlhw

(#66259) Zoli bácsi válasza vendingo (#66257) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Ikva..? Rák-patak?

[ Szerkesztve ]

(#66260) freelanced válasza lumpy92 (#66247) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm a válaszod!

Nem feltétlenül muszáj egyébként, hogy a lehető legolcsóbb legyen, viszont attól függően mennyit használok el egy alkalommal, szeretnék viszonylag egy számomra elfogadható kereten belül maradni.

vendingo

Köszönöm a választ! Természetesen egyébként ha 2-300 Ft-ról van szó, az belefér, "kezdő kaja" alatt annyit értettem, hogy többen is írták az előző hozzászólásokban, hogy az elején nem feltétlenül érdemes túl tetemes összeget költetni és a legjobbat venni, de jogos egyébként, kissé félreérthetően fogalmaztam meg a mondandóm lényegét. Természetesen ha alkalmanként párszáz forintról beszélünk az jelen esetben azzal a rendszerességgel ahogy járni tudok majd nem jelent gondot. Általánosságban te milyen ütemben fogyasztod el az etetőanyagot, milyen kosárral dobálsz?

@mriya@

Köszönöm a választ!

Illetve jól rémlik a visszaolvasgatásokból, hogy te jártál Dunakeszi közelében a Dunán, esetleg tavon, ismered az a szakaszt Budapest - Dunakeszi között? Lehetséges, hogy rosszul rémlett egyébként a dolog :K

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#66261) vendingo válasza freelanced (#66260) üzenetére


vendingo
veterán

Ez nehéz kérdés, bot és kosár függő. Átlagba 200g/3 óra a fogyás nálam, 15g Small kosarat használok, de engem ne vegyél példának, mert kicsit más az én stílusom, mint egy átlag horgásznak.
Dechatlonban vannak 590-990 ft között kaják, eddig mind jó volt amit próbáltam. Tímár extrem pl frankó pontyos. Hidegvízbe édest, melegbe büdöst használok.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#66262) DanielLong válasza freelanced (#66260) üzenetére


DanielLong
senior tag

Mivel én is methodozom, de elég kevésszer jutok le a vízhez, így megveszem a jó minőségű kaját. Nálam ez legalább 1200/1500Ft per csomag árat jelent, ennél sokkal drágább nincs is a boltban :D Egy 900grammos vagy 1 kilós pakk tuti kihúz nálam 2-3-szor 4 órát.

Ami bevált, az a haldorádó előre bekevert method szettje, ami már alapból nedves, de ebből csak egy csomagot próbáltam. Múltkor valami tök új márka fekete "cold carp" cuccát vettem, az nagyon bejött állagra.

Ami csalódás volt, az a haldorádó vörös gyümölcse, ez nekem nem ragad bele a method kósárba, rettentő idegesítő, pedig preston töltőm van. Próbálkoztam kevésbé illetve jobban is vizezni, de nem segített.

Amivel még spórolhatsz, az a panírozás, veszel egy olcsóbb csomag pelletet, bekevered, hogy megszívja magát, majd teszel rá valami aromás jó kajából. Több leírást találsz a neten is meg itt a fórumban is már ki lett tárgyalva.

(#66263) csababarca


csababarca
őstag

na bepakoltam a holnapi bot-orsó felavató pecámra.
maradt még a múltkori promix tavaszi mix pelletből, meg a krilles-tinhahal-polipos etetőből is, nem keverek újat, elhasználom ezeket.

beszereztem nagy súlyú kosarakat, 45-70ig cralusso-kat, kideríteni melyikkel boldogul legjobban a 3,5lbs-es bot.
kíváncsi leszek, hogy megy a dobás ezzel az orsó-bot párossal, meg a fonott előkezsínornak van e jelentősége :)

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#66264) BogyóBP válasza csababarca (#66263) üzenetére


BogyóBP
addikt

Milyen botod van? Ha nincs legalább 100g os dobosulya akkor a 70g os kosár lehet sok lesz :)

a panirozas szerintem is jó ötlet mert ahogy a pellet szemek le robbannak a kosarrol bontás közben kicsit füstöl is. Én is csináltam de sokan azt is szokták hogy megromlik pellettel a kosarat majd a tetejére tesznek egy etető anyag sapkát. A variációk tárháza végtelen igazából. Nekem most promix tavasz pellet dobozom van ez azt hiszem aromatlan erről jókat írtak majd szombaton meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#66265) DanielLong válasza BogyóBP (#66264) üzenetére


DanielLong
senior tag

A pelletedre keresve végül megtaláltam azt az etetőt, ami nekem nagyon bejött eddig: Full Carb Ice Carp. Szimpatikus ez a Promix márka, kipróbálom majd a csalijaikat is. Másoknak volt már velük tapasztala az Aqua pelleten kívül?

(#66266) BogyóBP


BogyóBP
addikt

DanielLong alig várom már a hétvégét, kiváncsi vagyok de addig még pár előkét kötnöm kell meg doboelőkéket kötök. A dobozos verzióba vajon mennyi lehet? nem láttam rajta, de lehet csak vak vagyok.

Szerintetek ez a zsinor is jó lehet dobó előkének vagy a nagy nyúlása miatt kiesik? Egyik dobon telibe ez van, de még nemtudom rajta hagyom e. Viszont kecsegtet hogy csak 23,5 ös és jó a szakitószilárdsága így viszonylag kis csomo köthető vele. A bydöme tapered line 19,5 ről 28 ra vastagodóval képtelen vagyok megkötni a dobót, mindig elszakad. Hiába vágtam le 3-4m ert az elejéből akkor is..Kár mert kónuszos, kiprobáltam volna milyen. A 30 as gurut délafrikai csómóval kötöttem fel (nekem ez vált be a legjobban) az atom stabilan ült a zsinoron csak ugye a 30 as miatt a csomo nagyobb és a szakitószilárdság 30 as létére is csak 4,53kg. A főzsinorom 20 (TRABUCCO T-FORCE XPS METHOD FEEDER) as annak nagyobb a szakitója. :) Szenvedek itt összevissza de ezt még kiprobálom.

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#66267) csababarca válasza BogyóBP (#66264) üzenetére


csababarca
őstag

3,5 lbs-ás, az kb 90-120 g dobósúly.
Ezért van betárazva 40-70 g között, nyilván alulról kezdem a tesztet, melyikkel ideális.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#66268) Steady74 válasza BogyóBP (#66266) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Igen, a kék tökéletes választás, benne van a leírásban. Te elolvastad?

(#66269) BogyóBP válasza Steady74 (#66268) üzenetére


BogyóBP
addikt

A topik összefoglalóra gondolsz vagy a honlapon lévő leírásra? Én amelyik oldalt nézem ott csak a szokásos szöveget írja. Megkötöttem, megfeszitettem egy ideig birta remekül még majdnem a kezembe is belevágott egy szépet olyan erősen húztam, de 3at rántottam rajta hosszabbra fogva a csomótol miután már méretre vágtam a csomo szálait és el is szakadt :DDD Azt hiszem béna vagyok. :U Margin horgászatra is javasolják még asszem az a partszéli peca.

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#66270) KunEmber válasza Spoon16 (#66241) üzenetére


KunEmber
senior tag

Én csak pirítottat használok, a max 5 százalék jó arány, de én még annál is kevesebbet használok belőle.

Sima serpenyőben majdnem füstölésig hevítem, folyamatosan rázom, keverem, hogy ne égjen le. Olajat, zsiradékot nem használok. 1/3-át egészben hagyom, maradékot mozsárban nagyjából össze töröm. Kb. ennyi, én főzni nem szoktam.

#kendermag

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#66271) Steady74 válasza BogyóBP (#66269) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Tényleg nem tudom eldönteni, hogy ennyire felületes vagy, ennyire nem megy az értő olvasás, vagy ennyire nem érdekel amit más ír, mert csőlátásod van. A szarkazmust nem vágod, azt látom.
Írsz egy termékről, belinkeled a leírását. Vettem a fáradtságot, rákattintottam, végigolvastam, majd válaszoltam neked. Idézem "benne van a leírásban". Miért a topik összefoglalóra utalnék?
Ha tapasztalt horgász vagy, tudod, hogy a feederhorgászathoz alacsony nyúlású monofil zsinórokat ajánlják, vagy a fonottat (keszegezés, versenypeca). Dobóelőkének meg (hogy a bot lendítőerejét 100%ban a kosárra összpontosítsd) még alacsonyabb, vagy 0 (fonott) nyúlású zsinór kell. A leírásban (a terméké, amit linkeltél ez van: "A kék színű változatot nagy rugalmasság jellemzi". Fentiek alapján döntsd el, hogy jó választás-e.

Kunember: ha megvan a füstölésig hevítés, utána gyorsan csavarsz egy papírhengert, és... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#66272) A Zéé válasza KunEmber (#66270) üzenetére


A Zéé
addikt

én meg lusta tróger vagyok, és veszek őrölt pirított kendermagot bótba :B 1 kilós volt valami 900 Forint, de elég vagy 10-15 pecára. Tényleg nem kell belőle sok, elég erős, átható illata van.

Just a simple Lineman...

(#66273) BogyóBP válasza Steady74 (#66271) üzenetére


BogyóBP
addikt

Oxi. Köszi a választ. Hat nem nagyon esett le inkább mert faradt vagyok sokat dolgozom. Nyilván ha annyira értenek hozza mint te nekem is futna szarkazmusra. Csak pár éve kezdtem el feederezni nem tudom miért elvárt dolog hogy az ember azonnal mindenhez értsen. A fórum gondolom azért van hogy kérdezzunk amire egyértelmű választ szoktak adni. Nyilván haverok és régóta ezt űzők levágták volna hogy vicceskedsz csak de én pl meg fonott zsinorral se pecaztam. Végig néztem már egy csomó feederes oktató filmet de erre nem tért ki egyik sem csak hogy miért fontos stb. Na mindegy azért elvártam volna hogy gazdakent normális választ irj nem egy szurkoló megjegyzésekkel teli újabb kövér repostot :( Mindegy hat van ilyen nem vagyunk egyformák :) azért nincs harag

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#66274) Spoon16


Spoon16
tag

#kendermag

Köszi Urak,hétvégén rápróbálok!

(#66275) sasa311


sasa311
veterán

Új személyes rekord, 14 kiló tükrös!

Most már bátran ki merem jelenteni, hogy a Döme purple feeder zsinór nagyon jól vizsgázott, 3 pecanap után is bírta a strapát, nem szakadt és nem is pödrődött!

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#66276) smokiii1 válasza Nerazim (#66228) üzenetére


smokiii1
aktív tag

Szerintem nem ugyanarról beszélünk. Én karabíneres úszórögzítőre gondoltam amibe csak beakasztod az úszó alsó részét, a tetején lévő karikával meg nem kell befűzni a damilt, mintha nem is lenne.

(#66277) KunEmber válasza A Zéé (#66272) üzenetére


KunEmber
senior tag

Valami tippet adhatnál, hol veszel annyiért. A decathlonos kb 1200/kg, én fressnapf-ban vettem, ott kb 1500 per kg. A másfél kilós adagnak még meg van a fele, de azért tényleg kíváncsi vagyok!

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#66278) hermanyi válasza KunEmber (#66277) üzenetére


hermanyi
őstag

sehol , a bolti 500 max 700g os nem 1 kilós
De a legolcsóbb a táp terményesnél . ott 800-900 huf/kg áron meg a natúr sima kendermag .

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#66279) A Zéé válasza KunEmber (#66277) üzenetére


A Zéé
addikt

én a Walterlandban "szoktam" venni. Azért idézőjeles, mert eddig 2x vettem összesen :DDD Lehet, hogy az angolmorzsával, vagy a sajtliszttel keverem az árát, mert egyszerre vettem mindenből egy-egy zacskót, de emlékeim szerint 1000 Ft alatt volt mindegyiknek az ára.

szerk: #66278 hermanyi
Akkor lehet, hogy itt van a trükk, és nem is 1 kilós, amit vettem :)

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#66280) smokiii1 válasza A Zéé (#66279) üzenetére


smokiii1
aktív tag

Én is inkább Walter termékeket veszek mint Haldorádóst. Eléggé el vannak szálva a haldorádós dolgok árai.

(#66281) freelanced válasza vendingo (#66261) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm a választ!

Általánosságban mennyit töltesz kinn egyébként órában? Változó? Kíváncsi lennék mennyit bír az ember egyhuzamban, gondolom azért ha épp van kapás azért fárasztó tud lenni, ha meg nincs akkor azért.

Megnézem a Decathlonos kajákat is, bár ahogy nézem ott is van többféle. Az ajánlott Extreme-k közül csak édes van, jól látom?

DanielLong

Köszönöm a válaszod!

Apránként gondolom úgy is kipróbálok mindent, de azért láttam 2000 Ft és afeletti etetőanyagot is egyébként.

Mondjuk ha a kilós pakk valóban kibír ennyit akkor tényleg nem vészes.

Köszönöm a tippeket is megnézem amiket írtál.

Általános:

Method kosár terén 40-120 dobosúlyú bothoz mi az ajánlott / ideális méret és súly amúgy?

Ezek a Döme orsók, mint például a Fine Carp, Gold Series tényleg jók? Eladhatóság, értékállóság, ár-érték szempontjából lehet, hogy itthon jobb választás ebben az árszegmensben mint egy "nevesebb" gyártó marketing okán túlárazott terméke? Gondolom azért ezen is van felár, de ha el is akarják adni és versenyezni a külföldi gyártókkal kevesebb lehet, vagy tévedek?

Eddig kissé ódzkodtam tőlük valamiért, nem is néztem nagyon egyet sem élőben, de elég sokat volt ajánlva az elmúlt pár hozzászolásban.

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#66282) Atis45 válasza freelanced (#66281) üzenetére


Atis45
aktív tag

"Method kosár terén 40-120 dobosúlyú bothoz mi az ajánlott / ideális méret és súly amúgy?"

Én úgy tudom, hogy a kosár megtöltve, a bot dobósúlyának a 2/3-a kell lennie kb. A 120 gramm dobósúlyú botnál a kosár+etetőanyag legyen kb 80 gramm.

(#66283) A Zéé válasza Atis45 (#66282) üzenetére


A Zéé
addikt

Ez nagyban függ a bottól is, és attól is, hogy mekkorát akarsz dobni.
A leglágyabb spiccnek ez a súly már lehet, hogy sok lenne, a legerősebb meg lehet, hogy egy sóderos talajról elhúzza az 50 g-s kosarat, ha kiürül. Ki kell tapasztalni, ezért kell 2-3 különböző súlyú kosarat venni, vinni. Erős közelítésnek jó lehet ez az arány is, a közepes spiccel jó eséllyel nem lesz semmi gond, ha egy 50g körüli kosarat dobál, de mondjuk nem baj, ha van 20-70g tartományban 3-4 különböző súlyú.

Just a simple Lineman...

(#66284) kona005


kona005
senior tag

Hali
Bojlis botokkal vam valakinek tapasztalata?
390est neztem mindenkeppen. Jo dobhatosag meg rugalmassag lenne a fo szempont, penteken megyek eloben megnezni oket amit neztem
[link] daiwa regal carp 390
[link] prologic c3c 390
Utobbi 3.75 lb nem 3.5 ez mennyire azamottevo rugalmassag teren, erdeklodom hatha van akinek van ilyenfajta tapasztalata .koszi

[ Szerkesztve ]

(#66285) vendingo válasza freelanced (#66281) üzenetére


vendingo
veterán

Mennyit? Ez módszertől függ. Feeder 2-4 óra, pörgős sok halas peca, elfáradok. Match mellett elücsörgök fél napokat, harcsázás közben meg 12 óra is megszokott lenni.
Amikor én voltam több féle ís volt a polcon extreme-ből. Többnyire édes, édes halas kajákat veszek.
Ha kapsz valahol a közeledben jó áron VAN DEN EYNDE kaját, tegyél velük egy próbát. Pár hete ~1100ft/kg áron vettem. Ami még nagyon bejött az a sensas 3000.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#66286) csbebe


csbebe
csendes tag

Nordfishing77-es garanciás ügyintésről van valakinek tapasztalata/véleménye?

(#66287) Rasnac


Rasnac
aktív tag

Sziasztok!
Kis segítséget illetve tanácsotokat szeretném kérni.

Két bot és orsó párost néztem ki, kezdő feeder szetthez, akinek van esetleg tapasztalata van árban jobbat tud ajánlani ne tartsátok magatokban :)

1.Bot ARNO INTRUDER FEEDER HEAVY 30-80GR 390 CM FEEDER vagy Nevis Sprint Feeder 390 cm 150gr
2.bot NEVIS SYNCRO FEEDER HORGÁSZBOT 50-100GR 360 CM FEEDER

1.orsó NEVIS Method Feeder 5000 4+1cs feeder orsó
2. NEVIS Method Carp Feeder 5000 5+1cs feeder orsó

A cél sima kezdőkészlet összeállítás melyben az egyik orsó mindnképp nyletőfékes legyen :)
Köszi előre is!

"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember."

(#66288) Kelvin válasza csbebe (#66286) üzenetére


Kelvin
őstag

Korrektek, régebben volt magyar srác is a help desk-nél. (ha nem menne az angol, német)
Mi a gond amúgy?

"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

(#66289) csbebe válasza Kelvin (#66288) üzenetére


csbebe
csendes tag

Nincs baj, most tervezek rendelni először az oldalról, csak mielőtt belevágok gondoltam megkérdezem a tapasztalatokat. Bár ne lkelljen, de ha esetleg mégis szükség lesz rá mire számíthatok.

(#66290) Spoon16 válasza Rasnac (#66287) üzenetére


Spoon16
tag

Milyen vizen és milyen halakra szeretnél pecázni? A Syncro kezdésnek nem rossz, a másik kettő viszont inkább erősebb bot, akár folyóra is. Kezdésnek nem biztos,hogy sok élményt fognak adni állóvizen.

(#66291) Rasnac válasza Spoon16 (#66290) üzenetére


Rasnac
aktív tag

Hát őszintén szólva főként állóvízre, de még az évben tervben van a Tiszára menetel is. Főként békés halakra ponty kárás keszeg amur, ragadozora semmiképp.

Ha van egyébként jobb javaslat szívesen fogadom, csak a költségvetés elég szűkös

[ Szerkesztve ]

"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember."

(#66292) Steady74 válasza csbebe (#66289) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Szabó Ádámot keresd, ott dolgozik.

(#66293) csababarca


csababarca
őstag

Na meg volt a bot-orsóavató peca.
dobni lehet vele, de nem mertem nagyon megsuhintani, eleve csak 40-50es súllyal próbálgattam, viszont szépen dolgozott dobás közben a bot és az orsó is.

hal nem akadt, így arról nincs tapasztalatom, csak jellemzően methodra jött 2 ponty, meg pár keszeg.
nem nagyon mennek még a halak nálunk, vagy csak ez a krilles, tintahalas etető-pellet nem jön be nekik...de hát ha már kibontottam elhasználom, aztán váltok édes ízvilágra, tavaly azzal jobban ment (eper-méz, ananász-banán, vagy a nem édes de szintén működőképes mandula-foki).
mondjuk nem tudom hogy ez e a hiba, de mostmár 3-4 horgászatom van áprilisban ott, és eddig 3 pontyot fogtam meg pár keszeget.
pontyból is csak az apraja.

végére már a szél is feltámadt...mondjuk pont akkor jött a két ponty.

az orsó-bot miatt mentem ma ki, itt volt múlthét óta, már nem bírtam magammal :D megérte, mert nagyon tetszik, jó vele dobni, érzhetően kisebb erővel is messzebbre tudok dobni ezzel mint a navity-döme orsópárossal.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#66294) vendingo válasza Rasnac (#66287) üzenetére


vendingo
veterán

A napokban beszéltük a topicban ezt az árkategóriát. Keress vissza. Eurostar és nevis vanity ajánlott ebben az ársávban.
Orsóra nem tudok mit mondani.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#66295) Spoon16 válasza Rasnac (#66291) üzenetére


Spoon16
tag

Az orsók jók lesznek , a botokat én úgy csinálnám,hogy venném a Syncro-t meg egy Nevis Red Carp feedert. Talán nem nagy az árdiffi a Sprinthez képest, viszont szerintem jobb bot.
Az Arno-t engedd el, szerintem az nem nagy durranás.

(#66296) Rasnac válasza Spoon16 (#66295) üzenetére


Rasnac
aktív tag

Rendben köszi srácok! A red carpal már szemeztem de nem voltam biztos.
Egyébként egy másik - alap kérdés
a 0.22-es fődamilhoz a 0.18as előkezsinor jó-e és ha igen akkor 10m elég lehet, vagy érdemesebb kevesebbet?

"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember."

(#66297) Spoon16 válasza Rasnac (#66296) üzenetére


Spoon16
tag

Előkezsinór vagy dobóelőke?
Dobóelőkének a bot hosszának kb. dupláját szoktuk használni és jobb ha fonottból van. Előkezsinór meg teljesen más téma.

(#66298) Rasnac válasza Spoon16 (#66297) üzenetére


Rasnac
aktív tag

Fonott dobóelőkét már sokhelyen nem engednek használni, csak monofil :/

"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember."

(#66299) Steady74 válasza Rasnac (#66296) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Ha 0,22-es főzsinórhoz kötsz előkét, akkor azt a 0,16-0,24-es tartományban javaslom. A vastagabb előke hamarabb fog szakadni úgy is, mint a főzsinór, mivel rövidebb és nincs akkora nyúlásra. De 0,20 szerintem orsós boton bármire elég.

Más: halfogó fórumpeca május 28., Kiskunhalas, Ezüst tó

[ Szerkesztve ]

(#66300) pupehap válasza Rasnac (#66287) üzenetére


pupehap
tag

Nekem pont van mindkét bot. A sprint feedert nagyon szeretem, viszont az arno nekem nem jött be. Horror merev bot. Annyi hogy nekem mindkettő 3,60-as. Elvileg viszont folyóra jobb lehet egy merevebb bot. A sprint feeder olcsósága ellenére nagyon bejött. De hát ez is csak a saját véleményem , mindenkinek más az elvárása.

"ha meg kell b@szódni, akkor meg kell b@szódni " José Luis Torrente

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.