- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok! Valaki vásárolt már ilyen bydome gold series orsot ami most jött ki? Ha igen érdekelne a véleménye hogy milyen. Üzletben jónak tűnt és kinézetre se utolsó.
-
Grillo
őstag
Pont három éve voltunk a pupostón.
-
vendingo
veterán
Végre szép idő volt, kimentem keszegezni.
Rengeteg lapát keszeg jött, pár db volt ami nem ütötte meg a mércét. Egy gond volt csak, hogy MH bot volt nálam, a kapást is alig láttam. Kéne már az új bot, de semmi hír felőle, pedig honlap szerint készleten van. Sw sn lightot meg nem volt kedvem összedzsuvázni, tegnap takarítottam meg. -
KunEmber
senior tag
válasz
Zoli bácsi #65633 üzenetére
Döme Power Figthter 4000 jó, és Steadytől vettem. Walter Racer boton jól muzsikál, nem dobok vele gubancot, nem pöndörödik a zsinórom, teszi a dolgát. Kitekeréskor kicsit zajos, ilyen fura surrogó hangja van, amit a hasonló árkategórájú Nevisen (bár ez is az) nem tapasztaltam.
-
Horvi
őstag
válasz
vendingo #65640 üzenetére
Na igen sejtettem, hogy a próba lenne az igazi, csak ha webshopból rendelem ahol nem tudom kézbefogni úgy kicsit macerásabb a dolog.
Bár a visszaküldés még úgy is játszik.
#65641 saen Köszi szépen akkor jobban utánanézek aztán ha szép kártyára el tudom hozni valahonnan akkor lehet az lesz. Amúgy a két orsó közül melyik a "jobb", vagy igazából kb egyforma és egyikkel sem lövök mellé?
-
Horvi
őstag
válasz
Zoli bácsi #65633 üzenetére
Köszi szépen a tippeket és a segítséget felkerültek a listára ezek is. Ahogy látom ebből a Tsurinoya-ból nincs 4000-es? Mert megnéztem ott a weboldalt amit küldtél ott 3000-es van meg 5000-es
Amúgy lehet amatőr kérdés de, hogy tudom eldönteni, hogy passzol-e/harmonizál-e a bottal a kiválasztott orsó méretre?
#65634 vendingo Köszi neked is a tippet. Rákerestem erre az orsóra és találtam olyan helyet ahol meg tudnám venni szép kártyára szóval ez pozitívum
Bár a márkát nem ismertem, mondjuk nem is pergető orsóra(mert ahogy láttam ez abba a kategóriába esik) kerestem rá.
Amúgy a két orsó között mi a különbség? Ez 3000-es méret és nincs is más. Ebből meg van többféle is.
Köszi! -
vendingo
veterán
Sajna nem jön meg a motyó hétvégéig, most mehetek boltba pár dolgot beszerezni :(
-
MurdR
veterán
válasz
vendingo #65634 üzenetére
Én most vettem egy Daiwa Ninja 4000a-t 23-ért. Ecusimat akartam, de amikor kézbevettem a két orsót, a Daiwanak szebb volt a futása, ezért azt választottam. Persze holnap után vihetem vissza, mert a tekerőkar fordítására a felkapókar nem ugrik vissza.
Csere lesz ecusimára.
-
Tök függetlenül valamelyik orsó linkjéről a Bokor Pro Spin pergető orsóhoz keveredtem. Le vagyok döbbenve, hogy 12ezerért 8+ csapágyas darabot lehet kapni. Valakinek van velük tapasztalata? Ez már felvenné a versenyt a kínaiakkal.
Szerk: és ráadásul pótdob is van hozzá! -
vendingo
veterán
Én az ecusimat ajánlanám 4000-es méretben. Kicsit nehéz, de tartós, olcsó, igénytelen. A féke remek, öröm vele fárasztani. Árát meghazudtoló a használhatósága. Pergetni, matchre, feederre is felszoktam rakni. Van drágább orsóm is, de nem tud annyival többet mint amennyivel többe került.
Ennél olcsóbban a kínai orsókat ajánlanám. Kis pénzért a nagy márkákat felejtsd el (shimano, daiwa). -
Zoli bácsi
őstag
Ez a keret nehéz kérdés. Én, aki kevés pénzből használhatót keresek, azt gondolom hogy 10e. ft alatt általánosságban már kompromisszumos.
Legolcsóbb, használható, talán a Döme féle feeder orsó lenne: [link] Amit linkeltem Nevist az előbb, szoros rokonságban áll vele.
Kicsit többért: [link] Igaz nem sekély dobos, de bevált darabok.
Ajánlottam volna a Nevis Airtec orsót, sajnos kifutott.
Aztán határ a csillagos ég, van aki 30-40-50e ft alatt nem vesz orsót. Azokhoz nem tudok szólni. Az előbb linkelt Benzár is tuti tipp, persze ez már számomra a maximum, amit match orsóért adnék.
Méretben 3000-4500 körüli méretet tennék rá, mivel a méretek gyártónként is változnak, nehéz okosságot mondani. Legbiztosabb rápróbálni a botra. -
Horvi
őstag
válasz
Zoli bácsi #65622 üzenetére
Köszi ezeket is megnézem és feldobom a listámra.
Amúgy nagyjából mi az a keret amibe már használható orsó belefér itthonról? Illetve egy ilyen 3,90-es matchbothoz mekkora méretű orsót lenne célszerű választani? -
yanna
addikt
válasz
aladarazurbe #65623 üzenetére
Az ott a zsinórvezető görgő.
-
saen
veterán
válasz
csababarca #65625 üzenetére
Tökéletes. Nem kell sokat bekeverni, csak kicsit, hogy kipróbáld, aztán ha valamelyik jó akkor abból keversz még.
-
saen
veterán
válasz
csababarca #65621 üzenetére
Én alapvetően kétféle etetőt vinnék.
Egy halas alapút ami akár lehet pellet is, pl az aqua. Figyelni kell, hogy ne nagyon olajos legyen, mert az hidegben még megdermed és nem dolgoz jól. A másik meg egy hagyományos, sok darált magos/kekszes/piskótás történet. Az aroma maga tök mindegy, a beltartalom a lényeg. Így tudsz kisérletezni, mindkettő nagyon más és valamelyik csak bejön. Ha meg aromát akarsz és pontyozol akkor CSL-t vigyél, azt szeretik nagyon 15 fok alatt. Igaz keszegre nem az igazi. -
Zoli bácsi
őstag
Match bot ajánláshoz: Nevis Whisper, sima vagy Carp, utóbbi feszesebb. Best!
Match orsó: [link] Olcsón: [link]
BogyóBP : Gariztasd, ha garis, a visszaforgásgátlónak amúgy 1 csepp olaj kell. Zsírozni nem is szabad. Én véletlenül adtam neki egy kis zsírt, a kezemről kerülhetett rá, aztán benzinbe kimostam....Mert visszaengedett. Huh, milyen hangja lett.... Nyikorgott, olyan surrogó hangja volt tekeréskor, meg szorult is kissé. Kiszáradt, csepp olaj..Tökéletes.
Ízesítéshez: Szerintem a mangós íz okés ilyenkor, a vajsav (Ahogy az erjesztett magok) inkább kánikulai íz, ilyenkor nagyon erősnek gondolom......Mindenkinek: [link]
-
saen
veterán
válasz
csababarca #65619 üzenetére
Én ilyet nem mondtam. Az etetőanyagban van aroma, csak akkor tegyél hozzá ha úgy gondolod hogy kell.
-
saen
veterán
válasz
csababarca #65617 üzenetére
Nem az íz a lényeg, hanem hogy milyen alapú az aroma benne. Ha jól terjed a hideg vízben is akkor működhet nagyon jól. Persze ezt nem adják meg a gyártók jellemzően, de javasolni szokták az évszakot, azt általában érdemes betartani. Emellett meg sok minden más is számít, az íz az csak egy leegyszerűsítés és nagyon kevés szerepe van. Inkább a horgászt célozzák vele...
-
csababarca
őstag
válasz
Spoon16 #65615 üzenetére
#65614saen
köszi, HD-s blendex vajsav mangós etető.Köszi Spoon neked is.
Nem tudom, próbálok variálni, vettem pelletet is, mert eddig 3szor voltam kint, egyszer sem fogtam pontyot, csak minden alkalommal 20 perc alatt 3-5 keszeget, aztán órákig csend.használtam már májas, krilles etetőanyagot, epreset is, de eddig nem adtak halat.
a mangó csalit viszont szeretik, tavaly legalábbis vitték rendesen, hátha az etetővel is sikerrel járok.milyen ízvilágok mennek ebben az időben? vagy a szín a fontosabb?
majd a csalikat kipróbálom a parton vízbe lógatva, mert pl májas pellet nem emelte meg a 8as horgot egyáltalán, viszont a sima tornádó wafter igen.
nem tudom a xl blendex pop-up mit csinál velük.amúgy a cralusso kosarakat kezdtem el használni, tetszik ez a szétnyitható töltőszerszám.
-
sasa311
veterán
-
Spoon16
tag
válasz
csababarca #65613 üzenetére
Alapvetően a vajsav inkább melegvizes íz, de én a HD-s vajsav mangóval többször is fogtam már ilyesmi hideg vízben is. Sőt, az az egyetlen csali,ami több pecán is áttörést hozott. Ettől függetlenül közel sem tartom csodacsalinak,de mindig van nálam a ládában-biztos ami biztos
Etetőanyagban viszont még lehet,hogy nem használnám. -
saen
veterán
válasz
csababarca #65613 üzenetére
Vajsav az inkább jellemzően melegvíz, de mivel nem tudjuk az aroma alapját, így előfordulhat, hogy most is jól működik.
-
csababarca
őstag
vajsav-mangó ízeknek mennyire van létjogosultsága ilyen időben? (etető és csali vonalon)
(bevallom, nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget az ízeknek, mert tényleg ha jön a hal jön bármire, ha nem akkor nem, nekem ez a tapasztalatom). -
BogyóBP
addikt
válasz
Spoon16 #65608 üzenetére
Nincs bizony ezzel én is tisztába vagyok ezért is vettem fel a kapcsolatot az emberkevel akitől vettem és intezem a garit azért köszönöm hogy megpróbáltatok segíteni. Igen sajnos én is így velem hogy megy vissza a daiwanak nemetbe és ok majd meglatjak mit tudnak vele kezdeni egyedül csak az aggaszt hogy a dobokon (4dob 2-2)10.000ft értékű zsinor van már felrakva ami meg szinte vatta új és lövésem sincs hova mentsem őket. Azon agyLtam hogy van egy hatalmas nagy tavdobo orsom egy Nevis karma 6500 as hogy annak a dobjára a zsinorokat egymásba kötve az viszek annyit amennyit lehet de kétlem hogy elfér rajta 900m 20as és 300m 18 as meg illetve hogy nem töri e meg majd a zsinort az atcseveles.
-
saen
veterán
válasz
BogyóBP #65607 üzenetére
Fogalmam sincs. Hivatalos szervize Daiwának úgy tudom, hogy Németországban van, szóval valamennyi átfutási idő biztosan lenne. Én még sosem küldtem vissza orsót garanciában. De ahogy írták is már, vagy megpróbálod garanciálisan intézni, vagy keresel valakit aki jártas az ilyesmiben és megcsináltatod pénzért.
-
Spoon16
tag
válasz
BogyóBP #65605 üzenetére
Alapvetően nem bonyolult a folyamat:
nyikorog az orsód -> zavar.
1. megoldás: szétszeded, megkened de jó esély van arra,hogy bukod a garit (és lehet,hogy össze sem fogod tudni rakni)
2. megoldás: visszaviszed oda,ahol vetted és majd ők kezdenek vele valamit.Nem létezik egyéb opció. Nincs olyan,hogy a kismanó besurran este az orsódba, bezsírozza és reggelre nyom nélkül távozik
-
BogyóBP
addikt
válasz
vendingo #65604 üzenetére
Egy vadi újat inkább nem szednek szet mivel így a garancia is ugrik. Vicces hogy pont az Orsók Rolls royce anak tartott daiwa ilyeneket is meg tud lépni. Persze a kétszer annyi Tdr jó volt ilyen szempontból direkt megnéztem. De hat az 100.000ft iszonyú drága egy hobbi pecasnak radasul az én fizetésemből ezekre nem is futja így is úgy kapartam ezek arat össze hogy legalább minőségi cuccal tudják kiülni ha kimegyek de hogy így rabaszok arra nem gondoltam.
-
BogyóBP
addikt
válasz
vendingo #65601 üzenetére
Vadi új mindkettő eddig egyszer voltak használva de a kezdetektől fogva ilyen. Nem trollkodok nemtudom mibajod van neked ez a mániád vagy nemtudom. Nem néztem hirtelen milyen botrol van szó csak anno ajánlottak nekem is hasonlo nevü feedert is azt hittem erről van szó. Azóta már javitva lett HSZ.
-
vendingo
veterán
válasz
BogyóBP #65599 üzenetére
Olvasod miről van szó, vagy csak tényleg trollkodsz?
25g kevés egy matchbotnál? Nem csukázni akar vele.Gondolom az orsód használtad, nem újkorától ilyen. A 250 ezres orsó is nyikorog, ha nem szervizelik. A kocsik is tönkremennek, ha nincs pótolva/cserélve a motorolaj.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest