Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65501) zsolt1225 válasza Steady74 (#65500) üzenetére


zsolt1225
aktív tag

Gratula! :C :C

(#65502) horcsog válasza sasa311 (#65495) üzenetére


horcsog
tag

7 méteres tűspicces spiccbottal próbáld meg . Nem kell begumizni. Jó nem egy rakós lesz akkor sem ahol a spicc alatt pontosan horgászol, de egy kocka tavon pontyokat rengeteget foghatsz vele vsz. Olyan minőségben amit könnyedén 7 méteres hosszban is kézben tartasz ha kell sokáig , az még nem lesz kezelhetetlenül hosszú. A fene megette vsz ha egy kocka tavon 9 méteres bot kell mindenképp a halfogáshoz. Ott szerintem ha beetetsz snecire 3 méterre akkor is félő néhány ponty meglátogat. :) Rakósbotokhoz semmit nem értek ahhoz nem tudok hozzászólni. De Dunán szoktunk úgy bolognaival a spicc alatt horgászni. Eredményes , a rakós hossza miatt több hely elérhető spicc alatt, több lehetőség. Cserébe az a macera ami külső szemlélőként van vele legyen hely hátratolni a sokk cucc , a láda, az ára az egésznek. Be kellene vinni 2-3 km-re ártéri erdőn meg kövezésen jó helyre. Nagyon körülményes peca nekem így kívülállóként, biztos eredményes sok helyen ahol messzebb kell horgászni de botspicc alatt.

[ Szerkesztve ]

(#65503) smokiii1 válasza hermanyi (#65494) üzenetére


smokiii1
aktív tag

7 méter fölé én nem mennék spiccbottal, nekem is egy 6 métetes van, de ha tömegről beszélünk; én úgy tudom a rakós botok is nehezek. Az meg nyilvánvaló hogy pontosabb a rakós meg hogy más a 2 módszer, másképp ki venne rakós botot 50-100 ezerért ha a spicc tized annyiba kerül. Én csak azt mondom, hogy egy 6-7 méteres begumizott spiccbottal is lehet nagyobb halakra menni, ugyanúgy élvezni és nem kell 100 ezret rákölteni hogy egyáltalán belevágjon az ember.
Nyilván ha nem lenne ilyen mértékben drágább én is inkább rakóst vennék spicc helyett, de így mivel úszózni szeretek marad a spicc meg a match.

(#65504) vendingo


vendingo
veterán

Nekem az egész rakózásból annyi jött át, hogy dégen én már húztam a pontyot feederrel, amikor Steady még szerelte a rakót. :)
Kegyetlen macera számomra az a ~45perc szarakodás a szerelésnél, hát még a cipelésnél.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#65505) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Én a spiccbotot hanyagoltam idáig, orsós botokat használtam. Jobbára azért, mert ahogy fentebb írtátok, keszegezés közben beugorhat egy ponty, sőt, Rábcán szinte sosem horgásztam célzottan pontyra, aztán jópárat merítettem......
Felteszem a láma kérdést, mert tényleg ez a félelmem, ami miatt hanyagoltam. Mi van, ha spiccbottal akasztok egy testesebb márnát, pontyot, esetleg tavon amurt...?
Logikusan gondolkodva, megfelelő összeállítás esetén az előkének kellene szakadnia. De túl sok összetört, félredobott spiccbotot találtam már vízparton, amikkel valószínűleg túlterhelés végzett.
Amúgy egy 6m-es ET Rubin spiccbotom van, nem nagy szám, azért nem fejlesztettem mert nem igazán használom, kezdőként (A mostani szintnél is kezdőbbként) vettem.

(#65506) galervin93 válasza Steady74 (#65500) üzenetére


galervin93
őstag

Nagyon szépen köszönöm! :)
Hol is kezdjem... Hulla vagyok. :)
Röviden: két nap, csütörtök és pénteki edzés után szombaton horgásztam egy szektor 5-öt a mély vízen, pár dekával lemaradva az előttem végzőtől. Vasárnap egy nagyon jót pecáztam, szektor 2., ez összesen 7 pont és a 8. helyre volt elég. A sors iróniája, hogy a szombati "pár dekás" lemaradás és az ezzel járó 1 pont a továbbjutásomba került.
De jöjjenek a részletek!
Kezdve a legelején, hogy az előtározó helyett a gátra, a nemzetközi pályára került a verseny. Úszós versenyeken jártam már itt, ismerem, de azt is tudtam, hogy ezzel nagyon nehéz helyzetbe kerültem, még mielőtt elkezdődött volna a verseny. Aki ismeri Maconkát, a gátat, az tudja, hogy a nagy halért ki kell dobni a világból. Én meg ebben a "magyar-method", "by Döme" pecában nagyon nem vagyok otthon. De hát ezt kellett megoldani...
A két edzésnap alapján körvonalazódott, hogy egyrészt itt bizony a nagyot dobni tudó, nagy pontyo(ka)t fogni tudók nyernek majd. Így is lett, minden nap estek el 8-10-15 kilós pontyok, volt akinek több is... Na ehhez képest én az első nap, csütörtökön kb. 8 kiló keszeggel végeztem. Bő rakó távra, 14 méterre horgásztam. Mély a víz, 3 méter körül, nem éreztem szükségét messzebb menni. Nem is kellett. Itt inkább az etetővel és annak mennyiségevel rontottam el. Alapjáraton sok Aqua és kevés keszeges kaját használtam, közepes kosárral, 3 perces ütemmel. A 3 perc jó volt, viszont a kosár kicsi, kellett volna az eggyel nagyobb, továbbá a kaja tekintetében több keszeges és kevesebb Aqua kellett volna (2 liter kaja, 4 Aqua ment el). Amikor csend volt, akkor megpróbáltam bent 60 méteren, mert oda is dobtam 4-5 kosárral az elején, de semmi nem jött bentről. A szektorban amúgy estek el pontyok, ilyen 10 kilós malacok. Mellette meg fogtak két keszeget, és szektor 1-2-3 össze is jött nekik... Én ugye kevéssel lemaradva 5. Csali pinki illetve szúnyog volt. Konklúzió: kicsi volt a kosár, nem ment be elég anyag, és az is rossz arányban (túl sok Aqua, kevés keszeges). Ennek fényében meg is fordítottam az arányt másnapra.
Vasárnap B szektor, majdnem az egész pálya mértani közepe, sekélyebb, 2 méter körüli víz, nem túl jó kilátások elsőre... Mindegy, ez volt a megoldandó feladat. A távot kissé megnöveltem, 18 méterre. Persze mindenki más a világból is ki akart dobni, ennek örültem, nem zavarták röviden a vizet. 5 liter keszeges kaja mellé 3 liter Aquát vittem magammal. Az alap 3 alagútkosár kosár Aqua és 5 kosár kaja volt. Nem is etettem más távot, bíztam a rövidben. Az első 20 percben 2 percenkent dobtam, majd fél óra után már a 3 perces ütem maradt. Viszont eggyel nagyobb kosarat használtam, és amíg nem állt be a hal, addig csak a kosár aljára került némi Aqua, a többi keszeges kaja volt a tetején (1/3 - 2/3 arányban kb.) Az első másfél óra alatt volt vagy 1 kiló pici karikám meg keszegem, na mondom ez nagy égés lesz... Aztán beindult. Nagyon. Folyamatosan jöttek a halak. Egyre szebb keszegek, szép karikák, és néhány bónusz hal, compó, aranykárász. Amikor a folymamatos etetés ellenére is csend lett, akkor egy fél méterrel beljebb klipszelt bottal, csalitüskés szerkóval, picire faragott pellettel próbálkoztam. Nem sokszor, néhány alkalommal csináltam ezt, de mindig jó ütemben sikerült, mert fogtam rajta halat. Jött így egy 80 dekás bónusz compó, meg két szép, 60-70 dekás keszeg is. Sokat nem erőltettem, maximum két dobás, és álltam vissza az eredeti tervre. Az utolsó fél óra kezdődött, amikor a 4 szál szúnyogra maszatolós kapásom volt. Bevágás, benne maradt a bot is. 6-8 perces fárasztás után egy 2.2 körüli potykát merítettem. Visszadobtam, pár perc alatt két keszeg, 30-40 deka, majd 5 perc csend... Na mondom ez gyanús, fel egy szál gilisztát! 15.51-kor botvivős kapás, 58-kor újabb ponty merítve, 2.5 kiló. :) 2 perccel később le is fújták. :)) Ekkorra már egész sokan gyűltek mögém, érdeklődtek mit-hogyan, gratuláltak, ment a számolgatás... Végül szektor 2. 16.440 grammal. Az első helyezett közvetlen mellettem fogott egy 15-ös meg egy 6-os pontyot, meg pár keszeget. Rajta kívül ha jól tudom még hárman fogtak pontyot a szektorban, nem is kicsiket, de őket is meg tudtam verni. Sőt az egész mezőnyt tekintve sem végeztem rosszul, 7. lettem tegnap, jó pár "nagypontyost" megelőzve. Konklúzió2: sokat kellett etetni, nem sajnálni a kaját, de az Aqua helyett inkább a keszeges kellett. Viszont amikor odaállt a hal, akkor nem volt elég simán tömködni a kosarat, hanem kézzel kellett, gyakorlatilag félkezes "gombócot" csinálni rá, a csali meg csak lógott alatta. Nagyon fura technika ez, félig-meddig keverve a hosszú előkét és a methodot, de működött. Igazából ez, a jó ütemű etetés volt a nyitja a dolognak. Folyamatos etetés keszeges kajával + kevés Aquával a kosár alján, mindez "tömködős" formában, de amikor odaállt a csapat, akkor szinte színtiszta Aqua, nagy mennyiségben, kézzel nyomva.
Nagyon élveztem, jó volt az egész, a verseny hangulata, a második napi jó szereplés, még Ambrus Tibi is gratulált, nekem ennél több nem is kell. :) Az, hogy egy karnyújtásnyira, sőt, egy tenyeres keszegre volt a továbbjutás... Hát nem gondoltam volna előzetesen, de nem vagyok szomorú miatta. Sokat tapasztaltam, tanultam, még akkor is, ha a method nem az én műfajom.
Szerintem jövőre is jövök, illetve majd szeretném a hosszú előkés versenyt is kipróbálni.
Júniusban ugyanitt megyei úszós verseny, bár ott a rakó a favorit, de én matchezni fogok, mert szeretem a kihívásokat. :DD :))

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#65507) saen válasza galervin93 (#65506) üzenetére


saen
veterán

Gratulálok és köszi a beszámolót, érdekes volt. :R

(#65508) hermanyi válasza smokiii1 (#65503) üzenetére


hermanyi
őstag

Pedig van olyan ,hogy kevés a 7m es spicc . Én régen nagyon szerettem a spiccbotot ,de már nem művelem csak ha nagyon muszáj . Egy 6-7m es begumizott spiccel ahogy Steady írta elég mókás egy 4-5 kilós potyot vagy amurt megmeríteni . Én amúgy a begumizott spiccröl azt tartom ,hogy pont a lényegi részét cseszik szét . A spiccbot azért spiccbot ,hogy dolgozzon , és nem a gumi , Arra való a rakos bot .

Horcsog : Rakot lehet több darabba is szedni, ezért ha macera is de elég hátrafelé 3 m . Míg egy 6-7m es spicbottal lehet nem tudsz beülni egy fás szakaszra ,mert nincs a fejed fölött annyi hely ,hogy meríteni tudjál . El kell fogadni ,hogy mind a 2 nek megvan az előnye hátránya és két teljesen különböző módszerről beszélünk . Majd nézzétek meg Maty-éren hogy a 6-8m es rövid pecát is rakoval oldják meg a 10dekás kárászoknál és nem egy efektive sokkal gyorsabb spiccbottal ,a spicc alatt . Mert a rakó tű pontos ,

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#65509) sasa311 válasza horcsog (#65502) üzenetére


sasa311
veterán

Esélytelen, szinte csak az Ordason úszózunk ahol szóba jöhetne rakós (vadvizen csak hajóból pecázunk, ott érhető okokból ez nem játszik :) ), viszont az ordason 5 kg alatt szinte nincs hal, de nem ritka a 10+. E mellé szabály szeirnt max. 22-es mono használható. Ez spiccbottal teljesen esélytleen lenne, tűspiccel pláne, 5 mp alatt tépne szét.

Zoli bácsi

Szerintem sokan nem veszik figyelembe mit bír a spiccbot. Én pl. a tűspiccel 12/14-es zsinórral pecázom. Sokan rácsesznek viszont egy 20-25-30-as zsinórt, hogy "ne szakadjon". E mellé társul egy vadbarom "fárasztási stílus" és már törik is a bot.

[ Szerkesztve ]

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#65510) pvt.peter válasza zsolt1225 (#65397) üzenetére


pvt.peter
őstag

Köszi a linket :)

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#65511) pvt.peter válasza KunEmber (#65392) üzenetére


pvt.peter
őstag

Szia,

Köszi a linket, igazából ismerősnek gyűjtöttem információt, nekem már megvan a vizsga.
Ismerős a jegyzet, ha jól látom ez már egy felújított változat ahhoz képest amit én ismertem.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#65512) Spoon16 válasza galervin93 (#65506) üzenetére


Spoon16
tag

Gratulálok hozzá és jó volt olvasni a beszámolót !
Esetleg még a felszerelésről írnál pár dolgot? Bot,orsó,zsinór, szerelék, stb?

(#65513) jjohn válasza sasa311 (#65487) üzenetére


jjohn
aktív tag

Szia!
Én is belekóstoltam a rakózásba, már rég szerettem volna, de kicsit sokaltam a pénzt rá. Gondoltam megnézem a Decába egy láda 44 900 most. A 11,5 m rakós eleve 2,1-es gumi mehet bele 70 000 (ez két éve volt), de akár 3,5 cső gumi is mehet bele vissza vágva nagyobb pontyra is kiváló, súlya 1024 g, persze kicsit súlyosabb mint egy verseny bot. Nem verseny célra szerintem megfelel legalábbis nekem bejött.
Nagyon masszív van video is fent, neve Lakeness 1150.

(#65514) horcsog válasza Zoli bácsi (#65505) üzenetére


horcsog
tag

16-os zsinórt szoktam direktben előke nélkül maximum használni. Colmic fendreelt. Kérdés ennél valóban 16-os e. :) Mert ki tudja valóságban mennyi de vsz egy erősebb zsinór a 16-osként árult méretek között. Ezzel előke nélkül 5-ös spiccel olyan 2,5 kilós talán 3 kilós de inkább 2,5 volt a legnagyobb ponty amit meg tudtam fogni. Persze voltak szakítások elég szépen. Ennél vastagabbat arra az 5-ös botra nem tennék rá mert félnék, hogy törik, ezzel a vastagsággal is a markolatig hajlik kb. De ez csak TE2 erősségű bot tehát a finomabb keszeges spiccbot . Ha olyan a szitu érzem közöm nincs a halhoz és határon van a cucc leengedem vízszintesre a botot szakítson. Ez 5 méteres bot. 7 méteressel azért egy 3 kilós pontyot 16 -os zsinórral direktben viszonylag jó arányban meg lehet fogni vsz. Tavakon. Folyón az egy más történet .

[ Szerkesztve ]

(#65515) horcsog válasza hermanyi (#65508) üzenetére


horcsog
tag

Gondolom, hogy nem véletlenül használják a versenyeken szinte mindig rakós botot. Precízebb peca , kupakkal berakott kajára pontosan meghorgászva. Azért Papp Józsi egy párszor a Dunán spiccbottal verte a rakósbotosokat. :) Bolognaival Dunán spicc alatt csak ott meg a hossz eléggé behatárolja milyen helyeket lehet meghorgászni így és milyen vízállásnál.

Sasa311: Ilyen komoly pontyokra pályázol az más. Azt hittem csak ilyen telepített 1-2 -3 kilósokra. Azért a 10 körüli méret rakóssal se lesz egyszerű. Tavon még csak csak valami nagyon spéci gumizással és zsinórral. Dunán nem létezik olyan gumizás és szerkó rakósra vsz amivel 10 kilós pontyot meg lehetne fogni. De nem értek a rakózáshoz csak abból gondolom bolognaival se kapkodjuk ki a 10 körüli pontyokat a Dunából, sőt sokkal kisebbek is megtrükköznek sokszor. :)

[ Szerkesztve ]

(#65516) hermanyi válasza horcsog (#65514) üzenetére


hermanyi
őstag

Az egy nagyon jó zsinór . Mármint a Fendereel . És a 0.16 os az 0.168, de ha az emlékeim nem csalnak az is van ráírva.

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#65517) horcsog válasza hermanyi (#65516) üzenetére


horcsog
tag

Az egy jó zsinór szerintem is én szoktam harcsázni is használni vastag méretben. Valószínű, hogy 0,168-as lehet nekem csak a 0,16 maradt meg , de most , hogy mondod biztos, hogy annyi. Az már nagyon a plafon ebből a zsinórból ezen a boton használva.

(#65518) sasa311 válasza horcsog (#65515) üzenetére


sasa311
veterán

Vadhal azért máshogy dolgozik, főleg a folyóvizi :)
Láttam én már ott 17,5-es potykát rakóssal, 18-as főzsinórral kiszedni (igaz közel 40 perc volt)

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#65519) koko52 válasza sasa311 (#65518) üzenetére


koko52
veterán

Utána kb újra kell éleszteni a halat úgy kifárad.

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#65520) sasa311 válasza koko52 (#65519) üzenetére


sasa311
veterán

Hát kb. ja. Ez egy finomszerelékes tó amit túlnőttek a halak. 20-as zsinór + match kombóval sem mindig tudod őket sokkal gyorsabban kivenni, pláne nem egy ekkora állatot. A dióverő meg nem engedélyezett.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#65521) Steady74 válasza vendingo (#65504) üzenetére


Steady74
Topikgazda

hát akkor ment a szöszölés, meg a copás, mert ennyire rövid helyem sosem volt a görgőt letenni. Amúgy, ha pontyozok (rakóval), láda letételtől számítva nagyjából 30-35 perc szokott lenni az első etetőcsészés betolásig, utána peca. Sok a kacat hozzá, tény, de kell is hozzá, nélkülük eléggé körülményes lenne.

(#65522) sasa311 válasza Steady74 (#65521) üzenetére


sasa311
veterán

Megkérdezhetem, hogy ez mit jelent pontosan?

Láda nyilván annyi amennyi, de én eddig abban a hitben voltam, hogy leteszed magad mögé a görgőt, összepakolod a botot pár perc alatt, előkapsz egy létrát a felszerelt zsinórral oszt' hajrá :Y

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#65523) vendingo válasza Steady74 (#65521) üzenetére


vendingo
veterán

Nagyon nem szeretek se pakolni, se szerelni. Nekem a feeder megváltás volt match után. Évekig próbáltam mellőzni, mert imádtam matchezni, de a lustaság győzött.
Nekem most jelenleg a kocsi indításától az első bedobásig a legközelebbi vizen 18-20 perc, és ebben a kaja bekeverése is benne van. :)
Az tuti, hogy egyszer veszek egy wandzee botot, hogy botot se kelljen összeraknom. :)
Te idén mivel készülsz Dégre? Rakó megint?
Én még tépelődök a bot vételen. Monster quiver vs supera sl.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#65524) Steady74 válasza sasa311 (#65522) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Hát majdnem. Egy 700 ezres rakónál azért a tagokkal óvatosabban bánsz, ez lassít, kiteszed a görgőt, a topszettartót, előkészíted az etetőanyagot, csontit leszitálom, tálcát felállítom, vizet mérek, 2 topszettet előkészítem, összemérem, utána rendet pakolok magam mellett/mögött, utána jön a peca.

(#65525) sasa311 válasza Steady74 (#65524) üzenetére


sasa311
veterán

700...................... ezer.

Azzal biztosan, mint a hímestojással :D

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#65526) BogyóBP


BogyóBP
addikt

A zsinor jelölő filcet valahogy el lehet távolítani a zsinorrol horgászat után vagy le kell vagni? Elég tre megoldás lenne az utóbbi..

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#65527) vendingo válasza BogyóBP (#65526) üzenetére


vendingo
veterán

Alkohol?

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#65528) hermanyi válasza Steady74 (#65524) üzenetére


hermanyi
őstag

és van ,hogy 3 hetente cseréli az ember fia :D

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#65529) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Köszönöm spiccbotos témában az okosságokat! :) :R
Az lesz azt hiszem a megoldás, hogy spiccbottal elhasználom az olcsó, megmaradt, (Carp Zoom, Caperlan) előkötött horgokat, a tapasztalataim alapján ezeket feeder-match-bolo készséggel nem is használtam évek óta, mert szakadtak. Ide jó lesz, egy beeső (2 kg körüli, vagy nagyobb) ponty tuti az első komoly húzásnál tépi az előkét. Vagy ami jobb a halnak, kihajtja a horgot.
Apropó, előke.... Magam kötöm az előkéimet, legtöbbször hurokkötővel kötöm a fület, hogy pici, egyforma legyen. Meg is nedvesítem a zsinórt, mégis az összes előkém a hurok csomója alatt kb 2-3cm-el szakad, itt van egy kis zsinór gyengülés. Annyira nem tragikus a helyzet, mert akadó, szándékos betépésnél fordul elő, fárasztásnál ritkán, de megfigyeltem hogy ez a leggyengébb pont.
Aki használ hurokkötőt, tapasztalt ilyet..? Monofil zsinórnál, a hurok megkötése után a csomó alatt, a horog fele pár cm-rel, érezni egy kis zsinór törést-gyengülést. Fonottnál természetesen nem. :)

[ Szerkesztve ]

(#65530) A Zéé válasza Zoli bácsi (#65529) üzenetére


A Zéé
addikt

nézd meg alaposan a hurokkötőt, hogy nincs-e esetleg rajta sorja, vagy valami olyan kiálló akármi, ami megsértheti a zsinórt. A Preston hurokkötővel nem volt bajom, viszont vettem valami olcsóbbat (talán Nevis), azt le kellett sorjáznom, mert volt rajta egy kicsi a belső oldalán.

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#65531) A Zéé válasza galervin93 (#65506) üzenetére


A Zéé
addikt

Komoly sztori egy ilyen verseny :Y
Grat az eredményhez! Idén én is tervezem, hogy a megyeire elnézek, ha kiírják de csak a feeling kedvéért, nagyon hiányzik a versenynap érzés (2017-ben volt utoljára meccsem).

Just a simple Lineman...

(#65532) @mriya@ válasza koko52 (#65519) üzenetére


@mriya@
őstag

Egy alkalommal 80 percig bénáztam egy ponttyal, és nem ő fáradt el a küzdelem végére, hanem a damil, és én. :DDD

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#65533) @mriya@ válasza Zoli bácsi (#65529) üzenetére


@mriya@
őstag

Nekem mindig pont a csomónál szokott szakadni, vagy a horogkötésnél.
De szerintem így törvényszerű. :K

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#65534) Steady74 válasza hermanyi (#65528) üzenetére


Steady74
Topikgazda

vagy 2 :DDD

(#65535) rudi666 válasza horcsog (#65515) üzenetére


rudi666
csendes tag

Normálisan fárasztva, egy közel sem durvának mondható összeállítással:

Maver KCO6A horog 16-os méretben

Exner Seria Hamar Carp2 1g vagy Carp Light 1g úszó

2,3mm csőgumi, most ha jól emlékszem Dual Core van a topban.

Maver Evy 0,18-ból van az előke, és főzsinór is, nem direktbe kötve.

Nagyon csövön 20 perc alatt (de inkább 10-15 perc) ki lehet szedni kb. 10 kg-ig a halakat.

Ez pl. Ordas tavak, ahol egyáltalán nincsenek rossz kondiban, mivel nem engednek minden féle világító,füstölő,fluo, ködölő mit tudom én milyen hülyeséget a vízbe szórni. Kizárólag természetes dolgokat(kukorica,búza,csonti,stb.), illetve aqua garantot.

Egyébként hala válogatja még egy vízen belül is, volt 6-os forma ami ment mint a golyó, inkább 10 fölöttinek mondtam volna bőven merítés előtt, szerintem 25 percbe simán bele szaladtam pedig nem kabátba volt. Nyurga testű volt baromi nagy farokuszonnyal.

Nekem 14 kg. volt a teteje eddig rakón, az pl. 15 percen belül matracon volt.

Match bottal akkor szoktam pecázni, ha már elfáradok rakón. De ott sem durvább a cucc.

Úszó: Carbon Dart Match 14g méretben ha feltámadna a szél.
Horog ugyanaz, zsinór, előke ugyanúgy 0,18 csak a főzsinór River Stone.

A lényeg hogy meg kell tanulni fárasztani, irányítani a halat.

Maconkáról jut eszembe....Soha nem felejtem el amikor egy "szakember" égnek álított xxxxh bottal próbálta "megfordítani" a 3kg.! -os pontyot, nem túl nagy sikerrel. De a 10 fős szektor felén átment a hal. :C

Sokat javított volna a dolgon ha oldalra húzza a halat, ne adj isten leengedett bottal, és nem égnek állítva kb. 10 dkg. fékerővel.

[ Szerkesztve ]

(#65536) Zoli bácsi válasza @mriya@ (#65533) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

Nekem sem a csomónál, sem a horogkötésnél nem szakad.
A trükk, és ez lehet másnak is hasznos...... Egy kis pohárban, bármiben kis vizet készítek oda. Mostanában monofil előkéim úgyis fluorocarbonosak. Szóval a horogkötésnél amelyik ujjaim közt a horog van, azt kötés előtt megvizezem, vagy kötésnél alig húzom meg a csomót, ekkor nedvesítek, majd szorosra húzom.
Hurokkötésnél a hurokkötőt mártom vízbe kötés előtt, úgy kötök.
Csomónál nem szakadok, sajnos máshol igen....
De megnézem a hurokkötőt, mert olcsó Nevis, köszönöm az ötletet, lehet hogy sorjás...... :)

(#65537) BogyóBP válasza vendingo (#65527) üzenetére


BogyóBP
addikt

Én is erre gondoltam de nemtudom.

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#65538) galervin93 válasza Spoon16 (#65512) üzenetére


galervin93
őstag

Köszi-köszi!
Igazából nagy tudomány nem volt benne, 330-as finom bot, 20-as főzsinór, vastagodó mono előtét (19-->28, Döme), L (20 g) vagy XL-es (30 g) Preston ICS kosár (cserélhető a szerkó megbontása nélkül, zseniális), gyorskapocs (naponta vagy 5-6 előke biztos elment, edzés alatt több is, mirr megtaláltam mi a jó, kellett a gyorskapocs "sebessége"), az előke kb. 12-14 centis (sem a hosszabb, sem a rövidebb nem vált be valamiért), horog Gama 2260B 16-os, második nap 14-es, ez utóbbi volt a jobb, kellett a nagyobb horog, egyszerűen relatíve nagyok voltak a halak, a csali sem volt apró, nem kellett finomabb (4 szál szúnyog, 4 szem pinki, ezek kombinaciója, illetve fél szál giliszta egy pinkivel patkolva).

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#65539) hermanyi válasza Steady74 (#65534) üzenetére


hermanyi
őstag

Utállak :D

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#65540) Steady74 válasza hermanyi (#65539) üzenetére


Steady74
Topikgazda

B@zi színe van a nyéltagnak, ez vígasztaljon :DDD

(#65541) hermanyi válasza Steady74 (#65540) üzenetére


hermanyi
őstag

Majd veszek neked hozzá rózsaszín inget ha má kidobáltad őket . A Bugati cipöd megvan hozzá :D :D :D :DDD

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#65542) @mriya@ válasza Zoli bácsi (#65536) üzenetére


@mriya@
őstag

Én eddig abban a szent hitben éltem, hogy a csomók gyengítik a damilt.
Így teljesen természetes volt, hogy mindig ott szakadnak el.
Most már jobban odafigyelek. :DDD

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#65543) vendingo


vendingo
veterán

Sikeresen bevásároltam egész évre horgászcuccból. Vettem sok VDE kaját, mindenféle kacatot, na meg egy Supera SL botot.
Inkább le se írom mennyi pénzt vertem el. Remélem fúrumpecára meglesz legalább a bot.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#65544) Steady74 válasza vendingo (#65543) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Használj mindent egészséggel! Botot meg sürgesd meg, meg akarjuk nézni.

(#65545) hermanyi válasza vendingo (#65543) üzenetére


hermanyi
őstag

Gratula én is . SL el remélem első halad egy 5,4 kilós Amur lesz .
Egy rendes bevásárlás a közértben ha csak 1 db a bot akkor az 6 számjegy minimum . Alatta csak passzió .

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#65546) vendingo válasza Steady74 (#65544) üzenetére


vendingo
veterán

Köszi. Megjegyzésbe írtam, ha másképp nem megy, akkor legalább a botot küldjék mihamarabb, a többi ráér..

Hermanyi köszi neked is. Remélem a közelembe pecázol majd az amúr fárasztása közben. :)
Amúgy 6 számjegy lett a vége, csak kaptam egy kevés kedvezményt a vásárlásra. Rendeltem vde kajákat is, kíváncsi leszek. Olcsóbb mint a döme meg egyéb felkapott hazai kaják. 2 kg volt ~2200.

Más: nem jár valaki ukpecába mostanság? Lehet kéne pár kosár fórumpecára, amit rendelni nem szeretnék a postaktg miatt.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#65547) Steady74 válasza vendingo (#65546) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Hermanyi Úr, keresnek :DDD

(#65548) hermanyi válasza vendingo (#65546) üzenetére


hermanyi
őstag

Milyen speckó kosár kell neked ami az UK ban van ? VDE az VDE . én szeretem öket a régi kajájuk mai nap is pont olyan mint 15 éve ugyan az a bel tartalom íz állag minden. Ezt sok gyártó nem mondhatja el magáról .

Én lehetséges ,hogy megyek a héten még közértbe .

Szerk :
vendingonak elhozom te meg majd beugrasz az apróságokért :D

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#65549) smokiii1 válasza vendingo (#65543) üzenetére


smokiii1
aktív tag

Én is lasaan be akarok vásárolni. Bár én csak széket akarok venni ami nagyobb összeg, a többi csak aprólék meg etetőanyagok.
De ha már itt tartunk. 20-25 ezerig milyen széket ajánlotok? Vagy nem is érdemes bizonyos kategória alatt nézelödni??

(#65550) BogyóBP válasza smokiii1 (#65549) üzenetére


BogyóBP
addikt

Szerintem a legolcsóbb valamire is használható szék a decathonba van 35 körül, sokat megnéztem bár attól függ milyen kell, olyan amire kart és bottartót is rá lehet szerelni vagy csak ülő alkalmatosság?

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.