Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:20:45

LOGOUT.hu

Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65951) @mriya@ válasza smokiii1 (#65948) üzenetére


@mriya@
őstag

Nekem egy vitorlás vitte el a botom, még bevágni sem tudtam neki.
Szerencséjére tizenéves voltam, de a többi horgásztól kapott rendesen. :DDD

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#65952) Spoon16 válasza Steady74 (#65940) üzenetére


Spoon16
tag

Milyen horgot használsz?

(#65953) freelanced válasza horcsog (#65227) üzenetére


freelanced
addikt

Köszönöm a válaszod!

Igen, gondoltam, hogy nem lesz ennyire egyszerű dolgom.

Végül 13-as meg 15-ös N Gauge zsinórt vettem mert abbóól volt, remélhetőleg a 15-ös akkor megfelelő lesz kezdésnek, bár akkor lehet, hogy így a 13-as meg felesleges. No mindegy, majd meglátom, valamihez biztosan jó lesz.

Köszönöm a tippet horogméret terén is, valamiért a Guruból nem találtam csak 10-16-18 méretben, de majd keresek helyett másfajtát.
Rendben, akkor kezdésnek kipróbálom a tímárt, legjobb lenne ha már le tudnék jutni, aztán úgy is kitapasztalom a dolgot.

saen
Köszönöm neked is a választ. Ezt örömmel hallom, első körben nem terveztem nagyon elmerülni az etetőanyagokban anyagilag, így legalább tudok kicsit kísérletezgetni, próbálgatni az alsóbb szegmensben is.

Köszönöm a részletes leírást a csalikról is, el is mentem a commented meg a többiekét is, hasznos lesz. Egy két dolgot már beszereztem, meg ahogy te is mondod az elején tényleg a legjobb ha egyszerű, és akkor van alkalma az embernek kísérletezgetni, mert akár egy Walterlandban is akkora a kínálat (és gondolom a külföldi helyeken még több dolog elérhető ami itthon nem is), hogy naphosszat lehetne nézni, próbálgatni akár csak a csalikat, etetőanyagokat is.

Általános

Egyébként milyen elgondolásból kifolyólag kerül egy-egy konzervkukorica mindenféle extra nélkül néhol 500-1000 Ft-ba? :F

Nyilván nem kötelező megvenni stb. , de ettől függetlenül tényleg furcsa, hiszen akkora különbség nem lehet a 200 alatti konzerv minőségében sem (Aldi, Lidl és társai), ráadásul van ahol még címke sincs a konzerven szóval tényleg bármi lehet bárhonnan. Van aki ezeket megveszi ennyiért? Mert némelyik etetőanyagnál ott a marketing, az ilyen olyan extra aroma, elkészítési mód, eljárás stb amit ráírnák, nyilván van amik ezek közül is kifogásolhatóak, de valamilyen extra energia / pénz lett fektetve az előállításukba, ellenben a sima, mezei kukorica, na azt mi adja el?

Illetve egy olyan kérdésem lenne, hogy ha netán hétvégén mennék pecázni mekkora zsúfoltságra lehet számítani a tavakon, illetve a Duna szakaszokon? Van esetleg Budapest közelében nyugisabb környék?

Egyébként dunakeszin is van horgásztó, oda jár valaki?

A másik kérdésem, hogy a Budapest - Dunakeszi szakaszon horgászik valaki a Dunán? Érdemes lehet Feederezni, van esetleg olyan hely amit ajánlanátok? Egyszer kétszer jártam dunakeszin a Dunán, vannak kellemes kis részek, de hogy pecázni mennyire jó az megint más kérdés gondolom. Ha esetleg valaki jár arra megköszönném ha megosztaná.
Szép napot! :R

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#65954) Steady74 válasza Spoon16 (#65952) üzenetére


Steady74
Topikgazda

(#65955) Spoon16 válasza Steady74 (#65954) üzenetére


Spoon16
tag

Köszi !

(#65956) Steady74 válasza Spoon16 (#65955) üzenetére


Steady74
Topikgazda

:R

(#65957) vendingo válasza Steady74 (#65940) üzenetére


vendingo
veterán

Köszi az infókat. Találtam olcsón map dual előketartókat. 6000 volt ami neked van, ami hermanyinak az meg 7000.
Végül csak az állíthatót vettem meg.
Körbenéztem alin előketartók ügyében, nagy lehúzás a hazai ár. 300-600 ft ingyen szállítással ami itthon 2-6k+ posta.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#65958) @mriya@


@mriya@
őstag

Bose, Philips hangcuccok a hardveraprón.

(#65959) hermanyi válasza vendingo (#65957) üzenetére


hermanyi
őstag

ha a korongokra gondolsz ,mint lehúzás akkor igen de az Alisnak más a mérete. :(

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#65960) vendingo válasza hermanyi (#65959) üzenetére


vendingo
veterán

Az engem nem érdekel, amíg 1-2$ dobozostól korongostól és nem 2-6 ezer. Célját betölti.
Viszont a map dualnak örülök, mert mondtad, hogy a hajón rohad. Sok helyen kapni még, ráadásul jó áron.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#65961) hermanyi válasza vendingo (#65960) üzenetére


hermanyi
őstag

igen kint van még sok helyen . Az újdonságok egy része viszont beérkezett kis hazánkba is , Sajnos nem azok amik nekem kellenek :(

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#65962) BogyóBP


BogyóBP
addikt

Sziasztok. Bár tudom már volt róla szó, de részletesen nem mentünk bele a dologba. A főzsinor csavarodását, jelen esetben pl a dobóelőke vagy a főzsinor csavarodását mi idézheti inkább elő? Egy olyan szerelék ami nem forgóval van felkötve pl egy fixre szerelt gumis method kosár aminek szára van, vagy inkább az orsó zsinorvezető görgője? Ez utóbbinál nemtudom pontosan mit értenének alatta hiszen ha csapágyazott és megfelelően forog hibátlanul akkor nem zabadna a zsinort becsavarnia. Érdekesnek találtam pl a Daiwa külön ki is emeli hogy Twist buster zsinorvezető görgő, milyen elvet lehet itt gyakorlatban felvonultatni amitől egyik termékben jobb vagy rosszabb eme megoldás? Azért is kérdezem mert nemrég vettem egy bydöme Gold serie 6000 es orsót amit nagyon szeretek de egy peca után akkora sodrodás volt a zsinorba mintha kézzel sodrott előkét akartam volna összesodorni. Nem kell mondani hogy ilyenkor a botspiccre is előszeretettel mászik fel a zsinor bosszúságot okozva mert ki be kell tekergetni, jobbra balra forgatni a botot stb.. A method kosár ezelőtt úgy volt feltéve hogy csak egy hurokba behurkoltam a végén lévő szemet forgo nélkül. Legutobb már viszont egy pergető kapcsosforgóra raktam fel, de még így is olyan mintha pödrött lenne a zsinor, bár közel sem annyira.

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#65963) hermanyi válasza BogyóBP (#65962) üzenetére


hermanyi
őstag

Legjobban a recsegő féktől csavarodik a zsinór . ha az előke és a fő zsinór között nincs rendes minőségi forgó az is segít a tekeredésnek , a zsinórvezető görgő nem megfelelő működése is nagyban közre játszik (sok novicsentó orsónál alapból szar a görgő csapágyazása, nem csak alsó kategória)

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#65964) BogyóBP válasza hermanyi (#65963) üzenetére


BogyóBP
addikt

Mire gondolsz a SZAR alatt? Egyáltalán milyen a nem megfelelő működés? Én vétel előtt egy orsonál le szoktam tesztelni viszek magammal egy darab damilt és beteszem a görgőhöz és ide oda huzogatom. Ha kis feszülésre is szépen fut saját magától akkor az SZVSZ jónak mondható de nagyon sokszor láttam már hogy csak nagyon erős feszités hatására volt hajlandó a görgő megindulni. Általában ezek olyan orsoknál voltak amiknél a görgő perselyes volt és nem csapágyas. De ez a olcsó gagyi ebben a kategoriában valóban igaz lehet, bár furcsa mert a 9000ft os döme fighter orsónak pl nagyon primán forgott minden tekintetben a görgője kis feszitésre és vékony zsinornál is, ellenben láttam olyan 30k-s orsót amin a zsinor csak csúszott és a görgő nem forgott..Na ezeket az orsókat vagy nem vettem meg vagy otthon ha észre véve/tapasztalva (nem mindig voltam felkészülve) visszavittem.

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#65965) KunEmber


KunEmber
senior tag

Némi update:

- megjött a Döme Fine Carp 4000 orsó, alig valamivel nagyobb mint a Power Figther 4000. Nagy dobbal minden ok, felesleges volt aggódnom. Nincs az a hűha érzésem, mint egy 50 ezres Shimanonál, de tökéletesen működik, szépen fut, és a gyorsfék is hasznos. (Egyszer nem nyúltam horgászat közben hozzá ;] ) Jól illik a Racer 330 bothoz, remélem a jövő évig a dolog le van tudva. (a képen legtávolabbi állásban van a dob,aazért ilyen fura)

- mivel nem akartam rendelni, az ajánlott Pellett Line zsinór helyett Döme új Fine Max zsinórját vettem, 1700/300m. Nagyon merev, igaz, ez rá is van írva, alig nyúlik. Tekeredni viszont nem tekeredik, abszolút jól viselkedett ma, a keménysége miatt lényegesen jobban jelzi a kapást, mint a Tubertini Gorilla. Mondjuk gyanús, hogy ez vastagabb is, pedig ugyan az a méret. Reméljük a merevség nem jár együtt fokozott szakadási képességgel, erre majd azért 4-5 peca múlva térjünk vissza.

- hétvégi tapasztalatok alapján vettem egy Decathlonos feeder fotelt, a tálcás, bottartós kivitelt. Még barátkozunk, de különösebb gondja nincs. A lábbeállítása elég izgi, valahogy nem akart kijönni a lábteleszkóp, hiába nyomtam a kart. Este esett le, hogy azért, mert nem kell nyomni a kart (oldót) ha ki akarom húzni a lábát :B

- fogtam szép halakat is, összesen kb. hetet, szerintem a 65 dekát elérték. Összesen. ;] Majd ha megindul a hal, bevetem a Van den Eyde etetőt, az is ma jött, turbo meg Gold Pro Bream.

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#65966) BogyóBP válasza KunEmber (#65965) üzenetére


BogyóBP
addikt

Döme fine max zsinorba én is beleszaladtam még nem használtam tényleg van egy érdekes felülete annak a zsinornak. Tubertini gorilla meg egy kuka kb. Most még nem tekeredik, majd fog. Nekem annál fine max a zsinornál folyton olyan érzésem volt mintha minden 2mm enként meg lett volna törve. Nemtudom hanyast tekertél fel gondolom így ránézésre 20-22 es lehet. Mekkorákat dobtál? SW racer bot viszont jó vétel én is nézegettem. A fehér spicc mennyire jelezte jól a kapást? Mert asszem csak 1 osztás van befestve.

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#65967) jansky1 válasza BogyóBP (#65962) üzenetére


jansky1
senior tag

Mi az a zsinórcsavarodás és mi idézi elő? 3 feeder szettem van, összesen nem érnek annyit, mint egy serie gold orsó. Nevis endura damil van az összesen, előke és a főzsinór között egy noname alis forgó. Van amelyiken forgó sincs csak gyorskapocs gyöngy, vagy mi. Van gumizott method kosaras, meg anélküli is. Hol tud csabarodni a zsinór, és hogy akad a spiccbe? :F

(#65968) BogyóBP válasza jansky1 (#65967) üzenetére


BogyóBP
addikt

Egyszerű. Behurkásodik mint amikor kézzel összesodrod és feltekeredik a spiccre mert összeugrik. Pedig kellett hogy találkozzál már vele, nekem már tört el így spiccem is hogy rátekeredett megtekertem az orsót és a spiccnek annyi is volt mert balfasz voltam, igaz ez egy régi bot volt és a leglágyabb spicc..de kuka volt az onnantól szóval óvatosan :)

ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | be quiet! Pure Power 10 CM 500W | Lian Li O11 Air mini | Creative 2.0

(#65969) Grillo válasza KunEmber (#65965) üzenetére


Grillo
senior tag

Hja, azon a széken én is gondolkodom, de lehet a fentebb kérdezett, szépre is vehető valamelyik lesz inkább.

(#65970) WarninShotZ válasza KunEmber (#65965) üzenetére


WarninShotZ
tag

A Tubertini Gorilla kb 1 mérettel vastagabb (0,02 mm), mint ami rá van írva.

SZIE-MKK-MGM // MATE-MKK-Növényorvos MSc // Samsung Galaxy S21

(#65971) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

"A Magyar Országos Horgász Szövetség kezdeményezésére a Kormány újra áttekintette az éjszakai horgászat engedélyezéséve, kapcsoltan a több napos horgásztúrákat érintő helyfoglalásos lehetőség biztosítása tárgyában felmerült lehetőségeket, döntési szituációkat.
Tekintettel a kedvezően alakuló járványügyi adatokra, az átoltottság dinamikus növekményére, valamint a horgászok szabadidősporttal, rekreációval kapcsolatos jogos igényeire is az a döntés született, hogy a süllő és a balin fogási tilalmi idejének lejártát – mint jeles horgásznaptári határnapot – követően, 2021. május 1-től újra lehetségessé válik a több, mint 700.000 regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat.
A változást érintő részleteket a hatályos jogszabályok alapján – a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldását érintő újabb döntések mellett – a MOHOSZ OHSZK az április 30-ig megjelenő újabb veszélyhelyzeti tájékoztatójában közzéteszi és azt a közösségi csatornáin keresztül haladéktalanul el is juttatja a horgászokhoz.
A MOHOSZ ezúton is megköszöni a Kormány támogatását és egyben kéri a magyar horgászokat, hogy a továbbiakban is felelősen, szabálykövetően éljenek a régi-új horgászati lehetőséggel!

Dr. Szűcs Lajos
elnök, MOHOSZ
Dr. Dérer István
főigazgató, MOHOSZ OHSZK"

(#65972) sasa311 válasza jansky1 (#65967) üzenetére


sasa311
veterán

Vannak ilyen extrém fos zsinórok, már a gyári dobom meg van csavarodva és használat közben csak rosszabb lesz. Meg vannak olyan zsinórok amik nem csavarodnak. Nekem pl. azonos használat mellett a Nevis waggler line egy teljes szezon gyilkosás után sem csavarodik, a DAM tectan superior methodot meg kiúsztatni sem tudtam, a szarból csak fos lett utána :( megy is a levesbe.

De, hogy jusson mára örömhír is, mai termés Ordason:
- Egy tok
- 12 ponty
- Egy dévér

Összesen 55 kiló hal :K Ilyen nap jöhet még.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#65973) vendingo válasza Grillo (#65969) üzenetére


vendingo
veterán

Most, hogy többször is szó volt a fine carpról, egyre jobban tetszik. Paramétereit tekintve nem rossz cucc, csak dömével vannak elvi gondjaim.
Alin bizros kapni rá preston, vagy map matricát. :)

A széket nálam kipróbálhattad volna. Nem nagy eresztés, vannak hiányosságai, de 32 ezret megér. Gondok: rövid ülőfelület, az elejét hamar ki lehet ülni, mindig csúszok ki belőle, kar billeg egy kissebb fingástól is, nem dönthető a háttámla, és gyárilag is túl meredek.

Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#65974) sasa311 válasza KunEmber (#65965) üzenetére


sasa311
veterán

Dehogynem - lefelé kell tolnod a fém pöckölt, akkor lehet a lábát kihúzni. Ha neked nem így működik az gond :DDD

Vendingo
Nekem ahol a hátlapba be van rakva a tálca szakad is az anyag sajnos pont ott, ahol a tálca pereme van. Remélem ezt gariba elfogadják...

[ Szerkesztve ]

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#65975) galervin93 válasza Horvi (#65944) üzenetére


galervin93
őstag

Sok kárász, két dévér, két ponty lett a vége. Jó móka volt valóban. :)
Szerkó egy jó öreg Maver Genesis Black Ice Match 390, 16-os főzsinór, 22-es csapó. Úszó 14 grammos slider, 10 grammos cseppólom a fősúly. Előke 50 centis 14-es, horog szintén 14-es.

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#65976) Grillo válasza vendingo (#65973) üzenetére


Grillo
senior tag

Tudom, beszéltük is, nem is az a kérdés, hogy ez megfelel-e nekem, hanem a próba nélküli, de szép kártyára vehető modellekkel mi a helyzet.

(#65977) smokiii1 válasza galervin93 (#65975) üzenetére


smokiii1
aktív tag

Végre egy match botos kolléga. :) Harmadikán megyek vizsgázni, következő vasárnapra pedig már pecázni akarok én is.

(#65978) KunEmber válasza sasa311 (#65974) üzenetére


KunEmber
senior tag

Mondom, hogy nem úgy működik :D A lábát kifelé simán húzod, visszafelé toláskor kell a kar. Ezzel szenvedtem két napja, hidd el.

Zsinórcsavarodás: már írták, pödrődik a zsinór és csavarodik a spiccre.

Fine max zsinór: nincs megtörve, semmi baja. 0,22est vettem. Dobált táv: 20-35 m, dobóelőke nélkül.

Racer spicc festés: enyhe/közepes színtévesztő vagyok, én minden kicsit 'nehezebb' időjárás esetén (nap szemből, naplemente, szürkület) jobban látom, más helyzetben meg ugyan az, mint a 3 osztatú narancssárga. Nekem nagyon bevált.

[ Szerkesztve ]

http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg

(#65979) bercsi válasza galervin93 (#65975) üzenetére


bercsi
aktív tag

Szép teríték, gratulálok!
Szoktam látni ilyen botot marketplace-n mint ami neked is van, de gyanúsan olcsón adják. Jól gondolom hogy ez egy régebbi széria?

(#65980) koko52 válasza galervin93 (#65975) üzenetére


koko52
veterán

Szép nászpettyes dévér :)

"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

(#65981) MurdR válasza Steady74 (#65936) üzenetére


MurdR
veterán

Az egyik legjobb videó a hosszúelőkés szerelék készítéséről, ettől kaptam kedvet a módszerhez :)

MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8

(#65982) Horvi válasza galervin93 (#65975) üzenetére


Horvi
őstag

Szép kis teríték irigykedem. Köszi szépen a leírást, gyűjtöm az ötleteket jövő hétre :) Hátha nekem is összejönne legalább 1-2 hal :DD

Hello darkness, my old friend...

(#65983) csababarca


csababarca
őstag

jól meg szívtam.
a silstar botba nem passzol az okuma orsó...túl szűk a foglalat.
franc essen bele, pedig nagyon tetszik ez az orsó. :(

a cb 60-as esetleg passzolhat bele? kisebb az a része ami belemegy a foglalatba?

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#65984) galervin93 válasza bercsi (#65979) üzenetére


galervin93
őstag

Régi és annak idején is a kínálat alja volt. Csóringer egyetemistaként, de lehet még gimi alatt vettem az összekuporgatott zsetonból, nem is emlékszem már. :)) Ettől függetlenül szeretem a mai napig. Nem egy tűspicces keszegezős pálca, inkább a "régi iskola" szerinti, de amúgy szerintem egy tök korrekt pálca. Van nála millió jobb vétel, de már csak érzelmi okok miatt is marad, amíg bírja. :B

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#65985) Zoli bácsi válasza csababarca (#65983) üzenetére


Zoli bácsi
őstag

CB 60 orsó talp 17mm széles, 75 mm hosszú.

(#65986) Steady74 válasza Grillo (#65976) üzenetére


Steady74
Topikgazda

Korumot ne vegyél, a Preston sem jó, nagyon szar az ülőfelülete. Megint marad a döme :D

(#65987) csababarca válasza Zoli bácsi (#65985) üzenetére


csababarca
őstag

sikerült beleerőltetni az orsót végül, kicsit megfaragtam a foglalatot... :D

a fonott zsinórt (dobóelőkeként az van rajta) ugyanúgy lehet kötni, pl palomar csomóval, mint a monofilokat?

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#65988) sasa311 válasza csababarca (#65987) üzenetére


sasa311
veterán

A vastagot biztosan, harcsazni úgy kötöm és eltepni sem bírtuk.
A horgot sima csomomentessel kötöm fonottal is, sosem engedett el még.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#65989) csababarca válasza sasa311 (#65988) üzenetére


csababarca
őstag

Értem.
És ezek a gyorscsatlakozó gyöngyök is bírják a fonottat is?

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#65990) Grillo válasza Steady74 (#65986) üzenetére


Grillo
senior tag

Végül lőttem egy ilyet
Mondjuk az ránézésre látszik, hogy nagyokat nem fogok rajta aludni, de mondjuk ez nem is volt cél. De majd fele volt a dömének (pedig ez is KÉK), ha nagyon szar, megkapja a gyerek :DDD

[ Szerkesztve ]

(#65991) N3gro


N3gro
aktív tag

Sziasztok!

Hamarosan szeretnék egyet horgászni, pár pecám volt eddig, de igazából kezdőnek érzem magam. Holtágra, vagy tóra mennék, a képen látható anyagokat vettem etetőnek. A bontott csomag tavalyról megmaradt, de még jó illata van. Hallottam, hogy magokkal érdemes felturbózni az etetőt, vettem is egy hörcsögkaját :DDD amibe van mindenféle ahogy a képen látható. Szerintetek érdemes a magvakat használnom, kifőzzem előtte 1 nappal, vagy hogyan érdemes bekevernem. A Haldorádót úgy tudom be kell áztatni egy éjszakára?

[ Szerkesztve ]

(#65992) saen válasza N3gro (#65991) üzenetére


saen
veterán

Az a szotyis cucc nem vagyok benne biztos, hogy el fog süllyedni... Legalábbis nem minden része.
Az angolmorzsát csak keverd az etetőhöz, nem kell előre áztatni.

(#65993) Grillo válasza saen (#65992) üzenetére


Grillo
senior tag

De ha leforrázza/főzi, akkor jó eséllyel több süllyed, nem?

(#65994) sasa311 válasza csababarca (#65989) üzenetére


sasa311
veterán

Gyorscsatiból csak forgósat használok (fémet), azok gond nélkül bírják.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#65995) csababarca válasza sasa311 (#65994) üzenetére


csababarca
őstag

Most én is azzal kötöttem meg, forgóssal.
Tudsz olyan fém gyorscsatot ajánlani, amire az előkét nem kötni kell hanem csak beakasztni?

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#65996) N3gro válasza Grillo (#65993) üzenetére


N3gro
aktív tag

Köszönöm, akkor szerintem beteszem egy vödör vízbe, ami feljön belőle, azt kiszóróm. Utána meg megfőzöm. Remélem nem csak vízihörcsögök meg vizinyulak fognak rákapni.

[ Szerkesztve ]

(#65997) sasa311 válasza csababarca (#65995) üzenetére


sasa311
veterán

Én a Cralusso / Carpzoom gyorskapcsát használom legtöbbet: [link]

Van belőle 5-7-10 kilós változat. Azért szeretem ezt, mert a kötés helye nem kerek hanem lekerekített rombusz alakú, nagyon jó kötni és mindig jól áll.

13 kilós fonott zsinórhoz is a 10 kilósat használtam, utoljára adott egy 8 és 9,5 kilós pontyot és bírta.
És nagyon kényelmes cserélni rajta az előkét.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#65998) DanielLong válasza sasa311 (#65997) üzenetére


DanielLong
senior tag

Ezen a fekete gumi ráhúzható a kampóra vagy a kampóig, ha jól gondolom?
A másik oldalon teszel egy gumi ütközőt, aminek neki csúszik a kosár?

(#65999) sasa311 válasza DanielLong (#65998) üzenetére


sasa311
veterán

Aha, a fekete gumit lehuzod a kampora, ezzel rögzíted az élőket.
Gumigyongyot teszek, a nagy lyuku tökéletesen védi a kötést. Az ütköző nekem kevésbé vált be, gyenge és kicsi, de amúgy az is simán jó.

Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?

(#66000) csababarca válasza sasa311 (#65997) üzenetére


csababarca
őstag

na ez jónak tűnik!
Gumigyöngyöt is tudsz ajánlani ami 0,18as fonotthoz való?

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.